Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 15:13   #601
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja kocham cod armaniego,moje ulubione perfumy,jeszcze letnia wersja summer też świetna jest

Ja wiem,ale tam kase jakoś przez specjalne konto musisz przelać i to chyba w dolarach,kiedyś czytałam,bo chciałam konto założyć,ale nie wiem co i jak.
żeby na ebay kupować trzeba założyć konto na www.paypal.pl, tam rejestrujesz swoją kartę kredytową i z karty ci ściągają kase, dzięki temu nie robisz przelewów. Tak przynajmniej jest w Irlandii, więc na angielskim ebay'u pewnie tak samo. Jak byłam w irlandii to większość rzeczy kupowałam tam, bo super i firmówki, teraz już mniej kupuje, ale dlatego, że nie mam czasu na buszowanie. Ale np. na zimę kupiłam małej kurtkę z Ladybird za 7e z wysyłką, a na allegro kosztowała 40zł kup teraz jak byś miała jakies pytania jeszcze to służe pomocą

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ach, boski boski

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

no wlasnie tez sie boje tego rozepchania zoladka. moja je max 210. ale jakbym jej dawala cos non stop, to by podjadala non stop. ona ma 10,5kg ale wzrostu to ma 78 juz chyba. przed swietami bylo 76, a na poczatku listopada wazyla 10. wolny przyrost wagi a szybki wzrostu.
moja je po 150ml ale też mam wrażenie, że dałabym jej 300 to zjadałaby wszystko. ostatnio mleka chce mniej, ale jak to określa mój tz woli rzeczy bardziej stałe jak się z nią waże to też wychodzi, że mała waży 10,5kg i mierzy podobnie apetyt ma po rodzicach

u nas w domu teście chorzy, mnie też już bierze mała zaczyna pokasływać

Madziwnia jestem z tobą, ale ja mam egzamin w niedziele

JA CHCE WIOSNĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Stary 2011-01-14, 15:31   #602
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A
U nas nijak.. tzn u mnie.. pewna sprawa mi nie daję spokoju... i tak od kilku dni...jednak forum nie jest miejscem do zwierzania bo mogłabym kogoś jeszcze skrzywdzić ehh....
Aleś mnie zaintrygowała... Ja z natury (jak większość) to ciekawska jestem. Napisz, Ty się wygadasz a ja zaspokoję ciekawość

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 15:38   #603
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
To tylko chyba Ola została
Jeszcze Michaś...

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

Popieram

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 15:40   #604
ania p
Zakorzenienie

W alior bank sa specjalne karty do tranzakcji internetowych coś na zasadzie niby kredytowej ale na niś się przedpłaca , czyli np wpłacasz tam sobie 300zł i z tego ci opłacają np taki ebay . Nie ma ryzyka że ktoś ci coś zakosi , bo ja to jakoś mam stracha żeby gdzieś kredytówką płacić

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
madzia no co Ty tam gadasz - Marciego komoda 3-szufladowa się nie domyka Bodziaki, bluzki, bluzy, spodni z 20 albo i 30 par :P Ale fakt faktem dziewczyna do rozpieszczania przez chłopaków to by się Wam przydała (do roboty)

Ania ja się nie dziwie tym zachwytom - sama bym się chętnie nad Olą osobiście pozachwycała. Może w końcu się umówimy w wawie w większym gronie??

dla Michaliny!!
No kurczse by było wkońcu trzeba szkoda że wy w tyg nie możecie . bo ja siedze w domu i dłubie w nosie

Cytat:
Ale nasze forumowe dzieciaczki są śliczne

Wszystkiego naj naj dla naszych miesięczniaków

Nic nie musisz zakładac na truskawce Wystarczy tylko karta kredytowa Kosmetyki lecą z Hong-Kongu, są one oryginalne, ale często produkty przecenione mają krótką datę ważności. Płacisz jedynie za przesyłkę perfum bo one albo z Szwecji idą albo z Szwajcarii już nie pamiętam, pielęgnacyjne kosmetyki i kolorowka to z Kong-Kongu i tutaj za przesyłkę nie płacisz. Jak dolar stał za 1,8zł to się bardzo opłacało kupować, teraz też się opłaca, ale już mniej.. Aha, i trzeba się liczyć z tym że celnicy przesyłkę złapią to wtedy cło trzeba płacić

Wracaj szybko do zdrowia
Gratuluję ząbka

U nas nijak.. tzn u mnie.. pewna sprawa mi nie daję spokoju... i tak od kilku dni...jednak forum nie jest miejscem do zwierzania bo mogłabym kogoś jeszcze skrzywdzić ehh....
jak złapią i zapłacisz cło to truskawkla Ci je odda , tak było przynajmniej jak ta moja kole,zanka zamawiała , ale jakies tam odpowiednie ilości jak się zamawiało to zawsze przychodziło bez

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie,

AniaP - no i chyba nici z mojego wyjazdu do Rzymu na długi weekend. Będzie wtedy tam tyle luda że my się chyba już nie zmieścimy

Popieram, ja w kompleksy wpadam.

Machaj - przyślij mi na tydzień dziadków aby i moją trochę poduczyli

I następny zdolny

U mnie jest tak samo tylko jeszcze pies.

Ja Armaniego to uwielbiam. Jednych tylko nie lubię GIO. Męskie też uwielbiam. Mam tego pełno. Ostatnio nawet od kogoś dostałam COD ale oddałam znajomej bo ja już miałam.

I nie piszcie tu (BArdzo Proszę) o tym ile (czyli dużo) wasze dzieci jedzą bo to jeszcze bardziej mnie dobija niż umiejętności Kalinki.
Moja dzisiaj jadła zupkę z żółtkiem i już prawie całą zupkę zjadła ale zaraz ja cała zwróciła. Umyłam przebrałam i dałam drugą zupkę zjadła 1/2. A przed chwilą dałam małej 1/2 biszkopta. Pięknie go rozgniotła i poroznosiła po całym pokoju. A jaką przy tym miała radochę. Ani kawałeczek nie trafił do buzi.
PS. Moja klawiatura w laptopie nie ma już jednego klawisza i nie da sie go wsadzić (dobrze że to F8).
to ja nie wiem gdzie Ty pojedziesz ale kartka ma być he he . ja zbieram zagramaniczne kartki , możesz nawet przywieźć jak Ci sie nie chce wysyłać

Ide po małego
Stary 2011-01-14, 15:40   #605
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Jeszcze Michaś...
Za to u nas wylazł 6-ty

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 15:45   #606
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Aleś mnie zaintrygowała... Ja z natury (jak większość) to ciekawska jestem. Napisz, Ty się wygadasz a ja zaspokoję ciekawość

Cytat:
żeby na ebay kupować trzeba założyć konto na www.paypal.pl, tam rejestrujesz swoją kartę kredytową i z karty ci ściągają kase, dzięki temu nie robisz przelewów. Tak przynajmniej jest w Irlandii, więc na angielskim ebay'u pewnie tak samo. Jak byłam w irlandii to większość rzeczy kupowałam tam, bo super i firmówki, teraz już mniej kupuje, ale dlatego, że nie mam czasu na buszowanie. Ale np. na zimę kupiłam małej kurtkę z Ladybird za 7e z wysyłką, a na allegro kosztowała 40zł kup teraz jak byś miała jakies pytania jeszcze to służe pomocą

Dziękuje za wyjaśnienie i Ferrou Tobie również

A co to zielonego to ja codziennie tak w duchu krzycze kilka razy,na nic tak bardziej nie czekam jak na wiosnę.

Ja tak narzekałam na moją Nineczke,że jest anty-przytulak z niej,a od jakiś dobrych 3 tygodni zmieniła się:tuli się do mnie,wystawia rączki i łapie za szyję i mocno ciałkiem się przytula.Zasypia mi w ramionach albo na rękachmam nie to dzieciątko i tak się cieszę,że się zrobiła tulaśna

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:04   #607
P0P70
Zakorzenienie

Ja to muszę zmienić forum bo Wasze dzieci jedzą, tulą się i mają włosy.

Ja też chce mieś dziecko przytulaśne i jedzące i z kiteczkami!!!!

Cynamonkowa - tak na marginesie to na tym zdjęciu w foteliku ze szczoteczką mała jest boska. Taka łobuziara.

Stary 2011-01-14, 16:07   #608
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Za to u nas wylazł 6-ty
A jak z Waszym zdrówkiem? My już prawie prawie... Także może nam się uda niedługo spotkać. A jak wizyta mamy? Już jest?

Michaś
Stary 2011-01-14, 16:28   #609
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
W alior bank sa specjalne karty do tranzakcji internetowych coś na zasadzie niby kredytowej ale na niś się przedpłaca , czyli np wpłacasz tam sobie 300zł i z tego ci opłacają np taki ebay . Nie ma ryzyka że ktoś ci coś zakosi , bo ja to jakoś mam stracha żeby gdzieś kredytówką płacić
no właśnie ja też się trochę boje, tzn na ebay jest ok, ale kiedyś np w Irlandii skradziono dane z banków odnośnie kart kredytowych i potem chciałam jakieś bilety do Polski zamówić i się nie dało, poszłam do banku a oni mi do Visy kazali zadzwonić, tam mi mówią, że kilkanaście razy ktoś coś tam próbował kupić, ale w transakcjach internetowych ustala się sobie kod na Visę i ktoś oczywiście nie znał i mi zablokowali całe szczęście, ale stresa miałam niezłego

A Amelka też już ma 6 zębów, tydzień temu wyszły jedynki na górze a przedwczoraj dwójki

no i mała też się zrobiła przytulaśna i wieczorkiem jak tz ją wykąpie, to od razu mnie widzi to pędzie tuli się, bo wie, że idzie spać w ogóle taka fajna się zrobiła
Stary 2011-01-14, 16:29   #610
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Cynamonkowa - tak na marginesie to na tym zdjęciu w foteliku ze szczoteczką mała jest boska. Taka łobuziara.
Dzięki to jest łobuz jakich małoaż boję się pomyśleć co będzie później
takie pokłady energii ma w sobie

Dziś(już po raz kolejny) Nadia spała tylko raz..co prawda 2godz,ale nie sądzę żeby ją "zmogło" przed kąpielą raz jeszczejuż się przestawia na inny tryb..i teraz moje latanie za nią mnie przeraża..

Edytowane przez cynamonkowa
Czas edycji: 2011-01-14 o 16:35
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 17:50   #611
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P plotka krąży że w Toruniu na długi wekend będzie pusto

Mój mały niewiele potrafi w porównaniu do waszych dzieci, ale nos, oko, i ucho potrafi pokazać, no i jaki jest dużyi jak myjemy rączki po krzebaniu w kibelku, czy w śmietniku, to sam daje lapkę, i jak mówię druga to podaje. Jak widzi że zmywarka nie jest do końca zamknięta to staje przy kuchence otwiera zmywarkę i wchodzi na drzwiczki. Na Eryka wola Eja, na Emila tata, a na cała resztę to baba, ja jestem tylko wtedy gdy mu się wielka krzywda dzieje, więc zaledwie kilka razy usłyszałam. Jak nie mogę znaleźć pilota czy telefonu to zawsze mają swoje stałe miejsce pod tapczanem. Idę jeść pizze

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 18:03   #612
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Michaś
Stary 2011-01-14, 18:43   #613
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Popieram

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 18:48   #614
anakazar
Zakorzenienie

A moja łobuziara znowu najadła się kocich chrupek...muszę kocie żarcie gdzieś przenieść,bo Nina tylko patrzy,żeby jej w misakach pogrzebać i coś na ząb wrzucić

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-01-14, 19:37   #615
yoonka
Rozeznanie

anakazar nie mow tak, bo znowu
pop bedzie zazdrosna

udalo mi sie dzisiaj z mala wyjsc na spacerek za dnia
dowod ponizej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tos1.jpg (49,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tos2.jpg (50,8 KB, 29 załadowań)
Stary 2011-01-14, 19:38   #616
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
też mBank ma taką kartę, na którą się przelewa kasę z konta. tylko jej używam bo ogólnie karty kredytowe są beee... pracowałam w departamencie kart płatniczych i kredytowych i się naoglądałam, nasłuchałam.. .lepiej wziąć normalny kredyt niż kartę kredytową

Cytat:
heh.. ale jesteś ciekawska ..
nie chce tutaj czegoś takiego pisać... moze to być źle odebrane, co więcej - ktoś może podglądać co piszę a wtedy juz nie będzie zbytnio przyjemnie...
Stary 2011-01-14, 19:51   #617
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
pop bedzie zazdrosna

dowod ponizej

Ale śliczna pink lady z Tośki

Stary 2011-01-14, 19:53   #618
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

Ale śliczna pink lady z Tośki
taaaak róż to nasza nowa czerń...
Stary 2011-01-14, 20:12   #619
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dostałam dzisiaj od naszego pediatry masę kuponów zniżkowych 25% na mleko, obiadki i ciasteczka Hippa do zrealizowania do końca stycznia w Carrefourze. Musze sobie zapas zrobić choć my jemy Bobovitę, ale co za różnica Ania p mogę się podzielić bo mam tego masę, a Twoja Ola lubi

Wiecie co, Marci stale jest głodny On jak nie je to marudzi I jak tylko widzi butelkę to się trzęsie ... kurde...

Właśnie usadowiłam się z Hanią wygodnie w wyrku i będziemy meczyk oglądać i zawzięcie dopingować Polaków

Stary 2011-01-14, 20:18   #620
anakazar
Zakorzenienie

gmyrelka to może zapychaj Dyzia chrupkami kukurydzianymi?one lekkie i dużo zdrowsze niż np.biszkopt.Moja Nina bardzo je lubi i też jak rozrabia to jej wciskam chrupola i się nim zajmujzę

yoonka Tosieńka prześliczna i widzę,że siedzi taka odkryta w tym wózku,bo ja Nine to zakopuję kocem aż pod samą buzię.Jutro może też jej odpuszcze?

Stary 2011-01-14, 20:22   #621
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
też mBank ma taką kartę, na którą się przelewa kasę z konta. tylko jej używam bo ogólnie karty kredytowe są beee... pracowałam w departamencie kart płatniczych i kredytowych i się naoglądałam, nasłuchałam.. .lepiej wziąć normalny kredyt niż kartę kredytową

heh.. ale jesteś ciekawska ..
nie chce tutaj czegoś takiego pisać... moze to być źle odebrane, co więcej - ktoś może podglądać co piszę a wtedy juz nie będzie zbytnio przyjemnie...
Ja tam nigdy nie miałam kredytowej raz mi wysłali z euro agd to wywaliłam pociętą do kosza jedyną jaką mamy to american express, ale ta jest potrzebna Tztowi jak myka zagramanice bo tam ma ubezp i inne dupsy . U nas niestety w bardzo dużej ilości miejsc nie można nią płacić .

Pop - jeśli chciecie jechac na beatyfikacje to napisze Ci jedno , mój kolega była na pogrzebie papierza i tez ciągle trąbili jaki to będzie tłum ile ludzi itp . i wiesz co chyba się ludziska wystraszyli i wcale dużo ludzi jego zdaniem nie było , mówi że byli dośc blisko . Byli w rzymie autem

Gmyrelka możesz się podzielić tylko byś musiała mi to jakoś zapocztować ?
Stary 2011-01-14, 20:27   #622
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

ja też chcę wiosnę ale jeszcze bardziej pragnę żeby Danielowi wreszcie wyszły te zęby ja już nie wiem co to sen w nocy
budzi się czasami co 15 minut wierci,przekręca podnosi się-zwariuję chyba niedługo,dzisiaj nie poszłam na zajęcia bo jestem po pracy nieprzytomna,marzę żeby się wyspać!

kupiłam dzisiaj zwykłą kaszę mannę,zamierzam zrobić narazie na wodzie i kupiłam jeszcze kasze kukurydzianą ale narazie nie mam na nią pomysłu

Tosia jaka cudna
też zamierzam się wypuścić wreszcie na długi spacer,w niedziele ma być 12 stopni
Dusiaka może do Arturówka na spacerek się umówimy?
chociaz mama cos o obiedzie mówiła-dziwię się,że nie ma nas dosyć przez cały tydzień

Ania ja też jestem sceptycznie nastawiona do kart,ale jak ostatnio musiałam kupic bilety lotnicze i musiałam po znajomych dzwonić żeby za nie zapłacić to postanowiłam,że sobie wezme taka kartę tylko coś się nie składa właśnie sie zastanawiam gdzie konto otworzyć

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-01-14 o 20:38
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 20:49   #623
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:

A Erwin to jednak dużo potrafi.

Cytat:
pop bedzie zazdrosna
Popieram, jestem zazdrosna. U nie to nawet mogłaby kocie czy psie chrupki jeść byle by tylko JADŁA!!!!

Cytat:
Wiecie co, Marci stale jest głodny On jak nie je to marudzi I jak tylko widzi butelkę to się trzęsie ... kurde...
Może byś przesłała trochę tego apetytu

Cytat:
Pop - jeśli chciecie jechac na beatyfikacje to napisze Ci jedno , mój kolega była na pogrzebie papierza i tez ciągle trąbili jaki to będzie tłum ile ludzi itp . i wiesz co chyba się ludziska wystraszyli i wcale dużo ludzi jego zdaniem nie było , mówi że byli dośc blisko . Byli w rzymie autem
Rzym to moje ukochane miasto, ale nie wyobrażam sobie jechać tam w te tłumy. JA lubię włóczyć się po mieście, posiedzieć w knajpie na ulicy. Więc ktoś nam popsuł plany na długi weekend. Musimy pomyśleć nad czymś innym.

A jeżeli chodzi o plany to dzisiaj przedstawiłam "Swój Plan" TZ. Oj bardzo mu się spodobał. Powiedział że już od dzisiaj możemy go zacząć realizować. Ale ja mu na to że musimy poczekać do dni płodnych bo tak na dramo to bez sensu. Ten odpowiedział że powinniśmy najpierw poćwiczyć bo po takiej przerwie to nie wiadomo już co do czego służy

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Yoonka - Tośka super tylko coś jej nie widać z pod tego różu

Stary 2011-01-14, 20:56   #624
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam nigdy nie miałam kredytowej raz mi wysłali z euro agd to wywaliłam pociętą do kosza jedyną jaką mamy to american express, ale ta jest potrzebna Tztowi jak myka zagramanice bo tam ma ubezp i inne dupsy . U nas niestety w bardzo dużej ilości miejsc nie można nią płacić .

?
Ja też nie mam i nie mam zamiaru miećto samo zrobiłam jak dostałam

Matko chyba 2 kg winogrono dzisiaj zjadłam i latam do wc non stop,bo mnie zawsze ten owoc popędza

Też mecz oglądam i gra tam pierwszy raz w ms mój kolega Darek Zarecki(?)nie wiem czy tak ma na nazwisko,bo od zawsze jest tylko "zarkiem"ale póki co chyba siedzi na ławce

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:

A jeżeli chodzi o plany to dzisiaj przedstawiłam "Swój Plan" TZ. Oj bardzo mu się spodobał. Powiedział że już od dzisiaj możemy go zacząć realizować. Ale ja mu na to że musimy poczekać do dni płodnych bo tak na dramo to bez sensu. Ten odpowiedział że powinniśmy najpierw poćwiczyć bo po takiej przerwie to nie wiadomo już co do czego służy
Biedny ten Twój tż

Pop to Ty tak poważnie...a ja myślałam,że w jajo z nami lecisz

Stary 2011-01-14, 21:02   #625
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
A jak z Waszym zdrówkiem? My już prawie prawie... Także może nam się uda niedługo spotkać. A jak wizyta mamy? Już jest?
Mama juz jest, juz w niedziele wraca a tak mi dobrze...
Oglaszam wszem i wobec:
Bylam u lekarza, mam skierowanie do endokrynologa i na badanie ogólne. Poza tym zapisałam się do gina. Idę... 8 marca :/ tak więc na usg zapiszę się w poniedziałek na prywatną wizytę. Mam już fona od koleżanki...
Jesteście ze mnie dumne??

Cytat:

no i mała też się zrobiła przytulaśna i wieczorkiem jak tz ją wykąpie, to od razu mnie widzi to pędzie tuli się, bo wie, że idzie spać w ogóle taka fajna się zrobiła
Zazdroszczę

Cytat:
Ja to muszę zmienić forum bo Wasze dzieci jedzą, tulą się i mają włosy.

Ja też chce mieś dziecko przytulaśne i jedzące i z kiteczkami!!!!
To ja zmieniam razem z Tobą Moja ma jedynie włosy

Cytat:
Hę?? Nie rozumiem o co kaman??

Cytat:

dowod ponizej
Pięknisia

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
gmyrelka to może zapychaj Dyzia chrupkami kukurydzianymi?one lekkie i dużo zdrowsze niż np.biszkopt.Moja Nina bardzo je lubi i też jak rozrabia to jej wciskam chrupola i się nim zajmujzę
Heh, robię tak samo- albo chrupek albo ciasteczko ryżowe i na trochę spokój

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Tosia jaka cudna
też zamierzam się wypuścić wreszcie na długi spacer,w niedziele ma być 12 stopni
A co Wy tak z tymi spacerami. Ja z mała wychodzę codziennie, minimum na 1-1,5h. Bez wzgledu na pogodę. No chyba, że leje albo jest ponizej -10. Dziś była raz na 2 godziny i potem jeszcze na 40 minut.

Anakazar- nie zakrywaj tak mocno malej, niech coś widzi ja tylko ja zakrywam jak jest mocny mróz i wieje wiatr. A tak jest ciepło ubrana i tylko w cieplym spiworze do paszek. Oczywiscie nakremowana.

Tylko ja zazdraszczam tych spacerów z dzicmi "na wierzchu" moja to musi być na leżąco, bo jak tylko wychodzimy z domu to kima... i tak caly spacer... moze na wiosne jej się odmieni?
czy tylko moja juz tylko tak spaceruje??

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Kurde... ja to jestem kumata... dopiero zajarzyłam dowcip o Toruniu heheh... ja tam zostaję w mieście

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:06   #626
anakazar
Zakorzenienie

Jezu,ale się pochwaliłam znajomością kolegi:nazwisko przekręciłam i imię złe napisałam.Bo zawsze było "zarek-Darek",a on nazywa się Mateusz Zaremba Wstyd

Stary 2011-01-14, 21:10   #627
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
No to żeby się udało raz dwa

Cytat:
Mama juz jest, juz w niedziele wraca a tak mi dobrze...
Oglaszam wszem i wobec:
Bylam u lekarza, mam skierowanie do endokrynologa i na badanie ogólne. Poza tym zapisałam się do gina. Idę... 8 marca :/ tak więc na usg zapiszę się w poniedziałek na prywatną wizytę. Mam już fona od koleżanki...

A ja pytałam też czy Wercia zdrowa... Bo może by kiedyś się na kawkę umówić

Tak czytam o tych kocach, śpiworkach w wózkach... My jak wychodzimy teraz (+3/4st) to Misiek ma ubraną taką cieplutką bluzę, ocieplane spodnie, czapka, szalik, buciki i nóżki (bo zawsze mu marzną) przykrywam cienkim kocykiem... Jak jest trochę chłodniej to mam taką cienką i nieocieplaną dopinkę na nóżki... Raczej nie marznie to nie wiem co by powiedział jakbym go przykryła całego grubym kocem

Szkoda ze ja w ten piękny weekend nie zostanę w wyludnionym Toruniu... Moja mama ma im i jeszcze okrągłe ur...

Michaś
Stary 2011-01-14, 21:19   #628
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
A co Wy tak z tymi spacerami. Ja z mała wychodzę codziennie, minimum na 1-1,5h. Bez wzgledu na pogodę. No chyba, że leje albo jest ponizej -10. Dziś była raz na 2 godziny i potem jeszcze na 40 minut.

Anakazar- nie zakrywaj tak mocno malej, niech coś widzi ja tylko ja zakrywam jak jest mocny mróz i wieje wiatr. A tak jest ciepło ubrana i tylko w cieplym spiworze do paszek. Oczywiscie nakremowana.

Ja też wychodzę codziennie,wcześniej trochę olewałam i jak była pogoda okropna to nie wychodziłam,a teraz nie ma zmiłuj się i chodzimy codziennie.Ja tam nawet jak jest ponad minus 10 wychodzę.Buzia nasmarowana i idę.

A z tym kocem to odpuszczę,mi jest wiecznie zimno i mam wrażenie,że małej też

Aa i dobrze,ze poszłaś z w końcu do lekarza

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Tak czytam o tych kocach, śpiworkach w wózkach... My jak wychodzimy teraz (+3/4st) to Misiek ma ubraną taką cieplutką bluzę, ocieplane spodnie, czapka, szalik, buciki i nóżki (bo zawsze mu marzną) przykrywam cienkim kocykiem... Jak jest trochę chłodniej to mam taką cienką i nieocieplaną dopinkę na nóżki... Raczej nie marznie to nie wiem co by powiedział jakbym go przykryła całego grubym kocem

...
Ja Niny nie przykrywam grubym kocem,mam cieniutki.A teraz przy plusowej temperaturze ubieram w rajstopki tylko,body z krótkim,cieńka bluzeczka,kombinezon i wsio.Myślę,że nie za ciepło.

Stary 2011-01-14, 21:20   #629
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ja też chcę wiosnę ale jeszcze bardziej pragnę żeby Danielowi wreszcie wyszły te zęby ja już nie wiem co to sen w nocy
budzi się czasami co 15 minut wierci,przekręca podnosi się-zwariuję chyba niedługo,dzisiaj nie poszłam na zajęcia bo jestem po pracy nieprzytomna,marzę żeby się wyspać!

kupiłam dzisiaj zwykłą kaszę mannę,zamierzam zrobić narazie na wodzie i kupiłam jeszcze kasze kukurydzianą ale narazie nie mam na nią pomysłu

Tosia jaka cudna
Dusiaka może do Arturówka na spacerek się umówimy?
chociaz mama cos o obiedzie mówiła-dziwię się,że nie ma nas dosyć przez cały tydzień

Ania ja też jestem sceptycznie nastawiona do kart,ale jak ostatnio musiałam kupic bilety lotnicze i musiałam po znajomych dzwonić żeby za nie zapłacić to postanowiłam,że sobie wezme taka kartę tylko coś się nie składa właśnie sie zastanawiam gdzie konto otworzyć
Moja kolezanka która tyrała w kilku bankach założyła w alior i mówi że fajne i fajne warunki są , tam są własnie te karty z przedpłatą do tranzakcji internetowych

Pop - nabadz może testy owulacyjne z Szymkowego laska jak chciała drugie i próbowali normalnie to nie wychodziło z pół roku mimo że jak mówi dobrze wie kiedy ma płodne dokładnie a jak kupiła testy owulacyjne na allegro to się od razu udało . wtedy bedziesz wyznaczać TZ date he he że to dziś . No i zastanów się co chcesz moze by spróbowac trafić ?
Bo niby jak zaczniesz się kochac przed owulacją ( zeńskie plemniki zyją dłużej ) to wtedy te męskie kaput i jak już jest owulacja zostają żeńskie i one dociarają . a jak chce się chłopca to mówią ze w samą owulację trzeba to wtedy te męskie szybkie sa i one od razu docierają gdzie trzeba . Może byś sprawdziła na sobie czy to działa he he
a
Stary 2011-01-14, 21:20   #630
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Oglaszam wszem i wobec:
: jupi:
No w końcu Ci się udało. Jeszcze tylko badania i będzie wszystko wiadomo.

Cytat:
To ja zmieniam razem z Tobą Moja ma jedynie włosy
Wercia to nie tylko ma losy ale jeszcze Apetyt na jedzenie.
Przenoszę się sama!!! I balastu nie zabieram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości