|
|
#4261 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy GG, część XXII
Cytat:
Cytat:
''
Uwielbiam na niego patrzeć gdy tego nie widzi ! kocham jego uśmiech bo dzięki niemu i ja się uśmiecham.. A jego słowa są jak tlen potrzebny mi do życia .. to, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce do herbaty nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni. '' |
||
|
|
|
#4262 |
|
Zadomowienie
|
A co jeśli okłamał mnie mówiąc, że spotkamy się w niebie? Wolność jest tam gdzie nie ma łez, tam gdzie serce nie boi się wyrażać uczuć. Szukaj mnie. Tam będę. Czasami wolała żyć sama Niż czekać tylko wieczorami na jago powrot i muśnięcie ją ustami od niechenia. Puste słowa z Twoich ust. Nie kochasz? Więc dlaczego powiedziałeś "żegnaj" ze łzami w oczach? Wiem, że możemy udawać idiotów, zamknąć oczy i wszystko olać. Ale czy nie prościej było by się poprostu kochać?! Kochaj mnie albo nienawidź.
Wybór dowolny. Ja i tak się nie zmienię.
|
|
#4263 |
|
Przyczajenie
|
witam
![]() zawsze wybieramy to co w danej chwili uważamy za najlepsze kiedy człowiek kładzie się spać kłamstwo zaczyna go niszczyć nie ważne jak długo trwa przyjaźń, ważne ile człowiek gotów jest dla niej poświęcić
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujęęę ;- ** Czekam na Ciebie.. i owszem, pragnę abyś przychodził wolno, żebyś powoli mnie w sobie zagnieżdżał, żebyś powoli się uzależniał, żebyś trwał w tym tak mocno jak i ja chciałabym trwać, i chciałabym, abyś wolno mnie w sobie rozkochiwał, abyś powoli przynosił mi te wszystkie uśmiechy wszystkie poranki, wieczory, te noce gdzie z zamkniętymi oczami, pogryzionymi wargami nie wiedzielibyśmy co zrobić ze spragnionymi siebie rękoma nie oczekując na świt, ale nie kładąc się spać i tak, chciałabym Cię widzieć rzadko, żeby nie chcieć Cię stracić, żeby pragnąć Cię więcej i bardziej.. I żeby nasłuchiwać Twoich kroków pod drzwiami mojego mieszkania i ze smutkiem patrzeć jak odchodzisz i oczekiwać najbliższej okazji, najbliższej chwili. Chciałabym pragnąć Twoich ust, Ciebie całego pragnąć i nie móc się opanować i płakać przez Ciebie trafionego akurat mnie w XXI wieku.
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
- ja go naprawdę kocham. ale on .. on nawet na mnie nie patrzy.
- spójrz, właśnie stoi obok nas i patrzy się na Ciebie.
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
" czy to możliwe, by aż tak się między sobą podzielać? żyjąc tym, co tu i teraz, marzyć o przyszłości wszystko zamierza cię skruszyć jesteś ciastkiem w czyjejś dłoni i smakujesz wyśmienicie gdzie podziałeś radość z tego, że wykonałeś swoją misję? dotrwałeś do półmetku zamknij oczy, przestań myśleć i przestań czuć szukaj siebie tam, gdzie nigdy byś się nie schował może szarpniesz strunę swej egzystencji? ...bo nawet w kałuży widać niebo "
|
|
#4267 |
|
Wtajemniczenie
|
" masz niesamowite oczy, uwielbiam ich blask. posiadasz też skórę gładszą niż jedwab. twoje różowe, pełne usta, są słodsze od kokosowej czekolady. idealnie pasuje do nich uśmiech. twój głos działa na mnie kojąco, wygania wszystkie smutki z zakamarków mojej duszy. a zapach, dzięki niemu nie potrafię się skoncentrować. jesteś wszystkim co mam. jak dobrze, że marzenia się spełniają. To ta chwila pomiędzy dwoma oddechami, kiedy rozum mówi swoje, a ty znów popełniasz ten sam błąd i kierujesz się sercem. po raz kolejny miłość do niego okazuje się silniejsza jedyne co czuł, kiedy mnie do siebie przytulał, to moje piersi uciskające jego klatkę piersiową. nic więcej. "nie martw się, będzie dobrze". Ten zwrot nie sprawia, że twoje problemy znikają. Daje jednak poczucie, że komuś na tobie zależy i nie jesteś sam z kłopotem. "
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Masz w sobie moją miłość,
|
|
#4269 |
|
Rozeznanie
|
'
patrzysz na mnie szczoto przynajmiej tak jakgdybym Ci bułkę wisiała czy co - skończ, bo Twoje denne mierzenie mnie nie rusza. I wtedy spadl deszcz. Pierwsza kropla niewinnie rozbiła się o zmarszczone czoło, nawet jej nie zauważyłam. Załamana skryłam głowę w trzęsacych się ramionach, później poczułam mokre krople rozpryskające się na zmarzniętej skórze. Gdy uniosłam się kierując napuchnięte oczy ku słabym świetle lampy, deszcz ze łzami utworzył ciemne smugi od tuszu na moich czerwonych polikach, a usta, nadal drżące chciały wręcz wykrzyczeć całemu światu, że nie mam już siły.. Chciałam szybko podnieść się z tego zimnego chodnika i zacząć biec. Pobiec przed siebie, nie patrząc na nic i na nikogo. / W przeciwieństwie do Ciebie nie potrzebuję różowej bluzeczki, lateksowych legginsów, wizyt w solarium i kilo tapety na twarzy, by mnie zauważono. Ja nawet bez tego "świecę", a Ty możesz tylko kipieć z zazdrości, mała Jeśli chcesz, abym zapomniała, mam do Ciebie prośbę... Znajdź mi kogoś, kto będzie pisał do mnie smsy, zaraz po przebudzeniu się. Kogoś, kto będzie miał tak słodkie dołeczki podczas uśmiechu. Kogoś, kto zawsze będzie potrafił mnie pocieszyć. Kogoś, kto będzie obejmował mnie w taki sposób, jak obejmowałeś Ty. Kogoś, kto będzie miał usta, o takim smaku, jak Twoje. Jak już znajdziesz to się odezwij, ale ostrzegam - będzie trudno znaleźć drugiego ciebie. Jeśli jednak Ci się uda - obiecuję, że zapomnę o Tobie na zawsze. Bo łatwiej nam mówić o sprawach, które nas nie bolą lub w ogóle nie dotyczą. A zerwała z nim tylko dlatego , że nie chciał jej dać pineski na n-k ' |
|
|
|
#4270 |
|
Rozeznanie
|
zanim poznałam ten nasz świat
już dawno byłam w nim zakochana. chce tam iść, gdzie poniosą mnie nogi. ale co będzie jak poczuję zmęczenie ? mam kur.wa podejść do Ciebie i na Twoim oczach płakać i ciąć swoje żyły ?! wtedy Cię coś ruszy ?
|
#4271 |
|
Rozeznanie
|
Zapomnieć? Zapomnieć mogę o wczoraj, ale nie o twoim ,,kocham". Znów nie mogę zasnąć. Zbyt długo cię przy mnie nie ma. Ale jego uśmiech . On był kiedyś tylko dla mnie...
Edytowane przez Malinowa Girl Czas edycji: 2011-01-14 o 16:00 |
|
|
|
#4272 |
|
Rozeznanie
|
♥
cieszę się ![]() uuuuhhhuuuhhuu _____ 'jesteś pewien że chcesz ze mną być? wiesz, jestem trudnym przypadkiem z chorobą psychiczną. Przyjaźnie, które wytrzymały próbę czasu i zmian, są z pewnością najlepsze A teraz, a teraz zakochaj się we mnie na serio... Pijana Szczęściem. Dolewaj mi do kieliszka i nie pozwól wytrzeźwieć. lubię takie dni jak dziś. I wiesz co? Mimo wszystko byłeś najlepszym błędem mojego życia. Awaria hamulców moralnych. Bo kochać - znaczy umieć czekać.! Pomyśl, kocham cię bardziej niż wszystkie rzeczy na świecie razem wzięte, czy to Ci nie wystarcza? Przedwcześnie pozbawiona złudzeń, rzygam na sztuczność uczuć. Dziękuję losowi, za to, że Cię mam.'
|
#4273 |
|
Raczkowanie
|
spojrzałam na niego, a moje oczy prawdopodobnie wrzeszczały miłością.
nie wygram Ciebie, bo nie walczę. nie musisz mnie przepraszać. powiedz tylko, że byłam lepsza od niej. co pomyślałeś, gdy zobaczyłeś mnie pierwszy raz? niewarta uwagi czy niesamowita? i powiem Ci, że nie było mi na rękę, iż zakochałeś się w niej, nie we mnie. otworzyłam drzwi, gdy zadzwonił dzwonek i zrozumiałam, że to na Ciebie czekam. tak, to Twoja wina, że nie widziałeś, jak czekam. odeszłam z podniesioną głową, dumna, że tym razem łza jedynie zakręciła się w oku. nie krzyczę już, że Cię kocham, i tak nie usłyszysz. zauważyłeś mnie dopiero, gdy założyłam sukienkę. obawiam się, że inaczej postrzegamy uczucia. gdybym była Tobą, zawiodłabym się na sobie.
|
|
#4274 |
|
Przyczajenie
|
` nawet nie wiesz jak bardzo jestem Twoja, mimo że nie jesteś mój.
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
- czemu powiedziałeś im, że chodzimy ze sobą ? przecież nie jesteśmy razem !
- mimo tego, że nie chcesz, abym był Twoim chłopakiem, Ty jesteś moją dziewczyną.
|
#4276 |
|
Raczkowanie
|
"
Nie wystarczy mieć dokąd wrócić, trzeba mieć jeszcze kogoś, kto będzie na Ciebie czekał. Bo gdy na moment zapomnę się, myśli moje same wędrują w Jego kierunku. Wybacz mi tę obojętność. I to, że ani razu na ciebie nie spojrzałam. Ale zrozum, gdybym to zrobiła, bez wątpienia, czułbyś na sobie mój wzrok. Tak natarczywy, jak jeszcze nigdy, nikogo.. Pamiętam twoje oczy, twój wzrok uciekający przed moim spojrzeniem. Malinowe usta i lekko zamglone oczy. Gładka, oliwkowa cera i ciemne włosy. Zgrabne ruchy. Delikatny, łobuzerski uśmiech i niezwykła pewność siebie. Ledwo zauważane zakłopotanie ulatujące wraz z powietrzem. Głęboki, męski głos i pytania. Mnóstwo pytań. Będę tęsknić kolejnych 5 dni w tygodniu.Pamiętam ten odurzający zapach i moje szaleńczo bijące serce. 5 całych poranków, i 5 popołudni Całe 5 długich nocy. 6 spędzimy razem. Więc czemu wciąż spijasz tytoniowo-gorzkie pocałunki z tych, podobno, zatrutych ust? "
|
#4277 |
|
Zadomowienie
|
miłość jest w każdej części naszego życia *** przy tobie nie upadam *** można powiedzieć, że się przyzwyczaiłam, ale czy przyzwyczajenie w tym wypadku to taka dobra rzecz..?
|
#4278 |
|
Rozeznanie
|
patrysiowa_, Marsi89, z innej bajki, sanderson93, no love_no love you & grise - brak mi słów. DZIĘKUJĘ!
I czasem budzę się jeszcze w środku nocy i szukam Twoich słów pod poduszką. Dla mnie już nie jesteś nikim ważnym. To serce jeszcze czasem mówi mi o Tobie. Lubię patrzeć Mu w oczy, gdy do mnie mówi. Wtedy tak fajnie przeskakuje wzrokiem z oczu na moje usta. Obudź mnie jutro tuż przed wyjściem, zamknę drzwi dobrze, żebyś już nie wrócił nigdy więcej. Potrafię walczyć, ale powiedz mi czy mam bronić swojego szczęścia czy serca?
|
#4279 |
|
Przyczajenie
|
` i chociaż wiem że nie mogę Cię mieć, to z każdym dniem coraz bardziej Cię chce.!
` swoim śnieżnobiałym uśmiechem pokolorował mój świat milionem barw.!
|
#4280 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje ♥
Każdej nocy nie mogę zasnąć. Myśląc, że może mnie kochasz Tak, jak ja zawsze kochałam ciebie Dlaczego wciąż jestem tu, w deszczu? Nasza miłość pędzi na drodze do nikąd Pamiętam tą miłość w twoich oczach Kiedy ująłeś moją dłoń i powiedziałeś "żegnaj" Gdzieś tam głęboko schowane uczucie
zaczęło na nowo próbować grać zapomnianą melodie Na co mi ta pamiątka po czymś cośmy kiedyś tam mieli Skoro to tylko wprawia mnie w przygnębienie Nigdy nie miałam twojej miłości i nigdy nie będę jej miała Pamiętam wszystkie cienie i wątpliwości, ten sam film Wyraźne obrazy jak pusta ściana stojąca przed nami I noc taką spokojną, bez ruchu... Edytowane przez grise Czas edycji: 2011-01-14 o 17:55 |
|
|
|
#4281 |
|
Rozeznanie
|
poszukuję: chocolaate, bajkowa, limitowanaa, CaMa, BananowaDelma, dresowa, misiok <3!
dawaj, chodź tu, wymyśliłam przyszłość dla nas. a gdy dojrzejesz spotkamy się w kawiarni, wypijemy razem kawę i poprosisz bym Ci wybaczyła. a gdy zaczynała pytać, nie odpowiadał. tym " bardzo dobrze" daje Ci do zrozumienia, że sobie bez Ciebie nie radzi, że nie potrafi zapomnieć i stwarza pozory. sprzątam mieszkanie z kurzu, brudu, wspomnień, miłości i Ciebie. czas kupić nową kanapę, w starej kryje się zbyt wiele namiętności. czemu tego nie skończysz? trzyma Cię coś? nie chce puścić, dusi w gardle? czy może jeszcze zabawka się nie znudziła? jeszcze tego nie wiesz, ale nocą robi mi się zimno i lubię się wtedy przytulać. pamiętam zapach cynamonu, pamiętam smak piwa EB, pamiętam łaskotanie źdźbła trawy po wewnętrznej stronie mojej ręki, pamiętam Cię. nastaje cisza. milczy. bardzo rzadko zamruczy. w kręgosłupie chowała listy od niego, z komór do przedsionków przepływały jego słowa, a w mózgu nosiła jego portret. dłonie i usta pamiętały jeszcze jego miękkość i smak. ile cierpienia kryje się między sekundami?
|
#4282 |
|
BAN stały
|
dziękuje
![]() ...
' Uczyła się. Także tego, by nie dziwić się za dużo i za dużo nie oczekiwać - bo wtedy rozczarowanie bywa mniej dotkliwe. Miłość to też przyjemność, i to jedna z najbardziej egoistycznych, jakie znam. ' często upadamy, rozpadamy się na kawałeczki, a kiedy próbujemy się posklejać i pozbierać, okazje się, że brakuje nam jakiegoś drobnego kawałeczka, i właśnie po to są potrzebni nam przyjaciele, to oni dają nam brakujący nam 'element' . bo to jest tak, że ona w sercu schowane ma 2 rzeczy . miłość i nienawiść, które prowadzą ze sobą wojnę, zazwyczaj jest tak, że gdy Cie widzi to miłość wygrywa, lecz gdy zauważa Twoją obojętność to nienawiść jest górą . jego ślady istnienia wraz z drobnymi resztkami bezsensownej miłości w sercu mym, tak bardzo kują mnie, nie pozwalają normalnie żyć . ... |
|
|
|
#4283 |
|
Raczkowanie
|
istny_paradoks
" często upadamy, rozpadamy się na kawałeczki, a kiedy próbujemy się posklejać i pozbierać, okazje się, że brakuje nam jakiegoś drobnego kawałeczka, i właśnie po to są potrzebni nam przyjaciele, to oni dają nam brakujący nam 'element' . " śliczny <3 ( biorę na podpis ) ![]() " I nagle zrozumiałam, jak trudno mi oddychać, gdy nie dzielimy się powietrzem. Baby, I feel you, when I close my eyes. Calling out for you, I can't sleep at night. Kochanie, czuję Cię, kiedy zamykam oczy. Wzywam Ciebie, nie mogę spać w nocy. " |
|
|
|
#4284 |
|
Zadomowienie
|
Marsi89 - bardzo mi miło
cornflower_, minimum4znaki, poprostuAsiss, ratatamm, uusiaa - okradłam ____________
'Wciąż nałogowo wypytuję czy mnie kochasz mając nadzieję, że za setnym czy tysięcznym razem w końcu odpowiedz twierdząco, choćby dla świętego spokoju. Nawet żelki z Biedronki przy Tobie miękną. Wypiłam 321 kaw, nie przespałam 235 nocy, wypaliłam 987 papierosów, a Ty nadal nie jesteś ani trochę mój. Ogarnij mnie. Tak po prostu wylecz mnie z siebie. Obiecuję, że stanę się poważna, zacznę się lepiej uczuć, będę miła dla rodziców, częściej będę się spotykać z przyjaciółmi i że zapomnę o Tobie. Chociażby w rok szkolny. Pada deszcz. Moknę. Nie wzięłam ze sobą nawet bluzy. W oddali widzę jakąś postać. Zawsze poznam ten zarys sylwetki. To Ty. Idziesz trzymając w jednej ręce parasolkę, w drugiej swoją bluzę. Tą, która mi się najbardziej podoba. Uśmiechasz się łobuzersko zakładając mi bluzę. Całujesz w czoło i chwytasz mocno za rękę. Powiedz, jak można Cię nie kochać?'
|
#4285 |
|
Raczkowanie
|
'my forgiver found the sun' mój wybaczyciel znalazł słońce 'Boy, one day you'll be a man.' Chłopcze, jednego dnia będziesz mężczyzną. 'it’s time to leave me'
to czas żeby mnie zostawić 'i’ll try to be all that you need me to be' postaram się być tym, czego ty ode mnie oczekujesz 'i make a move and spill my drink' Robię krok i rozlewam drinka
|
#4286 |
|
Raczkowanie
|
a gdy powiedział mi, że moja łajzowatość jest słodka, nie wiedziałam czy obrazić się za 'łajzowatość', czy go pocałować za 'słodka'. świat z natury jest piękny. tylko ludzie go oszpecają. bał się przedstawić mnie swoim kolegom, bo byłam inna od innych. ale gdy byliśmy sami zawsze szeptał, że kocha tę inność. miłość. za jakie grzechy? a gdy narzekała na samą siebie, on tylko patrzył na nią z miłością w oczach. przecież dla niego nie było piękniejszej od niej.
"Pożyję tu jeszcze trochę i zobaczę, co się stanie, pomyślała. Umrzeć zawsze mogę później. Prawdopodobnie." Haruki Murakami Edytowane przez eajAgnes Czas edycji: 2011-01-14 o 19:10 |
|
|
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
czeeeść kochane ;* nie było mnie tu długo. pewnie nikt tam nawet nie zauważył no ale jestem i postaram się bywać tu częściej. dziękuję jeśli któraś pamiętała :*__________ 'przerobiłam zdjęcie.. fajnie mam nie? dodałam je.. fajnie mam nie? nie poszłam spać.. fajnie mam nie? mam długie rzęsy.. fajnie mam nie? moja tęczówka jest bajeczna.. fajnie mam nie? boli mnie serce.. fajnie mam nie? jest 23, fajnie mam nie? jutro dodam oryginał.. fajnie mam nie? to wszystko jest pisane ironią.. fajnie mam nie? nienawidzę tekstu ' fajnie masz ' .. fajnie mam nie? boli mnie głowa.. fajnie mam nie? słucham reggae.. fajnie mam nie? chce mi się płakać.. fajnie mam nie? boję się.. fajnie mam nie? spadł mi telefon.. fajnie mam nie? chce się w niego wtulić.. fajnie mam nie? telefon mi wibrował.. fajnie mam nie? ustawiłam status niewidoczny.. fajnie mam nie? mam zimne dłonie.. fajnie mam nie? nie wiem co mam robić.. fajnie mam nie? nienawidzę samej siebie.. fajnie mam nie? piosenka mi się skończyła.. fajnie mam nie? ale zaczyna się nowa.. fajnie mam nie? zrobiłam głupią minę.. fajnie mam nie? co chwile odwracam się w tył.. fajnie mam nie? bolą mnie plecy.. fajnie mam nie? nie mam już siły.. fajnie mam nie? nie chce mi się oddychać.. fajnie mam nie? bolą mnie nogi.. fajnie mam nie? ****a kocham Cię.. fajnie mam? nie. CHCĘ SIĘ Z TOBĄ POTENTERENTEGOWAĆ. ![]() Dobrze wiem, że czasem bardzo trudno mnie kochać. Ale chyba łatwo zobaczyć miłość w moich oczach Mam ją tylko dla ciebie, całe serce dla ciebie mam. Wszystko dla ciebie, jak wiele, może nawet nie wiesz.' Dla Ciebie ukradłabym niebo, a wszystkie gwiazdy pozamykałabym w Twoich oczach.
''To przed bez Ciebie było tylko po to żebym mógł przeżyć to po już z Tobą'' Edytowane przez dreams_x33 Czas edycji: 2011-01-14 o 19:40 |
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
życie jest za krótkie, żeby czegokolwiek żałować. jestem dumna z tego, że mogę być czyimś problemem. za długi dzień, aż pęka głowa. za dużo myśli.
Edytowane przez Martusssia Czas edycji: 2011-01-14 o 19:46 |
|
|
|
#4289 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy los daje mi szansę - zawsze muszę coś spieprzyć.
A Kiedy to mi na czymś zależy - to samo się pieprzy. To chyba dobrze, prawda? Nie wyobrażam sobie tego, że przez byle głupotę mogłabym Cię stracić. Nigdy nie jest za późno na to, by powiedzieć co się czuje. Ostatnia szansa? Może koło ratunkowe? A co z telefonem do przyjaciela? 'Gdybyś wiedział jak mnie w****iasz, sam byś sobie przy*******ił' ![]() niekończąca się historia. |
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
skarbie pokaż co potrafisz
zachłannie czekam zaciągam się patrząc na zachód słońca gdzieś tam daleko jesteś i ty odwracam wzrok nie mów, że przepraszasz że nie chciałeś by tak wyszło nie mów bo ociekasz kłamstwem nie lubię cię takiego, ej mówił, że my już na zawsze że każdy zachód nasz każdy wschód także że nic nas nie rozdzieli już 4ever my - spier**lił to, że odszedłeś nakazuje mi depresje, hektolitry łez, tony szpilek? nie kochanie - teraz zobaczysz co straciłeś obiecuję jak zawsze boskie Wy :kryśkowelovelove: Martusssia, dreams_x33, Paralogiczna, grise, ciiri, so_steadfast
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.