Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 13:13   #1501
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A ja gulasz robię tak:
1.mięso kroję w kostkę
2. Podsmażam na złoty kolor, przekładam do garnka
3. Na tym samym oleju podsmażam 2 cebule pokrojone w kostkę, przekładam do garnka
4. Na patelnię wlewam wody, zeskrobuję pozostałości po smażeniu i wlewam do garnka ( najlepszy smak tam zostaje)
5. Doprawiam solą, pieprzem i vegetą, daję też ziela i listka
6. Duszę do miękkości na wolnym ogniu
7. Zaklepuję mąką rozrobioną z wodą, wtedy wychodzi gęsty, ale nie trzeba tego robić...
twoj wydaje sie bardzooo prosty, w sam raz dla mnie

dzieki dziewczyny za przepisy, napewno polacze wszystkie razem znajac mnie no to ide gotowac, moze zdraze do powrotu mezula
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:14   #1502
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Dzidzia, Anuszka - sto lat!! wszystkiego najlepszego!!!!
no i obie jesteście młode du.py bo ja w kwietniu będę miała 29

ja tak podczytuję, ale jakoś weny do pisania brak... dużo się ostatnio działo, miałam trochę stresów, ale jakoś powoli idziemy na prostą
"pochwalę" się tylko że już oficjalnie straciłam pracę definitywnie i bez odwołania... byłam już dziś w urzędzie złożyć papiery o bezrobotne, dostałam formularze i mam czas do wtorku, a we wtorek mam umówione spotkanie i będą mnie maglować :/ uch jak ja "uwielbiam" urzędy i załatwianie papierków
Stary 2011-01-14, 13:45   #1503
anoxa
Zakorzenienie

jaszczka to dobrze ze stracilas czy nie? tam na bezrobociu tez nie jest najgorzej chyba co? zwlaszcza ze bedziesz sie mogla dzieckiem zajmowac

bajka
daj znac jak sie gulasz udal

a moje dziecko sluchalo ze mna z krola lwa milosc rosnie w okol nas i zasnelo
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:46   #1504
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Jaszczuchno, ale przecież nie chciałaś wracać ?
Ledwo wróciliście i już zdążyło się tyle zadziać???

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:48   #1505
anoxa
Zakorzenienie

marta ja dostalam dzisiaj z gerbera probke tego ich nowego mleka i pare fajniusich skarpetek z froty z napisem gerber fajne bo cieple
Stary 2011-01-14, 13:51   #1506
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuję za zyczenia!!
itakasia proszę się nie śmiać :P :P

Jutro party, będzie 16 osób (razem z Igą 17), dziś zaczynam pichcenie

co gotujesz?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nie mialam na celu obrazanie nikogo, poprostu, ja sie czuje staro i tyle. wszystko przez to ze mam meza starszego. on konczy 30, wiec ja czuje sie podobnie

wiolek
no kurczy sie doba czy cos
Stary 2011-01-14, 13:52   #1507
Linka24
Wtajemniczenie

Kurna a ją wczoraj zrobiłam zupke małemu z tym indykiem i jadł jak szalony. Zdziwiło mnie właśnie to mom ale pomyślałam że skoro dopuszczono do sprzedaży to znaczy że nie jest złe a wy dziś takie rzeczy piszecie..
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 13:53   #1508
kociamborek
Raczkowanie

dzidzius i anuszka Wszystkiego naj naj najlepszego z okazji urodzin!

Ja we wrzesniu 27 koncze

Wszystkiego najlepszego rownież dla naszych malych solenizanow!

chomiczek00000
biedactwo male! Zdrowka!!! Zalamują mnie normalnie tacy kompetentni lekarze

Cytat:
Napisane przez zabcia87 Pokaż wiadomość
I tak na szybkiego pisze co u Nas i uciekam spać... a więc moja rozrabiaka kochana dzisiaj zrobila mi po raz pierwszy dwa numery
hehe agentka mala
Moj Oli też dziś wcinał ze smakiem marchewkę ugotowaną przez mamusię

A ja sie ciesze bardzo bo pod koniec marca jedziemy do tatusia do Holandii! Udalo sie w koncu z mieszkaniem. Boje sie troche tak wielkiej zmiany ale juz sie nie moge doczekac. Teraz musimy wyrobic malemu dowod osobisty. Mamusie, ktore wyrabialy dowody maluszkom, sa potrzebne jakies dodatkowe dokumenty oprócz tych jak dla doroslego?
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:55   #1509
jaszczka
Zadomowienie

Anoxa - w sumie dobrze a jak dostane zasiłek to będzie nieźle

Dzidzia - tak w sumie poszło po mojej myśli, sami mnie zwolnili, nie musiałam nic kombinować, choć przynam że teraz troszkę mi szkoda, lubiłam tam pracować... miałam cichą nadzieję wrócić tak na 2 dni w tygodniu, no ale wyszło jak wyszło
Stary 2011-01-14, 13:58   #1510
anoxa
Zakorzenienie

linka parowki tez sa dopuszczone do sprzedazy a mimo to 6mc dziecku bym ich nie dala!

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

jaszczka bedzie dobrze i bedziesz miala swoje pieniazki

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

kociamborek super ze sie udalo ale tak juz calkiem na stale czy na jakis czas? mi byl potrzebny akt urodzenia bo Hubcio w innym miescie sie urodzil no i podpis moj i meza i dwa zdjecia oczywiscie my jakos pod koniec lutego jedziemy ale na 5-6 tyg na razie
Stary 2011-01-14, 14:12   #1511
nokardia
Raczkowanie

chciałam powiedzieć że wszystkie jesteście piękne i młode bo mi tylko "i" zostało, bo ja tu najstarsza rocznikowo to już 32
co do mięsa w produktach z Gerbera to nie wiem, ale pracuję w firmie która dostarcza jogurt który dodają do słoiczków, i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że mają bardzo wysokie wymagania jeżeli chodzi o półprodukty z których produkują dania dla niemowląt.

Edytowane przez nokardia
Czas edycji: 2011-01-14 o 14:29
nokardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 14:14   #1512
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nokardia Pokaż wiadomość
chciałam powiedzieć że wszystkie jesteście piękne i młode bo mi tylko "i" zostało, bo ja tu najstarsza rocznikowo to już 32
pudlo moja droga
Stary 2011-01-14, 14:17   #1513
kinia656
Zadomowienie

wiolek mi pediatra powiedziala ze devikap (wit. D) mam podawac 2 kropelki rano, zaraz jak maly sie obudzi i potem ma popic mleczkiem bo wtedy sie wchlania, a ja jak dawalam jeszcze takie witaminki "wyciskane" to dawalam w poludnie ;/ mam nadzieje ze nic zlego sie nie stalo przez to
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 14:27   #1514
Linka24
Wtajemniczenie

Więc skąd wziąć porządne mięso dla półrocznego dziecka jeśli nie wiejskie? Skąd je bierzecie? Anoxa o parowkach nie wspominam bo wiem że mają w składzie same scierwo...
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 14:53   #1515
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

kociamborek super ze sie udalo ale tak juz calkiem na stale czy na jakis czas? mi byl potrzebny akt urodzenia bo Hubcio w innym miescie sie urodzil no i podpis moj i meza i dwa zdjecia oczywiscie my jakos pod koniec lutego jedziemy ale na 5-6 tyg na razie
oj tak ciesze sie bardzo, chociaz tak na 100% to uwierze chyba jak bedziemy juz w drodze. Na razie planujemy tak na 2 lata, bo tyle brakuje tż zeby miec z tamtad dodatkową emeryture, ja w tym czasie bede na wychowawczym, chociaz roznie moze byc, moze sie nam tam spodoba i zostaniemy dluzej
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 15:55   #1516
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chomiczek00000 Pokaż wiadomość
wiolek jezdem ze wsi takiej co na próżno na mapie szukać
Między Nowym Sączem a Limanową

uwielbiam tamte rejony moj tata z gorlic pochodzi (no spod gorlic ) wieki tam nie bylam

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Anoxa - w sumie dobrze a jak dostane zasiłek to będzie nieźle

Dzidzia - tak w sumie poszło po mojej myśli, sami mnie zwolnili, nie musiałam nic kombinować, choć przynam że teraz troszkę mi szkoda, lubiłam tam pracować... miałam cichą nadzieję wrócić tak na 2 dni w tygodniu, no ale wyszło jak wyszło
no to skoro po twojej mysli to dobrze bedziesz z Patrykiem sobie siedziec i kaske dostawac

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
oj tak ciesze sie bardzo, chociaz tak na 100% to uwierze chyba jak bedziemy juz w drodze. Na razie planujemy tak na 2 lata, bo tyle brakuje tż zeby miec z tamtad dodatkową emeryture, ja w tym czasie bede na wychowawczym, chociaz roznie moze byc, moze sie nam tam spodoba i zostaniemy dluzej
fajnie ze bedziecie razem

anoxa wyslane daj maila bo strasznie nie lubie pisac pw na wizazu

bylismy w lidlu i wydalismy 200 zl na nic. sama spozywka, same pierdo.ly.

dzwonili do mnie z gerbera. ten bon 200 zl to albo do reserved albo do chicco. mam sobie wybrac. teraz musze im paragon wyslac i jakis swistek
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:11   #1517
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
dziewczyny skąd pomysł, że mleko trzeba mieszać? Ja jestem za tym, żeby nie mieszać, tylko wprowadzając dawać raz 1, raz 2. Ja tak zrobiłam i normalnie się przyjęło, podobnie robiłam przechodząć z nan ha na nutramigen. Mi się to wydaje logiczne, bo różne mleka mają różny skład i moim zdaniem mieszanie ich zaburza proporcje składników mineralnych w nich. Oczywiście Waszym dzieicaczkom nic się nie stało, mojemu też nic, ale dla mnie to mit że trzeba mieszać.
Ja właśnie robiłam tak jak pisze Entertete (z polecenia pediatry zresztą) i wszystko poszło gładko,zero jakichkolwiek problemów..

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Dla Frania i dla Hubcia

Anuszka i Dzidzia dla Was także 100lat!Dużo zdrówka,szczęścia,pociech y z dzieciny i tz i spełnienia marzeń

Edytowane przez aneciaslonko
Czas edycji: 2011-01-14 o 16:14
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:22   #1518
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

anuszka ,dzidzia -Wszystkiego Naj,Naj ,Naj, Najlepszego
(ehhhh.... ja już 27 w kwietniu )

Najlepszego dla wszystkich małych solenizantów

idę nadrabiać

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:27   #1519
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

dzidzia, anuszka wszystkiego najlepszego, miłosci, radości i pogody ducha!

anoxa sto lat dla Hubcia

My po szczepieniu Franek wazy 7900 i ma 70 cm. Płakał ale szybko sie uspokoił, chociaż on tak lubi sobie polamentować i poużalać sie nas sobą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 16:28   #1520
aneciaslonko
Raczkowanie

U nas dzień dziś szybko minął..trochę dłużej musiałam zostać w pracy,a potem (chyba przez tę pogodę) zasnęłam na 1godzinę i teraz czuję się jak z flaaak..Dziś na dodatek Patuśka obudziła się na jedzenie po 3 i już nie było sensu kłaść się spać,bo przed 5 wychodzę do pracy..jeszcze jutro i pojutrze do pracy i poniedziałek i wtorek wolneCoś moja Patuśka ostatnio nie chce jeść obiadków-nie wprowadzam jej niczego nowego..nie wiem co się dzieje...mleko wcina,a obiadków już nie..
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:32   #1521
nokardia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Więc skąd wziąć porządne mięso dla półrocznego dziecka jeśli nie wiejskie? Skąd je bierzecie? Anoxa o parowkach nie wspominam bo wiem że mają w składzie same scierwo...
chyba jednak najlepsze wiejskie, kiedyś miałam praktykę w ubojni drobiu paskudztwo, a tymi kurczakami to wręcz rzucają, najbardziej utkwiło mi w pamięci to jak je ze skrzynek wyciągali, wieszali na takim taśmociągu na haczykach do góry nogami

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
U nas dzień dziś szybko minął..trochę dłużej musiałam zostać w pracy,a potem (chyba przez tę pogodę) zasnęłam na 1godzinę i teraz czuję się jak z flaaak..Dziś na dodatek Patuśka obudziła się na jedzenie po 3 i już nie było sensu kłaść się spać,bo przed 5 wychodzę do pracy..jeszcze jutro i pojutrze do pracy i poniedziałek i wtorek wolneCoś moja Patuśka ostatnio nie chce jeść obiadków-nie wprowadzam jej niczego nowego..nie wiem co się dzieje...mleko wcina,a obiadków już nie..
moja też cos już dwa dni pod rząd nie chce jeść obiadków, mleko też pije, też nic nowego jej nie daje, nie wiem co się dzieje
nokardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:48   #1522
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Jeszcze raz dziękuję
itakasia powiem Ci co robię do żarcia ogólnie, bez dzielenia na dziś i jutro, ok?
1. Gołąbki
2. Paprykę faszerowaną
3. Polędwicę po cygańsku
4. Małe mielone (robię je zawsze, bo Marek bardzo lubi)
4. Dewolaje
5. Schabowe z ananasem i serem
6. Sałatkę z żołądkami od anoxy
7. Sałatkę z fasolką czerwoną (ten przepis co niedawno podawałam)
8. Szynkę konserwową z fetą i korniszonem w galaretce.
No i 2 ciasta- kaszaka i kokosowca

Na razie zrobiłam gołąbki,szynkę, teraz smażę mięso do zupy, potem zrobię ciasto i farsz do papryki.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:53   #1523
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
no ale to co jest w tym indyku w sporej czesci jest wlasnie porownywane do skladu tanich parowek

aniaa
anoxa@wp.pl

ale sie wkurzylam porobilam zdjecia zeby wystawic Hubcia za male ubrania na allegro i wszystko ladnie opisalam ale robilam to z przerwami bo maly co chwile marudzil w koncu chce zdjecia wstawiac i mnie wywalilo do strony logowania po zalogowaniu od nowa kazali mi wszystko wypelniac i nie wystawilam
Stary 2011-01-14, 16:59   #1524
niezawsze
Zakorzenienie

Ania hmmm to co ja mialam napisac ja bylam dzis w re-kids i podobalo mi sie kilka ubranek, ale nie wygralam na razie nic

Anoxa kupilam dzis smoczki i kubek niekapek fajny jest nawet, tylko sama nie kumalam na poczatku jak to ma leciec jak probowalam pic a to ustami przycisnac trzeba

Wiolek Mai na szczescie przeszla faza n piszczenie juz

Dzidzia, Anuszka wszystkiego najlepszego!!!

kupilam tez nocnik, jutro strartujemy

teraz nie bede miala czasu wiele na wizaz, bo siostra tz bedzie u nas mieszkala przez tydzien ponad no i dzis ide na fitness na fat burning zobaczymy

aaa i mialam napisac o mom, to nie prawda, ze sa tam kosci itd, bo to jest zabronione, mom to mieso mechaniczne odzielone od kosci owszem, ale przepisy to reguluja, ok nie jest to najlepsze miesa, ale my je jemy zjadajac udko/noge kurczaka nie zostawiamy chyba kosci w miesie tylko jemy cale mieso, macie tu zreszta poczytajcie jest to poprostu mieso, ktore znajduje sie blisko kosci http://www.sigma-not.pl/publikacja-5...na-2010-5.html

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
no ale to co jest w tym indyku w sporej czesci jest wlasnie porownywane do skladu tanich parowek
no nie wlasnie, bo w tanich parowkach sa raciczki, uszy, ogony itp. a tu nie moga tego wrzucic, bo to mieso jest to co przy kosci sie znajduje

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 17:01   #1525
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ja w maju 23 a czuje się dalej jak gówniara i się czasem zastanawiam jak taka gówniara może mieć dziecko
mam to samo, chociaz jestem 2 lata starsza...
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu Franek wazy 7900 i ma 70 cm. Płakał ale szybko sie uspokoił, chociaż on tak lubi sobie polamentować i poużalać sie nas sobą
niezle wazy!
Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
wspolczuje wczesnej pobudki, napewno jestes padnieta, skoro wstalas o 3 i pracowalas w dzien... co do obiadkow- Ada ma to samo, chociaz dzis juz troszke lepiej
Cytat:
Jeszcze raz dziękuję
itakasia powiem Ci co robię do żarcia ogólnie, bez dzielenia na dziś i jutro, ok?
1. Gołąbki
2. Paprykę faszerowaną
3. Polędwicę po cygańsku
4. Dewolaje

Na razie zrobiłam gołąbki,szynkę, teraz smażę mięso do zupy, potem zrobię ciasto i farsz do papryki.
o kurde, ty zwariowalas? ja bym chyba umarla, gdybym miala zrobic polowe albo nawet jedna czwarta. goscie to zjedza wszystko? kiedy masz czas na robienie tego? co robi iga w tym czasie?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 17:09   #1526
anoxa
Zakorzenienie

no to wam cos powiem odpisali mi z uwagi ze realizuja material na ten temat i chca nr kontaktowy bo chca poznac opinie na ten temat innych mam

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2011-01-14 o 17:24
Stary 2011-01-14, 17:11   #1527
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Jeszcze raz dziękuję
1. Gołąbki
2. Paprykę faszerowaną
3. Polędwicę po cygańsku
4. Dewolaje

łoooo matko toż to wystawne przyjęcie na bogato

Stary 2011-01-14, 17:20   #1528
agravka
Wtajemniczenie

wklejam fotki mojej Ady z dzis
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080966.jpg (19,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080983.jpg (18,9 KB, 43 załadowań)
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 17:24   #1529
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wklejam fotki mojej Ady z dzis
cuudna a na drugiej fotce to po prostu przesłodka

Stary 2011-01-14, 17:25   #1530
anoxa
Zakorzenienie

agravka jak slodko na brzuszku lezy moj na brzuchu to tylko buszuje a jak naczyniaczek blednie cos?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości