Przedluzanie wlosów,problemy ,pytania-czesc IV wątek zbiorczy. - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 13:57   #2131
yes
Zakorzenienie

Dot.: Przedluzanie wlosów-czesc IV wątek zbiorczy.

dzisiaj doszły do mnie włosy 55 cm z allegro od sprzedawcy o nazwie CLIP-IN

Pani jest bardzo miła i wyrozumiała, kilkakrotnie pisałyśmy e-maile aby dobrać najlepszy odcien włosow dla mnie. Zdecydowałam się w końcu na kolor 6 - bardzo ciemny blond i... jest IDENTYCZNY JAK MÓJ.

jestem bardzo zadowolona z włosów, sa w 100% naturalne, nie mają zniszczonych końcowek. Łatwo się zakłada.

Załączam zdjęcie pokazujące kolorek

w razie W. pisać na forum
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ramki.jpg (40,2 KB, 125 załadowań)
Stary 2011-01-10, 17:41   #2132
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Cytat:
Napisane przez szabelle Pokaż wiadomość
myślę, że fryzjerzy oprócz zarabiania na usłudze, zarabiają również na materiale do przedłużania (na włosach) więc to się może okazać finalnie, że wcale taniej Cię nie wyjdzie niż jakbyś miała wziąć od fryzjera pełen pakiet (włosy+usługa)
no i strasznie rozbawił mnie pomysł doczepiania końcówek keratynowych za pomocą prostownicy

Ale ten pomysł z doczepianiem pasm za pomocą prostownicy to nie mój pomyliłaś mnie z kimś.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 17:59   #2133
szabelle
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
niby dlaczego ??
bo do tego służą inne narzędzia, takie jak zgrzewarka, idąc tym tropem - takiego mega oszczędzania (dla mnie to coś jak tuning auta za pomocą świateł kupionych w tesco) to równie dobrze można sobie zgrzać żelazkiem, albo prostownicą do włosów spodnie prasować, bo przecież i to i to się nagrzewa

perelka_np - wiem wiem, tamto to była druga część postu już bez odnoszenia się do Twojej wypowiedzi
szabelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 22:53   #2134
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szabelle Pokaż wiadomość
bo do tego służą inne narzędzia, takie jak zgrzewarka, idąc tym tropem - takiego mega oszczędzania (dla mnie to coś jak tuning auta za pomocą świateł kupionych w tesco) to równie dobrze można sobie zgrzać żelazkiem, albo prostownicą do włosów spodnie prasować, bo przecież i to i to się nagrzewa

perelka_np - wiem wiem, tamto to była druga część postu już bez odnoszenia się do Twojej wypowiedzi

chyba troche przesadzasz, kazdy sposób jest dobry jak jest skuteczny po co ma kupowac zgrzewarke za 80-100 zł skoro ten sam efekt uzyska sprytnie prostownicą ...
Stary 2011-01-11, 11:09   #2135
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yes Pokaż wiadomość

Pani jest bardzo miła i wyrozumiała, kilkakrotnie pisałyśmy e-maile aby dobrać najlepszy odcien włosow dla mnie. Zdecydowałam się w końcu na kolor 6 - bardzo ciemny blond i... jest IDENTYCZNY JAK MÓJ.

jestem bardzo zadowolona z włosów, sa w 100% naturalne, nie mają zniszczonych końcowek. Łatwo się zakłada.

te wlosy nadaja sie do zageszczenia swoich wlosow ale dlugich, a nie zadnych krotkich, poniewaz sa zadkie, wierz mi, troche juz wlosow w soim zyciu przerobilam. z reguly nie maja zniszczonych koncowek bo koncowki sa obrobione specjalnie a czy sa naturalne? wiesz ile trzeba zaplacic na naturalne wlosy w 100 procentach? no wlasnie. ja juz poznaje po zdjeciu i twojej dlugosci ze ciazko bedzie ci zrobic tak zeby sie nie odnaczaly.
Stary 2011-01-11, 15:06   #2136
jhiuhiophn gyfgtvg
Przyczajenie

a ja nie mogę dojść do ładu z kolorem. Moje włosy wcześniej rozjaśniane końce mają szare, farbują się zupełnie inaczej... z kolei clipy mają taki odcień po farbowaniu jak moje odrosty, ale trochę bardziej perłowy, ale co z tego skoro łączą się z tym wiecznie jaśniejszymi szarymi końcówkami... więc przyciemniłam wszystkie bo myślałam ze w końcu się moje ujednolicą i teraz mam gówniany kolor a końce nadal szare i jaśniejsze, clipy już mają dosyć... ja z resztą też. Macie pomysł jak zafarbować wszystko jednolicie???
jhiuhiophn gyfgtvg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:50   #2137
wewelinka
Zadomowienie

Cytat:

witam:0 bardzo ładne włoski gdzie kupiłaś ? bo się doczytać nie mogłam....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 19:26   #2138
yes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
te wlosy nadaja sie do zageszczenia swoich wlosow ale dlugich, a nie zadnych krotkich, poniewaz sa zadkie, wierz mi, troche juz wlosow w soim zyciu przerobilam. z reguly nie maja zniszczonych koncowek bo koncowki sa obrobione specjalnie a czy sa naturalne? wiesz ile trzeba zaplacic na naturalne wlosy w 100 procentach? no wlasnie. ja juz poznaje po zdjeciu i twojej dlugosci ze ciazko bedzie ci zrobic tak zeby sie nie odnaczaly.

bo ja mam włoski ścięte wszystkie równo, i dlatego muszę je iść pocieniować i ściąć w trójkąt moja koleżanka ma włosy przed ramiona, mocno pocieniowane i ma włosy 50-55cm i jak wyprostuje swoje to wcale się nie odznaczają jakoś bardzo

Cytat:
Napisane przez wewelinka Pokaż wiadomość
witam:0 bardzo ładne włoski gdzie kupiłaś ? bo się doczytać nie mogłam....

napisałam że na allegro od sprzedawcy o nazwie CLIP-IN :P
Stary 2011-01-11, 19:58   #2139
jhiuhiophn gyfgtvg
Przyczajenie

ja mam ten sam problem włosy cięte praktycznie na prosto i też muszę pocieniować, ale to mi za wiele nie pomoże bo kolor mam tragiczny i inny niż clipy. Czy Wy farbujecie swoje dopinki? jakie macie na to patenty???

Wcześniej nie miałam takich problemów z poprzednimi taśmami ale teraz chyba został mi już tylko brąz... a zaczynałam od pięknego migdałowego blondu, niestety teraz mam szaroburo jasny brąz, aż płakać mi się chce....
clipy naturalne ale wychodzą o odcieniu lekko innym i z różową poświatą... a moje włosy po rozjaśnianiu niestety wciąż szare i nie mogę osiągnąć podobnego koloru... jutro w ciągu dnia zamieszczę fotę może któaś z Was mi pomorze...
Stary 2011-01-12, 08:26   #2140
arzdąc
Raczkowanie

GG do arzdąc

Wczoraj zamowilam sobie dopinki,nie mam wogole doswiadczenia i teraz zastanawiam sie czy nie popelnilam bledu bo zamowilam 3 szt kazda ma 3 klamerki szer 15cm i długosc 50cm.Teraz w necie znalazlam fotke jak powinno sie dopinac takie pasma i tam sa roznej szerokosci dopinki im blizej karku tym węższe no i teraz zastanawiam sie czy jak bede przypinac te 3 wszystkie szerokie jak to bedzie wygladac? Czy takie wlosy mozna tez upinac w konski ogon?
arzdąc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:02   #2141
jhiuhiophn gyfgtvg
Przyczajenie

widzialam na you tube w jednym z instruktażowych filmó że dziewczyna miałą własnie 3 dopinki bardzo szerokie. Przypinała je mniejwięcej na środku głowy patrząc od karku i górą warstwę aż nad uszy tak jak się dopina węższe clipy i wyglądała ok. Wpisz w you tube clip in i może trafisz na ten sam film. A jeśli nie będziesz potrafiła mimo wszystko to wystarczy kupić spinki i podocinać taśmy tak jak chcesz, doszywasz spinkę i gotowe.
Stary 2011-01-13, 16:40   #2142
yes
Zakorzenienie

dodaje jeszcze fotke z clipami na mojej glowie. z moich wloskow (najkrotszej warstwy) zaplotłam warkoczyka, gdyz koncowki moich wlosow sa duzo jasniejsze niz clipy i niefajnie to wyglada A gdy mam taki malenki warkoczyk a reszte 'wpuszczona' w doczepiane włosy to wygląda to bardzo naturalnie.

to długość 55cm dla tych dziewczyn, które nie wierzą że przy włosach dość krótkich (za ramiona pare cm) z taką długością też można osiągnąć dośc fajny efekt

edit: sorry za wykonczenie warkocza, ze nie wyprostowałam tych koncowek ani nic... ale mi sie po prostu nie chciało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wloski.jpg (20,1 KB, 157 załadowań)
Stary 2011-01-13, 17:06   #2143
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Cytat:
dodaje jeszcze fotke z clipami na mojej glowie. z moich wloskow (najkrotszej warstwy) zaplotłam warkoczyka, gdyz koncowki moich wlosow sa duzo jasniejsze niz clipy i niefajnie to wyglada A gdy mam taki malenki warkoczyk a reszte 'wpuszczona' w doczepiane włosy to wygląda to bardzo naturalnie.

to długość 55cm dla tych dziewczyn, które nie wierzą że przy włosach dość krótkich (za ramiona pare cm) z taką długością też można osiągnąć dośc fajny efekt

edit: sorry za wykonczenie warkocza, ze nie wyprostowałam tych koncowek ani nic... ale mi sie po prostu nie chciało
tyl to tyl ale z przodu pewnie widac tzn wystaja do spodu ciensze konce
Stary 2011-01-13, 20:33   #2144
yes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
tyl to tyl ale z przodu pewnie widac tzn wystaja do spodu ciensze konce
wystaja i odznaczaja sie troche - bo mam wloski sciete na rowni i nie są pocieniowane, więc ta 'gruba' warstwa się troche przebija ale zapisałam się do fryzjera i bede scinala wloski w trojkat i pocieniuje, zeby wlosy sie bardziej 'wtapiały'
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przod.jpg (29,0 KB, 96 załadowań)
Stary 2011-01-14, 13:56   #2145
estreia00
Przyczajenie

Question Ile pasemek?

Chciałam przedłużyć sobie włoski. Nie mam puszystych włosów,są cienkie, dlatego chciałam się zapytać ile musiałabym użyć pasemek żeby w miarę ładnie i naturalnie wyglądały.

Edytowane przez estreia00
Czas edycji: 2011-01-14 o 13:59
estreia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 14:36   #2146
Agatau88
Zakorzenienie

Dziewczyny prosze Was o pomoc.

Jestem zainteresowana zakupem wlosów Foxy, to jest brytyjska strona.
Płatnosci sa przez system Nochex, nie to ze nie znam angielskiego, ale nie orientuję sie jak to z tymi płatnościami jest.
czy można płacic zwykłym przelewem czy trzeba mieć kartę kredytowa?
Te nazwy kart są dla mnie zagmatwane, nie wiem jak się za to zabrac.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 15:26   #2147
estreia00
Przyczajenie

Question Ile pasemek zastosować?

Chciałam przedłużyć sobie włoski. Moje nie są zbyt gęste lecz cienkie,dlatego zastanawiam się ile musiałabym użyć pasm żeby włosy wyglądały dość naturalnie.
Stary 2011-01-14, 17:22   #2148
Juliaa20
Przyczajenie

rozklejają mi się łuski w pasemkach!! Co zrobic?

Dziewczyny słuchajcie mam przedłużane włoski od połowy października 2010r metodą microring. Jestem bardzo zadowolona z efektu, mimo upywu czasu i codziennej stylizacji włosy są w doskonałym stanie i ciężko odróżnic je od moich włsnych mimo że mam tylko 60 pasemek( zależało mi jedynie by zagęscic troszke dół włosów) Ale mam problem z łuskami tych pasemek. Rozklejają mi się. Im dłużej je nosze tym bardziej się rozklejają. Z czego to może wynikac? Bardzo dbam o włosy (zreszta zawsze dbałam ale teraz moje wysiłki i starania powiększylam o jakies 200%) więc sama nie wiem.
Po każdym myciu czuję jak koncówki są mieciutkie i się niesamowicie kleją Na poczatku myslałam że może to dlatego że używam prostownicy i że łuski rozkleją się pod wpływem "bliskiego" ciepła. Zaczełam bardziej uważać, myje wloski w letniej wodzie i społukuje chłodną, czasem zimną wrecz. A i tak łuski sie kleją.
Na jakims forum wyczytałam że to moze byc od szamponu,wiec teraz zamówiłam sobie profesjonalny fryzjerki z BALMAIN. Nie wiem czy to cos pomoże?
Aha - pod żadnym pozorem nie dotykam odzywkami łączen i łusek.. nakladm je na 3/4 wlosów..
Moze ktos mi doradzi cóż począć? Bo wlosy są zadbane i ładne ale jak łuska sie rozkleji całkiem to bede musiała je wymienic, a przecież nie o to chodzi by wciąż wymieniac, tylko by cieszyc się nimi jak najdłużej prawda?
Doradzcie cos
Juliaa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 17:42   #2149
neheszta
Zakorzenienie

ejjj jak czesto prostujecie przedłużane włosy?
bo mi się nie podoba że nie są takie wyprostowane
neheszta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 18:06   #2150
Juliaa20
Przyczajenie

Dot.: Ile pasemek zastosować?

Czesć
To zalezy czy jesteś zadowolona ze swoich wlosków Ja np jestem zadowolona z kondycji swoich własnych włosów - tj są zadbane, dobrze sie układaja itp itd Niestety nie poszczęsciło mi się na tyle by były tez gęste... Wkońcu to już nie ode mnie zalezy. Chciałam mieć długie wlosy ale im dłuższe mi urosły tym bardziej było widac że są cienkie - wiadomo:/ zdecydowałm się je leciutko zagęscić - mam tylko 60 pasemek i jestem bardzo zadowolona. Wlosy są gestsze i od razu lepiej wyglądają A przynajmniej tak się czuje. Mam zrobiony tylko dol więc nie mam problemów z pielegnacja (oproc klrjących sie łusek;/ ale to inna sprawa)łatwo mi sie je myje. Całą górę głowy mam "wolną" więc np. facet może swobodnie gładzić mnie po głowie i jak narazie nie wpadł na pomysł że coś robilam z włosami;P Ponadto to dzięki temu że pasemek jest mniej, łatwo mi je kontrolowac i w ciągu 4 miesięcy tylko jedno pasemko mi wypadło Co szybko naprawiłam Tak więc uważam ze wcale nie trzeba miec 160 czy 180 pasemek by dobrze wyglądać. Tak więc dobrze się zastanów Bo przy okazji można zaoszczedzić i kupić nawet drozsze włosy, by posłużyły na dłużej
Dodałam Ci swoje zdjęcie - mam 60 pasemek na microringi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WŁOSY.jpg (42,6 KB, 122 załadowań)
Stary 2011-01-14, 19:55   #2151
sintagma
Wtajemniczenie

Dot.: rozklejają mi się łuski w pasemkach!! Co zrobic?

Cytat:
Napisane przez Juliaa20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny słuchajcie mam przedłużane włoski od połowy października 2010r metodą microring. Jestem bardzo zadowolona z efektu, mimo upywu czasu i codziennej stylizacji włosy są w doskonałym stanie i ciężko odróżnic je od moich włsnych mimo że mam tylko 60 pasemek( zależało mi jedynie by zagęscic troszke dół włosów) Ale mam problem z łuskami tych pasemek. Rozklejają mi się. Im dłużej je nosze tym bardziej się rozklejają. Z czego to może wynikac? Bardzo dbam o włosy (zreszta zawsze dbałam ale teraz moje wysiłki i starania powiększylam o jakies 200%) więc sama nie wiem.
Po każdym myciu czuję jak koncówki są mieciutkie i się niesamowicie kleją Na poczatku myslałam że może to dlatego że używam prostownicy i że łuski rozkleją się pod wpływem "bliskiego" ciepła. Zaczełam bardziej uważać, myje wloski w letniej wodzie i społukuje chłodną, czasem zimną wrecz. A i tak łuski sie kleją.
Na jakims forum wyczytałam że to moze byc od szamponu,wiec teraz zamówiłam sobie profesjonalny fryzjerki z BALMAIN. Nie wiem czy to cos pomoże?
Aha - pod żadnym pozorem nie dotykam odzywkami łączen i łusek.. nakladm je na 3/4 wlosów..
Moze ktos mi doradzi cóż począć? Bo wlosy są zadbane i ładne ale jak łuska sie rozkleji całkiem to bede musiała je wymienic, a przecież nie o to chodzi by wciąż wymieniac, tylko by cieszyc się nimi jak najdłużej prawda?
Doradzcie cos
Na moje oko to tak to wyglda:
- keratyna w łusce jest złej jakości
- wiele zalezy jak keratyna bedzie reagować z odczynem pH Twojej skóry i z sebum, dlatego dobrym wyjsciem jest stosowanie oczyszczających szamponów. Czasami zdarza się tak ze przy przetłuszczającej się skórze glowy keratyna robi się miękka.
- Ciepło też ma wpływ, nawet noszenie włosów pod czapką rozpuszcza keratynę. Jak suszyć to "na zimno"
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 20:57   #2152
estreia00
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Juliaa20 Pokaż wiadomość
Czesć
To zalezy czy jesteś zadowolona ze swoich wlosków Ja np jestem zadowolona z kondycji swoich własnych włosów - tj są zadbane, dobrze sie układaja itp itd Niestety nie poszczęsciło mi się na tyle by były tez gęste... Wkońcu to już nie ode mnie zalezy. Chciałam mieć długie wlosy ale im dłuższe mi urosły tym bardziej było widac że są cienkie - wiadomo:/ zdecydowałm się je leciutko zagęscić - mam tylko 60 pasemek i jestem bardzo zadowolona. Wlosy są gestsze i od razu lepiej wyglądają A przynajmniej tak się czuje. Mam zrobiony tylko dol więc nie mam problemów z pielegnacja (oproc klrjących sie łusek;/ ale to inna sprawa)łatwo mi sie je myje. Całą górę głowy mam "wolną" więc np. facet może swobodnie gładzić mnie po głowie i jak narazie nie wpadł na pomysł że coś robilam z włosami;P Ponadto to dzięki temu że pasemek jest mniej, łatwo mi je kontrolowac i w ciągu 4 miesięcy tylko jedno pasemko mi wypadło Co szybko naprawiłam Tak więc uważam ze wcale nie trzeba miec 160 czy 180 pasemek by dobrze wyglądać. Tak więc dobrze się zastanów Bo przy okazji można zaoszczedzić i kupić nawet drozsze włosy, by posłużyły na dłużej
Dodałam Ci swoje zdjęcie - mam 60 pasemek na microringi
Bardzo ładnie wyglądają Twoje przedłużone włoski
Stary 2011-01-15, 07:28   #2153
arzdąc
Raczkowanie

GG do arzdąc
Dot.: Przedluzanie wlosów,problemy ,pytania-czesc IV wątek zbiorczy.

Dziewczyny wczoraj dostalam wlosy clip in i zszokowalo mnie ze tak strasznie wypadają,dzwonilam do faceta u ktorego zamawialam powiedzial ze to normalne ze pare wyjdzie i zeby je przeczesac zaczynajac od dolu co Wy na to ? Moze mozna jakos wzmocnic te wlosy?

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:

Super dobrany kolorek a wloski wypadają czy sa dobrze wykonane? Gdzie mozna kupic porzadne clipy? Ja na alegro zamowilam,niestety zbyt mocno wychodza moze zle jest ta tasiamka przymocowana czy co..
Stary 2011-01-15, 11:37   #2154
yes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arzdąc Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj dostalam wlosy clip in i zszokowalo mnie ze tak strasznie wypadają,dzwonilam do faceta u ktorego zamawialam powiedzial ze to normalne ze pare wyjdzie i zeby je przeczesac zaczynajac od dolu co Wy na to ? Moze mozna jakos wzmocnic te wlosy?

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Super dobrany kolorek a wloski wypadają czy sa dobrze wykonane? Gdzie mozna kupic porzadne clipy? Ja na alegro zamowilam,niestety zbyt mocno wychodza moze zle jest ta tasiamka przymocowana czy co..

dziekuje wiem, z kolorem to trafilam jak 6 w totolotka ja zamawialam od pani o nicku CLIP-IN (najczesciej kupowane wloski to tam, patrzalam po ilosci kupujących na aukcje). I tak, na poczatku tez mi wypadlo z 6-8 wlosow, a teraz juz sie trzymaja. Co do gęstosci to są srednio gęste, choć bardziej w kierunku tych rzadszych- za cene 150zl nie dostaniemy nigdzie naturalnych, gestych wloskow niestety ale wygladaja bardzo dobrze i ja jestem zadowolona
Stary 2011-01-15, 12:48   #2155
Agatau88
Zakorzenienie

Ja juz wiem ze zeby kupić wlosy foxy trzeba miec karte kredytowa.

Na watku nie widzialam zeby ktoras z Was je miala. Nie wiem czy warto je zamawiać?
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:18   #2156
Juliaa20
Przyczajenie

Cytat:
wystaja i odznaczaja sie troche - bo mam wloski sciete na rowni i nie są pocieniowane, więc ta 'gruba' warstwa się troche przebija ale zapisałam się do fryzjera i bede scinala wloski w trojkat i pocieniuje, zeby wlosy sie bardziej 'wtapiały'
Wiesz co niekoniecznie musisz cieniować. Myślę że wystarczy leciutko zrobic pazurki z przodu przy twarzy i kupić grubą lokówkę
Mi po założeniu też strasznie odrózniały się moje własne włosy od doczepionych, ale to dlatego że moje naturalne włoski trochę falują i byle wilgoć sprawia że pojawia się lekki skręc a włosy doczepione były jak na moje oko - "nienaturalnie proste"
Nie bardzo chciałam je scinac, więc zrobiłam leciutkie pazurki, kupiłam grubą lokowkę (25 mm) i robię sobie grube fale na 3/4 długości Bardzo polecam zwłaszcza jak ktoś ma swoje cienkie włosy - pofalowane włosy mają bardziej pozacierane linie i granice cięcia więc nie widac wszystkiego jak na dłoni tak jak przy włosach prostych. Nie ma tez problemu jak zskoczy Cie deszcz - bo i tak bedziesz miec lekki skret, wiec jak napada na Ciebie to tylko doda uroku
No chyba że jestes zwolenniczką wyłacznie prostych włosów...
Moim zdaniem jeśli długie włosy to lekkie fale wyglądają lepiej - bardziej naturalnie i pociagająco niż zupełnie proste "druty"
Stary 2011-01-15, 15:50   #2157
arzdąc
Raczkowanie

GG do arzdąc

Cytat:
dziekuje wiem, z kolorem to trafilam jak 6 w totolotka ja zamawialam od pani o nicku CLIP-IN (najczesciej kupowane wloski to tam, patrzalam po ilosci kupujących na aukcje). I tak, na poczatku tez mi wypadlo z 6-8 wlosow, a teraz juz sie trzymaja. Co do gęstosci to są srednio gęste, choć bardziej w kierunku tych rzadszych- za cene 150zl nie dostaniemy nigdzie naturalnych, gestych wloskow niestety ale wygladaja bardzo dobrze i ja jestem zadowolona
ja moje kupilam tutaj http://allegro.pl/clip-in-8-pasm-50-...408405642.html za 56 zł chyba sie nimi dlugo nie naciesze bo koszmarnie duzo ich wypada i dosyc sie plączą.
A tak wogole to jak pielegnowac syntetyczne pasma,tylko myc szamponem czy jeszcze cos?
Stary 2011-01-15, 15:53   #2158
Emilcia_1616
Zakorzenienie

wczesniej mialam te wlosy i zaluje ze juz ich nie mam byly duzo gesciejsze od sprzedawcy CLIP IN
http://allegro.pl/extra-jakosc-wlosy...364434896.html
Stary 2011-01-16, 19:45   #2159
M O N I Q U E
Raczkowanie

GG do M O N I Q U E Send a message via Skype™ to M O N I Q U E

Cytat:
Napisane przez estreia00 Pokaż wiadomość
Chciałam przedłużyć sobie włoski. Moje nie są zbyt gęste lecz cienkie,dlatego zastanawiam się ile musiałabym użyć pasm żeby włosy wyglądały dość naturalnie.
Witajcie po mojej dłuższej nieobecności tutaj
Wracam Wam z pomocą, jeśli macie jakieś pytania, problemy z wszystkim co dotyczy wlosów przedłużanych, proszę piszcie, postaram sie w miare mojej wiedzy na wszystkie pytania odpowiedzieć

Natomiast odpowiadam wypowiedzi cytowanej wyzej:
Jesli chcesz przedłużyc całą głowę (boki i tył), to myślę, że aby wyglądało to naturalnie, dobrze by było miec ok. 80-100 pasemek 0,5 gram-owych.
Pamiętaj, że jesli masz cienkie włosy zastosuj odpowiednią gramaturę pasemka przedłużonego, żeby Twoje wloski nie ucierpialy od obciążenia.
Prawidłowo dobrane, profesjonalnie założone i profesjonalnie zdjęte, nie powinny w najmniejszym stopniu uszkodzić Twoich włosów.

p.s. unikaj mikroringow zakładanych i zdejmowanych kombinerkami
M O N I Q U E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 20:23   #2160
asmenaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Ja juz wiem ze zeby kupić wlosy foxy trzeba miec karte kredytowa.

Na watku nie widzialam zeby ktoras z Was je miala. Nie wiem czy warto je zamawiać?
Tez sie do nich przymierzalam jednak wiem, ze nie warto przeplacac na allegro sa porządne zestawy 150g, 120g za ponad 200 zł
na twe wierne serce
Przyjdzie czas spotkać się
potarmosić uszy
lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć
Lecz dziś sobie śnij

Małymi kroczkami do celu!
asmenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości