|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przedluzanie wlosów-czesc IV wątek zbiorczy.
dzisiaj doszły do mnie włosy 55 cm z allegro od sprzedawcy o nazwie CLIP-IN
Pani jest bardzo miła i wyrozumiała, kilkakrotnie pisałyśmy e-maile aby dobrać najlepszy odcien włosow dla mnie. Zdecydowałam się w końcu na kolor 6 - bardzo ciemny blond i... jest IDENTYCZNY JAK MÓJ. jestem bardzo zadowolona z włosów, sa w 100% naturalne, nie mają zniszczonych końcowek. Łatwo się zakłada. Załączam zdjęcie pokazujące kolorek ![]() w razie W. pisać na forum ![]() ![]()
#2132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ten pomysł z doczepianiem pasm za pomocą prostownicy to nie mój ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Przyczajenie
|
bo do tego służą inne narzędzia, takie jak zgrzewarka, idąc tym tropem - takiego mega oszczędzania (dla mnie to coś jak tuning auta za pomocą świateł kupionych w tesco) to równie dobrze można sobie zgrzać żelazkiem, albo prostownicą do włosów spodnie prasować, bo przecież i to i to się nagrzewa
![]() perelka_np - wiem wiem, tamto to była druga część postu już bez odnoszenia się do Twojej wypowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba troche przesadzasz, kazdy sposób jest dobry jak jest skuteczny ![]()
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2136 |
Przyczajenie
|
a ja nie mogę dojść do ładu z kolorem. Moje włosy wcześniej rozjaśniane końce mają szare, farbują się zupełnie inaczej... z kolei clipy mają taki odcień po farbowaniu jak moje odrosty, ale trochę bardziej perłowy, ale co z tego skoro łączą się z tym wiecznie jaśniejszymi szarymi końcówkami... więc przyciemniłam wszystkie bo myślałam ze w końcu się moje ujednolicą i teraz mam gówniany kolor a końce nadal szare i jaśniejsze, clipy już mają dosyć... ja z resztą też. Macie pomysł jak zafarbować wszystko jednolicie???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja mam włoski ścięte wszystkie równo, i dlatego muszę je iść pocieniować i ściąć w trójkąt ![]() ![]() Cytat:
napisałam że na allegro od sprzedawcy o nazwie CLIP-IN ![]()
![]() |
#2139 |
Przyczajenie
|
ja mam ten sam problem włosy cięte praktycznie na prosto i też muszę pocieniować, ale to mi za wiele nie pomoże bo kolor mam tragiczny i inny niż clipy. Czy Wy farbujecie swoje dopinki? jakie macie na to patenty???
Wcześniej nie miałam takich problemów z poprzednimi taśmami ale teraz chyba został mi już tylko brąz... a zaczynałam od pięknego migdałowego blondu, niestety teraz mam szaroburo jasny brąz, aż płakać mi się chce.... clipy naturalne ale wychodzą o odcieniu lekko innym i z różową poświatą... a moje włosy po rozjaśnianiu niestety wciąż szare i nie mogę osiągnąć podobnego koloru... jutro w ciągu dnia zamieszczę fotę może któaś z Was mi pomorze... |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Raczkowanie
|
Wczoraj zamowilam sobie dopinki,nie mam wogole doswiadczenia i teraz zastanawiam sie czy nie popelnilam bledu bo zamowilam 3 szt kazda ma 3 klamerki szer 15cm i długosc 50cm.Teraz w necie znalazlam fotke jak powinno sie dopinac takie pasma i tam sa roznej szerokosci dopinki im blizej karku tym węższe no i teraz zastanawiam sie czy jak bede przypinac te 3 wszystkie szerokie jak to bedzie wygladac? Czy takie wlosy mozna tez upinac w konski ogon?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Przyczajenie
|
widzialam na you tube w jednym z instruktażowych filmó że dziewczyna miałą własnie 3 dopinki bardzo szerokie. Przypinała je mniejwięcej na środku głowy patrząc od karku i górą warstwę aż nad uszy tak jak się dopina węższe clipy i wyglądała ok. Wpisz w you tube clip in i może trafisz na ten sam film. A jeśli nie będziesz potrafiła mimo wszystko to wystarczy kupić spinki i podocinać taśmy tak jak chcesz, doszywasz spinkę i gotowe.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
dodaje jeszcze fotke z clipami na mojej glowie. z moich wloskow (najkrotszej warstwy) zaplotłam warkoczyka, gdyz koncowki moich wlosow sa duzo jasniejsze niz clipy i niefajnie to wyglada
![]() to długość 55cm dla tych dziewczyn, które nie wierzą że przy włosach dość krótkich (za ramiona pare cm) z taką długością też można osiągnąć dośc fajny efekt ![]() ![]() edit: sorry za wykonczenie warkocza, ze nie wyprostowałam tych koncowek ani nic... ale mi sie po prostu nie chciało ![]()
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2145 |
Przyczajenie
|
![]()
Chciałam przedłużyć sobie włoski. Nie mam puszystych włosów,są cienkie, dlatego chciałam się zapytać ile musiałabym użyć pasemek żeby w miarę ładnie i naturalnie wyglądały.
Edytowane przez estreia00 Czas edycji: 2011-01-14 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prosze Was o pomoc.
Jestem zainteresowana zakupem wlosów Foxy, to jest brytyjska strona. Płatnosci sa przez system Nochex, nie to ze nie znam angielskiego, ale nie orientuję sie jak to z tymi płatnościami jest. czy można płacic zwykłym przelewem czy trzeba mieć kartę kredytowa? Te nazwy kart są dla mnie zagmatwane, nie wiem jak się za to zabrac. |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Przyczajenie
|
![]()
Chciałam przedłużyć sobie włoski. Moje nie są zbyt gęste lecz cienkie,dlatego zastanawiam się ile musiałabym użyć pasm żeby włosy wyglądały dość naturalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Przyczajenie
|
rozklejają mi się łuski w pasemkach!! Co zrobic?
Dziewczyny słuchajcie mam przedłużane włoski od połowy października 2010r metodą microring. Jestem bardzo zadowolona z efektu, mimo upywu czasu i codziennej stylizacji włosy są w doskonałym stanie i ciężko odróżnic je od moich włsnych mimo że mam tylko 60 pasemek( zależało mi jedynie by zagęscic troszke dół włosów) Ale mam problem z łuskami tych pasemek. Rozklejają mi się. Im dłużej je nosze tym bardziej się rozklejają. Z czego to może wynikac? Bardzo dbam o włosy (zreszta zawsze dbałam ale teraz moje wysiłki i starania powiększylam o jakies 200%
![]() Po każdym myciu czuję jak koncówki są mieciutkie i się niesamowicie kleją ![]() Na jakims forum wyczytałam że to moze byc od szamponu,wiec teraz zamówiłam sobie profesjonalny fryzjerki z BALMAIN. Nie wiem czy to cos pomoże? Aha - pod żadnym pozorem nie dotykam odzywkami łączen i łusek.. nakladm je na 3/4 wlosów.. Moze ktos mi doradzi cóż począć? Bo wlosy są zadbane i ładne ale jak łuska sie rozkleji całkiem to bede musiała je wymienic, a przecież nie o to chodzi by wciąż wymieniac, tylko by cieszyc się nimi jak najdłużej prawda? Doradzcie cos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
ejjj jak czesto prostujecie przedłużane włosy?
bo mi się nie podoba że nie są takie wyprostowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ile pasemek zastosować?
Czesć
![]() To zalezy czy jesteś zadowolona ze swoich wlosków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodałam Ci swoje zdjęcie - mam 60 pasemek na microringi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: rozklejają mi się łuski w pasemkach!! Co zrobic?
Cytat:
- keratyna w łusce jest złej jakości - wiele zalezy jak keratyna bedzie reagować z odczynem pH Twojej skóry i z sebum, dlatego dobrym wyjsciem jest stosowanie oczyszczających szamponów. Czasami zdarza się tak ze przy przetłuszczającej się skórze glowy keratyna robi się miękka. - Ciepło też ma wpływ, nawet noszenie włosów pod czapką rozpuszcza keratynę. Jak suszyć to "na zimno"
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Przedluzanie wlosów,problemy ,pytania-czesc IV wątek zbiorczy.
Dziewczyny wczoraj dostalam wlosy clip in i zszokowalo mnie ze tak strasznie wypadają,dzwonilam do faceta u ktorego zamawialam powiedzial ze to normalne ze pare wyjdzie i zeby je przeczesac zaczynajac od dolu co Wy na to ? Moze mozna jakos wzmocnic te wlosy?
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2155 |
Zakorzenienie
|
Ja juz wiem ze zeby kupić wlosy foxy trzeba miec karte kredytowa.
Na watku nie widzialam zeby ktoras z Was je miala. Nie wiem czy warto je zamawiać? |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mi po założeniu też strasznie odrózniały się moje własne włosy od doczepionych, ale to dlatego że moje naturalne włoski trochę falują i byle wilgoć sprawia że pojawia się lekki skręc a włosy doczepione były jak na moje oko - "nienaturalnie proste" ![]() Nie bardzo chciałam je scinac, więc zrobiłam leciutkie pazurki, kupiłam grubą lokowkę (25 mm) i robię sobie grube fale na 3/4 długości ![]() ![]() No chyba że jestes zwolenniczką wyłacznie prostych włosów... Moim zdaniem jeśli długie włosy to lekkie fale wyglądają lepiej - bardziej naturalnie i pociagająco niż zupełnie proste "druty" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak wogole to jak pielegnowac syntetyczne pasma,tylko myc szamponem czy jeszcze cos? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
wczesniej mialam te wlosy i zaluje ze juz ich nie mam
![]() http://allegro.pl/extra-jakosc-wlosy...364434896.html
#2159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wracam Wam z pomocą, jeśli macie jakieś pytania, problemy z wszystkim co dotyczy wlosów przedłużanych, proszę piszcie, postaram sie w miare mojej wiedzy na wszystkie pytania odpowiedzieć ![]() ![]() ![]() Natomiast odpowiadam wypowiedzi cytowanej wyzej: Jesli chcesz przedłużyc całą głowę (boki i tył), to myślę, że aby wyglądało to naturalnie, dobrze by było miec ok. 80-100 pasemek 0,5 gram-owych. Pamiętaj, że jesli masz cienkie włosy zastosuj odpowiednią gramaturę pasemka przedłużonego, żeby Twoje wloski nie ucierpialy od obciążenia. Prawidłowo dobrane, profesjonalnie założone i profesjonalnie zdjęte, nie powinny w najmniejszym stopniu uszkodzić Twoich włosów. p.s. unikaj mikroringow zakładanych i zdejmowanych kombinerkami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.