Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 15:37   #2611
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy możecie trochę mi wytłumaczyć na temat tego becikowego... bo ja chyba bedę miała z tym problem... u mnie to skomplikowane i nie wiem czy wogóle próbowac to załatwiać...
Becikowe nie zlikwidowali tylko

"Od listopada 2009 do otrzymania becikowego wymagane było przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu. Wymóg został zawieszony do 31 grudnia 2011 r."

Black daj przepis na te kluski serowe

No ksiundz był i poszedł, się biedak zczerwienił jak zobaczył ten mój bzebzoł i zaczął coś jęczeć o powiększeniu rodziny

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 15:42   #2612
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
Laseczka. Jak idę np nocować do rodziców ( no wiesz, zmiana klimatu) to muszę mieć wyprawkę naszykowaną. Takiego mam rozbójnika w brzuchu...
aha

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
jak macie kupca to fajnie, my nie sprzedajemy, bo mamy i stacjonarny i laptopa, zazwyczaj ja siedzę z laptopem a mąż przy biurku, inaczej bysmy sie pozabijali chyba
my mamy jednego i jakoś się dogadujemy

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Eirene1987, laseczkaa nie mam zielonego pojęcia, tak pisze przy moich tygodniach ciąży na str e-dziecko
aha to by znaczyło ze ja już też jestem w III trymestrze nawet nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
No, to Ty mnie bardziej pocieszyłaś. No żartuję trochę. No, trzeba się będzie ostro wziąć za siebie po ciąży.
no ja myślę że na pewno szybko zrzucę- po pierwsze mam zamiar karmić piersią a to już szybciej po drugie będę z dzieckiem przez większość czasu i nie będę miała za dużo czasu bo zacznie się okres letni czyli tż będzie w pracy po 10-12 h dziennie codziennie ...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:00   #2613
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy możecie trochę mi wytłumaczyć na temat tego becikowego... bo ja chyba bedę miała z tym problem... u mnie to skomplikowane i nie wiem czy wogóle próbowac to załatwiać...
jest becikowe 1000 zl za urodzenie dziecka.
ja bede starala sie o 2 becikowe daja jesli nie przekraczasz dochodu na osobe 504 zl ( dzielą pensję przez 3 osoby Ty ,Twój partner i dziecko ) .
my się pewnie załapiemy bo ja jestem na bezrobociu bez prawa do zasiłku i tylko z pensji tż żyjemy ...

a jest jeszcze 3 becikowe tzw. regionalne w niektórych miastach , ale u mnie nie ma .

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
pora na jedzonko się zbliża ... co na obiadek gotujecie?
proszę rozdaję deser
ale pyszności ...

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Przy zakupie pieluszek musicie patzrec na grubosc i material, bo niby roznica w cenie jest minimalna, ale jakosc juz spora. Ja sobie znalazlam jeszcze innego sprzedawce i jeszcze taniej ma. Nie ma takiego wielkiego wyboru jak rodzyneczki czy ten r7, ale to czego mi potzreba jest. Lozeczko juz "ubrane", ubranka poprane i poprasowane leza sobie ladnie w komodzie. Jak tylko gine da mi zielone swiatlo to lece do Ikei i w zasadzie bede juz miala wszystko. Kurcze co ja bede robic jak juz wszystko bedzie gotowe
zazdroszę ja mam cała szafę ciuchów i jeszcze wszystko przede mną czyli pranie prasowanie ... łóżeczko-składanie a nie wspominając o zakupach ... jutro chyba zacznę prać -moze dzis kupimy proszek dla niemowlat ...

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
a to mój brzuszek w 26 tyg
śliczny

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czesc Mamuski
bylam w poniedizlaek nic nie kupilam i tylko body byly po 3,99(ale srednij urody)
ja dalej do sprzatanai
mielgo wieczorku
no ja jutro się wybieram ciekawe czy coś ciekawego będzie ...

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
kasiapruszkow nie rozłożyliśmy go jeszcze. Narazie nie mamy miejsca a ja siły. Ale wklejam zdjecie z gazetki

mogę wymienić przewijak
ładne łóżeczko i nie drogie .
ja mam takie -kupione używane dokładnie z pościelą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1225421875.jpg (75,7 KB, 50 załadowań)

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-01-14, 16:02   #2614
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ładniusi

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
To tak slabo karmia w Polsce w szpitalach??u nas w szpitalu na obiad zazwyczaj jest zupa lub salatka jako starter, trzy dania glowne do wyboru i deserki tez do wyboru
no to Kochana u Was to są luksusy w Polsce, żeby było cos do wyboru, no może w prywatych klinikach

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

Ego mam nadizje ze ci pomoze ten antybiotyk - tryzm sie kochana i zdrowiej
a i czekam na zdjeica lozeckza i poscieli
ja też mam nadzieję, że pomoże
jak tylko ustawimy łóżeczko, to od razu zrobimy zdjęcia
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:12   #2615
n.ik.a
Zadomowienie

Lustereczko ja bralam magne B6 sam lekarz mi zalecil niestety skonczyl sie i czekam na wizyte zobacze co mi lekarz da na te rece

kurcze cos mi sie stalo z klawiatura w laptopie pod z jest z i odwrotnie

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:19   #2616
patrycja_22
Rozeznanie

laseczka śliczne łóżeczko i ładnie ozdobiona pościel ja bym tylko zdjęła tą osłonkę na szczebelki (przynajmniej z jednej strony) bo maluszek będzie nią osłonięty ze wszystkich stron i biedaczek nic nie będzie widział

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:23   #2617
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
laseczka śliczne łóżeczko i ładnie ozdobiona pościel ja bym tylko zdjęła tą osłonkę na szczebelki (przynajmniej z jednej strony) bo maluszek będzie nią osłonięty ze wszystkich stron i biedaczek nic nie będzie widział
dzięki
to fotka lozeczka ktore kupilam z wyposazeniem a jeszcze nie mam rozstawionego mysle ze posciel tez zmienie chociaz tej tez pewnie bede uzywac,a ochraniacze na szczebelki tez mam mniejsze i nie na cale łóżko
zobaczymy jak w lutym rozłożę wszystko to sobie dopasuję

Kacper 18.04.2011

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 16:27   #2618
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=avikusia;24372922]Montii ja mam straszne awersje do tego brzucha... w ogóle od początku ciąży ratuję się psychologiem, więc sprawa dość poważna.. no, ale w sumie chodzi o całokształt, a nie tylko brzuch

i tak mało wychodzę, bo ze studiów zrezygnowałam i skazałam się na siedzenie w domu, co dodatkowo mnie dobija dlatego tak nie mogę doczekać się końca

avikusia wszystko będzie dobrze, po porodzie brzuszek opadnie i będziemy wszystkie extra laski bez wyjatku - sexi mamma
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:28   #2619
patrycja_22
Rozeznanie

Ja się zastanawiam gdzie postawić łózeczko wiem, że na pewno będzie u nas w pokoju ale mam dylemat czy zaraz koło naszego łózka czy może na osobnej ścianie Jak Wy planujecie ustawić łóżeczka?

Stary 2011-01-14, 16:30   #2620
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Becikowe nie zlikwidowali tylko

"Od listopada 2009 do otrzymania becikowego wymagane było przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu. Wymóg został zawieszony do 31 grudnia 2011 r."

Black daj przepis na te kluski serowe

No ksiundz był i poszedł, się biedak zczerwienił jak zobaczył ten mój bzebzoł i zaczął coś jęczeć o powiększeniu rodziny
a mnie normalnie mój pracodawca zaszokował....za urodzenia dzieciątka dają tysiaczka
chociaż to....bo tak to by tylko roboty dowalali a kaski nic

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Ja się zastanawiam gdzie postawić łózeczko wiem, że na pewno będzie u nas w pokoju ale mam dylemat czy zaraz koło naszego łózka czy może na osobnej ścianie Jak Wy planujecie ustawić łóżeczka?
Ja stawiam koło Naszego łózka-po mojej stronie

Laski, uciekam do dentysty....brrr, nie lubie tego strasznie...

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-01-14 o 16:33
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:34   #2621
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie będzie stało w nogach łóżka, bo innej opcji nie ma

Mój Aniołek 30.12.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 16:36   #2622
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny

Jejku zaczynam 30 tydzień

Edytowane przez megi2015
Czas edycji: 2011-01-14 o 16:37
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:36   #2623
Lopezka
Raczkowanie

Spadam dziewczęta. Do później...
Lopezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:38   #2624
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
u nas bedzie stalo kolo naszego łóżka, kolo okna

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-01-14, 16:39   #2625
avikusia
Zadomowienie

Montii, iweczka pocieszne jesteście

a ja czekam teraz na mojego Tżta uahhhh nareszcie

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:40   #2626
aja1
Zakorzenienie

Zobaczcie jaka fajna gąsieniczka dla maluchów
http://allegro.pl/nowa-grzechotka-ko...391074020.html

O ta jest bardzo fajna, siostra miała dla synka, fajnie się obraca
http://allegro.pl/zabawka-edukacyjna...400525110.html

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-01-14 o 16:44
Stary 2011-01-14, 16:55   #2627
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Mam ten sam dylemat, nie wiem czy go postawic poziomo pod sciana kolo lozka za malutka szafka nocna czy pionowo wzdluz lozka(nie wiem czy mnie rozumiecie)
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 16:55   #2628
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie jaki magnez bierzecie? Zwykły czy z B6??? Bo dzisiaj kupowałam w aptece i się farmaceutka zdziwiła że w ciąży kupuje z B6, bo że niby powinno się czysty brać magnez. A znowu lekarz mówił mi co innego, że z B6 się lepiej wchłania i już sama nie wiem.
ja biorę Magnezin - taki mi dawali w szpitalu na skurcze i taki sobie kupiłam do domku, to są takie duże tabletki okrągle troche ciezko połykac ale ja łamię je na pół

a na skurcze polecam ASPARGIN - to jest magnez + potas
mi pomaga a tez dostawałam mega bolesnych skurczy łydek w nocy

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
To tak slabo karmia w Polsce w szpitalach??u nas w szpitalu na obiad zazwyczaj jest zupa lub salatka jako starter, trzy dania glowne do wyboru i deserki tez do wyboru
no to full wypas wiesz no z głodu może i nikt nie umarł w naszych szpitalach ale najeść tym to się nie da
ja zupy nie jadłam prawie wcale bo wyglądała jak jakieś pomyje, drugie danie to tak zależy co no a o deserze to nawet nie było mowy

byłam u koleżanki, napatrzyłam sie na jej 3tyg córę ahhh też chcę już jest sliczna i taka maleńka

no a teraz może pobuszuję po allegro
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 17:09   #2629
Thorgal1980
Zadomowienie

Dziewczyny cud się zdarzył po 3 tygodniach wrócił do domu ten kot co nam przed świętami zaginął. Był u kogoś(podejrzewamy, że u takiej walniętej sąsiadki, co łazi po śmieciach, ale ma ze 20 kotów) w domu bo w węglu cały, ale nawet nie schudł [/QUOTE]

a kotek był szczepiony itd. wiesz, bo jak sie skumał z tamtymi kotami, to żebyś od niego teraz czegos nie złapała, może lepiej się upewnic czy jest zdrowy?
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 17:17   #2630
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

cześć dziewczyny.Wczoraj poszła mi grafika w laptopie..masakra.Nic nie idzie czytać,pisać itp.Dzisiaj przez godz męczyłam się,żeby zapłacić 3 przelewy.Czekam na przesyłkę z rzeczami dla dziecka od tego rp77.Dzisiaj zaliczyłam kolejny etap prania i prasowania ciuszków.Za tydzień może rozłożę łóżeczko i poukładam wszystko do szuflady.
Kurna dzisiaj zaliczyłam poślizg na tyłek i jeszcze mnie TIr ochlapał... polazłam raz na miasto i atrakcje.
Trzymajcie się i dalej szalejcie na forum

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 17:25   #2631
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
super

laseczka bardzo ładne łóżeczko

Cytat:

u mnie będzie stało bardzo blisko naszego łóżka żebym w razie potrzeby mogła szybko sięgnąć do małej

Cytat:
Napisane przez wikakika
prawie jak w hotelu, u nas to chyba tylko w prywatnych klinikach tak jest

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 17:27   #2632
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Lopezka , nie nie
tylko mało ruchu jakoś mam, jeżdżę na uczelnie autem, tam siedzę.. później do domu i jem przed TV.. jakoś w 2 trymestrze chodziłam tu i tam, a i cieplej było a teraz...mam po prostu mega lenia... i jedyne miejsce do którego chcę iść do galeria handlowa
mnie się do galerii handlowej nawet iść nie chce no ale na uczelnię samochodem nie jeżdżę, teraz to... w ogóle nie jeżdżę bo od dwóch tygodni coś mi ciągle jest, a zaraz sesja

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Muszę się Wam wyżalić.....oblałam dziś prawko....i to już prawie pod koniec, bo jakiś debil mi wyskoczył na jezdnię i zachamowałam ciut na pasach (no inaczej nie dało już rady)
jestem taka wściekła, że szok......
tak się zbierałam, zbierałam i mam teraz z big brzuchalkiem musze za tym latać....
no i za to oblewać, to nie było widać, że wyskakuje i nie miałaś szans go zauważyć? nosz... nie martw się, zdasz następnym razem!

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ojjj ja na temat jedzenia szpitalnego nie bede sie wypowiadac
u nas krolowała codziennie marchewka!!! pod kazda postacią
nie znosze takiej marchewki np. duszonej do obiadu a była prawie codziennie
no ale TZ mnie dokarmiał więc przezyłam
hehe, to ja bym mogła od Was tę marchewkę zjadać, uwielbiam a suchego chleba to bym chyba nie przełknęła, w ogóle białego chleba nie lubię a na ciemny to tam pewnie nie ma co liczyć

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Przy zakupie pieluszek musicie patzrec na grubosc i material, bo niby roznica w cenie jest minimalna, ale jakosc juz spora. Ja sobie znalazlam jeszcze innego sprzedawce i jeszcze taniej ma. Nie ma takiego wielkiego wyboru jak rodzyneczki czy ten r7, ale to czego mi potzreba jest. Lozeczko juz "ubrane", ubranka poprane i poprasowane leza sobie ladnie w komodzie. Jak tylko gine da mi zielone swiatlo to lece do Ikei i w zasadzie bede juz miala wszystko. Kurcze co ja bede robic jak juz wszystko bedzie gotowe
podałabyś linka do tego sprzedawcy, hm? zbieram sobie na razie i dodaję do ulubionych, na zakupy szykuję się w lutym już też bym chciała prać i prasować, no ale to za wcześnie dla mnie...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 17:29   #2633
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Zobaczcie jaka fajna gąsieniczka dla maluchów
http://allegro.pl/nowa-grzechotka-ko...391074020.html

O ta jest bardzo fajna, siostra miała dla synka, fajnie się obraca
http://allegro.pl/zabawka-edukacyjna...400525110.html
ta gąsieniczka śliczna

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
laseczka bardzo ładne łóżeczko
dziękuję

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-01-14, 17:39   #2634
mokra6
Zadomowienie

Hej! I my dziś pojechaliśmy do tesco, naczytałam się jakie fajne rzeczy pokupowałyście Wzięliśmy rożek usztywniany, gąbkę z myjkami do wanienki, chusteczki Pampers, bodziaki i jeszcze trochę kosmetyków. A! I sobie kupiłam kożuszek-przecena z 219 na 65,70

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 17:45   #2635
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
jest becikowe 1000 zl za urodzenie dziecka.
ja bede starala sie o 2 becikowe daja jesli nie przekraczasz dochodu na osobe 504 zl ( dzielą pensję przez 3 osoby Ty ,Twój partner i dziecko ) .
my się pewnie załapiemy bo ja jestem na bezrobociu bez prawa do zasiłku i tylko z pensji tż żyjemy ...

a jest jeszcze 3 becikowe tzw. regionalne w niektórych miastach , ale u mnie nie ma .
ładne łóżeczko i nie drogie .
ja mam takie -kupione używane dokładnie z pościelą.
ale to można się starać o dwa becikowe naraz? te standardowe i dodatkowo jakieś za mały dochód?
No a dodatkowo z pracy właśnie przysługuje z ubezpieczenia tżta za urodzenie się dziecka. Też to chyba koło 1000zł jest.
A co do łóżeczka może nie będzie takie złe. Jak pościelką je udekorujemy.
Cytat:
my będziemy mieć je koło naszego łóżka może nie bezpośrednio przylegająco ale obok. Zobaczymy jak się zmieścimy bo musimy przemeblować sypialnie. Już się nie mogę doczekać aż nabiore na tyle sił by jechać do ikei po komode to wtedy będę mogła poukładać ładnie rzeczy małej, bo narazie mam w kartonach w mieszkaniu i miesce zajmuje.

Aja1 - przepis na dwie osoby:
* 1 koska sera twarogu (np półtłusty)
* 1 jajko
* szczypta soli
* mąka pszenna - zawsze daje na oko, wg konsystencji ciasta bo mąka mące nie równa. Ale to tak wychodzi około 1-2 szklanek. Musi być zwarte i nie kleić się do rąk.

Wyrabiasz ciasto i kulasz wałek z niego. Tak średnicy 3-4 cm. No i kroisz nożem pod skosem o tak: \ i wrzucasz do gotującej się oslonej wody. Jak się zagotują to potem na małym ogniu niech "pochodzą" tak 3 minutki. Delikatnie je pomieszać by nie przywarły do dna i się nie rozgotowały.
My jemy posypane cukrem, cynamonem i polane stopionym masełkiem

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-01-14 o 18:17
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 18:12   #2636
patrycja_22
Rozeznanie

Widzę, że większość z Was dziewczyny będzie stawiać łóżeczko koło swojego łóżka i ja chyba też zostanę przy tej opcji. Jak mały trochę podrośnie to przestawimy je dalej a później to już w swoim pokoju

Stary 2011-01-14, 18:18   #2637
Eirene1987
Zakorzenienie

avikusia zobaczysz że po porodzie twoje troski miną nie przytyłaś dużo to i nic nie będziesz miała do zrzucenia

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
Ha! Ja startowałam z 58kg. A ważę 56.:p
masakra az nie do uwierzenia zamiast tyć ty chudniesz? a co lekarz na to?

Cytat:
A ja dzisiaj robie kluski serowe na obiad
miałam pytać o przepis ale widzę że już podałaś pycha wygląda tylko moja mama chyba tak robi ale to się kopytka nazywa albo leniwe polane bułką tartą z masełkiem... poezja

Cytat:
kasiapruszkow nie rozłożyliśmy go jeszcze. Narazie nie mamy miejsca a ja siły. Ale wklejam zdjecie z gazetki

mogę wymienić przewijak
super no widzisz można się dogadać w końcu to ich wina więc nie mają wyjścia

Cytat:
cieszy się że nowy członek rodziny - nowy członek parafii

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
aha to by znaczyło ze ja już też jestem w III trymestrze nawet nie wiedziałam
znalazłam takie coś:
Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.
(http://dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy)

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
kurcze cos mi sie stalo z klawiatura w laptopie pod z jest z i odwrotnie
chodzi ci o to że zamiast y jest z i odwrotnie? bo jak tak to wciśnij ctrl i shift razem

Cytat:
ja obok łóżka w naszych głowach tak jakby będę miała łożeczko za sobą

iweczka to cham jakiś z instruktora mógł cię puścić...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-01-14 o 18:19
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 18:26   #2638
avikusia
Zadomowienie

no to ja już w III bo dziś kończę 28 tc

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 18:32   #2639
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
kasiapruszkow nie rozłożyliśmy go jeszcze. Narazie nie mamy miejsca a ja siły. Ale wklejam zdjecie z gazetki mogę wymienić przewijak
wlasine mi koelga z Tz przywiezli od niego łożeczko kurcze no nie paausje mi ten kolor ale tego co wklejsz tez ni moge bo musze miec szuflade...ale dizekuje za zdjeice

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ja też mam nadzieję, że pomoże
jak tylko ustawimy łóżeczko, to od razu zrobimy zdjęcia
czkeamy

Cytat:
ja musze postawic w druggim pokoju bo inaczje sie nie p0omiescimy mam zalediwe 32m2 calego mieskznia

mielgo weekendu odezwe sie pownie dopiero w niedizle albo pionieidzlake bo jutro robie ur Tz moze uda mi sie do tego czasu sfocic lozeczko ;p

buziaki
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 19:02   #2640
Thorgal1980
Zadomowienie

Tola, ja przytyłam do 29tc 13 kg. mój brzuch dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek29tc,.jpg (24,0 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez Thorgal1980
Czas edycji: 2011-01-14 o 19:04
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości