|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
a ok ja mimo to zrobilabym jeszcze jakas salatke + wedlina , sery ale oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie
|
|
|
#3692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
ehhh nie przeczytalam wszystkiego bo mezulo mnie popedza... dzis w pracy mialam niezly sajgon... caly czas ktos ode mnie coś chciał... masakra jakaś... ja nie wiem dziewczyny co Wy macie za prace, że macie czas w ciągu dni siedzieć na wizażu
ja to nie mam w pracy czasu sprawdzić sobie nawet swojej poczty, a co dopiero wejsc na wizaz ehhhCytat:
A te 200 tys to Wam wystarczylo tez na wykonczenie, umeblowanie itd? czy tylko materialy i robocizna? My na razie ile bedziemy w stanie to chcemy pokryc z tego co juz mamy odlozone, no a potem w zaleznosci od tego na jakim bedziemy etapie to wspomozemy sie jakims kredytem...oby jak najnizszym... teraz to juz za bardzo nic nie odkladamy bo zalatwiamy te wszystkie pozwolenia, a to slono kosztuje i praktycznie nasze wyplaty sa wydawane na biezaco ![]() India mam jeszcze pytanko o adaptacje projektu... bo zauwazylismy ze te wszystkie mapki ktore trzeba zlozyc w urzedzie to jest niezly shit... miesiac czekalismy na mapke z urzedu za ktora zaplacilismy 80 zl a tu nam przyszla mapka z geoportalu z obrysowana nasza dzialka zoltym markerem i pare pieczatek... i tyle... teraz robilismy mapke pod adaptacje projektu i zas 600 zl nie nasze a mapka niemal identyczna jak poprzednia ;/ i tak sie zastanawiamy bo teraz mamy jeszcze zrobic adaptacje projektu, a za to sobie zycza ok 1000 - 2000 zl... a mamy takiego znajomego mojej mamy ktory ma potrzebne uprawnienia i moja mama do niego dzwonila i on powiedzial ze on nie bedzie tego rysowal, ale jak my sobie sami to narysujemy to on nam to bez problemu podbije i stad moje pytanie: jak wygladala wasza adaptacja? tylko kwadracik wyrysowany na tej mapce w miejscu gdzie ma stac domek? pare pieczatek na projekcie i to wszystko? my mamy gotowy projekt i zadnych zmian nie wprowadzamy... Masz moze gdzies jeszcze ta adaptacje i moglabys mi przeslac zebym popatrzyla jak to wyglada? Cytat:
na razie jest tylko projekt i pustaki ale dziekuje co do ogrzewania to jeszcze jest troche czasu takze bedziemy medytowac nad tym nie raz pewnie.... zreszta to podlogowe mialo byc tylko + jeszcze jakies inne, a nie ze tylko takie i nic poza tym... A co do kolezanki to nawet nie przypuszczalam ze taka idiotka z niej... w sumie to byla kolezanka mojego meza i razem widywalismy sie nawet dosyc czesto i fajna sie wydawala... troche dla mnie inny swiat bo zainteresowana mechanika, motoryzacja itd, rzeczami na ktorych zwykla kobieta raczej sie nie zna no ale mimo wszystko fajna... jak szlam do tej pracy to wydawalo mi sie to takie glupie bo w pierwszy dzien np musialam sie jej przedstawic i w ogole udawac ze sie nie znamy no ale to byla jej decyzja wiec ja uszanowalam... no a teraz sie ciesze ze tak wyszlo a nie inaczej bo pewnie by o mnie mowili tak jak o niej...Ja se mysle ze moze ona jest o mnie zazdrosna, bo ponoc (wiem od meza) oni cos tam niby mieli sie ku sobie ale najpierw ona kogos miala, a potem maz juz mial mnie... a potem jak przyszlam tu do pracy to zaraz byla impreza integracyjna, ja z zakladu nie znalam prawie nikogo, od nas z oddzialu bylysmy jedynymi dziewczynami (teraz jest nas 3) i jechalismy na 2 dni do ustronia i chlopaki na hali sie dogadywali kto z kim bedzie w pokoju a dla mnie logiczne bylo ze skoro jedziemy 2 dziewczyny to bedziemy razem... no i na dzien przed impreza dowiedzialam sie od jednej dziewczyny z innego oddzialu ze ja jestem z nia w pokoju, a ta moja kolezanka jest sama bo tak sobie zazyczyla... i w ogole jak jechalismy autobusem to ja weszlam do autobusu, chlopaki okupywali tyly a ja jej mowie zeby siadla ze mna... to najpierw siadla se sama a po jakis 20 minutach z łaska się przesiadla do mnie... ale potem przez cala impreze pelna olewka mojej osoby... na szczescie chlopaki mnie przygarneli i dobrze sie bawilam i potem juz w drodze powrotnej nie liczylam na jej łaskę tylko od razu siadlam z chlopakami do tylu i jechalismy... i mysle ze moze tez troche przez ta impreze mnie nie lubi ze chlopaki mnie polubily i ze se "tak swietnie poradzilam bez niej"... juz sama nie wiem ale szkoda o tym nawet myslec Cytat:
a dzialka to nie taka wąska... juz calkiem spory domek się zmieści... nas to niestety ograniczalo i dlatego garaz bedziemy mieli osobnoLece na zakupki
|
|||
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia
bardzo miło wspominam - lica pod względem ludzi i wykładowców rewelacja bardzo dużo się nauczyłam, tylko 1 rok był teoretyczny reszta twórcza... a mgr super tylko pod względem ludzi.. chyba tylko 2-3 przedmioty miałyśmy twórcze... Maja teraz jest w kinie więc nie długo nie będzie problemu.. mam nadzieję że ci się spodoba kliwia mocno tule ![]() SAMBA im więcej o niej czytam tym bardziej mi opada szczena... że też tacy ludzie chodzą po świecie.. co ona ma w głowie..... a ja oglądam właśnie Ptaki Hitchcocka
|
|
#3694 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i dziękuję za opinię, każda na wagę złota
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeeeeeeesc
|
|
|
|
#3697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak tam sprawy z mężem?
|
|
#3698 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akcja z samochodem niezła ![]() Cytat:
A co go kurka jasna obchodzi ile Ty zarabiasz? I po co w ogóle w kościele zaświadczenie o zarobkach? A nawet gdybyś od roku odkładała kasę na napisanie tego pozwu to co mu do tego? No brak słów po prostu...U mnie dziś była koleżanka z pracy w odwiedzinach, ale się nagadałyśmy i naśmiałyśmy Jeszcze tak się złożyło, że przyszedł ksiądz po kolędzie no i trochę się zdziwił, bo w papierach ma dwie osoby w naszej rodzinie, a tu ktoś gratis, ale koleżanka obrazek też dostała Tylko oczywiście nie mógł się powstrzymać od komentarza, że jesteśmy najbogatsi na naszej ulicy, bo takie remonty zrobiliśmy i w ogóle. A jak zobaczył przed domem 3 auta to się zapytał, czy prowadzimy komis samochodowy
|
||
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
AgatkaL szkoda słów z księdzem, przyda ci się dużo cierpliwości
ktosia no akcja niezła najważniejsze że go nie ukradli... mam pytanie czy są jakieś regulacje prawne dotyczące kierunku otwierania drzwi w bloku? ale drzwi z klatki na dwór - czy na zewnątrz czy do wewnątrz? wiem że te drogi ewakuacje itd czytałam mnóstwo w necie na ten temat ale nie mam nic prawnie napisane.. zna się któraś z was na tym?
|
|
#3701 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie myślę, że nic dziwnego, że ludzie się od kościoła odwracają-moim zdaniem to wszytsko wina księzy- sami zniechęcają ludzi....NIe mówię, że wszyscy ale na pewno spora część....
India idziecie jak burza z tym domkiem!! ![]() a u nas robi się łazienka -jak się zrobi to się wprowadzamy Kupuję różne dodatki, dekoracje strasznie mi sie to podoba (chociaż nasze konto nie jest zachwycone )
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
hahahahah no tak
ale u nas się na zewnątrz otwierają i to dla nasz koszmar idąc z zakupami czy wózkiem, itd... ani sobie nie pomozesz a są schodki jeszcze totalna paranoja... i sąsiedzi chcą na wspólnocie zgłosić żeby wymienili ale czy są do tego jakieś przepisy..
|
|
#3704 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba ide spac
Mąż z tatą robi łazienkę-obudzę się jak wróci ![]() dobranoc
|
|
|
|
#3706 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette a najczęściej brakuje młoteczka, którym można by te szyby wybijać w razie czego
tak samo w starych pociągach, naklejka na szybie i owszem ale już młoteczka brak i zawsze się zastanawiam czy komuś był on "potrzebny' w domu czy wyciągają je by szyb nie wybijać
|
|
#3708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
żabcia z łazienką się zatrzymalismy na etapie jak ostatnio fotki pokazywałam... czyli brakuje deszczowni, baterii, półek i innych dodatków. czekamy az wroci fachowiec robic korytarz, niestety na razie jest zagranca i musimy na niego czekac
Cytat:
Cytat:
i jak ewentualnie bedziesz miała jeszcze jakies pytania to pisz.z ta adaptacja budynku to mnie zastrzeliłas... bo ja nie pamietam takich dokumentów, a juz na pewno niczego takiego co miałoby kosztowac 1-2 tys hmmm.... jutro bede w tamtym domu to posprawdzam dokumenty (wszystko tam trzymamy)Cytat:
a maż idealny oby tak zostało Agatek widzialam Cie ostatnio w gazecie, Twoje foto i wypowiedz ![]() Cytat:
kliwiamilo ze strony rodziców a ze Zuzka ich oczarowała to wcale sie nie dziwie- wrzuc jakies foto
|
|
#3709 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki... mam nadzieję, że zdejmiesz ![]() kasiaher biedny Dominiczek... tak jak ostatnio pisałam, podobno jest coś w powietrzu, że pada na oczy... ja miałam czerwone az strach i okazało się, że zapalenie twardówki i kropelki... koleżanka też ma czerwone, ale nie wiem co u niej, bo ona dala nie wyleczyła... no i dzisiaj jak byłam na uczelni to kolejna czerwonymi... także widzisz... A lekarz właśnie mi powiedział, że przeziębiłam się i padło na oczy... Cytat:
ale sama robiłam ![]() A co śpiewania to ja tez w chórku kościelnym śpiewałam i chciałam być kiedyś piosenkarką ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mamy edukację muzyczną i co do śpiewania to całą grupą, zas na punkcie grania facet ma hopla i tak jak pisałam na zaliczenie grałam na flecie ode do radości a na dzwonkach polkę ![]() aaa zapomniałam maltretował nas tez klawiszami, ale dał sobie spokój, bo widział, że nic z tego nie będzie ![]() Ogólnie jest straszny gościu, bo nas ośmiesza np. jak ktoś czegoś nie umie grać to czyta mu z książki cytat, że człowiek nie muzyczny nie jest inteligentny itp... także co uczelnia to tradycja ![]() O to ja mam bardzo podobny rozkład... piątek 13:30-19/20 i sobota niedziela często od 8 do 20 no chyba, że się z wykładowcami dogadamy ![]() W ogóle dzisiaj się dowiedziałam o kolejnych osobach co zrezygnowały, bo miały nie zdane więcej niz 2 egzaminy... ale zastanawiam się czy my przypadkiem w zeszłym roku nie mieliśmy za dużo tych egzaminów bo chyba 8... a wydaje mi się ze jest jakieś ograniczenie... a w tym półroczu żadnego... chyba że w drugim nadrobią... hmm (bo od tego roku mamy rozkład roku na półrocza, a tak było zaliczenie roczne...) Bo jakby się okazało, że jest ograniczenie to te osoby by mogły skarżyć planowanie czy uniwerek... ale nie wiem, głośno myślę Cytat:
może w końcu się uda A ja dzisiaj miałam stresowy dzień i dopiero wyszłam z kąpieli załatwiałam z tymi książkami w bibliotece i udało się ![]() No i na 13:30 miałam pierwsze zajęcia i jutro znowu do szkoły, ale już od 8 do 13 i w niedziele tez do szkoły
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-01-14 o 20:47 |
||||||
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
A jakoś nie ma takiego tematu co by mnie zainteresował, aż tak, żeby odpisywać... poza tym piszecie w takim tempie, że szok! No i sam fakt- dzieci dzieci i dzieci... nie potrafię jakoś tak się wstrzelić...
Częściej na chomikowym przebywam... ![]() Cytat:
Każdemu mówię, że autografy po pracy rozdaje ależ się sławna zrobiłam w realu ![]() Jakoś mnie gościu zahaczył to mówię, a co mi tam, pogadam ![]() A za męża trzymam żeby było tylko lepiej Może przeprowadzka jeszcze bardziej polepszy relacje i może pomyślicie o maluszku jak wszystko ochłonie... Czy narazie nie myślisz? Kiedyś tam wspomniałaś, więc jak będzie już chałupka, to kto wie...
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-01-14 o 20:57 |
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Ana*** dziwny ten wasz koleś my też mięliśmy edukację muzyczną no ale cholera na akademię muzyczną nie poszłam więc z umiarem
a z egzaminami to chyba też zależy od uczelni bo my czasem mięliśmy 3 czasem 1 a czasem 9 więc wszystko różnie zależy kiedy się dany przedmiot kończył ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Rosette wygraliii *Agatek* a co to był za wywiad opowiadaj ![]() czemu się nie chwaliłaś
|
|
#3712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno imprezka bedzie udana ![]() Cytat:
Wlasnie wrocilam za zakupow dzisiaj na obiado-kolacje beda zapiekanki zrobilam tez fotki lazienki zaraz wrzuce
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
WRZUCAM FOTECZKI
![]() 1- nasze auto po ostatniej sniezycy ![]() 2- kuchnia kupilismy stol + 4 krzesla i 3krzesla wzdluz blatu ![]() 3- stol 4- zrobiona podloga w drugim salonie 5- bejsment nie pamietam czy wrzucalam
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2011-01-14 o 21:13 |
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej ze szkoła... bo rytmika jest, a ed. muzyczna swoją drogą ![]() ![]() W ogóle to on jest zakochany w muzyce także z miłością nie wygrasz bo jak tu dzieci maja potem być muzykami jak podstaw nie pojmą w wieku młodszym no i pogadaj sobie z takim ![]() ![]() Niby się śmiał mówiąc o tym wszystkim, ale stres na jego zajęciach był... między innymi broń boże nie można było siedzieć z noga na nodze, ale z podparta głową... bo się wkurzał i zaczynał naśladować jak grasz |
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
fotki lazienki
mam nadzieje ze Wam sie podoba Tak jak pisalam nie mamy jeszcze wieszaka na reczniki papier i wszystkich dodatkow Postanowlismy ze jednak nie bedziemy mieli drzwi szklanych tylko zaslonke 1- szafka 2- prysznic + bateria 3- sciana przy prysznicu 4 & 5 wejscie do lazienki 6- baterie
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2011-01-14 o 21:18 |
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() a łazienka.. cudoooooooo zwłaszcza kran
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-01-14 o 21:17 |
|
|
|
|
#3717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze dobrze z tym ciastem zrobilas Cytat:
Mona - to moze na swiecie mlodziezy na g.sw.Anny bywalas ?
|
||
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
zaaaabcia wow super
zupełnie inny klimat łazienki niż w Polsce super to dopasowaliście i kolor baterii nigdy takiego nie widziałam, zawsze srebrne efekt super
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
zabciu - pieeeeeeeeeeekna ta wasza lazienka!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

u nas w tarkcie budowy wyszlo sporo dodatkowych kosztów pociesze Cię, że my na budowe rzucilismy sie z kwota 200 tyś i niewiele osób wierzyło, że się uda 

A jak tam sprawy z mężem?

A co go kurka jasna obchodzi ile Ty zarabiasz? I po co w ogóle w kościele zaświadczenie o zarobkach? A nawet gdybyś od roku odkładała kasę na napisanie tego pozwu to co mu do tego? No brak słów po prostu...
tak samo w starych pociągach, naklejka na szybie i owszem ale już młoteczka brak i zawsze się zastanawiam czy komuś był on "potrzebny' w domu czy wyciągają je by szyb nie wybijać

żeby było tylko lepiej