Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 21:21   #631
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
No to żeby się udało raz dwa

A ja pytałam też czy Wercia zdrowa... Bo może by kiedyś się na kawkę umówić

Tak czytam o tych kocach, śpiworkach w wózkach... My jak wychodzimy teraz (+3/4st) to Misiek ma ubraną taką cieplutką bluzę, ocieplane spodnie, czapka, szalik, buciki i nóżki (bo zawsze mu marzną) przykrywam cienkim kocykiem... Jak jest trochę chłodniej to mam taką cienką i nieocieplaną dopinkę na nóżki... Raczej nie marznie to nie wiem co by powiedział jakbym go przykryła całego grubym kocem

Szkoda ze ja w ten piękny weekend nie zostanę w wyludnionym Toruniu... Moja mama ma im i jeszcze okrągłe ur...
Wercia zdrowa, tak więc czas najwyższy na kawkę Te jej bóle to raczej efekt ząbkowania bo wyszły jej w szybkim tempie dwie dwójki górne Jeszcze trzeba Jagodę namówić, bo ona odcięta od netu z tego co wiem...

Co do spacreów to ja też nie przesadzam. koc jest tylko jak jest naprawdę zimno. A tak jeździla w śpiworku nieocieplanym, ale zakupilam ocieplany za 1 zł wiec ją w niego wkladam. Ale pod tym ma tylko rajtki i spodnie takie od kombinezonu (ale nie sa grube), bodziak z długim rekawem, sweterek i kurtkę, czapę i rękawiczki. Odkryta od paszek w gorę a czasem od pasa...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:22   #632
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

ja ostatnio nie wychodze bo mam bajoro przed domem same dziury i kałuże i tony wody , jakby przez to przelazła to nie wiem chyba łódką trzeba . Ola tylko ze mną wszędzie jeździ wszystko załatiwac to troszkę na dworku z nią łażę jak gdzieś jestem .
Stary 2011-01-14, 21:25   #633
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
: jupi:
Wercia to nie tylko ma losy ale jeszcze Apetyt na jedzenie.
Przenoszę się sama!!! I balastu nie zabieram
Że ja niby ten balast?? No wiesz...Toż ja tylko 55 kg ważę... dasz radę... z Wercią to jakieś 64 będzie
Czy tylko nasze tu na tym forum takie antyprzytulasy??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-01-14, 21:26   #634
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moja kolezanka która tyrała w kilku bankach założyła w alior i mówi że fajne i fajne warunki są , tam są własnie te karty z przedpłatą do tranzakcji internetowych

Pop - nabadz może testy owulacyjne z Szymkowego laska jak chciała drugie i próbowali normalnie to nie wychodziło z pół roku mimo że jak mówi dobrze wie kiedy ma płodne dokładnie a jak kupiła testy owulacyjne na allegro to się od razu udało . wtedy bedziesz wyznaczać TZ date he he że to dziś . No i zastanów się co chcesz moze by spróbowac trafić ?
Bo niby jak zaczniesz się kochac przed owulacją ( zeńskie plemniki zyją dłużej ) to wtedy te męskie kaput i jak już jest owulacja zostają żeńskie i one dociarają . a jak chce się chłopca to mówią ze w samą owulację trzeba to wtedy te męskie szybkie sa i one od razu docierają gdzie trzeba . Może byś sprawdziła na sobie czy to działa he he
a
Moja siostra pracuje w Alior Banku od początku. I ja oczywiście jestem jej jednym z pierwszych klientów. Ale to jeszcze nic TZ też u niem ma konto i jego brat i moi znajomi z Wawy. I to nie ma znaczenia że ona pracuje w oddziale o ponad 200 km od Wawy.

Mi to nie zależy tak bardzo nad płcią. Byle zdrowe było.
A ja jak pisałam o moim planie to żartowałam ale teraz tak sobie o tym pomyślałam że może jednak

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:29   #635
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Kurde... ja to jestem kumata... dopiero zajarzyłam dowcip o Toruniu heheh... ja tam zostaję w mieście
A już chcialam tłumaczyć
za lekarza
Ja w poniedziałek znowu mam ginkamarna przyjemność. Miałam być 2 tyg po okresie, a ja jeszcze od końca listopada nie dostałam ciekawe co ona na to powie.

My na spacerkach ubieramy kombinezon + czapka+ golfik, a pod spodem to w czym w domu biega, więc rajtuzy, body z krótkim rekawem , i cienka bluza z długim. W wózku nogi ma przykryte tym ala śpiworkiem x-landera, ale już bez dopinki polarowej. Pod wózkiem mam folie, w razie silnego wiatru czy opadów, i tyle. W wózku śpi jak mamy spacer ponad 1,5 godziny, a tak to siedzi i się rozgląda, buda zawsze musi być do końca złożona żeby wszystko widział bo inaczej się drze. Zasypia po około pół godzinnym śpiewie ku uciesze wszystkich przechodniów. Jak cieplej to go smokiem nie zapycham, bo przy minusowych temp. to ma smoka w buzi żeby się zimnego powietrza nie nałykał.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:32   #636
anakazar
Zakorzenienie

To jutro w ogóle tego kocyka nie włoże,ale już dzisiaj wiem,że będę się martwiła czy małej zimno nie jest

Idę spać.Dobranoc.
Pop owocnej nocki życzę

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:35   #637
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

My na spacerkach ubieramy kombinezon + czapka+ golfik, a pod spodem to w czym w domu biega, więc rajtuzy, body z krótkim rekawem , i cienka bluza z długim. W wózku nogi ma przykryte tym ala śpiworkiem x-landera, ale już bez dopinki polarowej. Pod wózkiem mam folie, w razie silnego wiatru czy opadów, i tyle. W wózku śpi jak mamy spacer ponad 1,5 godziny, a tak to siedzi i się rozgląda, buda zawsze musi być do końca złożona żeby wszystko widział bo inaczej się drze. Zasypia po około pół godzinnym śpiewie ku uciesze wszystkich przechodniów. Jak cieplej to go smokiem nie zapycham, bo przy minusowych temp. to ma smoka w buzi żeby się zimnego powietrza nie nałykał.
Ja zakladam jeszcze sweterek bo kurteczki nie mamy zbyt cieplej... :/ bo jak była ciepla to się strasznie darla, a taką lekką toleruje...

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Mykam spać bo na rano do pracy śmigam.
Tak wiec dobranoc...

Lind- to się zgadamy mam nadzieję

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-01-14, 21:35   #638
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Bo niby jak zaczniesz się kochac przed owulacją ( zeńskie plemniki zyją dłużej ) to wtedy te męskie kaput i jak już jest owulacja zostają żeńskie i one dociarają . a jak chce się chłopca to mówią ze w samą owulację trzeba to wtedy te męskie szybkie sa i one od razu docierają gdzie trzeba . Może byś sprawdziła na sobie czy to działa he he
a
Ja przy staraniach o drugie na dziewczynkę celowalam przez dwa lata i nic, raz wycelowałam w chlopca i mam

Stary 2011-01-14, 21:37   #639
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Wercia zdrowa, tak więc czas najwyższy na kawkę Te jej bóle to raczej efekt ząbkowania bo wyszły jej w szybkim tempie dwie dwójki górne Jeszcze trzeba Jagodę namówić, bo ona odcięta od netu z tego co wiem...
A nie wiem czy odcięta bo dziś mi komentarz do zdjęcia na nk dała... Trzeba by do niej przedzwonić. Pewnie jej na rękę będzie się spotkać u niej jeśli chłopców ma zdrowych... A kiedy Tobie pasuje? (mi nie pasuje 15-16, 21,23.01 w najbliższym czasie)

My ze spacerami mamy pewien problem. Michaś ma stoper w pupie i po 30min zaczynają się cyrki... Także w las daleko nie wchodzę, żeby z wyjącym dzieckiem nie lecieć do domu... A dziś przyplątał mi się jakiś pies i cały spacer za mną chodził, wyglądało jakby mój był a taki zaniedbany i brudny... No i bajoro trochę też mamy i ślisko... Tiptopkiem chodzę...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:37   #640
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Wercia to nie tylko ma losy ale jeszcze Apetyt na jedzenie.
Przenoszę się sama!!! I balastu nie zabieram
nosz kurcze nie mogłam Ciebie rozgryźć, jakie losy ona ma ale jak doczytalam co zacytowane to się domyślilam

Stary 2011-01-14, 21:40   #641
cigi
Rozeznanie

hejka
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Cigi ja mam liveboxa ale to już mój czwarty psują się często i często internet rozłancza ale jest wygodniejszy od modemu bo możesz się przemieszczać z lapkiem.
Jak mi się psuje livebox to do ręki mi wymieniają na nowy
no u nas tez czasem szwankuje, ale chyba ogolnie "centrala", a nie samo pudlo; ale powiedz, skad wy macie, tzn firma (orange czy co?); czy dobry jest przesyl, kiedy dziala ok; czy szybko dziala; co macie z tym (tzn co w pakiecie) i za ile? Mam nadzieje, ze nie namotalam
Cytat:
No i uwaga... dostałam @ - moje uczucia:
A ja jeszcze nie mam (tfu tfu)
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
pewnie ze jest lepiej, bo technologia idzie do przodu. Nawet w Polsce
ej, no taka strasznie stara to ja jeszcze nie jestem, wiec az tak dawno to nie bylo; ale fakt ze w tej dziedzinie postep idzie bardzo szybko;
Ja nigdy nie twierdzilam, ze Polska w czyms gorsza ;
Mnie sie tylko w Polsce ceny/ zarobki nie podobaja, no ewentualnie opieka socjalna.
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ale ona ostatnio mało nowych umiejętności posiadła no i dla mnie to jest tragedia że ja jej niczego nie umiem nauczyć.. wszytko tylko te dziadki..
dziadki, nie dziadki, wazne, ze umiejetnosci sa

Cytat:
Dziś mi się miło w przychodni zrobiło choć babki chyba przecholowały he he , bo inne mamy dziwnie az patrzyły . Ola miała takie rajstopki z grochy i spidenki krótkie jeansy do tegp , bluzeczkę też w takie same kropy i butki . I taką fajową bluze z zary którą na lumpie wyrwałam z furerkiem w kapturku , a panie się nad nią zaczęły zachwycać że jaka piękna jak modeleczka ubrana i tak trzy babki nad nią , a jakie piękne oczki i coś tam . Mi się zrobiło miło ale innym mamom chyba przykro że tak się babki nad jedną Olą rozwodziły .
bardzo mi sie podobaja te Oli kropkowe ubranka, cos tam zielonego miala. u nas duzo slicznych niedrogich ubranek jest duzo, ale ja mojej niemal nie kupuje, bo mam sporociuszkow od siostry, a pieniazkow niewiele; A za bardzo w gosci nie chodzi; musze kiedys wstawic fote Baski w jej eleganckiej sukience
Cytat:

Mój mały niewiele potrafi w porównaniu do waszych dzieci, ale nos, oko, i ucho potrafi pokazać, no i jaki jest dużyi jak myjemy rączki po krzebaniu w kibelku, czy w śmietniku, to sam daje lapkę, i jak mówię druga to podaje. J
A jak myjecie dzieciom raczki w umywalce to jak??? Stawiacie je na czyms? Bo moja wisi u mnie na rekach nad umywalka, a ja plukam lapki, wiec raczek nie bardzo ma mi jak dac. A jeszcze u mnie strasznie gleboko te umywalki.
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A moja łobuziara znowu najadła się kocich chrupek...muszę kocie żarcie gdzieś przenieść,bo Nina tylko patrzy,żeby jej w misakach pogrzebać i coś na ząb wrzucić
Jejku, juz kiedys pisalas o tych chrupkach, czy to kto inny, a ja zawsze czytam kocie kupki, nie chrupki...

Cytat:

Hę?? Nie rozumiem o co kaman??

-----

Kurde... ja to jestem kumata... dopiero zajarzyłam dowcip o Toruniu heheh... ja tam zostaję w mieście
e, ja tez nie lapie;
a to w ogole dowcip?
no to ja dopiero bystrzak jestem....
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:45   #642
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
A nie wiem czy odcięta bo dziś mi komentarz do zdjęcia na nk dała... Trzeba by do niej przedzwonić. Pewnie jej na rękę będzie się spotkać u niej jeśli chłopców ma zdrowych... A kiedy Tobie pasuje? (mi nie pasuje 15-16, 21,23.01 w najbliższym czasie)

My ze spacerami mamy pewien problem. Michaś ma stoper w pupie i po 30min zaczynają się cyrki... Także w las daleko nie wchodzę, żeby z wyjącym dzieckiem nie lecieć do domu... A dziś przyplątał mi się jakiś pies i cały spacer za mną chodził, wyglądało jakby mój był a taki zaniedbany i brudny... No i bajoro trochę też mamy i ślisko... Tiptopkiem chodzę...
Jak dzowniłam po swiętach do niej o nr do Ciebie to mowila, ze jej maly zalal kompa i ma w naprawie. Teraz może już odzyskała. Trzeba się skontaktować i wreszcie zgadać. Ja jutro przeanalizuje grafik i się zgadamy...

A teraz już lecę... paaaa...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-01-14, 21:45   #643
libra777
Zakorzenienie

Cigi mam z neostrady tp przesył jest dobry i internet dośc szybki jak mam na kablu podłączone to nie rozłąncza a jak bezprzewodowo to nie raz rozłancza i płacę 60zł i do tego mam jeszcze dekoder i jakieś tam kanały nie wiem jakie bo nie oglądam , i nie mam limitu moge 24h siedzieć
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 22:01   #644
cigi
Rozeznanie

A tutaj u nas 10, 15 stopni, a dzieciaki, takie wozkowe tudziez poczynajace chodzic, w czapach, kombinezonach zimowych i opatulone po szyje w koce...
I ja czegos nie rozumiem; Bo jak zima i 5 stopni, albo i zero, to dzieciaki, takie troche wieksze bez czapek, szalikow i rekawiczek lataja. A ja opatulona;... co za logika dziwna?...
Ja moja czasem troche moze za bardzo zakrywam, ale Baska tez wiecznie zimne stopiska ma.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Cigi mam z neostrady tp przesył jest dobry i internet dośc szybki jak mam na kablu podłączone to nie rozłąncza a jak bezprzewodowo to nie raz rozłancza i płacę 60zł i do tego mam jeszcze dekoder i jakieś tam kanały nie wiem jakie bo nie oglądam , i nie mam limitu moge 24h siedzieć
a jakis telefon masz w tej cenie?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Acha, tz zmontowal krzeselko i mamy za soba pierwsze posilki na talerzyku; wczoraj tak sobie podchodzilo jedzenie w kawaleczkach; tylko rybka dala sie skonsumowac;
dzis poszla pieknie rozmiazdzona widelcem dynia z zoltkiem i ryz, taki nie rozgotowany, zoltko lezalo dlugo na talerzyku w kulce, w koncu sie za niego wziela, ale rozwalilo sie w paluszkach, wiec jej pomoglam i smakowalo!; a ryzem byla zabawa w rozgniatanie na stoliku

Bylam dzis u lekarza, powiedzial, ze wcale nie trzeba podawac miesa codziennie i ze czesto ludzie daja za czesto, a nie ma takiej potrzeby. Tak jak i ja uwazam.
Cynamonkowa, stwierdzil tez lekarz, ze to moze byc egzema, a nie odparzenie, bo odparzenie to i na pupce by bylo (ale ja sie z tym nie zgadzam, bo ona w kupce nie zostaje, a w siuskach troche owszem, a pielucha mokra tylko z przodu, nie na pupce), ze zakazenia grzybiczne sa bardzo rzadko i to na ogol w faldach skornych; No i dal mi steryd leciutki; nie uzyje chyba; bede stosowac inny krem, na egzeme plus sudokrem....
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 22:02   #645
ania p
Zakorzenienie

Pop - ja tam myślę że pomysł rewela .

tej mojej kolezanki ostatni bank to był dojcze nasz , ale nie poleca
Stary 2011-01-14, 22:08   #646
libra777
Zakorzenienie

Cigi nie mam żadnego telefonu w tej cenie z telefonem to płaciłam 120zł, więc sobie go zawiesiłam bo nie uzywaliśmy stacjonarnego i płacę tylko za gniazdko tel.20zł+40 internet
Stary 2011-01-14, 22:14   #647
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ania p spoko luzik mogę Ci przesłać choć wolałabym się spotkać Minus jest taki że to tylko w wybranych sklepach - jutro na piszę Ci jakie to bo teraz nie chce mi się szukać tych kuponów A z tą płcią ... niektórym laskom się udaje trafić, ale ja to myślę że to czysty traf Ja zrobiłam Dyzia w 8 dniu cyklu na 100% (później rozłąka była) i nie spodziewałam się że już w tym michu mi się udało I do tego chłopak. A cykle mam 28dni i owu 13/14 dzień - czuję po jajniku Ale za to ten kalendarz chiński i mi i wielu wielu moim koleżankom się sprawdził więc P0P może tam zobacz, ale tak jak piszesz nie ważne jaka płeć, ważne że zdrowe

Ja jak jest tak "ciepło" to nie ubieram spodni od kombinezonu tylko dżinsy na rajty i kocyk cienki i śpiwór - wyciągam Go i jest cieplutki

madzia to jak Ty masz pracować nad dziewczynką jak Ty nie miesiączkujesz ??

Ja też spadam spać - P0P STOSUNKOWO udanej nocy Ci życzę, ogólnie wszystkim Wam, ale Tobie szczególnie

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-01-14 o 22:22
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 22:22   #648
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
a spodnie, jak czlowiek?
hmm w spodniach jak człowiek to ja chodzę na co dzień... od święta chciałabym w sukience wystąpić, jak kobieta

Cytat:
Popieram, ja w kompleksy wpadam.

Machaj - przyślij mi na tydzień dziadków aby i moją trochę poduczyli

I nie piszcie tu (BArdzo Proszę) o tym ile (czyli dużo) wasze dzieci jedzą bo to jeszcze bardziej mnie dobija niż umiejętności Kalinki.
jeśli chcesz to ja wyśle ich do ciebie na 2 tyg... to jeszcze nauczą Oliwkę jeść...

a co do ostatniego zdania... no cóż... my z jedzeniem też nie mamy problemu... mała jak widzi coś do jedzenia albo śliniak to cmoka... co znaczy że mamy jej coś dać... najgorzej jak zobaczy bułkę... jak nie dostanie jej do ręki to jest jeden wieki ryk
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 22:33   #649
ania p
Zakorzenienie

Gmyrelka - nie masz ty kiedy jakiegoś dnia w tyg wolnego ? KUrde bo u nas w weekendy to lipa TZta cały tydzień nie ma od rana do nocy to w weekend zawsze milion rzeczy mamy do zrobienia . Nigdy prawie nie udaje nam się nigdzie poleźć, jmy Ole zrobiliśmy przed Tzta delagcją i też mysłałam że lipa a tu prosze

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2011-01-14 o 22:35
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 22:50   #650
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
nosz kurcze nie mogłam Ciebie rozgryźć, jakie losy ona ma ale jak doczytalam co zacytowane to się domyślilam
mi też było trudno

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 23:09   #651
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Ja po szkole, wpadla kolezanka napilysmy sie szampanika troszke

ASIULEK JESTESM Z CIEBIE DUMNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

Na prawde sie ciesze!!!

a teraz spadam do tż, 2 bejbika robic :P
jutro z mala na sesje na 9 rano
dobranoc.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 23:35   #652
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Cynamonkowa, stwierdzil tez lekarz, ze to moze byc egzema, a nie odparzenie, bo odparzenie to i na pupce by bylo (ale ja sie z tym nie zgadzam, bo ona w kupce nie zostaje, a w siuskach troche owszem, a pielucha mokra tylko z przodu, nie na pupce), ze zakazenia grzybiczne sa bardzo rzadko i to na ogol w faldach skornych; No i dal mi steryd leciutki; nie uzyje chyba; bede stosowac inny krem, na egzeme plus sudokrem....
Dzięki Cigi,że napisałaś.
Na odparzenie (przynajmniej u mojej Nadii)to to nie wygląda,bo pupę ma "czystą",a pielucha w tym miejscu raczej mokra często nie bywa(za wysoko)..no tak czy siak..ja tego raczej za odparzenie nie biorę.
Z tego co piszesz te zakażenie grzybkami też by odpadały,bo w innym miejscu są te zmiany.
Ja zmienię jutro pampersy i zobaczymy.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
A z tą płcią ... niektórym laskom się udaje trafić, ale ja to myślę że to czysty traf Ja zrobiłam Dyzia w 8 dniu cyklu na 100% (później rozłąka była) i nie spodziewałam się że już w tym michu mi się udało I do tego chłopak. A cykle mam 28dni i owu 13/14 dzień - czuję po jajniku Ale za to ten kalendarz chiński i mi i wielu wielu moim koleżankom się sprawdził
Gmyrelko,a co to za chiński kalendarz?bo my jeszcze planujemy mieć chłopca co prawda nie tak od razu..Widzę,dziewczyny jednak nie próżnują! więc "owocnych"nocy życzę!

uciekam do łóżka
dobrej i spokojnej nocki!
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 08:43   #653
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Bylam dzis u lekarza, powiedzial, ze wcale nie trzeba podawac miesa codziennie i ze czesto ludzie daja za czesto, a nie ma takiej potrzeby. Tak jak i ja uwazam.
Inaczej się karmi dziecko karmione piersia, a inaczej mlekiem modyf. Chodzi o to że w MM jest dużo żelaza, a jak karmisz piersia to dziecko które ma więcej niż 6 mc może dostać anemi z niedoboru żelaza.Dlatego takim dzieciaczkom, powinno sie częściej mięso dawać . Podobnie jest z wit D dzieci karmione piersią dostaja, butelkowe niekoniecznie. Wit K przez pierwsze 3 mc tak samo. Mój dość często je buraczki, a one zaspokajają zapotrzebowanie na żelazo, ale mięsko też dostaje z 4x w tyg

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
A z tą płcią ... niektórym laskom się udaje trafić, ale ja to myślę że to czysty traf Ja zrobiłam Dyzia w 8 dniu cyklu na 100% (później rozłąka była) i nie spodziewałam się że już w tym michu mi się udało I do tego chłopak. A cykle mam 28dni i owu 13/14 dzień - czuję po jajniku Ale za to ten kalendarz chiński i mi i wielu wielu moim koleżankom się sprawdził więc P0P może tam zobacz, ale tak jak piszesz nie ważne jaka płeć, ważne że zdrowe
zawsze jest 50% szans że się uda
A ja nad dziewczynką nie pracujęProjekt dzieci mam zakończony, co nie przeszkadza mi mówić że bym chciała

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość

bo my jeszcze planujemy mieć chłopca co prawda nie tak od razu..Widzę,dziewczyny jednak nie próżnują! więc "owocnych"nocy życzę!
No to musicie próbować tylko jak masz dokładnie dni płodne, ale wiesz nigdy nie masz pewności, tym tylko zwiększysz szanse.
Beckhamowie(czy jak to sie pisze) mieli mieć druga dziewczynkę tą metoda i się nie udało, to za 3 razem metodą invitro wybrali żeńskie zarodki, a i tak maja chłopca, więc zawsze i tak wyjdzie co masz pisane

Stary 2011-01-15, 09:17   #654
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
A jak myjecie dzieciom raczki w umywalce to jak??? Stawiacie je na czyms? Bo moja wisi u mnie na rekach nad umywalka, a ja plukam lapki, wiec raczek nie bardzo ma mi jak dac. A jeszcze u mnie strasznie gleboko te umywalki.

Jejku, juz kiedys pisalas o tych chrupkach, czy to kto inny, a ja zawsze czytam kocie kupki, nie chrupki...
.
Ja Ninę biorę sobię pod pachę,wyciągam jej rączki i siłowo trzymam i myję,bo sama to ona chętnie by się popluskała w wodzie.Nina jest bardzo zafascynowana wodą lecącą z kranu i łapie za baterię,cieszy się,podkłada całą rękę aż do łokcia...więc muszę szybko umyć łapki i uciekać.
A ja często też chusteczkami do tyłka myję jej łapki.

Kocie kupki Cigi wstydz się

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

W nocy tak śnieg puścił,że mam podwórko-bajoro,woda stoi i masakra wyjść;/

I tak wolę to niż śnieg i mróz,a już mówią,że 4 dni i głupia zima wraca;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-01-15, 09:36   #655
libra777
Zakorzenienie

Anakazar jak mróz trochę ściśnie to podsuszy to bagno , ja wczoraj rów melioracyjny w ogrodzie kopałam bo cała moja rabata trawiasta w wodzie
Zimy nie cierpię ale takiej pory roku tez nie juz wolę taką lekko mroźną zimę.
My to z dworu wózkiem juz do kotłowni wjeżdżamy bo do domu sie nie da z tym błotem.

Cigi to prawda z tymi witaminami jak Madzia mówi ja na początku karmiłam piersią i też się dziwiłam że muszę K podawać i tak samo z żelazem , myślę że takie małe dziecko co rośnie ma duże zapotrzebowanie i nie bój się mięsa nie przedawkujesz

Darusia wstaw jakieś zdjęci ajak już będziesz miała , wasze ze ślubu bardzo mi się podobały.
A to znajomy fotograf czy normalnie wam liczy ile taka sesja kosztuje?

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2011-01-15 o 09:38
Stary 2011-01-15, 10:20   #656
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Anakazar jak mróz trochę ściśnie to podsuszy to bagno , ja wczoraj rów melioracyjny w ogrodzie kopałam bo cała moja rabata trawiasta w wodzie
Zimy nie cierpię ale takiej pory roku tez nie juz wolę taką lekko mroźną zimę.
My to z dworu wózkiem juz do kotłowni wjeżdżamy bo do domu sie nie da z tym błotem.

?
Ja to wolę takie bagno tylko dlatego,że mam wrażenie,że wtedy bliżej do wyczekanej wiosnymrozu nie ma,śnieg parszywy też się topi-wiem,wiem myślenie błędne,bo to wszystko niebawem wróci,ale i tak się cieszę,że znika

Ja z wózkiem jak wjezdzam to od razu na taki dywanik,który jest już wycieraczką dla właśnie wózka.My z tż teraz dorobimy sobie jakby taki ganek-wejście przed naszym wejściem-właśnie po to,żeby wózka do domu nie ładować.
W ogóle teraz mnóstwo pracy nas czeka na zewnątrz właśnie,tylko czekamy aż zima sobie pójdzie na dobre.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Ja już spacer mam za sobą,poszłam z małą do sklepu po pieczywo i zasnęła i śpi na tarasie

Stary 2011-01-15, 10:35   #657
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ania p no właśnie nie mam żadnego dnia wolnego póki co Lipa!! Ale w poniedziałek wyślę Ci część kuponów, a nóż korzystasz tylko na pw podaj mi adres

cynamonkowa tu jest o tym chińskim kalendarzu http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolec...endarz_chinski Tylko się bierze pod uwagę nasz w wiek w chwili poczęcia a nie jak się dziecie urodziło. Mi się sprawdza i u Hani i Marciego ale nie wykluczam że to też przypadek. Choć wielu moim koleżankom się sprawdza

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:12   #658
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
PS. Moja klawiatura w laptopie nie ma już jednego klawisza i nie da sie go wsadzić (dobrze że to F8).
ja nie mam lewego shift'a
Dzień dobry wiecie co - obciełam wczoraj włosy....miałam do połwy pleców a teraz mam ledwo za ucho....wyglądam jak pół dupy zza krzaka
Mój mały z okazji wczorajszej 10 miesięcznicy stanął sam w łóżeczku i teraz staje już wszędzie, nawet po nodze mojej się wspina i staje a dupka mu przy tym lata na wszystkie strony hehehe zaczęła nam się przebijać druga górna jedynka (pierwsza wczoraj) i zauważyłam że duża szpara się szykuje między tymi dwoma ząbkami u was też tak jest?? my z tż nie mamy szpar, wręcz przeciwnie, ja mam za małą szczękę i zęby ściśnięte tż ma na styk, hmmm ponoś osoby ze szparą są bardziej inteligentne
Gotuję małemu dzisiaj pomidorówkę, na skrzydełkach i zamierzam dodać normalnie kocentrat z pudliszek oby go nie uczuliło dawałyście tak??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:15   #659
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Gotuję małemu dzisiaj pomidorówkę, na skrzydełkach i zamierzam dodać normalnie kocentrat z pudliszek oby go nie uczuliło dawałyście tak??
Ja dawałam już słoiczkowy koncentrat, i nic malemu nie było

Stary 2011-01-15, 11:43   #660
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
zauważyłam że duża szpara się szykuje między tymi dwoma ząbkami u was też tak jest??
Już ktoś kiedys pytał to jest normalne moja też wygląda jakby miała mieć mega szparę

Brawa za wstawanie!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości