|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Kici kici miau miau
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
czołem
![]() Mila tez sie usmiecha zwlaszcza jak do niej mowie, no i zaczela zauwazac koniki na karuzeli i tyez sie do nich smieje ![]() co do zasypiania to ja ja usypiam najczesciej w wozku a potem jak zasnie glebokim snem to przenosze na gore do lozeczka .. dzis tylko niestety spala z nami bo marudzila i nie moglm jej uspic |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Essence, może będziesz płakać
![]() ![]() ![]() ![]() Aliszcze, fajne porównanie z tym menu ![]() Joanna, z usypianiem nie pomogę. U nas jest bardzo różnie. Kiedy mały jest stosunkowo spokojny zasypia sam w łóżeczku, kiedy mniej spokojny - w naszym łóżku, przytulony do kogoś z nas. A czasem trzeba go trochę ponosić i tedy zasypia na rękach. Tak że wszystko zależy od jego nastroju i kondycji.
#4263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no ja tez chce medal ![]() bo jestem sama z moimi chłopakami tak jak i wy i absolutnie nikogo do pomocy ![]() u mnie masakra z tym zasypianiem,mam już dośc nosić na rekach tez długo nie mogę bo klocek 6kilowy a mnie kręgosłup strasznie boli. Kotek-u mnie to łózeczko tez na pokaz stoi już mój M składać chciał bo tylko miejsce zajmuje, którego jest i tak mało. Mały leży tylko w nim z 20min.dziennie jak patrzy na karuzelę. i u nas ciąg dalszy tgo dławienia kurcze moze cos jest nie tak czy co??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak u mnie? No ja chyba troszkę miałam depresje poporodą i nie wyobrażałam sobie być samej ![]() ![]() Ja przyzwyczajona do domu pełnego rodziny w czerwcu przeprowadziąlm sie do pustego mieszkania - bardzo dużego bo 1oo m kw. ponad i wiesz ta pustka i samotne noce dały mi w kośc a tu dziecko przyszło.... oj nie jest i napewno od poczatku nie było wesoło - z małym oczywiści wszytko grało tylko ze mna nie ![]() Od jakis dwoch tygodni staram sie nie myśleć o tym wszystkim i ciągle czymś się zająć. wiec piore, sprzątam i wychodzę między ludzie - narazie jest o niebo lepiej ale nadal boje sie samotnośći ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za śliczne oczka Laury! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakiego dławienia?
![]() |
#4266 |
Rozeznanie
|
Anulka- nie tylko ty tak masz
ja teraz wyjeżdzał to wyłam przez tydzień,każdego dnia. też bardzo boje się być sama i dodatkowo miałam niezłą anemię i zawroty głowy no co ważniejsze mam wadę serca. ![]() więc jakby co nie wiem co by było z moimi dziećmi??? w czasie ciąży M był w domu moze z 4 razy po dwa tygodnie. to jest naprawde ciężkie i choc on juz dlugo tak pracuje i myślałam ,że z czasem przywykne to nic z tego wyję za każdym razem. ![]() i jeszcze te głupie myśli aby nic mu tam sie nie stało ![]() Essence-dławienia małego ,dławi się nawet leżąc na boku i własna ślinką boje się go na minutę z oczu spuścić. Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2011-01-15 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Aha, no tak pisałaś wcześniej .. może spróbuj na brzuszku układać? a poduszkę klin masz? to znaczy pewnie układasz go też wyzej, prawda?
![]() |
#4268 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do dławień to moj też to miał i chyba dopóki nie nauczył sie przełykac ślinek to ciągle nasłuchiwałam czy aby oddycha - kładłam na boczek lub spał na mojej klatce piersiowej ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mi tez pomaga pisanie na tm forum przetrwać - jakoś zajmuje mi czas przynajmniej ... Ja raczej nie placze za mężem czesto bo jak mam doła to albo wyjeżdzam do kogoś albo dzwonię do niego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chciałam kupić w aptece ale były tylko medeli i jak mi zaśpiewała 80 zł za 20 torebek to mi szczęka opadła i podziękowałam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Wtajemniczenie
|
Cześć w sobotnie przedpołudnie
![]() zazdroszczę Wam tego, że Wasze dzieci śpią w łóżeczkach i zasypiają same ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jeśli któraś znajdzie sprawdzony sposób na naukę spania włóżeczku to ja poproszę o cynk ![]() ![]() Na Dzień Babci i Dziadka kupiliśmy kalendarze ze zdjęciem, a dla prababć zdjęcie magnesowe np na lodówkę ![]() Weronisia - ale Pascalek to już duży chłopak i jaki kumaty śmieszek ![]() mój mąż także kierowca, ale taki bardziej sezonowy, czyli teraz jest w domu, ale pewnie od marca się zaczną jego wyjazdy i tak do listopada ![]() Eliza - na marzec??? ![]() ![]() ![]() ![]() Kretencja i Essence - macie jakiś link, żeby pooglądać sobie jak się mota te chusty?? ![]()
![]() |
#4271 |
Zadomowienie
|
Cześć, dziś samopoczucie trochę lepsze chociaż mała rano dała mi popalić ;-) Spała od 21 do 4 rano a pomiędzy 4 a 7 wstawała trzy razy. Może ja też zacznę się kłaść o 21 żeby zdążyć się wyspać? Śmiesznie teraz wygląda bo wytarły jej się włosy z jednej strony głowy.
Dzisiaj idziemy z mężem na imprezkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Ostatnio widziałam w Tesco 40 są za 34zł i sama się zastanawiałam czy kupić, ale kupiłam jednak pojemniki.
![]() |
#4272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja też u mnie na brzuchu i na rączkach w pionie super-wszyscy zdziwienie a na brzuchu ryje w kocyk jaa zamówilam fotki i kupiłam ramki i dostaną. fajne gadżety są w rossmanie,np kartki z pzdr jak ktoś mieszka dalej, kubki, kalendarze, fajne to wszystko, zależy na co kogo stać, bo np 4 kalendarze to sporo....dlatego ja kupiłam rameczki i włoże fotkę Cytat:
![]() hmm dziwne że aż do szpitla?moja też kilak razy miała, zakropiłam sulfacetamidem i przeszło. może sróbuj chyba bez recepty jest.
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
essence torebki,ktoras wizazanka polecala takie z podzialka TUFI
http://allegro.pl/torebki-do-przecho...373454488.html Ta pieluche do spania probowalam sobei wyobrazic i nie bardzo mi to wyszlo ![]() weronisia a na brzuszek nie kladziesz? moja na brzuchu dluzej spi niz na boku. na boku jakos jej nie wygodnbie chyba - ale w nocy musi tak spac. Jakos sie przechyla do tylu nie lezy ladnie na boku. moze ja zle ukladam ![]() ![]() A dzis byl sukces, rano po karmieniu o 6 mala lezala w lozeczku z zamknietymi oczami i meczymy ja gazy i kupka. Wstawalam chyba 3 razy pouciskalam nozki do brzuszka odgazowala i spala dalej, ale nie darla sie tylko sobie stekala ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Kici kici miau miau
|
nam ropienie przeszlo po przemywaniu sola fizj ale sa tez krople
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wklejam fotkę zrobioną przed chwilą. Położyłam go na boku, pieluszkę przyłożyłam zwiniętą do buźki, a tu proszę... Ishka odezwij się! Pewnie Tomek jednak chory. Mam jednak nadzieję, że nie jest aż tak źle i nam tu szybciutko napiszesz co się dzieje. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-01-15 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Wtajemniczenie
|
U nas wczoraj bezsennie ( noce przesypia ładnie- dwie 10minutowe przerwy na karmienie, pobudka 8-9), a dziś jest szansa na dzień spiocha
![]() ![]()
#4278 |
Zakorzenienie
|
Dzasta, ja na razie wiązałam na podstawie instrukcji, która przyszła z chustą. Ale myślę, że wystarczy w googlu wpisać "wiązanie chusty" albo "chustowanie" i na pewno wyskoczy sporo instrukcji
![]() Essence, tak, postanowiłam zrobić napisy (chciałam, żeby Mama obejrzała ten film, a ona z angielskim na bakier), choć oczywiście mogłam ściągnąć gotowe z internetu, ale po pierwsze miałam dużo czasu wtedy i chciałam się czymś konstruktywnym zająć, co by mi sprawiło satysfakcję, a po drugie lubię jak wszystko jest na "tip-top", a napisy ściągane z netu często są żenująco słabe. Z angielskim u mnie w porządku, więc podjęłam się tego, oczywiście przy pewnej pomocy słownika, no i nie tylko ze słuchu, ale też na podstawie angielskich napisów ![]() ![]()
#4279 |
Zadomowienie
|
fajny dzieciak- uśmiałam się
http://www.youtube.com/watch?v=ZpIi2o-BJmY |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
weronisia
![]() ![]() No ja blokuje mala takim kombinezonem cieplutkim, ktorego jeszcze nie uzywamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Essence, ale mnie się wydaje, że np. jakiejś wypożyczalni powinno się dostać ten film z napisami (ewentualnie z lektorem)
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Tutaj znalazłam trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-d-kjzBmz6I
#4282 |
Zadomowienie
|
Witam kobietki.
Weronisia Ju sie oddzywam ![]() Z Tomkiem najpierw wczoraj pojechalismy na ostry dyzur...lekarka nie umiała stwierdzic zadnego stanu zapalnego gardło czyste osłuchowo czysto(a słuchała go chyba z 20 minut) stwierdziła tylko że powinien bardziej reagowac jak na skonczone 3 miesiace. Tzn głowke powinien juz bardziej trzymac...no ale co zrobic jak on nienawidzi na brzuszku lezec i ja poprostu nie cwiczy ![]() ![]() Tak pare godzin czekania (szkoda słow...) Lekarka tez osłuchowo czysto nie umiała stwierdzic czemu ma takie przeboje z tym piciem ![]() Pytała sie czy zgadzamy sie zeby go przyjąc na oddział...nie zgodzilismy sie (od razu sobie przypomniałam jak mi odparzyli jego dupke w tamtym szpitalu gdzie rodziłam)Powiedziała ze powinien go zobaczyc neurolog i cwiczyc z nim trzeba troszke....Aha po chwili badania patrze a ona mu probuje skorke na fiutku sciagnac gdzie sie nie da tego do konca zrobic i sie pyta czy nie schodziła jak w domu podczas kapieli probowalismy my na to ze nasza pediatra powiedziała ze do 1 roku nic tam nie robic! Na to ona ze powinien go zobaczyc tez chirurg! Potem jak wyszlismy zobaczyłam na kartce ze napisała ze ma stulejke... Aha no i powiedziala zeby obserwowac bo jak dalej nie bedzie chcial jesc to musimy sie zglosic na oddział... Ja wyszłam taka wkur..... z tego szpitala!!!! Czemu w tamtym szpitalu gdzie rodziłam nikt mi nie powiedział ze mamy sie zglosic do neurologa??!! Pomimo ze moja ciocia tam pracuje i tez mi nie powiedziala!! Teraz dziewczyny widzicie ze totalna znieczulica nawet wsrod rodziny.... Ok zajrze za chwile bo junior kupala wlasnie wycisnal ![]() Aha badania krwi i moczu mamy zamiar zrobic w poniedzialek lub wtorek. Zobaczymy co nasza pediatra powie na to wszystko idziemy do niej poniedzialek.
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2011-01-15 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Kici kici miau miau
|
o rany jakby Mila miala pieluche na oczach to bys ie darla wnieboglosy
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
my tez chodzimy do neurologa ale z tego powodu ze byl wylew ale okazalo sie ze wylew to nic i nie trzeba rehabilitacji.natomiast ma troche obnizone napiecie miesniowe w pasie barkowym i mamy lezec na brzuszku.ale glowke juz jako tako trzyma, podobnoz niezle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
ishka z neurologiem sie nic nie denerwuj. Nie ma jakis specjalnych wskazan jesli nic sie nie dzieje. ale jesli wlasnie maly jest leniwy czy ma podejrzenie tego napiecia to wizyta u neurologa konieczna i potem u rehabilitanta, pokaze wam cwiczenia do wykonywania w domu, a kilka cwiczen pownien sam z malym wykonywac [bo jak jedna rehabilitantka stwierdzila, rodzic nieumiejetnie ywkonujacy pewne cwiczenia, mpoze narobic wiecej szkody niz pozytku]
A probowalas malego ukladac na rogalu-fasolce? ponoc maluchy, ktore nie lubia na brzuchu lezec z rogalem polubily ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
Ishka, masakra jakaś
![]() ![]()
#4286 |
Zadomowienie
|
Ranka i Kliwia no wlaśnie w szpitalu gdzie rodziłam to lekarka co ranek badajaca małego mowila ze leniwy i troszke z tym napieciem miesni trzeba bedzie cwiczyc wiec jakies wskazowki chociaz powinni mi dac gdzie sie udac. Przynajmniej ja tak uwazam.
No a przy badaniu to moj Tomek taki uparty ze wogole nie chcial wspolpracowacz lekarzami ![]() Bo jak go za raczki ciagneli to glowki nie chcial podniesc a na rekach jak go mamy to juz sztywno trzyma moze czasem uleci mu na chwile do przodu...to ja juz nic z tego nie rozumiem. Ale do neurologa pojdziemy napewno tylko ze pewnie bedziemy czekac minimum 2 tygodnie bo na prywatnego nie mamy niestety kasy ![]() Kretencja z tą niby stulejką nie pojde do chirurga pewnie na chamca by go tam ciagneli on jest jeszcze za mały. Tylko mam nerwy bo jeden lekarz mowi (ten w szpitalu) ze trzeba w goracej kapieli mu to sciagac a moja pediatra mowi ze nic nie robic z tym poki nie ma tam zadnego zaczerwienienia. I chyba jej sie bede trzymac. Moja kuzynka tez do niej ze swoim synem chodziła(teraz juz ma 5 lat) i mowila ze bardzodobra lekarka. W tym szpitalu taka znieczulica ze szok. Ta mloda lekarka co badała malego to nawet fajna bo wziela sprawe na powaznie. Ale tez byla stara polozna albo nie wiem pigula jakas i z taki szyderczym usmiechem sie patrzala i mowila..."no ale to trzeba przepajac maluszka ..." Ja sobie mysle tak jakbym nie widziala ze trzeba ![]() A ta młoda jak rozebralam malego to sie pytala czy ja mu daje jakiegos kleiku ryzowego bo dosc duzy jak na te 3 miesiace ![]() ![]() Mam tylko ze apetyt mu wroci bo nie usmiecha mi sie go zostawiac na oddziale...tak wczoraj ryczalam ![]() Ale po przespanej calej nocce rano o 7:00 zjadl 150ml i o 10:00 tez...ale az sie boje pomyslec ze moze nie bedzie chcial juz o 13:00 wogole jesc tak jak wczoraj....
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2011-01-15 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak urodziłam malutka i mi ją przynosili bo nie mogłam się ni początkowozająć non stop to mówiłam tżtowi że wydaje mi się że ma główkę odgiętą, jak ją przewijałam to że mi jakoś leci jakby na prawo i przy wypisie lekarka przyszła i się produkuje i chciała wyjść ale ją zatrzymałam i powiedziałam co sądzę a ona zaraz wzięła, rozebraai sprawdzała i "no ma pani rację, faktycznie trochę odgięta i ma lekką asymetrię w napięciu"powiedziała, że rzez to że była odgcięciowo w brzuszku ułożona i co się dziwię ale powiedziała że w zaleceniach napisze o neurologu. potem poszłąm do przychodni i ona też nc sama nie powiedziała po oglądaniu małej(wogóle nie spr jej odruchów ani nic od książeczki nie wpisała do tej pory po 4 wizytach już) i dopiero też ja powiedziałam a ona a no tak i na początku że spoko ale potemchyba się trochę zdenerwowała bo powiedziała że wypisze jednak skierowanie. i byłam ale powiedział że póki co(byłam jak miała mąc) nie widzi żadnej jednostki chorobowej.mamy przyjść w środę tj 2mce i wtedy ew dzialania diagnostyczne. ale Ci powiem że chyba wogole lepsze od neurologa jest pójscie do rehabilitanta i jak teraz też pwie że nic to pójdę zapytać. na moje oko to Paulinka też słabo dźwiga główkę jak ją się weźmie za rączki, aż jejtak bródka drżała, a główki od tyg na brzuchu wogóle nie podnosi, tylko jak jest u mnie na brzuchu ale też gorzej niż było.... może dzieciaczki mają takie okresy po prostu, nie przejmuj się kochana ale oczywiście odwiedź neurologa żeby być spokojniejszą. jak Ci zalecą ćwiczenia to się podzielimy doświadczeniami ![]()
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Kici kici miau miau
|
aha no to wtedy mogli dac skierowanko.
a neurolog fajna sprawa - w sensie ze pokazala nam pare fajnych cwiczen i pokazala jak klasc dziecko na brzuchu zeby sie nie wkurzalo, tzn. na nogach swoich ale z jedna troszke wyzej, zeby dziecko lezalo jak na podwyzszeniu |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Wtajemniczenie
|
z ta stulejka to teraz niby nie kaza sciagac napletka a potem do chirurga kieruja, mi tez nie kazali przy synku i potem trzeba bylo zrywac w szpitalu bo nawe nie bylo jak dziecku cystografi zrobic bo cewka schowana, ja z dwojda zlego wolalabym odciagac sama delikatnie w domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zadomowienie
|
Sylwiana nie dosc ze moja imienniczka to i problemy podobne
![]() Tomek nie dosc ze urodzil sie z niedotlenieniem do tego te napiecie miesni i odgieciowe ulozenie glowki...jak mi go wyciagneli to lekarz powiedzial "dobrze ze mnie rozkroili bo bym w zyciu normalnie nie urodzila....młody mial ulozenie odgieciowe tylne tzn mu tak jakby glowa do tylu leci ale to tylko przy podnoszenie bo jak jest na rekach to trzyma ladnie. Wasze dzieci tez tak lubia ogladac telewizje? Junior uwielbia heh teraz tez mi siedzi na kolanach i spoglada na tv ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.