|
|
#751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Hej,
jak ocenicie? sniadanie: 3 jajka 2 sniadanie: 100 g serka wiejskiego lunch: warzywa duszone (polowa kapusty pekinskiej, pol puszki bialej fasoli, seler, 4 ogorki, na koniec polane sosem sojowym) obiad: pierś z kurczaka w ziołach + trochę kapusty pekińskiej i ketchupu na kolacje planuje: 2 jajka na miekko, trochę serka wiejskiego
|
#752 | |
|
szamanka
|
Cytat:
Śniadanie za małe, 2. też, brak węgli złożonych... ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Przy okazji mam pytanie... bo chyba czegoś nie rozumiem albo nie umiem czytać Z góry mówię, że chodzi mi o R, więc żeby było jasne, że nie dotyczy to U czy P.... Ten wątek opiera się na 10 PŻ... ale ja tam wyczytałam, że węgle złożone powinno się jeść tylko, gdy się na nie zasłuży... np. po ćwiczeniach, kiedy organizm sie wysili... a normalnie tylko biało i warzywa... Ty czy naprawdę do każdego obiadu powinno się jeść jakieś węgle... jeśli np. wiem, że wieczorem już nic nie będę robić (poza nauką)? Stosowałam jadłospis R, który był nawet dobrze oceniany tutaj przez 2 tyg i skutek był taki, że jeszcze bardziej przytyłam... (Mam też niedoczynność tarczycy i cały czas jestem na etapie dobierania leczenia, więc może tutaj leży problem..) Więc nie wiem, czy to ze mną jest coś nie tak?...
Edytowane przez Mo_Nika Czas edycji: 2011-01-14 o 19:40 |
|
|
|
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
U dzisiejsze:
I: 3 łyżki płatków owsianych, łyżeczka siemienia, 2 łyżki muesli - z łyżeczką dżemu żurawinowego i 150g serka wiejskiego (nie)mała czarna II. 2 jaja na maśle, kromka razowca z masłem, serkiem topionym i ogórkiem, mięta z łyżeczką cukru znów kawa III. kromka zwykłego chleba z masłem, twarogiem i dżemem, kubek musu truskawkowego z garścią rodzynek i kiwi potem może coś jeszcze wpadnie będę wdzięczna za ocenę
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
P :
śniadanie : rogal maślnay przekrojony na pół : jedna połówka z dżemem, druga z masłem, 2 kromki chleba tosotwego na każdej po plasterku sera Capri typu włoskiego II śnaidanie : jogurt Bakoma 7zbóż (250 g ) , pomarańcz obiad: bardzo duzy kawałek pizzy z szynką i serem domowej roboty podwieczorek : szklanka goracej czekolady na wodzie i drożdżówka z makiem kolacja : kawałek bagietki zytniej ( 70 g ) przekrojona na pół: jedna połówka z serkiem tym co na snaidanie, a druga z twarogiem z rzodkiewka President, pomarańcz i jak dzisiaj ?
|
#755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#756 |
|
Raczkowanie
|
P (wegetariańskie) /staram się wyjść z ed/
1. dwa tosty z serem żółtym, sałatą, pomidorem i ogórkiem; jednen z czekoladą + herbata 2. banan, serek homo z wkrojoną mandarynką, dwa cukierki czekoladowe 3. makaron z serem i ziołami potem: kubek budyniu śmietankowego 4. miska krupniku + kajzerka (połówka z masłem, pasztetem sojowym i pomidorem, połówka z masłem i czekoladą) 5. serek wiejski, kromka razowca z sałatą, serem żółtym, pomidorem i ogórkiem |
|
|
|
#757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
Podobał mi sie tylko 4 posiłek. ogólnie jak na P to za mało.
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ervisha;24379332]beznadzieja
ale tej pizzy to naprawde byl spory kawał, kurcze, a ja mysle, ze jem tak dużo
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
a dlaczego ma rezygnowac z razowców? jeżeli nie ma żadnych nieprzyjemnych dolegliwości po nich to jak najbardziej może je jeśc, przecież to nie zaszkodzi
![]() |
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pati2404;24379867]
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- na P jest wskazana dieta lekkostrawna a razowce są raczej cięzkie na żoładek i długo zalegają. dają uczucie sytości i w rezultacie zjesz mniej pieczywa
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ervisha;24379993][QUOTE=pati2404;24379867]
jesz mało. dziewczyny na R jedzą więcej ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- nie, no z tym to ja się raczej nie zgodze
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pati2404;24380044][QUOTE=Ervisha;24379993]masz zamazany obraz i robisz złej jakości kanapki.
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
OGROMNA PROŚBA....
sorki za OT.... czy mogłabym jeszcze raz- ostatni raz prosić o pomoc? chodzi o przykładowe menu dla mnie, z uwzględnieniem faktu , że pracuję 8-16...mam 2 przerwy - ok.10 i ok.13...kładę się ok23.. ważę ok.64 kg, mam 170 cm...i 28 lat -już niedługo... ![]() i chyba chcę trochę zrzucić jednak..moja wymarzona waga to 58-60 kg ...obiecuję NIE BYĆ TROLLEM ![]() pomóżcie...dietetyka mam dopiero na 15 lutego....help.. |
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
a mogłabyś mi podać link do tego jadłospisu, o którym mówiłaś wczoraj ?
|
#765 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#766 |
|
Przyczajenie
|
Moje dzisiejsze R:
śn: 150ml mleka 0% + 5 łyżek Bran Flakes, 2 łyżki otr. granulowanych, łyżeczka wiórek kokosowych i siekanych migdałow, zielona herbata 2śn: jabłko, 2 mandarynki (zawsze w szkole jem owoce) ob: surówka z pomidorów, sałaty, ogórków z oliwą, trochę ziemniaków, kawałek piersi z kurczaka smażonej na oliwie, łyżka sosu salsa, zielona herbata podw: 10 migdałów, kawa z mlekiem kol: 100g twarogu chudego z łyżeczką ketchupu, 3 ogórki konserwowe, zielona herbata + 1,5l wody
|
|
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
|
#768 |
|
Przyczajenie
|
Witam.Czy mogę prosić o ocenę moich poprzednich jadłospisow. ?
I śniadanie : płatki owsiane i musli z woda , ponieważ nie miałam mleka. Oraz łyżeczka otrębow . II ŚNIADANIE : pół grahamki z jogurtem naturalnym i serem żółtym plasterkiem, i plasterkiem szynki. III OBIAD : ryba , surówka z kapusty kiszonej i cebulka , talerz zupy pomidorowej z ryżem. Podwieczorek godz 18 : zupa grochowa , mały talerzyk Potem czerwona herbata,bo nie byłam głodna a nie chciałam jeść na siłę. Wiem że nie mam owoców lub warzyw,ale nie mogę po prostu ich ...taka chemia...pomidory i ogórki są paskudne.. Sałata również, rzodkiew bez smaku. wrrr:/ czekam na lato i moje ekologiczne warzywa
Bądźcie samoukami, nie czekajcie aż was nauczy życie ~~~>Będzie ten płakał, co się z płaczu śmieje Edytowane przez galaa Czas edycji: 2011-01-14 o 23:42 |
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
Moje U:
I. Placuszki owsiane z czterech łyżek płatków i jajka z jabłkiem i cynamonem, kawa z mlekiem. II. Kromka razowca z masłem, polędwicą, jajkiem na twardo i pomidorem, cappuccino, Bounty. III. Kawałki kurczaka w cieście z sosem chilli + surówka z białej kapusty. IV. Serek wiejski, sałatka z pomidora, papryki, ogórka i kiełków - skropiona oliwą z oliwek. Kubek kawy zbożowej, kilka mandarynek. Poproszę o ocenę
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
to mógłby ktoś jeszcze ocenić mój jadłospis, bo ja już sama nie wiem, czy jest on ok
|
#771 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... Edytowane przez lovelykate Czas edycji: 2011-01-15 o 09:50 |
||
|
|
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
Dawno tu byłam, a troche sie pozmieniało
![]() w koncu dostalam okres ![]() ale wciąż P: 1. owsianka na mleku 3,2% (z musli ze slonecznikiem, rodzynkami i orzeszkami) z cukrem, orzechami wloskimi, kakao, dżemem truskawkowym, masłem, siemie lniane & kawa z cukrem i mlekiem 2. chleb ziarnisty z masłem, sałatką warzywną z majonezem, serem żółtym, szynką wp., ketchupem, pomidorem & 2 ciastka kruche z cukrem pudrem 3. Zupa gulaszowa (mięso, pieczarki i jakieś warzywa, na pewno marchew i kukurydza), 3 odsmażane paszteciki z kapustą i grzybami & pasek białej czekolady z orzechami 4. jogurt Mullermilk z truskawkami, mieszanka studencka, 2 klementynki, herbata z sokiem malinowym 5. pizza mrożona + dodatkowy obkład w postaci szynki, sera, ketchupu i kukurydzy 6. gainer na mleku 3,2% (taka porcja ma 1000 kcal )
|
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
REDUKCJA
śniadanie: - dwa naleśniki (1 jajko, trochę mleka 0,5 % <tylko takie było w domu>, 2 płaskie łyżki mąki) + duże jabłko, pokrojone i podduszone na patelni z przyprawą do szarlotki - kawa z mlekiem 0,5% bez cukru II śniadanie: - 2 kromki chleba żytniego maźnięte masłem, z polędwicą sopocką i pomidorem - herbata z cytryną bez cukru obiad: - makaron żytni razowy z sosem pomidorowym (1/2 puszki pomidorów, czosnek, zioła, troszkę oleju) - herbata z cytryną bez cukru podwieczorek: - garść orzechów - kakao bez cukru kolacja: - serek homo. nat. - jabłko - herbata z cytryną bez cukru
|
|
|
|
#774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałabym tylko spytać, ile czasu nie miałaś okresu? i jak długo go "odzyskiwałaś"? brałaś jakieś tabletki?
|
|
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
U:
1. duża bułka podłużna ciemna z ziarnami: - pół z masłem, serem i kiełbasą wiejską, - pół z masłem orzechowym, mozzarellą i konfiturą czereśniową, pomidor; ogórek kiszony; banan; kawa z mlekiem 2. serek homogenizowany duży waniliowy maćkowy; kawa z mlekiem 3. kanapka z chleba żytniego z dynią z mozzarellą i ketchupem; herbata rumiankowa 4. kasza jęczmienna, jajko sadzone na oliwce, buraczki z ogórkiem kiszonym 5. duża buła ciemna podłużna z ziarnami: - pół z almette śmietankowym i serem; - pół z serkiem homogenizowanym waniliowym; herbata lipton
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do pizzy to czasami tak sobie z TZ-em szalejemy ![]() mam 163cm okresu nie mialam prawie 2 lata. nie bralam tabletek ale jadlam smalec i orzechy i duuuuzo masla |
|
|
|
|
#777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#778 |
|
Wtajemniczenie
|
no to wkleję moje dzisiejsze U
Iśn: 2 duże kromki razowca z masłem; pół makreli wędzonej; herbata owocowa z łyżeczką miodu <bez warzyw, bo do makreli nie lubię> IIśn: wielkie jabłko (pół skrojone w plasterki, podprażone na patelni z cynamonem; kawałek z mikrofalówki <nie smakowało>; i reszta zjedzona normalnie); jogurt nat.180g z garścią nerkowców; pół marchewki (na spółę z bratem ;P); zbożówka z mlekiem ob: skromnie, bo mama w pracy: głęboki talerz gęstej fasolówki, z dużą ilością mięsa i warzyw no i oczywiście duużo fasoliiiii <kocham>; na deser pasek gorzkiej czeko pomiędzy: grejfrut kol: kromka <spora> z masełkiem, czosnkiem, i pomidorkiem; świeży twarożek (biały ser, śmietana) ze startym ogórkiem i jak? walczę o okresss... nadaje się? proszę, oceńcie a nie omijajcie, bo nie wiem czy wystarczająco tłuszczy żeby odzyskać @ ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- no to wkleję moje dzisiejsze [B]U[B] Iśn: 2 duże kromki razowca z masłem; pół makreli wędzonej; herbata owocowa z łyżeczką miodu <bez warzyw, bo do makreli nie lubię> IIśn: wielkie jabłko (pół skrojone w plasterki, podprażone na patelni z cynamonem; kawałek z mikrofalówki <nie smakowało>; i reszta zjedzona normalnie); jogurt nat.180g z garścią nerkowców; pół marchewki (na spółę z bratem ;P); zbożówka z mlekiem ob: skromnie, bo mama w pracy: głęboki talerz gęstej fasolówki, z dużą ilością mięsa i warzyw no i oczywiście duużo fasoliiiii <kocham>; na deser pasek gorzkiej czeko pomiędzy: grejfrut kol: kromka <spora> z masełkiem, czosnkiem, i pomidorkiem; świeży twarożek (biały ser, śmietana) ze startym ogórkiem i jak? walczę o okresss... nadaje się? proszę, oceńcie a nie omijajcie, bo nie wiem czy wystarczająco tłuszczy żeby odzyskać @ Edytowane przez red_tea Czas edycji: 2011-01-15 o 13:24 |
|
|
|
#779 |
|
Raczkowanie
|
Dodam że to wczorajsze Moje P ( 4 kilo do celu!
):I Śniadanie: Vitella truskawkowa na szklance mleka 2% (takie pije się u mnie w domu), biała bułka z masłem do tego 2 parówki cielęce na gorąco, kawa zbożowa 300 ml (z tego 150 ml było mleko) II Śniadanie: Rogal croissant z czekoladą, budyń śmietankowy polany sokiem, herbata zielona Obiad: Zupa krem brokułowa ( gotowana na rosole, miseczka koło 250ml) Ogromniachny kawał smażonego na oleju roślinnym łososia Podwieczorek: Ciasto drożdzowe z powidłami (by mamusia ) i soczek Kubuś marchwiowo-bananowy (300ml)Kolacja: Sałatka coś 'ala meksykańska (łosoś Po: dwie garście mieszanki studenckiej dziubane na filmie Oceni ktoś?? Bardzo ładnie proszę
Plany: 1. Matura! Uczymy się, uczymy! 2. Nie będę aż taka leniwa 3. Dostanę się na wymarzone studia ♥Ten jedyny, na całe życie. ♥ Edytowane przez Olencyjka Czas edycji: 2011-01-15 o 14:24 |
|
|
|
#780 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bardzo mi zależy, bo już tyle walczę z odchudzaniem, a chciałabym wreszcie schudnąć raz na zawsze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

-60
-55
-53

(Mam też niedoczynność tarczycy i cały czas jestem na etapie dobierania leczenia, więc może tutaj leży problem..) Więc nie wiem, czy to ze mną jest coś nie tak?...

bardzo mi zależy, bo już tyle walczę z odchudzaniem, a chciałabym wreszcie schudnąć raz na zawsze