Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-15, 11:29   #1531
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Lolka, Ty mi tu nic nie gadaj - ja przez Ciebie w kompleksy wpadłam
Ja też
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:31   #1532
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

eweska - pisz potem co to za sałatki, bo ja najchętniej bym je jadła, a nie mam wogóle na nie pomysłu

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

to ja Lolki oglądac nie będę .

ide wstawić zupe.. jak mi sie nie chce!!!!!!!!!!!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-01-15 o 11:32
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:40   #1533
listopadowa80
Zakorzenienie

I nastała cisza.................... ...................
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:41   #1534
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
ojj to ty chyba już urodziłaś 2010-2011
Zbudynienie mózgu oczywiście ostatnie daty na 2011

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
chyba musimy stworzyć jakiś oddzielny wątek "głupie sny w ciąży"
To podobno normalne. Ja dziś w nocy znów zestaw koszmar+głupi sen :/

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Kochane - czy któraś zwrociła uwagę na mojepytanie dotyczące nerek.... ja chyba naprawde jestem niewidzialana
mój lekarz na połówkowym powiedział, że nerek nie widać ale że to dobrze, bo gdyby było to by oznaczało że sa powiększone i coś z nimi jest nie tak. i że widać mocz w pęcherzu więc wiadomo że są i że filturują. ale czy ja wiem czy to dobrze?! nie ma to jak zaufanie do lekarza .
U nas w ogóle o nerkach nic nie mówiła... Ale ogólnie wydaje mi się, że sporo informacji pominęła, które powinna sprawdzić na połówkowym, więc chyba pójdziemy po 23.01 jeszcze raz (żeby była przerwa min. 10 dni, jak pisałyście) na 4d i poprosimy o dokładne sprawdzenie wszystkiego. A znaleźliśmy w Warszawie za 200 zł, a 2 d kosztuje 100 zł, więc to nie taka duża różnica już.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Brzusio rosnie I jeszcze raz powiedz dziewczynkom niektorym w ktorym jestes tygodniu, bo Martynka i Ja_gusia sie martwia, ze jeszcze brzuszka nie maja...
No ja w tej chwili dokładnie 22 tydzień 5 dzień leci
A w 16 tyg to w ogóle płaski brzuch miałam (załączam zdjęcie z ok.14-15 tyg, bo akurat mam ) - dla jasności dopiero jakoś w 17 tyg przestałam się mieścić w spodnie moje (a wszystkie mam raczej obcisłe w brzuchu)

Za szybko produkujecie albo ja za późno siadam do komputera :P
Nie nadążam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0026.jpg (7,6 KB, 30 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:41   #1535
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Ja jestem cały czas w tle
Tylko PIT-y męczę Muszę do końca stycznia tych moich ryczałtowców rozliczyć Całą resztę na szczęscie później ( byle przed porodem ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:48   #1536
Lolka1212
Zadomowienie

ehhh dziewuszki kochane Dzięki wam z wszystkich kompleksów się wyleczę dobrze, że mnie teraz nei widzicie, bo grubasek ze mnie.. i nie, że słodki brzusio.. tylko jakieś takie policzki duże mi się zrobiły tzw. puśki i biceps okropaśny!!

Net jak na złość słabo mi dziś działa, a ja chce szybciorem was podziwiać, a nie kilka minut na otwarcie zdjątka czekać beeee

Ooo niee, a jescze Mężul od wizaża chce mnie teraz odseparować i na miasto wyciąga!!! Nie wiem czy się zgodzić.. ale przekonuje tym, że do sklepu dziecinnego wstąpimy hmmm..
Stary 2011-01-15, 11:50   #1537
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
ja też w tle.... i sie nudze
nie mam szans sie zmusic do sprzatania... jeszcze troszke i sie zabiore

zupa na gazie, wiec idzie mi niezle .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:54   #1538
listopadowa80
Zakorzenienie

No dobra, to ja uciekam gotować obiadek

A potem może wyciągnę moich chłopaków na rundkę po sklepach z akcesoriami dla dzieci

Miłego dnia
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:57   #1539
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
ja też w tle.... i sie nudze
nie mam szans sie zmusic do sprzatania... jeszcze troszke i sie zabiore

zupa na gazie, wiec idzie mi niezle .
A jaka zupka?

Ja mam ostatnio ochote na faworki ale przepisu dobrego szukam, bo zauwazylam, ze jak znajomi robia to wychodza im takie chude i twarde a u mnie w domu zawsze robilo sie pulchne, tylko na te domowe nie mam jak przepisu zdobyc
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:58   #1540
amarcia
Wtajemniczenie

Jeszcze godzinka i do domciu. Coś czuję, że zrobię sobie dziś sjestę i położę na godzinkę po obiadku. Czeka mnie później gruntowne sprzątanie, bo w końcu kupiliśmy meble do łazienki , będziemy sprzątać i skręcać, więc troszkę się poruszam do wieczora

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
A jaka zupka?

Ja mam ostatnio ochote na faworki ale przepisu dobrego szukam, bo zauwazylam, ze jak znajomi robia to wychodza im takie chude i twarde a u mnie w domu zawsze robilo sie pulchne, tylko na te domowe nie mam jak przepisu zdobyc
eweska robi bomba faworki
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:59   #1541
the_sania
Wtajemniczenie

dziewczęta (te, które mają miec córeczki)... nie boicie się, że będą siusiaki na następnym usg?
ja tak przez to , że mam w poniedziałek usg dużo rozmyślam co u nas będzie i jestem chyba głupia, bo jakbym usłyszała że dziewczynka, to bym się bała, ze to nie na 100%, bo zawsze coś mogło się schowac

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Brzuchy podobno strasznie strzelaja po 20 tygodniu. Moj w dwa dni dosc urosl

Jaka z Ciebie kochana osobka. Biedna Sunia powiesilabym za jaja tego parszywego wlasciciela. Uwiazalabym go przy budzie nagiego bez wody i picia... dla odmiany w zimie
Ja mam Sunie w Polsce. Ma juz 13 lat i strasznie drze na mysl, ze to moze byc jej ostatni rok
Chociaz tato mowi, ze Czesia sie narazie nigdzie nie wybiera

Załącznik 3670209

Snickers kiedys probowalam zrobic to wyszly mi dwie twarde deski i rozlewajaca sie maz pomiedzy nimi
Ja dolaczam sie do Amarci i tez pomoge za kawalek tego snickersa
śliczna sunia
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, działa mi działaaa
Nie wiem o co chodziło ale zainstalowałam aktualizacje , przeskanowałam komputer (wirusów nie znaleziono), restart kompa i jest ok. Jeeeeju to jest naprawdę uzależnienie, wczoraj to byłam tak zła, TŻ wrócił do domu prawie o 1 w nocy, nie widzieliśmy się 2 dni więc pogadaliśmy trochę i szybko spać, no i już tak usypiam, TŻ pochrapuje i nagle go szturcham, budzę i mówię "TŻ wizaż mi dziś nie działał!" - musiałam to z siebie wyrzucić, bo inaczej bym nie zasnęła Tak się śmiał ze mnie, niedooobry

A zaraz założę a coo

Ale najpierw robię to z czym zwlekam od tygodnia, zaczynam sortować ciuszki. Muszę policzyć ile czego mam i ewentualnie dokupić to czego brakuje

Acha, znalazłam wczoraj na allegro śliczny ręczniczek kąpielowy dla maluszka. Ja planuję kupić po prostu duży, miękki ręcznik ale jeśli któraś z moich allegrowo-zakupowych koleżanek chciałaby obejrzeć to wklejam link:
http://allegro.pl/super-okrycie-kocy...411410876.html

i tu jeszcze jeden ale sporo droższy:
http://allegro.pl/tylko-u-nas-reczni...8.html#gallery

Acha i jeszcze tylko Wam napiszę, co musiałam wczoraj dusić w sobie przez cały dzień, że te rozstępy na brzuchu to tylko odgniotki od bluzki były Czyli póki co jeszcze na brzuchu nie mam
dobra jestes, ale ja też ostatnio ... leżymy z TŻ (film oglądamy). a ja zaraz "o matko! rozstęp mam na brzuchu!" za 5minut patrzę, a już go nie ma-odgniotka
śliczne te ręczniki.
wizaż to teraz nasze życie hihi
dobry pomysł z tym posortowaniem i spisaniem, co jest, a czego brak.

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Hmm... buteleczki Lovi - znacie jakieś komentarze na ich temat?
http://www.bangla.babyonline.pl/karm...osci-p2776.htm tu znalazłam opinie na temat samosterylizującej się. a no i zacytują opinię, jeden z dziewczyn (nie pamiętam której) na temat lovi:
Lovi - działania antykolkowego nie zauważyłam wcale, mała strasznie pierdziała jak z nich piła, co oznaczało że nałykała się dużo powietrza
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Ja z moim mezem mam podobnie... ani razu nie ogladał mojego brzucha, ze 3 x cos do niego powiedział i tyle. Nawet nie wiem czy wie w ktorym jestem tygodniu Kompletnie na temat dziecka nie rozmawiamy- na zasadzie co trzeba kupić, jak sie nam zycie zmieni, jak to wszystko sie ułozy.. Zero - jakby temat nie istniał. Ale wiem, ze on po prostu taki jest, ze wszystkim tak postepuje. Przed slubem ja o niczym innym mogłam nie mówic a on jedynie mi przytakiwał i tak jest z każdą inna rzeczą.
Cieszy sie na pewno, tylko jest introwertykiem i nie uzewnętrznia swoich odczuc-uczuć. Brakuje mi tego, ze mnie nie całuje, głaska, przytula.. ale taki jego -on tego nienawidzi a ja uwielbiam..
Poza tym, jest dla mnie przekochany

ja tez własnie widze, ze jakos chyba szybciej mi rosnie, choc od wczoraj zmalał dzis w talii mam 90cm - ale wczorajszy duzy brzuch był od niesamowitego obżarstwa

Nie wolno na brzucu spac ? Kurcze, nie umiem inaczej
no ponoc lepiej nie spac na brzuchu. poza tym w ciąży to raczej niewygodnie. dla mnie bynajmniej
a no i kurcze powiem Ci, że ja bym nie mogła byc z osobą, która nie wyraża uczuc, nie mówi o nich. by mi za bardzo tego brakowało.
Cytat:

Aha - odnośnie mało (a w zasadzie w ogóle) nie udzielających się mam - myślę żeby może odczekać do początku lutego i znowu zrobić porządek w liście. Ja, podobnie jak Wy, wielu nicków w ogóle nie kojarzę
dobry pomysł z listą
Cytat:
Juz tyle dziewczyn zna plec dziecka a ja sie dowiem... dopiero jak urodze
Do tego padlo mi ogrzewanie i zaraz zamarzne.
Cytat:
Bo w moim szpitalu nie podaja plci dziecka. A tu gdzie mieszkam ceny prywatnego USG sa tak wysokie, ze za ta kase mialabym juz prawie wozek dla dziecka.
ale Ci współczuję....

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:01   #1542
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze godzinka i do domciu. Coś czuję, że zrobię sobie dziś sjestę i położę na godzinkę po obiadku. Czeka mnie później gruntowne sprzątanie, bo w końcu kupiliśmy meble do łazienki , będziemy sprzątać i skręcać, więc troszkę się poruszam do wieczora

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

eweska robi bomba faworki
To chyba bede musiala poprosic o przepis bo mecza mnie te faworki juz od tygodnia.
Stary 2011-01-15, 12:02   #1543
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Ooo niee, a jescze Mężul od wizaża chce mnie teraz odseparować i na miasto wyciąga!!! Nie wiem czy się zgodzić.. ale przekonuje tym, że do sklepu dziecinnego wstąpimy hmmm..
i na pewno nie dasz się przekonac hiihi

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-15, 12:06   #1544
martynka89
Zakorzenienie

Dziewczyny zazdroszcze wam facetow wyciagajacych Was do sklepow dzieciecych. Moj takie sklepy omija z daleka bo stwierdzil, ze po sklepach mozna polazic przed porodem. Problem w tym, ze jak mi brzuch wielki urosnie to jakos biegania po sklepach przed porodem sobie nie wyobrazam.
Stary 2011-01-15, 12:09   #1545
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny zazdroszcze wam facetow wyciagajacych Was do sklepow dzieciecych. Moj takie sklepy omija z daleka bo stwierdzil, ze po sklepach mozna polazic przed porodem. Problem w tym, ze jak mi brzuch wielki urosnie to jakos biegania po sklepach przed porodem sobie nie wyobrazam.
mój chodzi ze mną, ale jakoś napalony specjalnie na to nie jest. przekonałam go ostatnio tym, że "zorientujemy się jakie są ceny, co jest potrzebne itp" no ale za bardzo się nie zna na tym wszystkim, więc i tak zakupy dla dzidzi to będzie moja działka. jego zawsze pytam o akceptację. chyba dla formalności

Marcelek 30.05.2011

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 12:10   #1546
principessina
Zakorzenienie

uf uf ale sie narobilam, no i wstawilam obiadek, dzis robie rybke w soli z zapiekanymi ziemniaczkami i salate zielona

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Acha, znalazłam wczoraj na allegro śliczny ręczniczek kąpielowy dla maluszka. Ja planuję kupić po prostu duży, miękki ręcznik ale jeśli któraś z moich allegrowo-zakupowych koleżanek chciałaby obejrzeć to wklejam link:
http://allegro.pl/super-okrycie-kocy...411410876.html

i tu jeszcze jeden ale sporo droższy:
http://allegro.pl/tylko-u-nas-reczni...8.html#gallery

Acha i jeszcze tylko Wam napiszę, co musiałam wczoraj dusić w sobie przez cały dzień, że te rozstępy na brzuchu to tylko odgniotki od bluzki były Czyli póki co jeszcze na brzuchu nie mam
drogie troszke te reczniczki z kapturkiem, no i malutkie, wolalabym takie 100x100

moria co mi radzisz, bo chcialabym kupic laktator, wybieram pomiedzy tymi trzema:
http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...395526848.html
http://allegro.pl/avent-laktator-ele...397143972.html
http://allegro.pl/zestaw-laktator-re...409043530.html
Stary 2011-01-15, 12:13   #1547
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Musimy dac rade!! tez sie tego boje, ze nie bede miała mozliwości czasem robić żywnie tego co mi sie podoba.. jestem mega leniuszek, czasem wracam z pracy, szybko jeść i nic wiecej nie robie ! a tu tyyyyle obowiazkow mi dojdzie....

Ja z moim mezem mam podobnie... ani razu nie ogladał mojego brzucha, ze 3 x cos do niego powiedział i tyle. Nawet nie wiem czy wie w ktorym jestem tygodniu Kompletnie na temat dziecka nie rozmawiamy- na zasadzie co trzeba kupić, jak sie nam zycie zmieni, jak to wszystko sie ułozy.. Zero - jakby temat nie istniał. Ale wiem, ze on po prostu taki jest, ze wszystkim tak postepuje. Przed slubem ja o niczym innym mogłam nie mówic a on jedynie mi przytakiwał i tak jest z każdą inna rzeczą.
Cieszy sie na pewno, tylko jest introwertykiem i nie uzewnętrznia swoich odczuc-uczuć. Brakuje mi tego, ze mnie nie całuje, głaska, przytula.. ale taki jego -on tego nienawidzi a ja uwielbiam..
Poza tym, jest dla mnie przekochany
(
O kurde kochana, moj ma identycznie... ten sam charakter nic dodac nic ujac!!
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:17   #1548
Siasiek
Zadomowienie

Dziewczyny ja Was proszę, nie pędźcie dzisiaj tak jak wczoraj, co?!

Kurcze ja od rana nie wyszłam jeszcze z kuchni. Muszę jeszcze masę do ciasta marchewkowego zrobić. Całe szczęście, że w międzyczasie sałatkę zrobiłam z kurczaka i prażonego słonecznika (ciekawe co to będzie?).
Idę prasować obrusik i podłogi muszę umyć i siebie też. A goście młodego przychodzą o 15, masakra że tak wcześnie!!

Mam nadzieję, że pójdziecie popołudniu z Tżtami posiedzieć albo na spacerek albo do kina I nie będę godziny wieczorem nadrabiać :-P

A jeszcze balony muszę nadmuchać

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:18   #1549
the_sania
Wtajemniczenie

po ile sztuk bodziaków na krótki i długi rękaw kupujecie?
to samo jakieś śpioszki, czy pajace?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Kurcze ja od rana nie wyszłam jeszcze z kuchni. Muszę jeszcze masę do ciasta marchewkowego zrobić. Całe szczęście, że w międzyczasie sałatkę zrobiłam z kurczaka i prażonego słonecznika (ciekawe co to będzie?).
Idę prasować obrusik i podłogi muszę umyć i siebie też. A goście młodego przychodzą o 15, masakra że tak wcześnie!!

Mam nadzieję, że pójdziecie popołudniu z Tżtami posiedzieć albo na spacerek albo do kina I nie będę godziny wieczorem nadrabiać :-P

a ja mam pompkę do dmuchania i leży bezużytecznie mogłaś wcześniej mówic
postaram się nie pisac dużo.....................

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-15, 12:23   #1550
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
mój chodzi ze mną, ale jakoś napalony specjalnie na to nie jest. przekonałam go ostatnio tym, że "zorientujemy się jakie są ceny, co jest potrzebne itp" no ale za bardzo się nie zna na tym wszystkim, więc i tak zakupy dla dzidzi to będzie moja działka. jego zawsze pytam o akceptację. chyba dla formalności
Mój na początku też nie chciał, ale ostatnio (jak już brzusio urósł) jak weszliśmy do Smyka (tż dostał zniżki w pracy na święta), to nie mogłam go stamtąd wyciągnąć

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:29   #1551
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
moniqac niestety za granica a niestety wlasnie dlatego, ze w PL bez problemu poszlabym na prywatne USG a tutaj to naprawde nie male pieniadze.

ddaaiissyy ja watpie, ze te 2 mies wytrzymam, ale musze sprobowac. Czekam z utesknieniem az mi brzuch urosnie, to wtedy poprostu powiem, ze jest mi ciezko wykonywac moja prace i moze wtedy dostane dlugoterminowe zwolnienie a teraz lipa. Powiedzieli, ze puki dam rade to mam pracowac a przeciez nie pochwale sie na wizycie lekarskiej, ze rady nie daje bo pracuje w nocy. Byloby OK gdyby ludzie w pracy byli inni, poprostu ktos przyszedlby szybciej do pracy a ja bym za ta osobe na dniowce odrobila no ale jak sie upomne to wojna z tego bedzie i i tak zostane nie dosc ze z niczym to jeszcze sie wszyscy poobrazaja.
Bardzo mi Ciebie żal Martynko co za znieczulica wsród niektorych przełozonych panuje! trzeba byc po prostu bez serca albo mega skur****... czybykiem
A pracujesz fizycznie ??

Cytat:
ehhh dziewuszki kochane Dzięki wam z wszystkich kompleksów się wyleczę dobrze, że mnie teraz nei widzicie, bo grubasek ze mnie.. i nie, że słodki brzusio.. tylko jakieś takie policzki duże mi się zrobiły tzw. puśki i biceps okropaśny!!

Net jak na złość słabo mi dziś działa, a ja chce szybciorem was podziwiać, a nie kilka minut na otwarcie zdjątka czekać beeee

Lola ja mam to samo, brzuch mi urósł-moze nie tak bardzo ale troche na pewno, do tego biodra i własnie zrobiłam sie szeroka w barach niczym jakiś pudzian !!! Nie moge na to patrzec
Ciekawe czy potem wychudniemy

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
O kurde kochana, moj ma identycznie... ten sam charakter nic dodac nic ujac!!
Jaki znak zodiaku ?? Mój ryby - pierwsza ryba jaką znam

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Ty pracusiu ! Skad masz na to siły !
Ciasto marchewkowe? Wow !!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-15 o 12:33
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:39   #1552
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
moria44!!! odgnioty od bluzki... no padlam a tu już wszystkie spasowałyśmy z tym smarowaniem, bo po co jak nie działa no...

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
normalnie baty ci sie naleza za wprowadzanie nerwowej atmosfery na forum
wszytskie przezywalismy twoje rozstepy a ich nie ma
ciesze się ze fałszywy alarm, ale nastepnym raze sie przyjzyj dokładnie
andziot tylko z brzuchem fałszywy alarm a dupsko, uda, kolana, cycki nadal aktualne więc przeżywajcie ze mną, bo mi to pomaga
Pytała któraś z Was o genetykę, no to powtórzę, że u mnie w rodzinie nikt nie ma rozstępów, mama nas trójkę urodziła i zerrrro. Ja też przed ciążą nigdy nie miałam ani jednego rozstępa a chudłam i tyłam kilka razy.
Ostatnio zaczęłam się zastanawić czy to nie przez hormony, które brałam bo za rozstępy w ciąży odpowiada właśnie hormon kortyzol - osłabia włókna kolagenowe, które pękają i tworzy się krecha.
Przytyłam sporo to fakt ale np. cycki to mi za wiele nie urosły, napęczniały i urosły tak o 1 rozmiar z B do małego C a rozstępy mam i to spore (dziś nawet kupowałam staniki i na wg tabelki Triumpha ciągle mam B! )

Cytat:
Aha - odnośnie mało (a w zasadzie w ogóle) nie udzielających się mam - myślę żeby może odczekać do początku lutego i znowu zrobić porządek w liście. Ja, podobnie jak Wy, wielu nicków w ogóle nie kojarzę
listopadowa - jeśli chodzi o majówki to z listy zupełnie nieaktywne mamy już "wyrzuciłam" z miesiąc temu. Jest sporo nicków, których nie kojarzycie ale sprawdzałam i te mamy czytają nas na bieżąco ale nie mają czasu się udzielać za często. Narzucamy takie tempo, że nie ma się co dziwić, tym bardziej gdy mamusie ciągle pracują
W lutym wezmę się za czerwcówki

Cytat:
to ja Lolki oglądac nie będę .
Ja też się boję

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Oczywiście zestaw nr 1 TT bo sama taki kupiłam

Cytat:
po ile sztuk bodziaków na krótki i długi rękaw kupujecie?
to samo jakieś śpioszki, czy pajace?
sania ja już jestem po sortowaniu rzeczy więc wkleję całą listę, tak abyście wszystkie widziały jak to u mnie wygląda:

Wyprawka Igusi:
1. Pajace:
50 – 1
56 – 5
62 – 10
2. Body długi rękaw:
50 - 2
56 – 4
62 – 3
3. Body krótki rękaw:
50 – 3
53 – 5
56 – 4
62 – (74) 7 ( tu nie wiem, bo mam komplet 7 bodziaków z Anglii i mają napisane 0-3 miesiące a są sporo większe niż 56 więc nie wiem czy to 62 czy większe )
4. Rampersy :
56 – 3
62 – 0
5. Śpiochy:
56 – 1
62 – 0
6. Półśpiochy/Spodenki:
56 – 3
62 – 8
7. Bluzeczki:
56 – 1
62 – 4
8. Bluzy:
56 – 1 (ciepła, welurowa)
62 – 2 (ciepła, welurowa)
9. Kombinezon:
62 – 1
10. Skarpetki/buciki:
56 – 62 – 10
11. Czapeczki:
56 – 2 (wiązane)
62 – 4
12. Szlafroczek:
56 – 62 – 1
13. Rajstopki:
56 - 62 – 5
14. Niedrapki:
56 – 62 – 3
15. Śpiworek:
56 – 74 – 2

Najmniej mam śpioszków ale mi się najmniej podobają więc jeśli nikt mi nie sprezentuje to więcej nie będzie Wolę zestaw spodenki + bodziak choć to mniej praktyczne bo zmieniając pieluchę trzeba zdjąć portki za każdym razem

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-01-15 o 12:50
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:42   #1553
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mi Ciebie żal Martynko co za znieczulica wsród niektorych przełozonych panuje! trzeba byc po prostu bez serca albo mega skur****... czybykiem
A pracujesz fizycznie ??
Tak pracuje fizycznie, odpowiadala mi ta praca dopoki w ciaze nie zaszlam, naprawde nie bylo zle, ale niestety w czasie ciazy wszystko sie zmienia. Teraz nawet jak bym chciala to pracy nie zmienie bo nie zdaze wypracowac macierzynskiego i zostane na lodzie.

the_sania ja mojemu tez mowilam kilka razy jak kolo dzieciecego przechodzilismy, ze moze wejdziemy i na ceny popatrzymy a on albo mnie zbywa, ze zakupy zrobimy przed porodem a do tej pory ceny sie zmienia, albo mowi zebym ja sie zorientowala w cenach jak innym razem bede na miescie bo dzis czasu nie ma itp. A ostatnio wpadl na "super" pomysl zebym ja spisala co jest potrzebne a on, zanim pojdziemy na zakupy za kilka mies, przejrzy sobie ta liste.
Stary 2011-01-15, 12:45   #1554
amarcia
Wtajemniczenie

moria44 ty już gotowaś! coś mi się wydaje, ze niektórych nie zdążysz założyć nawet
Stary 2011-01-15, 12:47   #1555
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
moria44 ty już gotowaś! coś mi się wydaje, ze niektórych nie zdążysz założyć nawet
No dokładnie Dlatego chciałam wszystko rozpisać, bo tak to mi się ciągle wydawało, że jest mało i mało tych ciuchów
Na tą chwilę nie powinnam już nic kupować, bo na pewno dostanę coś na urodziny małej, możliwe że sporą wyprawkę od rodziny więc może być tych ciuszków dużo, dużo więcej a tak z tego co już jest to ją spokojnie ubiorę, goła chodzić/leżeć nie będzie

Wolę dokupić ciuszki gdy się Iga urodzi bo tak to balansuję między 56 a 62 a gdy się urodzi np. 54cm to dokupię jakieś rzeczy na 56, np. bluzeczki ew. bluzę a jeśli się urodzi większa no to większe ciuszki. Ja i tak wszystko na allegro kupuję więc nie będzie problemu aby coś kupić gdy mała już będzie na świecie.

Stary 2011-01-15, 12:48   #1556
amarcia
Wtajemniczenie

Dobra laleczki - kończę tydzień pracowity i zbieram sie do domciu. Jeszcze coś ekspres muszę na obiada wymyśleć i położę się ciut. Zajrzę wieczorkiem, gdy Wiki już zaśnie
Stary 2011-01-15, 12:49   #1557
martynka89
Zakorzenienie

moria44 to zalezy, dla mnie np bardziej praktyczne jest body i spodenki niz spiochy, bo szybciej mi schodzilo zeby zdjac spodenki i dzieciaka przewinac, niz bawic sie w odpinanie i zapinanie dwudziestu zatrzaskow przy spiochach.
Stary 2011-01-15, 12:50   #1558
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

spryciarz z niego

ja po drzemce krótkiej i po obiadku już (męzu zrobił )
chyba trzeba sie gdzes wybrac troche połazić,
mała się bardziej rozbrykała teraz po obiedzie niż po tej glukozie,
chyba tez jej nie smakowała
Zosia zajmuje sie przelewaniem picia z jednego kubka do drugiego
to jej ulubione zajęcie ostatnio
nawet sama wyciera stół jak wyleje

dziewczyny gdzie sie sprawdza te statystyki forum bo ja nie umiem

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:58   #1559
moria44
Wtajemniczenie

Achaaa dziewczynki, wczoraj miałam Wam napisać i by mi wyleciało z głowy!

Jeśli któraś z Was planuje zakup monitora oddechu, to nie kupujcie tej owieczki czy też innej zabawki z bijącym sercem bo może ona "okłamywać" monitor. No i łóżeczko do tego monitora musi być nieruchome, czyli kołyski też odpadają

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
moria44 to zalezy, dla mnie np bardziej praktyczne jest body i spodenki niz spiochy, bo szybciej mi schodzilo zeby zdjac spodenki i dzieciaka przewinac, niz bawic sie w odpinanie i zapinanie dwudziestu zatrzaskow przy spiochach.
Ooo, to widzisz, miło mi to słyszeć
W sumie portki się szybko zdejmuje i zakłada

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Nie no dziewczyyyny!! Co Wy wszystkie takie ładne jesteście?!
listopadowa Ty to mi w ogóle na 18 lat wyglądasz!
Nie dość, że mamy najaktywniejszy wątek to jeszcze wszystkie najlepsze "d.upeczki" zgromadziłyśmy
Szoooook! Muszę się teraz postarać i wybrać jakieś swoje fajne zdjęcia

Stary 2011-01-15, 13:02   #1560
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Hej Mamuśki
Nie było mnie kilka dni na wizażu a tu już tyleeee stron do nadrabiania. Drukujecie, drukujecie i końca nie widać. Dziś mam nockę z głowy będę lekturę na wizażu czytać .

Byłam u tej nowej lekarki. Super babka, miła, kompetentna, pomocna. Super. Teraz już nie ma opcji żebym miała zmieniać lekarza. I w końcu mi skierowanie na badania wypisała . Cukru od początku ciąży jeszcze nie miałam robionego. I jeszcze jedno pytanie. Może się orientujecie (w sumie jesteście dla mnie skarbnicą wiedzy) czy badanie cukru jest robione z moczu czy też z krwi ?? Bo nie mam zielonego pojęcia na ten temat.

Pozdrowionka i gratulacje poznania płci maluszków
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem

Edytowane przez Martulka000
Czas edycji: 2011-01-15 o 13:12
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości