|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
eweska - pisz potem co to za sałatki, bo ja najchętniej bym je jadła, a nie mam wogóle na nie pomysłu
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- to ja Lolki oglądac nie będę ![]() ![]() ide wstawić zupe.. jak mi sie nie chce!!!!!!!!!!! Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-01-15 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Zakorzenienie
|
I nastała cisza.................... ...................
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | ||
Zakorzenienie
|
Zbudynienie mózgu
![]() ![]() To podobno normalne. Ja dziś w nocy znów zestaw koszmar+głupi sen :/ Cytat:
Cytat:
![]() A w 16 tyg to w ogóle płaski brzuch miałam (załączam zdjęcie z ok.14-15 tyg, bo akurat mam ![]() Za szybko produkujecie albo ja za późno siadam do komputera :P Nie nadążam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem cały czas w tle
![]() Tylko PIT-y męczę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Zadomowienie
|
ehhh dziewuszki kochane
![]() ![]() ![]() Net jak na złość słabo mi dziś działa, a ja chce szybciorem was podziwiać, a nie kilka minut na otwarcie zdjątka czekać beeee Ooo niee, a jescze Mężul od wizaża chce mnie teraz odseparować i na miasto wyciąga!!! Nie wiem czy się zgodzić.. ale przekonuje tym, że do sklepu dziecinnego wstąpimy hmmm.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zadomowienie
|
ja też w tle.... i sie nudze
![]() nie mam szans sie zmusic do sprzatania... jeszcze troszke i sie zabiore ![]() zupa na gazie, wiec idzie mi niezle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Zakorzenienie
|
No dobra, to ja uciekam gotować obiadek
![]() A potem może wyciągnę moich chłopaków na rundkę po sklepach z akcesoriami dla dzieci ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ostatnio ochote na faworki ale przepisu dobrego szukam, bo zauwazylam, ze jak znajomi robia to wychodza im takie chude i twarde a u mnie w domu zawsze robilo sie pulchne, tylko na te domowe nie mam jak przepisu zdobyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze godzinka i do domciu. Coś czuję, że zrobię sobie dziś sjestę i położę na godzinkę po obiadku. Czeka mnie później gruntowne sprzątanie, bo w końcu kupiliśmy meble do łazienki
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1541 | |||||
Wtajemniczenie
|
dziewczęta (te, które mają miec córeczki)... nie boicie się, że będą siusiaki na następnym usg?
![]() ja tak przez to , że mam w poniedziałek usg dużo rozmyślam co u nas będzie i jestem chyba głupia, bo jakbym usłyszała że dziewczynka, to bym się bała, ze to nie na 100%, bo zawsze coś mogło się schowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() śliczne te ręczniki. wizaż to teraz nasze życie hihi dobry pomysł z tym posortowaniem i spisaniem, co jest, a czego brak. http://www.bangla.babyonline.pl/karm...osci-p2776.htm tu znalazłam opinie na temat samosterylizującej się. a no i zacytują opinię, jeden z dziewczyn (nie pamiętam której) na temat lovi: Lovi - działania antykolkowego nie zauważyłam wcale, mała strasznie pierdziała jak z nich piła, co oznaczało że nałykała się dużo powietrza Cytat:
a no i kurcze powiem Ci, że ja bym nie mogła byc z osobą, która nie wyraża uczuc, nie mówi o nich. by mi za bardzo tego brakowało. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zazdroszcze wam facetow wyciagajacych Was do sklepow dzieciecych. Moj takie sklepy omija z daleka bo stwierdzil, ze po sklepach mozna polazic przed porodem. Problem w tym, ze jak mi brzuch wielki urosnie to jakos biegania po sklepach przed porodem sobie nie wyobrazam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 | |
Zakorzenienie
|
uf uf ale sie narobilam, no i wstawilam obiadek, dzis robie rybke w soli z zapiekanymi ziemniaczkami i salate zielona
![]() Cytat:
![]() moria co mi radzisz, bo chcialabym kupic laktator, wybieram pomiedzy tymi trzema: http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...395526848.html http://allegro.pl/avent-laktator-ele...397143972.html http://allegro.pl/zestaw-laktator-re...409043530.html
![]() |
#1547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja Was proszę, nie pędźcie dzisiaj tak jak wczoraj, co?!
Kurcze ja od rana nie wyszłam jeszcze z kuchni. Muszę jeszcze masę do ciasta marchewkowego zrobić. Całe szczęście, że w międzyczasie sałatkę zrobiłam z kurczaka i prażonego słonecznika (ciekawe co to będzie?). Idę prasować obrusik i podłogi muszę umyć i siebie też. A goście młodego przychodzą o 15, masakra że tak wcześnie!! Mam nadzieję, że pójdziecie popołudniu z Tżtami posiedzieć albo na spacerek albo do kina ![]() A jeszcze balony muszę nadmuchać ![]() ![]() ![]()
#1549 | |
Wtajemniczenie
|
po ile sztuk bodziaków na krótki i długi rękaw kupujecie?
to samo jakieś śpioszki, czy pajace? ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() postaram się nie pisac dużo.....................
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pracujesz fizycznie ?? Cytat:
![]() Ciekawe czy potem wychudniemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciasto marchewkowe? Wow !!
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-15 o 12:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pytała któraś z Was o genetykę, no to powtórzę, że u mnie w rodzinie nikt nie ma rozstępów, mama nas trójkę urodziła i zerrrro. Ja też przed ciążą nigdy nie miałam ani jednego rozstępa a chudłam i tyłam kilka razy. Ostatnio zaczęłam się zastanawić czy to nie przez hormony, które brałam bo za rozstępy w ciąży odpowiada właśnie hormon kortyzol - osłabia włókna kolagenowe, które pękają i tworzy się krecha. Przytyłam sporo to fakt ale np. cycki to mi za wiele nie urosły, napęczniały i urosły tak o 1 rozmiar z B do małego C a rozstępy mam i to spore ![]() Cytat:
![]() W lutym wezmę się za czerwcówki ![]() Ja też się boję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyprawka Igusi: 1. Pajace: 50 – 1 56 – 5 62 – 10 2. Body długi rękaw: 50 - 2 56 – 4 62 – 3 3. Body krótki rękaw: 50 – 3 53 – 5 56 – 4 62 – (74) 7 ( tu nie wiem, bo mam komplet 7 bodziaków z Anglii i mają napisane 0-3 miesiące a są sporo większe niż 56 więc nie wiem czy to 62 czy większe ![]() 4. Rampersy : 56 – 3 62 – 0 5. Śpiochy: 56 – 1 62 – 0 6. Półśpiochy/Spodenki: 56 – 3 62 – 8 7. Bluzeczki: 56 – 1 62 – 4 8. Bluzy: 56 – 1 (ciepła, welurowa) 62 – 2 (ciepła, welurowa) 9. Kombinezon: 62 – 1 10. Skarpetki/buciki: 56 – 62 – 10 11. Czapeczki: 56 – 2 (wiązane) 62 – 4 12. Szlafroczek: 56 – 62 – 1 13. Rajstopki: 56 - 62 – 5 14. Niedrapki: 56 – 62 – 3 15. Śpiworek: 56 – 74 – 2 Najmniej mam śpioszków ale mi się najmniej podobają więc jeśli nikt mi nie sprezentuje to więcej nie będzie ![]() ![]()
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-15 o 12:50 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
the_sania ja mojemu tez mowilam kilka razy jak kolo dzieciecego przechodzilismy, ze moze wejdziemy i na ceny popatrzymy a on albo mnie zbywa, ze zakupy zrobimy przed porodem a do tej pory ceny sie zmienia, albo mowi zebym ja sie zorientowala w cenach jak innym razem bede na miescie bo dzis czasu nie ma itp. A ostatnio wpadl na "super" pomysl zebym ja spisala co jest potrzebne a on, zanim pojdziemy na zakupy za kilka mies, przejrzy sobie ta liste. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Wtajemniczenie
|
moria44 ty już gotowaś! coś mi się wydaje, ze niektórych nie zdążysz założyć nawet
![]()
#1555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na tą chwilę nie powinnam już nic kupować, bo na pewno dostanę coś na urodziny małej, możliwe że sporą wyprawkę od rodziny więc może być tych ciuszków dużo, dużo więcej a tak z tego co już jest to ją spokojnie ubiorę, goła chodzić/leżeć nie będzie ![]() Wolę dokupić ciuszki gdy się Iga urodzi bo tak to balansuję między 56 a 62 a gdy się urodzi np. 54cm to dokupię jakieś rzeczy na 56, np. bluzeczki ew. bluzę a jeśli się urodzi większa no to większe ciuszki. Ja i tak wszystko na allegro kupuję więc nie będzie problemu aby coś kupić gdy mała już będzie na świecie.
![]() |
#1556 |
Wtajemniczenie
|
Dobra laleczki - kończę tydzień pracowity i zbieram sie do domciu. Jeszcze coś ekspres muszę na obiada wymyśleć i położę się ciut. Zajrzę wieczorkiem, gdy Wiki już zaśnie
![]()
#1557 |
Zakorzenienie
|
moria44 to zalezy, dla mnie np bardziej praktyczne jest body i spodenki niz spiochy, bo szybciej mi schodzilo zeby zdjac spodenki i dzieciaka przewinac, niz bawic sie w odpinanie i zapinanie dwudziestu zatrzaskow przy spiochach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po drzemce krótkiej i po obiadku już (męzu zrobił ![]() chyba trzeba sie gdzes wybrac troche połazić, mała się bardziej rozbrykała teraz po obiedzie niż po tej glukozie, chyba tez jej nie smakowała ![]() Zosia zajmuje sie przelewaniem picia z jednego kubka do drugiego to jej ulubione zajęcie ostatnio nawet sama wyciera stół jak wyleje ![]() dziewczyny gdzie sie sprawdza te statystyki forum bo ja nie umiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | |
Wtajemniczenie
|
Achaaa dziewczynki, wczoraj miałam Wam napisać i by mi wyleciało z głowy!
Jeśli któraś z Was planuje zakup monitora oddechu, to nie kupujcie tej owieczki czy też innej zabawki z bijącym sercem bo może ona "okłamywać" monitor. No i łóżeczko do tego monitora musi być nieruchome, czyli kołyski też odpadają ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() W sumie portki się szybko zdejmuje i zakłada ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Nie no dziewczyyyny!! Co Wy wszystkie takie ładne jesteście?! ![]() listopadowa Ty to mi w ogóle na 18 lat wyglądasz! ![]() Nie dość, że mamy najaktywniejszy wątek to jeszcze wszystkie najlepsze "d.upeczki" zgromadziłyśmy ![]() Szoooook! Muszę się teraz postarać i wybrać jakieś swoje fajne zdjęcia ![]()
![]() |
#1560 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() Nie było mnie kilka dni na wizażu a tu już tyleeee stron do nadrabiania. Drukujecie, drukujecie i końca nie widać. Dziś mam nockę z głowy ![]() ![]() Byłam u tej nowej lekarki. Super babka, miła, kompetentna, pomocna. Super. Teraz już nie ma opcji żebym miała zmieniać lekarza. I w końcu mi skierowanie na badania wypisała ![]() Pozdrowionka i gratulacje poznania płci maluszków
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię Może być przyjacielem Edytowane przez Martulka000 Czas edycji: 2011-01-15 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.