|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam tytułu filmu - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
|
#362 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
No to ja mam znów kolejną zagadkę.
1. Film familijny o chłopaku i dziewczynie , którzy zaprzyjaźnili się ze smokiem. Akcja chyba dzieje się w Szkocji. Kojarzy mi się ale mogę się mylić, że smok miała na imię yello albo jakoś podobnie brzmiące imię i na końcu odleciał od nich. 2. Bajka animowana, odcinkowa o żabkach ( albo innych zwierzątkach ,które na pewno były koloru zielonego). Był przedstawiony ogólnie świat tych żabek. Mieszkały sobie na jakieś polance i niedaleko był staw. Co mi się też kojarzy to jest to , że one się dzieliły na biedne żabki i bogate. Ogólnie bajka opowiada o pewnej żabiej rodzinie , która była biedna i w któreś części żabi syn naraził się bogatej żabie lub jakiemuś innemu "potężniejszemu" zwierzęciu polnemu.Jak komuś się przypomina to proszę o pomoc
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś w grudniu byłam z TŻtem w kinie. Przed filmem wyświetlali zwiastuny. Jeden z nich nam się spodobał, ale nie możemy znaleźć co to za film
Był to film o tańcu, w 3D (ale to nie Step up 3D, oglądaliśmy go już i to nie tenPomoże ktoś?
|
|
#364 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.filmweb.pl/film/StreetDance+3D-2010-535943
![]() Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-01-11 o 21:16 |
|||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#366 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co
a przy okazji może i ja sobie obejrzę bo wydaje się fajny
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
A za mną "chodzi" pewien film. Właściwie to jedna scena mocno mi zapadła w pamięć.
Oglądałam mały fragment tego filmu jakieś może jakieś 5 lat temu, na TVP1 albo TVP2. To był bodajże thriller albo film sensacyjny. Wydaje mi się, że wszyscy ścigali jakiegoś szaleńca. Była to chyba scena kulminacyjna. Jakaś kobieta (wydaje mi się, że lekarka) zjeżdżała windą do piwnicy (to był chyba szpital), bo dostała wcześniej telefon (smsa?) od swojego kolegi, że na nią tam czeka. Gdy była już prawie na dole zadzwoniła do niego (albo on do niej) i powiedziała, że zaraz będzie na dole. Jej kolega na to że on do niej nie dzwonił i wcale nie kazał jej zjeżdżać. Kobieta zdziwiona pyta "Jak to?!". W tym momencie drzwi windy się otwierają a za nimi stoi ten szaleniec. Mało, ale może ktoś sobie to przypomni. A aktorów grających w tym filmie nie pamiętam A film był na 98% produkcji amerykańskiej. |
|
|
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
|
słuchajcie a ja od kilku dni próbuję sobie przypomnieć tytuł filmu z dzieciństwa
mianowicie na początku widzimy 3-kę rodzeństwa,chyba 2 chłopców i ich młodszą siostrzyczkę.W wyniku dziwnego zdarzenia i ułożenia planet/gwiazd(?) dostają się do komputera i stają się animowanymi postaciami.Pamiętam też że film zawierał alegorię do Goliata i Dawida..uwielbiałam go i często sobie oglądałam..wie ktoś jaki jest tytuł/produkcja filmu?Bo za nic nie mogę go znaleźć..z góry dziękuję |
|
|
|
|
#369 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to jest to ?? Najwspanialsze historie biblijne: Dawid i Goliat :P:P ale dałaś mi zagadkę , ja chyba też ten film oglądalam kiedyś
![]() Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-01-14 o 23:13 |
|||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
To może i ja dorzucę. Nie pamiętam dokładnie, ale szło to mniej więcej tak: budynek sterowany całkowicie komputerowo i facet - nie pamiętam czy on tam wszystko programował czy przyszedł tylko do pracy :/ W każdym bądź razie komputer wieczorową porą przejmuje budynek i wykańcza pozostających w nim jeszcze pracowników. Pamiętam scenę z sauną, gdzie komp posterował tak temperaturą zamykając drzwi na dobre, że faceta (bodajże szefa) ugotował
Główny bohater zapewne walczy z komputerem o życie. I tyle, do końca nie oglądałam, bo w nocy jakoś leciał - raczej to film przed 2000 roku, ale mogę się mylić Może ktoś będzie kojarzył tytuł
|
|
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
The Tower http://www.filmweb.pl/film/Wie%C5%BCa-1993-31012 ?
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam już na kilku forach i nikt mi nie pomógł
Dałabym sobie rękę uciąć, że film nosił tytuł "Miejsce pocałunku" lub "Plac pocałunku". "Kisses place" chyba Film opowiadał o małym chłopcu, który miał przebłyski z dzieciństwa o miejscu pocałunku. Miał rodziców, fajny dom itp. Później okazało się, że to nie byli jego prawdziwi rodzice, tylko on został przez nich porwany z placu zabaw, a tam na murze było grafiti i napisane było właśnie "miejsce pocałunku". Co to za film?????? ![]() Film emitowany był z dobre 10-15 lat temu, w latach 90-tych, smarkulą byłam, na pewno na Polsacie w godzinach wieczornych. Drugi film, to właściwie serial: Emitowany był w soboty po kreskówce Disneya, która była puszczana w godzianch 12-14. Serial opowiadał o grupie przyjaciół (serial USA), która miała różne przygody, spotykała się w pizzeri i jadła pizze i piła napoje w takich kolorowych szklankach dużych Każdy odcinek był o czym innym. Jeden z grających chłopców był bardzo podobny do młodego Justina Timberlake ![]() Drugi serial, też "leciał" po kreskówce Disneya i też w soboty. Opowiadał o rodzinie, mieszkał tam ojciec wdowiec z synami i kobieta gosposia z córkami. Jedna z córek miała na imię Doroty Jane - dzieci tej kobiety miała wszystkie podwójne imiona. Również taki komediowy, młodzieży serial. Prosze o pomoc ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Tyle lat szukałam i nigdy nic nie wychodziło!!!!!! Jeszcze tamte poproszę
|
|
|
|
|
|
#373 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ten serial to może Szkoła złamanych serc ??
http://www.filmweb.pl/serial/Szko%C5...rc-1994-104041
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#375 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
A film o tej rodzinie to może
http://www.filmweb.pl/serial/Rodzina...3w-1991-111805
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki wielkie Jeszcze tylko ten jeden serial
|
|
|
|
|
|
#377 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczekaj poczekaj skoro ty kojarzysz trochę filmy z tamtych lat ja też mam coś dla Ciebie. Może znasz to , ja szukam tego filmu jak głupia .Niestety wiem o nim bardzo mało , pamiętam że był on o pewnej dziewczynie która pragnęła aby ktoś się w niej zakochał i udała się w tej sprawie do wróżki (czy kogoś takiego) z prośbą o pomoc. "Wróżka" była taką starszą siwą kobietką o przyjemnym wyglądzie i aby pomóc tej dziewczynie dała jej naszyjnik który miał spowodować ze pewien chłopak się w niej zakocha. W końcu się to udaje i ostatnia scena z tego filmu a zarazem jedyna którą pamiętam dzieje się w dyskotece. Ta dziewczyna jest z tym chłopakiem i sobie tańczą i pojawia się ta wróżka: dziewczyna się odwraca, uśmiecha do wróżki, zdejmuje z szyi łańcuszek i rzuca go do tej starszej kobiety. Co mi zostało w pamięci że ten wisiorek ślizga się po ziemi Wróżka go zabiera i odchodzi. Wiem że to jest ogólnie mało szczegółowy opis ale może któraś z Was oglądała ten film lub coś kojarzy Byłabym wdzięczna za pomoc. Ogólnie szukam motywu z filmu gdzie dziewczyna rzuca po podłodze naszyjnik na jakimś balu. Bardzooo proszę o pomoc !
![]() Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-01-15 o 14:36 |
|||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiem co wpisać w google
|
|
|
|
|
|
#379 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie też nie
Przejrzałam dorobek filmowy wielu aktorek z lat 90 ale filmu o podobnej tematyce nie znalazłam Szkoda
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I kojarzy mi się, że całkiem niedawno widziałam ten film Niestety, nie oglądałam w całości, dlatego nie potrafię pomóc z tytułem Wydaje mi się, że leciał ostatnio w TV (polsat lub tvn) jakoś w okresie świąteczno-sylwestrowym? ![]() Może to leciało jakoś tak, że była sobie rodzina: tata, mama i urodziła im się córeczka (matka była czarodziejka i córka także odziedziczyła czarodziejskie właściwości ), ciotki-wróżki miały jej dać prezenty - różne cechy, i jedna z tych ciotek-wróżek dała małej w prezencie dar posłuszeństwa i od tej pory wszystko, co tej dziewczynce ktoś kazał, to ona musiała spełnić, to był taki dar-klątwa. Wkrótce matka zachorowała i zanim umarła dała swej córce naszyjnik - może o ten naszyjnik Ci chodzi? I dziewczyna cały czas nosiła go na szyi. Jakiś czas potem ojciec się ponownie ożenił i w domu zamieszkała macocha ze swoimi córkami, które, oczywiście, dokuczały tej dziewczynie. Dalej nie wiem, bo juz nie oglądałam. Ale na końcu tego filmu chyba była ta scena z wróżką i naszyjnikiem. Generalnie taki infantylny filmik z cyklu o amerykańskich nastolatkach (tyle, że poprzebieranych w kostiumy )
|
|
|
#381 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to było to czy inny film bo jak coś to nie szukam tego ![]() Starsza kobieta ( albo wróżka ) daje tej dziewczynie naszyjnik po to aby ona rozkochała chłopaka w sobie. A na końcu kiedy to jej się udało i tańczą na tej imprezie ona jej go zwraca aby pokazać , że on się w niej naprawdę zakochał , nie tylko z pomocą łańcuszka.
![]() Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-01-15 o 15:31 |
|||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#383 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
Mary Louu-nie to chyba nie ten film...
tamten był pełnometrażowy a ten podany przez Ciebie trwa chyba pół godziny(z tego co wyczytałam).Kurczę uwielbiałam ten film-może pomocna będzie scena którą pamiętam najbardziej- ta trójka rodzeństwa siedzi w pokoju jednego z braci,znaleźli chorą wronę i trzymają ją w pudełku licząc na jej wyleczenie.Wtedy ich siostra podchodzi do komputera i w jakimś programie rysuje układ gwiazd który zobaczyła na niebie.I przez to jakoś wrzuca ich do komputera-stają się postaciami animowanymi.Ale właśnie nie pamiętam czy wciąż są ludźmi czy zmieniają się w zwierzęta..chyba to drugie.Może razem sobie przypomnimy
|
|
|
|
|
#385 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy byli z tego zadowoleni czy chcieli wrócić do swojego świata?/
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
kurcze..z tym już gorzej..z tego co pamiętam to na początku byli zdziwieni,przywitały ich postacie zwierzęce jak z typowej kreskówki-jakiś lew i chyba miś.Potem szli do jakiegoś obozu i chyba ten najstarszy walczył z kimś na podobieństwo Goliata..więcej nie pamiętam
no może jeszcze to że potem wrócili do domu,czas się nie zmienił i tylko ta wrona wyzdrowiała
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
Karaluszysko ja niestety nie kojarzę tego filmu
|
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Diya i Karaluszysko
Niestety nie potrafię Wam pomóc. Nie znam tych filmów Ale chcę się pochwalić moim szczęściem . Znalazłam ten film o dziewczynie z łańcuszkiem ![]() ![]() ![]() A właściwie nie ja tylko jedna z Wizażanek , która przeczytała mój opis filmu , który miałam w podpisie i podała mi tytuł Dla zainteresowanych to jest film http://www.filmweb.pl/film/M%C5%82od...ca-1989-133548 Kochana dziękuję raz jeszcze |
|
|
|
|
#390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę, przez chwilę myślałam, że może "Incepcja". Tam była podobna scena, że w swoim śnie Leonardo (nie pamiętam jak nazywał się bohater grany przez niego) zjeżdża do piwnicy aby zobaczyć co tam się dzieje, a tam jego żona, która chce popełnić samobójstwo. Zakręcony film, ale jak dla mistrzostwo świata Cytat:
![]() I jeszcze jedna zagadka ![]() Film sprzed wielu, lat ok. 20 , pewnie połowy z Was nie było jeszcze na świecie, a ja taka stara jestem. Film kolorowy I zjeżdżali takimi tunelami w jakieś czarodziejskie miejsca![]() Z góry dziękuję |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

Był to film o tańcu, w 3D (ale to nie Step up 3D, oglądaliśmy go już i to nie ten

Główny bohater zapewne walczy z komputerem o życie. I tyle, do końca nie oglądałam, bo w nocy jakoś leciał - raczej to film przed 2000 roku, ale mogę się mylić 

Nawet nie wiem co wpisać w google