Szukam tytułu filmu - wątek zbiorczy - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 17:22   #361
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Dot.: Szukam tytułu filmu - wątek zbiorczy

Cytat:
Może chodzi o "Przebudzenie" http://www.filmweb.pl/film/Przebudzenie-2007-166528 z Jessica Albą i Haydenem Christensenem
To to ! Dzięki za uratowanie głowy! Mama mi już nie będzie nawijać, że nie pamięta tytułu a chciałaby oglądnąć

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 22:17   #362
Mary Louu
Zakorzenienie

No to ja mam znów kolejną zagadkę.

1. Film familijny o chłopaku i dziewczynie , którzy zaprzyjaźnili się ze smokiem. Akcja chyba dzieje się w Szkocji. Kojarzy mi się ale mogę się mylić, że smok miała na imię yello albo jakoś podobnie brzmiące imię i na końcu odleciał od nich.

2. Bajka animowana, odcinkowa o żabkach ( albo innych zwierzątkach ,które na pewno były koloru zielonego). Był przedstawiony ogólnie świat tych żabek. Mieszkały sobie na jakieś polance i niedaleko był staw.
Co mi się też kojarzy to jest to , że one się dzieliły na biedne żabki i bogate.
Ogólnie bajka opowiada o pewnej żabiej rodzinie , która była biedna i w któreś części żabi syn naraził się bogatej żabie lub jakiemuś innemu "potężniejszemu" zwierzęciu polnemu.Jak komuś się przypomina to proszę o pomoc

...niegrzeczny facet z dobrymi manierami...
Mary Louu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 21:03   #363
Fantasmagori
Zakorzenienie

Jakoś w grudniu byłam z TŻtem w kinie. Przed filmem wyświetlali zwiastuny. Jeden z nich nam się spodobał, ale nie możemy znaleźć co to za film Był to film o tańcu, w 3D (ale to nie Step up 3D, oglądaliśmy go już i to nie ten). Chodziło mniej więcej o to, że była jedna sala a dwie grupy tancerzy(balet i taniec uliczny), i musieli się oni dogadać ze sobą. Była tam scena jak chłopak tańczy przed lustrem a po drugiej stronie tańczy dziewczyna, która go nie widzi. Potem jemu dzwoni telefon, wychodzi na to że on boi się ze ktoś odkryje jego obecność tam
Pomoże ktoś?

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 21:12   #364
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Jakoś w grudniu byłam z TŻtem w kinie. Przed filmem wyświetlali zwiastuny. Jeden z nich nam się spodobał, ale nie możemy znaleźć co to za film Był to film o tańcu, w 3D (ale to nie Step up 3D, oglądaliśmy go już i to nie ten). Chodziło mniej więcej o to, że była jedna sala a dwie grupy tancerzy(balet i taniec uliczny), i musieli się oni dogadać ze sobą. Była tam scena jak chłopak tańczy przed lustrem a po drugiej stronie tańczy dziewczyna, która go nie widzi. Potem jemu dzwoni telefon, wychodzi na to że on boi się ze ktoś odkryje jego obecność tam
Pomoże ktoś?
StreetDance 3D

http://www.filmweb.pl/film/StreetDance+3D-2010-535943

Edytowane przez Mary Louu
Czas edycji: 2011-01-11 o 21:16
Stary 2011-01-11, 21:16   #365
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mary Louu Pokaż wiadomość
Taniec uliczny 3D

dziękuję bardzo

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 21:19   #366
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo
nie ma za co

a przy okazji może i ja sobie obejrzę bo wydaje się fajny

Stary 2011-01-12, 15:29   #367
Karaluszysko
Wtajemniczenie

A za mną "chodzi" pewien film. Właściwie to jedna scena mocno mi zapadła w pamięć.
Oglądałam mały fragment tego filmu jakieś może jakieś 5 lat temu, na TVP1 albo TVP2. To był bodajże thriller albo film sensacyjny. Wydaje mi się, że wszyscy ścigali jakiegoś szaleńca.
Była to chyba scena kulminacyjna. Jakaś kobieta (wydaje mi się, że lekarka) zjeżdżała windą do piwnicy (to był chyba szpital), bo dostała wcześniej telefon (smsa?) od swojego kolegi, że na nią tam czeka. Gdy była już prawie na dole zadzwoniła do niego (albo on do niej) i powiedziała, że zaraz będzie na dole. Jej kolega na to że on do niej nie dzwonił i wcale nie kazał jej zjeżdżać. Kobieta zdziwiona pyta "Jak to?!". W tym momencie drzwi windy się otwierają a za nimi stoi ten szaleniec.
Mało, ale może ktoś sobie to przypomni.
A aktorów grających w tym filmie nie pamiętam
A film był na 98% produkcji amerykańskiej.
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 22:36   #368
Diya
Raczkowanie

słuchajcie a ja od kilku dni próbuję sobie przypomnieć tytuł filmu z dzieciństwa mianowicie na początku widzimy 3-kę rodzeństwa,chyba 2 chłopców i ich młodszą siostrzyczkę.W wyniku dziwnego zdarzenia i ułożenia planet/gwiazd(?) dostają się do komputera i stają się animowanymi postaciami.Pamiętam też że film zawierał alegorię do Goliata i Dawida..uwielbiałam go i często sobie oglądałam..wie ktoś jaki jest tytuł/produkcja filmu?Bo za nic nie mogę go znaleźć..
z góry dziękuję
Diya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 23:01   #369
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diya Pokaż wiadomość
słuchajcie a ja od kilku dni próbuję sobie przypomnieć tytuł filmu z dzieciństwa mianowicie na początku widzimy 3-kę rodzeństwa,chyba 2 chłopców i ich młodszą siostrzyczkę.W wyniku dziwnego zdarzenia i ułożenia planet/gwiazd(?) dostają się do komputera i stają się animowanymi postaciami.Pamiętam też że film zawierał alegorię do Goliata i Dawida..uwielbiałam go i często sobie oglądałam..wie ktoś jaki jest tytuł/produkcja filmu?Bo za nic nie mogę go znaleźć..
z góry dziękuję

może to jest to ??
Najwspanialsze historie biblijne: Dawid i Goliat :P:P

ale dałaś mi zagadkę , ja chyba też ten film oglądalam kiedyś

Czas edycji: 2011-01-14 o 23:13
Stary 2011-01-15, 00:10   #370
Wroclovianka
Zakorzenienie

To może i ja dorzucę. Nie pamiętam dokładnie, ale szło to mniej więcej tak: budynek sterowany całkowicie komputerowo i facet - nie pamiętam czy on tam wszystko programował czy przyszedł tylko do pracy :/ W każdym bądź razie komputer wieczorową porą przejmuje budynek i wykańcza pozostających w nim jeszcze pracowników. Pamiętam scenę z sauną, gdzie komp posterował tak temperaturą zamykając drzwi na dobre, że faceta (bodajże szefa) ugotował Główny bohater zapewne walczy z komputerem o życie. I tyle, do końca nie oglądałam, bo w nocy jakoś leciał - raczej to film przed 2000 roku, ale mogę się mylić Może ktoś będzie kojarzył tytuł

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 13:59   #371
Threnetes
Raczkowanie

The Tower http://www.filmweb.pl/film/Wie%C5%BCa-1993-31012 ?

And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
Friedrich Nietzche
Threnetes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 14:24   #372
Seona
Zakorzenienie

Pytałam już na kilku forach i nikt mi nie pomógł
Dałabym sobie rękę uciąć, że film nosił tytuł "Miejsce pocałunku" lub "Plac pocałunku". "Kisses place" chyba

Film opowiadał o małym chłopcu, który miał przebłyski z dzieciństwa o miejscu pocałunku. Miał rodziców, fajny dom itp. Później okazało się, że to nie byli jego prawdziwi rodzice, tylko on został przez nich porwany z placu zabaw, a tam na murze było grafiti i napisane było właśnie "miejsce pocałunku".

Co to za film??????
Film emitowany był z dobre 10-15 lat temu, w latach 90-tych, smarkulą byłam, na pewno na Polsacie w godzinach wieczornych.

Drugi film, to właściwie serial:
Emitowany był w soboty po kreskówce Disneya, która była puszczana w godzianch 12-14. Serial opowiadał o grupie przyjaciół (serial USA), która miała różne przygody, spotykała się w pizzeri i jadła pizze i piła napoje w takich kolorowych szklankach dużych Np. był odcinek, jak przyjaciele poszli na jakąś wędrówkę skautowską do lasu, dostali mapę i jednej z dziewczynek zachciało się siku i użyła tej mapy i się zgubili Później okazało się, że nauczyciel cały czas oszukiwał, bo wcale nie wędrował z mapą, tylko jechał samochodem i jadł w restauracji.

Każdy odcinek był o czym innym. Jeden z grających chłopców był bardzo podobny do młodego Justina Timberlake

Drugi serial, też "leciał" po kreskówce Disneya i też w soboty. Opowiadał o rodzinie, mieszkał tam ojciec wdowiec z synami i kobieta gosposia z córkami. Jedna z córek miała na imię Doroty Jane - dzieci tej kobiety miała wszystkie podwójne imiona.
Również taki komediowy, młodzieży serial.

Prosze o pomoc

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Pytałam już na kilku forach i nikt mi nie pomógł
Dałabym sobie rękę uciąć, że film nosił tytuł "Miejsce pocałunku" lub "Plac pocałunku". "Kisses place" chyba

Film opowiadał o małym chłopcu, który miał przebłyski z dzieciństwa o miejscu pocałunku. Miał rodziców, fajny dom itp. Później okazało się, że to nie byli jego prawdziwi rodzice, tylko on został przez nich porwany z placu zabaw, a tam na murze było grafiti i napisane było właśnie "miejsce pocałunku".

Co to za film??????
Film emitowany był z dobre 10-15 lat temu, w latach 90-tych, smarkulą byłam, na pewno na Polsacie w godzinach wieczornych.
Ludzie znalazłam!!!!!!! http://movies.yahoo.com/movie/1800085819/info

Tyle lat szukałam i nigdy nic nie wychodziło!!!!!!

Jeszcze tamte poproszę

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 14:25   #373
Mary Louu
Zakorzenienie

Ten serial to może Szkoła złamanych serc ??

http://www.filmweb.pl/serial/Szko%C5...rc-1994-104041

Stary 2011-01-15, 14:27   #374
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Ten serial to może Szkoła złamanych serc ??

http://www.filmweb.pl/serial/Szko%C5...rc-1994-104041
Ten serial pamiętam dobrze.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-01-15, 14:27   #375
Mary Louu
Zakorzenienie

A film o tej rodzinie to może

http://www.filmweb.pl/serial/Rodzina...3w-1991-111805

Stary 2011-01-15, 14:30   #376
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Bosze, to to!!!! Jak Wy to znajdujecie???? Aż mi się ryczeć chce ze wzruszenia Dzięki wielkie

Jeszcze tylko ten jeden serial

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-01-15, 14:32   #377
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Bosze, to to!!!! Jak Wy to znajdujecie???? Aż mi się ryczeć chce ze wzruszenia Dzięki wielkie
wpisałam w wyszukiwarkę Doroty Jane z dopiskiem fimweb i znalazłam

Poczekaj poczekaj skoro ty kojarzysz trochę filmy z tamtych lat ja też mam coś dla Ciebie.

Może znasz to , ja szukam tego filmu jak głupia .Niestety wiem o nim bardzo mało , pamiętam że był on o pewnej dziewczynie która pragnęła aby ktoś się w niej zakochał i udała się w tej sprawie do wróżki (czy kogoś takiego) z prośbą o pomoc. "Wróżka" była taką starszą siwą kobietką o przyjemnym wyglądzie i aby pomóc tej dziewczynie dała jej naszyjnik który miał spowodować ze pewien chłopak się w niej zakocha. W końcu się to udaje i ostatnia scena z tego filmu a zarazem jedyna którą pamiętam dzieje się w dyskotece. Ta dziewczyna jest z tym chłopakiem i sobie tańczą i pojawia się ta wróżka: dziewczyna się odwraca, uśmiecha do wróżki, zdejmuje z szyi łańcuszek i rzuca go do tej starszej kobiety. Co mi zostało w pamięci że ten wisiorek ślizga się po ziemi Wróżka go zabiera i odchodzi.
Wiem że to jest ogólnie mało szczegółowy opis ale może któraś z Was oglądała ten film lub coś kojarzy Byłabym wdzięczna za pomoc.

Ogólnie szukam motywu z filmu gdzie dziewczyna rzuca po podłodze naszyjnik na jakimś balu. Bardzooo proszę o pomoc !

Czas edycji: 2011-01-15 o 14:36
Stary 2011-01-15, 14:37   #378
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Poczekaj poczekaj skoro ty kojarzysz trochę filmy z tamtych lat ja też mam coś dla Ciebie.

Może znasz to , ja szukam tego filmu jak głupia .Niestety wiem o nim bardzo mało , pamiętam że był on o pewnej dziewczynie która pragnęła aby ktoś się w niej zakochał i udała się w tej sprawie do wróżki (czy kogoś takiego) z prośbą o pomoc. "Wróżka" była taką starszą siwą kobietką o przyjemnym wyglądzie i aby pomóc tej dziewczynie dała jej naszyjnik który miał spowodować ze pewien chłopak się w niej zakocha. W końcu się to udaje i ostatnia scena z tego filmu a zarazem jedyna którą pamiętam dzieje się w dyskotece. Ta dziewczyna jest z tym chłopakiem i sobie tańczą i pojawia się ta wróżka: dziewczyna się odwraca, uśmiecha do wróżki, zdejmuje z szyi łańcuszek i rzuca go do tej starszej kobiety. Co mi zostało w pamięci że ten wisiorek ślizga się po ziemi Wróżka go zabiera i odchodzi.
Wiem że to jest ogólnie mało szczegółowy opis ale może któraś z Was oglądała ten film lub coś kojarzy Byłabym wdzięczna za pomoc.

Ogólnie szukam motywu z filmu gdzie dziewczyna rzuca po podłodze naszyjnik na jakimś balu. Bardzooo proszę o pomoc !
Ja nie mam bladego pojęcia Nawet nie wiem co wpisać w google

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-01-15, 14:40   #379
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam bladego pojęcia Nawet nie wiem co wpisać w google
No ja właśnie też nie

Przejrzałam dorobek filmowy wielu aktorek z lat 90 ale filmu o podobnej tematyce nie znalazłam
Szkoda

Stary 2011-01-15, 15:03   #380
Inkarnatka
Wtajemniczenie

Cytat:
wpisałam w wyszukiwarkę Doroty Jane z dopiskiem fimweb i znalazłam

O masz... Coś mi się kojarzy ta scena I kojarzy mi się, że całkiem niedawno widziałam ten film Niestety, nie oglądałam w całości, dlatego nie potrafię pomóc z tytułem Wydaje mi się, że leciał ostatnio w TV (polsat lub tvn) jakoś w okresie świąteczno-sylwestrowym?

Może to leciało jakoś tak, że była sobie rodzina: tata, mama i urodziła im się córeczka (matka była czarodziejka i córka także odziedziczyła czarodziejskie właściwości ), ciotki-wróżki miały jej dać prezenty - różne cechy, i jedna z tych ciotek-wróżek dała małej w prezencie dar posłuszeństwa i od tej pory wszystko, co tej dziewczynce ktoś kazał, to ona musiała spełnić, to był taki dar-klątwa. Wkrótce matka zachorowała i zanim umarła dała swej córce naszyjnik - może o ten naszyjnik Ci chodzi? I dziewczyna cały czas nosiła go na szyi. Jakiś czas potem ojciec się ponownie ożenił i w domu zamieszkała macocha ze swoimi córkami, które, oczywiście, dokuczały tej dziewczynie. Dalej nie wiem, bo juz nie oglądałam. Ale na końcu tego filmu chyba była ta scena z wróżką i naszyjnikiem. Generalnie taki infantylny filmik z cyklu o amerykańskich nastolatkach (tyle, że poprzebieranych w kostiumy )

Inkarnatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 15:14   #381
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inkarnatka Pokaż wiadomość
O masz... Coś mi się kojarzy ta scena I kojarzy mi się, że całkiem niedawno widziałam ten film Niestety, nie oglądałam w całości, dlatego nie potrafię pomóc z tytułem Wydaje mi się, że leciał ostatnio w TV (polsat lub tvn) jakoś w okresie świąteczno-sylwestrowym?

Może to leciało jakoś tak, że była sobie rodzina: tata, mama i urodziła im się córeczka (matka była czarodziejka i córka także odziedziczyła czarodziejskie właściwości ), ciotki-wróżki miały jej dać prezenty - różne cechy, i jedna z tych ciotek-wróżek dała małej w prezencie dar posłuszeństwa i od tej pory wszystko, co tej dziewczynce ktoś kazał, to ona musiała spełnić, to był taki dar-klątwa. Wkrótce matka zachorowała i zanim umarła dała swej córce naszyjnik - może o ten naszyjnik Ci chodzi? I dziewczyna cały czas nosiła go na szyi. Jakiś czas potem ojciec się ponownie ożenił i w domu zamieszkała macocha ze swoimi córkami, które, oczywiście, dokuczały tej dziewczynie. Dalej nie wiem, bo juz nie oglądałam. Ale na końcu tego filmu chyba była ta scena z wróżką i naszyjnikiem. Generalnie taki infantylny filmik z cyklu o amerykańskich nastolatkach (tyle, że poprzebieranych w kostiumy )
http://www.filmweb.pl/film/Ella+zakl...4-108728/descs

to było to czy inny film
bo jak coś to nie szukam tego

Starsza kobieta ( albo wróżka ) daje tej dziewczynie naszyjnik po to aby ona rozkochała chłopaka w sobie. A na końcu kiedy to jej się udało i tańczą na tej imprezie ona jej go zwraca aby pokazać , że on się w niej naprawdę zakochał , nie tylko z pomocą łańcuszka.

Czas edycji: 2011-01-15 o 15:31
Stary 2011-01-15, 15:59   #382
Inkarnatka
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.filmweb.pl/film/Ella+zakl...4-108728/descs

to było to czy inny film
bo jak coś to nie szukam tego

Starsza kobieta ( albo wróżka ) daje tej dziewczynie naszyjnik po to aby ona rozkochała chłopaka w sobie. A na końcu kiedy to jej się udało i tańczą na tej imprezie ona jej go zwraca aby pokazać , że on się w niej naprawdę zakochał , nie tylko z pomocą łańcuszka.
No faktycznie, to nie ten film, którego szukasz... Myślałam, ze to to, bo też motyw naszyjnika się pojawił. W takim razie niestety, nie potrafię Ci pomóc

Inkarnatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 16:10   #383
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inkarnatka Pokaż wiadomość
No faktycznie, to nie ten film, którego szukasz... Myślałam, ze to to, bo też motyw naszyjnika się pojawił. W takim razie niestety, nie potrafię Ci pomóc
Ale i tak dziękuje za dobre chęci

Stary 2011-01-15, 17:43   #384
Diya
Raczkowanie

Mary Louu-nie to chyba nie ten film...
tamten był pełnometrażowy a ten podany przez Ciebie trwa chyba pół godziny(z tego co wyczytałam).Kurczę uwielbiałam ten film-może pomocna będzie scena którą pamiętam najbardziej- ta trójka rodzeństwa siedzi w pokoju jednego z braci,znaleźli chorą wronę i trzymają ją w pudełku licząc na jej wyleczenie.Wtedy ich siostra podchodzi do komputera i w jakimś programie rysuje układ gwiazd który zobaczyła na niebie.I przez to jakoś wrzuca ich do komputera-stają się postaciami animowanymi.Ale właśnie nie pamiętam czy wciąż są ludźmi czy zmieniają się w zwierzęta..chyba to drugie.Może razem sobie przypomnimy
Stary 2011-01-15, 18:08   #385
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diya Pokaż wiadomość
Mary Louu-nie to chyba nie ten film...
tamten był pełnometrażowy a ten podany przez Ciebie trwa chyba pół godziny(z tego co wyczytałam).Kurczę uwielbiałam ten film-może pomocna będzie scena którą pamiętam najbardziej- ta trójka rodzeństwa siedzi w pokoju jednego z braci,znaleźli chorą wronę i trzymają ją w pudełku licząc na jej wyleczenie.Wtedy ich siostra podchodzi do komputera i w jakimś programie rysuje układ gwiazd który zobaczyła na niebie.I przez to jakoś wrzuca ich do komputera-stają się postaciami animowanymi.Ale właśnie nie pamiętam czy wciąż są ludźmi czy zmieniają się w zwierzęta..chyba to drugie.Może razem sobie przypomnimy
a pamiętasz może co oni robili w tej kreskówce , jakimi postaciami byli
czy byli z tego zadowoleni czy chcieli wrócić do swojego świata?/

Stary 2011-01-15, 18:56   #386
Diya
Raczkowanie

kurcze..z tym już gorzej..z tego co pamiętam to na początku byli zdziwieni,przywitały ich postacie zwierzęce jak z typowej kreskówki-jakiś lew i chyba miś.Potem szli do jakiegoś obozu i chyba ten najstarszy walczył z kimś na podobieństwo Goliata..więcej nie pamiętam no może jeszcze to że potem wrócili do domu,czas się nie zmienił i tylko ta wrona wyzdrowiała
Stary 2011-01-15, 18:59   #387
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
A za mną "chodzi" pewien film. Właściwie to jedna scena mocno mi zapadła w pamięć.
Oglądałam mały fragment tego filmu jakieś może jakieś 5 lat temu, na TVP1 albo TVP2. To był bodajże thriller albo film sensacyjny. Wydaje mi się, że wszyscy ścigali jakiegoś szaleńca.
Była to chyba scena kulminacyjna. Jakaś kobieta (wydaje mi się, że lekarka) zjeżdżała windą do piwnicy (to był chyba szpital), bo dostała wcześniej telefon (smsa?) od swojego kolegi, że na nią tam czeka. Gdy była już prawie na dole zadzwoniła do niego (albo on do niej) i powiedziała, że zaraz będzie na dole. Jej kolega na to że on do niej nie dzwonił i wcale nie kazał jej zjeżdżać. Kobieta zdziwiona pyta "Jak to?!". W tym momencie drzwi windy się otwierają a za nimi stoi ten szaleniec.
Mało, ale może ktoś sobie to przypomni.
A aktorów grających w tym filmie nie pamiętam
A film był na 98% produkcji amerykańskiej.
Naprawdę nikt tego nie kojarzy?
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 19:20   #388
Diya
Raczkowanie

Karaluszysko ja niestety nie kojarzę tego filmu nawet po Twoim opisie nie przypominam sobie żebym go oglądała kiedyś
Stary 2011-01-15, 20:28   #389
Mary Louu
Zakorzenienie

Diya i Karaluszysko

Niestety nie potrafię Wam pomóc. Nie znam tych filmów
Ale chcę się pochwalić moim szczęściem . Znalazłam ten film o dziewczynie z łańcuszkiem
A właściwie nie ja tylko jedna z Wizażanek , która przeczytała mój opis filmu , który miałam w podpisie i podała mi tytuł

Dla zainteresowanych to jest film
http://www.filmweb.pl/film/M%C5%82od...ca-1989-133548

Kochana dziękuję raz jeszcze
Stary 2011-01-15, 22:28   #390
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Drugi film, to właściwie serial:
Emitowany był w soboty po kreskówce Disneya, która była puszczana w godzianch 12-14. Serial opowiadał o grupie przyjaciół (serial USA), która miała różne przygody, spotykała się w pizzeri i jadła pizze i piła napoje w takich kolorowych szklankach dużych Np. był odcinek, jak przyjaciele poszli na jakąś wędrówkę skautowską do lasu, dostali mapę i jednej z dziewczynek zachciało się siku i użyła tej mapy i się zgubili Później okazało się, że nauczyciel cały czas oszukiwał, bo wcale nie wędrował z mapą, tylko jechał samochodem i jadł w restauracji.

Każdy odcinek był o czym innym. Jeden z grających chłopców był bardzo podobny do młodego Justina Timberlake
Podbijam

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Naprawdę nikt tego nie kojarzy?
Naprawdę, przez chwilę myślałam, że może "Incepcja". Tam była podobna scena, że w swoim śnie Leonardo (nie pamiętam jak nazywał się bohater grany przez niego) zjeżdża do piwnicy aby zobaczyć co tam się dzieje, a tam jego żona, która chce popełnić samobójstwo.

Zakręcony film, ale jak dla mistrzostwo świata

Cytat:
Znalazłam ten film o dziewczynie z łańcuszkiem
A właściwie nie ja tylko jedna z Wizażanek , która przeczytała mój opis filmu , który miałam w podpisie i podała mi tytuł

I jeszcze jedna zagadka
Film sprzed wielu, lat ok. 20 , pewnie połowy z Was nie było jeszcze na świecie, a ja taka stara jestem. Film kolorowy Ale jakiej produkcji nie wiem O bliźniakach - rudzielcach, chłopcu i dziewczynce, którzy mieli takie zaczarowane kulki i jak je mocno trzymali w dłoniach to coś tam się działo I zjeżdżali takimi tunelami w jakieś czarodziejskie miejsca

Z góry dziękuję

Ślub
Pati
Lili
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości