![]() |
#1831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje?
Ja mam zamiar zamówić sobie Nail Teka ale kompletnie niewiem którego. Widziałam na allegro że jest Foundation II, Intensive Therapy i Xtra. I nie ma mowy narazie o kupnie dwóch naraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosowałam Fundation jako podkład na to kolorowy lakier i Intensiwe Therapy. Wszystko ładnie się trzymało , efekty były. Wiem,że można stosować je pojedyńczo,ale efekty sa zdedycowanie lepsze i szybsze przy sposobie jaki ja robiłam
![]() |
![]() |
#1833 |
Raczkowanie
|
Ale z tego co czytałam to codziennie trzeba domalowywac kolejna warstwę to znaczy ze codziennie zmywałaś kolorowy lakier i nakładałaś wszystko od nowa? I jak działa ta odżywka Intensive Therapy skoro malowałaś ją na kolorowy lakier i nie miała bezpośredniego kontaktu z paznokciem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1834 |
Raczkowanie
|
Nie trzeba zmywać wszystkiego, tylko na to co masz pomalowane nakładasz kolejną warstwę (Intensive Therapy na Intensive Therapy
![]() Paati89 ma rację, dużo lepsze efekty będą stosując te 2 produkty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
Intensive Teraphy daje raczej ochronę mechaniczną. Te kilka warstw chroni paznokcie przed uderzeniem, złamaniem, a nie odżywia. Paznokieć sobie spokojnie rośnie, chroniony od zewnątrz tą "skorupką"
Już pisałam tutaj kiedyś - stosowałam kiedyś IT samodzielnie i nie przyniosło żadnych efektów. Z Foundation II jest zupełnie inaczej, choć czytałam, że oba preparaty mają takie same wartości odżywcze, jednak ja się z tym nie zgodzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te odżywki myślę że w połączeniu dają super efekty. Stosowałam też samą IT ale nie zauważyłam polepszenia kondycji paznokci. Dopiero w połączeniu z Fundation byłam zadowolona
![]() |
![]() |
#1837 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi. Już wszystko wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1838 |
szyciowa specjalistka :)
|
Dziewczyny zgłupiałam ... jakoś tak mi schodzi IT II, że zaczęłam się rozglądać za kolejną buteleczką ... tak czy tak przeglądam allegro i na aukcji FoundationII czytam:
Sposób użycia: Stosować raz dziennie, rano lub wieczorem, nałożyć jedną cienką warstwę formuły Nail Tek II Foundation, bez zmywania już istniejących. Raz w tygodniu zmyć wszystko bezacetonowym zmywaczem, oraz wykonać manikiur terapeutyczny. Stosować 4-6 tygodni w zależności od potrzeby. link do aukcji: http://allegro.pl/nail-tek-foundatio...397292499.html nie wiem czy już o tym było , jeżeli tak tak to przepraszam. ale sprzedawcy sie chyba coś pokićkało .. jeżeli mnie upewnicie to do niego napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1840 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
myslicie, ze to oryginal?
http://allegro.pl/nail-tek-intensive...388761487.html wprawdzie super sprzedawca i duzo schodzi ale widze, ze sa inne buteleczki niz ja mam moje sa z cienkimi zakretkami a tu sa szerokie chociaz slyszalam, ze chyba sa nowsze opakowania i starsze ![]()
![]() |
#1841 |
BAN stały
|
Stosuję Fundation II taki mleczny. Stosuję go od miesiąca i zauważyłam od tygodnia, że moje pazurki strasznie się pogorszyły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1842 |
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/uwaga-nail-tek-the...406608001.html
powiedzcie: podróba czy oryginał? z góry dzięki za pomoc ![]()
![]() |
#1843 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() edit: właśnie wyczytałam, że to są nowe opakowania ![]() No właśnie ... to zaraz napiszę do tego pana
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2011-01-10 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1844 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz są nowe opakowania właśnie z inną zakrętką, więc wszystko jedno czy cienka czy gruba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1845 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1846 |
BAN stały
|
ja własnie zaczełam kuracje dopiero 4 dzien, mam nadzieje ze pomze bo chciałabym w jakim kolwiek stopniu ogarnac je do studniówki a został mi tylko miesiąc..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1847 |
Przyczajenie
|
ehh... ja też kupiłam foundation II gdzie na aukcji pisało, żeby codziennie nakładać nową warstwę... ale skoro piszecie, że lepszy efekt jak stosuje się f II i intensive t. to zaopatrzę się w niego. mam nadzieje, że w końcu mi coś pomoże, bo ciągle się rozdwajają i łamią te moje paznokcie.. żadne skrzypy, żadne merz speciale - nic nie pomaga. sprzątam, zmywam w rękawiczkach nawet..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
a czym zmywacie naiteka z pazurów? chodzi mi o konkretne marki i nazwy zmywaczy. ja mam zielony isany, ale wydje mi sie, ze wysusza paznokcie. kupiłam sobie też ten http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=20502&next=1, ale kiepsko zmywa tyle warstw lakieru tzn. trzeba nim baaardzo obficie nasączyc płatek
![]() |
#1849 |
Zakorzenienie
|
pomylilam watek przepraszam
![]()
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2011-01-12 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1850 | |
|
Cytat:
ja stosuję dwa zmywacze . niestety zmycie trochę trwa, bo są delikatne. Ale wolę dłużej zmywać, niż szybko niszczyć paznokieć ... ![]() 1. Zmywacz z Biedronki (3,75zł za 200 czy 250ml) i zapach czekolady po minucie ![]() 2 zmywacz Dramers bezacetonowy. po kilku sekundach pachnie jak jakieś perfumy .. babcine, ale perfumy ![]() ![]() Oba zmywacze zmywają bez problemu, po prostu potrzeba ok 10-15sek. na paznokieć ![]() A na paznokciu NT FII + NT IT II+ 2x lakier + NT IT II + 3-4warstwy z codziennego dołożenia ![]() ![]()
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2011-01-13 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1851 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o stan moich paznokci to małe zmiany wprowadzam:P paznokcie jak były twarde tak są.udało mi się jeszcze bardziej je zapuścić ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1852 |
Raczkowanie
|
Ja też zamówiłam u tego sprzedawcy i myślę, że są to oryginały. Używam dopiero od wczoraj więc nic jeszcze nie mogę powiedzieć. Jak tylko zauważę jakąś poprawę to się z Wami tym podzielę. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1853 |
Raczkowanie
|
Ja stosuję niecały miesiąc NT Foundation i IT i moje paznokcie są... długie! Nie pamiętam, żeby w takim czasie tak szybko rosły mi pazurki. Bardzo długo męczyłam się z nimi po tipsach. A teraz... to coś niesamowitego, bo nie mogłam doprowadzić ich do porządnego stanu, jeśli chociaż trochę urosły ponad opuszkę to zaraz się łamały, a o rozdwojeniu to już nawet nie wspomnę. Są twarde i spokojnie mogę wykombinować jakiś wzorek, który teraz normalnie wygląda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
mil_ar ja też sobie chwaliłam je
![]() I jestem zdania że fundation i IT we dwójkę działają cuda, stosując je osobno nie zauważyłam znacznej poprawy paznokci
![]() |
#1855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Efekty zauwazylam już po 2 tygodniach, paznokcie szybciej rosły, były twardsze i nie rozdwajały się
![]() |
![]() |
#1857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny a czy po stosowaniu NT zwiększyły wam się paznokcie tzn czy wydłuża wam sie łozysko? ( nie wiem czy dobrze to zobrazowałam ![]()
![]() |
![]() |
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekiedy to już kwestia wręcz wrodzona,że mamy długi wolny brzeg a krótkie łożysko w takiej sytuacji raczej już się nie wydłuży. Przy urazach mechanicznych też róznie bywa, odrośnie lub nie.
![]() |
![]() |
#1859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy w życiu nie obgryzałam paznokci. Paznokcie rosną mi w miarę szybko. od 30 grudnia stosuję nail teka. pierwsza aplikacja była na paznokciach takie jakie miałam ( nie chciała ich obcinac przed sylwestrem) po zmyciu pierwszej kuracji po, ok. 4 dniach pazurki zredukowałam do zera i od tamtej pory stosuję NT tak jak napisałam w poscie wyżej, mam wrazenie że pazury rosna wolniej, ale jak dziś zmyłam wszystko to wydaje mi sie jakby łozysko było troszkę wieksze. hmmm... może ja już cos sobie wmawiam ![]()
![]() |
![]() |
#1860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uważam , że dwie warstwy są odpowiednie, tak jak w zaleceniach, ponieważ jedna warstwa wydaje się być jakby matowa (ze względu na bazę -Foundation). A każdego dnia już tylko IT, dopóki nie zacznie odpryskiwać. Czyli 1 dzień: Foundation + 2x lakier kolorowy + Intensive Therapy, kolejne dni: tylko IT ![]() Edytowane przez mil_ar Czas edycji: 2011-01-16 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.