|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Weronisia no o 16:00 nakarmie juz go przez inny smoczek i zobaczymy...ale boje sie troche tego ze juz sie nauczyl ze mu wolniej leci i bedzie sie krztusil przez ten szybszy smoczek...bo ten nutramigen jest tak rzadki jak woda
![]() A karmic go tez juz bede tylko w sypialni bo mamy tam czerwona lampke i sie do niej tez nauczyl i jest tam spokojniejszy![]() Patent z tym rogalem tez wykorzystam i kupie tego rogala moze szybciej sie nauczy ta glowe porzadnie trzymac ![]() A Pascalek śliczny i pieknie trzyma głowke! jak ja bym chciala zeby Tomek tak trzymał...
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam karuzelkę 2 m-ce i jeszcze nie wymieniałam baterii. Ale, żeby je wymienić, to będę musiała zdemontować karuzelkę. A fotkę zrobię, tylko później, bo teraz muszę córkę zawieźć na basen. Ishka możliwe, że na początku będzie się krztusił. Ale szybko się nauczy. Pascalek na początku też się krztusił. |
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że z tym pokarmem to tylko wrażenie, póki co mała nie płacze przy jedzeniu, więc chyba się najada, ale to dziwne, że mam teraz takie miękkie piersi, przecież ona rośnie to powinny być większe i cięższe, dobrze myślę? Ale chce częściej jeść, już myślałam, że mamy tą sprawę uregulowaną, ale chyba się myliłam...
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
hej ja tylko wpadłam na chwilkę sie przywitać i powiedzieć, że mój misiu kończy dziś 2 miesiące
|
#4326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4327 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez dolaczam do samotnych mam kierowcow tylko do tego moj na wygnaniu w uk
Ostatni raz widzielismy sie 1 grudnia i teraz przylatuje 2 lutego az na 3 dniWeronisia moja tez tak usypia z pielucha lub taka szmatka przytulanka nie wiem jak to nazwac. Uwielbia merdac sie po nosku inaczej nie usnie. Jak mam ja na rekach to normalnie wchodzi mi buzka pod pache zeby sie schowac jak spiaca. Do dziewczyn majacych problemy z usypianiem maluszkow sprobujcie z ta pieluszka na wiekszosc dzieci to dziala!!! A i dzis dostalam przepustke od mamy i wykupilam cala wode z rossmanna bo jest w promocji 1,49zl za 1l zobaczymy jak zareaguje malej brzuszek na nieprzegotowana wode |
|
|
|
#4328 |
|
Zadomowienie
|
Agas maz dzisiaj tez kupil na probe 4 szt tej wody
tez jestem ciekawa jak na nia maly zareaguje.A ja narazie sie wylaczam bo trza w domu cos zrobic wkoncu ![]() Jakby co to milego weekendu mamuski
|
#4329 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny macie podgrzewacze?
bo mnie to szybkie podgrzewanie wody w kubeczku denerwuje a mały w tym czasie się drze. ![]() i nie wiem czy wystarczy zwykły np:http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-b...392778042.html sporo osób kupiło czy jakis lepszy? i w tych pogrzewaczach jest temp.mleka 40stopni to jakos duzo mi sie wydaje ![]() ja po prostu próbuje ustami i jest taka jak ciepła i tak robie a moze zle robie??? Agas to witaj w klubie przez jaki smoczek twoja mała pije ta nutre bo moj przez smok avent dla noworodków z jedna dziurką boje mu sie dać wiekszy przez to jego dławienie. |
|
|
|
#4330 |
|
Raczkowanie
|
Bela14 ja mam podgrzewacz tt ale wydaje mi sie ze nie ma znaczenia jaka firma byle by trzymal stala temperature i tyle. Ja mojego od ponad miesiaca ani razu nie wylaczylam i dziala wiec nie narzekam. I szczerze nie wyobrazam juz sobie bez niego.Ja mam tak okolo 38 choc tez droga prob i bledow bo ustawiem po prostu miedzy 1 a 2 bo taka mam skale. 40st. to nie tak duzo a nie ma mozliwosci regulacji?? Przypuszczam ze jak podgrzewasz i probujac jest dla ciebie cieple mleczko to ma spokojnie ze 40st. bo ksiazkowe 37 jakie powinno miec dla mnie jet zimne no powiedzmy temp. ciala wiec nie odczuwam ciepla jak kropie na nadgarstek ale chlodu tez nie.
Co do smoczka to sie nie boj choc jesli nie ma jeszcze 3 mcy nie ma potrzeby zmiany jesli sie dziecko nie denerwuje no chyba ze bardzo dlugo je. Karmienie butla nie powinno chyba dluzej trwa niz okolo 15min. Moja je juz z 3 ale ja jej zageszczam nutritonem wiec musiala miec wiekszy. Probowalam nawet smoczka do kaszki i ladnie pila ale karmienie trwalo 3min. i sie domagala wiecej ale chyba nie dlatego ze byla glodna tylko ze nie possala swoje i tyle. Od 2 dni domagala sie wiecej i pije juz 150ml +5miarek +nutriton
|
|
|
|
#4331 |
|
Przyczajenie
|
Mam do sprzedania LEŻACZEK ŚLIMACZEK – HYBRYDOWY BRIGHT STARTS w idealnym stanie z oryginalnym pudełkiem instrukcją obsługi i wszystkimi papierami w komplecie baterie...
Krótki opis leżaczka: Pierwszy leżaczek działający na postawie nowej technologii Hybrydowej, dzięki której samodzielnie ukołysze Dziecko w sposób, w jaki robią to rodzice. Leżaczek jest duży, wygodny, doskonale dopasowany do wymiarów dziecka. Posiada pasy bezpieczeństwa, pałąk z zabawkami łatwy w montażu oraz demontażu, osiem łagodnych melodii i odgłosów natury. Dziecko leżąc w leżaczku na pewno zajmie się zabawą pluszowymi owadami. Pokrowiec można prać w pralce. Leżaczek przeznaczony dla dzieci od 3kg. do 9kg. Wiek: od 0m-cy Cena: 150,00 złotych (Nowy 230,00zł) W KOMPLECIE BATERIE ![]() DLA ZAINTERESOWANYCH MOGĘ WYSŁAĆ ZDJĘCIA NA ADRES E-MAIL |
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Bela, ale po co podgrzewacz? karmisz butlą? ja normalnie mam wode w butelce i jak jest czas na karmienie dolewam cieplej przegotowanej z czajnika, daje mleko i juz
po karmieniu myje butle, wlewam wode i czeka na nastepne karmienie ![]() Ja tez ładuje bateryjki do karuzeli. Mam akumulatory 2600, pare dni trzymają i tez tam slubki z tylu byly, ale nie zakladam ich, bo klapka sie ladnie trzyma bez srub.No i oficjalnie juz nic nie sciagam z piersi, szkoda, no ale coz Kurcze cwicze brzuszki, mam nadzieje ze szybko mi zniknie ta ciastolina ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- aa no i moja mała zamiast coraz wiecej to je coraz mniej.. dzis co 3h po 60ml kurcze musze poczytac o tych smoczkach bo nie znam sie, moze tez cos jest nie tak bo mleko jej wyplywa bokami, denerwuje sie ale nie zawsze..
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
To dlatego tak szybko ci padają. To niestety wada akusów. Ja też mam, ale do tego sprzętu kupiłam baterie, bo nie uśmiecha mi się rozkręcanie karuzelki.
A przymocowana jest tak jak na zdjęciu. Cytat:
Jak już widać, że chce mu się spać, to mąż albo córka mnie wołają, że moja pacha potrzebna ![]() Ja mam Avent i mam ciągle ustawiony na '1' i to jest idealna temperatura do mleka. Ja wlewam do butelki odpowiednią ilość wody (tej gotowej z kartonika) i wstawiam do podgrzewacza. Jak młody zgłodnieje, to mam idealnie ciepłą wodę, tylko wsypać proszek i gotowe. A co do temperatury, to te 40 stopni, to jest dobra temperatura. Przecież nawet na każdym mleku pisze, żeby podawać w temp. 37 stopni Zresztą podgrzewacz jest z pokrętłem, więc sama sobie ustawiasz ile chcesz. Ja sobie nie wyobrażam funkcjonowania bez podgrzewacza. Przy poprzednim dziecku zamiast podgrzewacza używałam termosu. Ale to jest za dużo zabawy. Bo najpierw trzeba zagrzać wodę w czajniku, a potem gdy trzeba zrobić mleko, to trzeba kombinować, żeby uzyskać dobrą temperaturę, bo albo wychodzi za zimne albo za ciepłe. A tak w podgrzewaczu zawsze temp. jest idealna |
|
|
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
Ja do tej pory też nie miałam podgrzewacza ale już mnie wkurzało własnie to grzanie wody i dopiero dostosowywanie idealnej temp, masakra normalnie. No i pare dni temy zakupiłam i mleczko podaje sie teraz w expersowym temp tymbardziej że mały jak jest głodny to trzeba mu szybko butle podawać bo wkurza się tak że wszyscy chyba słyszą jego krzyki
Ja kupiłam z NUKA taki zwykły prosty za niecałe 20 euro. Tylko szkoda że nie miał w zestawie przejściówki samochodowej |
|
|
|
#4335 |
|
Dragonfly
|
Witam Was po paru dniach niobecnosci(padl internet),ale zescie naskrobaly
sprobuj e nadrobic ale zobaczymy czy sie uda
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co nowego u Was?Bella, 40 stopni to dobra temp. Ja na opakowaniu mm mam napisane, by w takiej temp. robić mleko. Tesciowie pojechali własnie, sympatycznie było. Ale taki gwar (bo byl jeszcze szwagier i ciocia i moja mama), że się aż zmęczyłam wizytą
|
|
#4337 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzięki, dziś właśnie kladłam Ali u mnie n akolanach i mniej więcej byla w takiej samej pozycji jak Pascal na zdjęciu
Kliwia - koniecznie! czekam grzecznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie muszą byc cięższe i bardziej twarde, w pewnym momencie dostosowują się do potrzeb dziecka i produkuja tyle ile dziecko wypija - dlatego nie czujesz takiej ciężkości i nawału. Jak karmiąłm co 3 godziny to cały czas były miękkie, ale jak Ali spała 5 godzin to dopiero czułam, że robią się cięższe, a jak przesypia teraz 7-8 godzin, to po kilku dniach znów już nie czuję tej ciężkości - bo piersi się dostoswały do tego rytmu karmienia. Potwierdziła to też położna.Cytat:
Viki zrobiłaś tort ?
Urodziłam się 13ego w piątek Nasz Skarb Nasze nadchodzące Szczęście Edytowane przez essence30 Czas edycji: 2011-01-15 o 17:44 |
|||
|
|
|
#4338 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Ale naprodukowałyście....
![]() ja mam jednak jutro egzaminy a nie dzisiaj, a i tak nie umiem, no bo juz nie wiem od czego zaczac nauke wiec sobie juz darowalam z tego wszystkiego, ale pojde i zobacze a noz sie uda, trzymajcie kciuki jutro od 13.30 Tymek jak lezy na przewijaku to zaczął sie interesowac karuzelka i mu pokazalam jego raczka ze moze szturchnac małpe albo papuge i teraz sie tak skupia mocno i probuje w nie wcelować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ishka wspolczuje, wiem o czym piszesz, szpital do masakra jakaś, mam nadzieje wielką ze nasze dzieciaczki nie beda musiały tam trafić nigdy. Trzymam kciuki za Tomeczka, zeby ładnie jadł i trzymał głowkę Cytat:
![]() Ale jak poczytalam o tym oglupianiu to chyba bede go odwracac od tv i bedzie tylko słuchał muzyki, nie wiedzialam ze to moze szkodzic.. ![]() Cytat:
Cytat:
juz duzy chłopak
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
My juz po wizycie - na szczęście osluchowo jest czysto - dostała Euphorbium do noska, Flegaminę w kropelkach, Calcium i Viburcol w czopkach i ma jej przejść w ciągu tygodnia - oby ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Niebieskaa, napisz koniecznie jak obejrzysz, czy Ci się podobał
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Niebieskaaa trzymam kciuki za egzamin
co zaliczasz? tzn jaki przedmiot ![]() Karmie Nan 1, a teraz mam NAN 1 HA, bo tz sie pomylil i kupil takie heh.. cholewa musze na jakies usg piersi isc czy cos bo czuje guza jakiegos i juz mi sie ryczec chce
|
#4342 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamy
![]() cały dzień próbuje coś napisać ![]() podziwiam wszystke z was które na codzien nie mają TZetów w domu ja jestem strasznie nieporadna w macierzyństwie i nie wyobrażam sobie jakbym miała sobie sama dać radę - TZet pracuje obok domu i jak coś mi trzeba to dzwonię i jest natychmiast na ratunek ![]() może gdybysmy nie byli w takiej sytuacji to wzięłabym się w garść i lepiej sobie radziła ![]() ale ja też nie wyobrażam sobie rozłąki-nie znoszę jeździć na zjazdy-tęsknię wtedy bardzo-a to tylko 2 dni.... sposobu na zasypianie jeszcze nie mamy, ale popróbuję wasze ![]() ale muszę się pochwalić ze nasze karmienie się skróciło-max. 25min trwa ![]() a już 2 razy w dzień między karmieniami nie śpi, tylko najczęściej jest wtedy na rękach bo w nosidełku, huśtawce i wózku płacze... ale staram się go czymś zajmować bo nie mogę wciąż go nosić-5kg pączuś a zainteresować go jakąś karuzelą lub pałąkiem z zabawkami można jak skonczy miesiąc? bo jeszcze nic nie zamontowałam i się zastanawiam kiedy można póki co używamy tylko konika morskiego ale te melodyjki nie zawsze na niego działają ![]() i kurcze pielucha na twarzy nie działa na niego a ja myslałam że wszystkie dzieci to lubią , a on nie znosi i zawsze odpycha tą pieluchę
|
#4343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od kiedy to czujesz?boli? |
|
|
|
|
#4344 |
|
Zadomowienie
|
No i mamy chyba mały sukces...mowie mały bo o 16:00 jadł pieknie z butli ze smokiem z 2 dziurkami a juz o 19:00 byly mały marudzenia no ale wypił całą prawie czyli 170ml
I musze powiedziec ze miejsce sypialnia+szybszy smoczek=sukces narazie nieśmiało bo nie wiadomo czy to jednorazowo tak ładnie pił ale zobaczymy jak dalej bedzie pic...I wogole sie nie krztusił Weronisia miałaś racje zassał butle bez zadnej przerwy i wypil w 7 minut heh no ale jeszcze boje sie cieszyc![]() Aaaa i wyobraźcie ze zostałam sama z małym na weekend...mąż pojechał sobie do moich rodzicow zeby sie napic z moim tatą...no nie wierze normalnie ze bez nas pojechał ja bym tez pojechala ale w sumie nie chcialam przez małego...w poniedzialek idziemy do lekarza i chce go poobserwowac jak sie bedzie zachowywac czy bedzie juz normalnie jadł a wiadomo w innym miejscu sie dziecko zachowuje inaczej...no ale coz włącze sobie jakiegos filma no i mam Was z czego sie bardzo ciesze![]() Anecka a jakiego rozmiaru smoczka uzywacie? Bo jesli leje jej sie po bokach tzn ze za szybko jej leci.Przynajmniej tak kiedys mialam u juniora. My mamy podgrzewacz Nuka ok 40euro za niego dalismy bo sprowadzalismy z niemiec.Jestem bardzo zadowolona.Wczesniej tez bawiłam sie z termosem ale to za duzo zabawy i biegania w nocy ![]() Aaa i z tą wodą z rossmana naprawde fajnie-wygodnie zreszta z przegotowana wodą z czajnika zawsze sie bałam ze tam jakis osad zostanie w butli i małemu to sie pozniej gdzies osadzi w organizmie bedziemy ja caly czas teraz juz kupowac. Jeszcze jestem ciekawa kupki na tej wodzie jaka bedzie ale to dopiero jutro kolo 11 bo akurat junior tak tworzy heh
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2011-01-15 o 19:50 |
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis to dopiero wyczulam bo mnie piers zaczela pobolewac i kłuć.mallinka, ja zainstalowalam karuzele jak mala miala miesiac i zaczela sie patrzec a teraz ma 1,5msc i wodzi wzrokiem za obracającymi sie baranami. (suma sumarum dostalismy najtansza karuzelke od sasiadow i gdyby nie glosna praca trybikow to bylaby super a chcielismy rainforest, ale widze ze chyba to nie ma roznicy czy karuzela bedzie za 30zl czy za 130..)
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4347 |
|
Raczkowanie
|
essence30 tak wiem wiem ale w ksiazeczce nic nie ma napisane o bioderkach. Ja wyczytalam tu na forum i sama sie pediatry zapytalam i dopiero dostalam skierowanie. Mala spi duzo na brzuszku fałdki sa rowno...ale wole sprawdzic
![]() Melabn no w promyku na bioderka na marzec i powiedziala ze to nie za pozno! A tam tez u okulisty i powiedzieli nam ze lepiej na kliniki jechac bo tam cos zaradza a tu zaplace za wizyte a skieruja nas i tak i tak tam.A oczko ropieje jak placze zolta wydzielina tak po za tym to nic sie nie dzieje. Moja malutka spi w lozeczku w nocy czasem w dzien i na brzuszku dzieki bogu lubi lezec
|
|
|
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
też uważam że nie ma znaczenia czy karuzela za 30 czy za 130 zł
ale u nas pytali jaką byśmy chcieli to zamówiłam słynną rainforest skoro i tak szwagierka chciała wydac 300zł na nosidełko to odmówiłam a poprosiłam karuzelę ![]() Anecka musisz jak najszybciej sprawdzić co to w piersi... wydaje mi się, czy już w ciąży pisałaś o tym że czujesz jakieś zgrubienie w piersi, czy to nie ty? Ishka to super że wszystko powoli się normuje a swoją drogą to bardzo ciekawe jak takie drobne rzeczy potrafią wpływać na życie naszych dzieci jak już powoli skraca mi się czas karmienia to chyba też zacznę karmic zawsze w tym samym spokojnym miejscu w domu ![]() oho, moje echee, echee się budzi
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
mallinka, tak ja czulam zgrubienia, ale potem zniknely po prysznicach. W poniedzialek pojde sie zarejestrowac na kontrole do ginekologa i moze uda mi sie do onkologa isc zarejestrowac..
Aliszcze probowalam recznie ale nic nie idzie, tak mleko do pieluchy sciagalam w szpitalu jak mialam nawał a potem zastoj.. Sluchajcie ile razy dziennie podajecie picie dziecku? bo moja od 2 dni nic nie wypila. Miedzy karmieniami nie chce, wypluwa smoczek, wiec chyba bede w porze karmienia podawac troche herbatki i od razu mleko?
|
#4350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Porównać sie raczej nie da i dlatego można by długo debatować o tej samotności ![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

jak ja bym chciala zeby Tomek tak trzymał...

Ostatni raz widzielismy sie 1 grudnia i teraz przylatuje 2 lutego az na 3 dni

nie muszą byc cięższe i bardziej twarde, w pewnym momencie dostosowują się do potrzeb dziecka i produkuja tyle ile dziecko wypija - dlatego nie czujesz takiej ciężkości i nawału. Jak karmiąłm co 3 godziny to cały czas były miękkie, ale jak Ali spała 5 godzin to dopiero czułam, że robią się cięższe, a jak przesypia teraz 7-8 godzin, to po kilku dniach znów już nie czuję tej ciężkości - bo piersi się dostoswały do tego rytmu karmienia. Potwierdziła to też położna.
juz duzy chłopak