Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-15, 20:12   #1741
_Lisa
Raczkowanie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VII

Cytat:
Napisane przez nucha92 Pokaż wiadomość
czy w waszych biedronkach też nie ma już od jakiegoś czasu mieszanki studenckiej i jumbo ? ;-(
Pytałam panią w biedronce i mieszanki studenckiej nie ma i już podobno nie będzie.

_Lisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:23   #1742
actriz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mroowa_ Pokaż wiadomość
Pewnie mają SLSy..? Czy może jednak nie...?
ma na drugim miejscu ale ciężko teraz znaleźć kosmetyk bez tych różnych niepotrzebnych składników, poza tym moja przyjaciółka, która ma pojęcie o surowcach kosmetycznych (studia) sprawdzała w wielu źródłach i mówi, że nie zostało jak do tej pory potwierdzone naukowo, że SLSy powodują raka, więc..
actriz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 21:01   #1743
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
a u mnie są takie mleka - słodzone i niesłodzone...stoją obok kaw ale ceny nie kojarzę :/
2.19 zł

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 21:06   #1744
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
A możesz jakoś porównać smak tych dwóch z biedrony czyli Fuego i Cafe D'or? Miałam Fuego ale tej drugiej nie próbowałam, może warto by było tym razem ją wybrać
Fuego kupiłam raz i więcej tego nie zrobię Gorzka i ogólnie nie smaczna jak dla mnie. Tej drugiej nie próbowałam niestety. A pamiętacie taką z cykorią?????????? Dlaczego jej już nie ma????????? Rewelacja
Stary 2011-01-15, 21:06   #1745
Atmis
Przyczajenie

Czesc
Dziewczyny ja chcialam jeszcze raz polecic naklejki na sciane w biedro, mojej malej kupilam waszki elfiki i motyle 3D rewelacja, plastikowo wygladaja tylko takie jakby lekko dmuchane, te sa super Pozdrawiam
Atmis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 21:24   #1746
laisla
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie obu kaw
A sprawa tej goryczy w kawie rozpuszczalnej to nie jest tak, że jeśli wsypie się jej zbyt duzo do filiżanki to po prostu zawsze jest gorzka i trzeba wtedy jakoś rozcieńczyć mlekiem czy wodą..?

Mówiłyście o smietanie 30%, u mnie leży w lodówce oczywiście. Kupiłam kiedyś tę mniejszą za ok 1,5 i nie ubiła mi się, chwalona była ta większa za coś ok.3zł i następnym razem wybiorę ją.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 21:31   #1747
wildrepublic
Raczkowanie

Cytat:
A możesz jakoś porównać smak tych dwóch z biedrony czyli Fuego i Cafe D'or? Miałam Fuego ale tej drugiej nie próbowałam, może warto by było tym razem ją wybrać

Fuego jest zdecydowanie mocniejsza, cierpka - w porównaniu do Cafe D'or, która jest delikatniejsza o subtelnym, wyrafinowanym smaku (jak wszystkie wersje markowych kaw typu "gold").
Polecam
wildrepublic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 21:54   #1748
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anioleczek25 Pokaż wiadomość
ja też ją piję i jak dla mnie to bardziej mi smakowała ta z serii Just Fit, ale cóż...
ja uwielbiałam 'oczyszczanie' z just fit, była taka mocno ziołowa, mam nadzieję, że jeszcze wrócą...

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
2.19 zł
takie tanie to mleko skondensowane? w każdym sklepie jak jestem to ok. 4-5 zł

Cytat:
Napisane przez wildrepublic Pokaż wiadomość
Fuego jest zdecydowanie mocniejsza, cierpka - w porównaniu do Cafe D'or, która jest delikatniejsza o subtelnym, wyrafinowanym smaku (jak wszystkie wersje markowych kaw typu "gold").
Polecam
no to w takim razie jak skończy mi się fuego to kupię ta cafe d'or i porównam bo właśnie najbardziej lubię takie delikatne kawy

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 22:12   #1749
mroowa_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Ja wzięłam się dzisiaj za oklejanie półki okleiną z Biedry i jak na złość mi zabrakło,a u mnie już nie ma tego koloru.Zobaczę jutro w drugiej,a jak nie to myślicie,że dostanę takie okleiny gdzieś w np.Obi?
Spokojnie, powinna być w obi, i nie tylko. W większości sklepów z artykułami do remontów, meblowych.
Cytat:
Napisane przez actriz Pokaż wiadomość
ma na drugim miejscu ale ciężko teraz znaleźć kosmetyk bez tych różnych niepotrzebnych składników, poza tym moja przyjaciółka, która ma pojęcie o surowcach kosmetycznych (studia) sprawdzała w wielu źródłach i mówi, że nie zostało jak do tej pory potwierdzone naukowo, że SLSy powodują raka, więc..
Hmm niemniej jednak wysuszają skórę (u mnie). No cóż, poniucham, jak mnie zapach uwiedzie to się skuszę, będę używała na zmianę z żelem babydream, bo tamten bezzapachowy mi się znudził. Trzeba się dopieścić jakimś zapaszkiem w kąpieli w te ponure dni
mroowa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 22:13   #1750
missoni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Fuego kupiłam raz i więcej tego nie zrobię Gorzka i ogólnie nie smaczna jak dla mnie. Tej drugiej nie próbowałam niestety. A pamiętacie taką z cykorią?????????? Dlaczego jej już nie ma????????? Rewelacja
Co do kawy z cykorią, to nie wiem jaka była akurat w biedronce, bo nie kupowałam tam kawy ale ogólnie ja piję tą http://multimedia.agito.pl/image/700...g.236471.2.jpg też z cykorią i jest pyszna.
Przywiozłam swoją przy okazji zza granicy, by odkryć że u nas normalnie ją sprzedają w rossmanie , więc tam powinna być.
Stary 2011-01-15, 22:17   #1751
Kinga 72
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość

Ta herbata ze skórką cytryny i limonki to czerwona? Bo rooibos jest original, z pomarańczą i miodem. A czerwonej szczerze mówiąc nie widziałam.

A masłko faktycznie ma dobry skład i jest bardzo przyjemne w użyciu. Dobrze się rozsmarowuje, szybko wchłania, nawilża, pieknie pachnie ale nie nachalnie, jest gęste przez co może być mało wydajne. I ma sporo tych drobinek rozświetlających, na karnawał w sam raz
Tak, ta ze skórkami to właśnie czerwona, pojawiła się niedawno, może nie zwróciłaś na nią uwagi. A z rooibos są takie rodzaje jak wymieniłaś
To masełko może też ładnie wyglądać latem na lekko opalonej skórze błyszcząc w słońcu.
Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
specjalnie poszłam do biedrony po to masło do ciała, ale nie było muszę inne odwiedzić.
Cytat:
Napisane przez klaudens Pokaż wiadomość

u nas tez nie widziałam
No to u mnie pewnie też nie będzie tego masełka, bo nie ma wielu produktów, o których tu nieraz piszecie.
Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Ja wzięłam się dzisiaj za oklejanie półki okleiną z Biedry i jak na złość mi zabrakło,a u mnie już nie ma tego koloru.Zobaczę jutro w drugiej,a jak nie to myślicie,że dostanę takie okleiny gdzieś w np.Obi?
Jasne - obi, castorama, praktiker itp. Nawet w lidlu od 20. mają być okleiny w 10 wzorach, ale nie wiem czy akurat taki wzór jak Ty kupiłaś.
Kinga 72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 22:18   #1752
LIMMA21
BAN stały

Ricore jest pyszna
LIMMA21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 22:21   #1753
actriz
Zadomowienie

Cytat:
Hmm niemniej jednak wysuszają skórę (u mnie). No cóż, poniucham, jak mnie zapach uwiedzie to się skuszę, będę używała na zmianę z żelem babydream, bo tamten bezzapachowy mi się znudził. Trzeba się dopieścić jakimś zapaszkiem w kąpieli w te ponure dni
jakie ma właściwości pielęgnacyjne idę niedługo właśnie się przekonać , jak chcesz to Ci jutro napiszę ale zapachy wszystkie 3 jak dla mnie są bardzo fajne , a faktycznie czasami przyda się jakaś odskocznia od żelu na wszystko
actriz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 22:22   #1754
Kinga 72
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missoni Pokaż wiadomość
Co do kawy z cykorią, to nie wiem jaka była akurat w biedronce, bo nie kupowałam tam kawy ale ogólnie ja piję tą http://multimedia.agito.pl/image/700...g.236471.2.jpg też z cykorią i jest pyszna.
Przywiozłam swoją przy okazji zza granicy, by odkryć że u nas normalnie ją sprzedają w rossmanie , więc tam powinna być.
Ricore jest w każdym supermarkecie, akurat w rossmannie nie widziałam.
Kinga 72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 22:49   #1755
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
ja uwielbiałam 'oczyszczanie' z just fit, była taka mocno ziołowa, mam nadzieję, że jeszcze wrócą...

takie tanie to mleko skondensowane? w każdym sklepie jak jestem to ok. 4-5 zł

no to w takim razie jak skończy mi się fuego to kupię ta cafe d'or i porównam bo właśnie najbardziej lubię takie delikatne kawy
ta just fit oczyszczanie może i smaczna, ale potrafi zniszczyć rytm prawidłowego wypróżniania się po dłuższym stosowaniu (to taka przestroga gdyby ktoś pił, bo mu smakuje )
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 00:58   #1756
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wildrepublic Pokaż wiadomość
Polecam
Dziękuję Teraz już sama zwątpiłam bo kupowałam tę urodzinową kawę we wrześniu za 9,99 i może to właśnie była ta Cafe D'or, nie pamiętam ale chyba złotawy taki słoik był
Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
ta just fit oczyszczanie może i smaczna, ale potrafi zniszczyć rytm prawidłowego wypróżniania się po dłuższym stosowaniu (to taka przestroga gdyby ktoś pił, bo mu smakuje )
To samo słyszałam, że rozregulowuje pracę przewodu pokarmowego i bez wspomagaczy potem sobie nie radzi..na dłuższą metę szkodliwa zabawa z tymi herbatkami
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 09:19   #1757
kamila29091
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n a d i a Pokaż wiadomość
Witaj w gronie studentek żywiących się w biedrze
Ja wczoraj jadłam na obiad paszteciki z kapustą i grzybami. Kosztowały 2.99, jeden zjadłam wczoraj, jeden mam na dziś Co prawda jest sorbinian potasu i jakieś E-dziadostwo, ale jaka cena. I jakie to dobre..

A propos, mam pytanie do "starych wyjadaczek" z biedronki Czy możecie polecić jakąś kawę? Widziałam cafe d'or i arabię i nie wiem czy warto? Która lepsza? Jestem przyzwyczajona do trochę burżujskiej kawy (Jacobs kronung) i nie wiem czy przerzucenie się na biedronkową nie będzie dla mnie i moich kubków smakowych szokiem Ale jednak piję dużo kawy i mój portfel cierpi przez moje burżujskie przyzwyczajenia
ja też kocham kawę i wiem co czujesz. z biedronki polecam te saszetkowe 10 szt za 3 zl. i ta rozpuszczalna 20 dkg za ok 12 zl?
a jak chcesz markowa kawe to czatuj na ulotkach w tesco. ja tak robie. ostatnio kupilam 200 g tchibo family rozpuszczalnej za 10 zl. przedtem 200 g jacob velvet za 15 a teraz jest po 26. choc velvet jest lagodna i srednio mi podeszla. wole kawe ktora ma w sobie goryczke.
bardzo lubilam ta kawe sniadaniowa z cykoria w takim zoltym opakowaniu a juz ich dawno nie ma w biedronce.
jak tak piszecie o kosmetykach to sobie przypomnialam ze kilka lat temu kupowalam w biedronce swietne odzywki do wlosow z winogron albo z henna. i nagle przestaly byc. do tej pory nie znalazlam takich dobrych odzywek jak tamte. nawet loreal gorszy.

Edytowane przez kamila29091
Czas edycji: 2011-01-16 o 09:37
kamila29091 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 10:51   #1758
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Zawsze kupowałam mleczko w sprayu STAR do czyszczenia kuchenek. Świetnie radził sobie z inoxem. Od pewnego czasu nie widze tego mleczka w Biedronce. Czy są one u was? Zastanawiam się również nad sprayem FIRST ale nie wiem czy nadaje się do inoxu?
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 10:52   #1759
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, powinna być w obi, i nie tylko. W większości sklepów z artykułami do remontów, meblowych.
Cytat:
Napisane przez Kinga 72 Pokaż wiadomość
Jasne - obi, castorama, praktiker itp. Nawet w lidlu od 20. mają być okleiny w 10 wzorach, ale nie wiem czy akurat taki wzór jak Ty kupiłaś.
Dzięki dziewczyny Tak właśnie kojarzyłam,że ta firma produkuje też chyba farby.W takim razie w razie czego ruszam na Obi,bo mam niedaleko.
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:50   #1760
Caramella
Wtajemniczenie

czy ktores z was regularnie uzywaja biedronkowego zmywacza? ja uzywam od jakiegos roku, kupuje tylko ten. zawsze mial delikatny zapach ale od jakichs dwoch opakowan po prostu nie moge zniesc jego zapachu... nie wiem czy zmienili sklad czy co, ten zapach jest okropny :/ macie tez takie odczucia?
who we wish we could be
who we want to be with

63-62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
Caramella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:09   #1761
Isiowata87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Caramella Pokaż wiadomość
czy ktores z was regularnie uzywaja biedronkowego zmywacza? ja uzywam od jakiegos roku, kupuje tylko ten. zawsze mial delikatny zapach ale od jakichs dwoch opakowan po prostu nie moge zniesc jego zapachu... nie wiem czy zmienili sklad czy co, ten zapach jest okropny :/ macie tez takie odczucia?
hihi a może jestes w ciazy i zapach ci sie zmienił
ja uzywam i dalej jest ok tzn dalej tak cuchnie

ja jutro ide do biedry po:
-ceramiczną patelnie
-mysle nad kubkiem termicznym
Isiowata87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:17   #1762
2016070150903
Konto usunięte

mam ten sam problem ze zmywaczem. zużyłam już kilka butelek i było ok, a teraz dosłownie duszę się od tego smrodu. niby każdy zmywacz śmierdzi, ale ten to przesada.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:20   #1763
anioleczek25
Rozeznanie

Cytat:
ja ostatnio już jakiś czas używam tego zmywacza i zapach jak dla mnie też jest okropny, choć zmywa dobrze lakier, ale chyba więcej go nie kupię, wypróbuję jakiś inny zmywacz i już nawet mam jeden na oku z Rossmana
anioleczek25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:29   #1764
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
Cytat:
To samo słyszałam, że rozregulowuje pracę przewodu pokarmowego i bez wspomagaczy potem sobie nie radzi..na dłuższą metę szkodliwa zabawa z tymi herbatkami
był czas, że piłam ją codziennie, potem przestałam, a moje wypróżnianie cały czas było takie same dzisiaj kupiłam w B. mięte i aż jestem zdziwiona jak mi zasmakowała. tak dawno nie piłam mięty, a teraz mam ochotę na drugi wielki kubek

Stary 2011-01-16, 13:20   #1765
missoni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinga 72 Pokaż wiadomość
Ricore jest w każdym supermarkecie, akurat w rossmannie nie widziałam.
Całkiem możliwe ale mieszkam w małej mieścinie, więc u mnie nie ma. Ogólnie trzy markety obok siebie, a asortyment jak w sklepie na rogu. A później człowiek musi jechać 40 km, jak w przepisie jest inny ser niż żółty.
Ost w Biedronce zauważyłam mascarpone to od razu robiłam tiramisu, bo następnym razem mogłoby już nie być.
Stary 2011-01-16, 13:25   #1766
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anioleczek25 Pokaż wiadomość
ja ostatnio już jakiś czas używam tego zmywacza i zapach jak dla mnie też jest okropny, choć zmywa dobrze lakier, ale chyba więcej go nie kupię, wypróbuję jakiś inny zmywacz i już nawet mam jeden na oku z Rossmana
okropny ? dla mnie pachnie waniliowo
Stary 2011-01-16, 13:33   #1767
unBeatable
Raczkowanie

Czy któraś z Was piła kiedyś napój energetyczny Be Power, ale zrobiony z pastylek do rozpuszczania w wodzie (stoją przy kasie) ? Ciekawa jestem, czy rzeczywiście "dają kopa"? ;>
unBeatable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 13:37   #1768
lunerin
Rozeznanie

ja je piję jako shoty rozpuszczam w minimum wody a potem popijam czystą wodą, bo inaczej to za dobre to one nie są.. ale mnie pobudzają, parę sesji z nimi przeżyłam, ale to raczej nie były małe ilości wypite, niestety...
lunerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 14:07   #1769
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez unBeatable Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was piła kiedyś napój energetyczny Be Power, ale zrobiony z pastylek do rozpuszczania w wodzie (stoją przy kasie) ? Ciekawa jestem, czy rzeczywiście "dają kopa"? ;>
ja osobiście prawie nigdy nie czuje kopa ani po kawie ani po energy drinkach, ale piję, bo uwielbiam smak te w tabletkach też piłam i mi smakują (najmniej cola), ale ja już mówiłam, nie czuję się po nich jakaś pełna energii

Stary 2011-01-16, 14:16   #1770
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jedną butlę od roku i pachnie watą cukrową :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości