|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24389366]chyba dlatego za darmo, że w sumie w tym wieku dzieciaczki za dużo sie w takim miejscu nie pobawią.
![]() no i na dodatek przy niedzieli będzie pewnie mnóstwo ludzi... istny sajgon. ![]() Chyba lepiej byłoby się wybrać w dzień powszedni. razy siedem.[/QUOTE]Ano właśnie powiedziala mi, że lepiej jutro...dzisiaj akurat mają 4 imrpezy urodzinowe, więc będzie dużo ludzi.. Ten plac zabaw jest praktycznie 2 minuty od mojego domu i jestem tam codziennie bo to w CH, więc w niedzielę z rana czyli 10 nie ma praktycznie żadnych dzieciaczków. Wszyscy zwalają się ok 14
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24388819]
chyba bym udusiła. ![]() Mój TŻ wszystko po sobie sprząta, wie gdzie jest kosz na pranie, gdzie się odwiesza czyste ubrania... także w tej kwestii żadnych starć nie ma. nic nigdzie nie leży, krzesła nie są obwieszone, wszystko na swoim miejscu. [/QUOTE] Dusiłam już wiele razy No zaa niiiic nie moge tego wytępić ![]() Fotele obwieszone jego ciuchami, pod leżą kulki skarpet. I nie sprzątam tego żeby sam sobie sprzątał, no ale ja długo tak nie mogę. Jak jest w domu to karzę mu to natychmiast sprzątać - to wtedy sprzątnie ![]() Cytat:
![]() Gratulacje
|
|
|
|
|
#4743 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje ![]() No niemożliwe są te Wasze dzieci.Jedno siada już na nocnik,drugie ma 7go zęba,czym Wy je karmicie.. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-15 o 13:41 |
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj i dziś zapodałam rybkę - po raz pierwszy. baaardzo smakowała. ale ten oddech o zapachu paprykarza....
|
|
|
|
|
#4745 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super - mój sie nie może doczekac i prognozuje że pierwsze słowo małej to bedzie właśnie tata bo niby łatwiejsze ![]() Słodko śpi ![]() Cytat:
![]() najleps zego .Cytat:
![]() wiec nie kupiłam , za to używam takiego dokrecanego do miksera i naprawde świetnie sie sprawdza ![]() Cytat:
Cytat:
Gnaty mnie wszystkie bolą na tą pogode , starośc nie radośc ![]() Leje i wieje , masakra - chce wiosneeee ![]() Juz sie doczekac nie moge . Babcia nam dzis wyjechała wiec sie same bawimy ale we wtorek chyba wpadnie jeszcze na kilka dni ,strasznie jej sie przykszy za wnuczką![]() Przez tą pogode nawet moje dziecie zrobiło sobie mega długą drzemke na południe - całe 1,5 godziny ![]() ona te drzemki ma co dzien inne . nie idzie nic przewidziec .
|
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24388819]tak z ciekawości spytam, ile tych pieluszek potrzeba mieć, i ile wkładów?
żeby na nich non stop być? czy używasz tylko sporadycznie? ![]() daj no jakiś dzieciowy avatar, jakoś mi ten jęzor nie pasi... wciąż Cię nie poznaję. ![]() [/QUOTE] używamy tylko wielorazowych. Dokladnie nie wiem ile ich mam Z firm polecam IttiBitti, Bumgenius, Close Parents, TotsBots, Applechecks. Mam tez kilka ulubionych szytych przez dziewczyny z forum pieluszkowego.Kopalnia wiedzy nt na stronie pieluszkarnia . pl i forum chusty. pl. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24389494]bianka, i jeszcze ile razy dziennie zmieniasz taka pieluszkę? po każdym zmoczeniu trzeba dać nowa pieluszkę i nowy wkład? [/QUOTE]Dobra pieluszka np ItsiBitsi sio spokojnie wytrzymuje 2-3 godz sikania - maja dobrej jakosci bambusowe wklady, chlonne i delikatne dla pupy. Na noc tez pieluszka bambusowa +dodatkowy wklad -ok 12 h wytrzymuje bez pzecieku i z sucha pupa. Tetra to wiadomo-siku i do prania. Pomysle nad avatarem
|
|
|
|
#4747 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
foty rób!Bez komentarza ![]() ![]() Młoda też rybę dziś po raz pierwszy chyba, smakowała. |
|||
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:u nas tez kolejna nocka do ![]() ![]() co do zebów to na wylocie jest górna jedynka prawa i dolnia dwójka prawa ale jak narazie nic nie przebiło sie zerszta w nocy marduna nie była ona sie poprostu swietnie bawiła ze spaniem tez
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dzisiaj labę. Mąż pojechał ze starszym synkiem do rodziny, ja zostałam z Szymonem w domu
Wybraliśmy się na spacer, chodziliśmy dwie godziny, cały czas spał. Nogi mnie zabolały, wróciliśmy do domu a on dalej śpi. Ja normalnie nie poznaję mojego dziecka. Chyba chce wykorzystać nieobecność brata i wreszcie się wyspać Jeszcze dostałam wiadomość od męża, że chrzestna Szymona wysłała paczkę a w niej mnustwo ciuszków i szczeniaczek uczniaczek. Szczeniak wprawdzie po angielsku, ale i tak się cieszę ![]() Szaja fajnie z tym mlekiem. Może tez bym spróbowała zmienić w niedługim czasie... Margo gratki za ząbki. U nas nadal zębów brak...
|
#4750 |
|
Zadomowienie
|
Biankaa każdemu co kto lubi. Ja po prostu nie znoszę prania w pokoju, do tego tam dodatkowe źródło wilgoci niewskazane, i chociaż w łazience mam wentylację mechaniczną, ale i tak nie znoszę ciepłych i wilgotnych pomieszczeń. Więc staram się ograniczyć takie sytuacje do minimum.
![]() Margo gratulacje Ponoć do roku zazwyczaj rośnie dziecku 8 zębów. Wiec Ewcia szybko to osiągnęła.Byliśmy w muzeum. Boguś oczywiście swoją skromną osobą zrobił furorę. Tym bardziej, że obsługa tam w większości w wieku przedemerytalnym, więc takie maluszki tym bardziej zachwycają pracowników. Rozglądał się, stawał przy pufach do oglądania obrazów, dotykał (są tam obrazy dla niewidomych). Całe to wyjście miało jeden minus - tam było chyba z 25 stopni. Z nas się lało, jak maluch pił mleko to aż włosy mu się spociły. Masakra pod tym względem. Nawet zwróciłam uwagę obsłudze, ale tylko zbyły to stwierdzeniem, że on z zimnego chowu. Mam tylko nadzieję, że w lecie nie dogrzewają.
|
|
|
|
#4751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
za "tata"Cytat:
Cytat:
Ogłaszam,że moja Olcia dziś oficjalnie zaczeła raczkować do przodu |
|||
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Olci
za raczkowanie
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa i gratulacje za nowe osiągnięcia
![]() Mąż robi bigos, a ja siedzę z nim w kuchni i dotrzymuję towarzystwa ![]() Luiza już ładnie raczkuje. I jak szybko jej to idzie, jak chce dojść do czegoś ciekawego Jak siedzi ze mną na narożniku, to wstaje i rwie mi paprotkę ja jej mówię, że nie wolno, a ona patrzy mi w oczy i dalej rwie. A jak jej grożę palcem i mówię "nunu", to zaraz ma minę w podkówkę i zaczyna płakać ale zaraz dalej do niej sięga
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
brawo dla Oli
Ewcia ciągle tylko do tyłu ucieka ![]() za to zszokowała mnie dziś tym, jak śpi. od pół roku moje dziecko ma jedną pozycję do spania w łóżeczku - na brzuchu. tylko w foteliku i wózku śpi na plecach, choć w wózku dopiero od niedawna. położyłam ją śpiącą na brzuch. zawsze czekam ok. 10 minut, żeby się upewnić, czy śpi głeboko. siedzę przy łóżeczku, a ona się zaczyna wiercić, przekręca się na plecy, na moment otwiera oczka, po czym zapada w sen zostając na plecach. nie wiem - może już wcześniej tak robiła - w nocy jej nie widzę. ale do tej pory było tak, że jak zdarzyło się jej obrócić, to się wybudzała, a dziś nie. wczoraj zrobiła podobnie, ale trwało to kilka minut - obrót na plecy i za chwilę znów na brzuch. może teraz będzie jej już wszystko jedno? foteczki pokazujemy: 1. po prostu Ewcia 2. czas surferów 3. niekapek |
|
|
|
#4755 |
|
Raczkowanie
|
witam
melduję że czytam ale nie mam siły pisać mam mega katar zaraziłam się od Ola a on biedaczek taki chory że dopiero antybiotyk pomógł poza tym za mało żelaza ma i lekka anemia ale może sobie sam poradzi - więc ogólnie do banija do pracy a Olo chory więc zero konfortu psychicznego mam nadzieję że już wychodzimy na prostą słabo sie zaczął ten rok kardashi super zakupki gratki nowych umiejętności Lusi I Olci rybki nie dawałam a w związku z perypetiami biegunkowymi dopiero wczoraj dostał mięsko - indyka i smakowało a owocki robię sama - ostatnio jabłko gruszka banan i kasza manna jako ekspozycja na gluten zamykm na ciepło i robię 2 razy w tygodniu szybko i tanio i baaaardzo smakuje nawet córuni - lat 16 jakby ktoś nie wiedział
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
gerber raz jeszcze:
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...recepture.html |
|
|
|
#4757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niesmak pozostanie. A my bojkotujemy koncern Nestle Niech się wypchają.Fotki już widziałam na NK
|
|
#4758 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24388819] Mój TŻ wszystko po sobie sprząta, wie gdzie jest kosz na pranie, gdzie się odwiesza czyste ubrania... także w tej kwestii żadnych starć nie ma. nic nigdzie nie leży, krzesła nie są obwieszone, wszystko na swoim miejscu. .[/QUOTE] mój tak samo już nie komentuję ![]() Cytat:
zapowiedziałabym, że to co będzie zostawiał na wierzchu będziesz wyrzucać do kosza na śmieci i jak faktycznie zostawi to spakuj i na sam początek gdzieś schowaj (bo może być tam coś droższego) ale tak żeby myślał, że faktycznie wyrzuciłaśwow ![]() Cytat:
ale tak poza tym to dziwię się, że ludzie robią zakupy dla swoich dzieci i nie czytają etykietek? są aż tak ufni czy naiwni? a z mojego syna rośnie straszny łobuz jak coś popsuje to robi wielkie oczyska, krzyczy gardłowo i po chwili się śmieje
|
|
|
#4759 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24392193]
Rany boskie, pomyl;iłam się, przepraszam ! BEBIKO, nie pepti! nutramigen z bebiko zaczęłam mieszać, normalnym takim, nr 2. Nawet nie ha żadne, szlag mnie już trafia na to, że nie mogę mleka kupić o każdej porze i wszędzie - więc wybrałam takie, które jest dostępne w każdym sklepie. Obaczym, jak będzie ok, to... ok ![]() .[/QUOTE] mnie też już coś trafia trzymam kciuki żeby u Was bebiko przeszło!super! gratulacje ![]() Cytat:
my pojechaliśmy na Mszę do Strumienia i obejrzeć szopkę z żywych zwierząt DZIEWCZYNY POLECAM!! Nigdy nie widziałam takiej pięknej szopki, pełno zwierząt, od kur i gołębi poprzez lamy, daniele, osła, kozy, jagniątka, po wielbłąda!! nawet dziki tam były. Naprawdę super!Strumień - skręca się z wiślanki (DK81) za Pawłowicami w lewo. Cytat:
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
kardashi... miałam zapytać, ile zapłaciłaś za ten sweter czerwony dla Blanki? taki sam, beżowy przed przecenami kosztował mnie 79 zł
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamiast orginalnych wkladow mozesz używać wkladek z innych pieluch (wtedy tylko nie mocujesz ich na napy - bez tego ladnie sie trzymaja bo pieluszka jest dopasowana). Moze byc tez tetra, flanela czy co tam masz ![]() Witko w Snap in one tak dla zachety![]() Zdj 1 Zdj 2 |
|
|
|
|
#4762 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- to może i moja sie wreszcie rozpedzi ![]() Cytat:
![]() jest naprawde ogromna i świetna ale w tym roku nie byliśmy jakoś nam zeszło ![]() Cytat:
Ewcia Margowa też
|
|
#4763 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od 6 rano wertuje dzis pieluszkarnie i mam zamiar zamowic na probe pare rzeczy, b.podoba mi sie itti bitti snap in one, charlie banana i close parent, nie wszystkie sa dostepne poki co a ja jeszcze nie wiem co wybrac zeby starczylo 'na probe', uwazam to za bardzo dobry pomysl, swoja droga jak poczytalam tam z czego sa jednorazowki to wlos mi sie zjezyl na plecach nie wiem czy absolutnie przejde na wielorazowki (zawsze bylam przeciwna---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ewunia jak zwykle cudenko i te zeby!!! szok normalnie, my na razie dwa i cisza ![]() Gratki za nowe umiejetnosci Olci i Lusi ![]() Bratka fajnie, ze wizyta w muzeum udana Szaja kciuki za zmiane mleka ------------------------------------------ U nas luzik, wczoraj byl ksiadz - w porzo bylo, pogoda do bani, nocka fajna - pieluchy na napy mi sie snily ![]() i wciaz na wszystko czasu brak
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|||
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas nocka tylko ciut lepsza niż wczorajsza, ale zaczęła się tak samo - ryk zębowy, bujanie na rękach. kolejne wybudzenia nie były już zębowe tylko katarowe. trudno jej się oddychało.
i teraz nie wiem, czy ten katar to od ząbkowania, czy zaraziła się ode mnie... na razie psikam i czyszczę fridą. mam Nasivin, ale nie wiem, czy to jest moment, żeby go stosować. z noska nie leci, no chyba, że kichnie sobie. słychać tylko, że jest zatkana. czy używacie Nasivinu od razu jak się zaczyna katar? i drugie pytanko: czy kupując dzieciaczkom chrupki patrzycie, żeby nie miały soli w składzie? możecie mi napisać które jej nie mają? |
|
|
|
#4765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dołączam do grona gratulujacych olci ![]() za to moja odwrotnie jak spała na boczkach i plecach teraz jej najlepsza pozycja to na brzuchu z nogami podgietymi i jej zmienie pozycje ona znów do niej wraca ![]() A tak ogólnir to Witam dzis sie wyspałam no powiedzmy ze sie wyspałam młoda wstała tylko raz koło 1 na cycka i przespała do 7 dałam cyca potem o 9.00 , 140 kaszki i teraz dziec padł (oczywiscie na 20 minut) ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
sprawdzałam tylko termin do spożycia i czy ma glkuten czy nie ma no i oczywiste rodzaj ![]() zawsze mi sie wydawało ze jak robia cos dla takich maluchów robia to z mysla o nich tzn wiem ze maja zawsze na mysli pieniadze ale wiadomo ze jak produkt dobry i dla dzieci kazda matka kupi bo wie ze dobre i zdrowe wiec i ja tak myslałam ze jesli cos jest robione wyłacznie dla nich nie ma mowy o towarze który mogłby zaszkodzić i okazało sie jaka jestem naiwna i głupia teraz wiem ze herbatki i słoiczki sa poprostu beee no jesli sa sporadycznie podawane to nic złego sie nie stanie ale jak napisała któras z was to cukier w cukrze posłodzone cukrem wiec ja juz wybrałam gotuje małej sama zreszta mloda musi sie przyzwyczaić do jedzonka które jemy my (kurczaki marketowe, ziemniaki napuszczane, itp) zreszta mloda dostaje to w swoim mleku i jakbysmy sie strasznie starały i tak nasze dzieciaki nie beda jadły zdrowej zywnosci a po drugie sadze ze moga z tego wyniknąc wieksze kłopoty chcac zdrowo zywic swoje dzieci musiałybysmy nosic jedzonko eko ze soba bo bedac na urodzinach nie mozemy zakazac jesc tego co na stole rozumiecie mnie. ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- a Wit i Ewcia to takie słodkie Bombonki ![]() o włsnie miałam jeszcze napisac ze wczoraj sobie kupiłm na wage troche słodkosci i mloda mnie w samochodzi szczapiła jak je wcinam wiec tak ociupinke jej dałam troche nadzienia w zyciu nie widziałam mojej Amelci w takim szoku jak ja musiałam szybko te cuksy schowac ona sie az cała trzesła płakała krzyczała zeby jej jeszcze dać ![]() no i wymysiłam biore deserek rozcienczam go daje maki ziemniaczanej i kisielek mloida ciama az sie uszy trzesa Bydgos kiedys mówiłas ze robiłas Lusi kisiel z soku bananowego (chyba bananowego) powiedz mi jakiego soku uzyłas ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
hmm młoda jeszcze kataru nie miała mimo iz chora była choruje równiez bezobjawowo musze ja obserwowac wiec nie pomoge co do chrupek to Mr.Snaki flipsy Opis produktu: Chrupki kukurydziane, jedynie 100 % kukurydzy, żadnych barwników, żadnych konserwantów, ani innych dodatków, o wygodnym do trzymania kształcie. Składniki: 100 % kasza kukurydziana Bez konserwantów, Bez cukru, Bez laktozy Wartości odżywcze w 100 g produktu:
sa bez cukru w carfur sa tez pałeczki takie bez soli ale nie wiem jak sie nazywaja i miałam je raz
|
|
#4766 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
w słoiczkach z obiadkami (sprawdzałam wszystkie dostępne) nie ma MOM - wg przepisów prawa producent ma obowiązek napisać w składzie jeśli występuje (no chyba, że nas jawnie oszukują i kontrole też) poza tym uważam, że żyjemy w trochę przykrych czasach bo cokolwiek byśmy dali dzieciom do jedzenia czy zabawy to albo rakotwórcze albo nafaszerowane chemią, nawozami, hormonami. Nie wiadomo co wybrać a co do sklepowego mięsa to ja zamiast kurczaka kupiłabym indyka bo niestety ale mam przykre doświadczenia w rodzinie- kuzynka dawała takiego swojej rocznej córeczce i po pewnym czasie zaczęły jej mocno rosnąć piersi - lekarz kazał odstawić właśnie te sklepowe kuraki mały śpi a ja zamiast szykować się do rodziców na obiad to siedzę tutaj
|
|
|
#4767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4768 | |||
|
Raczkowanie
|
też spróbuję
i tez mi się śniły...![]() Na razie będę uzywała po powrocie z pracy. Jak tylko dostanę wypłatę składam zamówienie. Mąż przekonany. Cytat:
Wit jest naprawdę przekonywujący w tych pieluszkach, są naprawdę urocze. Zobaczymy jak to będzie u nas w praktyce wszystko wyglądało. Jeszcze raz dzięki![]() Cytat:
a wybieramy się do Tarnowa i obok Tarnowa, na wieś, ale dopiero w lutym![]() Cytat:
Tak, patrzę czy nie ma soli, kupuję różne, co mi w rękę wpadnie, tylko patrzę na skład. Dziewczyny, przyszedł czas podjęcia ostatecznej decyzji odnośnie fotelika. Jeszcze raz bardzo Was proszę o pomoc, czy lepiej wybrać fotelik z oceną 3, ale nowy, czy lepiej z wyższą oceną a używany? i na jakie foteliki Wy się zdecydowałyście? U nas nocka średnia, tak jak zawsze, wstawanie dwa razy na jedzenie, z pięć razy na pogłaskanie ALe w dzień naprawdę fajnie. Już od dłuższego czasu![]() Ciekawe co tam u Kropki i Dania.
|
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może moje strony ![]() A fotelik juz mamy wybrany tzn , mąż wybrał bo ja w tym ciemna ![]() i kupi go w niemczech - sporooooroooo taniej wychodzi nawet do 5 stów taniej ![]() Romer king plus model 2011 a jaki dokładnie to nie pamietam
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to na farmach się faszeruje chyba,ze masz na myśli jakiegoś rolnika z kilkoma kurkami na własny użytekja mam to szczeście,że mam rodzinę na wsi i co jakiś czas dostaję dobrodziejstwa ziemi i inwentarza całej chemii nie da się uniknąć,ale można się starac ograniczać albo spróbować poszukać zdrowszego źródła Bianko-czy WIt już jest zarezerwowany? cudny jest! Kawał chłopa!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

razy siedem.[/QUOTE]

nic nigdzie nie leży, krzesła nie są obwieszone, wszystko na swoim miejscu. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

żeby na nich non stop być? czy używasz tylko sporadycznie? 

klask i:

mam mega katar zaraziłam się od Ola a on biedaczek taki chory że dopiero antybiotyk pomógł