|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: etorebka cz.22 - pojawiam się i znikam, nic nie kupuję ja tylko klikam
Cytat:
![]()
![]() |
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli kłócimy się prywatnie w domu to nie powinno mieć to wpływu na prace (skoro już razem pracujemy - ja jestem bardzo nerwowa i wiele rzeczy biorę do siebie, ale jakoś po tym wszystkim potrafilam do niej podejść i rozmawiać o pracy - w koncu tez mogłam się obrazić. To, że ona tak nie potrafi to już jej sprawa ![]() Oczywiście wiele było tez plusów bo pracowałam w domu, miałam jakaś praktyke, nie miałam ustalonych konkretnych godzin pracy.
Edytowane przez Iduś Czas edycji: 2011-01-15 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Dobranocki
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() I faktycznie Charli miała rację twoja mam jest bardzo mocno zaborcza Rozumiem że te plusy zawsze wygrywały ![]()
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() ![]() A jak się nie dostosujesz to Cię znajdę i złoję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jak "synuś" da ciała to zaraz do Ciebie w łachę mama wróci ![]() A tymczasem poszukaj pracy gdzie indziej, może się uda i nie będziesz uzależniona od humorów rodziny. Podasz kilka fajnych przepisów? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() Trzymaj sie Idus ![]() ![]()
#1837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze mama traktowała go lepiej, a on w zamian za to potrafi się na nią wydzierać, przeklinać ... mimo wszystko u niej pracuje i tak. Niby jest po Prawie, w trakcie aplikacji, ale prawdopodobnie ją zawiesi bo jeszcze nigdy nie pracował w zawodzie i raczej już mu się nie chce. Zobaczył, że u mamy może zarobić nie robiąc nic i tak się do niej przyssał. Dodam, że w księgowości nie ma doświadczenia, nie skończył żadnych kursów/studiów ekonomicznych. Naprawdę szkoda słów na tego człowieka.... ja przez niego nie miałam ochoty zostać na wigilii w domu (byłam na wigili najpierw u Babci ,a potem u TŻ - o to też ma moja mama do mnie pretensje). Ja natomiast nie mam zamiaru siedziec przy jednym stole z osobą, która 3 dni wcześniej podniosła na mnie rękę i mi mało krzywdy nie zrobiła ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
Też zmykam
![]() Dobranoc ![]() ![]() A Ty Iduś, nie martw się, nie smutaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na płatne praktyki też nie ma co liczyć ![]() Mój chłopak i jego mama mają popytać w w branży gastronomicznej... może uda się mnie gdzies wcisnąć ![]() Na razie mam jeszcze jakieś oszczędności. Nie wiem tylko jak mam od mamy wziąć pieniądze na ten miesiąc. W grudniu wystawiłam 100 faktur i wprowadzałam dokumenty do systemu. Pieniądze powinnam dostać teraz - pod koniec stycznia (tak niestety jest, że jak coś się wykona to pieniądze dostaje się po miesiącu ![]() ![]() Dominique a na co chcesz przepisy ? ![]() ![]() edit. już wiem na sałatki z kurczakiem ![]() ![]()
Edytowane przez Iduś Czas edycji: 2011-01-15 o 22:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1842 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
Dobra ide
Iduś dobra z ciebie duszyczka ![]() ![]()
#1844 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do pracy do możesz znaleźć pewnie jakąkolwiek w miarę sensowną, a z czasem może wpadnie coś lepszego i zmienisz. Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2011-01-15 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Sałatka z kurczakiem nr 1
Składniki: - puszka kukurydzy - 1 pierś z kurczaka - papryka czerwona - ananas (hmm ok 4-5 plastrów) - pół małej cebulki / zaqmiastr tego może być też trochę skrojonego pora ![]() - majonez, sól, pieprz - kilka plasterków sera żółtego lub ser żółty w kostce Pierś kroimy w kosteczki, solimy, pieprzymy, smażymy. Kukurydze odsączamy, paprykę/ananasa/ser kroimy w kosteczkę. Cebulkę lub por kroimy bardzo drobno ![]() ![]()
![]() |
#1846 | |||
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() ![]() Moje też, ale pani mi powiedziała, że czasem przerzucają ze sklepu do sklepu, jak gdzieś leżą, a w innym schodzą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1847 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ta też brzmi nieźle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
Sałatka z kurczakiem nr 2(z makaronem lub ryżem - do wyboru)
Sałatka bardzo podobna do poprzedniej, z dodatkiem makaronu bądź ryżu - jak kto woli. Ja ją robię w dwóch wariantach ![]() Składniki: - makaron (ok 200 - 250 g np. farfalle lub penne - może być też inny) / ryż - ok 2,5 - 3 torebek - pół papryki czerwonej - pół papryki żółtej - trochę pora - ananas (ok. 5 plastrów) - pierś z kurczaka - puszka kukurydzy - curry - sporo - sól, pieprz - majonez Makaron gotujemy al dente / Ryż według instrukcji na opakowaniu. Kurczaka kroimy w kostki, solimy, pieprzymy i posypujemy curry - do kurczaka tak optymalnie. Więcej tego curry pójdzie do sałatki ![]() Resztę składników kroimy w kostkę , papryke odsączamy. Pamiętamy, że cebulkę/ pora kroimy drobniutko. Jak już będziemy mieli wszystkie składniki w misce doprawiamy do smaku, dodajemy majonez (ja bardzo lubię majonez, więc nigdy go nie żałuję, ale to już indywidualna sprawa każdego). Na koniec doprawiamy wszystko Curry (bardzo lubie smak tej przyprawy w sałatce, dlatego naprawde sporo jej dodaje ). Nie chce jednak narzucać ilości, więc niech każdy doprawi według własnego uznania. Ja tylko dodam, że moja sałatka ma taki ładny, lekko żółtawy kolor ![]()
#1849 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A masz jakiś przepis fajny na sałatki bez majonezu? Curry uwielbiam i majonez też, tylko ten ostatni mniej się lubi z moją figurą ![]() Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2011-01-15 o 23:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() o matko .... jak rozmawiasz ze mną to widzisz biedronę z wielką czerwoną torebką ...... ![]()
![]() |
#1851 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuje Ci Dominique za miłe słowa ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
![]() Hmm robiłam sobie kiedyś taką w wakacje jako danie "light". Może nie do końca jest bez majonezu bo sos zawierał 1 łyżeczkę majonezu - taka może być? Sałatka z kurczakiem nr 3. Sos: sól, pieprz, mały jogurt naturalny, ząbek czosnku, 1 łyżeczka majonezu. Składniki: - kilka listków sałaty lodowej bądź np. karbowanej - 2 pomidory - ok. 2-3 duże ogórki konserwowe ( fajny byłby zielony ogórek, ale jego nie powinno się łączyć z pomidorem, ponieważ on podobno niszczy witaminy zawarte w pomidorze ![]() - pół puszki kukurydzy - pół papryki (lub cała jeżeli ktoś lubi ![]() - pierś z kurczaka - sól, pieprz - trochę cebulki - ser żółty (kilka plasterków lub pokrojony w kostkę - tylko nie za dużo tego sera) Pierś tradycyjnie kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Sałatę drzemy lub kroimy. Pomidora kroimy na 8 części, kukurydzę odsączamy. Resztę składników kroimy w małą kostkę. Na koniec polewamy sosem i przyprawiamy solą i pieprzem ![]()
Edytowane przez Iduś Czas edycji: 2011-01-15 o 23:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak ![]() Takie http://szafa.pl/c3742580-nowe-muszki...o-bershka.html
![]() |
#1853 | |||
BAN stały
|
Podtruwania psów przez osobę, która je "zbiera" z ulicy i uchodzi za miłośnika zwierząt, który niby je ratuje...
Cytat:
![]() ![]() Kotek, Alexa także będzie mi się z Tobą kojarzyć, bo w sumie przez Ciebie zwróciłam na nią uwagę ![]() ![]() a dlaczemu miałaś znów pokręcony dzień ![]() ps: chłopaczydła wycałowane ![]() Cytat:
Cytat:
Niczego nowego nie odkryję, powiem Tobie tylko całkiem szczerze, że poniekąd potrafię wczuć się w Twoją sytuację. Moją mamę i mnie poróżnił całkiem niedawno też ktoś, ale obcy. Po wielkiej drace i awanturze- wynosiliśmy się z mężem od Niej w nocy- z kilkudniowym maluszkiem. Co prawda ja jestem osobą dość porywczą, nerwuskiem, ale nie umiem żyć połowicznie, dlatego wszystko co robię, czuję, etc- robię całą sobą. Ciężko było po tym się pogodzić, zrobiłam to głównie z myślą o synku, żeby miał kontakt choć z jedną normalną babcią (męża mama zagląda do kielicha), ale też nie wyobrażałam sobie tego, że przez kogoś obcego mogłabym stracić więź, która całe życie była dla mnie podstawą egzystencji. Kochamy się z mamą bardzo, ale nie potrafimy na dłuższą metę się dogadywać. Zarzuca mi upór, a sama jest w nim mistrzynią, etc. Myślę, że powinnaś na spokojnie z mamą porozmawiać, zaznaczyć na początku, że nie chcesz się kłócić, ale wyjaśnić sytuację i prosisz, żeby Tobie nie przerywała dopóki nie skończysz. Zapytaj Ją jak dalej to wszystko widzi, czy naprawdę jest tak zaślepiona miłością do Twojego brata, że nie potrafi być obiektywna itd. Co do pieniędzy, skoro mogła Cię zatrudnić do wykonania pewnej pracy, musi za nią zapłacić... |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 | |
BAN stały
|
Cytat:
Żyj swoim życiem. Po prostu. Bądź fair wobec brata i mamy, a będziesz miała spokojne sumienie i w razie czego nie będą mieli Ci nic do zarzucenia (obiektywnie, bo co sobie uroją, to już nie Twoja sprawa). Życzę, żeby się wszystko ułożyło dobrze dla Ciebie. Ten przepis jest fajny, uwielbiam sałatki z sałatą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
BAN stały
|
Tak sobie przeglądam niektóre blogi o modzie (tzn. o modowych wizjach dziewczyn) i zastanawiam się, skąd u mnie tyle kompleksów...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ooo .... Nika przyszła ![]() ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1857 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie, no nieładnie tak... nie pokażę ![]() Powiem tylko, że są dodane jako ulubione w blogu jajcarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1859 |
BAN stały
|
O, jaka fajna Emilka z no name np.
![]() http://irjadaramis.blogspot.com/sear...&max-results=7 |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.