Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-16, 10:43   #1831
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ja moje kochane obudziałam się dziś z wrzeszczącym w głowie pytaniem - "avent czy tommee tippee??" - nie wiem co mi się śniło, ale ledwo co się przebudzam a tu taki głos pytający w głowie słyszę!! To chyba czas na podjęcie decyzji, bo do kupna smoczków i butelek od dawna się szykuję, ale zdecydować nie mogę... Obiecałam sobie poczytać dziś na ten temat i zaczynam !!
zacznij przeszukiwanie od naszego wątku doświadczone mamy doradzały nam tu ostatnio
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 10:44   #1832
caffelate05
Rozeznanie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Ja moje kochane obudziałam się dziś z wrzeszczącym w głowie pytaniem - "avent czy tommee tippee??" - nie wiem co mi się śniło, ale ledwo co się przebudzam a tu taki głos pytający w głowie słyszę!! To chyba czas na podjęcie decyzji, bo do kupna smoczków i butelek od dawna się szykuję, ale zdecydować nie mogę... Obiecałam sobie poczytać dziś na ten temat i zaczynam !!
koniecznie zdaj relację, bo ja sama ciekawa jestem
i zachęcona Waszymi postami chyba zacznę też w końcu buszować na allegro
chyba zacznę jednak od kocyków

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 10:45   #1833
ania2631
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki...
Ratujcie
Od wczoraj wieczora boli mnie na wysokości nerek tzn cały prawy bok czuję jakieś takie rozpieranie ,nie mogę chodzić,ciężko mi z łóżka wstać czy z fotela co to może być? Dodam,że wczoraj się narobiłam sprzątaniem boje się o dzidzię.. Czy któraś z was też coś miała podobnego??
Stary 2011-01-16, 10:46   #1834
Lolka1212
Zadomowienie

Monia wiem, wiem.. wszystko uważnie czytałam, a wypowiedz Andziot na temat wszytskich butelek to już od dawna znam na pamięć hehe Z moich obserwacji wynika, że na wątku zdania są podzielone.. i bądź tu mądry
Stary 2011-01-16, 10:53   #1835
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość

Tym sposobem zobaczyłyście aktualny całkowity stan mojej wyprawki dla maluszka.

Nie mam ani jednej pary skarpetek, ale żadne nie miały 100% bawełny i nie kupiłam, bo nie wiedziałam, czy to normalne. Ale oglądałam skarpetki w tesco, H&M, carrefourze, hurtowni dziecięcej kaja i w ani jednych nie było 100% bawełny. Dziewczyny, czy to normalne??
Zakupy piękne że bym chciała tak poszaleć.
Co do skarpetek to ja też nie mam jeszcze żadnych, ale z tego co pamiętam to dla młodego udało mi się kupić bawełniane.
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień dobry śpiooooooszki

Już myślałam, że od wczoraj ze 2-3 strony będą a tu cicho, przytulnie, atmosfera typowa dla niedzielnego poranka

To ja jeszcze tak w ramach "słowa na niedzielę" powiem Wam jakie mamy tempo w tym wątku...
Jeśli dziś, do godz. 20:00 naskrobiemy 180 postów - co zrobimy oczywiście z palcem w ....nosie To skończymy tą część za jakiś tydzień, no, może 8 dni!!!

Pamiętacie tempo w części trzeciej, też było ekspresowe ale tam 1800 postów naskrobałyśmy w 14 dni a teraz tą samą ilość postów nastukamy w 5! W PIĘĆ!!
To ile wątków zapiszemy do końca?!
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
hej Kochane !

Wyspane? Ja do 9.00 Mami robi śniadanko i wpadłam na chwilkę sie do Was przywitac i kuknąć ile zaległości na mnie czeka

Siasiek no masz się Kim chwalić ! Odchowany, duży kawaler ! Nie ma to jak zdecydowany facet !!! Ale,. że tak każdy szczegół pamietał ? Niezle ! Ma chyba super pamięc fotograficzną Dobrze będzie mu się w szkole uczyło
Jaki środek krył ten torcik ?? Mniam !
Ja się też wyspałam, przed chwilką wstałam. Ale za to jak się w nocy budziłam...co chwilkę, jeszcze od 3 spać nie mogłam bo ktoś na klatce gadał, miałam wyjść i krzyczeć, ale wtedy by wszyscy w bloku nie spali.

Torcik był śmietankowy
Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
MoniaK ja to leków niestety biorę całą masę Przypomnienie w komórce mam wrażenie, że pika mi non stop
4x na dobę biorę leki, żeby nie mieć skurczy, fenoterol i do tego metocard, żeby mi serce nie wyskoczyło, bo skutkiem ubocznym fenoterolu jest przyspieszenie akcji serca i drżenie ciała, brrr
ale na szczęście ja te leki dobrze znoszę i ładnie na mnie działają i nic się nie dzieje
no i tak sobie ustawiłam te powyższe leki, że biorę je o 6, 12, 18 i 24
a oprócz tego steryd ze względu na rzs, hormony tarczycy, duphaston, żelazo i witaminki dla kobiet w ciąży i awaryjnie nospa
i najgorsze jest to, że z niczego zrezygnować nie jestem w stanie, gin planował odstawić już duphaston, ale na razie jednak się nie zdecydował, bo jednak skurcze mimo ciągłego leżenia i leków mi się zdarzają
Faktycznie strasznie męczące musi być takie wstawanie. Ale bierzesz je w słusznej sprawie i zobaczysz, że synek Ci to wynagrodzi po stokroć

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 10:54   #1836
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
ja nie biorę leków to caffelate bierze niestety, bidulka nasza
upsss Co za faux pas W takim układzie przepraszam Cię

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
tylko sterydy i te na tarczycę, ale w dawce mniejszej o połowę
u mnie naprawdę się nie da inaczej, bez leków
a ciąża planowana, musiałam czekać na zielone światełko od reumatologa, potem endo i gin
jednak los płata różne figle
ale najważniejsze, że mam Julka w brzuszku, który zdrowo rośnie
Oj to miałas przejść.. ale najwazniejsze ze sie udało !!!!!!!!!!! i maluszek rośnie i rozwija się tak jak powinien Tylko to sie liczy !

Cytat:
Ooo dziewuszki, wstaję rano, włączam lapka i tu same przyjemności na mnie czekają - masa zdjęć do oglądania

Ddaaiissyy
jak Ty możesz mi to robić? twarożek mmmm.. a ja sera w domu nie mam i wszystkei sklepy w pobliżu zamknięte

to zapraszam ! dla mnie w weekend twarożek to już wręcz rytuał

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki...
Ratujcie
Od wczoraj wieczora boli mnie na wysokości nerek tzn cały prawy bok czuję jakieś takie rozpieranie ,nie mogę chodzić,ciężko mi z łóżka wstać czy z fotela co to może być? Dodam,że wczoraj się narobiłam sprzątaniem boje się o dzidzię.. Czy któraś z was też coś miała podobnego??
Nigdy nie miałam jak dotąd, kompletnie żadnych bóli, więc niestety nie pomogę - ale myślę, że może jakoś dzidzia Ci się niefortunnie ułożyła, albo uciska na coś i stąd ten ból. Ja bym sobie to ta tłumaczyła

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:00   #1837
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczynki...
Ratujcie
To raczej normalne, przynajmniej u mnie. Też wczoraj nieźle się narobiłam i powiem Ci, że jak w końcu usiadłam w fotelu to też wstać nie mogłam. Bóle mam w tym samym miejscu co opisujesz + bóle kości ogonowej.

It's not about anger
Stary 2011-01-16, 11:03   #1838
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
upsss Co za faux pas W takim układzie przepraszam Cię

Oj to miałas przejść.. ale najwazniejsze ze sie udało !!!!!!!!!!! i maluszek rośnie i rozwija się tak jak powinien Tylko to sie liczy !

to zapraszam ! dla mnie w weekend twarożek to już wręcz rytuał

Nigdy nie miałam jak dotąd, kompletnie żadnych bóli, więc niestety nie pomogę - ale myślę, że może jakoś dzidzia Ci się niefortunnie ułożyła, albo uciska na coś i stąd ten ból. Ja bym sobie to ta tłumaczyła
Właśnie tak sobie to tłumaczę,że dzidziuś gra mamusi na nerwach

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
To raczej normalne, przynajmniej u mnie. Też wczoraj nieźle się narobiłam i powiem Ci, że jak w końcu usiadłam w fotelu to też wstać nie mogłam. Bóle mam w tym samym miejscu co opisujesz + bóle kości ogonowej.
Dzięki kochana już mi trochę lepiej na duchu uffTak kość ogonowa też pobolewa
Stary 2011-01-16, 11:04   #1839
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Dziewczynki! ale mialam dzisiaj koszmar! snilo mi sie, ze rodzilam i polozna mi mowi, ze synek wazy niecale 2 kg i ma syndrom Dwona bozesz ja to mam sny! do porodu to naprawde bede lysa....a to przez to, ze sie wczoraj naczytalam o opoznieniach w rozwoju przy niedoczynnosci tarczycy

Agnieszka M. sliczne zakupy, a spiwoek gdzie kupilas, bo jest cudny

Ide zmienic posciel i ulozyc wloski milej niedzieli
Stary 2011-01-16, 11:05   #1840
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
ja sie witam i jem sniadanko po czym planuje ukladanie ubran
a) swoich- przeprowadzka z wielkiej szafy
b) dzidziowych nowych- posegregowanie, nie bede jeszcze ich prala, ale musz epoliczyc
c)dzidziowych uzywanych- ktore zostawic, ktore wyrzucic itp, te po chlopcu do przejrzenia, ktore nadadza sie dla dziewczynki

TZ sprzzata lazienke, ja kuchnie, on odkurza sciera kurze i podloga
pracowita niedziela

pozdrawiam was serdecznie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:08   #1841
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry Dziewczynki! ale mialam dzisiaj koszmar! snilo mi sie, ze rodzilam i polozna mi mowi, ze synek wazy niecale 2 kg i ma syndrom Dwona bozesz ja to mam sny! do porodu to naprawde bede lysa....a to przez to, ze sie wczoraj naczytalam o opoznieniach w rozwoju przy niedoczynnosci tarczycy

Teraz masz nauczkę, i radę- nie czytać więcej!
Bo zamiast się cieszyć to zaprzątasz głowę czarnymi myślami. Ja bym na Twoim miejscu już dawno odpuściła sobie google

It's not about anger
Stary 2011-01-16, 11:10   #1842
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Wyspałam się, ale kawa jakaś średnia mi wyszła. Może dlatego że nie w ulubionym kubku, tylko zastępczym?

Siasiek, Twój synuś super! Wyobrażam Go sobie właśnie jako gadułkę i sympatię całego otoczenia Świetny pomysł na tort!

Agnieszko, świetne ciuszki! Niektóre skubnęłabym Ci dla Nutki-Hanutki Ostatnio w Tesco powstrzymałam się od kupna 3 pajacyków, była przecena, łaziłam tam, deptałam, współzakupowicza wkurzałam, ale nie dałam się

Janutek is coming to town <3

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2011-01-16 o 11:12
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:11   #1843
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
a) swoich- przeprowadzka z wielkiej szafy
b) dzidziowych nowych- posegregowanie, nie bede jeszcze ich prala, ale musz epoliczyc
c)dzidziowych uzywanych- ktore zostawic, ktore wyrzucic itp, te po chlopcu do przejrzenia, ktore nadadza sie dla dziewczynki

TZ sprzzata lazienke, ja kuchnie, on odkurza sciera kurze i podloga
pracowita niedziela

pozdrawiam was serdecznie
A ona jak nie siedzi w pracy, to w domu sprząta...odpoczywać a nie pracować. Robisz sobie czasem taki dzień w piżamie? kiedy jedynie wstajesz się umyć i dalej wracasz do błogiego lenistwa ?

It's not about anger
Stary 2011-01-16, 11:15   #1844
Paulizia
Wtajemniczenie

Witam
Wybaczcie, ze sie nie udzielam tylko czytam, ale nie mam nastroju. Wczoraj sie dowiedzialam, ze moja babcia jest umierajaca. Wpadlam w niemala histerie... kazdy chcial mnie uspokoic i ja tez chcialam dla dobra Antosia, ale nie potrafilam. Teraz czekam na najgorsze. I strasznie sie tego boje jak to przejde.
Wybaczcie, ze Wam psuje sielankowa atmosfere watku, ale naprawde nie mam komu sie wyzalic... tz tylko pilnuje zebym nie plakala. najgorsze jest to, ze nie bede mogla sie z nia pozegnac ''nie jest do dla Ciebie wskazane w tym stanie'' i jak tu sie zebrac do kupy?
Stary 2011-01-16, 11:15   #1845
anula_81
Zakorzenienie

robie robie Siasiek ) najczesciej jest to neidziela, ale dzisiaj taki bajzel.....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-16, 11:26   #1846
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczynki...
Ratujcie
Od wczoraj wieczora boli mnie na wysokości nerek tzn cały prawy bok czuję jakieś takie rozpieranie ,nie mogę chodzić,ciężko mi z łóżka wstać czy z fotela co to może być? Dodam,że wczoraj się narobiłam sprzątaniem
ania to pewnie od sprzątania Ja też kiedy coś więcej porobię w domu to mam różne bóle, plecy, krzyż, kość łonowa, pachwiny

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
anula, wkleisz nam później listę z Twoją wyprawką?

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Agnieszko, świetne ciuszki! Niektóre skubnęłabym Ci dla Nutki-Hanutki Ostatnio w Tesco powstrzymałam się od kupna 3 pajacyków, była przecena, łaziłam tam, deptałam, współzakupowicza wkurzałam, ale nie dałam się
mam to samo!

Cytat:
(...) Robisz sobie czasem taki dzień w piżamie? kiedy jedynie wstajesz się umyć i dalej wracasz do błogiego lenistwa ?
Większość moich dni tak wygląda

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Witam
Wybaczcie, ze sie nie udzielam tylko czytam, ale nie mam nastroju. Wczoraj sie dowiedzialam, ze moja babcia jest umierajaca.
Pauliziu przytulam Cię mocno

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:27   #1847
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Witam
Wybaczcie, ze sie nie udzielam tylko czytam, ale nie mam nastroju. Wczoraj sie dowiedzialam, ze moja babcia jest umierajaca. Wpadlam w niemala histerie... kazdy chcial mnie uspokoic i ja tez chcialam dla dobra Antosia, ale nie potrafilam. Teraz czekam na najgorsze. I strasznie sie tego boje jak to przejde.
Wybaczcie, ze Wam psuje sielankowa atmosfere watku, ale naprawde nie mam komu sie wyzalic... tz tylko pilnuje zebym nie plakala. najgorsze jest to, ze nie bede mogla sie z nia pozegnac ''nie jest do dla Ciebie wskazane w tym stanie'' i jak tu sie zebrac do kupy?
Bardzo mi przykro... a pamiętaj, że dopóki babcia żyje to ciągle jest nadzieja !!!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:41   #1848
andziot
Zakorzenienie

Siasiek piekny tort i synek przystojniaka

moria44 Igunia rosnie jak na drożdżach

Agnieszka.M świetne zakupy, ja powiem ze Zosia pajace miała tylko z Tesco, one sie świetnie noszą i mają fajne wzorki i ceny na przecenach też

caffelate05 strasznie dużo tych leków rzeczywiście, no ale gin wie co robi, wszystko dla dzieciaczka

ania2631 poleż kochana pożądnie i zobacz, jak przejdzie to wszystko ok i pewnie ponaciągałaś sobie jakieś więzadła, a jak nie to trzeba do lekarza

Lolka1212 jesli chodzi o butelki to tak naprawde życie zweryfikuje, bo nie wiadomo czy dzidzia bedzie miała kolki i czy bedzie chciala pic z danego smoczka, niby wszystkie teraz maja systemy antykolkowe ale nie wszystkie skutecznie działaja i np Lovi dla mnie to dno, a inni sobie chwalą

principessina dziewczyny normlanie mnie przerażacie !!!!!!
po co wy stukacie te durne rzeczy w internecie, naczytacie sie cudów i później spać nie możecie, matko
powinien jakiś filtr dla ciężarnych powstać i zakazywać odwiedzać stron o problemach w ciąży i powikłaniach ....

my dziś dzień zaczęliśmy od sorzątania, bo wczoraj nam sie nie chciało
najgorsze już zrobione, poodkurzane i zmyta podłoga, kurze wytarte
jeszcze łazienka, kibelek i szafki w kuchni wytrzeć
(pewnie na jutro zostanie )
teraz odpoczywamy !
jedziemy później do miasta na obiad niedzielny

kurcze już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty u gina (choć oczywiście się też jej boje)
bo postanowiłam że upewnię się jeszcze czy na pewno dziewczynka u mnie mieszka zanim zacznę kupować coś dla dzidzi
tak oglądam te Wasze zakupy i już mnie zazdrość bierze

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Paulizia współczuje kochana, trzymaj się dzielnie ...
nie rozumiem tylko dlaczego nie każą Ci się z babcią pożegnać ???
mnie by chyba od tego nie powstrzymali !!!
nie widzę żadnych konkretnych powodów dla których mieliby Cie pozbawić ostatnich chwil z babcią !!
później będziesz miała wyrzuty sumienia ...
zastanów sie nad tym !!!

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

co myślicie o tych spodniach ???

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-16 o 11:38
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:41   #1849
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
hej Kochane !

Wyspane? Ja do 9.00 Mami robi śniadanko i wpadłam na chwilkę sie do Was przywitac i kuknąć ile zaległości na mnie czeka

Witam cieplutko nową Mamusię - cześć Dziubek79 ! Na pewno się odnajdziesz, przecież jesteś wsrod swoich

principessina ale mleczko w ciązy bardzo zdrowe ! Jak widać ten stan Ci służy Ja też bez mleka i ogólnie bez nabiału żyć nie mogę, ale tak miałam od zawsze...

Siasiek no masz się Kim chwalić ! Odchowany, duży kawaler ! Nie ma to jak zdecydowany facet !!! Ale,. że tak każdy szczegół pamietał ? Niezle ! Ma chyba super pamięc fotograficzną Dobrze będzie mu się w szkole uczyło
Jaki środek krył ten torcik ?? Mniam !

Agnieszka.M ale poszalałas !! I wyszło szydło z worka, jak wyglądają promocje Chamstwo ! Dobrze, ze pamietałas ile wcześniej to teraz masz porównanie!
A wszedzie piszą ze w Tesco ceny z 31.12.2010 są takie same jak 01.01.2011.. właśnie widac
Nie zmienai to faktu, że zakupy bardzo obfite i udane Gratulacje Nie szalej już

anulinka2009 ja w biodrach 99 przed ciaza miałam 89
Setka zaraz pęknie
Bałam się, ze tylko mnie biodra rosną !! Jak widac nie jestem sama. To chyba normalne, nie anulinko jakoś pocieszać się muszę

Mój brzuszek przed porannym jedzonkiem oscyluje w okolicy 90,5-91....
Za chwile sie to zmieni jak powcinam twarożku z ogórkiem, szczypiorkiem, rzodkiewką i smietanką <mniami>

Miłej niedzieli !!
No niestety, ale taka jest cała prawda o wielkich promocjach. Najpierw podnoszą cenę wyjściową na jakieś 2-3 dni, a potem wielka przecena
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Nie chcę Cię martwić, ale ja przed ciążą miałam 97, więc tylko 4 cm do przodu jestem. Będę miała synka, więc zgodnie z teorią i przesądami idę w brzuszek ( na szczęście ). Zawsze miałam szerokie biodra i nieraz słyszałam, że będzie mi się łatwo rodzić. Zobaczymy za 4 miesiące
Ta teoria, jeśli chodzi o płeć dziecka chyba się sprawdza, bo ja przed ciążą na wysokości pępka miałam 77 cm, a dzisiaj mam 87 cm, natomiast w najszerszym miejscu bioder/tyłka przytyłam tylko 2 cm. Mierze też regularnie kostkę, łydkę, udo i w tych miejscach nic mi nie przybyło. No i włosy na nogach też mi prawie nie rosną, chociaż dopiero tak od 3-go miesiąca.
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

Kobieto, to już przestań myśleć o takich rzeczach, potem ci się to wszystko śni i żyjesz w ciągłym napięciu. Wykończysz się!!
Śpiworek jest welurowy, a kupiłam go w Lidlu za 24 zł, ale to było we wrześniu jak była jakaś akcja z rzeczami dla dzieci.
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Wyspałam się, ale kawa jakaś średnia mi wyszła. Może dlatego że nie w ulubionym kubku, tylko zastępczym?

Siasiek, Twój synuś super! Wyobrażam Go sobie właśnie jako gadułkę i sympatię całego otoczenia Świetny pomysł na tort!

Mam nawet jedno różowe body, bo 2 komplety mąż kupił w swoje urodziny 5 grudnia (jeszcze przed USG 10 grudnia, na którym zresztą lekarz powiedział, że to dziewczynka), a potem na USG 7 stycznia zgodnie z moimi przeczuciami ujawnił się synek i teraz w czwartek dokupiliśmy komplecik z samochodzikami. A czemu się nie skusiłaś na pajacyki?? Teraz u nas już ich nie było, ale komplet tych 3 z psem pluto mąż kupił 5 grudnia (były przecenione z 47 na 34 zł za 3 sztuki) i są naprawdę rewelacyjne gatunkowo. Gdyby teraz były, to bym jeszcze dokupiła w innym rozmiarze.
Cytat:
Witam
Paulizia bardzo mi przykro W podobnej sytuacji była moja kuzynka 4 lata temu jak umierała nasza babcia. Tyle, że ona była w 7 miesiącu ciąży. Też jej mąż i rodzice nie chcieli, żeby się żegnała, ale po tym jak ze zmartwienia zemdlała, to w końcu ją przywieźli do babci. Babcia bardzo ładnie z nią porozmawiała, że taka jest kolej losu, że ma się nie marwtić, bo jej to teraz lepiej będzie, a ona ma na świat wydać małego zdrowego człowieczka. Kuzynka trochę jeszcze popłakała, ale potem było jej już łatwiej. Także zastanów się, może jednak warto pojechać się pożegnać. Ale to wszystko zależy od tego jak się czujesz (czy w głębi czujesz, że ci to pomoże, czy nie) i czy jesteś na to gotowa.

Siasiek a pamiętasz może w jakim sklepie udało ci się kupić skarpetki 100% bawełny? A może inne dziewczyny już mają i coś mi doradzicie?

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:47   #1850
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Pauliziu, wiem, że takie słowa to niewiele pomogą, ale ściskam Cię mocno. Bardzo Ci współczuję. Mnie się wydaje, że takie wypłakanie bardziej wskazanie, niż trzymanie tego w sobie. Zaparz sobie melisę. Trzymaj się jakoś...

Życie to nie bajka

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Agnieszko, nie skusiłam się, bo mam masę ciuszków już. Pisałam kiedyś, że dostałam od Przyjaciółki ciuszki po Jej córeczce. Wyprawka od noworoda do dwulata. Coś też sama już kupiłam, pajace właśnie, bodziaczki, półśpiochy i wystarczy. Jeśli będzie czegoś brakowało, to dokupię już jak Maluch będzie po drugiej stronie brzucha

vege!
Stary 2011-01-16, 11:57   #1851
Agnieszka.M
Rozeznanie

Andziot ja właśnie oglądałam ubranka w różnych sklepach i doszłam do wniosku, że te tescowe F&F są zrobione z najlepszej bawełny. Poza tym cenowo też nie jest najgorzej. A trochę sklepów odiwedziłam, bo oprócz tych takich w stylu H&M, Zara, C&A, to byłam też w 3 hurtowniach z rzeczami dziecięcymi i powiem wam, że w tych hurtowniach było drogo, ale rzeczy takie w miare gatunkowo, natomiast w takich sklepach z rzeczami dla dzieci typu Viki, Raj dziecka (u mnie akurat są takie sklepy, ale to raczej żadne sieciowe) rzeczy są mega drogie, np. śpiochy - 47 zł, a gatunkowo mogą się schować (jak się dało rękę do środka, to wszystko prześwitywało). Dlatego mam też pewne opory przed kupowaniem na allegro, bo po tych sklepowych rzeczach już widzę, że 100% bawełny nie zawsze jest równe 100% bawełny. Jestem jednak typem macacza Także na allegro mogę kupić tylko coś, co wcześniej widziałam w sklepie i podotykałam. Zakupy dla siebie też tak zawsze robiłam, że najpierw namierzyłam w sklepie stacjonarnym, a potem szukałam taniej na allegro i zamawiałam, chociaż najczęściej kończyło się na zakupie w sklpie stacjonarnym na wyprzedaży.
-----
Mary poziomkowa, to już rozumiem. Ja wiem, że nic od nikogo nie dostaniemy, więc sami kompletujemy wyprawkę.

Edytowane przez Agnieszka.M
Czas edycji: 2011-01-16 o 11:58
Stary 2011-01-16, 12:00   #1852
amarcia
Wtajemniczenie

Dooobry Tylko 4 strony do nadrobienia od wczoraj? Phi
idę poczytać
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:00   #1853
caffelate05
Rozeznanie

Paulizia bardzo Ci współczuję
Trudne chwile przed Tobą... Przytulam Cię wirtualnie.

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:01   #1854
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Ja też jestem zachwycona prezentem
Dorzucę coś co Wy wszystkie macie ale pewnie nie w takim dużym rozmiarze

Brzuuuchol tydzień 24-25
Moria przepiękny brzuszek

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Dziewczonko,
widzę że obie w tym samym dniu powiedziałyśmy to sakramentalne TAK super data !!!
Jak dla mnie bardzo szczęśliwa data . Jak jesteś sierpniową żonką to zapraszam na wątek "sierpniowych żonek 2010" https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post24308670

Cytat:
Ja niestety nie mogę się brzuchem pochwalić bo zdjęć już dawno nie robiłam ale za to mogę dzidziulkiem moim słodkim

widać na zdjęciu, pierwszy musiał spróbować czy tort jadalny
Rewelacyjne zdjęcia i ten dziubek . Przystojniak z niego niesamowity . Wyczytałam, że jest z 13 -tego stycznia i kończył 4 lata - tak jak moja siostrzenica (identyczna data urodzenia) i też wczoraj świętowała

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Wrzucam obiecane zdjęcia zakupów z Tesco. Najlepszy myk jest z tymi kompletami body, bo 2 paczki kupiliśmy w grudniu i wtedy była niby przecena z 49 zł na 34 zł, a teraz dokupiliśmy jeszcze paczkę, ale przecena była już z 57 zł na 37 zł. Także niezłe wałki robią w tym Tesco, ale body z porządnego materiału, więc mimo wszystko dokupiliśmy.
No kochana, ale zakupy zrobiłaś . Śliczne wszystko i jak dużo

Cytat:
Cześć Dziewczynki...
Ratujcie
Poleż i zobacz jak to się rozwinie, mnie jak tak bolało to leżałam tydzien w szpitalu i miałam podejrzenie kolki nerkowej

Cytat:
Witam
Kochana przytulam .Domyślam się, że pożegnanie z babcią nie jest możliwe również z powodu odległości, która Was dzieli . Trzymaj się i bądź silna, dla niuni.

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-16 o 12:06
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:02   #1855
Agnieszka.M
Rozeznanie

Dziewczyny ja lecę budzić męża po nocce i jemy śniadanko. Wpadne na wizaż dopiero przed 21, jak mąż pojedzie do pracy Miłej niedzieli wszystkim życzę

Stary 2011-01-16, 12:05   #1856
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Agnieszko, z tym macaniem, to mam podobnie Dlatego na allegro kupiłam ciuszki Mothercare, bo wiem, jaka jakość i jak wyglądają na żywo. Bezimiennych też się boję

vege!
Stary 2011-01-16, 12:09   #1857
anula_81
Zakorzenienie

Paulizia przytulam mocno, wiem, ze zadne slowa nie pomoga, wiec przytulam
Andziot spodnie genialne, sexi rurki, ty taka chudzina to idealne!
Siasiek no i prosze, okrzyczala mnie ze nie leniuchuje, to zostalam jeszcze w lozku i zamowilam znowu troche rzeczy przez neta spiworki, kombinezonik na zime i sukienusie wiem, wiem jestem beznadziejna, ale juz sie zbieram do sprzatania, jak widzicie w moim przypadku net jest niebezpieczny!
Moria no pewnie, ze wkleje swoja liste, pod warunkiem, ze nie bedzie mi wstyd, ze tak duzo, a ja jeszcze kupuje, ale dopoki nie mam zera na koncie to nie umiem sie powstrzymac, wiem, ze to glupie, ale taka radosc mos kupowac dla dzidzi!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-16, 12:14   #1858
amarcia
Wtajemniczenie

Siasiek zięciu mój proszę ciebie przystojnieje z dnia na dzień
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:15   #1859
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Biedna... Pamiętaj, że smucąc się nie szkodzisz dzidzi, postaraj się tylko za bardzo nie denerwować.
Może nie do końca wiem, co czujesz, ale u nas też nie za ciekawie, bo dziadek tż od miesiąca leży na intensywnej terapii już jak jechaliśmy na święta, to nie było wiadomo, czy nie na pogrzeb A ja dziadka tak strasznie polubiłam, że mi też strasznie smutno z tego powodu
I pamiętaj, że nam się możesz zawsze pożalić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:15   #1860
anula_81
Zakorzenienie

no to wam wkleje linki do tego co kupilam, tylko nie bijcie
http://www.ellos.no/misc/ProductZoom...=19-5414_X.jpg
http://www.ellos.no/misc/ProductZoom...70214_3107.JPG
http://www.ellos.no/misc/ProductZoom...=53-3850_F.jpg
osobiscie jestem zakochana w kombinezoniku, taki troche w starym stylu jak z Noa Noa ehh. ale jestem glupek, uciekam, bede zagladac w tzn miedzyczasie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości