|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Zakładaj nogi na ławkę, a co
![]() No uciekam spać, bo maleństwo rano mi nie da pospać, jak zwykle
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
to ja jeszcze zerknę na allegro za tymi owcami ( tylko zerknę
|
#2973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj prawie cały dzień poza domem.
Nareszcie kupiłam kołderkę i poduszkę, smoczka nuk, śliniaki na 7 dni tygodnia, krem ziajka na brodawki,mydełko bambino i buciki trampeczki a wcześnniej w carrefour 6-pak chusteczek Pampers sensitive. Przyznam nieskromnie, ze już prawie wszystko mam.Oglądaliśmy wózki: trudny wybór - chyba zostanie espiro gtx citro. Chciałam kupić proszek i wyprać już wszystko co mam, no i stoję wybieram, czytam a tż do mnie: A to musi być specjalny proszek?! no już nie mają co wymyślać! Jak zobaczyłam jego minę to już mi się odechciało wszystkiego......
|
#2975 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolba, jesteś bardzo dzielną mamą, że tak odciagasz, wozisz itd... wielkie brawa dla Ciebie maleńka dostaje od Ciebie to co najlepsze... a powiedz mi, czy w Twoim szpitalu stosuje sie tzw. kangurowanie? to podobno bardzo dobrze wpływa na wczesniaczki, na ich rozwój... wygooglaj sobie w necie... skoro Twoja malutka oddycha samodzielnie, to pewnie mogłabys ja kangurować Cytat:
Cytat:
ja o tej zyrafce czytałam kiedyś i nawet bym sie skusiła, tylko ta cena jak za mała gumowa żyrafke, nieco wysoka na razie mam jeszcze zabawki po moich starszych, jak gdzies zobacze tą sophie na zywo i mi sie spodoba, to sie zaczne zastanawiać
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||
|
|
|
#2976 |
|
Zadomowienie
|
hej
a tu jeszcze wszystkie śpią a ja już dawno po śniadanku. teraz siedzę i oglądam pościele na all , bo muszę kupić .
|
|
#2977 | |||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=agaaga89;24401653
A ja mam głupie pytanie odnośnie materacyka... Czym do góry? Gryką? Kokosem?[/QUOTE] Z tego co wiem to kokos do 3 miesiąca, a potem gryka. ![]() Ja już nie mam pretekstu.. Tylko jeszcze oliwka mi została i waciki. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie się udało kupić z firmy "dziecięcy sen " z drugiej ręki , ale nowy. Bardzo fajna i tania. |
|||
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja już od 8 nie spie, ale leżakowałam małż wziął dodatkowe projekty i cos tam dłubie, a ja oglądam bajki heheheagaaga - moja teściowa, też uważa wiele rzeczy za zbędne. za zbędne uważa również nosidełko/fotelik samocgodowy, o zabawkach to już wogóle niewspominając. Ale wychodze z założenia, że kupuje to za swoje zarobione pieniądze i nic jej do tego......
|
|
|
|
|
#2979 |
|
Raczkowanie
|
A potem już na firmowym koncie dokupiłam parę dupereli .
W tym matreiał do baldachimu, z którego zrobiłam firanki do pokoiku Małego. ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- iweczka, moja mama przyglądała się podejrzliwie macie edukacyjnej, ale okazało się że mój tata wiedział co to i ją z ważną miną pouczył
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheuwagi innych też mnie wkurzają, typu "nie kupuj dużo ubranek 56-mi sie nie przydało", "po co Ci laktator? ja bez dała radę" itp, itd......kurde, ja tam nikomu nie mówię co ma kupować a czego nie....
|
|
|
|
|
#2981 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2984 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..pokazalam mezowi jaki ma mi kupic i gdzie jest jakby byl potrzebny.....bo wiadomo jak wroce do domu to bywa roznie moge potrzebowac a nie bedzie mi sie chcialo chodzic po sklepach bo czasu nie bedzie ahhaahah ale poki co nie kupuje.... :P---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj ciężki dzień, tzw. generalne porządki . Cały pokój do góry nogami , noo ale dokupione części mebli już poskręcane, poustawiane, teraz jeszcze tylko dokończenie układania wszystkiego - wczoraj wieczorem już się poddałam - padłam, a plecy to myślałam że mi odpadnąNadrobię Was w czytaniu, jak tylko się uporam z mieszkaniem ![]() Kolba - gratuluję córuni , mam nadzieję, że szybko razem już we dwie wrócicie do domku. Mogę powiedzieć po sobie, że dzieciom urodzonym tak wcześnie nic nie jest, a wręcz przeciwnie . Tak więc głowa do góry i nie martw się na zapas ![]() Tak, jak obiecałam wcześniej, załączam zdjęcia Antosia z usg w 22 tc, mój otwarty chłopczyk . Uciekam do roboty , życzę miłego i spokojnego dnia
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane,ja tylko na chwilkę
Jedziemy dzisiaj do Ikei i liczę na to,że wrócimy z łóżeczkiem,materacem i pościelą...chociaż pewnie 'po drodze' nawinie się tysiąc innych rzeczy ![]() ![]() Chciałam Wam życzyc miłej i spokojnej niedzieli! Buziaki dla Was i maluszków ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- zaba piękny synuś
|
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
i ja już na nogach i po śniadaniu... mimo że noc była niestety bezsenna ... no tak sie rzucałam po całym łózku że wylądowałam głową w nogach obłożona małymi poduszkami... to między nogami to pod pachami... i na brzuchu też przykleiłam podusie ... masakra wszystko mnie wkurzało nawet to że nie zasłoniłam rolet i nie chciało mi się wstac bo taaaaka byłam ciężka tej nocy i obolała...a mój spał jak zabity mimo wszystko nie chciałam go budzić |
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta, czy Was też tak masakrycznie brodawki swędzą? :O Bo ja już nie wiem co z nimi począć!
|
|
|
|
#2990 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja szukam czegoś tańszego myślę o samych poszwach 2 el.komplet bo wypełnienia już mam i ochraniacze też ![]() Cytat:
Cytat:
a ja zapomniałam się pochwalić : dziś zaczynam III trymestr -28tc
|
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
A ja się nastawiam na laktator. Jak tylko będę miała pokarm to kupuję.
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- laseczka, mnie się udało kupić na allegro 10 elementów za 100zł. Tylko klops, bo wtedy miała być dziewczynka i Młody będzie miał różową..
|
|
|
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
zaba5 śliczny chłopczyk
![]() lopezka teraz mnie nie swędzą ale w pierwszej ciąży to nie mogłam wytrzymać bez ciagłego pocierania drapania i w ogóle masakra.. i wiesz nie chce straszyć bo pewnie to tylko domysły i kojarzenia ale po tym swędzeniu niestety zrobiły mi się fuj.. długo nie mogłam tego zaakceptowac no ale wkoncu rozjaśniły się trochę i mało co widac... |
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
|
|
#2994 |
|
Raczkowanie
|
agaaga, u mnie szczęście w nieszczęściu, że z teściową kontaktu nie mamy żadnego i nic nam nie narzuca. A moi rodzice są normalni i nie komentują
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na to ja do męża, "czyli jakbyśmy przez 5 lat nie mieli dzieci, to by ani razu nie przyszła??" hehhee |
|
|
|
|
#2996 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bawcie się dobrze tylko nie szalejcie za bardzo Cytat:
ja młodą czuje bardzo nisko przy spojeniu łonowym - pewnie mi tam rączkami myrda i nad pępkiem - pewnie dostaje kopniaki :P Cytat:
![]() i co piłaś winko ? moja po karmi w sylwestra rozszalała się tak że stwierdziłam że chyba z niej alkoholiczka będzie ![]() taki mix jedzeniowy to bym wszamała ![]() Cytat:
mało mało Cytat:
o jejku jak ja ci zazdroszczę Cytat:
Cytat:
Cytat:
podpisuje się pod prośbą bo też troszkę poczytałam i żałuje, byłam pewna że chce gryka pianka kokos a teraz zastanawiam się czy nie wybrać kokos pianka kokos Cytat:
super Cytat:
współczuje Cytat:
dziękujemy
|
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
Poza tym mam znajomą, która cały czas gadała, że nie kupuje się dziecku za wcześnie,bo to zapesza.
Tylko, że urodziła 2 m-ce przed terminem i dziecko było z goła d...
|
|
|
|
#2998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli coś mi chce doradzić, to wie w jaki sposób mi to delikatnie przekazać, żeby nic nie narzucać za co jej chwała ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta mina była boska, do tej pory się ze mnie śmieje,a to już z 10 lat minęło ![]() Piłam, troszkę mniej się ruszała, przynajmniej nie waliła mocno i w nocy pospałam. |
|
|
|
|
#3000 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teściowa wie że wszystko kupujemy nie komentuje ale sama nie kupiła nic bo się boi. a moja mama stwierdziła ze kupować ciuszki będzie dla wnuczka takie większe i krzesełko do karmienia już sobie zamówiła ![]() Cytat:
chrapie jak stara lokomotywa a potem: matko jaka ja niewyspana całą noc nie zmrużyłam okaCytat:
ja to w ogóle nienawidzę jak mi ktoś bez pukania wchodzi swego czasu mój tata nie mógł się do tego przyzwyczaić mawiał: "to jest mój dom i nie będę pukał do siebie, do mnie nikt nie puka" no tak tylko oni mają "sypialnię" w salonie i tam siedzimy w dzień. drzwi otwarte ciągle to co mam pukać, jakby sobie zamknął to bym na bank bez pukania nie weszła. i teraz się nauczyli że pukają. tak samo dziadek - zawsze wchodził po cichutku do pokoju jak duch - raz awanturę zrobiłam i puka zabiłabym gdyby mi ktoś ta wszedł bez pukania no![]() a co do tżta to też zostawia mi wybór co kupić czego nie tylko czasem mu wzór pozwalam wybrać ![]() ![]() ![]() Cytat:
jak mu wytłumaczyłam że muszę ze dwa razy wyprać rzeczy dla dziecka to mówi: aaaa, no to kupujemy. i nawet się zainteresował czy lepiej proszek czy mleczko w końcu proszek wzięliśmy bo więcej go było za tą cenę ![]() Cytat:
Cytat:
głupie takie poglądy naprawdę.Cytat:
Cytat:
![]() mam nadzieję że rozstępy się nie zrobią smaruję się teraz codziennie zobaczymy pijemy twoje i niuni zdrówko ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

a wcześnniej w carrefour 6-pak chusteczek Pampers sensitive. Przyznam nieskromnie, ze już prawie wszystko mam.

itp, itd......kurde, ja tam nikomu nie mówię co ma kupować a czego nie....

... no tak sie rzucałam po całym łózku że wylądowałam głową w nogach obłożona małymi poduszkami... to między nogami to pod pachami... i na brzuchu też przykleiłam podusie