![]() |
#601 |
Rozeznanie
|
Dot.: Imię dla dziecka - wątek zbiorczy
tak sobie napisalam, zupelnie bez znaczenia, noo moze malego, po prostu wole pisownie angielska tego imienia, ot tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Rozeznanie
|
Ja bym wybrała Anielę.
Nie zaobserwowałam u siebie w Łodzi szału na Emilię. Ale to imię mi się niespecjalnie podoba. A może Olga? Też zdrabnia się do Oli a można używać wersji Olga ![]() ![]() Mnie też wszyscy mówili, żebym nie zwracała uwagi na to czy imię popularne, ale ja nie chciałam krzywdy dziecku robić, bo dla mnie to trochę jednak krzywda jak jest się jedną z 7 Natalek w klasie na przykład. W grupie w przedszkolu miałam same Natalki i jedną Julkę... masakra!
![]() |
![]() |
#603 |
Przyczajenie
|
Moje dwa najukochańsze imiona męskie to Rafał i Krzysztof. Niestety (albo może stety) tatuś przyszłego maleństwa ma na imię Rafał, więc odpada. z kolei Krzysztof to imię mojego taty. może więc maluszek dostanie imię po dziadku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
Filip najładniejszy, ale ostatnio wysyp Filipków jest. Bartków i Wojtusiów tez już od jakiegoś czasu ogrom. Ja bym jeszcze pomyślała na twoim miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Rozeznanie
|
Filip, Bartek i Wojtek ostatnio bardzo popularnymi imionami się stały, ale Filip i Wojtek mi się niezbyt podoba. Bartek jest fajne, ale wolę wersję Bartosz niż Bartłomiej
![]()
![]() |
![]() |
#608 |
Konto usunięte
|
Filip mi się nie podoba.
Bartosz ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki dzięki wielkie za wszelkie rady i porady
![]() ![]() Wczoraj byłam u lekrza na USG połówkowy i udało się podkukać płeć mojego dzidziusia.. tak bardzo, bardzo nie mogłam doczekać się tej chwili i w końcu stało się jasne - będę miała synka ![]() ![]() ![]() Jestem przeszczęśliwa, dumna i w ogóle wniebowzięta.. U mnie w rodzinie same dziewczynki się rodzą, sama mam dwie siostry, kuzynostwo ma córeczki.. Jakoś tak w ogóle w moim środowisku dominacja małych księżniczek!! A umnie królewicz na świat się szykuje ![]() ![]() ![]() Nom.. i teraz do rzeczy! I co ja mam teraz zrobić aaaa Nadal imię nie wybrane ![]() ![]() A tak z ciekawości, powiedzcie dziewczynki jak mówić, wołać na Ignasia w wieku nastoletnim?? Wiadomo jak z Antosiem - mały Antoś, średni Antek, a dorosły Antoni.. podobnie jak np. mały Wojtuś, średni Wojtek i duży Wojciech, a z Ignacym to jak?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
U nas mówi się Ignac. Ale też ich jak mrówków teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
Ale jeśli komuś podoba się dane imię od dawna, wydaje mi się, że nie ma co patrzeć, że popularne... Chociaż mi jakoś przestają podobać się te imiona megapopularne np Julia, Amelia, Jakub, Ola...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dwóch chłopców i noszą imiona Kacper i Igor,teraz bedzie córcia a na imie damy Martynka.
![]() |
![]() |
#613 |
Rozeznanie
|
Lolka a czemu Tomuś Ci się nie podoba? Nie jest takie popularne, jest ładne i ma wiele zdrobnień. Tomasz, Tomek, Tomuś, Tomcio, Tomi, Tomaszek.
Moim zdaniem ładne ![]() Nie mam pomysłu jak wołać na starszego Ignaś. Ani Ignaś ani Ignacy, bo głupio :/ a Ignac jakoś tak nienaturalnie brzmi. Ale ja nie przepadam ogólnie za takimi staroświeckimi imionami ![]() Zrób listę imion męskich, wszystkich możliwych jakie znajdziesz dla siebie i Męża i pozakreślajcie, które się Tobie podobają i Mężowi, a które ewentualnie mogą być i wybierzecie razem jakieś imię ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#614 |
Raczkowanie
|
Lolka - gratuluję synka. Z imion podanych przez Ciebie wybrałabym również Filipa.
Dla swojego synka (jak będę go miała ![]() Dla dziewczynki wybrałabym Olga lub Dominika. Moja córka ma na imię Marta - wydawało mi się że już żadko wybierane imię, a na podwórku są 4 dziewczynki o tym samym imieniu w przedziale wiekowym 0-3lata ![]() Miała byc Mają lub Magdaleną ale zmieniliśmy zdanie jak ją zobaczyliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co myślicie o Rysiu? Rysio jest fajowe jak dla mnie, takie zadziorne i właśnie z kategorii imion starszych, których jestem zwolenniczką, ale też i nie takie popularne jak Antek, czy Ignaś.. ale Rysio, to starszy Rysiek - brzmi okej, ale następuje okropne skojarzenie z Ryśkiem z Klanu ![]() ![]() Same widzicie.. ciagle jeszcze szukam! Aaa i jescze o Bartku miałam napisać.. co usłyszałam ostatnio od mojego Meżula.. Bartosz podobał nam się, ale mój genialny mąż ostatnio stwierdził, że to imię odpada, bo tak w liceum mówili jak ktoś miał pryszcza.. w sensie "ale Ci Bartek na nosie wyskoczył" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
La Moderatoiure
|
Ja nie lubię zdrobnień. Szkoda, że nie wszyscy rodzice mówią do swoich dzieci normalnie tj. Ryszardzie a nie Rysiu, Ryśku...jak to brzmi ? A Ryszard to ładne, męskie imię, z tym, że Rysiu już niekoniecznie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
Moi faworyci w tym momencie to Cezary, Jerzy dla chłopców. Dla dziewczynki mam tylko Łucja. Jakoś nie podobają mi sie imiona damskie. raktycznie nie ma dla mnie ładnych. Za to męskie w większości mi się podobają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Rozeznanie
|
Nie wyobrażam sobie mówić do dziecka Ryszardzie, Magdaleno, Katarzyno. Tak jak do dorosłych bliskich mi osób nie mówię Sebastianie, Macieju, Anno. Byłoby mi przykro i bardzo bym nie chciała gdyby ktoś bliski mówił do mnie Mileno
![]() Hmm Mnie z męskich imion bardzo podoba się Kamil, plus za to, że nie jest takie popularne, a inne imiona odpadły ze względu na popularność właśnie. Może być Kamil, Kamilek, Kamiś, Kami, ale samo Kamil pięknie brzmi ![]() Podoba mi się jeszcze Mikołaj, ale popularne ![]() ![]() Lubię też imię Natan (podoba mi się już od lat szkolnych i przeczytałam w książce), jest też wersja Nataniel. To imię znaczy dar od Boga ![]() Alan też jest jednym z faworytów. Alan, Alanek, Ali, ale jest na tyle krótkie, że nie trzeba go zdrabniać moim zdaniem ![]() Michał - uniwersalne i ponadczasowe ![]() ![]() Piotr, podobnie jak Michał uniwersalne i ponadczasowe Piotr, Piotrek, Piotruś, Piter, Piterek, Pietka, Pitu - tak zdrabniamy znajomych Piotrków ![]() No ale niestety są to imiona popularne ![]() Jest jeszcze wiele imion, które mi się podobają, ale te które wymieniłam podobają mi się najbardziej ![]() ![]()
Nelka urodziła się 06.07.2008 Inia urodziła się 29.02.2012 Edytowane przez Nelkomama Czas edycji: 2011-01-14 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
I ja proszę o jakieś imionka fajne, też będę miała synusia, właśnie dowiedziałam się wczoraj... na dziewczynkę to miałam z 10 typów imion , a na chłopca może z jedno góra dwa ...
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Nelkomamo imiona podawane przez Ciebie są fajne, Kamil to sama wymysliłam nawet bratu osiem lat temu ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Nelkomamo imiona podawane przez Ciebie są fajne, Kamil to sama wymysliłam nawet bratu osiem lat temu ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Są to dla mnie najbardziej męskie imiona, które dobrze mi się kojarzą. Jednak gdybym teraz była w ciąży, to nie wiem które bym nadała, na pewno jedno z tych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Konto usunięte
|
Z męskich podobają mi się: Wiktor, Dawid, Jakub( niestety modne), Radosław, Tomasz.
Z mniej pupularnych: Maurycy, Iwo, Witold, Gustaw. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Rozeznanie
|
O Dawid też mi się podoba, bardzo ładne imię
![]() Krzysztof też fajne - uniwersalne ![]() Wiktor i Igor podobały mi się nawet jakiś czas temu, ale trochę obrzydły mi przez popularność ![]() Zapomniałam jeszcze o Jakubie i Mateuszu - piękne imiona. Niestety popularne okrutnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#624 |
Konto usunięte
|
Tak, Dawid jest międzynarodowy. Jakoś lubię takie uniwersalne imiona bo nie wiadomo w jakim kraju dziecko będzie kiedyś żyło
![]() A na Kubusiów może szał w końcu minie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
my mamy wybrane Igor / Sara
ale moze jeszcze nam sie zmieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Raczkowanie
|
co myślicie o imieniu Rozalia ? Fajne?
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
La Moderatoiure
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Przyczajenie
|
A typy moje i męża (o konsensus było trudno
![]() Co o nich sądzicie? Bardzo podobają mi się Miłosz i Maksymilian ale te imiona niestety odpadają ze względu na to, że moi bliscy mnie wyprzedzili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Moi faworyci
dla dziewczynki: Jagoda, Rita, Gabriela dla chłopca: Maksymylian, Michał, Franciszek
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.