|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
Ja dziś zakupiłam mgiełkę Radical
zacznę jej używać 23 stycznia(wtedy kończę kolejny 3 tydzień z seboradinem) i może wrócę do picia pokrzywy, tym razem naparów z suszonejMyślicie , że mogłabym ten --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a.html&next=26 olejek pomieszać z kallosem latte i nałożyć przed myciem głowy ? I jeszcze jedno pytanie , na mojej suszonej pokrzywie pisze ,żeby robić napar gotując ( tak robiłam kiedyś do płukanek ). I czy mogłabym tylko zalać wrzątkiem susz i parzyć pod przykryciem ?
|
|
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, czytam Was czasami i glupia bylam ze scielam wlosy(przez mojego tż:[) miałam takie juz za ramiona a scielam na krotkiego boba
Malo tego w pazdzierniku 1 wychodze za maz(fakt z emozna wloski do slubu przedluzyc i tym sie tlumaczylam) ale chce by moje urosly przynajmniej do takiej dlugosci jakie byly(o ile to mozliwe) z czego wynotowałam to chce zakupic lotion alpecin, oraz vitapil, olejek rycynowy (moze jakies inne tez polecacie?) nafte mam, no i ziola. Skrzyp i pokrzywe. Powiedzcie czy to wystarczy czy moze cos jeszcze dodac? Wiem ze nie na kazdego dziala ale niech chociaz pol cm wiecej rosly niz normalnie byla bym zadowolona. prosze o odpowiedz Jestem normalnie zdesperowana, tak sie zarzekałam ze nie zetne i tak mnie nakrecil ze scielam Dodam ze marudził mi o scieciu juz dligo czas(woli krotkie) a ja sie dalam podejsc
Edytowane przez PriVativ Czas edycji: 2011-01-15 o 17:21 |
|
|
|
#1083 | |||
|
Konto usunięte
|
Zioła, zioła i jeszcze raz zioła. Moje złociutkie, nigdy w nie nie zwątpię
![]() A poza ziołami stosuję także naftę kosmetyczną, olej rycynowy i kokosowy oraz wodę brzozową. I przede wszystkim liczy się regularność w stosowaniu i cierpliwość. Od razu nie miałam takich efektów Cytat:
Cytat:
poniedziałek - nafta, wtorek - kokos, środa - rycyna. I od nowa: czwartek - nafta, piątek - kokos, sobota - rycyna, itd. Czy ma to jakieś szczególne znaczenie? Tak, ma, bo każdy olej czy też nafta działa inaczej. I każdy "kosmetyk" stosuję z różnych przyczyn, dlatego też nie wyobrażam sobie stosowania wyłącznie jednego ![]() Cytat:
Możesz wypróbwać Alpecin, ale jak na finansach też Ci zależy, możesz spróbować czarnej rzepy albo wody brzozowej/pokrzywowej. Olej rycynowy - pochwalam, na pewno się przyda w takim celu. Przyplusowałaś mi ziołami ![]() Skrzyp i pokrzywa to zgrany duet w tym celu. Oprócz picia naparów możesz także robić "recyclingowe" płukanki do włosów. Pisałam już tu o nich, zamiast wyrzucać zioła po naparze, zbierasz je i zaparzasz ponownie do płukanki. Osobiście wierzę, że uda Ci się osiągnąć cel, jeśli będziesz systematyczna w działaniu I na początek zachowaj cierpliwość, pierwsze efekty kuracji pojawiają się dopiero po kilku tygodniach, coś koło miesiąca. Dopiero później włosy zaczynają rosnąć w porządnym tempie, jeśli trafisz z ich pielęgnacją
|
|||
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
Tatty dzieki za dopowiedz
ja właśnie zrobiłam sobie przerwe w ziołach bo nawet nie wiem jaki czas już pije wiec teraz z miesiac przerwy zrobie i zaczne pić bardziej systematycznie z przerwami
|
|
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
hm Widze ze skoro najladasz specyfiki codziennie tzn ze codziennie myjesz głowe;> Ja mam wlosy krecone, nie zaszkodzi im pianka??? bo przyznam sie ze prostuje , ale skoro chce juz zaczac takie zabiegi to odloze prostownice i bede miala "szope" :P no ale niestety musze dawac sporo pianki mam ich duzo. a sa krotkie wiec bez pomocy sie nie obejdzie.
Ziola napewno bed epiła, jestem zwolenniczka herbat smaku sie nie boje w herbatach Kurcze jak by mi rosly jak Tobie to bym do slubu miala 2 razy wieksze niz miałam gdy scielam:P ale pewnie nie bed emiala takiego szczescia. Choc zadowolił by mnie efekt 2 cm miesiecznie. Mowisz ze efektow od razu nie ma, rozumiem naopewno bede systematyczna bo strasznie mi zalezy na tym by urosly szybko, ale tak juz po2 miesiacach zauwazylas ze szybciej rosną? ile pijesz tych herbatek dziennie??? dziekuje w ogole za odpowiedz![]() a wloski mam takie, a chce conajmniej do zapięcia od stanika
Edytowane przez PriVativ Czas edycji: 2011-01-15 o 20:05 |
|
|
|
#1086 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2439854 6]a jakby TZ Ci powiedzial, ze lubi lyse dziewczyny to tez bys sie ogolila ?
[/QUOTE]nie, i nie musisz byc zlosliwa ![]() po drugie tak sie sklada ze uległam tez przez to ze jeszcze do niedawna mialam wlosy blond(wlasnie jak scinałam) i byly zniszczone(domyslec sie mozna dlaczego) , wiec w ten sposob tez poszłam na łatwizne, sciac te zniszczone, a ze podobała mi sie ogolnie taka fryzurka to taka zrobiłam. Nie pisze z emi sie nie podoba, ale jak bym wiedziała ze wroce do ciemnego koloru to bym nie scinała. Dlatego chce zeby mi szybko odrosły.
|
#1088 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze nikogo nie widziałam z taką fryzurą, ciekawa jestem jak to wygląda ![]() Myję włosy codziennie. Mam przetłuszczającą się skórę głowy. Choć teoretycznie mogłabym myć co 1,5 dnia bez przykrych efektów wizualnych, w moim domu jest to zgoła niemożliwością ![]() Co do mojej kuracji - przez pierwszy miesiąc nie zauważyłam nic.. to był dla mnie najcięższy okres, zaczynałam już wątpić w to wszystko. Bo tak się starałam, a nawet nie miałam 1cm przyrostu.. Jednak nie straciłam wiary w siebie, pozostałam optymistką. Po tym pierwszym miesiącu dołożyłam do mojego ziołowego repertuaru skrzyp, zaczęłam robić płukanki ziołowe i stosować wodę brzozową. I dopiero wtedy ruszyło, bo przyrost był już na 2 cm. Ostatecznie moje włosy się rozkręciły i teraz miesięcznie osiągam nawet do 4,5cm ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- A, zapomniałam, że pytałaś się jeszcze mnie o ilości ziół, jakie pijam.. Nie uświadomię Cię, bo nie chcę mieć nikogo na sumieniu ![]() Jestem zdania, że do takiej ilości ziół trzeba primo przyzwyczaić się, secundo dbać jednocześnie o dietę i tertio - nie zapominać o nawadnianiu organizmu, nawet takim całkiem intensywnym. Nie wiem jak to wypada u Ciebie, więc lepiej nie ryzykować. 2-3 szklanki mocnego naparu dziennie powinny być dobrym początkiem
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2439910 0]Przy kręconych włosach postawiłaś na boba?
Jeszcze nikogo nie widziałam z taką fryzurą, ciekawa jestem jak to wygląda ![]() Myję włosy codziennie. Mam przetłuszczającą się skórę głowy. Choć teoretycznie mogłabym myć co 1,5 dnia bez przykrych efektów wizualnych, w moim domu jest to zgoła niemożliwością ![]() Co do mojej kuracji - przez pierwszy miesiąc nie zauważyłam nic.. to był dla mnie najcięższy okres, zaczynałam już wątpić w to wszystko. Bo tak się starałam, a nawet nie miałam 1cm przyrostu.. Jednak nie straciłam wiary w siebie, pozostałam optymistką. Po tym pierwszym miesiącu dołożyłam do mojego ziołowego repertuaru skrzyp, zaczęłam robić płukanki ziołowe i stosować wodę brzozową. I dopiero wtedy ruszyło, bo przyrost był już na 2 cm. Ostatecznie moje włosy się rozkręciły i teraz miesięcznie osiągam nawet do 4,5cm ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- A, zapomniałam, że pytałaś się jeszcze mnie o ilości ziół, jakie pijam.. Nie uświadomię Cię, bo nie chcę mieć nikogo na sumieniu ![]() Jestem zdania, że do takiej ilości ziół trzeba primo przyzwyczaić się, secundo dbać jednocześnie o dietę i tertio - nie zapominać o nawadnianiu organizmu, nawet takim całkiem intensywnym. Nie wiem jak to wypada u Ciebie, więc lepiej nie ryzykować. 2-3 szklanki mocnego naparu dziennie powinny być dobrym początkiem [/QUOTE]postawilam na boba bo czesto prostuje a o dziwo bob krecony bynajmniej przy moim skrecie wyglada super Dlatego jestemw stanie zrezygnowac z prostownicy zeby tylk im jakos pomoc Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, bede tutaj zagladac codziennie jutro mam nadz ze juz czesc bed emiała z tych zaplanowanych specyfikow, a ziola moge kupic w sklepie? czy sa w aptece?
Edytowane przez PriVativ Czas edycji: 2011-01-15 o 20:37 |
|
|
|
#1090 |
|
Konto usunięte
|
W sklepie nie znajdziesz raczej, chyba że w sklepie zielarskim
![]() W aptekach niektórych też da się znaleźć. |
|
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2439623 9] A ile pijałaś skrzypu przez te pierwsze 3 miesiące? Może miałaś zbyt małą dawkę, aby odczuwać cokolwiek? [/QUOTE]
przez pierwsze 3 miesiące piłam po jednym kubku skrzypu+pokrzywy. a po miesiącu przerwy piję 0.5l czasami więcej (zaparzam w dzbanku). pewnie dlatego zaczęło na mnie to działać moczopędnie. wcześniej o tym nie pomyślałam. mam nadzieje, że podziała też na włosy, bo wcześniej nic nie ruszyły. Cytat:
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#1092 |
|
Rozeznanie
|
Ponawiam pytanie: czy mogę suszoną pokrzywę zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem a nie gotować?
|
|
|
|
#1093 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pół litra dziennie.. jeśli napar nie jest lurowaty, to w końcu to jest porządna dawka, myślę, że przyniesie efekty. Aha, mówisz, że zioła zaczęły na Ciebie moczopędnie działać - nawadniaj organizm, pilnuj aby nie odwodnić się. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Bo parzyć pod spodkiem nie można wiecznie, w końcu napar przecież się ostudza
|
||
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, kupiłam vitapil tabletki, skrzyp i pokrzywe ziola, i olej rycynowy. powiedzcie jak mam goptowac te ziolka to pisze na opakowaniu ze szklanke zimnej wody zalac jedna lyzke skrzypu i gotowac 10 minut . I ze szklanki zrobilo sie pol:P
Ile zalewacie na jeden kubek by wyszedł??? No i dzis mam w planach wetrzec olejek rycynowy mam taki 100 ml ile mam go odlac ba jeden raz? Czytalam ze podgrzewacie wiec tez podgrzeje ale ile? na skore glowy i na wloski? ja chce tez dzis zrobic maseczke z zoltek i cytryny i nafty. I dzis zrobiłam cos czego nigdy sie nie odwazylam. Oddałam mamie prostownice ![]() Nie mieszkam juz z rodzicami wiec nie bed emiala okazji szukac po katach No a zreszta rodzice zawsze na widok wyprostowanych wlosow byli niezadowoleni , tym bardziej mi jej nie oddadzą![]() Moj taki pierwszy krok wiec bye bye proste wloski :P
Edytowane przez PriVativ Czas edycji: 2011-01-16 o 12:26 |
|
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
tatty, zbierałam zioła na płukankę 2 dni i chyba się zepsuły bo nie pachną ładnie... następnym razem schować do lodówki?
|
#1096 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zawsze się zastanawiałam, jak to gotować w proporcjach na jedną szklankę.. Ja doprowadzam do wrzenia pół litra wody, wsypuję 2-3 czubate łyżki stołowe ziół i gotuję na małym ogniu przez 15-20 minut, na końcu odcedzam na sitku. I myślę, że to najwygodniejsza metoda, bo woda nie paruje wówczas tak intensywnie jak przy 1 szklance. Z drugiej strony nie wiem, czy na początku nie zareagujesz zbyt mocno na moczopędne działanie tych ziółek, więc nie wiem, czy chciałabyś wypić 0,5 litra naparu na raz. Do odważnych świat należy, zawsze można zrobić próbę ![]() Cytat:
Ile trzeba.. najwygodniej jest nalewać z butelki na dłoń, i wcierać w skórę głowy, w włosy. Użyjesz tyle, ile będziesz potrzebowała aby rozprowadzić, jednak wskazane by było, aby nie marnotrawić z wejścia pół butelki Cytat:
![]() Zachęcam do lektury i udziału na wątkach w wolnej chwili: "zielarski": https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=483290&page=29 o oleju rycynowym: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4302&page=154 o nafcie kosmetycznej: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=51137&page=68 Cytat:
A odcedziłaś je i odcisnęłaś je dobrze, zanim przełożyłaś do kubeczka? Nieco wody będą i tak nadal miały, ale grunt by odcisnąć jej nadmiar. Mi się nieraz trafiało trzymać ziółka nawet przez 3 dni, a do lodówki swoich nie chowam, i były jeszcze zdatne do obróbki i spożycia - zero przykrego zapachu, pleśni i innych nieprzyjemności. |
||||
|
|
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, mi też marzą się długie i zdowe włosy
. Teraz mam trochę za ramiona(37 cm), chciałabym tak z 45-50. Może to nie jest imponująca długość, ale dłuższych w życiu chyba nie miałam .Biorę Humavit, niedawno zaczęłam pić drożdze, ale włosy rosną wolno jakoś 1-1,5cm, zauważyłam, że ostatnio zaczęły trochę wypadać. Zastanawiam się w co się jeszcze zaopatrzyć, żeby nie przekombinować. Zakupiłam parę dni temu masażer do głowy, zobaczymy jakie to da efekty, ale już teraz mogę powiedzieć, że to naprawdę przyjemne i odprężające .Cytat:
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2011-01-16 o 14:51 |
|
|
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
![]() Zawsze się zastanawiałam, jak to gotować w proporcjach na jedną szklankę.. Ja doprowadzam do wrzenia pół litra wody, wsypuję 2-3 czubate łyżki stołowe ziół i gotuję na małym ogniu przez 15-20 minut, na końcu odcedzam na sitku. I myślę, że to najwygodniejsza metoda, bo woda nie paruje wówczas tak intensywnie jak przy 1 szklance. Z drugiej strony nie wiem, czy na początku nie zareagujesz zbyt mocno na moczopędne działanie tych ziółek, więc nie wiem, czy chciałabyś wypić 0,5 litra naparu na raz. Do odważnych świat należy, zawsze można zrobić próbę ![]() Co do oleju rycynowego - nie musisz podgrzewać, on i tak będzie dosyć tępy, gęsty. Ile trzeba.. najwygodniej jest nalewać z butelki na dłoń, i wcierać w skórę głowy, w włosy. Użyjesz tyle, ile będziesz potrzebowała aby rozprowadzić, jednak wskazane by było, aby nie marnotrawić z wejścia pół butelki I brawo. Pomału do przodu ![]() Zachęcam do lektury i udziału na wątkach w wolnej chwili: "zielarski": https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=483290&page=29 o oleju rycynowym: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4302&page=154 o nafcie kosmetycznej: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=51137&page=68 [/QUOTE] Jestem juz po wypiciu pierwszego kubka a raczej polowy(przed napisaniem tutaj:P) skrzypu, teraz pije kubek pokrzywy. Siedze z olejkiem rycynowym na glowie juz spory czas i dalam jeszcze nafte. Zaraz ide umyc glowe i mysle zbey odrazu zagotowac jeszcze raz te ziolka by od razu spłukac. Tableteczke pierwszą tez juz wzielam ![]() Zapal mam, chęci tez, prostownicy nie ma wiec nie moze sie nie udac ![]() Mysle z ebede pic codziennie kubek pokrzywy i kubek skrzypu. Bynajmniej narazie. Jeszcze kupie tą wode brzozową, plucze sie nią wlosy tak? no i mysle nad olejkiem jasminowym. a szampon i odzywke masz mzoe jakas sprawdzoną? a now lasnie i jak to jest z tymi drozdzami??
Edytowane przez PriVativ Czas edycji: 2011-01-16 o 14:58 |
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O oleju jaśminowym muszę poczytać, bo co raz więcej wizażanek o nim pisze, a ja nawet nie wiem, jakie on ma działanie na włosy ![]() Szampon - przestawiłam się już na szampony ziołowe, obecnie mam z brzozą, wierzbą i dziegciem. Nie mam dużych wymagań co do szamponu i odżywki, ale ten sprawuje się u mnie świetnie, lepiej niż mój były szampon z avonu (aż wstyd ) i niż szampony dziecięce, które też z ciekawości testowałam.Do odżywki także nie mam dużych wymagań, bo często olejuję włosy. Obecnie używam najtańszej rossmannowskiej Isany. Co się drożdży tyczy - to świetne źródło witamin B, które są potrzebne dla zdrowia włosów (z resztą nie tylko włosów). Jeśli podejrzewasz u siebie jakieś niedobory, możesz się o nie pokusić. O ile można drożdże uznawać za kuszące
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2441201 4]Wodą brzozową naciera się skalp, znaczy się skórę głowy. Nie służy ona do płukania ani nakładania na włosy, bo jest na bazie alkoholu, który może je wysuszać.
O oleju jaśminowym muszę poczytać, bo co raz więcej wizażanek o nim pisze, a ja nawet nie wiem, jakie on ma działanie na włosy ![]() Szampon - przestawiłam się już na szampony ziołowe, obecnie mam z brzozą, wierzbą i dziegciem. Nie mam dużych wymagań co do szamponu i odżywki, ale ten sprawuje się u mnie świetnie, lepiej niż mój były szampon z avonu (aż wstyd ) i niż szampony dziecięce, które też z ciekawości testowałam.Do odżywki także nie mam dużych wymagań, bo często olejuję włosy. Obecnie używam najtańszej rossmannowskiej Isany. Co się drożdży tyczy - to świetne źródło witamin B, które są potrzebne dla zdrowia włosów (z resztą nie tylko włosów). Jeśli podejrzewasz u siebie jakieś niedobory, możesz się o nie pokusić. O ile można drożdże uznawać za kuszące [/QUOTE]a jak ja stosuje pianke i brylantyne do swoich kreconych wlosow to zle??? bo mam poki co znisczone na tyle ze bez tego sie mało kreca i sa sianowate
|
#1102 |
|
Raczkowanie
|
a ja na wiosnę wybiorę się po to wodę brzozową ale do lasu
kiedyś jak byłam mała zawsze z babcia jak chodziłyśmy na spacery i byłyśmy już zmęczone i spragnione podstawiałyśmy rączki i piłyśmy wodę brzozową więc poczekam do wiosny i wybiorę się z jakąś buteleczką
|
|
|
|
#1103 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
link do podforum dla "zakręconych" --> http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=126
|
|
|
|
|
#1105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
że niby pod co podstawiałyście?
|
|
#1106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem ciekawa, cóż to może być, bo dosyć niejasno się wysłowiłaś ![]() Bo tradycyjna woda brzozowa to wyciąg z liści brzozy na bazie alkoholu. |
|
|
|
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
Ahh zaciekawiłam Was hehehe
na wczesnę wiosnę trzeba iść do lasu gdzie sa takie te bardziej młode brzozy i sie nacina gałązki i wtedy poleci soczek .... ludzie często takie kraniki wbijaja w drzewo i zostawiaja buteleczke zeby im naleciało... czesto w tym okresie sok sam leci z drzew dlatego uwielbiam ten zapach bo mi sie kojarzy z wiosną z taka świeżością kiedyś się wybrałam z moim byłym chłopcem do lasu po sok ale niestety za późno bylo juz i sok nie leciał...
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tu spytam
Vitapil czy Merz Special ? zioła do picia odpadają |
|
|
|
#1109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z brzozami nie mam niestety za bardzo styczności, dookoła mam lasy głównie iglaste. |
|
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
''Dzieje się tak dlatego, że korzenie podają wodę z rozmarzającej gleby, a w roślinie przechodzącej ze stanu spoczynku do aktywności substancje zapasowe ulegają przekształceniu w związki rozpuszczalne i są transportowane przez tkanki przewodzące drzewa do rozwijających się pączków. Im wyżej znajduje się woda, tym więcej rozpuszcza się w niej cukrów, im wyżej położone jest skaleczenie, tym słodszy jest sok, który z niego cieknie. Zjawisko to trwa krótko - zazwyczaj około trzech tygodni (w zależności od pogody). (Np. w Wetlinie [Bieszczady] w latach 1991 oraz 1994 ruszyły soki w brzozach 13 marca.) Sezon kończy się, gdy liście brzóz osiągną wielkość monety jednogroszowej'' - takie coś znalazłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

zacznę jej używać 23 stycznia(wtedy kończę kolejny 3 tydzień z seboradinem) i może wrócę do picia pokrzywy, tym razem naparów z suszonej
, na mojej suszonej pokrzywie pisze ,żeby robić napar gotując ( tak robiłam kiedyś do płukanek ). I czy mogłabym tylko zalać wrzątkiem susz i parzyć pod przykryciem ?

Malo tego w pazdzierniku 1 wychodze za maz(fakt z emozna wloski do slubu przedluzyc i tym sie tlumaczylam) ale chce by moje urosly przynajmniej do takiej dlugosci jakie byly(o ile to mozliwe) z czego wynotowałam to chce zakupic lotion alpecin, oraz vitapil, olejek rycynowy (moze jakies inne tez polecacie?) nafte mam, no i ziola. Skrzyp i pokrzywe. Powiedzcie czy to wystarczy czy moze cos jeszcze dodac? Wiem ze nie na kazdego dziala ale niech chociaz pol cm wiecej rosly niz normalnie byla bym zadowolona. prosze o odpowiedz

.