|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Cytat:
Kurde, dół jak cholera. Teraz wmawiam sobie, że nigdy nie urodzę i do końca życia będę z brzuchem chodzić...
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
wiecie tak czytam o tych naszych mężach i stwierdzam (od razu dodaję, że to moje zdanie), że nasi Panowie DZIECINNIEJĄ przed porodem i to coraz bardziej. jedni grają na grach, inni sprzedają ot tak samochód, nie martwiąc się czym do porodu żonę zawiozą, a jeszcze inni (np. mój) nagle odkrywają świat kolegów i sobotnich wypadów ( i nie tylko sobotnich) do knajpy na piwko lub soczek (bo są i tacy amatorzy), po czym wracają i udają greka, że nic się nie stało przecież, a żona cała leży w łóżku.......... i teraz nie wiem czy się śmiać, czy jeszcze bardziej czuć zażenowanie
![]() ligotko a co mąż zrobił na obiad ?? ja miałam robić ziemniaki, schabowy i mizerię, ale mam bunt i zrobiłam spaghetti |
|
|
|
#3363 |
|
Rozeznanie
|
lilijko cos w tym jest! Ale ja dopoki daje mi polezec, a nie ciagnie na spacer to nie marudze, oczywiscie spacery uwielbiam ale nie kiedy czuje bol koscil, bol w podbrzuszu itp... a na obiad zrobil nugetsy z kluseczkami, pycha
|
|
|
|
#3364 |
|
Rozeznanie
|
Ligotko moja lezy glowka w dol, mimo ze brzuch wysoko, a nogi tez ma po bokach, tak sie poskrecala, ze lekarz sie dziwil, to moze Twoja tez tak
.Mnie na zakupach ostatnio tez skurcze lapaly, wiec mam zamiar do konca juz TZ wysylac ile idzie, ale calkiem sie nie da, bo on nie znosi sam zakupow robic, a jak go "zmusze", to i owszem pokupi, ale to co on lubi, a nie ja i dzieci ![]() Olbka ja dopiero jutro 37 tydzien zaczynam (czyli koncze wedlug lekarzy), a tez powoli moje mysli kraza kiedy i jak sie zacznie ehh, koncowki nie sa latwe, dlatego czlowiek i chcialby i boi sie ![]() Lilijko ja mam wrazenie, ze faceci to wieczni chlopcy sa, jakbys widziala jak mojemu sie geba cieszyla jak srednia corka kupila sobie dzwig na baterie ), no a ostatnio bylismy w zabawkowym, to...kupil sam sobie niby w ramach prezentu urodzinowego auto zdalnie sterowaneCiekawe co by powiedzial, jak ja bym sobie lalke kupila Ja chyba dlatego boje sie podswiadomie chlopca, bo pamietam jak moj ojciec bratu super prezenty na urodziny kupowal, po czym po tygodniu konfiskowal, ze slowami "bo Ty popsujesz" ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- mysiopez to trzymamy kciukasy ![]() U nas nuggetsy wczoraj byly , ale z ziemniakami, bo mi sie nie chcialo kombinowac, co dzieciaki okreslily jako "obiad na niby" .Dzis za to zupa pomidorowa sprzed 3 dni odgrzewana, na szczescie cala trojka zapomniala, ze ja jadla, bo wtedy byla z ryzem, a dzis ugotowalam makaron do niej
|
|
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
ja właśnie gotuję rosół... Ale niby najprostsza zupa, a ja chyba nigdy nie nauczę się go robić
|
#3366 |
|
Raczkowanie
|
Witam znów
![]() Dzwoniliśmy do lekarza. Jutro rano mam się koniecznie zgłosić w szpitalu na KTG. W zależności co ono pokaże, albo mnie zostawią w szpitalu, a jeśli mnie puszczą, to we wtorek na wizytę do niego. TŻ jutro pracuje, także na KTG pojadę z teściem i po badaniu już mam nakaz zdania relacji mężowi. Także albo jutro zostaję w szpitalu na wywołanie, albo jeszcze troszkę pochodzę z brzuszkiem. |
|
|
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ehh, czasami kobiety mają kiepski wybór...
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki:![]() ![]() Mi męzus na obiadek zrobił cos lekkiego bo wczoraj poszalałam. Mielismy na obiad pierś z kurczaka, frytki i sałatka z oliwkami i fetą. A dzis delikatnie. Rybka zapiekana w piekarniku z warzywkami..pycha.. A teraz mam zabójcza ochote na coś słodkiego...albo jakiegos dobrego loda albo snikersa....
|
|
#3369 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w ten piękny słoneczny dzień.
Rodzinka po zupie i w przerwie przed drugim daniem mąż z córą wyskoczyli na rowery bo tak ładnie, ciepło temp. u nas 14 stopni więc szkoda w domu siedziec. Narobiłyście ochoty tym basenem, zaraz dzwonie na redeco i sprawdzę czy jakieś godzinki nie ma wolnej. Mała w nocy tak kopała że mąż obudził sie z pretensjami do mnie że go łokciami po żebrach biję a to się okazało że mała aż tak sie rozpycha. |
|
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
frytki bym zjadła
![]() a ja wczoraj przeżyłam stresa... TŻ miał zawieźć moich rodziców do znajomych ale okazało się że dłużej w pracy zostaje i zadzwonili do mnie, od początku wiedziałam że to zły pomysł ale umyłam włosy, umalowałam się i pojechałam i już nie wróciłam bo na miejscu już samochód nie zapalił... poszłam więc z rodzicami do tych znajomych na herbatke a potem TŻ po mnie przyjechał i holowaliśmy samochód - stres jak nie wiem! TŻ jechał wielkim samochodem (busem), mieliśmy krótką ledwo zipiącą linę i do tego nic nie widziałam zza samochodu a że ja czarnowidz jestem to odrazu miałam wizje: jedziemy przez ten cholerny las i wyskakuje dzik albo sarenka (a często się zdarza) więc TŻ ostro hamuje a ja nie zdążam (brak wspomagania w hamulcu) i wbijam się w niego i poduszka powietrzna się włącza... i wizja tej poduszki była przerażająca... znajoma przy prędkości 50km/h miała żebra złamane jak jej się poduszka otworzyła a ja z tym brzuchem... i efekt taki że nie mamy samochodu więc mały niech się nie pcha (na szczęście ma jeszcze czas)
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zadomowienie
|
Melduję się po obiedzie
. Miałam w domu twaróg i czekoladę, więc na deser zrobiłam serniko - brownies, siedzi właśnie w piekarniku .U nas nawet słońce nieśmiało wyszło, więc pewnie wyciągnę jeszcze na jakąś rundkę męża na spacerek Cytat:
.A o aucie już nawet nie mam siły Wam pisać - wczoraj do 2 w nocy siedział na necie, dziś też ledwo, co mnie wpuścił na kompa - we wtorek jest już umówiony na oglądanie dwóch - także u nas to jak w kalejdoskopie. Teraz muszę zaciskać nogi, żeby Mały jednak wyszedł pod koniec stycznia, skoro tatulek oszalał |
|
|
|
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
ustało... może nie do końca, ale skurcze zrobiły się mniej bolesne i mniej regularne. Chyba się za mocno zdenerwowałam tym, że mam jechać do szpitala albo to były przepowiadające. W każdym razie teraz są mniej bolesne.. ;(
a już były co 5 min i trwały 45 sek!!! i głupio mi, bo przeciez dzwoniłam do lekarza swojego... ;( ![]() ![]() ide pochodzic.. moze to zwnowu wzmocni skurcze! |
|
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.A spacer na pewno nie zaszkodzi Dobra, ja uciekam na spacerek, póki jasno jest .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-16 o 15:45 |
|
|
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
wróciliśmy ze spaceru, zmęczyłam się jak nigdy...
mąż się śmieje, że mała chce zrobić prezent babciom i urodzi się w Dzień Babci... może być i tak, 20 i tak wyląduje w szpitalu jak coś... TŻ tak się stresuje, że poszedł na piwo
|
|
|
|
#3376 |
|
Raczkowanie
|
Ja też zaliczę się do tych zazdroszczących basenu, ale ja również miałam obawy co do bakterii... ale bardzo dużo naczytałam się dobrego i już postanowiłam że jak mały będzie miał z 4 miesiące to będę z nim chodziła na zajęcia dla niemowlaków!!!
A co do przenoszenia ciąży to niedawno dowiedziałam się że mnie moja mama przenosiła właśnie 2 tygodnie i jak poszła do szpitala to u niej poród był wywoływany (jak to na tamte czasy przystało) poprzez wypicie pół szklanki oleju rycynowego Tylko po tym specyfiku poza zaczynającymi się skurczami nie wiadomo było czy na kibelku siadać czy przed nim klękać... dobrze że te czasy już minęły i mam nadzieję że przenoszenie ciąży nie jest genetycznie zapisane
|
|
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
Jessy_ matko.....olejek rycynowy??
![]() A zdjęcie specjalnie dla cioci cytrynki
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez w koncu dalam sie namowic na pol godzinny spacere - zalapalismy sie na zachod slonca, nochal mi zmarzl i znow odpoczywam...
agape to sie biedna strachu najadlas
|
|
|
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie - takie parszywe czasy i do tego 2w1 - czyli wywołanie i od razu lewatywa
... ale jak poczytałam o tym trochę w internecie to nawet teraz jest dużo zdesperowanych dziewczyn, które radzą sobie na wzajem aby pić to dziadostwo na wywołanie porodu - ja chyba jednak nie podjęłabym się czegoś takiego
|
|
|
|
#3380 |
|
Rozeznanie
|
ale piękna pogoda dziś u nas była, szkoda było nie zaliczyć spacerku, takie słoneczko, normalnie wiosnę czuć było. Dziś zamiast parku chodziliśmy po osiedlach i oglądaliśmy przedszkola i place zabaw dla maluchów
a mąż to nawet sobie boisko wybrał już: o tu będziemy kopać piłkę A potem głód nas przygnał do domu. Od tego stania przy garach i spacerowania trochę popuchłam więc już do wieczora mam zamiar leżakować
|
|
#3381 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Maz juz kupil im barbie, ale takie kolekcjonerskie jakas ekstra edycja, tylko nie wiem dokladnie jakie, bo ma je schowane w garazu. Ale zastanawiam sie wlasnie czy to, bo wiem ze starszej marzy sie Roszpunka taka mala, a mlodszej tez Roszpunka duza, no i jak uda mi sie, to kupie, to co chcialy, a te od TZ schowam na jakas inna okazje, Zajaczka moze. Ja, myslalam z poczatku o czyms kreatywnym, ale dostaly na swieta od znajomych, i zestaw do malowania farbami, i perelki do prasowania (ohydne to to, jak spadnie na podloge i zbierac trzeba ), wiec zostane przy tych lalkach.Jak srednia sie rodzila, to starsza tez cos dostala, ale nie pamietam co. A, one dla malenstwa na wspolke maskotke kupily
|
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
marleen mam to samo zdanie
, mój kiedyś zgubił się w sklepie i wiedziałam, gdzie go szukać: wśród zabawek agape czarnowidztwo pełną parą!!!!!!!!!!! współczuję..... a frytki sobie odbijemy z nawiązkąA mi znowu szlag trafił bojler, ale wiem co trzeba zrobić, tylko muszę to jakoś zgrabnie powiedzieć o tym mężowi........ mysiopez pomyśl o czymś innym, stres nic dobrego nie robi (widzę to po moich żołądku dzisiaj) ![]() cytrynko najgorszy scenariusz dzisiaj zaliczę, znowu nie zasnę, bo teraz mi się zdrzemnęło ![]() Jessy taaaa słynny olej rycynowy, też słyszałam te opowieści typu: "jak to łatwo po nim poród idzie"........... ![]() ligotko ja to chciałabym iść na spacer, ale samej......... nie czuję się na takie harce, a mój śpi, śpi, śpi. Kurczaki teraz w ciąży to czuję się zamknięta w klatce z adnotacją: "A żony lepiej nie pokazywać na światło dzienne. Nadaje się do kilku rzeczy: gotowanie, sprzątanie, zmywanie, pranie, przytulenie się jak do poduszki i nic więcej...... a i do zdenerwowania, bo wtedy mam ubaw"....... |
|
|
|
#3383 | |
|
Zadomowienie
|
My wróciliśmy ze spaceru - bardzo przyjemnie dzisiaj, aż się wracać nie chciało
Jutro rano wizyta i KTG...ciekawe, czego się dowiem .Dziękuję Cytat:
Aha - zrobiłam sobie tą mieszankę z pietruszki i cytryny na hemoglobiny poprawę - w smaku to nie za bardzo mi podchodzi, ale jeśli ma pomóc, to będę piła do porodu. |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w jakich proporcjach dajesz?? Ja mam tak w przepisie: -opakowanie lodu - pęczek natki pietruszki - 1 i pól cytryny -3 łyżki cukru zmiksowac i uzupełnic do jednego litra, zmiksowac, pic zimmmnnee |
|
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
Juz nie moge ;( ucze sie caly weekend a tam jeszcze konca nie widac ;( normalnie jestem zalamana...bo nic mi do tej glowy nie wchodzi
a ostatnio wykladowcy sa na mnie wielce obrazeni, ze w ciazy jestem wiec dla nich jestem wrog nr 1 bo nie dosc ze skoncze studia to bede miec tez dziecko...i przy okazji, zebym nie miala za lekko, to robia mi pod gorke, np.nie informujac mnie w ogole o tym ze maja pytania na zaliczenie...i one ucza sie tych pytan, a ja jak taki glupek caly semestr wkuwam...Czytalam w wielu miejscach ze niby w bardziej zaawansowanej ciazy to jest normalne, ze trudniej jest sie skupic, zapamietac cos itd. i niestety u mnie sie to teraz zaczelo...normalnie siedze na tymi ksiazkami i nie czaje NIC...;( I juz nie wiem jak mam sie tego wszystkiego nauczyc... Kazdego dnia cos, bo zaliczenia wpisuja, a we wtorek egzamin z 5 semestrow... wiec nie wiem kiedy mam sie na to nauczyc jak oni ze mnie teraz wszystkie sily wyciagaja... A nawet nie mysle o porodzie i oczywiscie moje przygotowania na przyjscie dziecka znowu stanely w miejscu... ![]() dewi ale masz pieknosc w domu e-rosa i rekinek - gratuluje (e rosa widzisz, doczekalas sie )
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestawiły mi się pora spania i pory jedzenia oraz częstotliwość jedzenia... hmmm, trzeba będzie jakoś to poukładać spowrotem. |
|
|
|
|
#3387 |
|
Rozeznanie
|
lilijko rozbawilas mnie ta adnotacja
ja to tez sie czasem tak czuje... ale czesciej mnie dobija ten moj brak sily do robienia czegokolwiek... kiedys caly dzien w biegu a teraz ledwo zyje, no i dzis jakos tak pomimo calodziennego biegania nadal usiedziec nie moge w miejscu, przed chwila w ramach relaksu poszlam posprzatac kuchnie.... (pomimo ciaglego ciagniecia w brzuchu) No i zrobilam sobie budyn - tylko nie wsypalam cukru, bo ona opakowaniu pisalo "bez cukru" wiec uznalam ze nie musze dawac - ale mnie maz wysmial.... kurcze niech no ja juz urodze bo gapa ze mnie...Poza tym chyba gadanie do mojej corki przynosi skutek, bo ciagle wali mnie po pecherzu, wiec powtarzam dalej :P |
|
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
A co do hemoglobiny to ja bylam ostatnio w szoku bo mi wzrosla az do 13,1... a w sumie to nie zmienalam chyba nic w swoich posilkach...
|
#3389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie ja mam dylemat co tej mojej piśce kupic. Ona też sama z siebie poszła i kupiła za swoje kieszonkowe maskotkę, takiego przytulaka króliczka. Sama mi ostatnio cos napomniała że zbiera sobie na jakąś konsole MY LIFE i ona kosztuje ok. 200 zł i mam problem czy kupic jej coś takiego co wiem że jej straszna radośc sprawi ale jest drogie (tak mi sie wydaje), czy może jakiś drobiazg taki do 50 zł ( mój mąż próbuje mnie przekonac że tyle wystarczy), ale nie mam pojęcia co to mogło by byc. Ostatnio dostawała dużo prezentów w tym gier, barbie na koniu i jakiś innych duperelek i mam mętlik w głowie. |
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ligotko zapomniałam dopisać do adnotacji podpis męża........ ja już dawno stwierdziłam, że zgłupiałam w tej ciąży... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

.

a już były co 5 min i trwały 45 sek!!!
Tylko po tym specyfiku poza zaczynającymi się skurczami nie wiadomo było czy na kibelku siadać czy przed nim klękać... dobrze że te czasy już minęły i mam nadzieję że przenoszenie ciąży nie jest genetycznie zapisane