![]() |
#4441 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Witam wszystkie ślązaczki/ zagłębiaczki
![]() Jesli mogę z chęcią do Was dołącze ![]() Mam wesele 11/06/2011 w Katowicach i z wieloma rzeczami jestem jeszcze w lesie. Na szczęście sukeinkę zamówiłam kilka dni temu, bo to najbardziej spędzało mi sen z powiek. Prawdopodbnie w przyszłym tygodniu zamówię zaproszenia. Brakuję fryzjera/ kosmetyczki, obrączek, butów, biżuterii, kwiaciarni, cukeirni.. Jeszcze mnóstwo załatwiania. Przynajmneiij nauki zrobilam już w listopadzie ![]() Zastanawiam się też nad cukiernią Ania z Jaworzna, któraś z dziewczyn o tej cukierni wspomniała. Rzeczywiście wyliczyli mi 670 około na 60 osób tort. Ale jeszcze nei byłąm na degustacji, może któraś wie czy wogóle warto? Natkęłam się ostatnio na cukiernię z Bielska - Anielska Cukiernia. Torty an stronei mają piękne, chyba ładneijsze niż w Ani, a cena zabójczo niska. I teraz sama nie wiem, niby dowożą do K-c, fakt że trochę kawałek to jest , ale to chyba w ich gestii, zeby tort do mnie dojchał w całości. Cena to 50 za kg, czyli na mój tort ok 300-350zł + dojazd 100, 150. czyli i tak sporo mniej niż W Katowicach.. Może znacie ajkieś godne polecenia miejsca w Katowicach , ja słusząłam że w sklepie MIG w K-cach mają świetną bieliznę , ale jeszcze się nei wybrałam, choć i tak push-upy będe miałą wszywane prawdopodobnie do sukienki. A kwiaciarnia.. nie mam pojęcia jaka..
#4442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie macie wesele ? jaką masz sukienkę ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zadomowienie
|
A już odpowiadam
![]() Wesele w Restauracji Romantyczna hotelu Diament w K-cach, a sukienka (zamówiłam dopiero kilka dni temu) jak na zdjęciach. Tylko aplikację pod biustem będę zmieiniała na wyraźneijszą. Ładna?
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-01-16 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tortu jak zobaczyłam tą cenę 670zł to padłam... Jeszcze wcześniej sama się zastanawiałam, czy nam za drogo nie wyjdzie, bo koleżanka tak zasugerowała, ale teraz to już nie wiem. Wstępnie na 60 osób za tort policzyli nam 470zł. Może to zależy od wyglądu i smaku tortu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Raczkowanie
|
Pojawila sie moja suknia juz na necie
![]() http://www.sarah.com.pl/foto/galeria...10&id=JS1_2364 A tu 1 2 i 3 zdjecie ![]() http://www.sarah.com.pl/kolekcje2.ph...p&id=10&page=4 |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ile Was kosztowały ? miałyście jakiś rabat albo coś gratis ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Przyczajenie
|
Moje Panny (bo rozumiem,ze jeszcze tak zwracać się można),
podrzucę kilka adresów, które mnie pól roku temu doskonale się sprawdiły. ślub brałam w największy upał, a wszystko, co wymienię sparwdziło sie bezbłędnie Polecam w Katowicach i miastach ościennych (Mysłowice, Chorzów, Świętochłowice): KOŚCIÓŁ: Św. Michała w katowickim Parku Kościuszki WIZAŻYSTKA: bezbłędnie profesjonalna Pani Joanna www.makeupslubny.pl (czesanie i makijaż) CUKIERNIA: Cukiernia M&M ul. Łagiewnicka 19 41-608 Świętochłowice. Cukiernia, POLECAM TORT fantazja z prawdziwymi kwiatami (cudo!) LOKAL: PATIO PARK W Parku Kościuszki w Katowicach |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1500 zł to pewnie zwykły film, bo my mamy HDV, a jest jeszcze opcja Full HD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
śliczna!! wkoncu wybrałam zaproszenie! kurcze mały krok do przodu! ale dziś dzień fatalny zaczał sie od wpadu autem do rowu!już mam dosc!!
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cukiernia to Marysieńka, znajduje się w Ostropie (taka wioska w obrębie Gliwic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Raczkowanie
|
Jenny aniolek - moja w salonie 2890,ale ja szyje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ano widzisz taki jest mój proboszcz, napisałam do kurii w tej sprawie anonimowo (bo wiem, że proboszcz by mi tego nie darował, gdybym się podpisała a doszło by to do niego) odpisali że nie ma czegoś takiego że nam sie nie należy ślub kościelny bo nam sie tym bardziej należy i jak mogą nam pomóć. W tym problem, że niewiem jak mogą nam pomóc skoro chcę pozostać anonimowa... ehhh Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A mozesz coś więcej powiedzieć? jak tam trafić? Na degustację trzeba się umówić? A jakie smaki mają? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tort będzie podobny jak na zdjęciu, tzn. taki kształt, z fioletową wstążką, tylko na górze będą fioletowe i zielone kwiaty. 2 górne piętra będą na ciemnym biszkopcie z jasnym kremem z wiśniami, a dolne piętro też ciemny biszkopt, krem a la stracciatella i jakieś chrupki ![]() Dowóz do restauracji gratis. Zamówiliśmy też już wstępnie ciasta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Raczkowanie
|
te zaproszenia, robią tez wizytówki i na alkohol ,
http://www.decorisus.pl/templates/te...SC_7982103.jpg a jak sie pytałam o tą Marysieńke cukiernie to mi nikt nie odpowiedział , że zna :P mnie sie podoba tam w załączeniu, ale jest na 70 osób i napisali mi cos o jakiejś dostawce, nie wiem co, czy czwarte piętro czy po prostu obok by stało, powinno sie chyba dac zamówić taki 4 pietrowy bo niestety mam wesele az na 96 ludzi!! myślę żeby te róże na nim były w kolorach białym i blado różowym, mamy sie tam umówić na próbę ciast kremów, myślę , że w przyszłym tygodniu tam pojedziemy i będę wiedzieć czy warto czy Wy też macie tak, że wszystkim Wy musicie sie zająć , a jak znajdziecie coś np auto TZ mowi te mi sie nie podoba! heh a gdzie szukacie butów??? kiedys w starszych wiadomościach czytałam, że buty specjalne do tańców, ale boje sie kupować w ciemno przez net załączę też zdjęcie innej fryzury, czy myślicie , że mogłaby być, z tyłu jakis mały koczek-coś do czego można by wpiąć welon, bo mam okrągła twarz i musze czyms przykryc policzki, bo nie wiem czy nie za prosta /
21.08.2011 Nasz ślub ![]() Edytowane przez sweetbe Czas edycji: 2011-01-17 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jak to u nich wygląda, może mają problem z odpowiednim stelażem pod taki większy tort. Póki co planowaniem w większości zajmuję się ja, ale mamy taką "przypadłość", że podoba nam się to samo, więc problemu nie ma ![]() Co do butów to ja zamówiłam w sklepie Stakato w Katowicach, za jakieś 2 tygodnie będę odbierać. Można tam bez problemu przymierzyć odpowiedni rozmiar, a potem tylko zamówić w wybranym kolorze (niestety jeśli chodzi o cenę, to za buty zamawiane wychodzi ok 40zł więcej, niż za te, które są na stanie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Wtajemniczenie
|
sweetbe mi też się podoba takie uczesanie, sama myślę o rozpuszczonych włosach, może jakies lekkie fale,będe miała prostą sukienkę i prostą fryzure,tylko boje sie czy wytrzyma całą impreze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ktos wie czy w K-cach i okolicy można dostać buty Menbura? Wiem, ze mają salon w Krakowie, ale może gdzies bliżej można dostać..? Acha i mogę polecić kwiaciarnię w Bytomiu Stokrotka na Matejki, wczoraj sobie o niej przypomniałam, moja koleżanka robiła tam bukiet i był przepiękny. ja kupowałam urodzinowe kwiaty i zawsze były super. Popołudniu mogę załączyć zdjęcie. I jeszcze słyszałam, że super kwiaciarnia jest na Mikołowskiej w Katowicach, ale nie pamietam jak się nazywa. Cuda tam robią.
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-01-18 o 06:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a nie chcę jakoś w ciemno kupować. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Raczkowanie
|
kajasia222 zobacz sobie to zdjecie!! w sumie mozna by taka miec fryzure! z tylu jakies upiecie do welonu! hm
jak myslisz ![]() a jak ta cukiernia wRYbniku??? ja mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu podjedziemy do tej marysienki,
21.08.2011 Nasz ślub ![]() Edytowane przez sweetbe Czas edycji: 2011-01-18 o 09:56 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Wtajemniczenie
|
postanowiłam wkleić swoją suknie
![]() ![]() ![]() ![]() zostało już 101 dni robi się gorąco! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | ||
Zakorzenienie
|
robiłaś nauki w Katowicach? możesz powiedzieć gdzie?
![]() ![]() Cytat:
![]() chciałam coś w tym stylu właśnie i wstępnie myślałam o cukierni Ania (bo mieszkam w Katowicach a ślub mam w Jaworznie, więc w sam raz - akurat w tych dwóch miastach ma siedzibę) ale jeśli nam faktycznie prawie 1 000 zł policzą to chyba podziękuję ![]() Cytat:
![]() Tu jest ich strona jakby ktoś szukał: http://www.stakato.pl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.