|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() fajnie z tym fotelikiem.. ja cały czas myśle...
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Ja po szkole jestem padnięta. Dziś Blanka spała u moich rodziców, bo mamusia miała chęć zaszaleć i poszła na impreze, a Tż nie słyszy w nocy NIC. I spała całą noc
|
|
|
|
|
#4773 |
|
Zadomowienie
|
bo nie słyszałam i jakieś 40 kilometrów od Tarnowa i to druga strona , ale te miejscowości są nawet nie bardzo daleko moich rodzinnych stron![]() Ja mieszkam tera pod Tarnowem ale z drugiej strony - przy trasie na Kraków . A juz myślałam o jakiejś kawce
|
#4774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to wioski są niezłe jeszcze mam znajomych w okolicy Ciężkowic
|
|
#4775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie miałam na mysli swojską farmę uprawę BIO warzyw i takową hodowlę zwierząt bo takowe gospodarstwa są u nas...nie fermę kurzą przeciez chemii nie da się uniknąc ale jak mozna to sie powinno oganiczac,zwłaszcza dzieciom. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-16 o 19:39 |
|
|
|
|
#4776 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a i daj znać jak testowanie pieluszek bo jestem bardzo ciekawa ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4777 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym wybrała używany z wyższą oceną.My zdecydowalismy się na romera king plus.
|
|
|
|
#4778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogladalam niedawno jakis program o fotelikach i byla mowa o tym ze w Niemczech, po wypadku obcina sie w foteliku pasy bezpieczenstwa, zeby nie byl dalej uzywany. Nawet jesli fotelik nie zostal uszkodzony!! |
|
|
|
|
#4779 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurczak ponoć nieco mniej faszerowany, niż indyk, bo kurak zeżre wsio, a indyk wybredniejszy ![]() Cytat:
Poza tym zastanawiam się, na ile to prawda w ogóle - tzn. ok, zdaję sobie sprawę, że dzisiejsze żarcie trudno zdrowym nazwać, ale czy to BIO faktycznie jest takie... dobre? czy to czasem nie chłyt martekingowy? ![]() [QUOTE=kafuniax;24410335] Dziewczyny, przyszedł czas podjęcia ostatecznej decyzji odnośnie fotelika. Jeszcze raz bardzo Was proszę o pomoc, czy lepiej wybrać fotelik z oceną 3, ale nowy, czy lepiej z wyższą oceną a używany? i na jakie foteliki Wy się zdecydowałyście? ./QUOTE] Jeśli wiedziałabym, od kogo, brałabym używany, ale np. przez Internet - absolutnie, bo nie masz pewności co do jego stanu. Wolałabym kupić w testach słabszy, a nowy. Cytat:
bo po drodze rodzina usiana męża.Dzisiaj pół dnia u teściów, spoko. Młoda tam spać nie chciała, więc po powrocie jedzenie, kąpiel i padła. A my popijamy wytrawne czerwone, graliśmy dobre 2h w tysiąca, a teraz czas wolny indywidualnie ![]() Mam prośbę - robiłam zbiórkę kasową w pracy, koleżanka (bliska) urodziła w listopadzie, ma wszystko - co jej kupić dla dziecka? nie chcę kasy dawać, bo się rozejdzie myślałam nad jakimiś zabawkami na rok i więcej, mam 250zł. Ale może macie inne pomysły? Ubranka są, bo w rodzinie są dzieci i ubranek zatrzęsienie. Ew. też pomyślałam, że może wstępne słoiczki jakieś kupić (tzn. jakiś konkret + słoiczki), na wiosnę dziecię zacznie dietę rozszerzać, a wiadomo - to się przyda...
|
|||
|
|
|
#4780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie to nie można teraz nikomu wierzyć i jednak masz rację,lepiej kupić nowy.My kupujemy nowy bo teściowa nam ,,stawia''
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-16 o 23:27 |
|
|
|
|
#4781 |
|
Zadomowienie
|
Nie znam bo za daleko - najdalej byłam w Błotnowoli
i moge sobie wyobrazic jak tam jest![]() Cieżkowice wiem - jakies 30 km od demnie ![]() A z kąd Ty sie tu wziełaś kobieto
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamiętam komu, ale dziękuję za cynk o obniżkach w Tesco - zakupiłam Ewci pakę bodziaków z długim rękawem i wyszło na to samo, gdybym zamawiała na all te Happy Kids.
co do fotelika - my też albo mc tobi albo roemer - zdecydujemy w sklepie, posadzimy Ewcię i się okaże. ale info o lepszym dopasowaniu w zależności od fotela zapamiętam na pewno. a teraz obiecane foty. jak zwykle nie wiem, które pokazać, bo tyle pięknych udało się pstryknąć... 1.,2. kto nie wierzy, niech policzy - 6 ząbków już pięknie widać ![]() 3. myjemy ząbki 4. mały włóczykij 5. ach, te stópki... ![]() 6. trochę gimnastyki |
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja - a może taką kartę upominkową do Smyka? kupią sobie, co będą chcieli/potrzebowali...
|
|
|
|
#4784 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4785 | ||
|
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() superanckie!!! Ile na start by potrzeba? Z tysiąca pewnie nie schodzi, co? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4786 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja w końcu muszę Agacie zrobić taką sesję pozowaną... A tak w ogóle widzę, że Ewcia też ma tendencję do takiego.,. zażółcenia noska? od czego to? Aga też tak ma. Cytat:
|
||
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się, jaka noc mnie dziś czeka... czy ten katar da jej pospać, czy niekoniecznie...
aaa nie mówiłam Wam - Ewcia ugryzła mnie dziś w dekolt. mam widoczny ślad ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24419561]Piękne fotki ja w końcu muszę Agacie zrobić taką sesję pozowaną... A tak w ogóle widzę, że Ewcia też ma tendencję do takiego.,. zażółcenia noska? od czego to? Aga też tak ma. nie chcę do Smyka, bo tam cholernie drogo [/QUOTE]jak nie Smyk, to może inny dzieciowy sklep? żółty nosek - nie wiem, raczej domywam. może karoten się odkłada w nosie bardziej niż gdzie indziej??
|
|
|
|
#4788 |
|
Wtajemniczenie
|
margo - super foteczki!!!
PS : Mamy taką samą szczoteczkę hehehehe ![]() Ja też wrzucam zatem fotki z dzisiejszego wypadu..Niestety kiepskiej jakości.... Ogólnie było fajnie, bawiłyśmy się godzinę i zmachałam się okrutnie...kondycja mi spadła Była tylko 2jka dzieci, więc mogłyśmy wszędzie polatać bez przeszkód ![]() Shadee najbardziej spodobał się motor policyjny, który niestety nie został uwieczniony...a w baseniku z kulkami caly czas siedziała z jedną albo dwoma kulkami w łapce i tyle ...chyba nie bardzo wiedziała co tam ze sobą zrobić
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiesz jak sie obraziłam normalnie nie odezwe sie do konca zycia do ciebie racja zgadzam sie z toba w całej wypowiedzi 100%
|
|
#4790 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24418762]racja. A wiecie, co mnie rozwala? że jak dziecko jest powiedzmy w wieku przed-przedszkolnym to wszyscy się szczypią, coby to jedzenia cholera wie jak zdrowe było, a potem - olew. To co, starsze dziecko jakoś mniej zasługuje na zdrową żywność? I to absolutnie nie jest przytyk czy zarzut do żadnej z was - ot, luźna obserwacja
Kurczak ponoć nieco mniej faszerowany, niż indyk, bo kurak zeżre wsio, a indyk wybredniejszy ![]() I znów - ja nie mam takiej możliwości. Ani mnóstwo innych mam - i mam wrażenie, że to takie trochę... no nie wiem, samonapędzanie się? I to też nie jest przytyk Poza tym zastanawiam się, na ile to prawda w ogóle - tzn. ok, zdaję sobie sprawę, że dzisiejsze żarcie trudno zdrowym nazwać, ale czy to BIO faktycznie jest takie... dobre? czy to czasem nie chłyt martekingowy? ![]() Mam prośbę - robiłam zbiórkę kasową w pracy, koleżanka (bliska) urodziła w listopadzie, ma wszystko - co jej kupić dla dziecka? nie chcę kasy dawać, bo się rozejdzie myślałam nad jakimiś zabawkami na rok i więcej, mam 250zł. Ale może macie inne pomysły? Ubranka są, bo w rodzinie są dzieci i ubranek zatrzęsienie. Ew. też pomyślałam, że może wstępne słoiczki jakieś kupić (tzn. jakiś konkret + słoiczki), na wiosnę dziecię zacznie dietę rozszerzać, a wiadomo - to się przyda...[/QUOTE] z tą żywnością bio to też co niektórzy oszukują a jeszcze jak mówimy o odżywianiu maluszków: byliśmy z tż w tygodniu w galerii i w pewnym momencie słychać krzyki jakiegoś dziecka w wózku (na oko 1,5 rocznego) podbiega do niego matka i co daje mu do picia: pepsi Cytat:
może coś przed nami ukrywasz a ja czekam na tż a on myje i myje te gary
|
|
|
#4791 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4792 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny pomarańczowe noski są od marchewki
djerba widać, że malutkiej się podobało, a co ona miała robić z tymi kulkami - wybrała sobie 2 a reszta taka sama szaja a może kolekcję książeczek dla maluchów albo zestaw do jedzenia : niekapek, talerzyk, łyżeczki itd ?
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24418762]
Mam prośbę - robiłam zbiórkę kasową w pracy, koleżanka (bliska) urodziła w listopadzie, ma wszystko - co jej kupić dla dziecka? nie chcę kasy dawać, bo się rozejdzie myślałam nad jakimiś zabawkami na rok i więcej, mam 250zł. Ale może macie inne pomysły? Ubranka są, bo w rodzinie są dzieci i ubranek zatrzęsienie. Ew. też pomyślałam, że może wstępne słoiczki jakieś kupić (tzn. jakiś konkret + słoiczki), na wiosnę dziecię zacznie dietę rozszerzać, a wiadomo - to się przyda...[/QUOTE]hmm nie wiem moze Pampersy to chyba najczesciej kupowana rzecz i nie da sie kupic uzywanej jak zabawek czy ubran jak jest butelkowa to mleko mozna no i jeszcze jakis mały upominek co by miała na pamiatke po ciociach mozna tez zaopatrzyc sie w bon w jakims sklepie dzieciowym pewne bedzie ze cos dostanie dzieć
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Dopiero mi Luiza zasnęła
Na szczęście bez marudzenia, ot walanie się po łóżku, wstawanie w łóżeczku ( chciałam ja tam uśpić, ale mowy nie ma ).Odnośnie jedzenia "zdrowego" - mam takie zdanie jak szaja. I nie bardzo wierzę w te BIO. Wielu rolników nawozi pola, na których rośnie zboże na paszę. Wielu używa Randapu na walkę z chwastami, a ten zalega w ziemi i później dostaje się do roślin. Kiedyś był o tym program i jeden facet przyznał się do tego, i mówił, że takie zboże oddaje do Kruszwicy i tam robią olej ( który od wieeeelu lat ja sama kupowałam ). margo, Ewcia jest boska, prawdziwa modelka ![]() djerba, następna piękność szaja, słoiczki, to chyba nie. Nie wiadomo czy będzie ja tym karmić, a może dziecko będzie miało jakieś uczulenia na składniki. Kasy w sumie sporo. Może spacerówkę jej kupcie. W razie czego jak będzie droższa, to mama dopłaci resztę. Pieluchy pewnie się też przydadzą.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-01-16 o 21:49 |
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
ksiązeczki - fajny pomysł
djerba - Shadee wygląda jak stała bywalczyni takich miejsc ![]() panno migotko - nic nie ukrywamy może po prostu tak na fotach wychodzi, bo na żywo nie słyszałam, że wygląda na starszą. co najwyżej mówią, że ma bystre oczyska
|
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak pieknie te zębalki widac
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomniałam się jeszcze pochwalić, że mój dzieć dziś ostro trenował siadanie z pozycji na czworakach. głównie wychodziło jej skośne, a potem wracała spokojnie do czterech (bo do tej pory traciła równowagę często i lądowała brutalnie na plecach albo brzuchu, płacząc wystraszona co się stało). ale udało jej się 2 razy siąść całkiem do siadu prostego rano często ją zostawiałam w łóżeczku z włączoną karuzelką i mogłam działać w kuchni czy łazience, ale już tak nie mogę, bo bryka za bardzo. dziś włożyła nogę aż do uda między szczebelki i był ryk. boję się, że sobie krzydę zrobi. nadal nie odkryła, że za szczebelki można się podciągać, za to próbuje tak robić łapiąc się zwierzątek z karuzeli. nie wiem, ile ten sprzęt jeszcze wytrzyma
|
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24419561]Piękne fotki
ja w końcu muszę Agacie zrobić taką sesję pozowaną... A tak w ogóle widzę, że Ewcia też ma tendencję do takiego.,. zażółcenia noska? od czego to? Aga też tak ma. [/QUOTE] Moja Ami tez prawie na kazdym zdieciu nosek żółty i brwi o i tutaj własnie spedza poł swojej nocy ![]() nie bardzo widac na zdieciu tu akurat ale tez sie zastanawiałam z czego to
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-01-16 o 22:02 |
|
|
|
#4799 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24418762]
A my w okolicach Tarnowa jesteśmy jadąc w Bieszczady bo po drodze rodzina usiana męża.[/QUOTE] u nas też rodzina męża z tamtych stron ![]() a co kupić koleżance... może rzeczywiście pampersy, słoiczki i jakąś pamiątkę? nie wiem, sama bym się głowiła. Cytat:
tam rodzina męża mieszka![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za opinie, znajomi chcieli sprzedać dobry, używany, ale niestety dają komuś z rodziny, i powiem Wam tak, że mam niezły dylemat. U nas w rodzinie królują marketowe foteliki, albo komisowe, patrza na mnie jak na kosmitkę, że chcę fotelik z testami ![]() Wolałabym używany z 4, gdybyście słyszały od jakiś znajomych, że mają na sprzedaż, dajcie cynk. Jak nie znajdę nikogo pewnego, kupię z trójczyną nowy. Szczepanek woła "tata" na męża. Jestem obrażona
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za życzenia dla nas
![]() Niestety nie cytuję,bo padam. Bruno dziś mało spał,w efekcie wieczorne zasypianie z histerią.Coś mi się zdaje, że z przemęczenia. Wczorajsza imprezka się udała. ![]() Idę ogarnąć chatę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

może moje strony 

wychodzi nawet do 5 stów taniej 

Na szczęście bez marudzenia, ot walanie się po łóżku, wstawanie w łóżeczku ( chciałam ja tam uśpić, ale mowy nie ma