Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-16, 17:04   #4771
kafuniax
Raczkowanie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Przyznaj sie gdzie , gdzie może moje strony

A fotelik juz mamy wybrany tzn , mąż wybrał bo ja w tym ciemna
i kupi go w niemczech - sporooooroooo taniej wychodzi nawet do 5 stów taniej
Romer king plus model 2011 a jaki dokładnie to nie pamietam
Pawłów i Kanna (powiat: Dąbrowa Tarnowska) i co? blisko?
fajnie z tym fotelikiem.. ja cały czas myśle...

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 17:43   #4772
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
kardashi... miałam zapytać, ile zapłaciłaś za ten sweter czerwony dla Blanki? taki sam, beżowy przed przecenami kosztował mnie 79 zł
35zł

Ja po szkole jestem padnięta.
Dziś Blanka spała u moich rodziców, bo mamusia miała chęć zaszaleć i poszła na impreze, a Tż nie słyszy w nocy NIC. I spała całą noc

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 17:59   #4773
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
..
aż sprawdziłam na mapie gdzie to jest bo nie słyszałam i jakieś 40 kilometrów od Tarnowa i to druga strona , ale te miejscowości są nawet nie bardzo daleko moich rodzinnych stron
Ja mieszkam tera pod Tarnowem ale z drugiej strony - przy trasie na Kraków .
A juz myślałam o jakiejś kawce

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 18:15   #4774
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
aż sprawdziłam na mapie gdzie to jest bo nie słyszałam i jakieś 40 kilometrów od Tarnowa i to druga strona , ale te miejscowości są nawet nie bardzo daleko moich rodzinnych stron
Ja mieszkam tera pod Tarnowem ale z drugiej strony - przy trasie na Kraków .
A juz myślałam o jakiejś kawce
to wioski są niezłe
jeszcze mam znajomych w okolicy Ciężkowic

Moi chłopcy

Stary 2011-01-16, 19:10   #4775
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Indyki są chyba mniej faszerowane

i to na farmach się faszeruje chyba,ze masz na myśli jakiegoś rolnika z kilkoma kurkami na własny użytek
nam babka na biochemii mówiła,ze tak samo się faszeruje kury jak i indykiantybiotykami ,żeby nie chorowały i nie było strat na fermach i stymulatorami wzrostu aby były większe.Zresztą całe moje studia były w tym temacie,wiec nie gadam w ślepo tylko na podstawie tego co słyszłam gdzieś tam lub czytałam na jakimś forum
Oczywiscie miałam na mysli swojską farmę uprawę BIO warzyw i takową hodowlę zwierząt bo takowe gospodarstwa są u nas...nie fermę kurzą przeciezna fermach faszeruje się kury syfem.W gospodarstwach ekologicznych karmi się kurki pszenicą.
chemii nie da się uniknąc ale jak mozna to sie powinno oganiczac,zwłaszcza dzieciom.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-01-16 o 19:39
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:11   #4776
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Indyki są chyba mniej faszerowane

i to na farmach się faszeruje chyba,ze masz na myśli jakiegoś rolnika z kilkoma kurkami na własny użytek

ja mam to szczeście,że mam rodzinę na wsi i co jakiś czas dostaję dobrodziejstwa ziemi i inwentarza
całej chemii nie da się uniknąć,ale można się starac ograniczać albo spróbować poszukać zdrowszego źródła

Bianko-czy WIt już jest zarezerwowany? cudny jest!
Kawał chłopa!
też właśnie słyszałam, że indyki się mniej faszeruje przede wszystkim jeśli chodzi o hormony i też mam to szczęście, że jajka, kury i warzywka dostaję od babci tż ze wsi

Cytat:
też spróbuję i tez mi się śniły...
Na razie będę uzywała po powrocie z pracy. Jak tylko dostanę wypłatę składam zamówienie. Mąż przekonany.

dzięki Bianko, spróbujemy Wit jest naprawdę przekonywujący w tych pieluszkach, są naprawdę urocze. Zobaczymy jak to będzie u nas w praktyce wszystko wyglądało. Jeszcze raz dzięki

Dziewczyny, przyszedł czas podjęcia ostatecznej decyzji odnośnie fotelika. Jeszcze raz bardzo Was proszę o pomoc, czy lepiej wybrać fotelik z oceną 3, ale nowy, czy lepiej z wyższą oceną a używany? i na jakie foteliki Wy się zdecydowałyście?

U nas nocka średnia, tak jak zawsze, wstawanie dwa razy na jedzenie, z pięć razy na pogłaskanie ALe w dzień naprawdę fajnie. Już od dłuższego czasu

Ciekawe co tam u Kropki i Dania.
ja sama zastanawiałam się między właśnie romerem king plus a maxi cosi tobi i wygrał ten ostatni ze względu na zagłówek i dopasowanie do fotela w samochodzie (romer pasuje bardziej - tzn przylega do prostych foteli a tobi do kubełkowych) także polecam przymierzyć sobie najpierw w sklepie jak sobie jakiś upatrzysz. ja bym wzięła 4 * używany jeśli wiedziałabym od kogo tzn czy był bezwypadkowy i bezstłuczkowy
a i daj znać jak testowanie pieluszek bo jestem bardzo ciekawa

Cytat:
Przyznaj sie gdzie , gdzie może moje strony

A fotelik juz mamy wybrany tzn , mąż wybrał bo ja w tym ciemna
i kupi go w niemczech - sporooooroooo taniej wychodzi nawet do 5 stów taniej
Romer king plus model 2011 a jaki dokładnie to nie pamietam
o to masz fajnie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
35zł

Ja po szkole jestem padnięta.
Dziś Blanka spała u moich rodziców, bo mamusia miała chęć zaszaleć i poszła na impreze, a Tż nie słyszy w nocy NIC. I spała całą noc
bo te dzieciaki to przy nas mamach budzą się dużo częściej, w piątek byłam na babskim spotkaniu i Wiktor przez pół nocy nie obudził się ani razu! dopiero po pół godz odkąd przyszłam
Stary 2011-01-16, 19:46   #4777
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny, przyszedł czas podjęcia ostatecznej decyzji odnośnie fotelika. Jeszcze raz bardzo Was proszę o pomoc, czy lepiej wybrać fotelik z oceną 3, ale nowy, czy lepiej z wyższą oceną a używany? i na jakie foteliki Wy się zdecydowałyście?
Ja bym wybrała używany z wyższą oceną.My zdecydowalismy się na romera king plus.
Stary 2011-01-16, 20:31   #4778
ałła
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała używany z wyższą oceną.My zdecydowalismy się na romera king plus.
Ale musicie miec przy tym pewnosc ze fotelik jest bezwypadkowy tak jak pisala panna migotka.
Ogladalam niedawno jakis program o fotelikach i byla mowa o tym ze w Niemczech, po wypadku obcina sie w foteliku pasy bezpieczenstwa, zeby nie byl dalej uzywany. Nawet jesli fotelik nie zostal uszkodzony!!
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 20:42   #4779
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość

w słoiczkach z obiadkami (sprawdzałam wszystkie dostępne) nie ma MOM - wg przepisów prawa producent ma obowiązek napisać w składzie jeśli występuje (no chyba, że nas jawnie oszukują i kontrole też)
poza tym uważam, że żyjemy w trochę przykrych czasach bo cokolwiek byśmy dali dzieciom do jedzenia czy zabawy to albo rakotwórcze albo nafaszerowane chemią, nawozami, hormonami. Nie wiadomo co wybrać
a co do sklepowego mięsa to ja zamiast kurczaka kupiłabym indyka bo niestety ale mam przykre doświadczenia w rodzinie- kuzynka dawała takiego swojej rocznej córeczce i po pewnym czasie zaczęły jej mocno rosnąć piersi - lekarz kazał odstawić właśnie te sklepowe kuraki

mały śpi a ja zamiast szykować się do rodziców na obiad to siedzę tutaj
racja. A wiecie, co mnie rozwala? że jak dziecko jest powiedzmy w wieku przed-przedszkolnym to wszyscy się szczypią, coby to jedzenia cholera wie jak zdrowe było, a potem - olew. To co, starsze dziecko jakoś mniej zasługuje na zdrową żywność? I to absolutnie nie jest przytyk czy zarzut do żadnej z was - ot, luźna obserwacja

Kurczak ponoć nieco mniej faszerowany, niż indyk, bo kurak zeżre wsio, a indyk wybredniejszy

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Ja chyba poszukam jakiejś farmy swojskiej w okolicy i tam co tydzień będę się zaopatrywała w 1 kurę dla Ali i jakieś warzywka.
I znów - ja nie mam takiej możliwości. Ani mnóstwo innych mam - i mam wrażenie, że to takie trochę... no nie wiem, samonapędzanie się? I to też nie jest przytyk po prostu od jakiegoś czasu słyszę właśnie tylko to: sklepowe be, dla dziecka należy szukać jedzenia prywatnie. I co - nie mam możliwości (i wiele innych mam również), to mam czuć się gorsza - bo nie chcę zadbać o dziecko?

Poza tym zastanawiam się, na ile to prawda w ogóle - tzn. ok, zdaję sobie sprawę, że dzisiejsze żarcie trudno zdrowym nazwać, ale czy to BIO faktycznie jest takie... dobre? czy to czasem nie chłyt martekingowy?

[QUOTE=kafuniax;24410335]

./QUOTE]

Jeśli wiedziałabym, od kogo, brałabym używany, ale np. przez Internet - absolutnie, bo nie masz pewności co do jego stanu. Wolałabym kupić w testach słabszy, a nowy.

Cytat:
fajnie z tym fotelikiem.. ja cały czas myśle...
A my w okolicach Tarnowa jesteśmy jadąc w Bieszczady bo po drodze rodzina usiana męża.

Dzisiaj pół dnia u teściów, spoko. Młoda tam spać nie chciała, więc po powrocie jedzenie, kąpiel i padła. A my popijamy wytrawne czerwone, graliśmy dobre 2h w tysiąca, a teraz czas wolny indywidualnie

Mam prośbę - robiłam zbiórkę kasową w pracy, koleżanka (bliska) urodziła w listopadzie, ma wszystko - co jej kupić dla dziecka? nie chcę kasy dawać, bo się rozejdzie myślałam nad jakimiś zabawkami na rok i więcej, mam 250zł. Ale może macie inne pomysły? Ubranka są, bo w rodzinie są dzieci i ubranek zatrzęsienie. Ew. też pomyślałam, że może wstępne słoiczki jakieś kupić (tzn. jakiś konkret + słoiczki), na wiosnę dziecię zacznie dietę rozszerzać, a wiadomo - to się przyda...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 20:47   #4780
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Ale musicie miec przy tym pewnosc ze fotelik jest bezwypadkowy tak jak pisala panna migotka.
Ogladalam niedawno jakis program o fotelikach i byla mowa o tym ze w Niemczech, po wypadku obcina sie w foteliku pasy bezpieczenstwa, zeby nie byl dalej uzywany. Nawet jesli fotelik nie zostal uszkodzony!!
No oczywisćie miałam na myśli taki bezwypadkowy...W sumie to nie masz nigdy pewności czy coś było bezwypadkowe o ile nie jest od znajomego...My kiedyś kupiliśmy auto i miało być w 100% bezwypadkowe,było sprawdzane w autoryzowanym salonie,za sprawdzenie go czy było faktycznie bezwypadkowe zapłacilismy słono i myślelismy sie takie własnie jest do czasu aż je sprzedalismy i dostalismy wezwanie do sądu,że sprzedalismy ,,bite''auto jako bezwypadkowe.Oczywiscie my nie mielismy nim żadnego wypadku a osoba przed nami,ktora sprzedała nam je jako bezwypadkowe.Na sprawie sądowej dopiero wyszło,że przegląd nam ustawili i nas oszukano.
W sumie to nie można teraz nikomu wierzyć i jednak masz rację,lepiej kupić nowy.My kupujemy nowy bo teściowa nam ,,stawia''

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-01-16 o 23:27
Stary 2011-01-16, 20:48   #4781
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
to wioski są niezłe
jeszcze mam znajomych w okolicy Ciężkowic
Nie znam bo za daleko - najdalej byłam w Błotnowoli i moge sobie wyobrazic jak tam jest
Cieżkowice wiem - jakies 30 km od demnie

A z kąd Ty sie tu wziełaś kobieto

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 20:53   #4782
margo80
Zakorzenienie

nie pamiętam komu, ale dziękuję za cynk o obniżkach w Tesco - zakupiłam Ewci pakę bodziaków z długim rękawem i wyszło na to samo, gdybym zamawiała na all te Happy Kids.

co do fotelika - my też albo mc tobi albo roemer - zdecydujemy w sklepie, posadzimy Ewcię i się okaże. ale info o lepszym dopasowaniu w zależności od fotela zapamiętam na pewno.

a teraz obiecane foty. jak zwykle nie wiem, które pokazać, bo tyle pięknych udało się pstryknąć...

1.,2. kto nie wierzy, niech policzy - 6 ząbków już pięknie widać
3. myjemy ząbki
4. mały włóczykij
5. ach, te stópki...
6. trochę gimnastyki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1160491.jpg (68,5 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1160420.jpg (83,8 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1160441.jpg (47,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1160453.jpg (57,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1160449.jpg (52,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1160475.jpg (89,3 KB, 33 załadowań)

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 21:04   #4783
margo80
Zakorzenienie

Szaja - a może taką kartę upominkową do Smyka? kupią sobie, co będą chcieli/potrzebowali...

Ewcia
Przemek
Stary 2011-01-16, 21:06   #4784
ałła
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
3. myjemy ząbki
4. mały włóczykij
5. ach, te stópki...
6. trochę gimnastyki
>

Ło jeju, jakie cudne Moj Maciek bezzebny poki co, juz nie moge sie doczekac zebali
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 21:07   #4785
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Ogłaszam,że moja Olcia dziś oficjalnie zaczeła raczkować do przodu

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Luiza już ładnie raczkuje. I jak szybko jej to idzie, jak chce dojść do czegoś ciekawego
Jak siedzi ze mną na narożniku, to wstaje i rwie mi paprotkę ja jej mówię, że nie wolno, a ona patrzy mi w oczy i dalej rwie. A jak jej grożę palcem i mówię "nunu", to zaraz ma minę w podkówkę i zaczyna płakać ale zaraz dalej do niej sięga
cwaniara.

Cytat:
foteczki pokazujemy:
1. po prostu Ewcia
2. czas surferów
3. niekapek

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość

Witko w Snap in one tak dla zachety

Zdj 1
Zdj 2
superanckie!!! te pieluszki wyglądaja na zdecydowanie wygodniejsze niż pampersy.
Ile na start by potrzeba? Z tysiąca pewnie nie schodzi, co?

Cytat:
a teraz obiecane foty. jak zwykle nie wiem, które pokazać, bo tyle pięknych udało się pstryknąć...

3. myjemy ząbki
4. mały włóczykij
5. ach, te stópki...
6. trochę gimnastyki
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 21:12   #4786
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
nie pamiętam komu, ale dziękuję za cynk o obniżkach w Tesco - zakupiłam Ewci pakę bodziaków z długim rękawem i wyszło na to samo, gdybym zamawiała na all te Happy Kids.

co do fotelika - my też albo mc tobi albo roemer - zdecydujemy w sklepie, posadzimy Ewcię i się okaże. ale info o lepszym dopasowaniu w zależności od fotela zapamiętam na pewno.

3. myjemy ząbki
4. mały włóczykij
5. ach, te stópki...
6. trochę gimnastyki
Piękne fotki ja w końcu muszę Agacie zrobić taką sesję pozowaną... A tak w ogóle widzę, że Ewcia też ma tendencję do takiego.,. zażółcenia noska? od czego to? Aga też tak ma.

Cytat:
Szaja - a może taką kartę upominkową do Smyka? kupią sobie, co będą chcieli/potrzebowali...
nie chcę do Smyka, bo tam cholernie drogo
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 21:19   #4787
margo80
Zakorzenienie

zastanawiam się, jaka noc mnie dziś czeka... czy ten katar da jej pospać, czy niekoniecznie...

aaa nie mówiłam Wam - Ewcia ugryzła mnie dziś w dekolt. mam widoczny ślad

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24419561]Piękne fotki ja w końcu muszę Agacie zrobić taką sesję pozowaną... A tak w ogóle widzę, że Ewcia też ma tendencję do takiego.,. zażółcenia noska? od czego to? Aga też tak ma.

nie chcę do Smyka, bo tam cholernie drogo [/QUOTE]
jak nie Smyk, to może inny dzieciowy sklep?

żółty nosek - nie wiem, raczej domywam. może karoten się odkłada w nosie bardziej niż gdzie indziej??

Ewcia
Przemek
Stary 2011-01-16, 21:22   #4788
djerba
Wtajemniczenie

margo - super foteczki!!! PS : Mamy taką samą szczoteczkę hehehehe

Ja też wrzucam zatem fotki z dzisiejszego wypadu..Niestety kiepskiej jakości....
Ogólnie było fajnie, bawiłyśmy się godzinę i zmachałam się okrutnie...kondycja mi spadła Była tylko 2jka dzieci, więc mogłyśmy wszędzie polatać bez przeszkód
Shadee najbardziej spodobał się motor policyjny, który niestety nie został uwieczniony...a w baseniku z kulkami caly czas siedziała z jedną albo dwoma kulkami w łapce i tyle ...chyba nie bardzo wiedziała co tam ze sobą zrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02166.jpg (63,0 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02172.jpg (64,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02183.jpg (56,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02192.jpg (72,3 KB, 49 załadowań)
Stary 2011-01-16, 21:23   #4789
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
mr. snaki ale widzę, że już Edzia napisała ci skład

mam nadzieję, że nie zrozumiałaś mnie źle bo nie chciałam nikogo obrazić
w słoiczkach z obiadkami (sprawdzałam wszystkie dostępne) nie ma MOM - wg przepisów prawa producent ma obowiązek napisać w składzie jeśli występuje (no chyba, że nas jawnie oszukują i kontrole też)
poza tym uważam, że żyjemy w trochę przykrych czasach bo cokolwiek byśmy dali dzieciom do jedzenia czy zabawy to albo rakotwórcze albo nafaszerowane chemią, nawozami, hormonami. Nie wiadomo co wybrać
a co do sklepowego mięsa to ja zamiast kurczaka kupiłabym indyka bo niestety ale mam przykre doświadczenia w rodzinie- kuzynka dawała takiego swojej rocznej córeczce i po pewnym czasie zaczęły jej mocno rosnąć piersi - lekarz kazał odstawić właśnie te sklepowe kuraki

no wiesz jak sie obraziłam normalnie nie odezwe sie do konca zycia do ciebie

racja zgadzam sie z toba w całej wypowiedzi 100%

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 21:25   #4790
panna migotka
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24418762]racja. A wiecie, co mnie rozwala? że jak dziecko jest powiedzmy w wieku przed-przedszkolnym to wszyscy się szczypią, coby to jedzenia cholera wie jak zdrowe było, a potem - olew. To co, starsze dziecko jakoś mniej zasługuje na zdrową żywność? I to absolutnie nie jest przytyk czy zarzut do żadnej z was - ot, luźna obserwacja

Kurczak ponoć nieco mniej faszerowany, niż indyk, bo kurak zeżre wsio, a indyk wybredniejszy

I znów - ja nie mam takiej możliwości. Ani mnóstwo innych mam - i mam wrażenie, że to takie trochę... no nie wiem, samonapędzanie się? I to też nie jest przytyk po prostu od jakiegoś czasu słyszę właśnie tylko to: sklepowe be, dla dziecka należy szukać jedzenia prywatnie. I co - nie mam możliwości (i wiele innych mam również), to mam czuć się gorsza - bo nie chcę zadbać o dziecko?

Poza tym zastanawiam się, na ile to prawda w ogóle - tzn. ok, zdaję sobie sprawę, że dzisiejsze żarcie trudno zdrowym nazwać, ale czy to BIO faktycznie jest takie... dobre? czy to czasem nie chłyt martekingowy?

Mam prośbę - robiłam zbiórkę kasową w pracy, koleżanka (bliska) urodziła w listopadzie, ma wszystko - co jej kupić dla dziecka? nie chcę kasy dawać, bo się rozejdzie myślałam nad jakimiś zabawkami na rok i więcej, mam 250zł. Ale może macie inne pomysły? Ubranka są, bo w rodzinie są dzieci i ubranek zatrzęsienie. Ew. też pomyślałam, że może wstępne słoiczki jakieś kupić (tzn. jakiś konkret + słoiczki), na wiosnę dziecię zacznie dietę rozszerzać, a wiadomo - to się przyda...[/QUOTE] z tą żywnością bio to też co niektórzy oszukują na pewno jest "brzydsza" niż takie nawożone chemią warzywa
a jeszcze jak mówimy o odżywianiu maluszków: byliśmy z tż w tygodniu w galerii i w pewnym momencie słychać krzyki jakiegoś dziecka w wózku (na oko 1,5 rocznego) podbiega do niego matka i co daje mu do picia: pepsi (a w około stoiska z wodą, sokami itd)

Cytat:

3. myjemy ząbki
4. mały włóczykij
5. ach, te stópki...
6. trochę gimnastyki
cudna, ale ja bym jej dała roczek może coś przed nami ukrywasz

a ja czekam na tż a on myje i myje te gary
Stary 2011-01-16, 21:30   #4791
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ja też wrzucam zatem fotki z dzisiejszego wypadu..Niestety kiepskiej jakości....
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 21:32   #4792
panna migotka
Rozeznanie

dziewczyny pomarańczowe noski są od marchewki
djerba widać, że malutkiej się podobało, a co ona miała robić z tymi kulkami - wybrała sobie 2 a reszta taka sama
szaja a może kolekcję książeczek dla maluchów albo zestaw do jedzenia : niekapek, talerzyk, łyżeczki itd ?
Stary 2011-01-16, 21:41   #4793
Edzia400
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24418762]
Mam prośbę - robiłam zbiórkę kasową w pracy, koleżanka (bliska) urodziła w listopadzie, ma wszystko - co jej kupić dla dziecka? nie chcę kasy dawać, bo się rozejdzie myślałam nad jakimiś zabawkami na rok i więcej, mam 250zł. Ale może macie inne pomysły? Ubranka są, bo w rodzinie są dzieci i ubranek zatrzęsienie. Ew. też pomyślałam, że może wstępne słoiczki jakieś kupić (tzn. jakiś konkret + słoiczki), na wiosnę dziecię zacznie dietę rozszerzać, a wiadomo - to się przyda...[/QUOTE]

hmm nie wiem moze Pampersy to chyba najczesciej kupowana rzecz i nie da sie kupic uzywanej jak zabawek czy ubran jak jest butelkowa to mleko mozna no i jeszcze jakis mały upominek co by miała na pamiatke po ciociach mozna tez zaopatrzyc sie w bon w jakims sklepie dzieciowym pewne bedzie ze cos dostanie dzieć

Stary 2011-01-16, 21:41   #4794
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Witajcie. Dopiero mi Luiza zasnęła Na szczęście bez marudzenia, ot walanie się po łóżku, wstawanie w łóżeczku ( chciałam ja tam uśpić, ale mowy nie ma ).

Odnośnie jedzenia "zdrowego" - mam takie zdanie jak szaja. I nie bardzo wierzę w te BIO. Wielu rolników nawozi pola, na których rośnie zboże na paszę. Wielu używa Randapu na walkę z chwastami, a ten zalega w ziemi i później dostaje się do roślin. Kiedyś był o tym program i jeden facet przyznał się do tego, i mówił, że takie zboże oddaje do Kruszwicy i tam robią olej ( który od wieeeelu lat ja sama kupowałam ).

margo, Ewcia jest boska, prawdziwa modelka Jak Twój mąż będzie jeszcze kiedyś w Bydgoszczy, to go zaproszę na sesję z Luizką

djerba, następna piękność

szaja, słoiczki, to chyba nie. Nie wiadomo czy będzie ja tym karmić, a może dziecko będzie miało jakieś uczulenia na składniki. Kasy w sumie sporo. Może spacerówkę jej kupcie. W razie czego jak będzie droższa, to mama dopłaci resztę. Pieluchy pewnie się też przydadzą.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2011-01-16 o 21:49
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 21:42   #4795
margo80
Zakorzenienie

ksiązeczki - fajny pomysł

djerba - Shadee wygląda jak stała bywalczyni takich miejsc

panno migotko - nic nie ukrywamy może po prostu tak na fotach wychodzi, bo na żywo nie słyszałam, że wygląda na starszą. co najwyżej mówią, że ma bystre oczyska

Ewcia
Przemek
Stary 2011-01-16, 21:47   #4796
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

3. myjemy ząbki
4. mały włóczykij
5. ach, te stópki...
6. trochę gimnastyki
dawaj wszystkie ewa jest

i jak pieknie te zębalki widac

Stary 2011-01-16, 21:49   #4797
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
margo, Ewcia jest boska, prawdziwa modelka Jak Twój mąż będzie jeszcze kiedyś w Bydgoszczy, to go zaproszę na sesję z Luizką
wyglądaj go w okolicach lipca

zapomniałam się jeszcze pochwalić, że mój dzieć dziś ostro trenował siadanie z pozycji na czworakach. głównie wychodziło jej skośne, a potem wracała spokojnie do czterech (bo do tej pory traciła równowagę często i lądowała brutalnie na plecach albo brzuchu, płacząc wystraszona co się stało). ale udało jej się 2 razy siąść całkiem do siadu prostego

rano często ją zostawiałam w łóżeczku z włączoną karuzelką i mogłam działać w kuchni czy łazience, ale już tak nie mogę, bo bryka za bardzo. dziś włożyła nogę aż do uda między szczebelki i był ryk. boję się, że sobie krzydę zrobi.
nadal nie odkryła, że za szczebelki można się podciągać, za to próbuje tak robić łapiąc się zwierzątek z karuzeli. nie wiem, ile ten sprzęt jeszcze wytrzyma

Ewcia
Przemek
Stary 2011-01-16, 21:57   #4798
Edzia400
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24419561]Piękne fotki ja w końcu muszę Agacie zrobić taką sesję pozowaną... A tak w ogóle widzę, że Ewcia też ma tendencję do takiego.,. zażółcenia noska? od czego to? Aga też tak ma.
[/QUOTE]
Moja Ami tez prawie na kazdym zdieciu nosek żółty i brwi

o i tutaj własnie spedza poł swojej nocy

nie bardzo widac na zdieciu tu akurat ale tez sie zastanawiałam z czego to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mimi.jpg (33,2 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2011-01-16 o 22:02
Stary 2011-01-16, 22:03   #4799
kafuniax
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24418762]

A my w okolicach Tarnowa jesteśmy jadąc w Bieszczady bo po drodze rodzina usiana męża.

[/QUOTE]
u nas też rodzina męża z tamtych stron
a co kupić koleżance... może rzeczywiście pampersy, słoiczki i jakąś pamiątkę? nie wiem, sama bym się głowiła.

Cytat:
Nie znam bo za daleko - najdalej byłam w Błotnowoli i moge sobie wyobrazic jak tam jest
Cieżkowice wiem - jakies 30 km od demnie

A z kąd Ty sie tu wziełaś kobieto
nie, nie, ja tutejsza, znaczy śląska tam rodzina męża mieszka

Cytat:

3. myjemy ząbki
4. mały włóczykij
5. ach, te stópki...
6. trochę gimnastyki
super fotki Margo!
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ogólnie było fajnie, bawiłyśmy się godzinę i zmachałam się okrutnie...kondycja mi spadła Była tylko 2jka dzieci, więc mogłyśmy wszędzie polatać bez przeszkód
Shadee najbardziej spodobał się motor policyjny, który niestety nie został uwieczniony...a w baseniku z kulkami caly czas siedziała z jedną albo dwoma kulkami w łapce i tyle ...chyba nie bardzo wiedziała co tam ze sobą zrobić
świetne!

Dzięki dziewczyny za opinie, znajomi chcieli sprzedać dobry, używany, ale niestety dają komuś z rodziny, i powiem Wam tak, że mam niezły dylemat. U nas w rodzinie królują marketowe foteliki, albo komisowe, patrza na mnie jak na kosmitkę, że chcę fotelik z testami
Wolałabym używany z 4, gdybyście słyszały od jakiś znajomych, że mają na sprzedaż, dajcie cynk. Jak nie znajdę nikogo pewnego, kupię z trójczyną nowy.

Szczepanek woła "tata" na męża. Jestem obrażona

Moi chłopcy

Stary 2011-01-16, 22:05   #4800
kaszpirek
Raczkowanie

Dziękuję wszystkim za życzenia dla nas

Niestety nie cytuję,bo padam.
Bruno dziś mało spał,w efekcie wieczorne zasypianie z histerią.Coś mi się zdaje, że z przemęczenia.
Wczorajsza imprezka się udała. Czułam się jak dzik wsród ludzi

Idę ogarnąć chatę.
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości