|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...fil-65111.html a czy my mozemy prosik o glosik ? hihi tak z sentymentu dla Natanielka ;] oczywiscie ile moglam to zaglosowalam na linki w waszych podpisach
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() Przynajmniej Kubuś już nie płacze przy zasypianiu ![]() ![]() ![]() Powiem Ci,że Bartosz też teraz dużo gorzej zasypia ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o @ to ![]() ![]() Ja cały czas przed ciążą i teraz też,mam regularnie co 28 dni,zmieniło się tylko o tyle,że mam dłuższe i boleśniejsze ![]() Cytat:
![]() Powiedz mu prosto z mostu ![]() ![]() A to czemu? ![]() ![]() Znowu nie tak w tyle ![]() ![]() Czyli dzień pełen wrażeń ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Miramej,Karo,Mariolu ![]() ![]() Kurcze no,w gardle mam ognistą kulę ![]() Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-01-16 o 17:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ok ![]() a jakieś takie żółte wyszły ![]() ![]() pełen ![]() ![]() ciężko...zaraz napisze w klubie...tylko uśpię Zu ![]()
![]() |
#1624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wcale nie ![]() a pcha sie dolna lewa 3 ![]() Cytat:
ale za to owulke mam bolesna bardzo ![]()
![]() |
#1625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie działa mi ten link ![]() EDIT: już działa widocznie jakaś zwiecha była a który to lakier R109? Cytat:
fajnych masz chłopaków ![]()
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-01-16 o 19:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czytałam trochę i wyczytałam, że właśnie ok. 1,5 roku dzieci mogą mieć problemy z zasypianiem, może u nas po prostu to się nałożyło z odstawieniem smoczka? No ja uważam, że zdecydowanie za szybko, tylko wiadomo, organizm po porodzie itp. ![]() Chyba jednak tylko raz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja nie chce kiedys żalowac że nie zaszczepiłam Cytat:
![]() spoko, nie musze miec juz, ale musze miec wogóle ![]() wiec napewno zawróce Ci głowe jak w najblizszym czasie go nie dostane ![]() ![]() Cytat:
![]() niestety z takimi kolorkami tak juz jest, mi też dośc szybko zmywa się ten intensywny kolor ![]() my jeszcze ani jednej trójki stan obecny:12 Cytat:
![]() ![]() a ja Cię zauważyłam ![]() czemu Cie tak mało? ![]() Cytat:
tylko raz chyba mozna, mi sie nie udaje drugi raz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Werka tez pije z butli mleko ale raz po kapieli i narazie nie zamierzam tego zmieniac, robilam podejscie z niekapkiem ale byl krzyk ![]() tak samo ze smoczkiem -narazie u nas to najlepszy przyjaciel Werki i nie chce jej go zabierac, w koncu przyjdzie na to czas ![]() moze Tomus sam zrezygnuje z butli wiec poczekaj, Werka np. zawsze jadla sniadanie w ten sposob ze ja jej dawalam do buzki a pewnego dnia powiedziala ze chce sama i teraz ladnie je z talerzyka lapkami sama kanapeczki ![]() jesli chodzi o obiadki, zupki to nie wyraza checi do samodzielnego jedzenia, jak mowie zeby sama to zaraz jest krzyk i ja jej daje ![]() ![]() dzisiaj wazylam Werke i w ciuszkach , bucikach miala 10,4 wiec gola pewnie z 10 ma
![]() |
#1629 | |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czy to nie dziwne że wychodzi mu bodajże 5 na dole a 3 i 4 nie ma, taką przerwe będzie miał, myślałam że zęby wychodzą obok siebie ![]() Co do okresu to dowiedziałam się od mojego ginekologa że zawsze będę miała bolesne okresy bo jestem po cesarce ![]()
![]() |
#1630 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No pokaż wreszcie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo możliwe,bo my smoczka jeszcze nie odstawiliśmy,a też coś ostatnio na bakier ze spaniem jesteśmy ![]() ![]() Pewno jakaś wizyta u gina by się przydała ![]() Tak myślałam ![]() ![]() czeko ja dawniej nie wiedziałam co to owulacja ![]() ![]() megi ![]() Dzieci śpią,Bartoś walczył 35 minut ![]() ![]() Wzięłam Strepsilsa,zrobiłam sobie twarożek na kolację,dodałam do niego czosnku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żadna mamcia ![]() ![]() No właśnie co z Olą się dzieje? ![]() ![]() A Wojtusia? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Zakorzenienie
|
Miramej, literatura podaje,ze moga byc nieregularne i o roznej dlugosci przez kilka miesiecy, ale jakis szczegolowych opracowan na ten temat nie znam. moze wybierz sie do gina, jak cie to niepokoi?
Cytat:
![]() ja tez jestem po cieciu i nie mam bolesnych miesiaczek, a nieregularne okresy jak byly tak sa, a niby po dziecku sie reguluja ![]() p4w ja jakos sobie tak zalozylam, ze do 2 roku zycia chcialabym, aby moje dziecko nie mialo smoka, samo jadlo, nie pilo z butelki i siusialo na nocnik, przynajmniej w ciagu dnia, a najlepiej bylo odpieluchowane. Zobacze, jak bedzie w tym lutym, bo bardzo mi zalezy, aby mleko pil i aby z niego jeszcze nie rezygnowal, wiec na sile nie bede go zmuszac. Zreszta nie zmuszam go do niczego. Teraz np coraz ladniej je sam, ale nie sa to jeszcze wszystkie posilki. Dlaczego do 2 roku zycia? bo byloby mi latwiej ze wszystkim, szczegolnie latem, kiedy bedzie wzywac nas plaza, dlugie spacery, moze jakis wyjazd. Moje plany oczywiscie zweryfikuje czas i checi Antosia. ![]() Karola, gratulujemy trojki ![]() ![]() ![]() Sylka, ja ci nic nie napisze o kaszy gryczanej, bo nie lubie i mi smierdzi, nigdy nie gotowalam i na razie nie zamierzam, chociaz opakowanie w szafce mam ![]() ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-01-16 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasza gryczana jest bardzo zdrowa ![]() ![]() ![]() ![]() Kolorowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A może to nie jest 5-ka, tylko 4-ka? Cytat:
![]() Kuba w sumie nie ma głupawki, tylko nie może się wyciszyć jakoś, w sensie wierci się strasznie. Tak, wiem, ale zanim się dostanę, to minie trochę czasu ![]() Ja jeszcze Kubusiowi nie dawałam, ale się zbieram chyba już z miesiąc ![]() Zdrówka dla Was ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Raczkowanie
|
Być może, w każdym bądź razie jest spora przerwa między nimi, no ale widziałam u któregoś dziecka w konkursie rossmannowskim też taką przerwe i to z obu stron, więc sie już nie martwię
![]() Ślicznego masz synka, dopiero teraz zauważyłam linka i zagłosowałam ,5 ![]()
#1635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Raczkowanie
|
Dopiero 8 teraz wyszedł, ale 1 ząbek miał późno w 10 miesiącu. Właśnie się budzi, pewnie znowu go boli
![]()
#1637 |
Zakorzenienie
|
Moniko, biedny Gabrys
![]() ![]() i wszystkim innym Mamusiom i Dzieciaczkom rowniez ![]()
#1638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I wzajemnie ![]() *** ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() wpadłam zobaczyc co u Was po weekendzie ![]() Obiad u babci udany ![]() ![]() ![]() ![]() Dobił mnie tylko jej tekst "polizaj paluszek i namocz sobie w cukierniczce" ![]() ![]() ![]() ... moi panowie śpią, a ja dalej buszuje w necie ![]() ![]() kolorowych i spokojnych snów Wam życzę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Dopiero co w piątek pisałam, że idę odsypiać tydzień pracy, a tu znowu jutro trzeba wstawać ![]() ![]() Cytat:
To u Was jacyś bardziej elastyczni są. Ta, na pewno ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki Dziewczyny za powyższe miłe słowa dla Tymka ![]() ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-01-16 o 23:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No. A mnie dziwi, że kogoś w ogóle cieszyłaby taka wygrana "po świniach". Cytat:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ PS Wybaczcie Dziewczęta, że nie wpisuję się w albumach - mam zaległości w ich oglądaniu ![]() I zdrówka dla wszystkich potrzebujących ![]() Aaaa, przypomniało mi się! Tak czytam o Waszych odsmoczkowaniach i nasunęło mi się pytanie - przy drugim Dziecku też będziecie używać smoczka? . .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-01-17 o 00:30 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też się martwię... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja to się zastanawiam co zrobić, żeby drugie dziecko nie ssało kciuka ![]() ![]() p4w jeżeli sytuacja z jedzeniem wygląda teraz tak jak piszesz to ja bym jeszcze na jakiś czas odpuściła, przynajmniej będziesz spokojna że Tomuś coś zjadł ![]() Zbieram się do pracy kochane, Martynka wyrusza dzisiaj z Misiem do żłobka - musi tam zaliczyć popołudniową drzemkę...zobaczymy ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#1643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę też jakiś plan ustalić, ale na razie zajmują me myśli inne sprawy ![]() oczywiście, że dawałam - jadł bez problemu, tylko że Tomek pierwsze śniadanie je ok 5 rano, na pół śpiąco i idzie dalej spać, więc nie wiem czy byłby w stanie zjeść cokolwiek łyżeczką najada się na kolację jak bąk, więc nie wiem dlaczego mu nie starcza... moze jak później będzie szedł spać to nie będzie się tak budził i śniadanie będziemy dawać normalne ![]() widzę, ze powoli zmienia mu się rytm - mniej śpi w dzień a więcej w nocy... chyba poczekam zatem jeszcze Cytat:
![]() dzięki dziewczyny za rady ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Zdrówka dla Amelki ![]() ![]() ![]() ![]() morska Tymek boski ![]() ![]() ![]() ![]() Mariolka, nie wpisałąm w albumie, ale Antonio rewelacja ![]() ![]() Cass jak Kubuś? --- U nas noc z godzinną syreną ![]() ![]() ![]() Miramej Maciek od zawsze się tak "rzuca" jak Kubuś. U nas jest sprawdzone, że jeżeli kładziemy Go za wcześnie, to tak się to kończy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1645 | ||
Zakorzenienie
|
![]() morska, Tymek jest uroczy, zwłaszcza zaraz po przebudzeniu ![]() ![]() ![]() Cytat:
My nie planujemy drugiego dziecka, ale i tak ciężko by mi było określić, różne plany miałam przed urodzeniem Kuby, te dotyczące smoczka też były inne, niż wyszło ![]() Cytat:
![]() ![]() Wzajemnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ja w sumie na tabsach ale pierwsza miałam bez i nawet jej nie poczułam ![]() Cytat:
![]() nawet o tym nie myślalam ale raczej tak, chyba że będe miec aniołka (w sumie to nie planuje drugiego dzidzia, póki co)
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Kuba się nie rzuca, tylko przewraca z boku na bok, często z zamkniętymi już oczami, mnie się wydaje, że ma problem z wyciszeniem. Zrezygnowaliśmy, bo zgadzam się, że nic na siłę ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-01-17 o 07:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1649 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz napiszę ![]() Cytat:
![]() dzisiaj na szczęście wszyscy chwalą moje włosy...a chłopaki najbardziej ![]() ![]() ![]() o mamy remis ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja daję kaczę gryczaną...normalnie tak jak dla Nas ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty Zołza? ![]() Cytat:
![]() Niestety mnie to nie dziwi...ludzie są w stanie wiele zrobić dla wygranej...nawet w takim konkursie ![]() a czy będzie drugie ![]() ![]() No ale do rzeczy...ja przy Zu nie chciałam używać smoczka, ona też nie chciała na początku, ale jak zobaczyłam że ciągnie ją do palca to jednak wybrałam jak dla mnie "mniejsze zło" ![]() Cytat:
![]() No właśnie ![]() ![]() u Nas dwie kolejne w natarciu ![]() p4w obcieło mi Twojego posta ![]() To jest ten lakier R107...tylko że na stronce wygląda jak zielony, a na żywo to bardziej złoty...koło zielonego nawet nie leżał ![]() ![]() Co do jedzenia...to ja myślę że spróbować warto...z niekapkiem ale takim miękkim na przykład ![]()
![]() |
#1650 |
Zakorzenienie
|
aaa jeszcze nie powiedziałam: Dzień dobry
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.