Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-16, 17:32   #1621
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...fil-65111.html a czy my mozemy prosik o glosik ? hihi tak z sentymentu dla Natanielka ;] oczywiscie ile moglam to zaglosowalam na linki w waszych podpisach

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 17:37   #1622
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

sylko, zdrówka dla Was , Anula dla Martysi również

sylko, spanie u nas w zasadzie bez zmian. Zrezygnowaliśmy już z drugiej drzemki, Kubuś już nie płacze przy zasypianiu, bo i w dzień i wieczorem siedzę przy łóżeczku. Widzę, że bardzo ciężko Mu się wyciszyć, włożony do łóżeczka kładzie się i zaczyna strasznie wiercić, przekręca się chyba ze sto razy, kładzie na boku, na plecach, na brzuchu . W dzień śpi krótko, ok. godziny, w nocy nadal się budzi i popłakuje, też się wierci, no i śpi już tylko do 6. Bardzo mało tego snu się zrobiło na dobę, eh O smoczka na razie nie pyta.

Dziewczyny, pierwszą @ po porodzie dostałam w czerwcu zeszłego roku, najdłuższy cykl trwał 39 dni, najkrótszy 25 (co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało), no ale teraz dostałam po 16 dniach , może tak być? To normalne?

Przynajmniej Kubuś już nie płacze przy zasypianiuno i nie pyta o smoka.Przy Tobie pewniej się czuje i pewno dlatego potrzebuje Twojej obecności przy zasypianiu
Powiem Ci,że Bartosz też teraz dużo gorzej zasypiaprzedtem góra 10-15 min,przykładał głowę do podusi i spał a terazlata po łóżeczku,skacze,wygłupia się,dopiero jak się wyszumi,kładzie się i do pół godziny zasypiaNigdy wcześniej tak nie robił

Jeżeli chodzi o @ to nie znam się,ale wydaje mi się,że to trochę za szybko
Ja cały czas przed ciążą i teraz też,mam regularnie co 28 dni,zmieniło się tylko o tyle,że mam dłuższe i boleśniejsze

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
uważaj na siebie i zdrówka

kurka będę musiała coś zrobić, bo aż mi dziwnie jakoś

nie podoba mi się

My w tyle znów jesteśmy...12...

Nie było mnie wczoraj, bo jakiś taki zabiegany ten dzień miałam...najpierw fryzjer...poszłyśmy z moją Mamą i Zu...najpierw Mama się "zmieniała"...a że fryzjer jest w centrum sportowym i jest tam pokój dla dzieci...to ja z Zu czekałam wśród zabawek,a później i innych dzieci...fajna była tam mini siłownia dla dzieci...Zu zamiast na bieżni nóżkami chodzić obracała się i zjeżdżała po niej na tyłku...komicznie to wyglądało

Później Mama zabrała Zu i poszły do domu a ja zostałam...jak wróciłam Mała już spała...po drzemce która trwała 3 godziny pojechałyśmy po zakupy...zadzwoniła moja przyjaciółka ze jedziemy do kina...byłyśmy na senscie o 21.45...na super ekstra filmie...dawno tak dobrego nie widziałam No i wróciłyśmy do domu grubo po północy...

No a dzisiaj "ten" dzień więc ciężko mi było włączyć kompa od rana

Powiedz mu prosto z mostu,może go zagniesz i się odczepi

A to czemu?Pokaż my ocenimy

Znowu nie tak w tylemy mamy 16 z tym,że dwa ostatnie teraz niedawno nam wyszły

Czyli dzień pełen wrażeń

i jak minął "ten" dzień?

Cytat:
Dziewczyny, jeśli możecie, to kliknijcie dla Kubusia , ja nie mogę kliknąć drugi raz tej samej osobie, nawet po wyczyszczeniu ciasteczek, mam stałe IP, może dlatego?
Można kliknąć tylko raz za cały konkurs?Próbowa łam kliknąć jeszcze dzisiaj i za każdy raz pokazuje mi,dziękujemy Twój głos został oddany,mimo iż jeszcze dzisiaj nie kliknęłam

Miramej,Karo,Mariolu za komentarze do albumu

Kurcze no,w gardle mam ognistą kulę

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2011-01-16 o 17:40
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 18:39   #1623
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Miramej z checia bym kliknela ale juz dalam 5 jest watek na plotkowym na rossmanie i tam wejdz poklikaj dziewczynom i one ci poklikaja przynajmniej masz pewnosc ze dadza 5 bo jest taka zawisc i konkurencja w tych glosach ze my zalapalysmy juz kilka 1 nie licze na wygrana bo daleko jestesmy ale po co dawac 1
A masz pewność że te na wątku klikają 5? w końcu to konkurencja i to im najbardziej zależy żebyś nie wygrała

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Ja cały czas przed ciążą i teraz też,mam regularnie co 28 dni,zmieniło się tylko o tyle,że mam dłuższe i boleśniejsze

Powiedz mu prosto z mostu,może go zagniesz i się odczepi

A to czemu?Pokaż my ocenimy

Znowu nie tak w tylemy mamy 16 z tym,że dwa ostatnie teraz niedawno nam wyszły

Czyli dzień pełen wrażeń

i jak minął "ten" dzień?
a ja wręcz odwrotnie...krótsze i bezbolesne(ale nigdy źle się nie czułam więc to się nie zmieniło)

ok

a jakieś takie żółte wyszły

pełen

ciężko...zaraz napisze w klubie...tylko uśpię Zu
Stary 2011-01-16, 18:39   #1624
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Witam się z chrypkągardło pobolewamąż rozłożył się na maksa,nie wiem czy jutro zdoła iść do pracyteraz tylko,żeby dzieci nic nie złapałyCudnie

Miłego popołudnia
zdrowka dla was

Cytat:

My w tyle znów jesteśmy...12...
wcale nie u nas tez 12
a pcha sie dolna lewa 3

Cytat:

ja tez ma regularne za to mniej bolesne i nie tak obfite jak kiedys
ale za to owulke mam bolesna bardzo

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:09   #1625
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Super ten lakier daj znać jak będzie w sprzedaży
a ja ostatnio jak szukałam Colour Alike (jest wątek gdzie sklepy wypisali)...to znalazłam przez przypadek lakier u Nas nieznanej firmy Isabelle Dupont...tam jest cała seria brokatowych takich właśnie...i kupiłam baaaaardzo podobny

no to jestem uratowana

nie działa mi ten link
EDIT: już działa widocznie jakaś zwiecha była
a który to lakier R109?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziekuje wszystkim za komentarze w albumie

Tatus po powrocie z garazu nawet sie nie skarzyl , niczego tam niebezpiecznego nie ma, bo moj maz ma wszystko poukladane w kuferkach, a kuferki zamkniete na klucz
Tak ich obserwuje caly weekend i fajnie czas spedzaja razem, maja takie prawdziwe meskie zajecia

u nas bardzo podobnie, przez dwa dni zasypia ladnie, dzisiejsza drzemka --->
codziennie budzi sie o 5.50 , dzisiaj po raz pierwszy zasnal jeszcze po mleku i spal do 7.20.
niestety Antono ciagle jeszcze rano po wstaniu i przed zasnieciem pije mleko z butli, ale w lutym mam tydzien wolnego, wiec postaram sie to wyeliminowac, na razie nie chce z niczego innego pic mleka.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Karola, ale mialas fajny dzien. Na czym bylyscie w kinie?
mój Tomek też pije kaszkę z butelki na śniadanie i przed snem i ostatnio jak gorzej je to jest to jedyna rzecz, o jakiej wiem, ze zje na pewno i w nocy nie będzie głodny i nie wiem czy to jest dobry moment na eliminację... jak myślicie...

fajnych masz chłopaków

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-01-16 o 19:15
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:11   #1626
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Miramej z checia bym kliknela ale juz dalam 5 jest watek na plotkowym na rossmanie i tam wejdz poklikaj dziewczynom i one ci poklikaja przynajmniej masz pewnosc ze dadza 5 bo jest taka zawisc i konkurencja w tych glosach ze my zalapalysmy juz kilka 1 nie licze na wygrana bo daleko jestesmy ale po co dawac 1
Ja też naszym dzieciaczkom dałam 5, zresztą innym, którym kliknęłam też dałam 5 , chyba tylko raz można kliknąć. Na wątek nie idę, żałuję, że wystawiłam zdjęcie, ale to był impuls. Brak mi słów na takie "głosowanie", tak się na wizażu narzeka na poziom gazety czy kafeterii, a wystarczy mały konkurs i wszystko jasne

Cytat:
Przynajmniej Kubuś już nie płacze przy zasypianiuno i nie pyta o smoka.Przy Tobie pewniej się czuje i pewno dlatego potrzebuje Twojej obecności przy zasypianiu
Powiem Ci,że Bartosz też teraz dużo gorzej zasypiaprzedtem góra 10-15 min,przykładał głowę do podusi i spał a terazlata po łóżeczku,skacze,wygłupia się,dopiero jak się wyszumi,kładzie się i do pół godziny zasypiaNigdy wcześniej tak nie robił

(...)
Można kliknąć tylko raz za cały konkurs?Próbowa łam kliknąć jeszcze dzisiaj i za każdy raz pokazuje mi,dziękujemy Twój głos został oddany,mimo iż jeszcze dzisiaj nie kliknęłam

Miramej,Karo,Mariolu za komentarze do albumu

Kurcze no,w gardle mam ognistą kulę
, ja się też cieszę, że nie płacze, może kiedyś uda nam się wrócić do zupełnie samodzielnego zasypiania

Czytałam trochę i wyczytałam, że właśnie ok. 1,5 roku dzieci mogą mieć problemy z zasypianiem, może u nas po prostu to się nałożyło z odstawieniem smoczka?

No ja uważam, że zdecydowanie za szybko, tylko wiadomo, organizm po porodzie itp.

Chyba jednak tylko raz

Cytat:
, o tym ostatnim "wyskoku" też napisz

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 20:05   #1627
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Mi zawsze pomagało zimne mleko, takie z lodówki prosto...chociaż nie znoszę jego smaku

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ja zazywałam właśnie Rennie pomagało

Cytat:
Co do szczepienia na pneumokoki - nie ma chyba jednoznacznej odpowiedzi, tak mi się wydaje. Równie kontrowersyjne są np. szczepionki skojarzone. Z tego, co się zorientowałam, akurat szczepienie przeciwko pneumokokom jest tym, którego najmniej "czepiają" się neurolodzy. Ja nie żałuję, że zaszczepiłam.
mi to szczepienie polecił pediatra, strasznie dużo szumu jest z tymi szczepieniami
ja nie chce kiedys żalowac że nie zaszczepiłam
Cytat:

ja brałam Rennie i pomagał

a no to się uśmiechaj...jutro mogę skoczyć jeśli chcesz

spoko, nie musze miec juz, ale musze miec wogóle
wiec napewno zawróce Ci głowe jak w najblizszym czasie go nie dostane
Cytat:

A ja mam znowu czerwone włoski właśnie farbnełam jutro już nie będą ale

I do tego....wyszła Nam pierwsza TRÓJKA
a pokażesz?
niestety z takimi kolorkami tak juz jest, mi też dośc szybko zmywa się ten intensywny kolor

my jeszcze ani jednej trójki
stan obecny:12

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
madre juz te nasze maluszki
Werka juz potrafi zdaniem odpowiadac jak ja o cos spytam np. jak ja pytalam kiedys gdzie jest tatus to mowila tylko ze nie ma a teraz mowi "tatus pojechal do pracy" albo jak widzi ze mam laptopa na kolanach to przychodzi i mowi"mami pusc loka loka" a ja mowie ze teraz nie to Werka "potem"i kiwa glowa
jestem pełna uznania dla Twojej córy
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Nikt mnie nie zauważył
a ja Cię zauważyłam
czemu Cie tak mało?
Cytat:
teraz niecałe 11 kilogramów, taka okrąglejsza troszkę jest, głównie brzuszek i nóżki
Zuza podobnie wazy, ok 10,5
Cytat:

Dziewczyny, jeśli możecie, to kliknijcie dla Kubusia , ja nie mogę kliknąć drugi raz tej samej osobie, nawet po wyczyszczeniu ciasteczek, mam stałe IP, może dlatego?
tylko raz chyba mozna, mi sie nie udaje drugi raz
Stary 2011-01-16, 20:19   #1628
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

mój Tomek też pije kaszkę z butelki na śniadanie i przed snem i ostatnio jak gorzej je to jest to jedyna rzecz, o jakiej wiem, ze zje na pewno i w nocy nie będzie głodny i nie wiem czy to jest dobry moment na eliminację... jak myślicie...
ja bym narazie darowala skoro jest jak piszesz
Werka tez pije z butli mleko ale raz po kapieli i narazie nie zamierzam tego zmieniac, robilam podejscie z niekapkiem ale byl krzyk
tak samo ze smoczkiem -narazie u nas to najlepszy przyjaciel Werki i nie chce jej go zabierac, w koncu przyjdzie na to czas

moze Tomus sam zrezygnuje z butli wiec poczekaj, Werka np. zawsze jadla sniadanie w ten sposob ze ja jej dawalam do buzki a pewnego dnia powiedziala ze chce sama i teraz ladnie je z talerzyka lapkami sama kanapeczki
jesli chodzi o obiadki, zupki to nie wyraza checi do samodzielnego jedzenia, jak mowie zeby sama to zaraz jest krzyk i ja jej daje

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

jestem pełna uznania dla Twojej córy

Zuza podobnie wazy, ok 10,5

dzisiaj wazylam Werke i w ciuszkach , bucikach miala 10,4 wiec gola pewnie z 10 ma

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 20:22   #1629
monika_net
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie

Cytat:

My mamy identycznie z zasypianiem, najpierw wygłupy skakaniem, śmiechy płacz i potem dopiero sen, więc dzisiaj nie spał w ogóle w dzień Co oczywiście odbiło się na wieczorze, na dodatek wyszedł mu ząbek i strasznie płakał, dopiero jak masowałam dentinoxem to się uspokoił i gryzak zajadał. A i tak jesteśmy strasznie do tyłu z tymi zębami!
Dziewczyny czy to nie dziwne że wychodzi mu bodajże 5 na dole a 3 i 4 nie ma, taką przerwe będzie miał, myślałam że zęby wychodzą obok siebie

Co do okresu to dowiedziałam się od mojego ginekologa że zawsze będę miała bolesne okresy bo jestem po cesarce świetnie.

"Każda porażka jest szansą żeby spróbować jeszcze raz, tylko mądrzej"
Henry Ford
monika_net jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 20:43   #1630
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja wręcz odwrotnie...krótsze i bezbolesne(ale nigdy źle się nie czułam więc to się nie zmieniło)

a jakieś takie żółte wyszły

Zazdraszczammoże się zamienimy?

No pokaż wreszcie

Cytat:

, ja się też cieszę, że nie płacze, może kiedyś uda nam się wrócić do zupełnie samodzielnego zasypiania

Czytałam trochę i wyczytałam, że właśnie ok. 1,5 roku dzieci mogą mieć problemy z zasypianiem, może u nas po prostu to się nałożyło z odstawieniem smoczka?

No ja uważam, że zdecydowanie za szybko, tylko wiadomo, organizm po porodzie itp.

Chyba jednak tylko raz

Na pewno się uda

Bardzo możliwe,bo my smoczka jeszcze nie odstawiliśmy,a też coś ostatnio na bakier ze spaniem jesteśmy i to widzę,że jest senny,zmęczony,chce mu się spać,a nie śpi,tylko jakiejś głupawki dostaje

Pewno jakaś wizyta u gina by się przydała

Tak myślałam

czeko ja dawniej nie wiedziałam co to owulacja,w sensie nic mnie nie bolało,nie odczuwałam żadnych dolegliwości-a teraz wszystko mi się poprzestawiało,rozregulow ało

megiza komentarz.

Dzieci śpią,Bartoś walczył 35 minut.Zrobiłam mu dzisiaj pierwszy raz kakao,smakowało mu,ale wypił tylko pół kubeczka-bo pierwszy raz bałam się dać więcej
Wzięłam Strepsilsa,zrobiłam sobie twarożek na kolację,dodałam do niego czosnku i zobaczymy.Mąż do pracy jutro nie idziema jechać do lekarza.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
moze Tomus sam zrezygnuje z butli wiec poczekaj, Werka np. zawsze jadla sniadanie w ten sposob ze ja jej dawalam do buzki a pewnego dnia powiedziala ze chce sama i teraz ladnie je z talerzyka lapkami sama kanapeczki
jesli chodzi o obiadki, zupki to nie wyraza checi do samodzielnego jedzenia, jak mowie zeby sama to zaraz jest krzyk i ja jej daje

Hehh,to u nas jest na odwrót,daje Bartosiowi miseczkę z kaszką,czy z zupką,wkładam do niej dwie łyżeczki,jedną dla niego,drugą-żebym mogła go podkarmiać i wtedy jest krzyk,bo on chce jedną łyżkę i chce jeść sam.A jak się bulwersuje,jakbym nie daj boże wzięła do ręki tą drugą łyżkę i próbowała go karmić

Cytat:
Napisane przez monika_net Pokaż wiadomość

My mamy identycznie z zasypianiem, najpierw wygłupy skakaniem, śmiechy płacz i potem dopiero sen, więc dzisiaj nie spał w ogóle w dzień Co oczywiście odbiło się na wieczorze, na dodatek wyszedł mu ząbek i strasznie płakał, dopiero jak masowałam dentinoxem to się uspokoił i gryzak zajadał. A i tak jesteśmy strasznie do tyłu z tymi zębami!
Dziewczyny czy to nie dziwne że wychodzi mu bodajże 5 na dole a 3 i 4 nie ma, taką przerwe będzie miał, myślałam że zęby wychodzą obok siebie

Co do okresu to dowiedziałam się od mojego ginekologa że zawsze będę miała bolesne okresy bo jestem po cesarce świetnie.
Ja nie jestem po cesarce i też mam bolesne

Żadna mamcianie odpowiedziała mi na temat kaszy gryczanej,więc jestem zmuszona pogrzebać na necie

No właśnie co z Olą się dzieje?Mało do nas ostatnio zagląda

A Wojtusia?

Stary 2011-01-16, 20:43   #1631
mariolasl
Zakorzenienie

Miramej, literatura podaje,ze moga byc nieregularne i o roznej dlugosci przez kilka miesiecy, ale jakis szczegolowych opracowan na ten temat nie znam. moze wybierz sie do gina, jak cie to niepokoi?

Cytat:
jakos nie spotkalam sie z ta teoria
ja tez jestem po cieciu i nie mam bolesnych miesiaczek, a nieregularne okresy jak byly tak sa, a niby po dziecku sie reguluja

p4w ja jakos sobie tak zalozylam, ze do 2 roku zycia chcialabym, aby moje dziecko nie mialo smoka, samo jadlo, nie pilo z butelki i siusialo na nocnik, przynajmniej w ciagu dnia, a najlepiej bylo odpieluchowane. Zobacze, jak bedzie w tym lutym, bo bardzo mi zalezy, aby mleko pil i aby z niego jeszcze nie rezygnowal, wiec na sile nie bede go zmuszac. Zreszta nie zmuszam go do niczego. Teraz np coraz ladniej je sam, ale nie sa to jeszcze wszystkie posilki.
Dlaczego do 2 roku zycia? bo byloby mi latwiej ze wszystkim, szczegolnie latem, kiedy bedzie wzywac nas plaza, dlugie spacery, moze jakis wyjazd. Moje plany oczywiscie zweryfikuje czas i checi Antosia.

Karola, gratulujemy trojki . my czekamy

Sylka, ja ci nic nie napisze o kaszy gryczanej, bo nie lubie i mi smierdzi, nigdy nie gotowalam i na razie nie zamierzam, chociaz opakowanie w szafce mam , ale nie wiem, jak to zrobic, aby bylo dla nas jadalne. Jadlam kilka razy i za kazdym razem bylo ble, dodam, ze przyrządzane przez rozne osoby

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2011-01-16 o 20:53
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 21:06   #1632
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylka, ja ci nic nie napisze o kaszy gryczanej, bo nie lubie i mi smierdzi, nigdy nie gotowalam i na razie nie zamierzam, chociaz opakowanie w szafce mam , ale nie wiem, jak to zrobic, aby bylo dla nas jadalne. Jadlam kilka razy i za kazdym razem bylo ble, dodam, ze przyrządzane przez rozne osoby

Kasza gryczana jest bardzo zdrowa,ale wiadomo-nie wszystko co zdrowe,musi być dobre.Może Bartosz polubicoś wykombinuję,tylko właśnie nie wiem czy prażona nadaje się dla takich dzieci

Kolorowych

Stary 2011-01-16, 21:34   #1633
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A próbowałaś dawać kaszkę łyżeczką? Czy Tomek takiej nie lubi?

Cytat:
na dodatek wyszedł mu ząbek i strasznie płakał, dopiero jak masowałam dentinoxem to się uspokoił i gryzak zajadał. A i tak jesteśmy strasznie do tyłu z tymi zębami!
, biedny Gabryś
A może to nie jest 5-ka, tylko 4-ka?

Cytat:
Na pewno się uda

Bardzo możliwe,bo my smoczka jeszcze nie odstawiliśmy,a też coś ostatnio na bakier ze spaniem jesteśmy i to widzę,że jest senny,zmęczony,chce mu się spać,a nie śpi,tylko jakiejś głupawki dostaje

Pewno jakaś wizyta u gina by się przydała
(...)
Dzieci śpią,Bartoś walczył 35 minut.Zrobiłam mu dzisiaj pierwszy raz kakao,smakowało mu,ale wypił tylko pół kubeczka-bo pierwszy raz bałam się dać więcej
Wzięłam Strepsilsa,zrobiłam sobie twarożek na kolację,dodałam do niego czosnku i zobaczymy.Mąż do pracy jutro nie idziema jechać do lekarza.

Kuba w sumie nie ma głupawki, tylko nie może się wyciszyć jakoś, w sensie wierci się strasznie.

Tak, wiem, ale zanim się dostanę, to minie trochę czasu

Ja jeszcze Kubusiowi nie dawałam, ale się zbieram chyba już z miesiąc

Zdrówka dla Was

Cytat:
Miramej, literatura podaje,ze moga byc nieregularne i o roznej dlugosci przez kilka miesiecy, ale jakis szczegolowych opracowan na ten temat nie znam. moze wybierz sie do gina, jak cie to niepokoi?
Dzięki , mam zamiar się wybrać, ale wizyta pewnie najwcześniej za miesiąc

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-16, 21:53   #1634
monika_net
Raczkowanie

Cytat:

, biedny Gabryś
A może to nie jest 5-ka, tylko 4-ka?

Być może, w każdym bądź razie jest spora przerwa między nimi, no ale widziałam u któregoś dziecka w konkursie rossmannowskim też taką przerwe i to z obu stron, więc sie już nie martwię
Ślicznego masz synka, dopiero teraz zauważyłam linka i zagłosowałam ,5

Henry Ford
Stary 2011-01-16, 21:57   #1635
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Być może, w każdym bądź razie jest spora przerwa między nimi, no ale widziałam u któregoś dziecka w konkursie rossmannowskim też taką przerwe i to z obu stron, więc sie już nie martwię
Ślicznego masz synka, dopiero teraz zauważyłam linka i zagłosowałam ,5
A ile macie ząbków?

, ja na Gabrysia już głosowałam, wiadomo ile

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-16, 22:01   #1636
monika_net
Raczkowanie

Cytat:
A ile macie ząbków?

, ja na Gabrysia już głosowałam, wiadomo ile
Dopiero 8 teraz wyszedł, ale 1 ząbek miał późno w 10 miesiącu. Właśnie się budzi, pewnie znowu go boli

Henry Ford
Stary 2011-01-16, 22:02   #1637
mariolasl
Zakorzenienie

Moniko, biedny Gabrys , zycze wam spokojnej nocki

i wszystkim innym Mamusiom i Dzieciaczkom rowniez
Stary 2011-01-16, 22:12   #1638
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero 8 teraz wyszedł, ale 1 ząbek miał późno w 10 miesiącu. Właśnie się budzi, pewnie znowu go boli
Kubie pierwszy wyszedł na początku 9. miesiąca, teraz ma 16
, spokojnej nocy

Cytat:
i wszystkim innym Mamusiom i Dzieciaczkom rowniez
I wzajemnie

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-16, 22:17   #1639
Ania0104
Zakorzenienie

cześć

wpadłam zobaczyc co u Was po weekendzie ...

Obiad u babci udany objadłam się za dwoje ale juz wiecie jak to z moja babcią jest

Dobił mnie tylko jej tekst "polizaj paluszek i namocz sobie w cukierniczce" ... moja sis stwierdziła, ze babcia jest niereformowalna
... moi panowie śpią, a ja dalej buszuje w necie małż jutro ma urlop, to mam nadzieję, ze będę mogła dłuzej pospać

kolorowych i spokojnych snów Wam życzę i dzieciaczkom również

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-16, 23:43   #1640
morska
Zadomowienie

Dopiero co w piątek pisałam, że idę odsypiać tydzień pracy, a tu znowu jutro trzeba wstawać

Cytat:
zaspany Tymek boski

Cytat:
Morska Martynka też zawsze taka "dzidziusiowa" jeszcze mi się wydaje, chociaż ostatnio sporo się zmieniła
Chyba jeszcze o żłobkach u nas ci nie odpisałam Zazwyczaj czynne są do 17, jeżeli rodzice mają taką potrzebę to często także do 18.00.

Ciekawe czy przy możliwości dofinansowania z gminy, jaka ma się pojawić, zejdą trochę z cenami
No Tymek to strasznie dzidziusiowaty jeszcze.

To u Was jacyś bardziej elastyczni są.

Ta, na pewno U mnie przedszkola dopiero są tańsze, bo jest ich więcej, w żłobkach wyboru nie ma wielkiego, to co im tam zależy

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Kochany bąbelek

Cytat:

Cytat:
Może być,możeTymcio śliczny i wcale nie wygląda niepoważniewygląda normalnie,jak 1,5 roczny chłopczyk

Cytat:
Morska, Tymek jest śliczny
bardzo mi się podoba w obydwoch wersjach

Dzięki Dziewczyny za powyższe miłe słowa dla Tymka Choćby nie wiem jaka zołza ze mnie była, to strasznie mnie wzruszają komplementy dla mego Synka

.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2011-01-16 o 23:55
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 00:23   #1641
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Moja też zaczyna kokietować bierze np. książkę i mówi Paff (znaczy będzie go szukać) i specjalnie na przedostatniej stronie otwiera, rozkłada ręce że nie ma oczkami świdruje i powoli otwiera tam gdzie jest paw i piszczy
Ale słodziachna

Cytat:
dziewczyny czy z kaszy kuskus mozna zrobic jakis deser dla dzieci?
No pewnie Super smakuje np. z suszonymi owocami i miodem, albo tak jak Anula zaproponowała. Można improwizować z tego, co się ma w domu, bo do wszystkiego pasuje Uwielbiam kuskus

Cytat:
za nami rodzinne sniadanko, Antonio zjadl 2 tosty z maslem
teraz chlopcy poszli sprzatac garaz , a ja gotuje obiad i podczytuje ksiazke.
Ale super, tak.... męsko

Cytat:
Dziewczyny, pierwszą @ po porodzie dostałam w czerwcu zeszłego roku, najdłuższy cykl trwał 39 dni, najkrótszy 25 (co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało), no ale teraz dostałam po 16 dniach , może tak być? To normalne?
Ja nie wiem Odkąd do mnie wróciły występują regularnie. A może ze stresu/zmęczenia tak wyszło z tą ostatnią?

Cytat:
Kurka nie widziałam...nie wyskoczyła mi na pierwszej stronie więc przeoczyłam...zaraz odpiszę

Jaki Słodziak

albo komuś bardzo zalezy na wygranej i podrzuca innym "swinie"
Nie ma co odpisywać - wysłałam Ci adres, żebyś mi przysłała atomka, bo chcę Ci dać trochę Joop'a

No. A mnie dziwi, że kogoś w ogóle cieszyłaby taka wygrana "po świniach".

Cytat:
Żadna mamcianie odpowiedziała mi na temat kaszy gryczanej,więc jestem zmuszona pogrzebać na necie
Sylko - nieprażona/niepalona jest po prostu duuuuużo zdrowsza, bardziej lekkostrawna i łagodniejsza w smaku, dlatego preferuję taką dla Tymka, ale jak zje prażoną to się nic nie stanie. Ja za prażoną nie przepadam, a nieprażoną lubię - nawet sama z olejem lnianym jest pyszna.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PS Wybaczcie Dziewczęta, że nie wpisuję się w albumach - mam zaległości w ich oglądaniu
I zdrówka dla wszystkich potrzebujących

Aaaa, przypomniało mi się! Tak czytam o Waszych odsmoczkowaniach i nasunęło mi się pytanie - przy drugim Dziecku też będziecie używać smoczka?

.
.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2011-01-17 o 00:30
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 05:35   #1642
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

No właśnie co z Olą się dzieje?Mało do nas ostatnio zagląda

A Wojtusia?
Zwykłe kakao dałaś? Jakie proporcje?

Też się martwię...

Cytat:
Dobił mnie tylko jej tekst "polizaj paluszek i namocz sobie w cukierniczce" ... moja sis stwierdziła, ze babcia jest niereformowalna
Witaj w moim świecie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
No pewnie Super smakuje np. z suszonymi owocami i miodem, albo tak jak Anula zaproponowała. Można improwizować z tego, co się ma w domu, bo do wszystkiego pasuje Uwielbiam kuskus

Aaaa, przypomniało mi się! Tak czytam o Waszych odsmoczkowaniach i nasunęło mi się pytanie - przy drugim Dziecku też będziecie używać smoczka?

.
Ja uwielbiam razowy

Ja to się zastanawiam co zrobić, żeby drugie dziecko nie ssało kciuka właśnie z nim walczymy ale sprawa o wiele cięższa niż ze smoczkiem, wierzcie mi

p4w jeżeli sytuacja z jedzeniem wygląda teraz tak jak piszesz to ja bym jeszcze na jakiś czas odpuściła, przynajmniej będziesz spokojna że Tomuś coś zjadł

Zbieram się do pracy kochane, Martynka wyrusza dzisiaj z Misiem do żłobka - musi tam zaliczyć popołudniową drzemkę...zobaczymy

Miłego dnia

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 07:12   #1643
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

p4w ja jakos sobie tak zalozylam, ze do 2 roku zycia chcialabym, aby moje dziecko nie mialo smoka, samo jadlo, nie pilo z butelki i siusialo na nocnik, przynajmniej w ciagu dnia, a najlepiej bylo odpieluchowane. Zobacze, jak bedzie w tym lutym, bo bardzo mi zalezy, aby mleko pil i aby z niego jeszcze nie rezygnowal, wiec na sile nie bede go zmuszac. Zreszta nie zmuszam go do niczego. Teraz np coraz ladniej je sam, ale nie sa to jeszcze wszystkie posilki.
Dlaczego do 2 roku zycia? bo byloby mi latwiej ze wszystkim, szczegolnie latem, kiedy bedzie wzywac nas plaza, dlugie spacery, moze jakis wyjazd. Moje plany oczywiscie zweryfikuje czas i checi Antosia.
Tomek je w zasadzie wszystko sam, nie pozwala się karmić, ale jak widzi butelkę to aż się trzęsie ze szczęścia
muszę też jakiś plan ustalić, ale na razie zajmują me myśli inne sprawy

Cytat:
A próbowałaś dawać kaszkę łyżeczką? Czy Tomek takiej nie lubi?
oczywiście, że dawałam - jadł bez problemu, tylko że Tomek pierwsze śniadanie je ok 5 rano, na pół śpiąco i idzie dalej spać, więc nie wiem czy byłby w stanie zjeść cokolwiek łyżeczką

najada się na kolację jak bąk, więc nie wiem dlaczego mu nie starcza... moze jak później będzie szedł spać to nie będzie się tak budził i śniadanie będziemy dawać normalne
widzę, ze powoli zmienia mu się rytm - mniej śpi w dzień a więcej w nocy... chyba poczekam zatem jeszcze

Cytat:

p4w jeżeli sytuacja z jedzeniem wygląda teraz tak jak piszesz to ja bym jeszcze na jakiś czas odpuściła, przynajmniej będziesz spokojna że Tomuś coś zjadł
może spróbuję mu dać kilka razy na kolację łyżeczką i zobaczymy

dzięki dziewczyny za rady

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 07:33   #1644
magi77
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Zdrówka dla Amelki Martynki i Bartosia , sylko Tobie również

morska Tymek boski Słodziak ogromny. Ja wiem czy dzidziusiowaty, już chyba bardziej dorosły Mój łysolek Maciek też ma wygląd dużego niemowlaka (z ząbkami ) , szczególnie w pajacu

Mariolka, nie wpisałąm w albumie, ale Antonio rewelacja Duży już z Niego chłopczyk

Cass jak Kubuś?

---

U nas noc z godzinną syreną Teraz Syrena odsypia Kurcze znowu rozreguluje sobie spanie. Od kilku dni (jakiś trzech ) ładnie chodził spać po 20. i wtawał po 8.

Miramej Maciek od zawsze się tak "rzuca" jak Kubuś. U nas jest sprawdzone, że jeżeli kładziemy Go za wcześnie, to tak się to kończy Niestety nie mam sposobu na Maćka w nocy, bo potrafi tak się wiercić, rzucać nawet dwie godziny... Ostatnie noce też ciągle popłakuje przez sen, woła mama... Co do drzemki Kubusia, a raczej rezygnacji z niej, to może Kubulek już nie potrzebuje dwóch drzemek Czytałam, że zrezygnowaliście z tej drzemi, pewnie dobrze , ja już się nauczyłam, że nic na siłę

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 07:35   #1645
Miramej
Zakorzenienie

morska, Tymek jest uroczy, zwłaszcza zaraz po przebudzeniu , ale najbardziej rzuciła mi się w oczy Jego czuprynka , super ma włoski, takie brązowe jak farbowane

Cytat:
Ja nie wiem Odkąd do mnie wróciły występują regularnie. A może ze stresu/zmęczenia tak wyszło z tą ostatnią?
(...)
Możliwe, o tym nie pomyślałam.

My nie planujemy drugiego dziecka, ale i tak ciężko by mi było określić, różne plany miałam przed urodzeniem Kuby, te dotyczące smoczka też były inne, niż wyszło

Cytat:
Ja to się zastanawiam co zrobić, żeby drugie dziecko nie ssało kciuka właśnie z nim walczymy ale sprawa o wiele cięższa niż ze smoczkiem, wierzcie mi
(...)
Zbieram się do pracy kochane, Martynka wyrusza dzisiaj z Misiem do żłobka - musi tam zaliczyć popołudniową drzemkę...zobaczymy

Miłego dnia
Walczycie jednak? A jak? Mam nadzieję, że walka będzie wygrana

za Martynię

Wzajemnie

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-17, 07:41   #1646
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
pierwsze słyszę
ja w sumie na tabsach ale pierwsza miałam bez i nawet jej nie poczułam
Cytat:
Zuzi wyszedł pieerwszy w 11 m-cu jeśli mnie pamieć nie myli
Cytat:

.
nawet o tym nie myślalam ale raczej tak, chyba że będe miec aniołka (w sumie to nie planuje drugiego dzidzia, póki co)
Stary 2011-01-17, 07:44   #1647
Miramej
Zakorzenienie

Talking Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
(...)
U nas noc z godzinną syreną Teraz Syrena odsypia Kurcze znowu rozreguluje sobie spanie. Od kilku dni (jakiś trzech ) ładnie chodził spać po 20. i wtawał po 8.

Miramej Maciek od zawsze się tak "rzuca" jak Kubuś. U nas jest sprawdzone, że jeżeli kładziemy Go za wcześnie, to tak się to kończy Niestety nie mam sposobu na Maćka w nocy, bo potrafi tak się wiercić, rzucać nawet dwie godziny... Ostatnie noce też ciągle popłakuje przez sen, woła mama... Co do drzemki Kubusia, a raczej rezygnacji z niej, to może Kubulek już nie potrzebuje dwóch drzemek Czytałam, że zrezygnowaliście z tej drzemi, pewnie dobrze , ja już się nauczyłam, że nic na siłę

Kuba się nie rzuca, tylko przewraca z boku na bok, często z zamkniętymi już oczami, mnie się wydaje, że ma problem z wyciszeniem.
Zrezygnowaliśmy, bo zgadzam się, że nic na siłę , miał ją tak długo, bo widać było, że potrzebuje.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2011-01-17 o 07:45
Stary 2011-01-17, 08:41   #1648
mariolasl
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
Nie mialam w planach smoczka przy Antosiu, ale tak wyszlo w szpitalu, przy drugim dziecku tez nie mam , zobaczymy jak wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Mariolka, nie wpisałąm w albumie, ale Antonio rewelacja Duży już z Niego chłopczyk
Stary 2011-01-17, 08:43   #1649
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

, o tym ostatnim "wyskoku" też napisz
Całkiem możliwe

zaraz napiszę

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
spoko, nie musze miec juz, ale musze miec wogóle
wiec napewno zawróce Ci głowe jak w najblizszym czasie go nie dostane

a pokażesz?
niestety z takimi kolorkami tak juz jest, mi też dośc szybko zmywa się ten intensywny kolor

my jeszcze ani jednej trójki
stan obecny:12
nie ma problemu

dzisiaj na szczęście wszyscy chwalą moje włosy...a chłopaki najbardziej jeden stwierdził że by mnie wycałował tak ładnie wygląda...

o mamy remis

Cytat:
Zazdraszczammoże się zamienimy?

No pokaż wreszcie

nie ma szans

ja daję kaczę gryczaną...normalnie tak jak dla Nas Zu bardzo lubi

Cytat:
Karola, gratulujemy trojki . my czekamy

Cytat:
a może to jednak 4?

Cytat:
Nam też pierwszy wyszedł w 10 miesiącu

Cytat:
Dopiero co w piątek pisałam, że idę odsypiać tydzień pracy, a tu znowu jutro trzeba wstawać

Dzięki Dziewczyny za powyższe miłe słowa dla Tymka Choćby nie wiem jaka zołza ze mnie była, to strasznie mnie wzruszają komplementy dla mego Synka .
to samo pomyślałam rano

Ty Zołza?

Cytat:
Nie ma co odpisywać - wysłałam Ci adres, żebyś mi przysłała atomka, bo chcę Ci dać trochę Joop'a

No. A mnie dziwi, że kogoś w ogóle cieszyłaby taka wygrana "po świniach".

Aaaa, przypomniało mi się! Tak czytam o Waszych odsmoczkowaniach i nasunęło mi się pytanie - przy drugim Dziecku też będziecie używać smoczka?.
Kochana jesteś

Niestety mnie to nie dziwi...ludzie są w stanie wiele zrobić dla wygranej...nawet w takim konkursie

a czy będzie drugie bardzo bym chciała
No ale do rzeczy...ja przy Zu nie chciałam używać smoczka, ona też nie chciała na początku, ale jak zobaczyłam że ciągnie ją do palca to jednak wybrałam jak dla mnie "mniejsze zło"

Cytat:
Witaj w moim świecie

No właśnie

Cytat:
wcale nie u nas tez 12
a pcha sie dolna lewa 3

u Nas dwie kolejne w natarciu

p4w obcieło mi Twojego posta
To jest ten lakier R107...tylko że na stronce wygląda jak zielony, a na żywo to bardziej złoty...koło zielonego nawet nie leżał Zrobię zdjęcie

Co do jedzenia...to ja myślę że spróbować warto...z niekapkiem ale takim miękkim na przykład
Stary 2011-01-17, 08:44   #1650
Karolinak82
Zakorzenienie

aaa jeszcze nie powiedziałam: Dzień dobry
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości