Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-16, 17:52   #1651
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
W dzien bylo 37 i troche teraz 38,5 , nie bylismy jednak nigdzie bo nawet sie bawil i bylo ok ale teraz jest znowu ospaly jutro i tak planowalam z nim isc i z rana wysle tzta by zarejestrowal bo dzodzwonic sie graniczy z cudem.... mysle ze to albo ta trzydniowka albo na zabki ale predzej to jakies wirusisko cos mi sie wydaje...kurcze dziewczyny nie zdawalam sobie sprawy jak matki sie martwia o swoje dzieci dopoki sie nie pojawil moj syneczek
anoxa pamietam ze chyba Hubcio przechodzil trzydniowke i po tych 3 dniach mial wysypke tak?ktos wam to zdiagnozowal?

uciekam do mojego synusia
mam nadzieje ze to nic powaznego, ale dobrze ze idziecie do lekarza bo lepiej sprawdzic.

kurde misiek 3 dzien ma jakas wysypke na plecach klatce brzuszku i szyjce
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 18:45   #1652
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ej bo mi się głupio zrobiło,bo ja też dodałam 2 zdjęcia... Zrobiłam nareszcie uśmiechnięte zdjęcie Lenki,a bardzo dawno się nie udawało,więc dodałam drugie.To konkursowe jest z września,więc hohoho. Sprawdzałam w regulaminie i nie jest to zabronione.Poprostu nie mozna wygrać 2 razy.Dostaje się tylko 1 nagrodę,jeśli się do niej zakwalifikuje.

a Lenka tez nadal całkiem bezzębna i nawet nic się nie zapowiada,a 7 miesięcy juz skończone
wiesz wydaje mi sie ze gdy by to bylo uczciwe to mozna by bylo dodac kilka zdjec ze swojego loginu a nie mozna do tego jesli ktos dodaje kilka zdjec i jeden formulan np wypisze na swoje dane a drugi np na dane swojej mamy to w ten sposob zgarnie dwa bony

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
Witam właśnie skończyłam urządzać pokoik małej ... ufff
super my jeszcze mebli nie kupilismy moze teraz pojedziemy jak maz bedzie w domu

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

chciałabym się Was poradzić.
Szymek kończy 6miesięcy i chciałabym mu podać pierwsze posiłki.
Od czego zaczynałyście? Kasza manna czy jabłko? A może marchewka?

Z góry dziękuję
Hania
jesli ma alergie to radzila bym z glutenem poczekac do konca 10mc tak mi radzil pediatra aby nie obciazac dodatkowo ukladu pokarmowego ktory konczy sie rozwijac 9mc zycia dziecka
moze od jablka ja tak zaczynalam a z marchewka zrob tak jak pisalas wyeliminuj ze swojej diety i po kilku dniach podaj ze sloiczkami tez uwazaj bo siala kiedys pisala ze dzieci miewaja uczulenie na wit c ktora jest dodawana do niektorych sloiczkow wiec moze byc tak ze bedzie mial uczulenie na ta wit c a nie na dane danie chyba wszytskim sprawdzila sie dynia z ziemniaczkiem

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ola_k11 w szpitalu z malym ma zapalenie pluc i oskrzeli
o kurcze to sie narobilo....

Cytat:
Napisane przez chomiczek00000 Pokaż wiadomość
Weronika kończy dzisiaj 5miesięcy
Wszystkiego dobrego

Cytat:
W dzien bylo 37 i troche teraz 38,5 , nie bylismy jednak nigdzie bo nawet sie bawil i bylo ok ale teraz jest znowu ospaly jutro i tak planowalam z nim isc i z rana wysle tzta by zarejestrowal bo dzodzwonic sie graniczy z cudem.... mysle ze to albo ta trzydniowka albo na zabki ale predzej to jakies wirusisko cos mi sie wydaje...kurcze dziewczyny nie zdawalam sobie sprawy jak matki sie martwia o swoje dzieci dopoki sie nie pojawil moj syneczek
anoxa pamietam ze chyba Hubcio przechodzil trzydniowke i po tych 3 dniach mial wysypke tak?ktos wam to zdiagnozowal?

dopiero gdy wyszla wysypka to zdiagnozowali i chyba na druga dobe nam wyszla wysypka juz nie pamietam ale tylko na stopkach byla a dopiero kolejnego dnia na calym ciele sie pojawila

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
damian pojechal wlasnie
wspolczuje bo niestety wiem co to znaczy zwlaszcza jest ciezko jak dzieciaczki marudza

Cytat:

kurde misiek 3 dzien ma jakas wysypke na plecach klatce brzuszku i szyjce
kurcze a cos mu zmienialas z chemi? moj mlody ostatnio mial na buzce i brzuszku ale troszke i samo zeszlo tez nie wiem od czego bo nic nowego mu nie wprowadzalam

u mnie byla moja mama z babcia troche meczaca wizyta ale juz pojechaly a nocka troszke lepsza mlody cos o 6 sie przebudzil ale zaraz poszedl znowu spac ale znowu o 1.00 wzielam go do siebie bo sie krecil stekal poplakiwal i nie chcialo mi sie wstawac co 10 min do niego i wymieklam
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:12   #1653
modro
Rozeznanie

ola, papeteria - trzymam kciuki za dzieciaki, oby szybko zdrowiały

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 20:28   #1654
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
kurcze a cos mu zmienialas z chemi? moj mlody ostatnio mial na buzce i brzuszku ale troszke i samo zeszlo tez nie wiem od czego bo nic nowego mu nie wprowadzalam

u mnie byla moja mama z babcia troche meczaca wizyta ale juz pojechaly a nocka troszke lepsza mlody cos o 6 sie przebudzil ale zaraz poszedl znowu spac ale znowu o 1.00 wzielam go do siebie bo sie krecil stekal poplakiwal i nie chcialo mi sie wstawac co 10 min do niego i wymieklam
no zmienilam. damian kupil j&j do kapieli spokojny sen czy jakos tak. kapalismy w nim i nic nie bylo wiec dokupilam jeszcze balsam z tej serii bo tak fajnie pachnie. no i mysle ze to po tym balsamie. odstawilismy od razu i myjemy go w emolium ale nie wiem po jakim czasie to powinno zejsc to sa takie geste czerwone plamki. nie ma krostek

dobrze ze nocka lepsza a ja dzis spie sama wiec tez pewnie niunka wezme do siebie jak bedzie sie krecil

w tym konkursie mozna tylko raz glosowac? bo chcialam kliknac a pokazuje mi sie od razu ze moj glos zostal oddany

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2011-01-16 o 20:32
Stary 2011-01-16, 20:33   #1655
bajka1807
Zakorzenienie

my dzisiaj w nocy tez spalismy z mala, bo sie nam przebudzila kolo 24 i sie smiala, a nie chcialo mi sie co chwila wstawac. oczywiscie jak tylko polozylismy ja miedzy siebie to odplynela w 3 min a najlepsze ze spal z nami jeszcze pies moich rodzicow bo nam go podrzucili na jedna noc i nasz kot.... nieziemsko sie nie wyspalam bo wyrko mamy 16o...
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 21:17   #1656
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie ze jestes
ja zaczynalam od marchewki ale nie posluzyla miskowi w sumie to mozna powiedziec ze najpierw dostawal kaszke ryzowa do mleka na noc potem stopniowo sloiczki. najlepiej szla dynia z ziemniakami.
manna jak wiolek pisala ma gluten. skoro maly ma alergie to ja bym uwazala. wielu pediatrow dziewczynom mowilo ze u alergikow gluten kolo 10 m-ca dopiero. moja kazala mi w 6 wprowadzac i misio mial bole brzuszka itp wiec odstawilam i nie dostaje wcale glutenu
dziękuję

Właśnie, gluten... Dobrze , że o tym napisałyście bo nie miałam pojęcia. Manne sobie odpuszczę.
Podałam Szymkowi "produkt zbozowy bezgluteinowy dla dzieci z alergią na mleko krowie i soję".
Zareagował bardzo dobrze. jadł ze smakiem. Dostał niewiele i chciał więcej

Potem podam jabłko a z marchewką się wstrzymam (tak jak sugerowałyście).

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość

hd ja zaczynałam od kleiku kukurydzianego do mleka na wieczór,a potem marchewka (niestety mała jest uczulona),jabłko(też uczulona),ziemniaczek(ok) i po kolei warzywka i owoce.Co u Was słychać??Jak Szymek?
Boże, więc u was tez alergia ...
U nas niestety problemy z tą alergią. Już mnie to dobija. Nic nie jem. Było niby lepiej ale potem mały się przeziębił i po tym przeziębieniu wyszły wielkie plamy. Nie wiem czy to coś w lekach ?

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
jesli ma alergie to radzila bym z glutenem poczekac do konca 10mc tak mi radzil pediatra aby nie obciazac dodatkowo ukladu pokarmowego ktory konczy sie rozwijac 9mc zycia dziecka
moze od jablka ja tak zaczynalam a z marchewka zrob tak jak pisalas wyeliminuj ze swojej diety i po kilku dniach podaj ze sloiczkami tez uwazaj bo siala kiedys pisala ze dzieci miewaja uczulenie na wit c ktora jest dodawana do niektorych sloiczkow wiec moze byc tak ze bedzie mial uczulenie na ta wit c a nie na dane danie chyba wszytskim sprawdzila sie dynia z ziemniaczkiem
Szymek podczas przeziębienia dostawał wit. C w płynie Może to ta wit. C spowodowała takie zwiększenie alergii?
Ma na pewno na mleko krowie i soję ale może i na wit. C? To by tłumaczyło takie zwiększenie plamek i swędzenie...

Dziewczyny - bardzo dziękuję za rady.
Jak zwykle - nieoceniona POMOC !

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2011-01-16 o 21:19
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 21:21   #1657
modro
Rozeznanie

A ja Wam trochę zazdroszczę, że dzieci z Wami śpią...
Moja tylko w łóżeczku. Ale miło byłoby ją poprzytulać we śnie...

Stary 2011-01-16, 22:05   #1658
martysek
Zadomowienie

Ola_k, Papi, kciuki, żeby wasze maluszki szybciutko wyzdrowiały.

Nie mam dziś głowy do pisania
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 22:20   #1659
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
czy mi się wydawało czy ktosia uskuteczniała kaszę jaglaną???
Seba wcinał już słoiczek z jaglaną kaszą - nie ma w niej glutenu akurat miał jagnięcinę z kaszką jaglaną i warzywami.

Ogólnie Seba toleruje wszelkie nowości, nigdy nic go nie uczuliło ani nie powodowało bólu brzuszka. Przetestowane mamy wszystkie warzywka i każdy rodzaj mięska, owoce również ale rzadziej podaję, cenniejsze warzywka Jeszcze nam została rybka i zabieram się za gluten, na początek mam kaszę mannę mleczną co się ją tylko zalewa wodą więc będę ją dodawać stopniowo do normalnej smakowej kaszki mlecznej.

Tęskni mi się za Wami baby

Jak ktoś ma jakieś pytania do mnie to zapraszam na pw, nie jestem w stanie być na bieżąco a na pw będzie mi łatwiej odpisywać.
Pozdrowionka ode mnie dla wszystkich mam a od Sebka (który 12go skończył pół roczku) dla wszystkich dzieciaków

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 22:23   #1660
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
kilka ujęć pokoika ale jest wąski więc musicie sobie jakoś go wyobraźić będzie więcej miejsca jak zamiast łóżka będzie łóeczko
bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez chomiczek00000 Pokaż wiadomość
Weronika kończy dzisiaj 5miesięcy
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
no zmienilam. damian kupil j&j do kapieli spokojny sen czy jakos tak. kapalismy w nim i nic nie bylo wiec dokupilam jeszcze balsam z tej serii bo tak fajnie pachnie. no i mysle ze to po tym balsamie.
no to moze faktycznie ten balsam nowy uczulił, podobno j&j często uczula
a głosować można tylko raz (mogę prosić o głos na Olka )

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
my dzisiaj w nocy tez spalismy z mala, bo sie nam przebudzila kolo 24 i sie smiala, a nie chcialo mi sie co chwila wstawac. oczywiscie jak tylko polozylismy ja miedzy siebie to odplynela w 3 min a najlepsze ze spal z nami jeszcze pies moich rodzicow bo nam go podrzucili na jedna noc i nasz kot.... nieziemsko sie nie wyspalam bo wyrko mamy 16o...
no to niezłą gromadkę miałaś w łóżku

martysek stalo sie coś?
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 22:23   #1661
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
S

Jak ktoś ma jakieś pytania do mnie to zapraszam na pw, nie jestem w stanie być na bieżąco a na pw będzie mi łatwiej odpisywać.
Pozdrowionka ode mnie dla wszystkich mam a od Sebka (który 12go skończył pół roczku) dla wszystkich dzieciaków
my za toba tez tesknimy
Stary 2011-01-16, 22:27   #1662
kociamborek
Raczkowanie

Hej Siala nam tez sie teskni za tobą. Mam nadzieję, że wszystko idzie ku lepszemu.
buziaki dla Sebusia z okazji pół roczku
Stary 2011-01-16, 22:31   #1663
niezawsze
Zakorzenienie

Papi oby szybko przeszla temperturka Adasiowi

Hania ja zaczelam od kaszki, pozniej marchewka, jablka nie lubie zbyt Maja, uwielbia dynie z ziemniakiem no i indyka z pure

Glooria
fajna malutka, zeczywiscie powazna bardzo i pokoik tez super

Ania mam nadzieje, ze Misiek bedzie dzis laskawy dla Ciebie

Siala my za Toba tez

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 22:32   #1664
żabka19
Raczkowanie

Dobry wieczor!

ola_k11 jejku ale wiadomosc,oby maluch szybko wyzdrowial!!!
papi trzymam kciuki zeby to nie bylo nic powaznego!
Siala rowniez przesylamy pozdrowienia dla Ciebie i Sebka! Oby wszystko u Ciebie jak najlepiej sie ulozylo! No i super masz ,ze Sebek tak dobrze toleruje nowe jedzonka bo u Szymka to tylko co i raz nowe alergie..

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 22:36   #1665
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Anoxa - w sumie dobrze a jak dostane zasiłek to będzie nieźle

Dzidzia - tak w sumie poszło po mojej myśli, sami mnie zwolnili, nie musiałam nic kombinować, choć przynam że teraz troszkę mi szkoda, lubiłam tam pracować... miałam cichą nadzieję wrócić tak na 2 dni w tygodniu, no ale wyszło jak wyszło
Będziesz z Patrykiem, więc chyba warto było?

Cytat:
hej
próbowałam coś dziś podczytać, ale nie bardzo mi wyszło
mam dzień z życiorysu wyjęty .................... ..
mam ochotę krzyczeć!!!
Współczuję

Cytat:
hmmm....
tylko teraz jak ja się oderwę od tych cholernych minerałów?????
czytam już ze 2 godziny i powooooliiii zaczyna się wyłaniać jakiś zarys o co w tym wszystkim chodzi choć i tak najwięcej się dowiedziałam dzięki uprzejmości Dzidzi -> biję pokłony i jeszcze raz dziękuję
Przestań babeczko, ja sama początkująca, niewiele wiem. Ale co wiem, to siem podzielem

Cytat:
kurcze Adas ma goraczke i nie wiem czy to na zeby czy chorobsko go lapie wieczorem bylo 38,2 podalam panadol w syropie po 24:00 wstalam i spadlo do 36,9 wiec poszlismy spac dalej ale obudzilam sie po 4;00 a tu prawie 39 (mam elektroniczny termometr i mierze w uchu co pomiar to inaczej wychodzi ale ja i tz nawet 37 nie mamy wiec Adas temperature ma z reszta czuje jaki cieply jest.Znow podalam panadol i wlasnie sie wygrzewa.
Jak goraczka nie minie to jedziemy do przychodni dyzurujacej.
Trzymam za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ola_k11 w szpitalu z malym ma zapalenie pluc i oskrzeli
I za Was też!

Cytat:

Ja też, zwłaszcza teraz, kiedy chce mi się wyć razem z moją małą jak ma problem z kupką

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Ja czasem też mam ochotę...

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość

Nie mam dziś głowy do pisania
Co się dzieje?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 22:42   #1666
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dzięki za wsparcie, niestety nic nie idzie ku lepszemu. Wysłuchuję ciągle gderania rodziców, że powinniśmy się pogodzić. Ale chodzi o to, że nie mamy się jak godzić bo to nie jest kłótnia o cokolwiek tylko po prostu, nie nadajemy się do życia razem. Durna byłam, że nie widziałam tego wcześniej. Nie dogadujemy się w żadnej sprawie, on nie widzi w niczym problemu, ja się wkurzam co chwila na niego, nawet jak go nie ma. Zaraz, zaraz.. jak by to sąd nazwał.. niezgodność charakterów? No chyba coś koło tego.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 22:45   #1667
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
no zmienilam. damian kupil j&j do kapieli spokojny sen czy jakos tak. kapalismy w nim i nic nie bylo wiec dokupilam jeszcze balsam z tej serii bo tak fajnie pachnie. no i mysle ze to po tym balsamie. odstawilismy od razu i myjemy go w emolium ale nie wiem po jakim czasie to powinno zejsc to sa takie geste czerwone plamki. nie ma krostek

dobrze ze nocka lepsza a ja dzis spie sama wiec tez pewnie niunka wezme do siebie jak bedzie sie krecil

w tym konkursie mozna tylko raz glosowac? bo chcialam kliknac a pokazuje mi sie od razu ze moj glos zostal oddany
no to pewnie od tego slyszalam ze j&j czesto uczula
chyba tak wiolek cos pisala ze codziennie ale sie okazalo ze tylko raz

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no to niezle bylo u mnie moj maz sie czesto upiera zeby malego do nas brac bo on lubi z nim spac ale psa nie wpuszczamy

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

Szymek podczas przeziębienia dostawał wit. C w płynie Może to ta wit. C spowodowała takie zwiększenie alergii?
Ma na pewno na mleko krowie i soję ale może i na wit. C? To by tłumaczyło takie zwiększenie plamek i swędzenie...

Dziewczyny - bardzo dziękuję za rady.
Jak zwykle - nieoceniona POMOC !
moglo i tak byc bo to sztuczna wit C jest wiadomo ze ta w warzywach i owocach jest duzo lepsza

Cytat:
my za toba tez! smutno bez Ciebie nie ma nas kto rozweselic Frania tez sie nie odzywa

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Dzięki za wsparcie, niestety nic nie idzie ku lepszemu. Wysłuchuję ciągle gderania rodziców, że powinniśmy się pogodzić. Ale chodzi o to, że nie mamy się jak godzić bo to nie jest kłótnia o cokolwiek tylko po prostu, nie nadajemy się do życia razem. Durna byłam, że nie widziałam tego wcześniej. Nie dogadujemy się w żadnej sprawie, on nie widzi w niczym problemu, ja się wkurzam co chwila na niego, nawet jak go nie ma. Zaraz, zaraz.. jak by to sąd nazwał.. niezgodność charakterów? No chyba coś koło tego.

mysle ze masz racje nic na sile wiadomo ze ta sytuacja latwa dla Was nie jest ale chyba lepiej wczesniej niz pozniej i jezeli byscie mieli sie przy Sebku klocic
Stary 2011-01-16, 22:57   #1668
aniaa22
Zakorzenienie

misiek niby poszedl spac po kapaniu, ale krecil sie i stekal co chwile. suszarka go uspokajala, ale ile moze suszarka chodzic. wlaczylam mu cicho radio bez ustawionej stacji i mu szumi, a on spi jak aniolek ciekawe jak dlugo....
Stary 2011-01-16, 23:07   #1669
niezawsze
Zakorzenienie

o radio fajny pomysl z tym szumieniem

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 23:21   #1670
anoxa
Zakorzenienie

na mojego Hubcia te szumienie nie dziala a tez niby spi a sie rzuca co chwile i steka chyba kiepska nocka sie szykuje

aniaa
trzymam kciuki oby pomoglo

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

siala gdzie neta dorwalas ?
Stary 2011-01-16, 23:31   #1671
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
na mojego Hubcia te szumienie nie dziala a tez niby spi a sie rzuca co chwile i steka chyba kiepska nocka sie szykuje
Cytat:
misiek niby poszedl spac po kapaniu, ale krecil sie i stekal co chwile. suszarka go uspokajala, ale ile moze suszarka chodzic. wlaczylam mu cicho radio bez ustawionej stacji i mu szumi, a on spi jak aniolek ciekawe jak dlugo....
dziewczyny, no co to dzisiaj jest grane moj maly tez tak jak zwykle zasypia ok. 19:30 bez większego problemu,tak dzis przed 22, kreci sie co chwile, raz sie juz nawet przebudzil z placzem, przytulilam i od razu zasnal z powrotem.
Stary 2011-01-16, 23:42   #1672
anoxa
Zakorzenienie

kociamborek mi to sie wydaje ze to zeby bo zanim te pierwsze dwa nam sie przebily to tez z placzem sie obudzil dwa razy a wlasciwie to plakal przez sen i teraz juz od kilku dni sie meczy
Stary 2011-01-17, 01:58   #1673
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Hej, dawno mnie tu nie było... u nas w zasadzie bez zmian...
jutro na rehabilitację, we wtorek do centrum zdrowia dziecka na kontrole.

Cytat:
no zmienilam. damian kupil j&j do kapieli spokojny sen czy jakos tak. kapalismy w nim i nic nie bylo wiec dokupilam jeszcze balsam z tej serii bo tak fajnie pachnie. no i mysle ze to po tym cyckubalsamie. odstawilismy od razu i myjemy go w emolium ale nie wiem po jakim czasie to powinno zejsc to sa takie geste czerwone plamki. nie ma krostek

moja dzis spi w lozeczku... na szczescie nie ma problemow - jest jej wszystko jedno gdzie spi, byle bylo cieplo i stabilnie, ale to pewnie przez szpitale i podroze do dziadkow [wszedzie spi gdzie indziej]
jak na razie tylko jedna noc mialam taks ze spala mi na cycku [w wigilie u dziadkow gdzie zjechala sie cala rodzina:
1. nowe otoczenie [przyjechalismy w nocy z 23 na 24]
2. nowi ludzie
3. halas
4. po kapieli zamiast isc spac to ubrali i jakas szopke odstawiali :P
nadmiar wrazen, ale noc pozniej juz bylo ok

a j&j ponoc czesto uczula i lepiej z nim uwazac
Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Próbowałaś może dać butelkę lub cycka jak kladziesz ja z Wami?

Cytat:
współczuję, ja z moim też się ciągle o coś rozbijamy...
ponoc jak pojawia sie dziecko to normalne
ale jak ma sie to rozleciec to lepiej teraz niz jak maly zacznie cokolwiek rozumiec... a napieta sytuacja i tak nie jest nikomu potrzebna, zwlaszcza tobie i malemu.
Cytat:
no to niezle bylo u mnie moj maz sie czesto upiera zeby malego do nas brac bo on lubi z nim spac ale psa nie wpuszczamy
fajnie masz
moj jak mala biore do nas to ucieka na druga kanape... i ostatnio stwierdzil ze woli spac oddzielnie [bo sie lepiej wysypia]

Cytat:
super patent z radiem...
moja poszla spac po 1szej
Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
dziewczyny, no co to dzisiaj jest grane moj maly tez tak jak zwykle zasypia ok. 19:30 bez większego problemu,tak dzis przed 22, kreci sie co chwile, raz sie juz nawet przebudzil z placzem, przytulilam i od razu zasnal z powrotem.
moja od kilku dni zasypia po 1:00... najwczesniej 0:00
a wczesniej zasypiala 21-22...
Cytat:
kociamborek mi to sie wydaje ze to zeby bo zanim te pierwsze dwa nam sie przebily to tez z placzem sie obudzil dwa razy a wlasciwie to plakal przez sen i teraz juz od kilku dni sie meczy
u mojej nie wiem ale ostatnio jest marudna, wszystko gryzie rece pcha do lokci... ale zebow nie widac...
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 08:33   #1674
anoxa
Zakorzenienie

hej mamuski nocka nie byla zla Hubcio spal do 7 u siebie tylko ja do 2 zasnac nie moglam

mlm
chyba bym mojego zatlukla gdy by chcial spac osobno dwie noce spal na materacu ale z nami w pokoju jak maly mial zapalenie oskrzeli i zeby mial duzo miejsca i zeby sie nie kisil a spal ze mna
Stary 2011-01-17, 08:55   #1675
Linka24
Wtajemniczenie

Hej my też dołączamy do chorowitkow.. Miśiowi od piątku gorączka poniżej 38 nie spada.. Nie mam pojęcia co to. Przecież dopiero się wytaraskalismy z choroby a tu znów coś.. Chole.ra!!!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:09   #1676
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej mamuśki
Byliśmy wczoraj z tż w kinie na "Polowanie na czarownice" fajny film tzn. mnie sie podobał, widziałam też "Turystę" też polecam obydwa trzymają w napięciu do końca
Cytat:
ciekawy pomysł

Cytat:
hej mamuski nocka nie byla zla Hubcio spal do 7 u siebie tylko ja do 2 zasnac nie moglam
zazdroszczę

siala - kurcze ale głupio wyszło z tym twoim tż, a pmiętam ja rok temu dziewczyny przed ślubem mówiły żebyś sie dobrze zastanowiła czy warto brać ten ślub i miały kurcze rację.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:25   #1677
anoxa
Zakorzenienie

linka wspolczuje

dziewczyny mi pediatra mowila ze przy zabkowaniu spada odpornosc i dlatego dzieciaczki choruja
Stary 2011-01-17, 09:36   #1678
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
super ze Hubcio spal ladnie. misiek chyba z toba sie zgadal. jak polozylam sie spac kolo 23 zaczelo sie wiercenie i stekanie i tak 1,5 h, a potem moj syncio wstal na zabawy i nie spal do 2.20. jakos dalam rade na szczescie. spal do 6 zjadl i jeszcze do 7.15 pospal. spalam troche wiecej niz wczoraj wiec nie ma tragedi

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Hej my też dołączamy do chorowitkow.. Miśiowi od piątku gorączka poniżej 38 nie spada.. Nie mam pojęcia co to. Przecież dopiero się wytaraskalismy z choroby a tu znów coś.. Chole.ra!!!!
biedny. idz moze lepiej do lekarza
Stary 2011-01-17, 09:40   #1679
anoxa
Zakorzenienie

aniaa wlasnie mialam pytac jak nocka czyli tez nie za fajna ale juz ciut lepiej jak wczoraj
Stary 2011-01-17, 09:48   #1680
modro
Rozeznanie

U nas noc jakoś, ale od rana totalne marudzenie, pół pieluchy zmiętolone w buzi, dałam paracetamol w syropie, ale nie widzę, żeby przyniósł ulgę. Może to jednak nie zęby? No bo ile takie zęby mogą wyłazić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości