Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-16, 17:29   #4411
rypka85
Zakorzenienie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Rypka, nasz w zasadzie usypia sam. Jeśli zależy nam, żeby dosyć szybko usnął albo się uspokoił (bo np. w nocy się rozbudzi) to albo kładziemy się obok niego dosyć blisko, nawet tak żeby czuł nasz oddech i lekko obejmujemy ręką. ładnie wtedy zasypia. Albo trzeba go wziąć na ręce, tak żeby opierał się ciałkiem na naszym ciele (podobnie jak do odbicia), a główkę miał na naszej piersi i trochę z nim pochodzić albo pokołysać się. Zasypia w ciągu 10 minut

Artystka, chusty ciągle się uczymy. Przyznam, że na razie nie jestem do niej tak 100% przekonana... Trudno jest mi się zawiązać, może dlatego. Ale małemu podoba się jak go noszę, zasypia

Dzięki za Wasze rady. Na razie plamienie praktycznie ustało, więc czekam spokojnie do jutra...
Dzisiaj też wyjątkowo mi rana na powierzchni skóry dokucza - jest bardzo tkliwa, a nawet pobolewa...
O moja własnie tak zasypia.Też klade ją na sobie tak jak do odbicia, słucha mojego bicia serca i ma moje ciepełko i zasypia.Zasypia gdy troche pochodzę z nią lub posiedzę na fotelu.

NOWY PAŹDZIERNIKOWY WĄTEK!!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648909

NOWY WĄTEK DLA MAMUŚ I DZIECI
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714154
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 17:34   #4412
kliwia
Zakorzenienie

a ja zauwazylam pewna zaleznosc. jesli moja mala sie nie naje to na odbicie nie zasypia

jutro moj maz wraca do pracy. Ciekawe jak bedzie wygladac dzisiejsza nocka, i jak dam rade sama jutro.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 17:37   #4413
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Rypka,a powiedz mi jak nauczyla malutka klasc na brzuszku,jaki patent zadzialal?Bo ja wlasnie probuje z moja mala,ona sie zawsze buntuje,a pozniej placze przez baczki...Teraz wyjatkowo udalo mi sie ja przeniesc do lozeczka na spiocha brzuszkiem do dolu i lezy na brzuszku,ale jak ona czuwa to ciezko ja tak ulozyc

Ja odkad wyprowadzilam ja z wozka do lozeczka,kladlam ja,puszam kolysanki i muzyke relaksacyjna oraz bezwglednie gasze swiatlo..i zasypia sama kolo 21,w nocy budzi sie na jedno karmienie,potem ja odbijam,odkladam,daje smoka i zasypiaAle tylko dlatego,ze ja tak nauczylam-nigdy jej po nocach nie nosze,nie zabawiam,nie gadam,tworze przy niej aure ciszy i spokoju..
Na poczatku plakala,bralam ja przytulalam,ona sie uspokajala i siup do lozeczka-i tak nawet wielokrotnie..Ale po kilku dniach juz spalysmy sobie smacznie w nocyBo jak dziecko nauczysz i przyzwyczaisz-tak bedziesz miala,a fajnie jest budzic sie z pelnymi silami i dzieciaczek tez zadowolony

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Kretencja,jak ta chusta-sprawdza sie?Bo wlasnie chce sobie kupic,wozio niestety na wsi sie nie sprawdza przy takiej pogodzieno i przy kolkach by sie przydala..
Widzisz też chciałabym wiedziec jak babcia to zrobiła.Ale to chyba lata doświadczeń i magiczne dłonie Bo babcia połozyła ją na brzuszku i mała lezała
A ja męczyłam się i męczyłam i nic to nie dało plakała i mi nie chciala dac sie położyc na brzuszku.

Ale odkąd babcia ją nauczyła to fakt jest o wiele lepiej jest z jej brzuszkiem.Już nie placze przez ból brzuszka.

Zazdroszczę Ci z tym usypianiem.Moja usnie sama ale w wózeczku jak trochę się buja,lub na spacerze, albo w leżaczku bujaczku.

W swoim łóżeczku leży i ogląda karuzelke ale sama nie zaśnie.

Chciałabym zeby sama zasypiała ale jest trochę młodsza od Twojej to może jeszcze się nauczy.

Stary 2011-01-16, 17:58   #4414
Artystka23
Dragonfly

Rypka,pewnie ze sie nauczyja bylam bardzo konsekwentna i dlatego sie udalo,a teraz rodzinka i znajomi sie nadziwic nie moga ze ona w nocy jest tak cichono a w ciagu dnia to juz inna historiasa lepsze i gorsze dnigeneralnie czesto sie zdarza ze podczas zabawy zaczyna ziewac i marudzi by ja odlozyc do lozeczka,ale ma zelazny warunek-w lozeczku musi byc kocyk pod spod i lekka kolderka na wierzch choc ostatnio nie pogardzila spiworkiem na szelkach..Pofikala ile wlazlo,a w pewnym momencie ucichla

Nadal spi na tym brzuchu

Cwiczenia wieczorem i latanie po schodach w tym domu poprawilo mi kondycje i chyba znowu chudne..
A babke traktuje dzis jak powietrze,ani slowem sie do niej nie odezwalam,a do malej tez nie wchodzi, bo ja z nia siedzeze tez zawsze ona wywinie jakis numer-taka stara,a taka upierdliwa
Stary 2011-01-16, 18:23   #4415
Anecka
Zakorzenienie

Kurde ale Nina zrobila wlasnie mega ciemnozieloną kupę Raz tylko zielona zrobila jasniejsza po szczepieniu a dzis od czego moze byc jak je sztuczne?

Wlasnie polozylam ja na brzuszek chyba za szybko po jedzeniu (1,5h) bo jej sie ulalo serkiem ..

No i w koncu zdjelam jej rekawiczki, zauwazylam ze bez rekawiczek panikuje wiec musze ja przyzwyczajac do nienoszenia ich..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:10   #4416
sylwianna1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
A mnie dzis tz doprowadzil do lez przez skypa. Latwo jest wychowywac dziecko na odleglosc i mam dzien do do tego mala caly dzien grymasi
tż-eci taka mają.mój też siedzi obok i jak mala płacze"dlaczego ona tak płacze" jak mówię że ma kolkę"to codziennie makolkę"jak mówię że jej cośjest"może ma kolkę""a może daj ej herbaty","zrobić mleka"(mimo że zjadłą pół godz temu),"za ciepło ją ubierasz""może jej zimno"-złote rady

kurde ja nie wiem jak ją nauczyłą spać na brzuszku też tak chcę
mojej babcia już nie żyje niestety, a mama jak widzi że kładę mała na brzuszku tomówi"odwróć już ją bo się zmęczy", "rączki jej ścierpną":/

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Kurde ale Nina zrobila wlasnie mega ciemnozieloną kupę Raz tylko zielona zrobila jasniejsza po szczepieniu a dzis od czego moze byc jak je sztuczne?

Wlasnie polozylam ja na brzuszek chyba za szybko po jedzeniu (1,5h) bo jej sie ulalo serkiem ..

No i w koncu zdjelam jej rekawiczki, zauwazylam ze bez rekawiczek panikuje wiec musze ja przyzwyczajac do nienoszenia ich..
a czym karmisz?ja karmię bebilon comfort i ciągle robi zielone, to ponoć normalne. a wyczytałam, że jak niema innych objawów to żę to nic niepokojącego.
nie wiem od czego to ulewanie zależy.moją położyłam wczoraj pół godz po karmieniu(bo to jest ponoć bezpieczna granica) i odbila sobie a nie ulałą.
a moja niez znosi rękawiczek,co założę to tylko skombinuje jak je ściągnąć a teraz w fazie mega ślinienia ciągle mokre :/

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:19   #4417
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Mamuśki co dokarmiacie mm, przez jaki czas dawałyście cyca?? Pokarm sam wam zanikł?? I ile wasze miesieczne maluchy wypijały/wypijają z butli???
Zamierzam jeszcze 1,5 miesiaca dawac cyca,minimum. Tez mam piersi po 4-5 godzinach jak kamien, twarde i pelne i tylko wtedy maly sie najada. Po poludniu ilosc sie zmniejsza i maly wyraznie chce po cycu butle.Moj jak odciagalam pokarm i dawalam z butli (bo teraz mi sie nie chce i dalam na luz, daje tylko z cyca) to wypijal ok 70-90. Teraz je od 90 do 120ml. Mysle ze z czasem zaczne poprostu rzadziej karmic i pokarm sam zaniknie.

Moj maly lysieje Z tylu ma geste ciemne wlosy, a tam gdzie byla ciemieniucha jest juz prawie lysy. Kurcze, moj maly ma wszystko po tzecie, bo on tez wylysial na ok 3 miesiace i jego siostra rowniez.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2011-01-16 o 19:20
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-16, 19:20   #4418
Anecka
Zakorzenienie

Karmie Nan HA (tz kupil przez pomylke zamiast NAN pro).. no ale wczoraj nie bylo zielonej kupy. Dzis prawie az czarna, szok.

Moja tez sie slini, dlatego sciagnelam rekawiczki, ale boje sie ze sie zadrapie no ale 1,5msc ciagle w rekawiczkach jej raczki byly, to czas w koncu zeby zdjac

OMG pożarłam całą wielką czekoladę 250 gram

Dziewczyny mam taka wielka ochote zeby zmienic kolor wlosow, ale juz 2 lata nie farbuje.. no i z jednej strony mnie ciagnie do zmiany a z drugiej nie No i nie wiem czy robic grzywke znow czy nie, juz takie dlugie mi wlosy "Grzywkowe" urosly ze zal znow scinac Musze sie powaznie zastanowic co mam ze soba zrobic, bo ewidentnie brakuje mi zmian

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:26   #4419
KarolinaB
Raczkowanie

Ishka - mój też ma napięcie mięśniowe i masuję go od miesiąca, metodą Schantala i uciskam metodą Vojty. Mały ma dwa miesiące i tydzień on z kolei na brzuszku bardzo wysoko główke podnosi, natomiast na pleckach ciągnięty za ręce zostawia główkę w tyle. Ale rehabilitantka powiedziała, że większośc dzieci tak ma, ćwiczeniami i masażami to zniwelujemy. Więc działam.
Pisałas niedawno, że kąpiecie się z junioerme w jednej wannie pełnej wody? Mam pytanie odnosnie tego, może głuoie, ale mnie ciekawi Czy kąpiecie się z dodatkiem kosmetyków dla dzieci? Bo chyba nie z tymi dla dorosłych?

kurde, ależ nadrukowałyście, ledwo nadrobiłam was

u nas z przyttulankami to kurde rzadko, bo mi chyba przy tym karmieniu libido spadło, ale raz w tygodniu jest. Na początku było tak sucho, mimo, iż byłam naprawde napalona na tż-a heheh teraz lepiej, ale żel nadal w użyciu

ok, lecimy kąpać małego, bo już się derewuje.

aaa dzięki za temat smoczków, ja też musze wymienić, nie dość, że marke to jeszcze rozmiar, może dlatego tez nie chcial pić mojego mleka z butli
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:36   #4420
De28
Wtajemniczenie

karolina- ja sie dzis z malym kapalam.Super, malemu jeszcze bardziej sie podobalo,bardziej niz w malej wannie Kosmetyki oczywiscie dzieciowe. Jak lekarze stwierdzili napiecie miesniowe, czym sie to objawia? Moj do tej pory caly czas silnie zaciska piastki, nawet jak spi i zastanawiam sie czy to normalne.
PS: A teraz spi calkiem zrelaksowany, z otwartymi piastkami, z raczkami w gorze.Nie wiem od czego to zalezy.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2011-01-16 o 20:03
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:46   #4421
kliwia
Zakorzenienie

anecka jak dobrze obetniesz i spilujesz to sie nie poodrapie

ja zxzjadlam ogorka na kanapce, nie bylo na liscie to sprobowalam
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-16, 20:09   #4422
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Karmie Nan HA (tz kupil przez pomylke zamiast NAN pro).. no ale wczoraj nie bylo zielonej kupy. Dzis prawie az czarna, szok.

Moja tez sie slini, dlatego sciagnelam rekawiczki, ale boje sie ze sie zadrapie no ale 1,5msc ciagle w rekawiczkach jej raczki byly, to czas w koncu zeby zdjac

OMG pożarłam całą wielką czekoladę 250 gram

Dziewczyny mam taka wielka ochote zeby zmienic kolor wlosow, ale juz 2 lata nie farbuje.. no i z jednej strony mnie ciagnie do zmiany a z drugiej nie No i nie wiem czy robic grzywke znow czy nie, juz takie dlugie mi wlosy "Grzywkowe" urosly ze zal znow scinac Musze sie powaznie zastanowic co mam ze soba zrobic, bo ewidentnie brakuje mi zmian
Szczerze to mi by było szkoda zafarbować jak już bym zapuszaczała dwa lata swoje naturalne Co do grzywki to zawsze odrosnie lun można upiąć pod góre w razie co
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 20:43   #4423
niebieskaa
Rozeznanie

Jeśli trzymałyscie kciuki to podziałało -dostalam 4 a nic nie umiałam:brzydal : uff

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Karuzelke kupilam fisher price ta zielona nie wiem jak sie nazywa ale tylko jedna melodyjke ma ladna te odglosy natury a reszta mi dziecko budzi
rain forest pewnie, my dostalismy od babci, wszyscy polecali, a u nas tez leci tylko odgłosy dzungli, reszty melodyjek mały nie lubi chyba
-------------------------------

Ja tez mam ochote na zmianę w wyglądzie-zeby cos zrobic ze sobą. Myślę o włosach też i taki dylemat czy robic refleksy, pasemka blond czy maznąć jakiś brązik na całości niezdecydowana jestem, a tez zapuszczalam i mialam naturalne ale w ciazy zrobilam sobie male refleksy jasniejsze i teraz widac odrosty

Kretencja -sciagnela mi sie 1 czesc tego filmu (bo tam bylo na dwoch CD podzielone na czesci) czekam na druga i mam nadzieje, że znajde czas zeby obejrzec z tztem kiedys czesto ogladalismy filmy prawie co wieczor, a teraz.........

-----------------

jutro na 9 szpital i znowu badanka oby wszystko było dobrze.
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 20:47   #4424
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Anecka, moja mala ciagle robi zielona, ale ona dostaje zelazo w plynie.
co do wlosow - ja zmienilam na jasniejsze troszke,siedzialam 5 godzin u fryzjera, a mala karmilam na zapleczu salonu jak TZ ja przyniosl.

Czytam co piszecie o sexie i heh juz czuje sie mniej nienormalna ja jestem 3 miesiace po porodzie i jak na razie nic, za bardzo boli

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Jeśli trzymałyscie kciuki to podziałało -dostalam 4 a nic nie umiałam:brzydal : uff

rain forest pewnie, my dostalismy od babci, wszyscy polecali, a u nas tez leci tylko odgłosy dzungli, reszty melodyjek mały nie lubi chyba
-------------------------------

Ja tez mam ochote na zmianę w wyglądzie-zeby cos zrobic ze sobą. Myślę o włosach też i taki dylemat czy robic refleksy, pasemka blond czy maznąć jakiś brązik na całości niezdecydowana jestem, a tez zapuszczalam i mialam naturalne ale w ciazy zrobilam sobie male refleksy jasniejsze i teraz widac odrosty

Kretencja -sciagnela mi sie 1 czesc tego filmu (bo tam bylo na dwoch CD podzielone na czesci) czekam na druga i mam nadzieje, że znajde czas zeby obejrzec z tztem kiedys czesto ogladalismy filmy prawie co wieczor, a teraz.........

-----------------

jutro na 9 szpital i znowu badanka oby wszystko było dobrze.

trzymam kciuki
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 21:09   #4425
kretencja
Zakorzenienie

Niebieskaa, kciuki za Tymka

Co do wyglądu... Włosy to mój odwieczny problem, są cienkie, oklapłe, niepodatne na układanie... Bardzo długo nosiłam obcięte na chłopaka i w takich się chyba czuję najlepiej, ale mąż woli mnie w trochę dłuższych, a poza tym przy dziecku łatwiej spiąć za uszami czy związać w jakąś mizerną kitkę (mam teraz takie prawie do brody), niż robić nieład na króciutkich włosach... Ale już tak się zapuściłam, że wstyd Ostatnio u fryzjera byłam w sierpniu
Jeśli chodzi o kolor to farbowałam też dosyć długo (na czerwone rudości na ogół), ale już trzeci rok nie farbuję, mam teraz całkowicie naturalny kolor i szkoda mi znowu się pakować w te odrosty itp. Myślę, że mój kolor jest w porządku, więc tym sobie głowy nie zawracam, ale jakieś fajne cięcie by się przydało...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 21:47   #4426
ranka
Kici kici miau miau

łee tam - ja mam krotkie i niewazne ze mezowi sie nie podoba, chociaz teraz mu sie podoba
ja zdecydowanie to co robie z wygladem robie dla siebie i nie kumam za bardzo odpowiedz np. ze mezowi te perfumy sie nie podobaja.. w koncu to ja ich uzywam.

ja mam naturalne blond i nie bede ich farbowac ale niestety sa cienkie grzywka mi sie puszy a dodatkowo te moje kudly to sobie robia co chca

kiedys mialam dlugie na studiach, to sie puszyly strasznie, fryzjer mowil ze nie moge ich sciac bo i tak beda puszace ale to nieprawda. trafilam na fajna fryzjerke dzieki ktorej mialam piekna krotka fryzurke z malym damskim irokezem
a teraz mam ladnego grzybka

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 22:01   #4427
sylwianna1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Ishka - mój też ma napięcie mięśniowe i masuję go od miesiąca, metodą Schantala i uciskam metodą Vojty. Mały ma dwa miesiące i tydzień on z kolei na brzuszku bardzo wysoko główke podnosi, natomiast na pleckach ciągnięty za ręce zostawia główkę w tyle. Ale rehabilitantka powiedziała, że większośc dzieci tak ma, ćwiczeniami i masażami to zniwelujemy. Więc działam.
ja wiem, żę ciczenia sa indywidualnie zazwyczaj dobierne i nieodpowiedni mogą szkodę narobić ale tak dla włąsnej informacji możesz napisać jak to robisz?

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 22:40   #4428
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
łee tam - ja mam krotkie i niewazne ze mezowi sie nie podoba, chociaz teraz mu sie podoba
ja zdecydowanie to co robie z wygladem robie dla siebie i nie kumam za bardzo odpowiedz np. ze mezowi te perfumy sie nie podobaja.. w koncu to ja ich uzywam.

ja mam naturalne blond i nie bede ich farbowac ale niestety sa cienkie grzywka mi sie puszy a dodatkowo te moje kudly to sobie robia co chca

kiedys mialam dlugie na studiach, to sie puszyly strasznie, fryzjer mowil ze nie moge ich sciac bo i tak beda puszace ale to nieprawda. trafilam na fajna fryzjerke dzieki ktorej mialam piekna krotka fryzurke z malym damskim irokezem
a teraz mam ladnego grzybka

a juz najgorsze jest chyba: nie maluje sie bo maz nie chce.

Ja mam naturalne mysie wlosy czyli taki nijaki sreniociemny braz i maluje je na czekolade ciemna - teraz mam jasniejsza, ale za to farba trzyma mi sie zawsze megggaa dlugo i nigdy odrostow prawnie nie widac
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 23:39   #4429
kretencja
Zakorzenienie

Ranka, to nie tak, że ja nosze dłuższe włosy, chociaz ich nie cierpię, bo mąż takie woli Też czegoś takiego bym nie zrobiła. Czasem po prostu noszę dłuższe dla odmiany i on akurat wtedy jest bardziej zadowolony, a czasem wracam do chłopięcej fryzury i wtedy jest mniej zadowolony i trudno Też wychodzę z założenia, że najbardziej powinnam się podobać sama sobie. Nie nosze też np. praktycznie w ogóle sukienek, chociaż mąż mnie w nich uwielbia i chciałby, żebym nosiła znacznie częściej. Ale ja się w sukience nie czuję sobą zakładam pewnie z 5 razy do roku Tak to w portkach pomykam cały czas

BTW, te moje bardzo krótkie włosy to były naprawdę krótkie - mąż twierdzi, że wyglądałam wtedy jak żołnierz. To nie była krótka damska fryzurka, ale jeżyk ostrzyżony maszynką, o długości 21mm. A w czasach, jak męża jeszcze nie znałam, to nawet raz zdarzyło mi się 5mm Jeszcze całkiem łysa nie byłam, ale wszystko przede mną

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2011-01-16 o 23:42

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 01:19   #4430
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
ale karmiłam tylko o 1.30 i 6 rano czadowo
Mallinka już powoli będą się wydłużać te nocne przerwy

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
wygrała wczoraj na allegro mate edukacyjną tiny love zoo
Czy któraś z was ją ma i jak się sprawdza?
Anankee ja mam taką, jak na razie ulubione jest lusterko. Zdjęłam część tych zawieszek, zostawiłam tylko dwie, żeby Ali oczopląsu nie dostała , BTW ( Kretencja - ściągnęłam od Ciebie - podoba mi się, mogę? ) - BTW ja też wylicytowałam na allegro

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
jak pomyślę o seksie to mnie boli ja chyba upiję przed moim "pierwszym razem" po porodzie. n
Chce mi się jakiegoś pysznego drinka , albo winko, dobrej kawy i papieroska............... ....(ratunku)............ .......

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
Essence-popatrz sobie na te podgrzewacze większość z nich
ma takie pojemniczki do podgrzewania jedzonka.
Bela poszukam własnie takich dzięki

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
A mnie dzis tz doprowadzil do lez przez skypa. Latwo jest wychowywac dziecko na odleglosc i mam dzien do do tego mala caly dzien grymasi
Agas - oni to potrafią doskonale (niestety)

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Mamy za sobą pierwszy prawdziwy spacer Mały płakał przez pierwsze 2 minuty, a szliśmy do teściów na obiad i TZet tak gonił z wózkiem że musiałam za nim biec a tuż przed domem się uspokoił i zasnął to po obiedzie już wróciliśmy powoli, okrężną drogą nawet się nie obudził jak go ubieralismy i poznałam przy okazji jedną mamę z 8-miesięcznym maluchem i będę miała z kim spacerować
Kurcze też chciałabym mieć z kim spacerować, dopóki ALi jeszcze nie gada, to tak nudno mi trochę i nigdy nie chce mi się chodzić dłużej niż godzinę, a powinnam .... juz mam wrażenie, że to moje osiedle znam na wylot

De , a jak wygląda taka kąpiel? Jak go trzymasz i jak długo trwa? Fajne uczucie zapewne

Ja właśnie robiłam się na bóstwo, uskuteczniłam depilację woskiem i malowanie paznokci - zmobilizowałam się , a pretekstem był powrót męża - tylko nie wiem ile pobędzie, może dzień, dwa góra.

Co do włosów:
Historia nr1:
miałam kiedyś piękne długie włosy - też koloru mysiego.... przed pójściem do liceum chcialam radykalnej zmiany. Udałam się do ( jeszcze wtedy nieświadoma skutków) osiedlowego fryzjera i obciełam włosy na króko ( tak do ucha) - ale ponieważ moje włosy sa proste jak druty , a ja chciałam żeby lekko były uniesione więc fryzjerka zrobila mi trwałą. Nie wychodziłam 3 dni z domu, ryczałam na cały blok .... przez tego baranka na głowie.Od tamtej pory odechciało mi się krótkich włosów no i trwałej rzecz jasna

Historia nr2:
włosy odrosły. Zachciało mi się pasemek. Udałam się ( nienauczona doświadczeniem ) - do pobliskiego "salonu" fryzjerskiego. Tłumaczę pani, że chciałabym pasemka na całości włosów, cienkie, delikatne, ale żeby kolory różniły się od siebie znacznie. Wyszłam z salonu jak skunks z pasmami, które owszem rózniły się bardzo od siebie, ale miały szerokość 5cm. Z płaczem pojechałam do prawdziwego salonu, gdzie przeszłam reanimację.

Historia nr3:
lubię czasem zaszaleć. Moja koleżanka pracuje w branży fryzjerskiej, jest opiekunem pewnej marki. Zaproponowała mi wyjazd do jej znajomych fryzjerów-stylistów na mega imprezę. Super - istne szaleństwo. Wróciłam z Poznania - z ciemno rudymi włosami , z jednej strony miałam mega długie, z drugiej wygolone tak na 5 mm. Mama ...prawie zawał . Mąż poznał mnie jako grzeczną (jak to stwierdził) blondynkę - a jak zobaczył zdjęcia , kiedy miałam tamte włosy to powiedział, że wyglądałam jak wredna s... i że tylko pejcza brak - i weź tu zaufaj styliście ... chociaż ......

Teraz (na razie) odpoczywam

Ja tu bazgrolę, a moja ALi przez sen coś "guga". Ok, lecę spać!

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png

Edytowane przez essence30
Czas edycji: 2011-01-17 o 01:26
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 07:02   #4431
Artystka23
Dragonfly

A u mnie dziwna sprawa-o 21 nakarmilam mala i potem polozylam ja spac..Skrecilam kaloryfery by bylo chlodniej i ona szybko zasnela..Budze sie o 4 rano, bo slysze ze mala sie kreci i bylam pewna ze zaraz bedzie krzyczec za cyckiem..A ona puscila kilka glosnych bakow i spala dalejPozniej tez sie jeszcze krecila,ale nie obudzila sie wcale

Czyli cala noc mi przespala,od 22 do 7 rano
Mam nadzieje,ze to nie jest jednorazowe

a jesli chodzi o wlosy to tez musze cos z nimi zrobic,bo sa dlugie, ale nijakie..I tak myslalam nad jakims blondem przy twarzy,bo zawsze jak maluje na ciemno,to potem schodze z tego koloru i go rozjasniam
W ciagu swojego zycia bylam i czarna,i czerwona,i blond,dlugosci wlosow tez juz rozne nosilam
Stary 2011-01-17, 07:08   #4432
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc mamuśki. U nas koszmarny wieczór był wczoraj. Mały tak krzyczał ze nie usnął nawet miedzy jednym a drugim karmieniem czyli ponad 3h, masakra. Usnął po 24 dopiero bo zmeczył sie tymi krzykami. Nie wiem co mu było, a nawet jak butle dostawał to był krzyk.Czy to mleko ma za słabe ze sie nie najada, czy za słabo mu leci ze smoczka? Nie wiem juz o co chodziło bo oczywiscie ani jednej łzy tylko same krzyki I nawet nie było mowy o spaniu, zawsze jak krzyczał to po chwili bujania we wózku przez tżta usypiał a wczoraj ani wózek, ani noszenie na rekach nie pomagało...
A może on w dzien po prostu jest zbyt mało aktywny a potem wieczorem daje czadu bo mu sie spac nie chce?? Ile wasze maluchy w dzien spią?? Bo mój nawet jak nie śpi to sam nie polezy bo zaraz znowu krzyczy, tylko na rekach jest spokój...

Jak wy to robicie że macie takie spokojne dzieci które w dodatku same zasypiają???

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2011-01-17 o 08:27
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 07:46   #4433
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie dziwna sprawa-o 21 nakarmilam mala i potem polozylam ja spac..Skrecilam kaloryfery by bylo chlodniej i ona szybko zasnela..Budze sie o 4 rano, bo slysze ze mala sie kreci i bylam pewna ze zaraz bedzie krzyczec za cyckiem..A ona puscila kilka glosnych bakow i spala dalejPozniej tez sie jeszcze krecila,ale nie obudzila sie wcale

a jesli chodzi o wlosy to tez musze cos z nimi zrobic,bo sa dlugie, ale nijakie..I tak myslalam nad jakims blondem przy twarzy,bo zawsze jak maluje na ciemno,to potem schodze z tego koloru i go rozjasniam
W ciagu swojego zycia bylam i czarna,i czerwona,i blond,dlugosci wlosow tez juz rozne nosilam
Grartulacje Moja tak śpi od trzech dni, mam nadzieje ze jej to nie przejdzie

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Grartulacje Moja tak śpi od trzech dni, mam nadzieje ze jej to nie przejdzie
Wiecie co ja też myśle o włoskach.I w następnym tygodniu ide na obcięcie i ufarbowanie.

A jutro ide na kontrol do ginekologa

Stary 2011-01-17, 07:51   #4434
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
a ja zauwazylam pewna zaleznosc. jesli moja mala sie nie naje to na odbicie nie zasypia

jutro moj maz wraca do pracy. Ciekawe jak bedzie wygladac dzisiejsza nocka, i jak dam rade sama jutro.
I jak nocka minęła??? Jak sobie radzisz?
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 08:32   #4435
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Czesc mamuśki. U nas koszmarny wieczór był wczoraj. Mały tak krzyczał ze nie usnął nawet miedzy jednym a drugim karmieniem czyli ponad 3h, masakra. Usnął po 24 dopiero bo zmeczył sie tymi krzykami. Nie wiem co mu było, a nawet jak butle dostawał to był krzyk.Czy to mleko ma za słabe ze sie nie najada, czy za słabo mu leci ze smoczka? Nie wiem juz o co chodziło bo oczywiscie ani jednej łzy tylko same krzyki I nawet nie było mowy o spaniu, zawsze jak krzyczał to po chwili bujania we wózku przez tżta usypiał a wczoraj ani wózek, ani noszenie na rekach nie pomagało...
wyglada na kolki,a nie placz glodowy...kup dla niego bobotic i zwracaj uwage na odbijanie..poza tym nie przekarmiaj malego,bo bedzie mial bardziej chory brzuszek
Stary 2011-01-17, 08:35   #4436
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Cytat:
Artystka , trzymam kciuki, żeby tak było dalej u mnie trwa to już prawie tydzień , dziś spała od 23ej do 8ej i tez zauważyłam, że przebudza się , puści bączki, coś tam pomamrocze i śpi dalej

Cytat:
Ile wasze maluchy w dzien spią?? Bo mój nawet jak nie śpi to sam nie polezy bo zaraz znowu krzyczy, tylko na rekach jest spokój...

Jak wy to robicie że macie takie spokojne dzieci które w dodatku same zasypiają???
Nie wiem, sama sie sobie dziwię W dzień śpi bardzo różnie , teraz własnie znów śpi po jedzeniu , ale już jest coraz bardziej aktywna w dzień

Kliwia , no właśnie , czy patent z pieluchą chociaż troszkę działa?

Anulka a Twój M był na weekend, juz znów wyjechał?

Kretencja daj znać jak tam po wizycie u gina !

Niebieska wielkie za dzisiejsze badania!

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png

Edytowane przez essence30
Czas edycji: 2011-01-17 o 08:39
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 08:48   #4437
kretencja
Zakorzenienie

Essence Pewnie, ze możesz, przecież to nie ode mnie ściągnięte. Ja w internecie się z tym spotkałam wielokrotnie
Ciekawe anegdotki o włosach
Pewnie, że dam znać, ale dopiero na 16,30 idę.

Patrycja, cóż, dzieci mają po prostu różne temperamenty, niektóre są spokojne, inne takie "średnie", a niektóre niestety są bardzo pobudliwe, łatwo wpadają w płacz, trudno im zasnąć... Ale pamiętaj, że ważny jest Twój spokój, który dziecko wyczuwa. U mnie to ewoluowało - na początku samym, gdy malutki był naprawdę malutki jak płakał i nie umiałam rozpoznać o co mu chodzi, a do tego byłam słaba, zmęczona po cc, nie uspokajał się przy mnie, jedynie przy mężu, który jest bardzo spokojnym człowiekiem. A teraz, jak się lepiej poznaliśmy, poczuł, że przy mnie jest bezpieczny, ja też się czuje lepiej fizycznie i pewniej, to nieraz wystarczy, że go wezmę na ręce i natychmiast się uspokaja

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2011-01-17, 08:54   #4438
MILA25*
Wtajemniczenie

Hejka

Nie wiem jak to opisać ale u mojej Majeczki wyszły na buzi takie delikatne krosteczki. Są w kolorze skóry. Nie wiem czy to potówki czy co ??
Jakieś 3 dni temu zmieniłam herbatke z Hippa na Gerbera . Może to ma związek.
Jutro idziemy na szczepienie to się spytam cio to moze być .
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:28   #4439
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Rypka,a powiedz mi jak nauczyla malutka klasc na brzuszku,jaki patent zadzialal?Bo ja wlasnie probuje z moja mala,ona sie zawsze buntuje,a pozniej placze przez baczki...Teraz wyjatkowo udalo mi sie ja przeniesc do lozeczka na spiocha brzuszkiem do dolu i lezy na brzuszku,ale jak ona czuwa to ciezko ja tak ulozyc

Ja odkad wyprowadzilam ja z wozka do lozeczka,kladlam ja,puszam kolysanki i muzyke relaksacyjna oraz bezwglednie gasze swiatlo..i zasypia sama kolo 21,w nocy budzi sie na jedno karmienie,potem ja odbijam,odkladam,daje smoka i zasypiaAle tylko dlatego,ze ja tak nauczylam-nigdy jej po nocach nie nosze,nie zabawiam,nie gadam,tworze przy niej aure ciszy i spokoju..
Na poczatku plakala,bralam ja przytulalam,ona sie uspokajala i siup do lozeczka-i tak nawet wielokrotnie..Ale po kilku dniach juz spalysmy sobie smacznie w nocyBo jak dziecko nauczysz i przyzwyczaisz-tak bedziesz miala,a fajnie jest budzic sie z pelnymi silami i dzieciaczek tez zadowolony
Bardzo dobry sposob ja starszaka uczylam tak samo i dzieki temu od 2 m-ca zycia przesypial i przesypia cale noce i zasypial i zasypia sam, wazne jest zeby to bylo po kapieli, po karmieniu i mniej wiecej o tej samej godzinie.....w dzien byl w wozku i w halasie typu tv, radio, rozmowy, a tylko na noc odkladany do lozeczka w kompletnej ciszy, zeby odroznial dzien od nocy...
Teraz z mala robie tak samo, ale bardziej oporna jest bo walczy i sie nie poddaje do ok 23-24 (starszak zasypial ok 20) ale nie uginam sie, nie biore na rece ani w inne miejsce, chodze w kolko daje smoka az wkoncu zasnie i spi do 7:30 bo wtedy ja budze na mleko, wypija mleko i spi dalej do nastepnego karmienia na ktore tez ja musze budzic...a potem zabieram do innego pokoju do wozka, lezaczka, na tapczan i albo dalej spi albo juz nie spi przez jakis czas

Co do kladzenia na brzuchu to mamy z tym straszny problem bo mala ani 1 minuty nie polezy na brzuchu, wscieka sie,placze, rozklada rece na boki i nosem lezy w podlozu, nie mam kompletnie pojecia co zrobic zeby laskawie zechciala lezec i cwiczyc albo spac na tym brzuchu, probowalam juz podkladania walk, probowalam kladzenia na kolanach, probuje tez przekrecac na brzuch jak spi....ale tez uparta i sie kapuje , budzi i wrzeszczy, ortopeda na usg bioder powiedziala ze dziecko takie male powinno lezec 12 h na brzuchu i 12 h na plecach tylko ciekawe jak

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2011-01-17 o 09:34
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:38   #4440
ranka
Kici kici miau miau

kretencja to nie bylo do ciebie tylko po prostu czytajac twoj post tak mi sie nasunelo bo duzo kobiet spotykam ktore mi mowia ze albo wlasnie nie zmiania koloru bo maz nie lubi albo nie moga miec tych perfum chociaz je uwielbiaja bo maz nie znosi..

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości