Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Lilou, Trollbeads) cz.4 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 09:20   #1261
domcia81
Rozeznanie

Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Lilou, Trollbeads) cz.4

A jeszcze bardziej ten bym chciała:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 790140.jpg (12,1 KB, 7 załadowań)
domcia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:23   #1262
Spaza
Zakorzenienie

Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Lilou, Trollbeads) cz.4

Cytat:
Napisane przez domcia81 Pokaż wiadomość
ja też go bym bardziej chciała, ale szkoda mi 300 zł na klips, szczególnie, że chcę 2 takie same,czyli 600 zł na klipsy

a nie widziałaś tamtego na żywo? właśnie obawiam się, że tego złotego elementu w ogóle nie będzie widać
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:31   #1263
ilios
PIP.

GG do ilios

Cytat:
Napisane przez cytrynna Pokaż wiadomość
Tak czytam , jak łączycie wielkością te zawieszki, a nie zdażyło się wam połączyć mniejszej z większą ?
np
http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,30,4387
http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,30,3778

a jeśli już się tak zestawi to błąd?
tzn, przynajmniej z tego, co zrozumialam, dziewczyny pisaly o rownym rozmiarze koralikow na trollowych itp bransoletkach w tym stylu http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,37,5134, bo tam jesli koraliki sa roznej wielkosci, to niektorym z nas to przeszkadza [a innym nie]
[swoja droga to nie rozumiem czy i kto kupowalby gotowa bransoletke cala przeciez cala radosc z branso modulowych jest taka, ze po 1 robi sie bransoletke dla siebie, dokladnie taka jak JA chce, a po 2 mimo, ze z tych samych modulow to kazda bransoletka jest inna]

przy charmsach to ja np mieszam wielkosci i jest fajnie tez
Cytat:
Napisane przez domcia81 Pokaż wiadomość
sliczny

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Spaza Pokaż wiadomość
ja też go bym bardziej chciała, ale szkoda mi 300 zł na klips, szczególnie, że chcę 2 takie same,czyli 600 zł na klipsy

a nie widziałaś tamtego na żywo? właśnie obawiam się, że tego złotego elementu w ogóle nie będzie widać
no wlasnie z tymi zlotymi elementami jest tak, ze niektore np muszelka [tak tak, wiem, ze macie juz dosyc mojego gadania o muszelce i nie mozecie sie doczekac az ja kupie, zeby przestac o niej smecic wierzcie mi - ja sama nie moge sie doczekac ] maja ten zloty element widoczny bardzo, a niektore np jablko - maja taki, ze w sumie bez niego tez byloby dobrze, a nawet lepiej, bo taniej
ilios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:34   #1264
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość

no wlasnie z tymi zlotymi elementami jest tak, ze niektore np muszelka [tak tak, wiem, ze macie juz dosyc mojego gadania o muszelce i nie mozecie sie doczekac az ja kupie, zeby przestac o niej smecic wierzcie mi - ja sama nie moge sie doczekac ] maja ten zloty element widoczny bardzo, a niektore np jablko - maja taki, ze w sumie bez niego tez byloby dobrze, a nawet lepiej, bo taniej

tak, żeby Cię dobić ja dziś lub jutro będę mieć muszelkę w zależności jak się poczta polska się sprawdzi
Stary 2011-01-17, 09:35   #1265
domcia81
Rozeznanie

Cytat:

Widziałam, ale przelotnie u cioci. Ale ona mało ma koralików, nie ma muran, więc może być ok.
A o zdjęcie nei poproszę, bo się przeprowadza i mogę oberwać przy takiej prośbie

Edytowane przez domcia81
Czas edycji: 2011-01-17 o 09:43
domcia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:38   #1266
Spaza
Zakorzenienie

dziękuję za informację ja właśnie potrzebuję do takiej minimalistycznej bransoletki
muszę obejrzeć w Pandorze przy najbliższej okazji
Stary 2011-01-17, 09:45   #1267
ilios
PIP.

GG do ilios

Cytat:
tak, żeby Cię dobić ja dziś lub jutro będę mieć muszelkę w zależności jak się poczta polska się sprawdzi

muszelka

mnie to wbrew pozorom nie dobija, bo ja wiem, ze bede ja miala i wiem, ze w lutym to juz jest postanowione, 250 zl odlozone, chocbym przez tydzien miala jesc zupki chinskie jakby jakies nieprzewidziane wydatki doszly, to muszelka bedzie moja
Stary 2011-01-17, 10:03   #1268
snowprincess
Rozeznanie

Cytat:
Oby jak najszybciej! Przez Ciebie spodobała mi się muszelka i jest na mojej wish liscie
snowprincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:06   #1269
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:

muszelka

mnie to wbrew pozorom nie dobija, bo ja wiem, ze bede ja miala i wiem, ze w lutym to juz jest postanowione, 250 zl odlozone, chocbym przez tydzien miala jesc zupki chinskie jakby jakies nieprzewidziane wydatki doszly, to muszelka bedzie moja
super
muszelka jest bardzo popularna na wątku widzę

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez snowprincess Pokaż wiadomość
Oby jak najszybciej! Przez Ciebie spodobała mi się muszelka i jest na mojej wish liscie

mam nadzieję, że listonosz nie wrzuci mi awiza do skrzynki, mimo, że siedzę cały dzień w domu, bo zabiję
Stary 2011-01-17, 10:18   #1270
onikka
Raczkowanie

Cytrynna, to zaden błąd. Komponuj tak żeby Tobie sie podobało

Ja celowo kupuje koraliki różnej wielkosci bo bardzo mi sie podobaja takie kompozycje Ale pewnie jestem w mniejszości
onikka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:48   #1271
melczak0
Rozeznanie

witam po długim czytaniu Waszych postów - u mnie niestety krucho z czasem, ale staram się być tutaj jak najczęściej mogę. piękne Wasze nabytki. Przez to forum nieśmiale dołączyłam do posiadaczek trolli. niestety ciężko mi coś ciekawego kompletować - do najbliższych salonów mam kawałek drogi a niestety czasu brak - pozostają mi tylko wirtualne zakupy... pozdrawiam wszystkie koleżanki
początek mojej kolekcji wygląda tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg troll.jpg (50,2 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez melczak0
Czas edycji: 2011-01-17 o 10:51
melczak0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:50   #1272
Tygrys Tati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
Pokaż zdjęcia na ręce
oto zdjęcia na ręce:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 006.jpg (98,4 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 007.jpg (92,3 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 008.jpg (106,5 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 009.jpg (116,2 KB, 84 załadowań)
Stary 2011-01-17, 10:50   #1273
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
A to moja gablotka na charmsy dla tych co jeszcze nie widzieli
wow, jestem pełna podziwu

Cytat:
Napisane przez sylwek73 Pokaż wiadomość
Ja też chcę ten różowy
ja go juz mam jest przepiekny

Cytat:
Dziewczyny ja bym nie kupiła Trollbeads jakbym nie mogła sama wybrać bo one całkiem inaczej wyglądają na zdjęciach i jeszcze ta wielkość. Ja bym nie mogła mieć jakiś odstających albo za wąskich
łatwo sie mówi jak sie ma trolowisko niedaleko poza tym niektóre koraliki są mniejsze inne wieksze (np diamentowe są ogormne, pustynie raczej małe. Wybieranie koralikow ze wzgledu na wielkosc jest dla mnie bez sensu. Jak mi sie podoba to biore i juz

Cytat:
Napisane przez onikka Pokaż wiadomość
Ja celowo kupuje koraliki różnej wielkosci bo bardzo mi sie podobaja takie kompozycje Ale pewnie jestem w mniejszości
dla mnie wielkosc nie ma znaczenia wazny jest kolor czy wzór
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:56   #1274
melczak0
Rozeznanie

charmsy również pięknie wyglądają ale mi trudno się zdecydować na zakup bo i tak pewnie nosiłabym tylko beadsy... córka pewnie chętnie by skorzystała z moich świecidełek ale trochę mała na nie
melczak0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:00   #1275
ilios
PIP.

GG do ilios

TygrysTati super soooowa
i torebki

ale nie nie nie
ja w tym miesiacu juz nic nie kupuje
[no chyba, ze sie ostatecznie udadza negocjacje z kolesiem od konkursu choc powoli trace nadzieje ]
Stary 2011-01-17, 11:01   #1276
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Mirell to ty miałaś dużo szczęścia bo ja w tym sklepie ledwo co dobrałam rozmiar, masakra z tym jest. I waga u mnie to jest różna bo większość jest ok 1,80 a nieieski kwiat ma 2,38 a wygląda jak inne więc ja tam w tą wagę nie wierze. Te wąskie są przeważnie dużo dłuższe wiec wagę mają jak inne.
Zobacz na zdjęciu ten jasnoniebieski galon jest taki sam jak niebieski kwiat a pierwszy ma wagę 1,81 a drugi 2,38
Hmm, no to dziwne? Może źle podpisali metki Chociaż ten galon wydaje mi się mniejszy ale nie aż tak
Ja wiem, niektóre są chudsze i większe, niektóre grubsze i mniejsze, a wagę mają taką samą, ale ja kieruję się żeby były nie za grube nie za chude a waga to tylko taki pomocny wyznacznik
Też ciut lżejsze są murano z pęcherzykami w środku

Wklejam zdjęcie, jak wymiarowo wyglądają moje murano obok siebie

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
A wiecie co?Ja to nawet lubię jak się koraliki różnią rozmiarem.Chyba nie wytrzymałabym ze wszystkimi jednakowymi.Moje dwa murano Pandory różnią się trochę wielkością.
Nie lubię też,jak koraliki są za bardzo symetrycznie ułożone(to znaczy w mojej bransoletce,u kogoś mi to nie przeszkadza oczywiście )
O to cię podręczę poniższym zdjęciem

Cytat:
nadrobilam

booooskie zwlaszcza ta mi sie podoba http://www.charmingbytisento.nl/new/...refore-i-am/47 czekolada, kieliszek z szampanem i ta torba i love shopping

ja tez tak robie
ale moj to jakos wyjatkowo spostrzegawczy jest
zwykle zauwaza ale jak np nie zauwazy przez tydzien i mnie potem pyta czy to cos nowego to mowie "eee, nie, to stare juz przeciez"

emuuuuuuuuuu szkoda tylko, ze nie szary

a ja sie w sumie ciesze nawet, ze nie ma u mnie, bo przez to jak dziewczyny mowia, ze trolle lepiej na zywo, a ja nie mam jak to sobie mowie, ze ich nie chce, bo zamowie przez net i na pewno dostane koslawe koraliki, kazdy innej wielkosci i w dodatku w innej kolorystyce niz na fotach

ale spoko zima jest - czapke sie nosi i wlosow nie widac

Też w zimie chodzę prawie tylko w upiętych włosach, przy wełnianym płaszczu żadna prostownica z moimi włosami nie ma szans
Natomiast latem jak najbardziej luźno

Co do "I love shopping", Agatha ma taką plakietkę (mam ją ), oraz charms - torbę "Shopping bag"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg na patyczku.jpg (26,4 KB, 63 załadowań)
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:06   #1277
ania_wu
Zadomowienie

Dziś w YES na hasło "AVANTI24" charms torebka 30% taniej (po promocji: 48,30 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z8947265X,Charms-YES.jpg (12,4 KB, 13 załadowań)
ania_wu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:13   #1278
ilios
PIP.

GG do ilios

akurat ta yesowa torebka mi sie nie podoba az tak
Stary 2011-01-17, 11:13   #1279
Tygrys Tati
Zakorzenienie

mam taką niebieską, szkoda.
Stary 2011-01-17, 11:35   #1280
onikka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
dla mnie wielkosc nie ma znaczenia wazny jest kolor czy wzór
Rozumiem, że o koralikach mowa
onikka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:47   #1281
Tinka*
Wtajemniczenie

Cytat:

Ten klips jest u nas w galerii, zobacz sobie go. Wg mnie nie ma szału. Pewnie go nie widać bo ucieka tym złotkiem na dół.

Cytat:
Napisane przez Tygrys Tati Pokaż wiadomość
oto zdjęcia na ręce:
Ale super to wygląda!!

A w ogole to w marcu są targi AMBERIF i widziałam, że Yes się wystawia i Kociuba. Ciekawe czy Yes będzie mieć jakieś rabaty... Jeżeli tak to dam wam znać

Tinka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:49   #1282
78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cytrynna Pokaż wiadomość
Tak czytam , jak łączycie wielkością te zawieszki, a nie zdażyło się wam połączyć mniejszej z większą ?
np
http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,30,4387
http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,30,3778

a jeśli już się tak zestawi to błąd?
a ja specjalnie lubię mieć różnej wielkości przetykam koraliki trollowe mniejszymi srebrnymi, więc automatycznie są róznej wielkości, a zawieszki tez mam małe i duże

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

a wiecie co, chyba mój wyjazd do Trójmiasta na 3 dni (!!!!!!) staje się coraz bardziej realny!!!!
78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:07   #1283
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość

Ja bym chyba umarła, jak by mi przyszły jakieś za nierówne koraliki
Jak oglądam na zagranicznych stronach zdjęcia, to czasami mają jedni takie np. mały i chudy a obok duży i gruby, to mnie aż wzdryga, skręca, masakra
To już chyba pod nerwicę natręctw się nadaje

Dlatego mam też wszystkie murano dobrane do siebie wielkością maksymalnie (chyba jutro ułożę je Wam i pokażę), wagowo daję 0,2 grama przedziału (2,05-2,25) i nie ma opcji żeby były inne
Z Pandorą to samo miałam, musiały być identyczne
To chyba możemy iść razem na terapię, bo ja mam dokładnie tak samo

A co wielkości Twoich murano, to rzeczywiście ładnie je sobie dobrałaś Jedna z pań w WP to już jest przyzwyczajona do moich pytań: a ten drugi ile waży?

Cytat:
Ma któraś z Was te klipsy? myślę o nich, ale któraś chyba pisała, że widziała na żywo i nie opłaca się, bo ta złota kropka nie jest widoczna? czy sobie to wymyśliłam?
Ja je ostatnio oglądałam i podobają mi się dużo bardziej niż te bez tych kuleczek

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:16   #1284
Anno1989
Zadomowienie

Sorina, postaram się zobaczę czy mam gdzieś sam na zdjęciu ten koralik a jak nie to wrzucę w pt bo ja studentka bez aparatu. ale fakt, jest on niepodobny do żadnego z waszych lazurowych pęcherzyków

ktsw, mam!

Edytowane przez Anno1989
Czas edycji: 2011-01-17 o 12:17
Anno1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:26   #1285
martinia
Zakorzenienie

Cytat:
Ma któraś z Was te klipsy? myślę o nich, ale któraś chyba pisała, że widziała na żywo i nie opłaca się, bo ta złota kropka nie jest widoczna? czy sobie to wymyśliłam?
też go chciałam, ale faktycznie jak zobaczyłam na żywo to mi żal było wydawać 179 zł z powodu malutkiej złotej kropeczki, prawie nie było jej widać, a na bransoletce to pewnie tym bardziej by zginęła i wyglądała jak jej srebrna wersja bez kulki.. no i zdecydowałam się na srebrnego klipsa z kwiatkami

Cytat:
Napisane przez Tygrys Tati Pokaż wiadomość
oto zdjęcia na ręce:
świetnie wygląda na ręce
martinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:30   #1286
cynnamon
Zadomowienie

snowprincess dostałam już pandorę
małż odebrał bo dzisiaj na "chorobowym" siedzi, przynajmniej nie będę musiała iść na pocztę

cynnamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:32   #1287
ilios
PIP.

GG do ilios

a mi sie dzis nic nie chce i siedze sobie na stronie pandorki i skladam wirtualnie moja przyszla branso
Stary 2011-01-17, 12:35   #1288
myszka__77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Ja z tego wszystkiego zapomniałam się pochwalić moją Pandorą!

Wrzucam więc jak zwykle amatorskie zdjęcia MJ, której obsługa aparatu sprowadza się do ustawień łatwe fotografowanie

Na pierwszym oczywiście moja Pandora, na drugim obiecane charmsy z Agathy + w tle jedyna osoba w domu, która rozumie moją pasję zbierania koralików wpatrując się jak zahipnotyzowana za każdym razem, jak się nimi bawię
mademoiselle jeanne, gratuluję Pandorki, też myślę o serduszku.

isabe, Achika
gratuluję nowych nabytków.
Stary 2011-01-17, 12:47   #1289
Figa
Raczkowanie

Hej Dziewczyny,
nie czytałam Was od wczoraj, więc nie wiem czy było info o przecenach w Agatha
Rabaty 50 i 30 % na całkiem sporo charmsów, udało mi sie kupić z rabatem nawet te nieprzecenione polecam.
Charmsy 6 szt.
Figa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:51   #1290
snowprincess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cynnamon Pokaż wiadomość
snowprincess dostałam już pandorę
małż odebrał bo dzisiaj na "chorobowym" siedzi, przynajmniej nie będę musiała iść na pocztę
Wow to naprawdę szybciutko, cieszę się
snowprincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości