|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Agusia trzeba czasu... Ostatnio Piotrek się czegoś wystraszył w kąpieli- nie wiem czy nie wypuszczania wody. 4 dni nie mogłam go okąpać ale 5tego już na chwile dał sie wsadzić ale dawałam mu nawet miseczki i łyżeczki tam, bo lubi...
|
|
|
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
Pietrusia, ale trafilas z tym Nodim
normalnie milosc i juz widac talent pedagogiczny Kamilki ![]() Gocha, widze, ze Wojtus tez sie z Fredzlakiem nie rozstaje slodziakimoja ma ukochanego Romka http://picasaweb.google.com/babalek0...62982098727810 http://picasaweb.google.com/babalek0...67075797898674
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Super zdjęcia, a najcudniejsze te śpiące
![]() Cytat:
U mnie wózek już zbędny - Madzia wyłazi nawet paski jej nie straszne. Ze starszym to samo miałam
|
|
|
|
|
#3544 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kalosze przecież są teraz bardzo modne! jest ich teraz do wyboru do koloru ![]() Cytat:
![]() a z tym chodzeniem to teraz niezła akcja, ciągle chodzi za nowe umiejętności FilipciaCytat:
tam jest super basen. dobudowali drugą część i jest rewelka! ja polecam |
|||
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz najważniejsze nic na siłę, nawet gdyby to miało oznaczać "suchą kąpiel" przez tydzień.może na początek spróbujecie kąpiel w suchej wannie z miską wody... ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- ale z Mai ślicznotka! super foty Wojtuś widzę ma przyjaciela na wszystkie okazje. nie ma to jak taki kumpel, zawsze wysłucha, przytuli się kiedy trzeba, i co ważniejsze nie krzyczy kiedy się go ślini lub gryzie ![]() Kamilka już niezła pannica! |
|
|
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
dziekujemy za komplementy
![]() widzialam zafasolkowane brzuszki!!! juz zazdroszcze!!! przepiekne
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasiu udało się ale nie do końca wszystko mi pasuje w nim ale nie mam kasy na zmiany wózków... mam tako i haucka i jakoś przewózkujemy się jeszcze ten rok a może mniej kto to wie.
|
|
|
|
#3549 |
|
Zadomowienie
|
Ravenne widze Cie!
napisz co u Was
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje bardzo za wszytskie raady dot. kapania. caly czas delikatnie go wsadzam do wody przytulam mowie spokojnie ale jutro najpierw zrobie mu "sucha" kapiel a pozniej tz powiedzial ze sprobuje wykapac sie razem z nim moze to poskutkuje
damy rade mam nadzieje ze znowu pokocha wode jak kiedys
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
hallo mamusie dzien dobryy
|
#3552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam pytanie: jakie mleka junior dajecie? poczytałam ostatnio składy i jestem zaskoczona, że większości mlek w składzie jest cukier. czy nie powinno się unikać cukru? czy ja jakaś do tyłu w tym temacie jestem? Po co maluchowi mleko z cukrem? |
|
|
|
|
#3553 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A Dzień Dobry, Dzien Dobry!
Bardzo dziękujemy I myślisz że śniegu już nie bedzie? ![]() Cytat:
u nas tak samo. Teraz znowu ciepło, więc ruszamy w dluższe rejsy.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Swoją drogą gdzie jest moja siostra Kate? Jak tam Wiki w wózku się jeszcze mieści? Bo u nas kiepsko, już jak sie zdarza połozyć to za długi...Dzieciolki śliczne i brzuszki na fociach też Ale co do brzuszków to nie bijcie, ale jak pooglądalam zdjęcia to sobie wszystko przypomnialam i na razie się cieszę że na razie mam swoj płaski, u mnie jeszczeeee nie czas ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze się pochwalę pierwsza nocka bez smoka
|
|
|
#3554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- a u nas nocki juz przesypiane, ale u mnie w łóżku!!! Jak tylko go odłoże to jest płącz :/Wnioski z tego takie że to nie od mleka tylko z tęsknoty za cycem!
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje bebiko 3 nie wiem od kiedy jest junior anwet...
Wymyśliłam co chce z wózkami zrobić- spzredać i kupić uzywany baby design sprint- choruje na neigo odkąd zobaczyłam na fotkach konspi i kogoś jeszcze:F Parasolka u mnie nie zda egzaminu musze mieć w miare sportowy. W haucku małemu niewygodnie preferuje szersze wózki, ale ja tako siły nie mam dźwigać a musze. Więc szukam sobie używki A ponieważ groszme nie śmeirdze w międzyczasie bardzo intensywnie szukam kupca na Tako. Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#3556 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() W temacie mleka to ja daje Bebilon 3 a nie wiem nawet czy ma cukier w składzie - później sprawdze ![]() Widzę, że co niektóre mamy odzwyczajają już maluszki od smoczków - ja sobie daruje na razie. Wracam za 2 tyg do pracy więc nie będę małej stresów dokładać. Ale mam jeszcze pytanko - czy wasze maluszki też tak przegryzają smoczki W zeszłym tygodniu poszły 3, teraz chwilowo spokój.
|
|
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie masz naturalnego Nestle. mój tż kupił waniliowe (akurat nie było innego a nam się mleko skończyło) i byłam przerażona. kazałam mu więc kupić bebiko dla odmiany, a tam też cukier dla bezsmokowca
|
|
|
|
|
#3558 |
|
Rozeznanie
|
Asioczka mała urocza. Blondyneczka z niebiekimi oczami - ale będzie serca łamać
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Ja też zazdroszczę długich spacerów - u nas albo pogoda do bani, albo mała kaszlała. Wczoraj wysłałam tż z małą, bo miałam inne zajęcie, ale dziś już nie opuszczę ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Tarasiasprawdziłam - Bebilon nie ma w składzie cukru |
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(no trochę siedzi). Jeszcze w zimie pół biedy, bo jak ubrana w kombinezony to ciężej się ruszyć podejrzewam, że na wiosnę już na piechotę będziemy śmigać. Nawet sobie nie wyobrażacie jak daleko może przejść 2/3letnie dziecko - mój 3letni synek ma tyle energii, że czasami ja mam dość a on idzie dalej... Także wydawanie kasy na kolejny wózek wydaje mi się bez sensu w naszym pzrypadku![]() za bezsmokową noc
|
|
|
|
|
#3560 |
|
Rozeznanie
|
DiTu weź kobieto nie strasz tym chodzeniem
Ja do centrum mam pół h spacerkiem, z małą za rączkę szła bym godzinę, albo dwie
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
Ooooo nieeeee.....gdzie sa moje cytaty...? ![]() No nic....to z pamieci... ![]() Gocha Wojtus tak slodko wyglada jak spi... Aniulka brzusio ![]() Pietrusia Kamilka i Nodyy...hmmm.....czy André powinien juz byc zazadrosny..? ![]() U nas weekend minal milo...pogoda byla ladna, wiec przegonilam malza na spacerku z synkiem... ![]() Dzisiaj tez idziemy na dwa spacerki, bo maly ma problemy z zasnieciem wiec mysle, ze jak troche wiecej nozkami pomacha to bedzie mu lzej szlo lulu.... ![]() Ida nam zabki wiec noc sobota/niedziela masakryczna - miedzy 2 a 4 impreza na calego, wczoraj nie mogl usnac i meczyl sie w lozeczku do 20 i budzil co jakis czas... ![]() Za to w sobote pospalismy do 10 prawie.... a dzisiaj budzil sie od 6 juz wiec o 7 dalam mleczko, ululalam i ksiaze spal do 9.15 Konspi pytalas o jedzonko - jak André nie chce obiadku to wiem z doswiadczenia, ze jak raz czegos nie chcial to nie ma sensu po jakims czasie probowac dac....wtedy odpuszczam ten posilek i daje nastepny troche wczesniej...jesli wystepuja jakies duze objawy glody w miedzyczasie to daje przekaske...
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę mój synek odkąd zaczął chodzić przestał jeździć wózkiem. Baliśmy się, że wypadnie - ciągle próbował wyjść i się wiercił strasznie. Trochę potem jeździł w parasolce, ale to już jak naprawdę się zmęczył Mieszkamy na wsi więc na spacery mamy gdzie chodzić i nie boimy się, że gdzieś wejdzie na ulicy, więc chodzimy do lasu, parku - na piechotę. Teraz miał trochę więcej zajęcia bo siostrę w wózku prowadził
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
hej Laski
![]() u nas jakoś leci. Uczymy się robić siku i kupke na nocnik od wczoraj. Narazie były dwa siki za bardzo nie wiem, kiedy Polusie sadzać narazie.Moja jeszcze nie chodzi znow będe narzekała (jak z raczkowaniem), to może coś ruszy. Nie chcęsię sama puścić i stać bez trzymania, bo od razu leci na tyłek. Ale po ścianach, melbach i wszytskim innym chodzi.Może macie jakieś sposoby, żeby zmobilizować i zachęcić dziecko, żeby stało bez trzymania?
|
|
|
|
#3564 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() na początku chciałam podziękować za komentarze skierowane w stronę mojego brzuszka i Agusi myślałam że zbytnio nie będzie co nadganiać bo weekend a tu proszę mamuśki się nudziły ![]() kurcze ide zacytować bo tak z pamięci to nie wiem komu co miałam odpisać ![]() aha i powiem tylko narazie że moje dziecko nic nie chce jeść jak jadła ładnie obiadki ziemniaczki zupki i różne takie tam to teraz w sumie wszystko wypluwa i nie chce jeść nawet kaszki nie chce i je tylko chlebek z kiełbaską jakąś kiełbaske czasem na ciepło i w sumie to same mleko ratujcie co mam zrobić żeby jadła przecież nie może być na samym mleku bo musi coś innego jeść
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
oo u mnie o tyle dobrego, że tyleje, że jestesmy czasem w szoku!
![]() aniulka zapomniałam napisać- masz sliczny, duzy brzusio! który to już tydzien? |
|
|
|
#3566 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzieciaczki słodkie Cytat:
![]() a dziś u nas brak śniegu ale za to dziś straszny mróz, auta drzewa dachy to aż biale z mrozu Cytat:
to teraz już z górki na pazurki teraz dopiero da popalic mamusi jak już zaczyna dreptać ![]() Cytat:
![]() a moja nie ma ulubionej maskotki a jakie śpiochy super Cytat:
ale u nas nie ma takiego problemu, akurat Agusia kąpie się ciągle ze mną i też zanurkowała bo szalała i sie wyślizgnęła ale postawiłam ją dziubek wytarłam do sucha i próbowałam brać to na śmiech i jakoś tak wyszło ze się nie bałaale na początku bała sie wejść do mnie pod prysznic bo mamy kabine tą szklaną ciemną i troche się bała ale delikatne tłumaczenie po czasie poskutkowało więc myślę że u Was też strach przejdzie, zapomni i znów będzie szaleć ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
za nocnikowanie, przynajmniej siedzi na nim co? bo moja to się bawi i nie chce na nim zbytnio siedzieć choć pare razy też już siknęła do niego najlepiej rano chyba sadzać i tak 15 minut po posiłku?? no chyba bo moja jak zje mleczko to często gęsto robi zaraz kupe ![]() co do chodzenia to moja siostrzenica też się bała chodzić sama, tylko przy meblach i za rączke ale mój tata się wycfanił i zaczął jej dawać do rączki husteczkę materiałową i z czasem ją popuszczał a ona tak ściskała tą husteczke że myślała że trzyma rękę no i dreptała tak śmiesznie Cytat:
|
|
|
#3567 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3568 | |||
|
Zadomowienie
|
heloł heloł
![]() ![]() zacznę od tego, że na 30 się wynudziłam, ale to chyba dlatego, że jakoś nastroju nie miałam. Jak widziałam jak wszyscy piją winko i piwko, a ja nie mogłam i długo nie będę znów mogła, to się zniechęciłam i pojechałam 0 23 do domu TZ został,a ja się przynajmniej wyspałam, bo spaliśmy do 10 30!!!!!!!!! pierwszy raz od czasów ciąży.![]() Cytat:
I tak spali do 7 40. Wszyscy byli zadowoleni oprócz dziadka ![]() Kosnpi ja też bym wolała mieć już urodzoną dzidzię, bez całej ciązy no ale co zrobić ![]() i brawa dla Stasia za bezsmokową noc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Olka też leciała na tyłek, i nie wiem czy pomógł ten wózek który jej kupiłam na gwiazdkę czy po prostu nadszedł ten czas. Olka zaczęła chodzić jak miała 13,5 miesiąca Ale przecież nie ma się z czym spieszyć, przyjdzie czas i na Polcię |
|||
|
|
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- łał, to jak na ten tydzień ciąży to masz oogromne brzusio ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Zobaczymy jak nam wyjdzie. Smoka na razie nie oduczam, w końcu tyle co mu cyca zabrałam ![]() a co do spacerków, to na razie jeszcze udaje nam sie w wózku jeździć bo w zimowych ciuszkach mu nie wygodnie chodzić, ale na wiosnę to już tylk oza rączkę bedziemy chadzać. Jeszcze tylko dziadzia musi oczko na podwórku przykryć lub odgrodzić Co ja jeszcze miałam? ... Acha! Dzięki za komplementy dla śpiącego Wojtusia
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, ze już niedlugo się doczekam chodzenia
a jak nie to ponarzekam tutaj, bo zawsze jak narzekam to cos rusza ![]() Laski ja mam jeszcze takie pytanie: czym przyprawiacie zupy dla dzieci? Bo ja jak dodam samych ziół (majeranek, zioła prowansalskie, pieprzu i troszke soli) to takie bez smaku, że w efekcie rzucam jeszcze troche ziarenek smaku No i dziś ugotowałam ogórkową ( zawsze dla mnie i Tz dodawałam kostki rosołowe) a tak to mi cięzko jakoś doprawić:/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

normalnie milosc 

nawet paski jej nie straszne. Ze starszym to samo miałam
co go stopuje to na mnie krzyczy i warczy i znowu zaczyna sie krecic
za nowe umiejętności Filipcia

znow będe narzekała (jak z raczkowaniem), to może coś ruszy. Nie chcęsię sama puścić i stać bez trzymania, bo od razu leci na tyłek. Ale po ścianach, melbach i wszytskim innym chodzi.