|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Artystka bo kiedyś o wiele wcześniej podawano dzieciom inne pokarmy niż mleko i niestety nie wszystkie "babki" mogą pojąć, ze teraz to się zmieniło. Ja czytałam kiedyś książeczkę dotyczącą żywienia niemowląt, którą moja mama dostała w szpitalu po urodzeniu któregoś z nas i tam było napisane, że soki wprowadza się do diety dziecka po ukończeniu 3 tygodnia życia
![]() A cytrusy są silnie alergizujące i o ile mnie pamięć nie zawodzi to dopiero po skończeniu 10 miesiąca można je podać dziecku... |
|
|
|
#4472 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
![]() Jak mi mala cztery dni nic nie robila i widzialam ze cos ewidentnie ja "gniecie" i przeszkadza oraz brzuszek twardy to mialam jej dawac pol czopka glicerynowego,dla mnie to dopiero barbarzynstwo-mala tez tak uwaza ![]()
|
|
|
#4473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam pytanie czy znacie jakiś krem do buzi na zimno i wiatr ale bezzapachowy? Bo jak mamy wyjść na dwór i smaruję jej buźkę to jest ryk niemiłosierny, ona tak nie lubi tych kremowych zapachów. Mamy krem z babydream, i próbowałam też tej próbki co dali w szpitalu z Musteli, ale ta Mustela to tak śmierdzi że mnie odrzuca a co dopiero małe dziecko..... i smarujemy tym babydream, on nawet pachnie ale moje dziecko i tak nie lubi mieć zapachu na buzi. Więc chciałam kupić coś bezzapachowego. Proszę o radę ![]() Dziś taka piękna pogoda, słoneczko świeci, byliśmy już we trójkę (ja, mąż i mała) na spacerze 2h. Emilka spała i teraz dalej śpi przełożona do łóżeczka. Jeżeli chodzi o zasypianie to nie ma opcji zeby mała spała z nami w łózku, jest za wąskie. Od początku śpi w swoim łóżeczku, wieczorami zawsze trochę wojuje ale w końcu zasypia. Budzi się zazwyczaj 2 razy na karmienie, około 2 w nocy i około 5. A potem już wstaje między 7-8, zje i czesto dalej zasypia do 10, ale to już u nas w łóżku. Po karmieniu nocnym odkładam ją od razu do łóżeczka, nic do niej nie gadam, gaszę światło i sama się kładę ale nasłuchuję. Emilka zazwyczaj trochę się pogniecie, jakieś 10 min, i zasypia Także nie jest źle.I od kilku dni budzi się w doskonałym humorze i raczy mnie bananami Słodziutkie to jest i uwielbiam też jak ją karmię a ona tak macha rączkami i mi taką rozcapierzoną rączkę położy na piersi, cudne uczucie i słodki widok Edytowane przez anankee Czas edycji: 2011-01-17 o 15:04 |
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
no czopek to sadyzm - ja mam teraz jej dawać Viburcol przez 3 dni i jest taki wrzask, ze szok - a mi aż coś się robi jak mam w taką małą dupkę wsadzić taki wielki czopek
|
|
|
|
#4475 |
|
Dragonfly
|
Anankee,a nie myslalas czasem,ze to moze nie wina zapachu kremu?
Pytam sie,bo moja Emilka tez sie darla podczas smarowania jakby ja ze skory obdzierali,no i jednego dnia porobilam jej kremem kropki na twarzy i sobie tez(tak zeby ona widziala co ja z tym kremem robie) i je delikatnie roztarlam i na sobie i na niej-i obylo sie bez ani jednego pisku od tego czasu jest spokoj przy smarowaniu![]() A mamy krem -20 protect kids z Farmony,ale ma zapach i jest dosc ciezki
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze u nas bóle brzuszka chyba też po gazowanym, wcześniej nie piłam w ogóle ale z soboty na niedziele wypiłam dwa małe bezalkoholowe, ale za to gazowane piwka i wczoraj ewidentnie ją kręciło w brzuszku. Nie był to taki ból jak na kolkę, ale coś było nie tak...
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba zrobię sobie w weekend
|
|
#4480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A my wrocilismy ze spacerku.Wpakowalam malego w maxi cosi, wozek do bagaznika (na szczescie mamy kombi bo hartan okazal sie spory i na dodatek szeroki,ostatnio do metra z nim nie weszlam
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Dragonfly
|
karmienie na zadanie jest fajne o ile nie pomylimy glodu z innymi potrzebami
moja jak jest glodna to smoka zasysa jak szalona,ale wypluwa go po chwili ze zloscia albo cala piesc pcha do buzi i tak energicznie ja ssie, ze z kuchni slychac![]() nadal spi na tym brzuchu,no chyba jest jakis postep mam nadzieje ze to pomoze na jej brzuszekbabka poczula sie samotna w domu,bo nadal ja ignoruje i olewam(soki mi przyniosla ze sklepu,ale i tak mnie tym nie przekupila i sie do niej nie odezwalam),zwiala do sasiadki tak sobie nagrabila,ze z mojej strony zadngo cieplejszego slowa i gestu nie zazna
|
|
#4482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4483 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() hmm, wspaniale uczucie. Tak cialko przy cialku i banan na twarzy malego. Czul sie widocznie bezpieczniej ze mna w wannie niz w swojej malej, ale sam. Moglam go w spokoju umyc,we wszystkich faldkach, tak mu sie spodobalo
|
|
|
|
#4484 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
Oczywiscie,ze powiem no chyba,ze on zapomni o tej rozmowie ostatnio on mi mowi ze mnie kocha(a ciezko mu szly takie wyznania na trzezwo ),a ja jestem taka paskuda,ze tego wydusic z siebie nie moge choc tez go kocham wczesniej przychodzilo mi to bez problemu,ale po porodzie zrobilam sie mniej wylewna i on chyba czuje sie cokolwiek niepewnie,az zaczal mowic ze ja go mam gdzies faceci..
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
Tez własnie wrócilismy ze spacerku, ale pochodzilismy nawet nie godzinke bo deszcz zaczął padać i trzeba było wracać. Mały śpi ale za pół godzinki czas jedzenia to pewnie zaraz bedzie krzyk.
Nikt nie odpisał na moje ostatnie pytanka... Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2011-01-17 o 16:02 |
|
|
|
#4486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas tez jest tak, ze to maz mnie bombarduje codziennie wyznaniami o milosci a ja o wiele rzadziej mu to mowie. A jak jestem wsciekla, tak jak dzis rano, to lepiej do mnie nie podchodzic Po nieprzespanej nocce (maz spal od 22 do 6 30 ) chodzilam dzis rano jak chmura gradowa. I choc probowal mi poprawic humor, na nic jego starania. Za to spacer mi pomogl ktoras tu mowila o kladzeniu na brzuszku na przewijaku. Faktycznie dziala! Maly mial banana na twarzy i chociaz troszke pocwiczyl. Takze w lozku na naszym materacu mu sie bardziej podoba niz u siebie w lozeczku. Chetniej lezy i dluzej na brzuszku polezy. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2011-01-17 o 16:04 |
|
|
|
|
#4487 |
|
Raczkowanie
|
M25 czytalam gdzies ze piwko warto otworzyc pol godziny przed wypiciem zeby sie troche odgazowalo bo pozniej wlasnie moze sie dziac to co sie dzialo u Was
chociaz takie wygazowane piwko moze nie byc smaczneCzekolada zjadabym cala tabliczke maz pracuje "w handlu" i mamy mnostwo slodyczy w domu, chyba pooddaje zeby mnie nie kusilo De28 zazdroszcze spacerku w takiej okolicy, my wczoraj bylismy na naszym pierwszym 15minutowym... jak maz w domu to jakos tak logistycznie latwo mozna zaplanowac taki spacer, samej bedzie mi ciezko wyjsc.. Artystka starsi ludzie chyba juz tak maja...ja sie ciesze ze jest zima z jednej strony bo jestem pewna ze moj tata ( lat 70 ) katowalby mnie zebym mala dopojala jakby bylo lato - przerabialy to moje siostry razem z nim Ja sie dzis zdolowalam, byla u nas polozna, mala przy wyjsciu ze szpitala wazyla 3 kg, po tyg 3280 , a po 2 tyg 3300 ![]() |
|
|
|
#4488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4489 |
|
Kici kici miau miau
|
ja tez nie mam wanny i zle mi z tym
mam kabine z glebokim brodzikiem ale co z tego ..
|
|
|
|
#4490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maly zamiast przybierac to tracil na wadze. Dokarmiamy, ale narazie wiecej jest cyca niz butli. W dzien sie najadal a wieczorem juz nie, duzo plakal jak sie okazalo, z glodu.Co do starszych osob- dzis w drogerii jakas babcia zaglada mi do wozka i pyta czy chlopiec. No wiec odpowiadam ze tak. A ona, szkoda ze ona ma tez dwoch wnukow a tak chciala wnuczke. Ale jej prosby do boga nie zostaly wysluchane. I cale czas powtarzala, jaka to szkoda. To ja jej mowie, ze mi bylo obojetne czy syn czy corka, wazne ze zdrowe. To dopiero wtedy odpowiedziala, ze chlopcy tez czasem sa fajni. No wiecie, co za babsko ![]() Moj mial bole brzuszka takze po karmi odgazowanym. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2011-01-17 o 16:22 |
|
|
|
|
#4491 |
|
Rozeznanie
|
mój TZ wrócił w sobote wieczorem tym razem i wyjechał dziś o 12
\niestety takie życie kierowcy - ja sobie teraz siedze u mamusi i nigdzie sie nie będe ruszać A ja od poniedziałku zabrałam się za lekarzy Umówiłam, z drobnym opóźnieniem małego na prywatną wizytę do ortopedy na poniedziałek za tydzień i siebie na czwartek do ginekologa za tydzień. W tym tyg mamy szczepienie i aż się boje! Nie wejde tam do gabinetu z dzieckiem bo zemndleje![]() :p rosi: a w czwartek mamy kontrolne badania słuchu... ale wycieczek nas czeka
|
|
|
|
#4492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to z racji,ze mam drugiego juz syna. i słyszę rany jak szkoda a ja kąpie swoich panów razem i obaj sa zadowolenistarszy trzyma małego i mi lepiej go myć a przy okazji starszy brat jest dumny że pomaga. ![]() mój starszak ma trzeciego migdała o rany jak mnie przeraża wizja operacji i szpitala ![]() De-pytałas czy mały moze mieć krostki od wełnianych swetrów otóż ja wiem tylko tyle że jak swojego połozyłam spać na boczku na wełnianym kocu to po 40min.go podnosze i az sie przestraszyłam policzek był jakby poparzony. Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2011-01-17 o 16:52 |
|
|
|
|
#4493 |
|
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-800682.html
Oceńcie proszę mojego Maluszka ![]() Z góry dziekuje ![]() Edytowane przez anulka3999 Czas edycji: 2011-01-17 o 17:11 |
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Eh dziewczynki tak czytałam duzo na necie o tym marudzeniu po skonczonym "magicznym" 3 miesiacu iii...okazuje sie ze duzo mam tak ma...no nic trzeba bedzie sie uporac z tym moze lekarka nam jutro cos poradzi...a ja i tak czuje ze to te ząbkowanie zaczelo sie na dobre....
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka oceniony
)
|
|
|
|
#4496 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam tylko na sekunde, zeby napisac, ze chyba koniec mojej laktacji
TZ pojechal do apteki po nutramigen Pomimo tego, ze jestem pozytywnie nastawiona, duzo pije, przystawiam nawet co godzine itp to od 5 dni nic sie nie polepsza. Nika placze z glodu, laktatorem nic nie odciagam (max 30ml z obu piersi). Smutno mi
|
|
|
|
#4497 |
|
Kici kici miau miau
|
ja tez prosze o glosiki
![]() 3 migdal to ma kazdy a ten co ma operacje usuniecia to zazwyczaj ma przerosniety.albo ma czeste z jego powodu infekcje ![]() a ja uwielbiam Mustele - super produkty maja. teraz kupila jeszcze ten balsam na zasypianie - fajnie pachnie chocoaz ziolami tez czuc |
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
hmm tak piszecie o seksie a nas nic! i to z powodu małego - on ma tak lekki sen że nie ma mowy o niczym, a spać w innym pomieszczeniu nie może - kurde ma chyba jakiś radar, jak tylko zostaje sam w pokoju to się budzi i ryk! koszmar mnie w sumie to tak nie przeszkadza ale biedny tżt - posucha od lipca... i co robić?
|
|
|
|
#4499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ze moje wlosy sa grube, ale tez niepodatne, takie nijakie, pusza sie, falują kazdy wlos w inna strone - masakra! Dlatego chcialabym juz mnie dlugie wlosy i na rowno sciete, bo wkurzaja mnie teraz te pocieniowane kolo paszczy Ja ostatni raz u fryzjera bylam.. y... dawno, chyba w 09 roku w grudniu..Wczoraj sobie olej kokosowy nalozylam na wloski i juz dzis inne, mniej sie puszą i sa lsniace i mieciutkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja dzis 20 minut na brzuchu polezala i zaczela stekac, jeczec, w koncu sie wkurzyla i klapnęła nosem w dol ![]() No i znow zielona kupe zrobila, chyba przez to mleko. Musimy szybko kupic NAN PRO 1. choc jakos skladem mega od HA sie nie rozni.. no ale chyba mimo wszystko..
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

Słodziutkie to jest 

), ale czekolady nie tykam aktualnie. Ciężko jest 

) chodzilam dzis rano jak chmura gradowa. I choc probowal mi poprawic humor, na nic jego starania. Za to spacer mi pomogl
mam kabine z glebokim brodzikiem ale co z tego ..

a
rany jak szkoda 
Ostatnio u fryzjera byłam w sierpniu