|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI
Dobry pomysl z tym listem
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Hmmm...sa ludzie, ktorzy nie potrafia uwaznie sluchac innych, przerywaja, smieja sie, dogaduja...moze on jest taki? W takim razie ja bym zrobila tak: powiedzialabym - posluchaj mnie i nie przerywaj, a jak skoncze, to wtedy ty powiesz, co o tym myslisz. Moze ma zle nawyki z pracy? Moze on czuje, ze walczycie, i tak jakby chce zawsze wygrac (jak moj ). Ale nie daj sie! Powiedz, ze nie zartujesz, zeby sobie wzial do serca i przemyslal, co mowisz. Nie obchodzi go, ze chodzisz ciagle przybita??
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Zet: jejku jak mi przykro to czytać. Co za koleś ...
Tylko dziwne, że jemu jest z tym dobrze
|
#4353 | |
|
Miss Pudernica
|
Zet trzymaj się i nie daj się zbyć! też myślę, że list jest dobrą opcją - na spokojnie przemyślisz co chcesz mu powiedzieć, nie będzie Ci przeszkadzał i zbijał z tropu.
Cytat:
Wiem jak to jest, jak pomieszkujemy z TŻtem, czasami mam ochotę wysłać go w kosmos do pedantki brak mi całych lat świetlnych, ale lubię mieć pościelane łóżko, w miarę poskładane ubrania (nie wymagam równej kosteczki), umyte talerze, a nie składowane na kupce w pokoju. No a on ma przyzwyczajenia studencko-mamusiowe, albo nie musi nic robić bo mama to zrobi, albo nikt go nie pilnuje i zrobi w ostateczności (brak czystych kubków). Staram się z tym walczyć i nie reagować na 'Ty zrobisz to lepiej' i nie poprawiać go non stop.
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tu chodziło, że dziwne że dobrze jest mu z tą atmosferą między Wami i że nic nawet nie próbuje robić. Tak sobie wyobrażał swoje malżeństwo po kilku miesiącach? Powinno byc iście "sielsko-anielsko" zwłaszcza, że mieszkaliście już wcześniej ze sobą więc już powinniście mieć wyrobione "zasady" wspólnego mieszkania.
|
#4355 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć idą jak woda.Cytat:
sorry, ale on chyba ma zbyt wysokie mniemanie o sobie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
no to odpowiem po kolei:
1.przed ślubem więcej mi pomagał.teraz wraca do domu, siada przy kompie i tyle.czasem jak siedzi z kumplem w kuchni to zmyje pare kubków i widelców i tyle.do niedawna odkurzał,ale gdzieś wsadził końcówkę taka jedną i nie wie gdzie i powiedział że nie odkurza bez niej. nie wiem czemu,ale przed ślubem nie było problemu żeby coś zrobił,teraz wiecznie słyszę ,,później", ,,nie chce mi się, nie teraz" albo ,,to twoje koty".na pewno go troche rozpuscilam np.chowając po nim ciuchy do szafy itp.ale i tak ostatnio wszystko mu zrzucam na podłogę z foteli i się nie cackam. 2.łasiczko on nie jest typem takim który chce wygrać za wszelką cenę, prędzej ja, ale jest zawsze skupiony na sobie i widzi siebie jako tego najbiedniejszego.nawet jak mam okres i pierwszego dnia umieram,jak mu mówie że nie mam sily gdzieś iść to mi wypomina że jego teżboli głowa,nerka,brzuch itp.kilka rzeczy na raz i że ja przesadzam i nic mi nie jest. 3.przez cały grudzień miałam doła w związku z pracą i z magisterką bo nic mi nie szło.przed świętami prawie nic sama z siebie mu nie mówilam ale sie do tego przyzwyczail, raz zapytal czemu tak mało z nim gadam to mu powiedzialam że jest mi źle bo dużo rzeczy nie idzie tak jak chcę.a on zaczął mowic że ja to w jego pracy bym już pewnie zwariowala, że mam lajtową robotę w której nie muszę się męczyć i znowu wyszło na to że on ma gorzej a biedny musi sobie radzić. 4.wszystkim mówi że jestem niedobra żona bo nie gotuję.no i to prawda bo on robi to lepiej a poza tym często już było tak że się narobiłam jak głupia, sałatki,zupki,makarony z różnymi sosami (wcale nie ze słoika) a on tego nie jadł i wywalałam do kosza.no to po co ... nie wiem co mu sie stało.nie tak sobie wszystko wyobrażałam.w sumie jeszcze wczoraj mi powiedział jak wychodził że już mu nie zależy no i żebym sobie szukała innego.ogólnie to jestem od wczoraj wykonczona psychicznie, piwo z kolezankami nie pomogło, no ale sie nie dam.z nim czy bez niego ,wiem ze sobie poradzę.
|
#4357 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dość, że wiecznie narzeka, to jeszcze nie szanuje i nie docenia Twojego wysiłku.Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki. Nie daj się ![]() A tak w temacie, to zużyłam krople przyspieszające wysychanie lakieru z Avonu. |
|||||
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie będe Ci radzić bo nie umiem, trzymam kciuki bo jesteś mądrą i silną kobietką i dasz sobie radę, tak jak napisałaś sama czy z nim. Nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu ale wiem że Ty sobie poradzisz a potem będziesz jeszcze silniejsza niż jesteś, choć przez długi czas nie będziesz w to wierzyć i to jest nagorsze Wiem, że nie masz do tego głowy a ja mam zakaz balsamowy ale powiedz gdzie kupiłaś ten czekuladowy balsamik do ciała
|
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że już przed ślubem z nim rozmawiałaś, kiedy coś Ci nie pasowało, a on poprawiał swoje zachowanie, ale tylko na chwilę... A ten jego tekst przed wyjściem... Szkoda słów. Trzymaj się Zetku, obyś podjęła właściwą decyzję.
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czym robicie peeling ciała? Palcami, gąbką czy jeszcze czymś jeszcze? Pytam, bo ja zawsze nakładałam peeling na gąbkę i tak się peelingowałam, ale w sumie z opisów sposobu użycia wynika, że powinno się go robić palcami/ręką i dziś pierwszy raz tak spróbowałam. I jestem pozytywnie zaskoczona - mam wrażenie, że peeling lepiej działa i mam później gładszą skórę
![]() Hosenko - użyłam dziś pierwszy raz peelingu Vitamin E i jeśli chodzi o efekty, to jest fajny, skóra gładziutka, drobinki dosyć ostre. Za to zapach okropny i sztuczny |
|
|
|
#4362 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Nusia ja zawsze rękami
i najczęściej na suchą skórę
|
|
#4363 | ||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za wsparcie.dzisiaj byłam od południa u rodziców, na szczescie nie pytali o tżta więc nie musialam się tłumaczyć co i jak. tż wczoraj zaprosił swoją koleżankę i wyszedł z nią bez słowa około północy i wrócił dopiero o 6 rano.chciał spac w naszym pokoju ale wywaliłam mu pościel za drzwi i spał w kuchni.nie wiem co robił i gdzie był w nocy, ale nie będę pytać.dalej się do siebie nie odzywamy ale będę twarda.szkoda tylko ze to wszystko sie dzieje na tydzien przed obroną, bo troche jestem przez to rozkojarzona i nie moge sie skupić na nauce.no ale zmobilizuję się.jakby coś się zmieniło to wam napiszę.
porzeczko ten balsam dostałam w prezencie od tesciowej,ale można go kupić w salonach kosmetycznych które pracują na Clarenie, myśle ze na allegro też można znaleźć.
|
#4365 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Zet jestem w szoku o tym co piszesz o jego zachowaniu, wyjściu z koleżanką jeżeli chcesz się wygadać to pisz tu albo na pw. Skup się na obronie, masz rodziców, którzy będą z Ciebie dumni, a on niech wie, co traci!
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
ta kolezanka to raczej żadne zagrożenie dla mnie.zresztą ona jest szczesliwa ze swoim facetem i chyba planują ślub.a nawet jesli on mnie zdradzi/ł to sam dużo stracił. nie bede o tym myślec i tyle.
ja też czsami daje peeling na sucha skore ale nie moge za często bo mam pękające naczynka na nogach. konczy mi sie kallos mleczny i musze kupić jakąś tania odżywke do włosów bo popłaciłam rachunki i malo kasy mi zostało.chyba kupie maske Gloria w zielarskim jutro.moze znacie cos fajnego i taniego?
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia ja robie rekami na lekko zwilzona skore.
|
|
|
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem zachowania Twojego męża, po prostu nie rozumiem. Jesteście kilka miesięcy po ślubie, a on Ci wyskakuje z tekstem, żebyś szukała sobie innego? Trzymaj się dzielnie! Cytat:
Juhu! Udało mi się dorwać bloker Ziaja! ).
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki jutro rano, bo juz padam od nauki. Co bedzie to bedzie.
|
|
|
|
#4370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze będzie, nie denerwuj się.
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zet - strasznie to przykre . Życzę Ci dużo siły i konsekwencji, żeby jakieś z tej sytuacji wyjście się znalazło ![]() Wczoraj Pan Sympatyczny zrobił od dawna zapowiadany własnoręczny obiad Niech się chłopak stara Może jeśli będę go pod niebiosa za to wynosić, to zapewnię sobie w przyszłości jako taką wolność od garów |
|
|
|
|
#4372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie odzywałaś się to sobie pomyślałam że Pan Sympatyczny Cię zjadł.
Cytat:
To mój też jest dziwny. ![]() Cytat:
Co innego gdy kredyt miałby umożliwić/ułatwić skończenie studiów....Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Zet, jak czytam o Twoim mężu to mi się normalnie scyzoryk w kieszeni otwiera. On, zdaje się myślał że podpisując papiery ślubne dostaje w pakiecie robot wieloczynnościowy, kucharkę, sprzątaczkę itp w jednym. Dla mnie związek to partnerstwo, wspieranie tej drugiej osoby w gorszym momencie a nie konkurs na to kto ma gorzej. Tak z ciekawości w jakiej części policji pracuje? Bo z jego użalania się nad sobą wynikałaby praca w prewencji albo bycie antyterrorystą. Tekst o niedobrej żonie po prostu wymiata. Nie wiedziałam że synonimem słowa żona jest kucharka. Cytat:
A jak mu nie zależy to po co zawracał Ci Normalnie aż nie wiem co napisać.
|
|
#4373 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zet, nawet ciężko Ci coś doradzić patrząc na Was to tak przykro się robi tak samo mój brat i jego żona niecałe 7 miesięcy po ślubie wciąż mają jakieś problemy że czasami i ja się zastanawiam jak to będzie ze mną i po prostu się boję
|
|
#4375 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj zaliczyłam 2 egzaminy na 4 i 4,5
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cuciola trzymałam.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- ![]() Kujon.
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc wszystkim!!!
ZDALAM NA 25/30 ale sie ciesze!!!! mam juz te podatki z glowy!!!! doczytam was jak sie wyspie bo padam na twarz! wczoraj siedzialam do 2 nad ksiazka jeszcze |
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymałam kciuki.
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje A ja właśnie zobaczyłam się na liście zwycięzców rosmana w konkursie noworoczynym i mam zestaw lirene i eveline, a co to za zestaw dowiem się pewnie pod koniec lutego ale się ciesze Rok konkursowy oficjalnie uważam za rozpoczęty
|
|
|
|
|
#4380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

Tylko dziwne, że jemu jest z tym dobrze

do pedantki brak mi całych lat świetlnych, ale lubię mieć pościelane łóżko, w miarę poskładane ubrania (nie wymagam równej kosteczki), umyte talerze, a nie składowane na kupce w pokoju. No a on ma przyzwyczajenia studencko-mamusiowe, albo nie musi nic robić bo mama to zrobi, albo nikt go nie pilnuje i zrobi w ostateczności (brak czystych kubków). Staram się z tym walczyć i nie reagować na 'Ty zrobisz to lepiej' i nie poprawiać go non stop.

).
Dobrze będzie, nie denerwuj się.