|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakatowanie psa huskiego w bestialski sposób
Nie beda przerywac rozprawy, sedzia chce to od razu zalatwic. Taka informacje dostalam od Pani z tv polsat.
Dziewczyny trzymajcie kciuki. |
|
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Również mam taką nadzieję że dostaną wyrok szybciej i najwyższy niż się spodziewają, tak aby naprawdę poczuli się beznadziejnie...już widzę rodzinę tych morderców: "mój syn jest niewinny, oni go namówili, on by czegoś takie nigdy nie zrobił, kocha zwierzęta, był pijany, nie wiedział co robi"....jasne
najlepiej tak tłumaczyć...najlepiej. Oj ja już bym sobie pogadała z dziennikarzem który by mnie przekonywał aby tacy psychopaci pracowali w azylach ![]() przecież to tak, jakby wprosić pedofila do przedszkola aby odpokutował swoje zachowanie z dziećmi - no masakra!
|
#1653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i był tak dość przekonany do wysyłania takich osób do pomocy w schronisku.Dziękuję za miłe słowa, Aaliyah Merys, świetnie, że masz informacje, że proces dziś ma szanse się zakończyć. Dobra informacja z rana!
|
|
#1654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda słów, może niektórzy przechodzą resocjalizację ale ja wierzę głęboko że źli i chorzy ludzie się nie zmieniają....
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rowniez rozmawialam z Panem z TVN'u w tej sprawie.
Tak jak Regularkate, chcialam go przekonac, ze wysylanie takich ludzi do schronisk nie ma zadnego sensu. Nagle nie pokochaja zwierzatek, bo musza czyscic im klatki... a juz kompletna bzdura jest, ze pojawi sie w nich empatia. Mlodego czlowieka mozna przekonac, mowie tutaj o dzieciach w granicach do 16 lat. Oni ciagle sie ucza, a dorosly facet? Tez nie moglam przekonac Pana reportera, a przekrzykiwac go nie mialam zamiaru. Widac obrali jakis plan i beda sie go trzymac. Nie spodziewali sie tylko, ze ludzie beda mieli inne zdanie. Co do sprawy z pieskiem potraconym na torach. Wyslalam maila do OTOZ Animals, aby pomogli wytoczyc proces temu zwyrodnialcowi. Jesli sie zgodza, to zabiore sie za petycje. Ps. A polska prokuratura sie zalamuje, zero logiki. Oni tam chyba tylko paragrafami zyja. I to ma byc prawo?
|
|
|
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, widzę że mamy takie same zdanie
Ja mam wrażenie że w Polsce prawo nie istnieje, czy zabiją człowieka, czy ktoś jedzie po pijaku i potrąci kogoś śmiertelnie, czy znęca się nad żoną, dzieckiem lub innym członkiem rodziny, maltretuje w okrutny sposób zwierzęta i TAK DOSTANIE ZAWIASY I TAK - MASAKRA acha zapomniałam dodać że MOŻE dostanie grzywnę - szok
|
#1657 |
|
Raczkowanie
|
nie znamy ich danych osobowych? tym panom należy się niezły w******* (najlepiej do urwania łba włącznie), 2 lata to jakiś żart.
//nvm, wyszukałam sobie w temacie te dane powinno się upublicznić gdzieś, żeby każdy mógł sobie obejżeć.
Edytowane przez valtiel Czas edycji: 2011-01-17 o 11:32 |
|
|
|
#1658 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Widzę, ze nie. ![]() Na początek: Trybunał Konstytucyjny służy do badania hierarchicznej zgodności norm prawnych, a więc rozstrzyganie o tym, czy normy prawne niższego rzędu są zgodne z normami prawnymi wyższego rzędu (a zwłaszcza z konstytucją), i w miarę potrzeby eliminowanie norm niezgodnych z systemu obowiązującego prawa. Obywatelski projekt ustawy wnosi się do Marszałka Sejmu. |
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za informacje.
Wiemy, ze czeka nas bardzo duzo pracy, ale warto. Mam dosyc siedzenia i biadolenia, mamy demokracje, wiec trzeba to wykorzystac. W koncu to MY tutaj mieszkamy i zyjemy. |
|
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe czy rozprawa już się zakończyła... ?
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo coś w sprawie wyroku? O której miała być rozprawa?
|
|
|
|
#1662 |
|
Raczkowanie
|
wyrok i tak chyba od razu nie zapadnie, nie podniecajcie sie tak.
dobra pozbierałam te dane personalne z tematu i mam tak: goście od huskiego: Piotr Borowy, 23 lata, Lipnica Mała Piotr K, 19 lat, Krzysztof T, 18 lat, koleś od torów: Maciej Chmielewski, 22 lata, Olszówka nie znacie jeszcze tych dwóch gości od haszczaka?? jeśli ktoś ma te nazwiska to plz dajcie |
|
|
|
#1663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1665 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
Pojawiają się pierwsze informacje o rozprawie... http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1b9de |
|
|
|
#1666 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dalmatyńczyki w Potrzebie - ile kropek tyle nieszczęść!
Jest tyle nowych psow ze nawet nie mam sily ich przyklejac tu
|
|
#1667 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla przypomnienia bo juz chyba kiedys wstawialam tutaj link do tego filmiku Wlekli potrąconego kundelka (taki personel jest nadal w wielu polskich schroniskach) http://interwencja.interia.pl/news?inf=1409477 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() no to idac jgo tokiem myslnia pedofilom tez trzeba pozwolic na prace z dziecmi ..agresja nic nie da milos ..ulczy -pajac jedyn co mi sie nasuwa ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() mam kilkanascie reportazy na temat juz panujacej zlej sytuacji zwierzat w polskich schroniskach -i traktowania przez miedzy innymi ludzi tam pracujacych zwierzate, wystarczy przebywac tam a czlowiek sam widzi to na wlasne oczy ...na forum dogo setki takich tematow ..to nie fikcja to prawda ..straszna niestety Jst odstek schronisk gdzie pracuja naprawde swietni ludzie ,ktorzy zareaguja jesli np pracownik kopnie psa lub wlecze go na chwytaku po bruku rozcinajac przy tym cala skore na szyji ale sa i tacy ,ktorzy udadza ,ze nie widza lub maja to gdzies..i co ??co bedzie jesli ci degeneraci trafia wlasnie do takiego schroniska????redaktorek mysli wogol???---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
mam nadzieje ,ze nikt ni wpadnie na tak ''genialny ''pomysl Merys az strach sie bac
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
|||||
|
|
|
#1668 |
|
Wtajemniczenie
|
Mało informacji...ale już się bronią że jechali 30km/h, jasne !
gorąco się zrobiło to teraz wymigują się jak się da, chcieli aby pis pobiegł za samochodem - kto w to uwierzy? dzieci w to nie uwierzą nawet , masakra
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Totalne bzdury, Boze widzisz a nie grzmisz...
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019401,...b9df&_ticrsn=5 |
|
|
|
#1670 |
|
Raczkowanie
|
Ehh straszne jest to, że ja, taki prawniczny laik czułam, że taką przyjmą linię obrony pt. "Chcieliśmy by sobie pobiegał".
![]() Wiadomo, że to ściema, ale pijaczny i bandyci też dostają jakiś obrońców, choć nie wiem co tu bronić Ciekawe czy powiedzą dziś w Faktach o wyroku... |
|
|
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no po prostu skandal! najłatwiej zwalić na alkohol!
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nie skończyło się tak jak zawsze, czyli wyrok w zawiasach plus śmieszna grzywna
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki, żeby dostali najwyższą karę.
|
|
|
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszyscy trzymamy, niecierpliwię się...oby byla kara - 2 bite lata w więzieniu
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
Mogę się mylić, zle z tego co wiem dokonanie czynu zabronionego pod wpływem alkoholu nie jest okolicznością łagodzącą, tylko wręcz przeciwnie...
Dziewczyny obejrzyjcie filmik http://www.tvn24.pl/-1,1689696,0,1,u...wiadomosc.html Jestem jeszcze tylko ciekawa jednego: CO RODZICE tych s****y***ów na to wszystko. Z pewnością muszą być dumni ze swoich pociech. W końcu cała Polska się dowiedziała o ich czynie. Mam nadzieję, że jak będzie już po wyroku i nie daj Boże będzie łagodny - to odczują w "inny" sposób to co zrobili - ze strony ludzi, którzy pragną sprawiedliwości w tej sprawie.
Go Vegetarian Edytowane przez Jula84 Czas edycji: 2011-01-17 o 16:09 |
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą na TVN podali, że zostali skazania na 10 miesięcy więzienia
PS. dobra robota z petycją dla wszystkich zaangażowanych Wizażanek
Edytowane przez balletoevs Czas edycji: 2011-01-17 o 16:34 |
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem troszkę zawiedziona ....10 miesiecy za taki czyn to trochę mało..
no ale dobre i to. |
|
|
|
#1678 |
|
Raczkowanie
|
Jak to??? Powinni co najmniej 2 lata dostać za psa i jeszcze jakiś wyrok za zniszczone samochody (recydywa). Jeśli nie dają maksymalnego wyroku za takie bestialstwo, to co trzeba zrobić żeby te 2 lata dostać???
|
|
|
|
#1679 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale 10 mc w zawieszeniu czy bez?
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Bez zawieszenia.
Nawet roku nie dostali. Az sie noz w kieszeni otwiera. Co za kraj... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzaki w potrzebie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

najlepiej tak tłumaczyć...najlepiej.
przecież to tak, jakby wprosić pedofila do przedszkola aby odpokutował swoje zachowanie z dziećmi - no masakra!
i był tak dość przekonany do wysyłania takich osób do pomocy w schronisku.

dla wszystkich zaangażowanych Wizażanek