Archiwum - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż > Zwierzaki w potrzebie

Notka

Zwierzaki w potrzebie Forum zwierzaki w potrzebie, to miejsce gdzie niesiemy pomoc zwierzętom. Tutaj dowiesz się o akcjach na rzecz zwierząt. Przeczytasz o schroniskach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 08:36   #1651
Merys
Zakorzenienie

Dot.: Zakatowanie psa huskiego w bestialski sposób

Nie beda przerywac rozprawy, sedzia chce to od razu zalatwic. Taka informacje dostalam od Pani z tv polsat.

Dziewczyny trzymajcie kciuki.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:07   #1652
Sparta
Wtajemniczenie

Również mam taką nadzieję że dostaną wyrok szybciej i najwyższy niż się spodziewają, tak aby naprawdę poczuli się beznadziejnie...już widzę rodzinę tych morderców: "mój syn jest niewinny, oni go namówili, on by czegoś takie nigdy nie zrobił, kocha zwierzęta, był pijany, nie wiedział co robi"....jasne najlepiej tak tłumaczyć...najlepiej.

Oj ja już bym sobie pogadała z dziennikarzem który by mnie przekonywał aby tacy psychopaci pracowali w azylach przecież to tak, jakby wprosić pedofila do przedszkola aby odpokutował swoje zachowanie z dziećmi - no masakra!

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:14   #1653
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaliyah1981 Pokaż wiadomość
regularkate kazdy kto twierdzi ,ze takie osoby powinny pracowac w schronisku poprostu nigdy nie byly w takim miejscu albo nie maja pojecia o rzeczywistosci ..tyle ile zwierzeta wycierpialy w wielu schroniskach w polsce z powodu personelu ,ktory mowiac dosadnie sie nad nimi zneca ..moga powiedziec tylko wolontariusze

mysle ,ze panu reporterowi mozna bylo zadac proste pytanie czy mialby przeciwko aby pedofil pracowal z dziecmi w szkole lub przedszkolu -wiadomo ,ze to absurdalny pomysl

regularkate nic sie nie martw jestes swietna dziewczyna i nikt nie bedzie mial pretensji
Macie rację co do tego porównania z pedofilią, niestety w czasie rozmowy nie przyszło mi to na myśl. Pan reporter stał ostro na stanowisku, że agresja rodzi agresję, a miłość rodzi miłość i był tak dość przekonany do wysyłania takich osób do pomocy w schronisku.

Dziękuję za miłe słowa, Aaliyah

Merys, świetnie, że masz informacje, że proces dziś ma szanse się zakończyć. Dobra informacja z rana!

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:26   #1654
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Macie rację co do tego porównania z pedofilią, niestety w czasie rozmowy nie przyszło mi to na myśl. Pan reporter stał ostro na stanowisku, że agresja rodzi agresję, a miłość rodzi miłość i był tak dość przekonany do wysyłania takich osób do pomocy w schronisku.
bo tak jest z tymi pedofilami...nie można wysyłać złych ludzi tam, gdzie sieją zło...miłość rodzi miłość? to jak taki sadysta może pokochac zwierzę jak ono dla niego nic nie znaczy? Czego się nauczy taki sadysta w schronisku? Niczego? będzie się mśćił na tych zwierzętach bo "przez nie tu siedzi" - proste

Szkoda słów, może niektórzy przechodzą resocjalizację ale ja wierzę głęboko że źli i chorzy ludzie się nie zmieniają....

Stary 2011-01-17, 10:34   #1655
Merys
Zakorzenienie

Ja rowniez rozmawialam z Panem z TVN'u w tej sprawie.
Tak jak Regularkate, chcialam go przekonac, ze wysylanie takich ludzi do schronisk nie ma zadnego sensu. Nagle nie pokochaja zwierzatek, bo musza czyscic im klatki... a juz kompletna bzdura jest, ze pojawi sie w nich empatia. Mlodego czlowieka mozna przekonac, mowie tutaj o dzieciach w granicach do 16 lat. Oni ciagle sie ucza, a dorosly facet?
Tez nie moglam przekonac Pana reportera, a przekrzykiwac go nie mialam zamiaru. Widac obrali jakis plan i beda sie go trzymac. Nie spodziewali sie tylko, ze ludzie beda mieli inne zdanie.

Co do sprawy z pieskiem potraconym na torach.
Wyslalam maila do OTOZ Animals, aby pomogli wytoczyc proces temu zwyrodnialcowi. Jesli sie zgodza, to zabiore sie za petycje.

Ps. A polska prokuratura sie zalamuje, zero logiki. Oni tam chyba tylko paragrafami zyja. I to ma byc prawo?
Stary 2011-01-17, 10:44   #1656
Sparta
Wtajemniczenie

Dokładnie, widzę że mamy takie same zdanie
Ja mam wrażenie że w Polsce prawo nie istnieje, czy zabiją człowieka, czy ktoś jedzie po pijaku i potrąci kogoś śmiertelnie, czy znęca się nad żoną, dzieckiem lub innym członkiem rodziny, maltretuje w okrutny sposób zwierzęta i TAK DOSTANIE ZAWIASY I TAK - MASAKRA acha zapomniałam dodać że MOŻE dostanie grzywnę - szok

Stary 2011-01-17, 11:19   #1657
valtiel
Raczkowanie

nie znamy ich danych osobowych? tym panom należy się niezły w******* (najlepiej do urwania łba włącznie), 2 lata to jakiś żart.

//nvm, wyszukałam sobie w temacie te dane powinno się upublicznić gdzieś, żeby każdy mógł sobie obejżeć.

Edytowane przez valtiel
Czas edycji: 2011-01-17 o 11:32
valtiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:41   #1658
niunialalunia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Jezeli chcialybysmy wziac sie za nowelizacje ustawy o ochronie zwierzat, musialaby to byc bardzo zorganizowana akcja. Od momentu zarejestrowania takiej inicjatywy spolecznej do czasu zlozenia jej do trybunalu konstytucyjnego jest tylko 90 dni. Ponad to, potrzebne sa zgody prezydentow miast na prowadzenie takich akcji.
Mowiac w skrocie, musialybysmy ostro spiac posladki, zeby to wypalilo.
Przydalaby sie oczywiscie jakas profesjonalna pomoc z zewnatrz. Jakis znajomy prawnik, radca... ktos kto ogarnie wszystko, doradzi, wniesie poprawki. Mial ktos z was juz doczynienia z projektem nowelizacji?
Trzeba cos zrobic, poki ludzie sa poruszeni i bombardowani ze wszystkich stron doniesieniami i reportazami o bestialstwie.

Co do tematu watku, ehhh jutro juz rozprawa. Miejmy nadzieje, ze sedzia skorzysta w calosci z tego na co pozwala mu prawo.
Oby im sie nie upieklo, bo badz co badz, ale moze dojsc do samosadu.
Wiecie na co się porywacie?
Widzę, ze nie.
Na początek: Trybunał Konstytucyjny służy do badania hierarchicznej zgodności norm prawnych, a więc rozstrzyganie o tym, czy normy prawne niższego rzędu są zgodne z normami prawnymi wyższego rzędu (a zwłaszcza z konstytucją), i w miarę potrzeby eliminowanie norm niezgodnych z systemu obowiązującego prawa.
Obywatelski projekt ustawy wnosi się do Marszałka Sejmu.
niunialalunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:50   #1659
Merys
Zakorzenienie

Dziekuje za informacje.
Wiemy, ze czeka nas bardzo duzo pracy, ale warto.
Mam dosyc siedzenia i biadolenia, mamy demokracje, wiec trzeba to wykorzystac. W koncu to MY tutaj mieszkamy i zyjemy.
Stary 2011-01-17, 11:54   #1660
Jula84
Wtajemniczenie

Ciekawe czy rozprawa już się zakończyła... ?

Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:10   #1661
karolynka90
Zakorzenienie

Wiadomo coś w sprawie wyroku? O której miała być rozprawa?
Stary 2011-01-17, 12:14   #1662
valtiel
Raczkowanie

wyrok i tak chyba od razu nie zapadnie, nie podniecajcie sie tak.

dobra pozbierałam te dane personalne z tematu i mam tak:
goście od huskiego:
Piotr Borowy, 23 lata, Lipnica Mała
Piotr K, 19 lat,
Krzysztof T, 18 lat,

koleś od torów:
Maciej Chmielewski, 22 lata, Olszówka

nie znacie jeszcze tych dwóch gości od haszczaka?? jeśli ktoś ma te nazwiska to plz dajcie
valtiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:32   #1663
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez valtiel Pokaż wiadomość
wyrok i tak chyba od razu nie zapadnie, nie podniecajcie sie tak.

dobra pozbierałam te dane personalne z tematu i mam tak:
goście od huskiego:
Piotr Borowy, 23 lata, Lipnica Mała
Piotr K, 19 lat,
Krzysztof T, 18 lat,

koleś od torów:
Maciej Chmielewski, 22 lata, Olszówka

nie znacie jeszcze tych dwóch gości od haszczaka?? jeśli ktoś ma te nazwiska to plz dajcie
A nie przypadkiem Wojtek?

Stary 2011-01-17, 12:59   #1664
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje za informacje.
Wiemy, ze czeka nas bardzo duzo pracy, ale warto.
Mam dosyc siedzenia i biadolenia, mamy demokracje, wiec trzeba to wykorzystac. W koncu to MY tutaj mieszkamy i zyjemy.
Dokładnie, ciężka praca zawsze ma swoje sukcesy i ja jestem za każdą, nawet najmniejszą akcją aby ich wszystkich postawić przed sąd!

Stary 2011-01-17, 13:48   #1665
trinity124
Raczkowanie

GG do trinity124

Dziewczyny,

Pojawiają się pierwsze informacje o rozprawie...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1b9de
trinity124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 13:49   #1666
csylwiac
Raczkowanie

Dot.: Dalmatyńczyki w Potrzebie - ile kropek tyle nieszczęść!

Jest tyle nowych psow ze nawet nie mam sily ich przyklejac tu

Dalmatyńczyki w Potrzebie - ile kropek tyle nieszczęść!
csylwiac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 13:55   #1667
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Również mam taką nadzieję że dostaną wyrok szybciej i najwyższy niż się spodziewają, tak aby naprawdę poczuli się beznadziejnie...już widzę rodzinę tych morderców: "mój syn jest niewinny, oni go namówili, on by czegoś takie nigdy nie zrobił, kocha zwierzęta, był pijany, nie wiedział co robi"....jasne najlepiej tak tłumaczyć...najlepiej.

Oj ja już bym sobie pogadała z dziennikarzem który by mnie przekonywał aby tacy psychopaci pracowali w azylach przecież to tak, jakby wprosić pedofila do przedszkola aby odpokutował swoje zachowanie z dziećmi - no masakra!
o pan redaktorek nawet jednego dnia w schronisku nie spdzil gdyby pomagal tam na codzien ,poswical cale swoj czas ,sily i energie na to aby midzy innymi walczyc z takimi pracownikami schronisk a nie oszukujmy sie ponad polowa personelu do milosnikow zwierzat nie nalzy to moze by takich glupot nie pisal ..mam kilkanascie rportazy na ten temat jaki to personel jest zatrudniany ale juz nie dam rady dzis wstawic moze poznij ale ten filmik chyba mowi sam za siebie ..a ja takich akcji widzialam bardzo wiele wiec .....

dla przypomnienia bo juz chyba kiedys wstawialam tutaj link do tego filmiku

Wlekli potrąconego kundelka (taki personel jest nadal w wielu polskich schroniskach)

http://interwencja.interia.pl/news?inf=1409477

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Nie beda przerywac rozprawy, sedzia chce to od razu zalatwic. Taka informacje dostalam od Pani z tv polsat.

Dziewczyny trzymajcie kciuki.
dobrze by bylo mam nadzieje ,ze to nie bedzie sie przeciagac w nieskonczonosc ..ale obawiam sie ,ze chyba nie skonczy sie to na jednej rozprawie

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość

Dziękuję za miłe słowa, Aaliyah

Merys, świetnie, że masz informacje, że proces dziś ma szanse się zakończyć. Dobra informacja z rana!
no litosci moze pan rdaktor ruszyl by swoje szanowne 4-ry litery i spedzil kilka dni w schronisku aby pomoc wolontariuszom ..przy okazji popatrzyl na to jak obchodza sie z zwierzetami pracownicy ...bo niestty ale kulawo z tym bywa po dzis dzien ...zal mi takich ludzi i takiego podejscia gowno widzieli ,gowno wiedza a wszystko najlpiej wiedza

no to idac jgo tokiem myslnia pedofilom tez trzeba pozwolic na prace z dziecmi ..agresja nic nie da milos ..ulczy -pajac jedyn co mi sie nasuwa

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
bo tak jest z tymi pedofilami...nie można wysyłać złych ludzi tam, gdzie sieją zło...miłość rodzi miłość? to jak taki sadysta może pokochac zwierzę jak ono dla niego nic nie znaczy? Czego się nauczy taki sadysta w schronisku? Niczego? będzie się mśćił na tych zwierzętach bo "przez nie tu siedzi" - proste

Szkoda słów, może niektórzy przechodzą resocjalizację ale ja wierzę głęboko że źli i chorzy ludzie się nie zmieniają....
dokladnie

mam kilkanascie reportazy na temat juz panujacej zlej sytuacji zwierzat w polskich schroniskach -i traktowania przez miedzy innymi ludzi tam pracujacych zwierzate, wystarczy przebywac tam a czlowiek sam widzi to na wlasne oczy ...na forum dogo setki takich tematow ..to nie fikcja to prawda ..straszna niestety.
Jst odstek schronisk gdzie pracuja naprawde swietni ludzie ,ktorzy zareaguja jesli np pracownik kopnie psa lub wlecze go na chwytaku po bruku rozcinajac przy tym cala skore na szyji ale sa i tacy ,ktorzy udadza ,ze nie widza lub maja to gdzies..i co ??co bedzie jesli ci degeneraci trafia wlasnie do takiego schroniska????redaktorek mysli wogol???

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Ja rowniez rozmawialam z Panem z TVN'u w tej sprawie.
Tak jak Regularkate, chcialam go przekonac, ze wysylanie takich ludzi do schronisk nie ma zadnego sensu. Nagle nie pokochaja zwierzatek, bo musza czyscic im klatki... a juz kompletna bzdura jest, ze pojawi sie w nich empatia. Mlodego czlowieka mozna przekonac, mowie tutaj o dzieciach w granicach do 16 lat. Oni ciagle sie ucza, a dorosly facet?
Tez nie moglam przekonac Pana reportera, a przekrzykiwac go nie mialam zamiaru. Widac obrali jakis plan i beda sie go trzymac. Nie spodziewali sie tylko, ze ludzie beda mieli inne zdanie.

Co do sprawy z pieskiem potraconym na torach.
Wyslalam maila do OTOZ Animals, aby pomogli wytoczyc proces temu zwyrodnialcowi. Jesli sie zgodza, to zabiore sie za petycje.

Ps. A polska prokuratura sie zalamuje, zero logiki. Oni tam chyba tylko paragrafami zyja. I to ma byc prawo?

mam nadzieje ,ze nikt ni wpadnie na tak ''genialny ''pomysl Merys az strach sie bac
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:34   #1668
Sparta
Wtajemniczenie

Mało informacji...ale już się bronią że jechali 30km/h, jasne ! gorąco się zrobiło to teraz wymigują się jak się da, chcieli aby pis pobiegł za samochodem - kto w to uwierzy? dzieci w to nie uwierzą nawet , masakra

Stary 2011-01-17, 14:43   #1669
Merys
Zakorzenienie

Totalne bzdury, Boze widzisz a nie grzmisz...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019401,...b9df&_ticrsn=5
Stary 2011-01-17, 14:45   #1670
trinity124
Raczkowanie

GG do trinity124

Ehh straszne jest to, że ja, taki prawniczny laik czułam, że taką przyjmą linię obrony pt. "Chcieliśmy by sobie pobiegał".
Wiadomo, że to ściema, ale pijaczny i bandyci też dostają jakiś obrońców, choć nie wiem co tu bronić
Ciekawe czy powiedzą dziś w Faktach o wyroku...
trinity124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:58   #1671
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trinity124 Pokaż wiadomość
Ehh straszne jest to, że ja, taki prawniczny laik czułam, że taką przyjmą linię obrony pt. "Chcieliśmy by sobie pobiegał".
Wiadomo, że to ściema, ale pijaczny i bandyci też dostają jakiś obrońców, choć nie wiem co tu bronić
Czytam właśnie wp.pl - właściciel psa tłumaczy że był tak pijany że nie pamięta zdarzenia.... no po prostu skandal! najłatwiej zwalić na alkohol!

Stary 2011-01-17, 15:50   #1672
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trinity124 Pokaż wiadomość
Słyszałam, że niby mają mówić.

Żeby nie skończyło się tak jak zawsze, czyli wyrok w zawiasach plus śmieszna grzywna

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:02   #1673
sweetish
Zakorzenienie

Trzymam kciuki, żeby dostali najwyższą karę.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:05   #1674
Sparta
Wtajemniczenie

Wszyscy trzymamy, niecierpliwię się...oby byla kara - 2 bite lata w więzieniu

Stary 2011-01-17, 16:05   #1675
Jula84
Wtajemniczenie

Mogę się mylić, zle z tego co wiem dokonanie czynu zabronionego pod wpływem alkoholu nie jest okolicznością łagodzącą, tylko wręcz przeciwnie...

Dziewczyny obejrzyjcie filmik http://www.tvn24.pl/-1,1689696,0,1,u...wiadomosc.html

Jestem jeszcze tylko ciekawa jednego: CO RODZICE tych s****y***ów na to wszystko. Z pewnością muszą być dumni ze swoich pociech. W końcu cała Polska się dowiedziała o ich czynie.
Mam nadzieję, że jak będzie już po wyroku i nie daj Boże będzie łagodny - to odczują w "inny" sposób to co zrobili - ze strony ludzi, którzy pragną sprawiedliwości w tej sprawie.

Edytowane przez Jula84
Czas edycji: 2011-01-17 o 16:09
Stary 2011-01-17, 16:19   #1676
balletoevs
Zakorzenienie

Przed chwilą na TVN podali, że zostali skazania na 10 miesięcy więzienia
PS. dobra robota z petycją dla wszystkich zaangażowanych Wizażanek

Edytowane przez balletoevs
Czas edycji: 2011-01-17 o 16:34
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:32   #1677
sweetish
Zakorzenienie

Jestem troszkę zawiedziona ....10 miesiecy za taki czyn to trochę mało..
no ale dobre i to.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:33   #1678
Jasmin85
Raczkowanie

Jak to??? Powinni co najmniej 2 lata dostać za psa i jeszcze jakiś wyrok za zniszczone samochody (recydywa). Jeśli nie dają maksymalnego wyroku za takie bestialstwo, to co trzeba zrobić żeby te 2 lata dostać???
Jasmin85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:35   #1679
Jula84
Wtajemniczenie

Ale 10 mc w zawieszeniu czy bez?

Stary 2011-01-17, 16:41   #1680
Merys
Zakorzenienie

Bez zawieszenia.
Nawet roku nie dostali. Az sie noz w kieszeni otwiera. Co za kraj...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzaki w potrzebie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości