![]() |
#631 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poleć mi jakąś książkę!
Cytat:
![]() Ale dziękuję Ci serdeczne za pomoc. Może kiedyś kupię tą książkę komuś innemu ![]() Dalej jestem otwarta na propozycje, bo nie mam za bardzo pomysłu ![]() Sparks odpada, bo oglądała wiele jego ekranizacji. Edytowane przez Karaluszysko Czas edycji: 2011-01-07 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Raczkowanie
|
Kurcze, to wybacz... ale palnęłam. A może coś typu "Diabeł ubiera się u Prady"? Moja siostra, która właśnie ma 17 lat wspominała ostatnio, że czyta Kinga, podobnie większość osób z jej klasy... ale domyślam się, że dziewczynie przydałoby się coś lekkiego... a może Krystyny Sisickiej "Ludzie jak wiatr"?
![]()
![]() |
#633 |
Wtajemniczenie
|
vinnet, dziękuje! na pewno wypożyczę, wydaje się być naprawdę fajna
![]()
![]() |
#634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za tytuły, będę je miała na oku ![]() A co do Kinga to raczej nie jej klimaty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Raczkowanie
|
Ej, dziewczęta, a nie sądzicie, że fajnie byłoby mieć taki zakątek, gdzie mogłybyśmy opisywać co np aktualnie czytałyśmy/oglądałyśmy i jakie wiążemy z tym wrażenia?
![]() ![]() Jestem tutaj dosyć krótko, by orientować się, czy coś takiego jest, ale pomyślałam, że byłoby przyjemnie ![]()
![]() |
#636 |
Rozeznanie
|
Ja polecam wszystko co Hrabala
![]() i stronę www.biblionetka.pl Można tam sobie stworzyć mały katalog swoich książek, każdą przeczytaną ocenić. Jak masz odpowiednio wiele ocen (minimum 25) to można korzystać z propozycji. Serwis analizuje twoje oceny i porównuje je z ocenami innych użytkowników i wypluwa tytuły, które mogą się spodobać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Karaluszysko, w sumie to i ja mam 17 lat, ale nie wiem co mogłoby się spodobać Twojej kuzynce... Może jakiś romans? Np. Nora Roberts, ja ją lubię ![]() ![]() ![]()
i'm in the middle of nothing and it's where i want to be. Edytowane przez dominikahh Czas edycji: 2011-01-07 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
Właśnie widziałam D, że są takie wątki, ale nie chodzi mi oto, aby każda z nas wymieniała co oglądała, bo takie często bez emocji jak gra w kojarzenia. Odbywa się bez komentarzy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#639 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#640 |
Raczkowanie
|
No to już jest
![]() ![]() "Zakątek pasjonatek", blado wygląda, ale może w oczy się rzuci^^
![]() |
#641 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() vinnet jest trochę takich wątków na Wizażu i nie wiem, czy nie uznano by go za dubla i nie usunięto. Edit: Aaa, widzę, że już założyłaś ![]() ![]() Edytowane przez Karaluszysko Czas edycji: 2011-01-08 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 | |
Zadomowienie
|
Jeszcze raz chciałabym wrócić do poleconych mi książek
![]() Cytat:
![]() Myślałam, że nie spodoba mi się realizm magiczny. W powieści jednak wszystko ma swoje miejsce i swój sens (wcześniej wydawało mi się, że nie będę umiała połączyć wydarzeń świata magicznego i realnego). Dom dusz czytało mi się bardzo dobrze i szybko. Świetnie napisana powieść. Jedynie niemile rozczarowało mnie zakończenie - chodzi mi o sens, jaki autorka nadała zdarzeniom w powieści (nie to, jak się potoczyła sama historia). ![]() Teraz zacznę trylogię Larssona (upolowane w bibliotece), a później pewnie coś Allende ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Zadomowienie
|
Dziwuszki, jeśli podoba się Wam "tasiemiec familijny" w stylu "100 lat samotności" to sięgnijcie po "Krystynę, córkę Lavransa" (koszmarny tytuł, ale zawartość cudowna). 3 tomy w których opisane jest życie tytułowej bohaterki (dzieciństwo, potem ślub z fajnym facetem, jakaś wojna w tle, na koniec... a nie powiem co). Akcja dzieje się w średniowiecznej skandynawi. Chyba podobne do "Przeminęło z wiatrem", ale nie czytałam więc nie mogę bezpośrednio porównać.
Ja poproszę o książkę o jakiejś inspirującej kobiecie. Mam na myśli np. muzę malarza, jakąś babeczkę, która była hitem jakiejś epoki. Coś jak Dora Maar (inspiracja Picassa) albo żona Modiglianiego, którą portretował, naczelna magazynu Vogue, Isadora Duncan albo ... no nie wiem. Ktoś trochę mniej znany, a wart uwagi. Biografia kobiety z krwi i kości. Dziękuję za uwagę.
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2011-01-10 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Przyczajenie
|
Dla zakochanych
Witam,
szukam propozycji książek, w których znajdują się najpiękniejsze wyznania miłosne oraz gra słów między kochankami czyli flirt ![]()
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla zakochanych
nie wiem o jakie książki Ci chodzi, ale o miłości i bardzo fajna jest "Oskar i Pani Róża"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
'I wciąż ją kocham'
![]()
![]() |
![]() |
#648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wyznania miłosne oraz gra słów między kochankami czyli flirt Oskar i Pani Róża? My aby na pewno czytałyśmy tę samą książkę? ![]() Może Samotność w sieci, Wiśniewskiego. Moim zdaniem przereklamowana, ale bez wątpienia wpisuje się w Twoje wymagania. Nie czytam tego typu książek, więc nie mogę zbyt wiele doradzić. Edytowane przez 0luuun Czas edycji: 2011-01-17 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Polecisz mi książkę?
Witam Was drogie wizażanki
![]() ![]() Interesuję się książkami typu. "Kwiat Pustyni", "My dzieci z dworca zoo", "Ćpun" , "Dobranoc Słonko" itp, czyli najczęściej opatych na faktach, opowiadających w dosyć wstrąsający/kontrowesyjny sposób o życiu ludzi ![]() Dziękuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Zadomowienie
|
Dot.: Polecisz mi książkę?
Polecam Kwiaty na poddaszu Virgini Andrews
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
Mogą Ci się spodobać:
Mende Nazer - "Niewolnica" Zoja, John Pollain, Rita Cristofari - "Wszystkie jesteście niewierne" Mian Mian - "Cukiereczki" Tomasz Piątek - "Heroina" Avery Corman - "Kramer kontra Kramer" Cameron White - "Diler" Janet Fitch - "Biały Oleander" Hubert Selby Jr - "Requiem dla Snu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Jestem synem księdza - Janicke
Ukradziona twarz - Latifa Sabatina - Sabatina James W niewoli algierskiego prawa - Brahini Afganka - Schefter Karla Biała Masajka Ela, dziewczyna, która przeszła piekło - Nina Rucker jak mi się coś jeszcze przypomni, to napiszę ![]()
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
to ja w 2 strone powiem
![]()
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
też lubię takiego typu książki,pewnie chętnie coś z tego przeczytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Wtajemniczenie
|
Anny Onichimowskiej Hera moja miłość i Lot komety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Rozeznanie
|
Dopiszę jeszcze:
Złota klatka - Choga Regina Egbeme Fatwa: Życie w nieustannym zagrożeniu - Jacky Trevane ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolina Otwinowska, Agnieszka Mazur "Dieta (nie) życia" Wiktoria Zender "Strefa cienia" Na razie tyle przychodzi mi do głowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Może "Przeklinam cię, moje ciało" W. Lachowicz- o anoreksji, autentyczna historia.
Poza tym: Brudny dotyk- o molestowaniu Nić Ariadny - czasy wojny Tylko razem z córką Chiński kopciuszek
![]() |
#660 |
stary jednooki dachowiec
|
Kiedyś byłam księżną. Poruszająca autobiografia kobiety, która wyszła za mąż za malezyjskiego księcia i wyjechała do jego kraju. Zderzenie z zupełnie innymi, okrutnymi realiami, w świecie, w którym kobiety traktowane są zupełnie inaczej.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.