|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
![]() Cytat:
Dopiero będzie ból jak będę musiała wrócić do pracy ![]() Ja ogólnie też bardzo lubię eksperymentować w kuchni, no ale teraz wiesz, hormony i te sprawy A makarony uwielbiam ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
Ogólnie to dla mnie to wszystko jest nowe i fajne jednocześnie, także na razie mam jeszcze fazę ekscytacji. I mam świadomość tego, ze jak w każdej pracy - pracować uczymy się na miejscu, bo każdy zakład pracy, każda szkoła w tym przypadku rządzi sie swoimi prawami i zasadami Ale mi narobiłaś smaka na ten makaron z sosem Jutro chyba zrobię |
|||
|
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
ogólnie to 3latkom się jeszcze pozwala bo mogą mieć wady wymowy związane z ich wiekiem teoretycznie dopiero 4 latki zaczynają być objęte opieką logopedy no chyba że u 3 latka już wiadomo że to nie rozwojowe a po prostu wada... ale masz racje ja też to widzę że jest coraz mniej dzieci mówiących poprawnie... z tego co mnie mówiono jedną z przyczyn np seplenienia jest długotrwałe jedzenie papek -dokładniej mówiąc nie gryzienie, bo dziecko nie gryząc nie ćwiczy mięśni w około ust przez co buzia ciągle jest nie domknięta i dziecko zaczyna seplenić... i dlatego niby w 7mce się jeszcze rozdrabnia pokarm ale już mają być kawałki do nauki gryzienia a nie wszyscy rodzice tak robią, najlepiej zmiksować nakarmić i heja... a tu jednak powinno się dać coś do rączki do pogryzienia itd itd... no ale to tylko jedna z przyczyn.. a dzieci z wadami coraz więcej... ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
świetne podejście ![]() aaaaaa makaron rewelacja polecam
|
|
|
#3993 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
wy tu tak o słodkosciach i jedzeniu a ja na dieeeeeeeeeeeecie ja własnei wróciłam z wycieczki z krakowa a dokładnie z kalwariiiii kupiłam posciele do łóżeczka i troche innych duperelek jak mowi moj mężul...i nie mogłam sie oprzec kupiłam przecudną zieloną żyrafe pluszakową![]() i oczywiscie nei omieszkałam sie obrazic na męża bo mi nie pozwolił kupic koszykow wiklinowych ehhhhh ja to uwielbiam balerinki no ale cóż jak sie ma noge 34 to nei ma wielkiego wyboru co wiecejkupuje je na stoiskach dziecięcych![]() Ania ja brałam kiedys sejsje i inne takie wzmacniające pamięć ale nigdy nei odczułam zeby cos pomogło
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czytam Was i czytam i nie wiem co piszecie
nie umiem się skupić bo... coś/ ktoś mi łazi po głowie ale to nie temat na główny Jedyne co doczytałam to temat stringów: ja je kocham. nie lubię za to majtasów katolickich jak to kiedyś mi się nazwa przyjęła cieszę się, że smakuje
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu, trzymam kciuki
![]() Co do mamy niewyraźnie mówiących dziewczynek, to zachowanie kompletnie bezmyślne. Krzywdę robi dzieciaczkom... Martucha, a właśnie się miałam pytać czyś już książkę dostała ![]() Myśmy też ostatnio zasmakowali w makaronie z brokułami i sosem śmietankowym Zaś będzie w tym tygodniu A dziś na kolację...zapiekanka z makaronem Ktosiu, ja też tak miałam jak szłam na l4, a tu dni umykały szybciutko. A jak urodził się mały, to się zastanawiałam co ja robiłam na L4 jak jeszcze byłam w ciąży |
|
|
|
#3997 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi zaraz napiszę
na razie zbieram mysli hehe
|
|
|
|
#3999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo co innego, jeśli dziecko mówi, ale sepleni, albo nie mówi, bo jest nieśmiałe, a co innego jak te dzieciaczki mówią tak jakby własnym językiem. Wiesz, tak jak małe dziecko co się dopiero uczy mówić i mówi trochę normalnie a trochę po swojemu.A z tym seplenieniem to się zgadzam. Zresztą wydaje mi się, ze wielu rodziców idzie teraz na łatwiznę, nie mają czasu na rozmowę z dzieckiem, na jakąś kreatywną zabawę, no to skąd kurcze dziecko ma potem umieć mówić ![]() Cytat:
Co do l4 to teraz staram się napawać tym wolnym czasem, bo potem jak się małe urodzi to na początku może być różnie Chociaż dni będą długie, to może to coś da
|
||
|
|
|
#4000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lazienka ktora zrobilismy na dole jest bardziej nowoczesna niz ta na gorze Cytat:
![]() Madzia - a o kim Ty tak myslisz co? ![]() Gucia - super ze z mezem sie pochodziliscie Rybulka - ja bym chetnie zaglosowala ale nie moge ![]() klion - bardzo ladny kolorek
|
|
|
#4001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Ci się udało! jak zrobiłam za pierwszym razem to się nie przekonałam, a później jakiś m-c później tak mi się za chciało, że teraz w zasadzie nie ma tygodnia żeby nie było tuńczyka ![]() Cytat:
|
|
#4002 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki!
ja właśnie skończyłam pichcić, od przedpołudnia siedziałam w kuchni i upiekłam 4 ciasta, zrobiłam poncz owocowy i sałatkę z białej kapusty(musi sie zamarynować dlatego dzień wcześniej).Teraz mam chwilkę relaksu z wami
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
rybkę też uwielbiam! robiłam pstrąga, a Ty jaką rybkę polecasz? My ostatnio robiliśmy schab z warzywkami i na wywarze robiliśmy sos. Dopiero zaczynam i w tym tygodniu będę robić pulpeciki na parze z sosem z pieczarkami i papryką to dam znać jak wyszło
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- a jak robisz te pulpeciki?
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() skoro mowa o jedzonku to własnie na kolację robię zapiekankę z pieczarkami i parówkami i cebulką i serkiem tą robię pierwszy raz więc nie wiem jaka wyjdzie ale jeszcze nie wstawiam bno męża nie ma. tylko pokroiłam wszytsko i podsmażyłam
|
|
|
|
#4006 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia pstrąga?
mamy tu niedaleko smażalnię, latem czasem tam jedziemy, rybki maja wyśmieniteŻabcia zobaczymy czy gościom będzie smakować hmm laski jak sie to pisze bo teraz się tak zastanawiam, gościom będzie smakować czy smakowało?
|
#4007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Z kuchnią wszystko się wyjaśniło,drzwiczki podobno zniszczyły się w trakcie transportu a zlew musi przyciąć.Tylko nie rozumiem dlaczego nam tego nie powiedział....Grunt ,że wszystko wyjaśnione!W czwartek ma dokończyć.Za tydzień we wtorek mają przyjechać schody. Cytat:
![]() Cytat:
te srebrne reflektorki lepeij wyglądają na żywo1.stojąca do salonu 2.do kuchni 3.kilka takich samych do różnych pomieszczeń tanie były więc na początek ok![]() 4.korytarz Cytat:
o to nieźle zaszalałaś
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-01-17 o 18:43 |
|||
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dodajesz jeszcze makaron? napewno bedzie
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Mona_ja jeżeli chodzi o to smakować... To jak chcesz napisać : Mam nadzieję że gościom będzie smakować. Albo : Mam nadzieję że gościom smakowało. Smakować będzie ale smakowało na wczorajszej kolacji. Chyba dobrze piszę chociaż teraz to mogę różnie kojarzyć...mózg w ciąży
czasami zastanawiam się nad takimi głupotami że szok.
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki w k. jeszcze coś dopisałam
Cytat:
jejku jak mi się teraz makaronu zachciało z tuńczykiem albo tego z brokułami i serem pleśniowym o ja, o ja ..... w sobotę chyba zrobię |
|
|
|
|
#4012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasami muszę sobie cos zapisać i porównać jak to wygląda na piśmie, za to mój mąż to kurde nie robiący błędów człowiek. On zawsze wszystko wie
|
|
|
|
#4014 | ||||
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę
Cytat:
ja jak tam jadę to wyjść nie umiem, jak widzę już że koniec to wracam i patrzę co jeszcze kupić mam pełno pierdół, lampę ach kocham ten sklep Cytat:
eh dzieci nie mam mam tylko jedno TŻ Cytat:
no ja tylko słyszę jak TŻ w łazience używa a tak się zapierał rękami i nogami Cytat:
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
kurde zapowiadal sie taki fajny dzien .. a teraz zlapalam dola
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupiłam bilety powrotne
zabcia co sie dzieje? Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-01-17 o 19:55 |
|
|
|
#4017 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ dzis pomalował jedna sciane, jutro jade zobaczyc jak mi sie ten kolor widzi ![]() Cytat:
co do zdrobnien moja koleżanka zawsze mówi do mnie no to tuptamy Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem co ja mam z tym zielonym ![]() oj dzisiaj na dworze było super, normalnie wiosna Cytat:
ja mam egzamin w lutym Cytat:
ja to się zawsze dziwnie czuje jak trafiam na dzieci, ktore ciezko zrozumiec (z róznych przyczyn). Boje sie by nie sprawic im tym przykrosci Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia co sie stało??
Atomufka no to wielkie odliczanie rozpoczęte
|
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
ale Ci fajnie!!!!
my 4 marca bedziemy bawic na imprezie ![]() Ehh szkoda gadac dziewczyny 3 razy w tyg ( czasem potrzebuja mnie tylko 2 razy w tyg ) pracuje opiekujac sie dwojka dzieci 18miesiecy i 3 latka .. w srody chodzilam do takiej 88letniej babci jej pomagac w zakupach , jezdzilam z nia do lekarza itp takze tylko poniedzialki mialam wolne .. ta babcia chciala zebym dla niej wiecej pracowala ale ja wczesniej zaczelam prace z dziecmi a ze rodzinka naprawde super i swietnie mi sie tam pracuje to szkoda mi ich zostawiac .. no i teraz dzwoni mi ta bacia ze .. znalazla sobie jakas pielegniarke na caly tydzien i ze niestety musi mi podziekowac .. fajnie ze tak na ostatnia chwile daje mi znac powiedziala niby ze jak nie bedzie z tej pielegniarki zadowolona to mi zadzwoni ale ja nie bede czekala ... zaczelam wlasnie wysylac wiadomosci o prace .. teraz kasa potrzebne bo wszystko idzie na dom .. a tu taka niespodzianka
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia kurcze współczuję bardzo. Mam nadzieję, że coś znajdziesz dodatkowego, bo fakt teraz liczy się dla was każdy grosz. Mam nadzieję, że brak tej pracy, az tak bardzo was nie osłabi finansowo??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

gorzej jakby chciała o coś zapytać

Jutro chyba zrobię 

a dokładnie z kalwariiiii
Zaś będzie w tym tygodniu
Bo co innego, jeśli dziecko mówi, ale sepleni, albo nie mówi, bo jest nieśmiałe, a co innego jak te dzieciaczki mówią tak jakby własnym językiem. Wiesz, tak jak małe dziecko co się dopiero uczy mówić i mówi trochę normalnie a trochę po swojemu.

chyba z notatek nie wyjde przez najbliższe 3 tygodnie na 27 stycznia nan ustny egz z zarządzania w admin., a 5 lutego z logiki prawniczej, i oba musze wykuć na pamięć Kupiłam sobie dzisiaj sesje w aptece ale nie wiem czy zadziała bo nigdy tego nie brałam jeszcze. A wy brałyście to? działa?
powiedziala niby ze jak nie bedzie z tej pielegniarki zadowolona to mi zadzwoni ale ja nie bede czekala ... zaczelam wlasnie wysylac wiadomosci o prace .. teraz kasa potrzebne bo wszystko idzie na dom .. a tu taka niespodzianka