|
|
#4951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Dziewczyny, super wiadomości z Waszych wizyt! Dzidzie rosną zdrowo, a to najważniejsze
.Cytat:
Mnie nadal się nie chce, aż mi żal męża .
|
|
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Super, że u Was wszystko dobrze, wizyty, usg i inne
za każdym razem jak wchodzę was podczytać to się boję... a tu na szczęście same dobre wiadomości No i niedługo druga część wątku
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-01-17 o 19:27 |
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
A moja dzisiejsza wizyta tak średnio zadowalająca, bo nie miałam USG i nie mogłam się upewnić że z serduszkiem wszystko ok
![]() Ta nowa lekarka do której poszłam nie robi dopochwowego, a u mnie jeszcze ciąża za mała, żeby było widać przez brzuch. Tak więc dopiero na środę się zapisałam na pełne USG, bo po tych ostatnich historiach wariuję z niepokoju :/ Powiedziała tylko po badaniu manualnym, że macica baaardzo spulchniona, więc pewnie dziecko rośnie ![]() A w ogóle z tymi badaniami USG, to już zgłupiałam do reszty. Mój dotychczasowy gin mówił, że można robić przy każdej wizycie, nic się złego nie stanie, bo nigdy żadne badania nie udowodniły, że to dziecku szkodzi. To tylko takie podejrzenia ludowe ![]() A ta nowa powiedziała mi dziś, że im mniej tym lepiej, bo za częste USG może szkodzić... I bądź tu mądra, kobieto w ciąży
|
#4954 |
|
BAN stały
|
Dziękuję Kmat za pamięć
Wizyte miałam dziś i właśnie wróciłam z połówkowego ![]() Moja CÓRECZKA ma się znakomicie Wazy 300 gram a termin przesunął się z 28 czerwca na 13 czerwca. Kawał baby bo nadrobiła bardzo szybko. Bardzo długo lekarz szukał tej waznej części ciała i po 25 min. w końcu miał 99% pewność i mówi,że nie może być inaczej. A łobuziara stała na główce i jeszcze się rączką zasłoniła. USG nie jest szkodliwe dla płodu!!! Mam chyba dobry dzień. Wygrałam monitor: http://allegro.pl/show_item.php?item=1407406507 Wróciłam,zaglądam a tam wygrana aukcja za takie grosze.Szok. Zanka możesz mi w pierwszym poście wpisać CÓRECZKA Izabela |
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
nerola gratuluję córeczki
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I super że znasz już płeć. Gratuluję z całego serca!
|
|
#4957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetnieże już znasz płeć i że malutka ma sie dobrze przybiegam sie przywitać po krótkiej nieobecności jakos po kolejnych poronieniach nie mogłam czytać wątku, mam juz sny że moja fasolka obumarła czasami sie zastanawiam jakie uczucie jest większe radpść z faktu że sie będzie miało dzieciątko czy strach o nie... ![]() nie ukrywam ze żyje w panice
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajnie na liście wygląda ta różowa Izabela
za niedługo cała lista zapełni się imionami maluszków
|
#4959 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek-ja miałam USG co miesiąc a nawet i częściej (bo raz zmieniłam lekarza i nowy zrobił mi kolejne usg i raz,bo byłam w szpitalu-myślałam, że się wody sączą) i dziecko jest bardzo normalne
|
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
nerola jak fajnie! Kurcze Ty już taaak daleko a my dopiero zaczelismy 14 tc
A gdzie tam połówkowe ojj... brumek ja mam usg na każdej wizycie, nie wyobrażam sobie żebym mogła pójść i nie zobaczyć dzieciątka- to po to także tam chodzę, to przecież uspokaja nas jeżeli widzimy jak się rusza, jak bije serduszko... Z tego co mi wiadomo to usg w żaden sposób nie wpływa na płód. Dzisiaj wkońcu zaczęłam coś jeść, wracam powolutku do rzeczywistości
|
|
|
|
#4961 |
|
BAN stały
|
Nerola no gratulacje !! oczekiwana cora prawie pewna
|
|
|
|
#4962 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerolka ja również gratuluję
![]() Ja padam na pysk, pewnie zaraz zasnę Trzymajcie się dziewuszki.
|
#4963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsze słyszę, że usg szkodzi . To chyba jakiś pogląd z wykopalisk jest... Ja miałam dopiero 2 wizyty, ale na każdej usg i chciałabym, żeby tak zostało. Jestem wtedy dużo spokojniejszaNerola, gratuluję córeczki
|
|
|
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4965 |
|
BAN stały
|
Dziękuję Wam
Szymon i maż byli ze mną.Ale się gapili.A T., sie zdziwił,ze miałam przeczucia na córcię. On nie wierzył jeszcze dziś. Cieszy sie jak głupi. I jeszcze mnie obgadali z lekarzem bo grabić podwórko chciałam ale ten mi łotr nie pozwolił.Nawet schylać sie po śmieci. No i mam zakaz pracy |
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola, to świetna wiadomość!
![]() Jutro będziemy w nowym wątku ![]() ja dziś z TŻem, ma zaległy urlop w tym tygodniu, więc rano pojechałam na uczelnię a potem trochę pozałatwialiśmy drobiazgów. Kupiłam body w tesco ![]() no i zrobiłam morfologię i już głupia jestem.... płytki tym razem w normie choć sporo (400..), a za dużo leukocytów i RDW-CV...? Co to jest....? zastanawiam się co to może oznaczać...
|
|
#4967 |
|
Rozeznanie
|
super Nerola - gratulacje!!! oszczędzaj się!! po co masz sobie potem pluć w brodę!!
|
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Super, ze wszystkie wiyty ok
Nerolku gratuluje córci |
|
|
|
#4969 |
|
BAN stały
|
No właśnie będę się oszczędzać.Obiecuję
![]() A T. mówi,ze teraz to będzie leżał koło nory i wył aż do 8 miesiąca. Dla bezpieczeństwa
|
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
Czułam sie dzis fatalnie, po ty jak musiałam wstac o 6.30 na badanie krwi, normalnie jakas migrena mnie dopadła, swiato razilo, glowa bolała jak diabli. Do tego jeszcze kaszel załapałam, ryczałam z bólu, wziełam apap i jak jest super! ale mam teraz wyrzuty sumienia, ze nie wolno
|
|
|
|
#4971 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka super
Wczoraj zastanawialiśmy się nad imionami. Niestety te które mi się podobają nie podobają się TŻtowi i na odwrót. Ale Gabryś/Gabrysia lubimy oboje. |
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
carmela - a ryczec z bólu wolno? opanuj sie, apap przeciez mozna...
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
tez sie dzis rno wspomogłam apapem, bo ból niesamowity, nie wiem, ciśnienie tak szaleje czy co
|
|
|
|
#4974 |
|
BAN stały
|
Widzę,za masowy ból głów nas dopadł
![]() Ja w nocy wzięłam 2 apapy a po południu znów jeden bo nie mogłam funkcjonować ![]() O tak-takiego przeczucia jeszcze nie miałam i nigdy nie kupiłam nic dziecku wcześniej niż w 7 miesiacu.A teraz mam prawie wszystko i to dla dziewczynki właśnie. Zbieram sie do łóżeczka bo rano kominiarz mnie odwiedza
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki za uspokojenie w sprawie częstego USG. Bo ja najchętniej też słuchałabym serduszka i oglądała szkraba na każdej wizycie
![]() Cytat:
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
hej ciężarówki
![]() dziewczyny gratuluję udanych wizyt ![]() nerola cudownie że będzie córa, bo chyba masz samych facetów w domu prawda? to miałaś przeczucie ![]() My jeszcze nie mamy pomysłów na imiona, tzn Tż lobbuje Lilianę jak będzie dziewczynka, ale ja jeszcze nie wiem...
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka gratuluję córci
|
|
|
|
#4978 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka, gratulacje!
Mnie tez ostatnio odwiedził kominiarz, tyle, że z totalnego zaskoczenia. Niestety wyszło tak, że przyjmowałam go w piżamie :/ O tyle dobrze, że całkiem przyzwoita była. Nie to, co gdy pękła mi rura w kuchni z rana, a z odsieczą przyszedł jakiś malarz - ja w jakiejś atłasowej kusej koszulce na ramiączkach wycierałam ręcznikami wodę z podłogi... Ale gość miał minę
|
|
|
|
#4979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście masowo...mnie od wczoraj głowa pęka. Poszłam spać z nadzieją że przejdzie, ale gdzie tam... wstałam o 6.00 bo dalej to samo
Cytat:
Tylko te dwa parametry przekroczone, reszta nawet w normach to może nie jest ze mną najgorzej ![]() Cytat:
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-01-18 o 07:18 |
||
|
|
|
#4980 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
Nerola super wieści no i Ty bądź grzeczną mamusią i słuchaj doktora i się oszczędzaj kobieto!!!! no i dla męża za takie poświęcenie ![]() w ogóle bardzo się cieszę, że wszystkie wczorajsze wizyty udane... ja idę jutro na usg bo jak byłam w zeszłym tygodniu to powiedział, że jutro będzie idealny termin żeby zrobić szczegółowe oględziny dzidzi... to czekamy do jutra..... na szczęście w zasadzie od razu po pracy mam wizyte to przeynajmniej nie będę się schizowała cały dzień tylko pół ![]() a mi się jak zwykle nie chce zaczynac roboty...ale chyba trzeba się zebrać w sobie i działać... wyznaczyli mi w końcu termin zakończenia projektu na 15 marca, więc jak wszystko będzie ok to pracuje tylko do końca marca i na l4
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

.
nie bylo sensu wszystkiego upychac w samochod

Trzymajcie się dziewuszki.

zębole