|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ja brałam mojego mężula w 2007 a wcześniej byliśmy 8 lat razem ![]() ![]() no i Taverney bravo że wszystko ok !!! ja znów przed wizytą i zaczynam już się denerwować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Andziot, ale mimo wszystko dzięki, bo ja ciągle wszystko ogarniam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ikea ma bardzo fajne rzeczy jednak tak jak andziot pisze swoje wymiary nie standard niestety. Jak położe chłopców spać,zrobie foty bębenka ![]() Jeśli chodzi o zakupy na allegro ,to nie kupowałam za wiele,wolę osobiście obejrzeć pomacać itd.Jednak zdarzyło sie kupować i nie zawiodłam się jeszcze.
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
pisałam kiedyś że uważajcie na ten kokos bo Zośce on się wygniutł (nie wiem jakie u) w miejscu główki i tyłka i tam się wgłebienie zrobiło a dałam chyba za niego 50 albo 70 zl (nie pamietam)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Brzuchatki kochane
![]() Na pocztaek chcialam Wam bardzo podziekowac za wszystkie slowa otuchy. Nizmiernie bylo to dla mnie wazne i ciesze sie, ze Was mam ![]() Dostalam dzisaj telefon od taty... babci sie polepszylo. Cud normalnie albo Ktos mnie wysluchal na gorze. Wczoraj ja jeszcze reanimowali godzine, ciotka za domem pogrzebowym sie rozgladala, lekarze krecili glowami, a Ona dzisaj sobie pogawedki ucina tak jak zawsze ![]() ![]() ![]() Lolka ja zamawialam zestaw poscieli bez lozeczka http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...327007945.html niestety nie moge nic powiedziec, bo to czeka na mnie w Polsce. Mama tam zagladala i mowi ze kolor sie zgadza [jasny bez], ale nie chciala otwierac, bo wszystko jest zgrabnie zapakowane, a ktos mi to musi przetransportowac to do Anglii. Eweska co do pudru to ja jestem zakochana w Guerlain parure aqua. Szukalam swojego KWC i ten jest jedyny. Ja mam sucha skore i zawsze mialam problem z widocznymi suchymi skorkami, ktore inne podklady podkreslaly, a Guerlain nie!
#2286 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jestesmyyy po wizycie uf uf wszystko w porzadku, kamien mi spadl z serca bo uwierzcie mi, ze przez te 3 tygodnie to prawie wylysialam
![]() ![]() ![]() ![]() anula_81 ciesze sie, ze u Ciebie tez wszystko ok, bo za duzo tych wizyt kontrolnych nie macie, 20% zwolnienia to tam naprawde u Was sa rygorystyczni, no ale wlasnie dlatego te kraje skandynawskie sa zwasze we wszystkim na pierwszym miejscu, w porownaniu tam do Ciebie to u mnie sa nieroby ![]() Dziewczonka ale super ta podkladla z ikei, ciekawe czy u mnie jest ![]()
#2287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Rozeznanie
|
Ja 14 luty 2005 r.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
Bylam dzisiaj na krotkiej wizycie u lekarza a pozniej na wyprzedazach i kupilam kilka ubranek, ale takich od 3 mies w gore bo do 3 mies dostalam ubranka od znajomych. Kupuje wersje dla chlopca bo plci niestety przed porodem nie poznam a jezeli bedzie dziewczynka to dokupie kilka rozowych ubranek. Przeczucie podpowiada, ze jednak bedzie synus i jak z brzucha panienka wyskoczy to bede bardzo zaskoczona. Czy ktoras z was zastanawiala sie nad epiduralem? Bo dzisiaj na wizycie powiedzieli mi, ze mam sie zastanowic i na nastepnej wizycie omowic sprawe z polozna bo trzeba to zglosic wczesniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
Pauliziu, super wiadomość!
![]() Martynko, cześć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W domu tej podkładki raczej bym nie używała, właśnie do wyjśc może się przydac ![]()
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-01-17 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
własnie miałam pytać co to jest ten epiduralem ale wnioskuję po wypowiedzi naszej poziomki że znieczulenie
![]() Idę robić jajecznicę na kolację, bo tz mnie molestuje co zjemy i co zjemy... ![]()
![]() |
#2294 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, później Was nadrobię bo oglądam "Szczęki" z TŻ na AleKino.
Napiszę tylko, że po wizytce wszystko w porządku, usg nie miałam ale też nie zależało mi by mało podglądać, słuchaliśmy tylko serduszka no i badanie na samolocie ![]()
#2295 | ||||||
Zakorzenienie
|
Na chwilkę wpadłam i zaraz uciekam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za zdrówko Twojej Babci! ![]() Cytat:
![]() Strasznie się cieszę, że z dzidziusiem wszystko dobrze ![]() Cytat:
Mam bardzo niski próg bólowy i niestety ból był dla mnie nie do zniesienia ![]() ![]() ![]() ![]() Aha - wtedy za ZZO musiałam zapłacić (600zł), ale było warto ![]() No dobra, uciekam. Miłego wieczoru ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz wreszcie mozesz sie cieszyc ciaza i kupowac cudne cudnosci dla maluszka ![]() a co do mojego zwolnienia, to lepsze takie niz zadne ![]() ![]() A ciekawe jak MORIA, tez ma wizyte. ide ogladac glupi program ale sie wciagnelam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
principessina
![]() ja też chce już znów zobaczyć moją dzidzie ![]() martynka89 nie poznasz bo nie chcecie czy nie powiedzą Ci jaka płeć ??? znieczulenia nie miałam i pewnie teraz mieć tez nie będe ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Wtajemniczenie
|
Princi kochana i po co tyle zmartwien bylo???? A ja Ci mowilam, ze wszystko bedzie dobrze. Bardzo sie ciesze razem z Toba
![]() ![]() Mary 86 lat, ale nigdy nie chorowala i w pelni sil. Zawsze ugotowane, posprzatane, do kosciola i sklepu pojdzie no i zajmuje sie dziadkiem, ktory ma alzhaimera i musi go ogolic, wykapac, a dziadek 2 lata mlodszy ![]()
#2299 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Dziewczynki zescie o mnie myslaly i o moim dzidziusiu
![]() Listopadowa80 no ja takze mam b.niski prog bolu i raczej zdecyduje sie na epidurale, tylko tak sie zastanawiam czy jak mam takie problemy z kregoslupem i bole krzyza, mialam juz przed ciaza czy to po ciazy sie nie pogorszy ![]() nie no dla mnie w ogole na dzien dzisiejszy porod jest abstrakcja, a jak pomysle o tej igle do znieczulenia to tez nie wiem czy dam sobie ja wbic, mysle ze niezla szopke odstawie w tym szpitalu i pozniej bede sie wstydzila isc do mojego gina na wizyte kontrolna, myslicie ze te moje mysli to sa normlane? ![]()
#2300 | |||||
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uwaga ja ślub brałam 16.10.1999roku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję udanej wizyty i cudnych zdrowych dziewczynek ![]() Cytat:
Dobra ja tu o pudrze a ty podkład polecasz, już go wyczaiłam na KWC, ale ja dziś już kupiłam podkładzik dla siebie, super kolor idealny, krycie jak dla mnie rewelacja, ciekawe jak będzie z trwałoscią, a kupiłam Dior Diorskin Forever, chciałam typowo dzienny podkład, super krycia moja cera nie potrzebuje bo typowo kryjący mam Estee Lauder Double Wear ale jak na co dzień jest dla mnie za ciężki, więc Diora wybrałam sobie na dzienniaka ![]() A i udalo mi sie zakupić dziś ostatni tusz do rzęs Lancome Hypnose w promocji za 79zł a nie za 135zł ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-17 o 19:25 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
Principessina - o to czy twoje problemy nie będą przeciwwskazaniem do ZZO musisz porozmawiać z lekarzem
![]() U mnie ZZO nie spowodowało żadnych przykrych następstw ![]() No a teraz naprawdę lecę ![]() Buziaki ![]() I nie piszcie zbyt intensywnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Moria, no to super, że już po
![]() ![]() Ewesko, przypomnę się ![]() ![]() Pauliziu, no to babcia jeszcze niech pożyje w zdrowiu, pozna prawnusię! ![]() Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-01-17 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
listopadowa80 a jak jest ze wstawanie po ZZO? bo slyszalam, ze trzeba lezec plackiem 12 godzin. andziot nie podaja plci w moim szpitalu, nawet jak bym na kolanach blagala to nie powiedza bo kiedys sie lekarz pomylil i szpital mial z tego powodu nieprzyjemnosci. Wiem, ze to chore, ale teraz przez kogos glupote nikomu plci nie podaja. Chociaz wg mnie mogliby dawac jakies oswiadczenie do podpisu, ze w razie pomylki nie bede miala do nich pretensji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zadomowienie
|
Princi i co? Nastraszyłaś siebie i nas, a z dzidziolem wszystko dobrze ufff
![]() Paulizia to samo! Zawsze trzeba być dobrej myśli i nie zakładać z góry najgorszego.. dobrze, że jest spokojnie ![]() I dzięki, że napisałaś na temat pościeli ![]() ![]() Mi wciąż smutno jak o Sani myślę ![]() A Moria wesoła i spokojna uciekła przed TV ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
Principessina super wieści! Wiedziałam że wszystko będzie ok,ale faktycznie można osiwieć czekając na wizytę. Ja mam w czw to USG dopplerowskie...liczę na potwierdzenie płci, ale oczywiście najbardziej na to że usłyszę że wszystko ok...
![]() Moria jeszcze nie wróciła,albo pojechała znowu świętować dobre wieści na kolacji ![]() Listopadowa ja to się właśnie tej igły tak jak Principessina bym bała...Oczywiście podejrzewam że jak ból jest nie do zniesienia to całkiem inaczej się o tej igle myśli...W ogóle pewnie myślenie o porodzie w przeżywanie go to dwie zupełnie inne sprawy. Ja na razie staram się nie stresować tym i myślę że każdy poród jest inny, więc nie słucham "krwawych" opowieści. Dziewczyny, a widziałyście na allegro albo gdzieś to wypełnienie do przewijaka? Bo ja będę miała na komodzie i chcę kupić to coś co się wkłada do środka...tylko w sumie nie wiem jak to się nazywa,więc nie mogę znaleźć ![]() Aha, ja od początku ciąży mam 7,5 kg na plus, a wymiarów nie znam,bo nie mam miary ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też oglądam to :P i nawet polską edycję mam na kompie i dziś skończyłam oglądac (na bieżąco nie widziałam), ale jestem załamana że Paulina wygrała ! "szara myszka" ![]() Pauliziu cieszę się, że z babcią lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
Paulizia moja babcia zyla 87 lat, ale tak jak Twoja wszystko sama robila, jeszcze zesmy do niej ci niedziela na obiady chodzili, a ona nawet talerzy po nie dawala sobie pozmywac!!!
![]() spice1985 no to usg polowkowe jest troszke dluzsze od zwyklego, bo doktorek mierzy dokladnie narzady dzidziusia, a czy lepiej widac to nie wiem, chyba zalezy na jakim sprzecie sie robi, ja akurat specjalnie jechalam do doktorka do studia do jego miasta, bo ma lepszy aparat niz ten tutaj, gdzie chodzimy na "zwykle" usg co miesiac... moria ciesze sie, ze wszystko w porzadeczku, napisz jak bylo ![]() eweska to jaki fluid bylby lepszy do mojej pryszczatej buzi? ![]() ![]() a poszlam dzisiaj po katalog mebelkow do pokoiku dzieciecego, ale cudnosci ![]()
#2310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja taki zamierzam kupic, bo będę miała te meble z żyrafką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.