|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI
Cytat:
a poza tym i tak najpierw będzie robił tylko te pokoje w których się siedzi, reszta się nie śpieszy no bo po co
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4413 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
ja kredytu nie mam, ale mam karte kredytowa - dlatego, ze nie moge miec debetu na koncie, przydaje mi sie gdy juz nie mam pieniedzy na koniec miesiaca a za cos musze zaplacic - a to gdzies taksowka, cos z psem, zdarza mi sie z niej na jedzenie tez brac, nie powiem
max moge wziac 1000zl kredytu, ale nigdy tyle nie wzielam. Zdarza mi sie wziac kilka stowek np przed swietami, ale potem systematycznie splacam. Odsetki nie sa jakies tragiczne, a przydaje mi sie bardzpo ta karta
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
nynka, Twój TŻ ma bardzo dobre myślenie.
Kupę czasu temu rodzice zaczęli budować dom (dobudówka do domu babci, gdzie mieszkaliśmy wcześniej), nie brali żadnego kredytu. Zaczęłam tu mieszkać pierwsza, bo mój pokój gotowy był najpierw. Później pokój brata, łazienka, itd. Wszystko po kolei, np. salon gotowy był dopiero 3 lata po tym, jak gotowe było piętro i jakoś nam to nie przeszkadzało. I też tato wszystko robił sam, tylko murarza, cykliniarza i ekipy od przyłączania wody/gazu/prądu zatrudnialiśmy. A znajomy powiedział mi, że moi rodzice są mega nieodpowiedzialni, bo powinni wziąć kredyt, zbudować dom w 2-3 lata, a nie ciągnąć to kilkanaście lat. No tak, lepiej przez te kilkanaście lat spłacać kredyt. W ogóle nie mógł zrozumieć sytuacji, że przecież z pierwszego domu nikt nas nie wyrzucał i że jak ja z bratem mieszkałam tutaj, to rodzice mieszkali jeszcze tam (domy mają wspólną ścianę, wtedy było przejście przez garderobę, teraz jest tylko przez piwnicę). Do mnie czasami wydzwania bank i proponuje mi super wspaniały kredyt. Mam kartę kredytową, stąd też ich propozycje. A ta karta sama w sobie to dobra rzecz. Tylko oczywiście trzeba jej używać z głową.
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2011-01-17 o 21:40 |
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze sie rozpisalyscie! ciekawe jak was nadrobie po powrocie z Pl
![]() chyba ktos mi napisze w skrocie kto sie zglasza na ochotnika? jutro jade sobie do centrum w poszukiwaniu drobnych prezentow dla rodzinki no i potem misja walizki a rano w srode lecimy Agniesia kciuki zacisniete! aante uwazaj tylko na torebkowy nawyk ![]() Maliniarko ja jestem 1 dzieckiem i w domu u rodzicow bylam balaganiara a teraz jak mieszkam z tesciowa i tz-tem to lubie wiedziec gdzie co mam |
|
|
|
#4416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak po kolei po kawałku coś tam będziemy robić przed ślubem właśnie TŻ wymienia drzwi i podłogi w dwóch pokojach na dole, w salonie będą malowane ściany i nowe meble, w tym drugim pokoju gdzie jego mama głównie ogląda tv chyba nic na razie, TŻ tam nie siedzi bo ma tv w pokoju, a po ślubie na pewno ocieplimy dom i zrobimy łazienkę na górze no i jakąś szafę komodę czy co tam jeszcze do sypialni, duże łóżko już jest w dalszej kolejności będą zmieniane podłogi i drzwi na górze w pokojach gładzone i malowane ściany z czasem pewnie też meble ale tam 2 pokoje są wolne więc tam się nie spieszy tak samo w pokojach rodziców TŻ nie wie czy będzie robił podłogi, chyba że dadzą na to kasę mebli im też nie kupimy Cytat:
co z tego że moja bratowa ma dom dobudowany a starą część odnowioną, skoro wszystko na kredyt a teraz i tak trzeba coś tam robić na nowo bo wyłazi grzyb
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Pytanie do dziewczyn noszących soczewki - jeśli zamawiacie przez neta, to gdzie? Na Allegro czy na jakichś stronkach? Jeśli to ma znaczenie, to noszę soczewki Ciba Vision. |
||
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w temacie to do kosza poszedł dziś błyszczyk lemax - śmierdział
podkład t-balance rozwarstwił się, zaglądam na datę ważności a tam październik 2010 no i podkład affinitone zużyłam
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne ceny, czesto gratisy
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-01-18 o 21:17 |
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
skonczyl sie zel senses winter time
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4423 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Oj dziewczyny tak strasznie zjechałyście kredyty, a przecież wszystko jest dla ludzi, ważne tylko żeby nie zacisnąć sobie takim kredytem pętli na szyi i mierzyć siły na zamiary. Niestety w Warszawie ceny mieszkań są chore i nie wiem jak nawet średnio zarabiający, młodzi ludzie mieliby kupić mieszkanie za 500 tys.? Oczywiście, że muszą mieć wkład własny, ale reszty raczej nie uzbierają prędko.
![]() Wolałabym spłacać kredyt niż płacić za wynajem do czyjejś kieszeni. ![]() I dlatego strasznie się cieszę, że moi rodzice o mnie pomyśleli i kupili mi mieszkanie.
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo że na ten cel ciężko odłożyć a płacić za wynajem komuś to bez sensu.
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2011-01-18 o 09:32 |
|
|
|
|
#4425 |
|
|
Nie no jasne, że idiotyczne są kredyty np. na zakup wypasionego telewizora czy samochodu jak w domu bieda aż piszczy.
Ale waham się jeszcze co do takiego kredytu na remont.. No bo zakładając, że ktoś faktycznie ma duży dom do generalnego remontu to są to b. wysokie kwoty a przecież np. docieplenia budynku nie powinno się robić w 10 turach tylko raz a porządnie. Tak samo wymiana okien, podłóg czy czegoś tam. Lepiej zrobić to co konieczne na raz, bo co z tego, że jedne drzwi wymienisz teraz a drugie za 5 lat skoro za 5 lat te pierwsze będą już "średnie" a przez cały ten czas będą się od siebie różniły. Natomiast kupowanie mebli i pierdółek rozłożyć na dłuższy czas, ja do tej pory kupuję meble po jednym, dwa miesięcznie.
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Ileż ja w dzieciństwie czasu spędziłam w marketach budowlanych.
W budowie domu najwięcej kasy pożera właśnie robienie wnętrz. Wszystkie listewki, klamki, gładzie, kleje, farby, pstryczki do światła itd.
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku, no jak to? Przecież teraz trzeba mieć wypasiony telewizor.
A z kredytem na remont to też zależy od sytuacji. Bo jeżeli miałabym się zapożyczyć np. na 30 lat żeby zrobić remont rudery to chyba bym się nie podjęła. W tej tematyce osłabiała mnie moja niedoszła teściowa. Wzięła kredyt na remont łazienki, bo "nie może już patrzeć na nią" a dało się z niej spokojnie korzystać. Potem płakała że nie może sobie na nic pozwolić a jak z trudem spłaciła ten kredyt to wzięła kolejny na dalszy remont. I zamiast mieć coś z życia to wiecznie kombinowała żeby kasy straczyło do pierwszego.
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozytywnym. W 2010 brałam udział w konkursach do czerwca potem już bardzo sporadycznie bo nie miałam czasu ale moim postanowieniem noworocznym jest że w tym roku zaczynam życie konkursowe od nowa ![]() Mam takie samo podejście. Jak mnie na coś nie stać (choć systematycznie odkładam i to naprawde dużo bo ok 1500 - 2000 miesięcznie ) to tego nie kupuję. Bo oznacza że jest coś co przekracza moje możliwości. Np rok odkładałam na auto, i kupiłam swoje wymarzone a kuzyn skwitował tak " jak się jest jedynaczką to wszystko się dostaje". Owsze tata dołożył się do auta, powiedział że on zrobi za mnie wszystkie opłaty (będzie coś ok 2500 bo auto sprowadzane) ale zrobiło mi się przykro. Od kilku ładnych lat nie biore od rodziców na nic pieniędzy i dokładam się "do domu" a i tak wszyscy uważają że mam bogatych rodziców to wszystko od nich dostaje. |
|
|
|
|
#4429 | |
|
|
Cytat:
ale nie powiem, bardzo mi się to podoba. ![]() z wykańczaniem mieszkania też na bieżąco jestem i niestety wiem jakie to są koszty.. Zakup i ułożenie paneli, płytek, drzwi, sprzętów łazienkowych i materiały przy nisko-średnim standardzie to 20 tys. zł.. a nie, jeszcze mi się udało w to lodówkę i kuchnię wrzucić a mówię o małym 44 metrowym mieszkaniu.. nie wyobrażam sobie co w przypadku domu, gdzie trzeba wszystko od nowa. ![]() Koshatko mój sąsiad ma taki telewizor, zawsze wyraźnie widać co ogląda
|
|
|
#4430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale popytam.Nie zgadzam się. To, ze nie ma się w jednym momencie jakiejś kwoty, to nie znaczy, ze nie będzie się w stanie spłacać kredytu. Przecież ratę ma się do spłacenia raz w miesiącu i raczej nie jest to kwota duża, więc zawsze z wypłaty się odłoży. Cytat:
![]() Nie przejmuj się kuzynem. Najwyraźniej mierzy innych swoją miarą Zużyłam żel do golenia i masło Sopot Spa Eh, nie wiem, jakim cudem, ale oblałam ostatniego kolosa I zamiast jutro pisać jeden zaległy, to muszę też ten drugi
|
||
|
|
|
#4431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mówię o odkładaniu na coś. Skoro człowieka stać na spłacenie raty to równie dobrze taką kwotę może sobie odkładać i za kilka miesięcy kupić to coś za gotówkę. Mało jest rzeczy które trzeba mieć "na już". Trzymam kciuki za kolosa.
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Porzeczko: pokaźną kwotę odkładasz
Ja tyle nawet nie zarabiałam w mojej dotychczasowej "karierze", zawsze jednak "coś odkładałam" - przeważnie 800-900 zł. Nawet z marnego stażu czy zasiłku te dwie czy trzy stówki czy tez teraz jak mam tą umowe o dzieło. Zawsze coś, a się zbiera ładna kwota.
|
#4433 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
TŻ woli najpierw zrobić i umeblować na dole salon i zrobić korytarz bo tam jest boazeria której nie chcemy a potem drzwi i podłogi na górę... niestety, jak ma się taki duży dom i ograniczone fundusze to trzeba wybrać co zrobić pierwsze...---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia7 ja kupuję soczewki na allegro, u różnych sprzedających, kilka di temu zamówiłam na soczewkowo.pl oni też są na All, a wysyłka tylko 0,99zł. Mają też płyny.
Wrzuciłam swoje zbiory pielęgnacyjne, zobaczcie czy jest jakiś postęp ![]() cz.1 cz.2
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Luskap tak tragicznie nie jest, cały czas myślałam że masz tak dużo balsamów ale "aż" tak źle nie jest
![]() Cytat:
Cytat:
albo nad morzem coś.
|
||
|
|
|
#4436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, takie wyjście jest jak najbardziej mądre, ale czasem trzeba kupić coś droższego, na co zbierałoby się np. rok lub więcej, a chce się to kupić teraz. Nie ma reguły. Ale oczywiście jeśli nie musi się mieć czegoś "na teraz" i jest się w stanie w niedługim czasie uzbierać na to kasę, to tak powinno się robić Dzięki Cytat:
![]() W mazidłach do ciała wciąż wymiatasz Kremy do twarzy i żele pod prysznic też zajmują sporą część zbioru. Poza tym tragedii nie ma Jesteś zadowolona z produktów Pantene Aqua Light? Cytat:
![]() Ale oferta się trafiła na citydeal "25 zł za bon warty 50 zł za 10-dniowe lub miesięczne soczewki kontaktowe + badanie wzroku i aplikacja soczewek i 10% rabatu na kolejne zakupy w Szkla.com"
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-01-18 o 14:41 |
|||
|
|
|
#4437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Coś marniutko idą mi w tym miesiącu zużycia.
Oto efekt starań:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pantene to szału nie ma, ale ogólnie są dobre, używane razem dają dobre efekty, ale myję włosy tak jak zwykle, co 2 dzień. Na 3 są już mocno nieświeże. No i ładnie świeżo pachną. Już niedługo powinna przyjść nagroda z konkursu wizażowego(wygrałam zestaw aqua light) więc nie kupuję żadnego szamponu i mam 1 na wykończeniu
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kobietki!
Bylam dzisiaj rano w miescie i kupilam fajna czarna puchowa kurtke w sam raz do Polski i berecik fioletowy ![]() Pakujemy walizki wlasnie,wybralam troche kosmetykow na wymiane z mama...wlasnie mi obwiescila ze ma dla mnie 9 lakierow! a ja na to: o matko! a ona na to: odkladalam no i tak sie nazbieralo. Hmm chyba mame na odwyk tez zapisze. Nie wiecie jak sie ciesze..to juz jutro!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzisiaj zamówienie z apteki, wpadł mi jeden kosmetyk - mgiełka do włosów Farmona Radical. Kiepski interes zrobiłam, bo dzisiaj widziałam ją w Rossie o 0,53 zł tańszą, niż w aptece.
I to już zdecydowanie koniec zakupów na ten miesiąc.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Na kredytach, kartach kredytowych ale to nie moja bajka. Powoli zrobię/kupię sobie wszystko co chcę a bankom zarobić nie dam.
a poza tym i tak najpierw będzie robił tylko te pokoje w których się siedzi, reszta się nie śpieszy no bo po co

max moge wziac 1000zl kredytu, ale nigdy tyle nie wzielam. Zdarza mi sie wziac kilka stowek np przed swietami, ale potem systematycznie splacam. Odsetki nie sa jakies tragiczne, a przydaje mi sie bardzpo ta karta
Mam kartę kredytową, stąd też ich propozycje. 

Wiadomo że na ten cel ciężko odłożyć a płacić za wynajem komuś to bez sensu.

I zamiast jutro pisać jeden zaległy, to muszę też ten drugi