Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 08:15   #4531
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Kurde, martwię się. Mój mały żarłok wczoraj po 22-giej zjadł nie tak bardzo dużo (bo wcześniej, jak go karmiłam o 20--tej najadł się BARDZO), ale obudził się na karmienie dopiero dzisiaj o 6! Jadł niezbyt długo, potem trochę ulał, był niespokojny. Widzę, że się teraz przeciąga, może zaraz będzie chciał jeść, jak nie to się naprawdę zacznę poważnie niepokoić. Dziś mamy iść na szczepienie A jeśli to pierwsze sygnały jakiejś choroby? Nie powinien być szczepiony wtedy. Ale już widzę, jak lekarka potraktuje poważnie moje podejrzenie, że jest chory, bo ma mniejszy apetyt Nic innego mu chyba nie dolega. Nie wiem, co zrobić

Mallinka, moim zdaniem odpadnięcie kikuta to kwestia indywidualna (nie wolno tego przyspieszać!). Myśmy, za radą położnej, od 5 doby życia gmerali wokół kikuta pałeczką nasączoną spirytusem, zwykle co zmianę pieluszki, ale nie zawsze, a 1-2 razy dziennie psikaliśmy octeniseptem. Odpadł po niecałych 3 tygodniach

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2011-01-18 o 08:18
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 08:26   #4532
Patrycja_1708
Zadomowienie

Anulka ale jak stopniowo??? Od której godzinki najlepiej zeby nie spał popołudniami??? Bo on naprawde w dzien śpi praktycznie po kazdym jedzeniu a jak przychodzi wieczór to wtedy zwiedza mieszkanie i oczy jak 5zł.

Mam nadzieje że uda nam sie wyregulować ten cykl dnia i nocy??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 08:29   #4533
lutien
Wtajemniczenie

Witam
Co do tego dokarmiania podczas skoku to się nie do końca zgodzę. Ja bym nie potrafiła patrzeć, ajk dziecko płacze i nie dać mu jeść Dlatego wczoraj TZ pojechał po mleko i daliśmy Nice. Ja powalczę z laktatorem i zobaczymy, co z tego będzie. Dla mnie ważniejsze od karmienia piersią jest szczęście dziecka i jeśli z tego powodu przejdę na mm to trudno. Ale sama nie chciałabym chodzić głodna, bo ktoś mi nie pozwala jeść A staram się traktować dziecko tak, jak sama bym chciała być traktowama

Dziewczyny - ile kosztuje nutramigen i na ile starcza puszka (dla 3 mies dziecka)?

Nika dziś kończy 3 miesiące
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 08:46   #4534
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Anulka ale jak stopniowo??? Od której godzinki najlepiej zeby nie spał popołudniami??? Bo on naprawde w dzien śpi praktycznie po kazdym jedzeniu a jak przychodzi wieczór to wtedy zwiedza mieszkanie i oczy jak 5zł.

Mam nadzieje że uda nam sie wyregulować ten cykl dnia i nocy??
Mój mały jak tylko już się zorientowałam o której chce jesc w dzien i o ktorej by najchcetniej spał to poźniej ustalalm kiedy kapanie i przed kapaniem obowiazkowo przez ok 1 h sie z nim bawie - na poczatku grymasil bo najedzony i do spania chcial ale ja go zabawiama. Z poczatku regulowalam godziny kapania - jak wiedzilam ze np zjadł o 17,30 to wiedzialam ze do 19 musi juz byc po kapieli bo dłuzej mi nie bedzie chcial sie bawic i nie spac. Jak zjad o 18 to kapanie przesuniete o pół godziny ...

Teraz mamy już wszystko o stalych porach bo sie jakos sam wyregulowal i raczej wszytko powtarzamy codzien tak samo...
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 08:48   #4535
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kurde, martwię się. Mój mały żarłok wczoraj po 22-giej zjadł nie tak bardzo dużo (bo wcześniej, jak go karmiłam o 20--tej najadł się BARDZO), ale obudził się na karmienie dopiero dzisiaj o 6! Jadł niezbyt długo, potem trochę ulał, był niespokojny. Widzę, że się teraz przeciąga, może zaraz będzie chciał jeść, jak nie to się naprawdę zacznę poważnie niepokoić. Dziś mamy iść na szczepienie A jeśli to pierwsze sygnały jakiejś choroby? Nie powinien być szczepiony wtedy. Ale już widzę, jak lekarka potraktuje poważnie moje podejrzenie, że jest chory, bo ma mniejszy apetyt Nic innego mu chyba nie dolega. Nie wiem, co zrobić
A ty się czasem nie stresujesz tym szczepieniem??? Może przez to jest niespokojny i mniej je - a może tylko ci się wydaje, ze mniej je... kurde przydałaby się jakaś podziałka na piersiach co by było wiadomo ile brzdąc zjada
A może po prostu apetyt mu się unormował - wcześniej z tego co pisałaś bardzo duzo przybrał więc i bardzo dużo jadł.
Kurde nie wiem co doradzić ale chwilowy brak apetytu raczej nie powinien być oznaką choroby - moja też ostatnio bardzo malutko jadła ale to przez katar ma zatkany nosek i ciężko jej jeść...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 08:53   #4536
niebieskaa
Rozeznanie

Dziewczyny pomozcie.

Przeziebiłam sie, katar mega i do tego dzisiaj kaszel, boje sie o małego, czy wy chorowalyscie po porodzie na jakies przeziebienie i czy maluchy sie zaraziły??

Co dobrego na kaszel i katar? (jeszcze przy karmieniu piersia). Mleko odciagalam laktatorem zeby na Tymka nie kichac itp pol nocy nie spalam czuje sie masakrycznie
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 08:54   #4537
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Mój mały jak tylko już się zorientowałam o której chce jesc w dzien i o ktorej by najchcetniej spał to poźniej ustalalm kiedy kapanie i przed kapaniem obowiazkowo przez ok 1 h sie z nim bawie - na poczatku grymasil bo najedzony i do spania chcial ale ja go zabawiama. Z poczatku regulowalam godziny kapania - jak wiedzilam ze np zjadł o 17,30 to wiedzialam ze do 19 musi juz byc po kapieli bo dłuzej mi nie bedzie chcial sie bawic i nie spac. Jak zjad o 18 to kapanie przesuniete o pół godziny ...

Teraz mamy już wszystko o stalych porach bo sie jakos sam wyregulowal i raczej wszytko powtarzamy codzien tak samo...

Wszystko fajnie pięknie tylko że mój mały jakoś nie jest skory do zabaw po jedzeniu bo albo zasypia po butli albo krzyczy.Sam leży moze 2minuty jak go położe i zaraz krzyk. A co do kąpieli to jak jest głodny to w zyciu go nie wykąpie bo drze sie jak szalony, zawsze przed kąpielą 30ml musze mu dać zeby był spokojny. Tak bym chciała aby mały juz miał uregulowane jedzenie, spanie i kąpanie... Czy to w ogóle kiedys nastąpi????? Czasami mam wrażenie że on jest mega nadpobudliwy bo jak czytam o waszych dzieciach ze same zasypiają, że śpią całą noc to zazdroszcze jak nie wiem co...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2011-01-18 o 08:56

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 09:27   #4538
sylwianna1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy znacie jakiś krem do buzi na zimno i wiatr ale bezzapachowy?

jamiłama perfecte ale nie byłam zadowolona, mnie było go ciężko rozsmarowac i mała się wściekala. teraz mam hipp i jest super
Cytat:
Czy Wy robiłyście po okresie połogu jakieś kontrolne badania krwi?
ja jeszcze nie robiłam ale wybieram się lada dzień sobie zrobić.

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość

Nie martw się nasza Maria też czasami prawie wcale w dzień nie śpi. Albo śpi takim płytkim snem, że co chwila się wybudza. A jak zaczyna krzyczeć to czasami nawet na rękach się nie uspokaja.
Do tego nie chce zasypiać sama w łóżeczku. Trzeba ją długo wyciszać, bujać, lulać... Na szczęście w nocy pięknie śpi. Budzi się tylko raz ok. 3:30 na godzinkę i potem za zwyczaj śpimy nawet do 8.

A my jutro do neurologa. Jakoś się boję tej wizyty. Nie wiem czemu.
moja Paula po 3 dniach spokoju i regularnego snu znowu ma foch :/ od wczoraj nie chce spać.po kapieli o 19 wczoraj wjna trwala do 23 :/
ja jutro idę do neurologa,też się boję :/
napisz jak tam po wizycie
Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Objawiało się to u nas patrzeniem w 80% w prawo, mały poza tym leżąc na plecach był wygięty jak banan, główka i nóżki na prawo, brzuszek na lewo, no i te piąstki też zaciskał.

Masaż Schantala - mam okreslone ruchy, hmm, cięzko je opisać, bo ja je spobie spisałam obserwując rehabilitantkę, generalnie rozluźniaja mięśnie,
http://www.youtube.com/watch?v=hQQOTNbncxk
tutaj jest mniej więcej, ale ja mam wybrane ruchy, mam ćwiczyć 2 razy dziennie max 10 minut, 5 na pleckach i 5 na brzuszku. Mały na szczęscie to lubi

A metoda Vojty - to uciskanie punktu pod sutkiem, w przestrzeni między 7 a 8 żebrem, mały ma podczas tego ucisku, który ma trwac 20 sekund, podnieść rączkę lewą, jeżeli uciskam go po prawej stronie, unieśc ja za główkę i rozłożyć paluszki. Nóżki powinny tez sie unieść, obie na raz, bądź na przemian.
dziękuje moja też patrzy gowniena prawo. na jutrzejszej wizycie zapytam o ta rehabilitację

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
kochane co macie w razie wypadku w apteczce dla dziecka na gorączke?
ja mam paracetamol czopki i ibufen syrop

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 09:33   #4539
ranka
Kici kici miau miau

nam Nutra starcza na ok. 3 dni przy jednej porcji 120 ml i 7 porcjach /24h

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 09:34   #4540
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomozcie.

Przeziebiłam sie, katar mega i do tego dzisiaj kaszel, boje sie o małego, czy wy chorowalyscie po porodzie na jakies przeziebienie i czy maluchy sie zaraziły??

Co dobrego na kaszel i katar? (jeszcze przy karmieniu piersia). Mleko odciagalam laktatorem zeby na Tymka nie kichac itp pol nocy nie spalam czuje sie masakrycznie
ja byłam przeziębiona i mała ode mnie się nie zaraziła - niby wraz z pokarmem dostaje przeciwciała i nie powinna się zarazić od matki - ale za to zaraziła się od starszej córki

Na katar ponoć super jest Euphorbium (ja nie używałam ale teraz mam przepisane dla małej) a na kaszel piłam Stodal - jedyny syrop który mi pomaga.
Zdrówka życzę
Stary 2011-01-18, 09:38   #4541
sylwianna1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość

ale Ci zazdroszczę :/
Cytat:
Dziewczyny pomozcie.

ja nie karmiłam piersia ale ma;la niestety się zaraziła. kup sobie maseczki w aptece(te co bły na świńską grypę) i zakładaj
Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Wszystko fajnie pięknie tylko że mój mały jakoś nie jest skory do zabaw po jedzeniu bo albo zasypia po butli albo krzyczy.Sam leży moze 2minuty jak go położe i zaraz krzyk. A co do kąpieli to jak jest głodny to w zyciu go nie wykąpie bo drze sie jak szalony, zawsze przed kąpielą 30ml musze mu dać zeby był spokojny. Tak bym chciała aby mały juz miał uregulowane jedzenie, spanie i kąpanie... Czy to w ogóle kiedys nastąpi????? Czasami mam wrażenie że on jest mega nadpobudliwy bo jak czytam o waszych dzieciach ze same zasypiają, że śpią całą noc to zazdroszcze jak nie wiem co...
mam tak samo i też nie wiem co z tym zrobic.próbuję róznych sposobów o jakich tu piszecie i ciągle jest źle. tzn nie zmieniam co dwa dni bo iem że nic z tego ale co jakiś czas próbuje czegoś nowego
i jak ktoś pyt o ktorej będzie spać a o której nakarmię to se myślę o której się obudzi :/

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 09:42   #4542
ranka
Kici kici miau miau

jabylam chora chyba ze 2 tyg,mala siwe nie zarazila

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 09:51   #4543
kretencja
Zakorzenienie

Kotek, no stresuję się trochę... Nie chodzi mi tak naprawdę o ilość zjadanego pokarmu, ale o częstotliwość raczej. Ponad 7 godzin przerwy w nocy jeszcze nie miał... Co gorsza wydaje mi się, że od wczoraj wieczorem jakoś mało siusia... Już dwa razy pieluszka była niby mokra z przodu, ale bardzo lekka, czyli mało w środku była. I to po tych 7 godzinach... Sama nie wiem, może podświadomie szukam pretekstu, żeby go nie szczepić

Widzę, że większość z Was jednak sobie zrobiło morfologię na własną rękę... Kurczę, trzeba będzie się wybrać pewnie...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2011-01-18, 10:03   #4544
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny pomozcie.

Ja bylam chora po porodzie i to powaznie. Maly sie nie zarazil.

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Objawiało się to u nas patrzeniem w 80% w prawo, mały poza tym leżąc na plecach był wygięty jak banan, główka i nóżki na prawo, brzuszek na lewo, no i te piąstki też zaciskał. Teraz jest już ładnie prosty, patrzy na prawo i lewo w równym stopniu i piąstki ma rozluźnione,
unieśc ja za główkę i rozłożyć paluszki. Nóżki powinny tez sie unieść, obie na raz, bądź na przemian.

.
Kurcze..moj co prawda nie jest wygiety w banana ale na przewijaku patrzy sie tylko i wylacznie w prawo. Tak samo na lezaczku nawet juz probowalismy odrwacac jego uwage w lewa strone ale on nie chce glowki odwrocic. Zapytam jutro lekarza.No i czasm ciezko go ubrac, ma tak sztywne raczki.

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak skutecznie się pozbyć kikuta pępowiny? mamy już 3 tygodnie a on dalej jest stosuje octenisept ale chyba za mało...

od 20 walczymy z bólem brzucha...
My uzywalismy pudru weledy i kikut odpadl po 7 dniach.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:04   #4545
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Kotek, no stresuję się trochę... Nie chodzi mi tak naprawdę o ilość zjadanego pokarmu, ale o częstotliwość raczej. Ponad 7 godzin przerwy w nocy jeszcze nie miał... Co gorsza wydaje mi się, że od wczoraj wieczorem jakoś mało siusia... Już dwa razy pieluszka była niby mokra z przodu, ale bardzo lekka, czyli mało w środku była. I to po tych 7 godzinach... Sama nie wiem, może podświadomie szukam pretekstu, żeby go nie szczepić

Widzę, że większość z Was jednak sobie zrobiło morfologię na własną rękę... Kurczę, trzeba będzie się wybrać pewnie...
a nie badalas moczu przed szczepieniem
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 10:09   #4546
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:

Może przestawił się na tryb noc/dzień i przez to mniej je w nocy i mniej siusia Moja też w nocy mało sika (nie przewijam jej więc w nocy) i od długiego czasu robi sobie przerwę 7h (teraz już nawet i po 8h wytrzymuje)
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:15   #4547
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Kurcze..moj co prawda nie jest wygiety w banana ale na przewijaku patrzy sie tylko i wylacznie w prawo. Tak samo na lezaczku nawet juz probowalismy odrwacac jego uwage w lewa strone ale on nie chce glowki odwrocic. Zapytam jutro lekarza.No i czasm ciezko go ubrac, ma tak sztywne raczki.
Madzia też długo patrzyła tylko w jedną stronę dopiero w tym miesiącu zaczęła kręcić głową i patrzeć również w drugą stronę, nam lekarka powiedziała, że to pozostałość po ułożeniu w brzuszku i że trzeba dziecko na brzuszku kłaść, aby ćwiczyło mięśnie pleców i karku.
Stary 2011-01-18, 10:17   #4548
De28
Wtajemniczenie

kretencja- moj w nocy tez malo siusia.Czasem po 6 godzinach pielucha nadal lekka.

Daniel

Christian
Stary 2011-01-18, 10:17   #4549
bela14
Rozeznanie

dziewczyny moze polecicie mi jakiegos sprzedawcę
który ma duzo rzeczy dla bobasów np;ubranka,smoczki grzechotki itp..
z góry dziękuję.

mi jedno op.nutry starcza na tydzień bo pije jeszcze pierś
ale mój pediatra tak mnie wkurza bo za każdym
razem jak chce mleko to on że jak bym sie uparła i mały
by ciągle wisiał na cycu to na pewno by sie naprodukowało
dużo.no fak dobra siąde 24h.z dzieckiem i bedziemy produkowac a
w międzyczasie sama i starszy syn umrzemy z głodu.
nie mówiąc o innych rzeczach do zrobienia.
czy wam wypisuja więcej tego mleka żeby tak nie latać
bo mi on pisze tylko 4 puszki i tyle,a jak m nie ma to musze
nie żle sie nagimnastykowac zeby dostać sie do przychodni
i jeszcze małego z soba wlec a tam na poczekalni chorzy ludzie.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:19   #4550
_paulinka2
Wtajemniczenie

przez szkołę w ogóle nie mam czasu do Was pisać teraz mam sesję i 3 weekendy pod rząd zjazdy. martwię się o moje karmienie, bo już ściągam po 30 ml a kiedyś z jednej piersi 100 ściągałam... walczę laktatorem.

M25 a jak u Ciebie? unormowało się?

niebieskaa ja byłam chora ale mała nie zaraziła się. z Twoim mleczkiem dostaję Tymek przeciwciała ;* zdrówka dużo dla was

dzięki za odpowiedzi w sprawie gorączki )

ja jak kładę małą w łóżeczku i puszczam karuzelę rainforest to jakbym dziecka nie miała taka jest wpatrzona

kretencja
nie przejmuj się, gdyby był głodny to by się obudził przecież, nie musi być chory a np moja też tak miała że spała tyle godzin że byłam w szoku, i w nocy też bardzo mało siusia potem rano nadrabia

to głupie może ale ja się bardzo stresowałam przed szczepieniem :/ bo sama tego nienawidzę, a to źle bo swój lęk przenoszę na dziecko dlatego muszę panować nad tym :/

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:26   #4551
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Madzia też długo patrzyła tylko w jedną stronę dopiero w tym miesiącu zaczęła kręcić głową i patrzeć również w drugą stronę, nam lekarka powiedziała, że to pozostałość po ułożeniu w brzuszku i że trzeba dziecko na brzuszku kłaść, aby ćwiczyło mięśnie pleców i karku.

Dziekuje za uspokojenie uff

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
czy wam wypisuja więcej tego mleka żeby tak nie latać
bo mi on pisze tylko 4 puszki i tyle,a jak m nie ma to musze
nie żle sie nagimnastykowac zeby dostać sie do przychodni
i jeszcze małego z soba wlec a tam na poczekalni chorzy ludzie.
Ja co prawda w Niemczech, ale nam tez dali tylko 3 puszki Fakt, ze dostaje tez cycka to na troche te puszki starcza. My mielismy trzy dni walki o karmienie cyckiem. Maly wisial na mnie praktycznie non stop. Tylko w nocy robilam przerwy 4-5 godzinne, bo maly tyle spal. I co? I nic, dupa. Malego nadal musze dokarmiac.

Daniel

Christian
Stary 2011-01-18, 10:32   #4552
Patrycja_1708
Zadomowienie

Mały od rana ma chrypke jak zaczyna sie złosic i przy krzyku słychac własnie. Myślicie że to przeziębienie czy tylko chrypka która przejdzie???
Stary 2011-01-18, 10:38   #4553
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
ja byłam przeziębiona i mała ode mnie się nie zaraziła - niby wraz z pokarmem dostaje przeciwciała i nie powinna się zarazić od matki - ale za to zaraziła się od starszej córki

Na katar ponoć super jest Euphorbium (ja nie używałam ale teraz mam przepisane dla małej) a na kaszel piłam Stodal - jedyny syrop który mi pomaga.
Zdrówka życzę
Dzieki kotek, wyslalam tz do apteki, a lekarka przez tel mowila ze moge te leki ale lepiej naturalnie mleko miod cytryna -mowi ze moge cytryne, czosnku nie, ale cytryne tak-co o tym myslicie??

Cytat:

ja poszlam po skierowanie do rodzinnej na mofrologie bo sie balam o swoje wyniki bo w ciazy mialam niedokriwstosc ciagle niska hemoglobina i zelazo a zadne zelazo mi nie pomagalo i ku mojemu zdziwieniu wyniki mam takie jak nigdy przedtem! tzn takie dobre, bylam w szoku

ranka, a karmilas piersia jak bylas chora? unikalas kontaktu z dzieckiem jakos?
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:40   #4554
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
dziewczyny moze polecicie mi jakiegos sprzedawcę
który ma duzo rzeczy dla bobasów np;ubranka,smoczki grzechotki itp..
z góry dziękuję.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5927936
Stary 2011-01-18, 10:49   #4555
kretencja
Zakorzenienie

Niebieskaa, ja miałam w ciąży i przy wypisie ze szpitala bardzo dobrą morfologię, nawet lekkiej anemii nie miałam przez całą ciążę. Niedługo pewnie sobie zbadam, ale pewnie nie ma pośpiechu...

Mela, to mocz trzeba badać przed szczepieniem Nikt nam nic nie mówił

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2011-01-18, 10:49   #4556
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam
Co do tego dokarmiania podczas skoku to się nie do końca zgodzę. Ja bym nie potrafiła patrzeć, ajk dziecko płacze i nie dać mu jeść Dlatego wczoraj TZ pojechał po mleko i daliśmy Nice. Ja powalczę z laktatorem i zobaczymy, co z tego będzie. Dla mnie ważniejsze od karmienia piersią jest szczęście dziecka i jeśli z tego powodu przejdę na mm to trudno. Ale sama nie chciałabym chodzić głodna, bo ktoś mi nie pozwala jeść A staram się traktować dziecko tak, jak sama bym chciała być traktowama

Dziewczyny - ile kosztuje nutramigen i na ile starcza puszka (dla 3 mies dziecka)?

Nika dziś kończy 3 miesiące
szybko zlecialy te 3 miesiace

Ja jestem taka wstretna i uparta ze nie dokarmialam przy skokach rozwojowych-bo mleka jest tyle w piersiach ile wczesniej,ale dziecko ma wieksze potrzeby..I po dwoch dniach wszystko jest juz w porzadku,a mala w czasie skoku uparcie wisiala na piersi i ssala,ale nie plakala o ile byla przy cycku..
Moj upor wynika pewnie z tego,ze rodzina tzta wmawia mi ze ja mam kiepski pokarm i w ogole trzeba dokarmiac sztucznym-a ja wiem ze jest inaczej,bo Emilka sie bawi,smieje i dlugo spi.Robie im na przekorA potem babka tzta chodzi po sasiadach i gada,ze ja sie glodze,bo jem suchy chlebi pije wode(a nie herbatki i bawarki) i ze ja nie mam mleka,dlatego mala placze wieczorami(a ma ewidentne kolki i gazy)-dzis sie dowiedzialam takich rewelacji

Ale nie zamierzam sie tym przejmowac-poprosilam tylko tesciowa zeby na razie trzymala staruszke,ktora sra we wlasne gniazdo ode mnie z daleka,bo z pewnoscia bym jej nagadala,a nie chce by kobiecina padla na zawal

Ja musze zrobic malej badania moczu,ale jak dobrze zlapac siuski w ten woreczek????wiem ze ktoras sie z tymi woreczkami meczyla,ale znalezc nie moge
Stary 2011-01-18, 11:08   #4557
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
,a mala w czasie skoku uparcie wisiala na piersi i ssala,ale nie plakala o ile byla przy cycku..
Ty wredna babo, dziecko glodzisz Ale masz przeboje z ta babka. Wspolczuje
A gdyby moj tylko wisial na cycku i nie plakal to tez bym pewnie i teraz tylko piersia karmila. On jednak dostal butle w szpitalu,5 dnia, bo przez zoltaczke nie chcial ssac cycka i przy nim zasypial i teraz jak mu z cycka przestaje leciec to wrzask. Tyle tylko, ze ja wtedy dostawiam go do drugiej piersi,sytuacja sie powtarza i wracam do drugiego cycka. Zabawy przy tym duzo ale chociaz 70-80 ml wyciagnie. Tyle sciagalam laktatorem, moze on wyssie wiecej.

Daniel

Christian

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 11:11   #4558
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość

Ja musze zrobic malej badania moczu,ale jak dobrze zlapac siuski w ten woreczek????wiem ze ktoras sie z tymi woreczkami meczyla,ale znalezc nie moge
Ja do dzisiaj nie pobrałam małej moczu a skierowanie dostałam już dwa miesiące temu. Po prosty nie umiem jej tego moczu pobrać
Stary 2011-01-18, 11:13   #4559
sereniti
Zakorzenienie

ja sie męczyłam ale mam chłopca wiec było łatwiej. chyba M25 próbowała z dziewczynką
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:16   #4560
kliwia
Zakorzenienie

mallinka moze zle czyscisz pepek?
mi polozna pokazala jak gmerac patyczkiem po psiknieciu octeniseptem, tak samo sie gmera ze spirytemnam odpadl w 8 dobie. a po 2 dniach ziarnina odleciala i sie pepek schowal.
no to jyz wiem o co z tym skokiem chodzi. dzis nie dokarmie juz. zobaczymy
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości