|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Kurde, martwię się. Mój mały żarłok wczoraj po 22-giej zjadł nie tak bardzo dużo (bo wcześniej, jak go karmiłam o 20--tej najadł się BARDZO), ale obudził się na karmienie dopiero dzisiaj o 6! Jadł niezbyt długo, potem trochę ulał, był niespokojny. Widzę, że się teraz przeciąga, może zaraz będzie chciał jeść, jak nie to się naprawdę zacznę poważnie niepokoić. Dziś mamy iść na szczepienie
![]() ![]() ![]() Mallinka, moim zdaniem odpadnięcie kikuta to kwestia indywidualna (nie wolno tego przyspieszać!). Myśmy, za radą położnej, od 5 doby życia gmerali wokół kikuta pałeczką nasączoną spirytusem, zwykle co zmianę pieluszki, ale nie zawsze, a 1-2 razy dziennie psikaliśmy octeniseptem. Odpadł po niecałych 3 tygodniach ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2011-01-18 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zadomowienie
|
Anulka ale jak stopniowo??? Od której godzinki najlepiej zeby nie spał popołudniami??? Bo on naprawde w dzien śpi praktycznie po kazdym jedzeniu a jak przychodzi wieczór to wtedy zwiedza mieszkanie i oczy jak 5zł.
Mam nadzieje że uda nam sie wyregulować ten cykl dnia i nocy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Co do tego dokarmiania podczas skoku to się nie do końca zgodzę. Ja bym nie potrafiła patrzeć, ajk dziecko płacze i nie dać mu jeść ![]() ![]() ![]() Dziewczyny - ile kosztuje nutramigen i na ile starcza puszka (dla 3 mies dziecka)? Nika dziś kończy 3 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz mamy już wszystko o stalych porach bo sie jakos sam wyregulowal i raczej wszytko powtarzamy codzien tak samo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może po prostu apetyt mu się unormował - wcześniej z tego co pisałaś bardzo duzo przybrał więc i bardzo dużo jadł. Kurde nie wiem co doradzić ale chwilowy brak apetytu raczej nie powinien być oznaką choroby - moja też ostatnio bardzo malutko jadła ale to przez katar ma zatkany nosek i ciężko jej jeść... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomozcie.
Przeziebiłam sie, katar mega i do tego dzisiaj kaszel, boje sie o małego, czy wy chorowalyscie po porodzie na jakies przeziebienie i czy maluchy sie zaraziły?? ![]() ![]() Co dobrego na kaszel i katar? (jeszcze przy karmieniu piersia). Mleko odciagalam laktatorem zeby na Tymka nie kichac itp pol nocy nie spalam czuje sie masakrycznie ![]()
#4537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko fajnie pięknie tylko że mój mały jakoś nie jest skory do zabaw po jedzeniu bo albo zasypia po butli albo krzyczy.Sam leży moze 2minuty jak go położe i zaraz krzyk. A co do kąpieli to jak jest głodny to w zyciu go nie wykąpie bo drze sie jak szalony, zawsze przed kąpielą 30ml musze mu dać zeby był spokojny. Tak bym chciała aby mały juz miał uregulowane jedzenie, spanie i kąpanie... Czy to w ogóle kiedys nastąpi????? ![]() ![]() Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2011-01-18 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja jutro idę do neurologa,też się boję :/ napisz jak tam po wizycie Cytat:
![]() ja mam paracetamol czopki i ibufen syrop
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Kici kici miau miau
|
nam Nutra starcza na ok. 3 dni przy jednej porcji 120 ml i 7 porcjach /24h
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na katar ponoć super jest Euphorbium (ja nie używałam ale teraz mam przepisane dla małej) a na kaszel piłam Stodal - jedyny syrop który mi pomaga. Zdrówka życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jak ktoś pyt o ktorej będzie spać a o której nakarmię to se myślę o której się obudzi :/
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Kici kici miau miau
|
jabylam chora chyba ze 2 tyg,mala siwe nie zarazila
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Kotek, no stresuję się trochę... Nie chodzi mi tak naprawdę o ilość zjadanego pokarmu, ale o częstotliwość raczej. Ponad 7 godzin przerwy w nocy jeszcze nie miał... Co gorsza wydaje mi się, że od wczoraj wieczorem jakoś mało siusia... Już dwa razy pieluszka była niby mokra z przodu, ale bardzo lekka, czyli mało w środku była. I to po tych 7 godzinach... Sama nie wiem, może podświadomie szukam pretekstu, żeby go nie szczepić
![]() Widzę, że większość z Was jednak sobie zrobiło morfologię na własną rękę... Kurczę, trzeba będzie się wybrać pewnie...
#4544 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My uzywalismy pudru weledy i kikut odpadl po 7 dniach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4548 |
Wtajemniczenie
|
kretencja- moj w nocy tez malo siusia.Czasem po 6 godzinach pielucha nadal lekka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
dziewczyny moze polecicie mi jakiegos sprzedawcę
który ma duzo rzeczy dla bobasów np;ubranka,smoczki grzechotki itp.. z góry dziękuję. mi jedno op.nutry starcza na tydzień bo pije jeszcze pierś ale mój pediatra tak mnie wkurza bo za każdym razem jak chce mleko to on że jak bym sie uparła i mały by ciągle wisiał na cycu to na pewno by sie naprodukowało dużo.no fak dobra siąde 24h.z dzieckiem i bedziemy produkowac a w międzyczasie sama i starszy syn umrzemy z głodu. nie mówiąc o innych rzeczach do zrobienia. ![]() czy wam wypisuja więcej tego mleka żeby tak nie latać bo mi on pisze tylko 4 puszki i tyle,a jak m nie ma to musze nie żle sie nagimnastykowac zeby dostać sie do przychodni i jeszcze małego z soba wlec a tam na poczekalni chorzy ludzie. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Wtajemniczenie
|
przez szkołę w ogóle nie mam czasu do Was pisać
![]() ![]() M25 a jak u Ciebie? unormowało się? niebieskaa ja byłam chora ale mała nie zaraziła się. z Twoim mleczkiem dostaję Tymek przeciwciała ;* zdrówka dużo dla was ![]() dzięki za odpowiedzi w sprawie gorączki ![]() ja jak kładę małą w łóżeczku i puszczam karuzelę rainforest to jakbym dziecka nie miała taka jest wpatrzona ![]() kretencja nie przejmuj się, gdyby był głodny to by się obudził przecież, nie musi być chory ![]() ![]() ![]() to głupie może ale ja się bardzo stresowałam przed szczepieniem :/ bo sama tego nienawidzę, a to źle bo swój lęk przenoszę na dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje za uspokojenie ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
Mały od rana ma chrypke jak zaczyna sie złosic i przy krzyku słychac własnie. Myślicie że to przeziębienie czy tylko chrypka która przejdzie???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ranka, a karmilas piersia jak bylas chora? unikalas kontaktu z dzieckiem jakos?
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Niebieskaa, ja miałam w ciąży i przy wypisie ze szpitala bardzo dobrą morfologię, nawet lekkiej anemii nie miałam przez całą ciążę. Niedługo pewnie sobie zbadam, ale pewnie nie ma pośpiechu...
Mela, to mocz trzeba badać przed szczepieniem ![]() ![]() ![]()
#4556 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]() Ja jestem taka wstretna i uparta ze nie dokarmialam przy skokach rozwojowych-bo mleka jest tyle w piersiach ile wczesniej,ale dziecko ma wieksze potrzeby..I po dwoch dniach wszystko jest juz w porzadku,a mala w czasie skoku uparcie wisiala na piersi i ssala,ale nie plakala o ile byla przy cycku.. Moj upor wynika pewnie z tego,ze rodzina tzta wmawia mi ze ja mam kiepski pokarm i w ogole trzeba dokarmiac sztucznym-a ja wiem ze jest inaczej,bo Emilka sie bawi,smieje i dlugo spi.Robie im na przekor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale nie zamierzam sie tym przejmowac-poprosilam tylko tesciowa zeby na razie trzymala staruszke,ktora sra we wlasne gniazdo ode mnie z daleka,bo z pewnoscia bym jej nagadala,a nie chce by kobiecina padla na zawal Ja musze zrobic malej badania moczu,ale jak dobrze zlapac siuski w ten woreczek????wiem ze ktoras sie z tymi woreczkami meczyla,ale znalezc nie moge ![]()
![]() |
#4557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A gdyby moj tylko wisial na cycku i nie plakal to tez bym pewnie i teraz tylko piersia karmila. On jednak dostal butle w szpitalu,5 dnia, bo przez zoltaczke nie chcial ssac cycka i przy nim zasypial i teraz jak mu z cycka przestaje leciec to wrzask. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
ja sie męczyłam ale mam chłopca wiec było łatwiej. chyba M25 próbowała z dziewczynką
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
mallinka moze zle czyscisz pepek?
mi polozna pokazala jak gmerac patyczkiem po psiknieciu octeniseptem, tak samo sie gmera ze spirytemnam odpadl w 8 dobie. a po 2 dniach ziarnina odleciala i sie pepek schowal. ![]() no to jyz wiem o co z tym skokiem chodzi. dzis nie dokarmie juz. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.