Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-01-17, 22:20   #3121
julianna-p
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 249
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.

kathy weekend sie przerodzil w czas do konca tygodnia, na razie sie delikatnie orientuje
wlasnie sama nie wiem czemu nie delia, myslalam delia farba delia farba i w zasadzie dotarlo do mnie jak juz wlalam skladniki; jutro naloze oliwe bo juz dzisiaj bylam zmeczona, ale w sumie to nawet dobry pomysl

moni@ szanuj loki, niektorzy by je chcieli

agusiaki u radzia mam zle doswiadczenia, ze dwa lata temu moze mniej zamowilam farby chi, na tydzien przed farbowaniem, wiec bylam pewna, ze zdarza doslac. minelo 2 tygodnie (zamowienie bylo przjete do realizacji!!) czekajac kupilam jakas inna farbe i stwierdzilam, ze uzyje nastepnym razem przekonana, ze jest ok zadzwonilam i uslyszalam ze zamowienie jest realizowane. po kolejnym tygodniu i kilkukrotnym odwiedzeniu poczty zadzwonilam ponownie po czym uslyszalam, ze o moim zamowieniu nikt nie slyszal (sic!) za to niezbyt tym razem mily pan laskawie stwierdzil, ze ....... moge ponownie zlozyc zamowienie bo i tu nie potrafil podac logicznych powodow poza tym, ze nie wie dlaczego poinformowano mnie o realizacji wtedy, ale teraz jej nie bedzie
nie wiem czy tylko mnie tak ciesza "zakupy wlosowe", ale kiedy decyduje sie zamowic farby cz odzywki ( czy tez biochemie) naprawde czekam na paczke w przypadku tej firmy koszmarnie sie zawiodlam i tyle
jesli jednak mialas z nimi lepsze kontakty to moze moj przypadek byl odosobniony

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-17, 22:25   #3122
Moni@
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 093

Cytat:
Napisane przez julianna-p Poka¿ wiadomo¶æ
moni@ szanuj loki, niektorzy by je chcieli
Pomysle o tym jak bede juz ruda
Moni@ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-17, 22:29   #3123
julianna-p
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 249

Cytat:
Napisane przez Moni@ Poka¿ wiadomo¶æ
Pomysle o tym jak bede juz ruda

albo lepiej oddaj ten skret mi, juz ja o niego zadbam a Ty zapomnisz co to prostownica z moimi

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 08:42   #3124
kasia1433
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 69

Cytat:
To sa moje w³osy po dekoloryzacji za pierwszym razem i od razu polozylam blond zlocisty opalizuj±cy Loreal Preferense , góra ³adnie wysz³a ale stosunkowo dosc ciemno a konce to juz w ogole kasztanowe:/

Ja zdekoloryzowa³am swoje ciemny braz w³osy to mia³am rude jak wiewiórka.. a przy odrostach jasno zo³te... Kolor czarny ³adnie zszed³, az bylam zaskoczona
Moni@ nie chcê krakaæ, ale lekko obawiam siê czy Ci ten 7.44 na zdekoloryzowanych nie wyjdzie za ciemno, ja wziê³am 9.44 Alwaves, teoretycznie dwa tony ja¶niejszy i wysz³o ciemno na poziomie siódemki. Zrób tê dekoloryzacjê porz±dnie, po pierwszym sp³ukaniu wysusz, po³ó¿ na pasemko wodê utlenion± 3% na kikana¶cie minut i sprawd¼ czy Ci nie ¶ciemnieje z powrotem. Je¶li ¶ciemnieje to powtórz j± jeszcze raz, szkoda by³oby marnowaæ drog± i fajn± farbê.

kasia1433 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:36   #3125
sepia123
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Agusiaki piszê do Ciebie odno¶nie kolorku jaki ma Ashlee Simson... Od jakiego¶ czasu farbujê Palete Miedziany Mahoñ i kolor wychodzi mi dok³adnie taki jak oczekiwa³am (mo¿e troszkê za ciemny), ale farba zaczê³a mnie uczulaæ szukam czego¶ podobnego ale kompletnie nie znam siê na profesjonalnych farbach i mieszaniu ich z wod± :/ a na fryzjera nie chcê wydawaæ pieni±¿ków bo ju¿ po miesi±cu mam odrosty (w kolorze mysi blond) na prawie 2cm wiec wizyty co 1,5 miesi±ca u fryzjera by³yby zbyt kosztowne...
My¶la³am te¿ o Delii, któr± polecacie, ale nie chcê takiej marchewki jak jest na opakowaniu. Wola³abym ciemniejszy odcieñ... My¶lê, ¿e taka delikatna farba by³aby dobra pomiêdzy farbowaniami. Poza tym nie wiem czy przykryje moje do¶æ szarawe i jasne odrosty...
Proszê Was o pomoc bo widzê, ¿e znacie siê na takich kolorkach
sepia123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:47   #3126
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 648

Hej, podczytujê was od d³u¿szego czasu Mam nadziejê, ¿e przyjmiecie mnie do waszego zacnego grona Do tej pory farbowa³am w³osy farbami drogeryjnymi i niemal zawsze na pocz±tku mia³am czerwon± po¶watê, w której mi wybitnie nie do twarzy i po +- tygodniu na w³osach mia³am ju¿ zwyk³y blond na poziomie 7 Po porodzie bardzo sypa³y mi siê w³osy, wiêc nie farbowa³am, bo ba³am siê, ¿e wy³ysiejê. Teraz straszê odrostem na poziomie 8 i spran± lekk± ciemniejsz± reszt± Zamówi³am farbê Vitality's art absolute nr 8/44 i do tego wodê 6%tej samej firmy (dzisiaj przysz³a) i mam nadziejê w koñcu wygl±daæ jak lud¼
Stary 2011-01-18, 11:06   #3127
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1433 Poka¿ wiadomo¶æ
Moni@ nie chcê krakaæ, ale lekko obawiam siê czy Ci ten 7.44 na zdekoloryzowanych nie wyjdzie za ciemno, ja wziê³am 9.44 Alwaves, teoretycznie dwa tony ja¶niejszy i wysz³o ciemno na poziomie siódemki. Zrób tê dekoloryzacjê porz±dnie, po pierwszym sp³ukaniu wysusz, po³ó¿ na pasemko wodê utlenion± 3% na kikana¶cie minut i sprawd¼ czy Ci nie ¶ciemnieje z powrotem. Je¶li ¶ciemnieje to powtórz j± jeszcze raz, szkoda by³oby marnowaæ drog± i fajn± farbê.
Dziekuje za wskazówke

Kathy579 poleci³a mi zebym kupila do tego majirel 7.44 wode 6% by w³±snie nie przyciemnily sie ....teraz juz zg³upia³am...a farbe musze zamawiac

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 11:46   #3128
kathy579
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 923
GG do kathy579

Cytat:
Kolor w³osów wyjdzie na poziomie 7, je¶li nawet tu¿ po farbowaniu wyda siê nico ciemny ze wzglêdu na jego intensywno¶c to z czasem zja¶niejepoza tym Moni@ wypróbuje na kosmyku w³osów - wiêc nic siê nie stanie. Farba z dekoloryzowanych w³osów zawsze szybciej siê wyp³ukuje ze wzglêdu na porowato¶æ w³osa. Je¶li Moni@ uzna ¿e kolor jest za ciemny wtedy doradzimy aby 2 kolory wymieszaæ ze sob±, ale mam nadziejê ¿e nie bêdzie takiej potrzeby.

Dlaczego doradzasz dekoloryzacjê, czy s±dzisz ¿e w³osy s± za ciemne? czy nie równe. Pamiêtajcie dziewczyny dekoloryzacja te¿ niszczy w³osy jak by nie by³o jest to chemia i nadu¿ywana mo¿e doprowadziæ do du¿ej porowato¶ci i wtedy ¿adna farba nie bêdzie trzyma³a siê na w³osach, wszystko sp³ynie jak z dziurawej g±bki.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej, podczytujê was od d³u¿szego czasu Mam nadziejê, ¿e przyjmiecie mnie do waszego zacnego grona Do tej pory farbowa³am w³osy farbami drogeryjnymi i niemal zawsze na pocz±tku mia³am czerwon± po¶watê, w której mi wybitnie nie do twarzy i po +- tygodniu na w³osach mia³am ju¿ zwyk³y blond na poziomie 7 Po porodzie bardzo sypa³y mi siê w³osy, wiêc nie farbowa³am, bo ba³am siê, ¿e wy³ysiejê. Teraz straszê odrostem na poziomie 8 i spran± lekk± ciemniejsz± reszt± Zamówi³am farbê Vitality's art absolute nr 8/44 i do tego wodê 6%tej samej firmy (dzisiaj przysz³a) i mam nadziejê w koñcu wygl±daæ jak lud¼
Witam, im wiêcej nas ,,rudych,, tym lepiej.
8.44 Vitality's wychodzi jasno i bardzo ³adnie, jednak u mnie wyp³ukiwa³ siê do blondu. Nie ma czerwonej po¶wiaty.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez julianna-p Poka¿ wiadomo¶æ
agusiaki u radzia mam zle doswiadczenia, ze dwa lata temu moze mniej zamowilam farby chi, na tydzien przed farbowaniem, wiec bylam pewna, ze zdarza doslac. minelo 2 tygodnie (zamowienie bylo przjete do realizacji!!) czekajac kupilam jakas inna farbe i stwierdzilam, ze uzyje nastepnym razem przekonana, ze jest ok zadzwonilam i uslyszalam ze zamowienie jest realizowane. po kolejnym tygodniu i kilkukrotnym odwiedzeniu poczty zadzwonilam ponownie po czym uslyszalam, ze o moim zamowieniu nikt nie slyszal (sic!) za to niezbyt tym razem mily pan laskawie stwierdzil, ze ....... moge ponownie zlozyc zamowienie bo i tu nie potrafil podac logicznych powodow poza tym, ze nie wie dlaczego poinformowano mnie o realizacji wtedy, ale teraz jej nie bedzie
nie wiem czy tylko mnie tak ciesza "zakupy wlosowe", ale kiedy decyduje sie zamowic farby cz odzywki ( czy tez biochemie) naprawde czekam na paczke w przypadku tej firmy koszmarnie sie zawiodlam i tyle
jesli jednak mialas z nimi lepsze kontakty to moze moj przypadek byl odosobniony
Ja te¿ zawsze czekam na paczkê z niecierpliwo¶ci± i nie cierpiê czego¶ takiego, powiem ci ¿e tylko raz siê naciê³am, zamówi³am na Allegro bi¿uteriê -wp³aci³am pieni±dze ok 100 z³, i niestety nigdy paczka nie dotar³ do mnie a panu który sprzedawa³ zamknêli kontood tamtej pory zawsze czytam komentarze, a mia³ praktycznie same negatywne

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Dziekuje za wskazówke

Kathy579 poleci³a mi zebym kupila do tego majirel 7.44 wode 6% by w³±snie nie przyciemnily sie ....teraz juz zg³upia³am...a farbe musze zamawiac
Musisz po prostu próbowaæ, ka¿dy ma inne w³osy...my te¿ eksperymentujemy i jeszcze nikomu nic siê nie sta³o - niestety nie mo¿na nic gwarantowaæ 100%, dlatego próbowanie na kosmyku daje mo¿liwo¶æ unikniêcia niepo¿±danego koloru.
6% to najczê¶ciej stosowane stê¿enie, rozja¶nia do 2 tonów.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2011-01-18 o 12:33
kathy579 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:18   #3129
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Poka¿ wiadomo¶æ
Musisz po prostu próbowaæ, ka¿dy ma inne w³osy...my te¿ eksperymentujemy i jeszcze nikomu nic siê nie sta³o - niestety nie mo¿na nic gwarantowaæ 100%, dlatego próbowanie na kosmyku daje mo¿liwo¶æ unikniêcia niepo¿±danego koloru.
6% to najczê¶ciej stosowane stê¿enie, rozja¶nia do 2 tonów.
Pewnie ze sprobuje To moja pierwsza taka zmiana nie wiem jak bede sie czu³a w tym kolorze...i z pewnoscia bede experymentowac...tylko u mnie jest ten problem ze farbe moge kupic tylko na allegro, wiec jak zrobie na kosmyku probe a mi sie nie spodoba to bede w dekolorze chodzila jak wiewióra do nastepnego zakupu...
Stary 2011-01-18, 12:41   #3130
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Ampu³ki sa bardzo dobre , maja dobre recenzje i wiele opinii kupilam je bo ponoæ przyspieszaj± wzrost w³osów, i nawet sie z tym zgodze bo rosna jak grzyby po deszczu...ale to nie watek o tym wiec nie chce sie rozpisywac..

A wlosów kreconych nie nosze bo wydaje mi sie wygl±dam jak stara baba w nich choc inni sie zachwycali jak czasem ich nie wyprostowa³am...
jak naucze sie robic album tak jak Ty masz to wrzuce zdjecia
Ampu³ki u¿ywa³am chyba w listopadzie:ehe m:, te¿ kupi³am na przyspieszenie wzrostu - w efekcie trochê szybciej podros³y, stosowa³am tylko 3 tygodnie poniewa¿ trochê mnie ta czynno¶æ wcierkowa mêczy³ai od skóry wygl±da³y nie¶wie¿o, tak jakby odrobinê przet³uszczone w³osy. Ale preparat fajny i godny polecenia, a próbowa³a¶ ,,Jantar,, - fajny sk³ad bez alkoholu i du¿o mniejsza cena?

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
To sa moje w³osy po dekoloryzacji za pierwszym razem i od razu polozylam blond zlocisty opalizuj±cy Loreal Preferense , góra ³adnie wysz³a ale stosunkowo dosc ciemno a konce to juz w ogole kasztanowe:/

Ja zdekoloryzowa³am swoje ciemny braz w³osy to mia³am rude jak wiewiórka.. a przy odrostach jasno zo³te... Kolor czarny ³adnie zszed³, az bylam zaskoczona
Mo¿esz dac aktualn± fotkê po dekoloryzacji z czerni? Kiedy robi³a¶ dekoloryzacjê? Jaki masz teraz kolor? Bo z tego co zrozumia³am to ju¿ robi³a¶ dekoloryzacjê po Palette, dlatego te¿ zada³am pytanie Kasi - po co jeszcze raz dekoloryzowac.

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2011-01-18 o 12:52
Stary 2011-01-18, 12:51   #3131
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
a próbowa³a¶ ,,Jantar,, - fajny sk³ad bez alkoholu i du¿o mniejsza cena?[COLOR="Silver"]

Mo¿esz dac aktualn± fotkê po dekoloryzacji z czerni? Kiedy robi³a¶ dekoloryzacjê? Jaki masz teraz kolor?
Nie probowa³am Jantara ale chetnie sprobuje, zawsze to cos innego...

Ja dekoloryzowa³am w³osy z czerni(ciemnego brazu) okolo miesiac temu, zdjecia nie zrobilam za³uje:/ po tej dekoloryzacji polozy³am Loreala Preference (zdj w czasie trzymania farby) i rycza³am jak krowa bo odrosty wysz³y dosc z³oto a konce wysz³y kasztanowo...zdjecia mam, zaraz zrzuce z tel to za³acze.... a nast farbe jaka polozy³am to by³ ten Rozgrzewaj±cy Imbir Palette, i rozgrza³..ale mnie i to do czerwono¶ci bo mam znów ciemny br±z kupilam dekolor i znow bede sciaga³a ale wtedy zrobie zdjecia i Wam pokaze....
A dlaczego pytasz? myslisz ze moze nie wyjsc mi ten 7.44?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00047.jpg (77,1 KB, 25 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC00048.jpg (71,7 KB, 32 za³adowañ)

Edytowane przez Moni@
Czas edycji: 2011-01-18 o 13:10

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 12:58   #3132
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

W wiêkszo¶ci co nie jest regu³± farby po³o¿one na Palette bardzo ¼le ,,chwytaj±,, i praktycznie kolor przed farbowaniem musi byc ¶ci±gniêty.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Je¶li masz teraz czarn± (imbir wygl±daj±cy jak czarny) Palette na w³osach to musisz przed po³o¿eniem 7.44 zrobiæ dekoloryzacjê do poziomu 6.

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2011-01-18 o 12:57
Stary 2011-01-18, 13:16   #3133
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:

Je¶li masz teraz czarn± (imbir wygl±daj±cy jak czarny) Palette na w³osach to musisz przed po³o¿eniem 7.44 zrobiæ dekoloryzacjê do poziomu 6.
A skad mam wiedziec kathy czy sciagne³o sie do poziomu 6? ja to laik jestem w tych sprawach...

Jak umy³am g³owe po dekoloryzacji to bylam w szoku ze sciagne³o mi ca³y czarny odcien z wlosów...odrosty bardzo jasne zó³te a od polowy w³osów (mam wlosy prawie do ramion) takie rdzawe byly...jak wysuszy³am spodoba³ mi sie ten kolor nawet ale zaczely ciemniec i dlatego skusilam sie na ten Loreal DG2

Potem siostra namowila mnie na rudy...i zacze³am myslec ze moze faktycznie by³oby mi dobrze)))
Stary 2011-01-18, 13:32   #3134
kasia1433
Raczkowanie

Cytat:

Dlaczego doradzasz dekoloryzacjê, czy s±dzisz ¿e w³osy s± za ciemne? czy nie równe.
A to ju¿ Moni@ sama napisa³a, ¿e musi je jeszcze raz zdekoloryzowaæ, bo zrobi³y jej siê ciemne po poprzedniej farbie. I na dodatek koñcówki ma ciemniejsze, zatem wypisz wymaluj mój przypadek. Nie zrobi³am dekoloryzacji porz±dnie i mam problem z ciemniejszymi koñcówkami, w³a¶ciwie to z ciemniejsz± po³ow± w³osów. Nic tu nie zja¶nieje, nic siê nie wyp³ucze, te koñcówki w miarê wymywania siê farby zostan± ciemniejsze, bo to resztki poprzednich ciemnych farb, które trzymaj± siê ¶wietnie. Zatem albo j± zrobiæ porz±dnie albo sobie odpu¶ciæ i lekko rozja¶niæ do poziomu na jaki chce siê zafarbowaæ w³osy, moim zdaniem taka ruda baza jest niez³a je¶li chce siê farbowac potem w³osy na rudo, jak siê bêdzie wymywaæ to tylko do do tej rudej bazy, do niczego ja¶niejszego, ale to ju¿ wybór osoby, która bêdzie sobie schodziæ z koloru.

Cytat:
Pamiêtajcie dziewczyny dekoloryzacja te¿ niszczy w³osy jak by nie by³o jest to chemia i nadu¿ywana mo¿e doprowadziæ do du¿ej porowato¶ci i wtedy ¿adna farba nie bêdzie trzyma³a siê na w³osach, wszystko sp³ynie jak z dziurawej g±bki.
No ale farba farby nie rozja¶ni, powtarzacie to jak mantrê I to przecie¿ prawda, wiêc albo dekolor albo rozja¶niacz inaczej z czerni/br±zu do rudego nie da siê doj¶æ. A ten jasny-kremowo rudy po dekolorze to czêsto tylko u³uda. Ciemne pigmenty wy³a¿± i robi siê problem.

A ja siê wkurzy³am na te ciemne koñcówki, po³o¿y³am dzi¶ rozja¶niacz, potem Allwaves 9.44 i mam ....hmmm....na mokrych w³osach to nie marchewka tylko czerwieñ Micha³a Wi¶niewskiego .
Ciekawe czy jest tu na forum w±tek pt. 'Jak nabardziej "czerwona" farba do w³osów' bo teraz chyba w takim by³oby miejsce dla mnie, tu ju¿ nie pasujê

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
A skad mam wiedziec kathy czy sciagne³o sie do poziomu 6? ja to laik jestem w tych sprawach...
Nie da siê dowiedzieæ Nie ma da rady tak zrobiæ.
Kathy a czy Tobie przypadkiem nie my¶li siê dekoloryzacja z rozja¶nianiem? Przy dekolorze, albo siê ¶ci±ga kolor, albo nie, pó³¶rodków nie ma. Nie da siê tego przerwaæ w po³owie. Rozja¶nianie jak najbardziej, kilkana¶cie minut rozja¶niacza na g³owie, albo i mniej i jest super.

Stary 2011-01-18, 13:47   #3135
Moni@
Zakorzenienie

Ja mysla³am zeby zrobic tak kupic Mijarel 7.44 i wode 6 i 9 i rozrobic 1/2 na 1/2 - odrosty do polowy w³osów zrobic na 6 wodzie a od polowy do do³u 9 alem sobie wymysli³a co?

A ta czerwien Micha³a Wisniewskiego to mnie rozbawi³a... ale sie usmia³am...tzn nie z Twojego niepowodzenia, tylko uzycia przyk³adu....
Stary 2011-01-18, 15:21   #3136
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

kasia
Szkoda ¿e nie wypróbowa³a¶ na kosmyku, niestety z Allwaves nie mam do¶wiadczenia. Jest dekoloryzacja i jest k±piel rozja¶niaj±ca (o dekoloryzacji piszê na swoim blogu). Niestety na forum czasami mo¿na siê ¼le zrozumieæ, 6-mia³am na my¶li jej naturalny kolor. Oczywiste jest ¿e dekoloryzacja z prawdziwego zdarzenia nie rozja¶nia a jedynie zmywa sztuczny kolor.

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2011-01-18 o 15:29
Stary 2011-01-18, 15:59   #3137
201709121022
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 477

W³a¶nie siedzê z 7,44 na g³owie OMG OMG OMG I modlê siê do wszystkich znanych mi bóstw ¿eby efekt by³ po¿±dany.
Tyle dobrze, ¿e - co muszê przyznaæ - farba po³o¿ona arcydok³adnie, T¯ wrócil z pracy wcze¶niej i z radosnym zapa³em o¶wiadczy³: "Jasne kochanie, po ca³ym dniu patrzenia miêdzy nogi z najwiêksz± przyjemno¶ci± popatrzê na twoj± g³owê!"
201709121022 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:02   #3138
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Melina trzymam kciuki i czekam na sprawozdanie plus fotka

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2011-01-18, 16:03   #3139
kasia1433
Raczkowanie

Cytat:
kasia
Szkoda ¿e nie wypróbowa³a¶ na kosmyku, niestety z Allwaves nie mam do¶wiadczenia.
Nie jest jednak ¼le, na mokro to trochê strasznie wygl±da³o, jednak wysz³a marchewka, ale jak na poziom 9 przysta³o s± ¿ó³te przeb³yski, na drugi raz kupiê ciemniejsz± farbê. Cieszê siê, ze trochê rozja¶ni³am te w³osy, bo kolory wychodz± intensywniejsze, wcze¶niej wszystko tr±ci³o br±zem, be¿em, teraz bêdzie rudziej

Cytat:
Jest dekoloryzacja i jest k±piel rozja¶niaj±ca (o dekoloryzacji piszê na swoim blogu). Niestety na forum czasami mo¿na siê ¼le zrozumieæ, 6-mia³am na my¶li jej naturalny kolor. Oczywiste jest ¿e dekoloryzacja z prawdziwego zdarzenia nie rozja¶nia a jedynie zmywa sztuczny kolor.
I najbardziej denerwuj±ce jest to, ¿e do koñca nie wiadomo czy to zrobi³a czy nie... Ja ju¿ dekoloryzacji sobie nie zrobiê, wolê k±piel rozja¶niaj±c±, za ka¿dym razem (trzy razy schodzi³am z czerni) po dekoloryzacji wychodzi³y jakie¶ siupy ...to dla kobiet chc±cych zej¶æ do ró¿nych karmelków, platyny, bursztynków, do rudo¶ci nie warto, kasa wyrzucona w b³oto, koñczy³o siê to i tak k±pielami. Ale to ju¿ moje prywatne i osobiste do¶wiadczenia inni niech robi± inaczej Choæ mam nadziejê, ¿e do ciemnych w³osów ju¿ nie wrócê...têskni mi siê ciut za nimi

A tak to wygl±da po dzisiejszym farbowaniu:
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg po rozja¶n..jpg (27,3 KB, 65 za³adowañ)

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 16:06   #3140
kasia1433
Raczkowanie

Cytat:
Ja mysla³am zeby zrobic tak kupic Mijarel 7.44 i wode 6 i 9 i rozrobic 1/2 na 1/2 - odrosty do polowy w³osów zrobic na 6 wodzie a od polowy do do³u 9 alem sobie wymysli³a co?
Wspó³czujê osobie, która bêdzie k³ad³a farbê

Stary 2011-01-18, 16:09   #3141
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

kasia
Bardzo ³adny kolor taki ¿ywy, a my kobiety têsknimy za tym czego nie mamy (ciemny kolor), po prostu potrzebujemy czêstych zmian.

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2011-01-18 o 16:11
Stary 2011-01-18, 16:36   #3142
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
I najbardziej denerwuj±ce jest to, ¿e do koñca nie wiadomo czy to zrobi³a czy nie...

A tak to wygl±da po dzisiejszym farbowaniu:
Czy to chodzi o mnie? Ja zrobilam dekoloryzacje, naprawde , elgonem i to 2 razy pisa³am o tym na KWC

Podoba mi sie ten kolor ³adnie
Stary 2011-01-18, 17:14   #3143
kasia1433
Raczkowanie

Cytat:
Czy to chodzi o mnie? Ja zrobilam dekoloryzacje, naprawde , elgonem i to 2 razy pisa³am o tym na KWC

Podoba mi sie ten kolor ³adnie
Nie, nie, nie nie chodzi³o o Ciebie
To mia³o zabrzmieæ jak dokoñczenie wypowiedzi kathy, o dekoloryzacji czyli mniej wiêcej tak: dekoloryzacja to zrobi³a czy nie, czyli wyp³uka³a kolor czy jeszcze nie
Co¶ siê dzi¶ nie mo¿emy zrozumieæ

Dla mnie ten kolor jest zbyt jaskrawy, ale siê wyp³ucze, pewnie po dwóch myciach. Wola³abym tak± rudo¶æ jak± Ty sobie wybra³a¶.

Stary 2011-01-18, 17:25   #3144
agusiaki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Witam nowe rudzielce

Cytat:
Napisane przez sepia123 Poka¿ wiadomo¶æ
Agusiaki piszê do Ciebie odno¶nie kolorku jaki ma Ashlee Simson... Od jakiego¶ czasu farbujê Palete Miedziany Mahoñ i kolor wychodzi mi dok³adnie taki jak oczekiwa³am (mo¿e troszkê za ciemny), ale farba zaczê³a mnie uczulaæ szukam czego¶ podobnego ale kompletnie nie znam siê na profesjonalnych farbach i mieszaniu ich z wod± :/ a na fryzjera nie chcê wydawaæ pieni±¿ków bo ju¿ po miesi±cu mam odrosty (w kolorze mysi blond) na prawie 2cm wiec wizyty co 1,5 miesi±ca u fryzjera by³yby zbyt kosztowne...
My¶la³am te¿ o Delii, któr± polecacie, ale nie chcê takiej marchewki jak jest na opakowaniu. Wola³abym ciemniejszy odcieñ... My¶lê, ¿e taka delikatna farba by³aby dobra pomiêdzy farbowaniami. Poza tym nie wiem czy przykryje moje do¶æ szarawe i jasne odrosty...
Proszê Was o pomoc bo widzê, ¿e znacie siê na takich kolorkach
Witaj. Co do koloru jaki ma Ashley (bo rozumiem, ¿e taki w³a¶nie chcesz) to w moim podpisie masz linka, gdzie ca³y temat tego koloru masz dok³adnie opisany. Farby profesjonalne nie ró¿ni± siê niczym w kwestii sposobu u¿ycia od farb drogeryjnych. Tyle, ¿e w drogerii kupujesz farbê w zestawie z wod± (przed farbowaniem mieszasz utleniacz z farb±), a przy profesjonalnych farbach utleniacz trzeba dokupiæ osobno (i dok³adnie tak samo wymieszaæ go z farba przed farbowaniem). Nie ma tu ¿adnej filozofii ani finezji w tym.
Farby drogeryjnej nie polecê, bo nie znam ¿adnej z której by³am w 100% zadowolona, szczególnie w przypadku rudo¶ci. A ju¿ palette to imho ¶mieræ dla w³osów, wiêc serdecznie Ci wspó³czujê.

julianna
- nie gadaj, ¿e uradka to takie ³osie Ja maj±c na wzglêdzie ³osiostwo sprzeda¿y wysy³kowej zwykle zamawiam z du¿ym wyprzedzeniem. Mo¿e maja opcje za pobraniem, co bym sie nie denerwowa³a?

kaska - superowy masz ten kolor!! ¯eby nie ta czerwieñ to zakocha³abym siê w nim. Ja uwielbiam takie ¿arówy

A tak btw mam w domu na zbyciu dwie nowe farby profesjonalne joanny CZERWONE i nie bardzo wiem co z nimi zrobiæ Mo¿e kto¶ reflektuje?

Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ

Edytowane przez agusiaki
Czas edycji: 2011-01-18 o 17:26
agusiaki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:42   #3145
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie, nie nie chodzi³o o Ciebie
Juz mi l¿ej, mysla³am ze macie watpliwosci do mnie...

Ja zdecydowa³±m sie na Majirel 7.44 jak doradzila mi kathy, co bedzie to bedzie...najwyzej bede chodzila w czapce
Stary 2011-01-18, 18:26   #3146
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

moni@,

podsumowuj±c: bêdzie dekoloryzacja a potem Majirel?

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2011-01-18, 18:56   #3147
sepia123
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Agusiaki bardzo Ci dziêkujê za u¶wiadomienie
a odno¶nie Palette, to o dziwo nie zniszczy³a mi a¿ tak bardzo w³osów... tzn koñcówek, bo to co po ostatnim razie dzia³o siê z moj± skór± trudno opisaæ... nigdy wiêcej
sepia123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 18:58   #3148
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
moni@,

podsumowuj±c: bêdzie dekoloryzacja a potem Majirel?
Tak kathy Spróbuje tak jak mi doradzi³as
Stary 2011-01-18, 19:10   #3149
agusiaki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cytat:
Napisane przez sepia123 Poka¿ wiadomo¶æ
Agusiaki bardzo Ci dziêkujê za u¶wiadomienie
a odno¶nie Palette, to o dziwo nie zniszczy³a mi a¿ tak bardzo w³osów... tzn koñcówek, bo to co po ostatnim razie dzia³o siê z moj± skór± trudno opisaæ... nigdy wiêcej
To sie módl teraz, ¿eby jakakolwiek inna farba chwyci³a Ci kolor po palecie
Kole¿anka moja po palecie dosta³a strupów na g³owie i porobi³y siê jej z tego guzy, a w³osy wy³azi³y gar¶ciami. 6 mc trwa³a diagnoza co jej jest. Wysz³o w koñcu, ¿e zatru³y j± toksyny z tej farby (ponoæ wyj±tkowe badziewie, a stê¿enie tego w farbie jest tym wiêksze im ciemniejszy kolor wybieramy). Zatrucie by³o tak du¿e i na tyle powa¿ne (kilka lat farbowania na czarno paletk± zrobi³o swoje), ¿e trafi³a do szpitala z podejrzeniem nowotworu. Po roku wiemy, ¿e to nic z³o¶liwego.... ale co przesz³a to jej. Nadal siê leczy i przeklina producenta paletki. Z ostatnich wie¶ci wiem, ¿e chce pozwaæ producenta do s±du.
W tym wzglêdzie farby profesjonalne te¿ s± jednak lepsze i bardziej delikatne.
Aczkolwiek jak ju¿ raz co¶ Ciê uczuli³o to rób próbê uczuleniow±, ju¿ zawsze przed farbowaniem jak±kolwiek farb±.

Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ
agusiaki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:15   #3150
izajasz
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 107

dziewczyny, sorry, ¿e ja siê tu tak wcianam ni w piêæ ni w dziesiêæ, ale chce sobie jutro zafarbowaæ w³osy goldwellem colorance. dot±d zwykle farbowa³am goldwellem tophicem, ale s³ysz³am, ¿e colorance jest szamponem koloryzujacym, a nie trwa³± farb± i ¿e dlatego W OGÓLE nie niszczy w³osów. a na tym bardzo mi teraz zale¿y bo mi wypadaj±, a dotatkowo mam odrosty, które potêguj± wra¿enie, ¿e na g³owie jest ma³o w³osów. muszê wiêc zafarbowaæ czym¶ co mi ich nie zniszczy.
st±d moje pytanie - czy ten COLORANCE faktycznie nie szkodzi w³osom? wiecie co¶ o tym?
izajasz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.