|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3121 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
kathy weekend sie przerodzil w czas do konca tygodnia
![]() ![]() wlasnie sama nie wiem czemu nie delia ![]() ![]() ![]() ![]() moni@ szanuj loki ![]() agusiaki u radzia mam zle doswiadczenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem czy tylko mnie tak ciesza "zakupy wlosowe", ale kiedy decyduje sie zamowic farby cz odzywki ( czy tez biochemie) naprawde czekam na paczke ![]() ![]() jesli jednak mialas z nimi lepsze kontakty to moze moj przypadek byl odosobniony
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 093
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
albo lepiej oddaj ten skret mi ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Agusiaki piszê do Ciebie odno¶nie kolorku jaki ma Ashlee Simson... Od jakiego¶ czasu farbujê Palete Miedziany Mahoñ i kolor wychodzi mi dok³adnie taki jak oczekiwa³am (mo¿e troszkê za ciemny), ale farba zaczê³a mnie uczulaæ
![]() ![]() My¶la³am te¿ o Delii, któr± polecacie, ale nie chcê takiej marchewki jak jest na opakowaniu. Wola³abym ciemniejszy odcieñ... My¶lê, ¿e taka delikatna farba by³aby dobra pomiêdzy farbowaniami. Poza tym nie wiem czy przykryje moje do¶æ szarawe i jasne odrosty... Proszê Was o pomoc bo widzê, ¿e znacie siê na takich kolorkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 648
|
Hej, podczytujê was od d³u¿szego czasu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kathy579 poleci³a mi zebym kupila do tego majirel 7.44 wode 6% by w³±snie nie przyciemnily sie ....teraz juz zg³upia³am...a farbe musze zamawiac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlaczego doradzasz dekoloryzacjê, czy s±dzisz ¿e w³osy s± za ciemne? czy nie równe. Pamiêtajcie dziewczyny dekoloryzacja te¿ niszczy w³osy jak by nie by³o jest to chemia i nadu¿ywana mo¿e doprowadziæ do du¿ej porowato¶ci i wtedy ¿adna farba nie bêdzie trzyma³a siê na w³osach, wszystko sp³ynie jak z dziurawej g±bki. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() 8.44 Vitality's wychodzi jasno i bardzo ³adnie, jednak u mnie wyp³ukiwa³ siê do blondu. Nie ma czerwonej po¶wiaty. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() 6% to najczê¶ciej stosowane stê¿enie, rozja¶nia do 2 tonów.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-01-18 o 12:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-01-18 o 12:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dekoloryzowa³am w³osy z czerni(ciemnego brazu) okolo miesiac temu, zdjecia nie zrobilam za³uje:/ po tej dekoloryzacji polozy³am Loreala Preference (zdj w czasie trzymania farby) i rycza³am jak krowa bo odrosty wysz³y dosc z³oto a konce wysz³y kasztanowo...zdjecia mam, zaraz zrzuce z tel to za³acze.... a nast farbe jaka polozy³am to by³ ten Rozgrzewaj±cy Imbir Palette, i rozgrza³..ale mnie i to do czerwono¶ci bo mam znów ciemny br±z ![]() A dlaczego pytasz? myslisz ze moze nie wyjsc mi ten 7.44? Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2011-01-18 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
W wiêkszo¶ci co nie jest regu³± farby po³o¿one na Palette bardzo ¼le ,,chwytaj±,, i praktycznie kolor przed farbowaniem musi byc ¶ci±gniêty.
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Je¶li masz teraz czarn± (imbir wygl±daj±cy jak czarny) Palette na w³osach to musisz przed po³o¿eniem 7.44 zrobiæ dekoloryzacjê do poziomu 6.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-01-18 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak umy³am g³owe po dekoloryzacji to bylam w szoku ze sciagne³o mi ca³y czarny odcien z wlosów...odrosty bardzo jasne zó³te a od polowy w³osów (mam wlosy prawie do ramion) takie rdzawe byly...jak wysuszy³am spodoba³ mi sie ten kolor nawet ale zaczely ciemniec i dlatego skusilam sie na ten Loreal DG2 Potem siostra namowila mnie na rudy...i zacze³am myslec ze moze faktycznie by³oby mi dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja siê wkurzy³am na te ciemne koñcówki, po³o¿y³am dzi¶ rozja¶niacz, potem Allwaves 9.44 i mam ....hmmm....na mokrych w³osach to nie marchewka tylko czerwieñ Micha³a Wi¶niewskiego ![]() Ciekawe czy jest tu na forum w±tek pt. 'Jak nabardziej "czerwona" farba do w³osów' bo teraz chyba w takim by³oby miejsce dla mnie, tu ju¿ nie pasujê ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() Kathy a czy Tobie przypadkiem nie my¶li siê dekoloryzacja z rozja¶nianiem? Przy dekolorze, albo siê ¶ci±ga kolor, albo nie, pó³¶rodków nie ma. Nie da siê tego przerwaæ w po³owie. Rozja¶nianie jak najbardziej, kilkana¶cie minut rozja¶niacza na g³owie, albo i mniej i jest super. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
Ja mysla³am zeby zrobic tak kupic Mijarel 7.44 i wode 6 i 9 i rozrobic 1/2 na 1/2 - odrosty do polowy w³osów zrobic na 6 wodzie a od polowy do do³u 9
![]() A ta czerwien Micha³a Wisniewskiego to mnie rozbawi³a... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
kasia
Szkoda ¿e nie wypróbowa³a¶ na kosmyku ![]() ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-01-18 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 477
|
W³a¶nie siedzê z 7,44 na g³owie OMG OMG OMG
![]() Tyle dobrze, ¿e - co muszê przyznaæ - farba po³o¿ona arcydok³adnie, T¯ wrócil z pracy wcze¶niej i z radosnym zapa³em o¶wiadczy³: "Jasne kochanie, po ca³ym dniu patrzenia miêdzy nogi z najwiêksz± przyjemno¶ci± popatrzê na twoj± g³owê!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zakorzenienie
|
Melina trzymam kciuki
![]() ![]()
#3139 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak to wygl±da po dzisiejszym farbowaniu: |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zakorzenienie
|
kasia
Bardzo ³adny kolor ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-01-18 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To mia³o zabrzmieæ jak dokoñczenie wypowiedzi kathy, o dekoloryzacji czyli mniej wiêcej tak: dekoloryzacja to zrobi³a czy nie, czyli wyp³uka³a kolor czy jeszcze nie ![]() Co¶ siê dzi¶ nie mo¿emy zrozumieæ ![]() ![]() Dla mnie ten kolor jest zbyt jaskrawy, ale siê wyp³ucze, pewnie po dwóch myciach. Wola³abym tak± rudo¶æ jak± Ty sobie wybra³a¶. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Witam nowe rudzielce
![]() Cytat:
Farby drogeryjnej nie polecê, bo nie znam ¿adnej z której by³am w 100% zadowolona, szczególnie w przypadku rudo¶ci. A ju¿ palette to imho ¶mieræ dla w³osów, wiêc serdecznie Ci wspó³czujê. julianna - nie gadaj, ¿e uradka to takie ³osie ![]() ![]() ![]() kaska - superowy masz ten kolor!! ¯eby nie ta czerwieñ to zakocha³abym siê w nim. Ja uwielbiam takie ¿arówy ![]() A tak btw mam w domu na zbyciu dwie nowe farby profesjonalne joanny CZERWONE i nie bardzo wiem co z nimi zrobiæ ![]()
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2011-01-18 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
moni@,
podsumowuj±c: bêdzie dekoloryzacja a potem Majirel?
#3147 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Agusiaki bardzo Ci dziêkujê za u¶wiadomienie
![]() a odno¶nie Palette, to o dziwo nie zniszczy³a mi a¿ tak bardzo w³osów... tzn koñcówek, bo to co po ostatnim razie dzia³o siê z moj± skór± trudno opisaæ... nigdy wiêcej |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Cytat:
![]() Kole¿anka moja po palecie dosta³a strupów na g³owie i porobi³y siê jej z tego guzy, a w³osy wy³azi³y gar¶ciami. 6 mc trwa³a diagnoza co jej jest. Wysz³o w koñcu, ¿e zatru³y j± toksyny z tej farby (ponoæ wyj±tkowe badziewie, a stê¿enie tego w farbie jest tym wiêksze im ciemniejszy kolor wybieramy). Zatrucie by³o tak du¿e i na tyle powa¿ne (kilka lat farbowania na czarno paletk± zrobi³o swoje), ¿e trafi³a do szpitala z podejrzeniem nowotworu. Po roku wiemy, ¿e to nic z³o¶liwego.... ale co przesz³a to jej. Nadal siê leczy i przeklina producenta paletki. Z ostatnich wie¶ci wiem, ¿e chce pozwaæ producenta do s±du. W tym wzglêdzie farby profesjonalne te¿ s± jednak lepsze i bardziej delikatne. Aczkolwiek jak ju¿ raz co¶ Ciê uczuli³o to rób próbê uczuleniow±, ju¿ zawsze przed farbowaniem jak±kolwiek farb±.
![]() |
#3150 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 107
|
dziewczyny, sorry, ¿e ja siê tu tak wcianam ni w piêæ ni w dziesiêæ, ale chce sobie jutro zafarbowaæ w³osy goldwellem colorance. dot±d zwykle farbowa³am goldwellem tophicem, ale s³ysz³am, ¿e colorance jest szamponem koloryzujacym, a nie trwa³± farb± i ¿e dlatego W OGÓLE nie niszczy w³osów. a na tym bardzo mi teraz zale¿y bo mi wypadaj±, a dotatkowo mam odrosty, które potêguj± wra¿enie, ¿e na g³owie jest ma³o w³osów. muszê wiêc zafarbowaæ czym¶ co mi ich nie zniszczy.
st±d moje pytanie - czy ten COLORANCE faktycznie nie szkodzi w³osom? wiecie co¶ o tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.