W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 10:21   #3631
Louboutinka
Raczkowanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Ja też juz piję tą herbatę z lisci malin, zażywam kapsułki wiesiołka, jak gdzieś wchodzę gdzie jest winda i schody to korzystam ze schodów, wczoraj to.

A na co jest to mleko z cynamonem - może też zacznę.)
no podobno cynamon tez przyspiesza.. mowili o piciu mleka z miodem kiedy to byla akcja wycofania becikowego w hiszpanii na koniec 2010.. wiec zakodowalam to i sie stosuje.. ale i tak lipa
a schody to nie dzialają na bank bo dawno bym urodzila..a tak tylko mi sie brzuch o uda obija wchodzac po nich i nic wiecej..

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Ad przyspieszania seksem,.... mnie sie w koncu w sobote udalo meza naklonic... Ale wcale mi sie nie podobalo, to tak jak by slon probowal sie wczolgac na drugiego slonia! No i przy tym sloniowym przytulanku nie bylo szans zeby skupic sie na tym wlasciwym.... Ale moze pozniej znow sprobojemy!
dobry opis hihihi.. cos w tym jest.. moj probowal brzuch wciagac bo musial by miec wklęsły bysmy sie nie szturchali brzuchami ale ze utył to bylo cięzko ale w ogole na razie powstrzymam emocje i poczekam jak juz bedzie po.. bo teraz to nie dosc ze sie balam o malego to jeszcze okropnie nieseksownie sie czuje i nawet jak moj maz mi mowi ze slicznie wygladam i go bardzo pociagam to jakos mu niewierze bo lustra mam jakos nie pasuje mi teraz moj wyglad do bycia seksownym dla kogos..

rozumiem ze LIGOTKO obchodzisz dzisiaj 18 urodziny?? to wszystkiego naj naj naj lepszego!!! spełnienia marzeń i by kazdy następny dzień był lepszy od poprzedniego.. sto lat!

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
oj jak ja bym sobie posprzątała itp a muszę leżeć noga nadal spuchnięta i zaczyna być kolorowa
mam wrażenie że maluszek znów się odwrócił i leży bokiem
zobaczymy jutro gin
ja tam bym sie wyspała gdyby nie moja kochana córeczka, która budzi się namiętnie w nocy wrrry
moje nogi tez spuchniete wiec juz do nich przywyklam.. tylko ze az bolą i musialam od mamy buty pozyczyc bo do swoich to mi sie moje baleroniki nie mieszczą wczoraj na chwilę mi pomoglo moczenie nozek w soli antycelulitowej.. (no niby pozbywa sie wody z organizmu) ale tylko na kilka godzin troche ustapilo.. ale bylo widac juz kostki przynajmniej bo dawno ich nie widzialam
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:25   #3632
agape
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

lilijko a w związku z tym że też ciągle nie znasz płci to masz już jakieś typy imion? czy na żywioł pójdziesz?

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:31   #3633
ligotka
Rozeznanie

Louboutinko bardzo dziekuje! Oczywiscie ze 18 :P Ad meza to mojemu tez brzuszek w ciazy urosl znacznie, dlatego sloniki Smieje sie ze jeszcze miesiac i bierzemy sie za siebie :P
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:33   #3634
la'Mbria
Zakorzenienie

cześć dziewczynki z "rana'...
kurcze, ale jestem mega niewyspana- położyłam się o 2...a ostatni look na zegarek przed zaśnięciem zaliczyłam o...3:25 a dziś obudziło mnie przeświadczenie że nade mna wisi pająk!
Brrr....no i oczywiście narobiłam pisku z rana- ale całkiem słusznego- co prawda nie nade mną, ale nad biurkiem (które jest dość blisko łóżka) wisiało ogromne bydle- jak ja się ich boję!!!
tak szybko jak dziś, to chyba przez całą ciążę nie wstawałam

doczytałam dlaczego kobiety w ciąży tak lubują się w ogórkach kiszonych- podobno one działają oczyszczająco na nerki i zmniejszają obrzęki i opuchliznę związaną z zatrzymywaniem wody w organizmie- nono...mądry ten organizm- zaczęłam puchnąć to mi ogórki posmakowały szok!
Teściowa ma w sobotę przyjechać (na szczęście nie do nas, a do drugiego syna), ale tez do Wawy- więc będzie miała zadanie bojowe- przywieźć z 5 kg ogórków z piwniczki a co...niech się kobieta zaangażuje trochę...

u mnie przed chwilą było piękne słoneczko i już się wybierałam na spacer...a tu klops- własnie takie brzydkie chmurzyska naszły...zaraz pewnie bedzie padać
aj biorę się dziś za prasowanie wczorajszych 3 pralek ciusszków

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:39   #3635
agape
Zadomowienie

a ja dostałam bóli krzyża i mam wrażenie jakby zaraz miesiączka miała się ze mnie wylać czuje się fatalnie, chyba czas na zasłużony odpoczynek byle do jutra do popołudnia

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-18, 10:39   #3636
Jessy_
Raczkowanie

Witam się również po nieprzespanej nocy

ligotko - ja również dołączam się do życzeń Wszystkiego Najlepszego !!!

A w załączeniu fotki naklejek biedronkowych. Autka już na ścianie (tylko na zdjęciu bardzo mizernie wyszły ) oraz misiaczków jeszcze nie nalepionych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg autka.jpg (57,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg misie.jpg (88,3 KB, 46 załadowań)
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:39   #3637
cytrynka3002
Zadomowienie

Hejka dziewczynki, ja witam się w dwupaku po przespanej (o dziwo dobrze!) nocy.

Dziś mąż jedzie z ojczymem moim oglądać nowe auto, także wiecie, że mogę się spodziewać wszystkiego...dziś mam zakaz rodzenia w każdym bądź razie. Na szczęście auto jest zaraz za Toruniem, więc bliziutko, no i mama przyjdzie do mnie po pracy, więc się nie stresuję tak bardzo.

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
pokoik syncia prawie skonczony ale jest pare rzeczy do przerobienia i pare jeszcze do wstawienia tam ale moze jak jutro jakos tam dopelzne to zdjecia porobię..
dzisiaj juz tez z męzem testowalam angel care.. i kto che kupic niech sie nie waha.. super sprawa i bardzo fajna nianka elektorniczna z tego kazdy szmer slychac i temperature w pokoiku malego pokazuje.. naprawdę fajny bajer no i mam nadzieje ze tez oszczedzi mi troche nerwow bym sie nie musiala martwic o śmierć łóżeczkową..

dobra nie przynudzam i moze uda się mi zasnąć choc pewnie o 5 jak zawsze sie obudzę no i jeszcze kurna ten bol plecow..masakra jakas.. nie życzę nikomu..
Co do niani to ja dostać mam od przyjaciółki, ale na razie Mały będzie spał z naszej sypialni - przeniesiemy łóżeczko do jego pokoju, jak podrośnie, wtedy mam nadzieję, że się przyda taka niania.

A ból pleców dobrze znam - wiem, że nic przyjemnego.

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Do tego grupa nastawiona negatywnie do mnie, szczegolnie jak sie okaze, ze ktos wczoraj czegos nie zaliczyl, a ja tak...;( W nocy nie moglam spac...chcialam sobie w takim razie odpuscic spanie i sie pouczyc, ale stwierdzilam, ze to w moim stanie nie jest wskazane, bo jeszcze nie dosc ze stres to i zmeczenie by doszlo, to niewiadomo, czy bym w koncu nie zemdlala... Ja nie wiem dlaczego tak sie stresuje...zawsze podchodzilam bardziej na luzie do tego wszystkiego... ale naprawde czuje sie tam jakby kazdy czekal az mi sie noga powinie...szczegolnie ta baba z ktora mam chetnie by mi nie dala zaliczenia...i cos czuje ze tak bedzie...przynajmniej z 1 przedmiotu a mam z nia az 3.... A niech ja myszy zjedza...
Werka a czemu ta grupa jest tak negatywnie nastawiona do Ciebie? Bo chyba nie przez ciążę. Dziwni ludzie...nie mozesz się teraz tak tym stresować, nawet nie wiem, co Ci doradzić...skoro wszyscy tak negatywnie nastawieni są, to po prostu postaraj się szybko zdać tę sesję i może zrób sobie urlop jakiś. Bo inaczej to Ciebie ta sytuacja wykończy.

Cytat:
Wstałam patrzę dalej coś leci ale tak niedużo. No ale łóżko suche tylko bielizna mokra i ja dopiero wtedy skumałam, że przecież bez zabezpieczenia się kochaliśmy i że to nie wody tylko przyśpieszacz porodu. Ciekawa jestem czy dzisiaj wyląduję na porodówce, bo pełnia jest. A brzuch na pewno mi opadł bo nie mogę siedzieć za bardzo z nogami złączonymi bo mi się na nich lekko opiera.
Kurczę, ale stres na pewno w nocy mieliście. Trzymam kciukasy, żebyś w końcu na tą porodówkę powędrowała.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ja nie chcę rodzić w pełnię jak oddział przepełniony co tu zrobić żeby zacząć rodzić teraz...
To już nie wiem - trzymać kciuki za dzisiejszy termin Twój, czy dziś odpuszczamy przesyłanie fluidów i od jutra zaczynamy myśleć intensywniej o Gabi? Tak czy siak przesyłam dużo uścisków i siły dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
dziś też niewiele się rusza, czy myślicie że jak tak ciągle będzie ospałe to warto jechać na IP sprawdzić tętno?
Wiesz co, ja bym dla świętego spokoju przejechała się...mysiopez miała często taką sytuację i zawsze po wizycie na IP humor jej się poprawiał. Wiesz to, że Ty się stresujesz działa też na dziecko. Może jednak zacznie się ruszać bardziej dzisiaj.

Ligotko
- To znaczy, że dziś z kwiatami i tortem wpadać do Ciebie można?? Jeśli tak, to sto lat, spełnienia marzeń no i zdrowego i pultaśnego Maleństwa.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:59   #3638
vilya
Zadomowienie

Cytrynka dzięki za kciukasy.

Ligotka wszystkiego najlepszego, szybkiego i łagodnego porodu, bez bólu i zdrowego dzieciaczka.

Wera, może ty sobie tak wkręcasz że Cię nikt nie lubi a może popatrz z boku na siebie, może jest jakiś powód że tak reagują na Twoją osobę.
Ja np miałam taki problem, że strasznie nieśmiała byłam, choć tej nieśmiałości nie było widać ale np. nie narzucałam się nikomu i ludzie myśleli że ja wyniosła jestem, podobnie było z mężczyznami. Ja byłam sama a oni myśleli że kogos mam, bo niby nie zachowywałam się jak samotna osoba (cokolwiek to znaczy). Ja siebie oceniałam że jestem brzydka, niezgrabna i nieatrakcyjna ( teraz już tak nie uważam) i dlatego jestem sama a się okazało na odwrót, że faceci myśleli że nie mają szans u takiej laski. W końcu poznałam mojego męża, którego nie traktowałam z początku w ogóle pod uwagę jako partnera tylko był to kolega z którym dobrze mi się rozmawiało i on stwierdził, że pewnie mam za duże wymagania i dlatego, sam był również zbyt wtedy nieśmiały żeby coś zaproponować no i po tej naszej rozmowie jakoś poszło z górki i zostaliśmy parą. Więc czasem człowiek sam sobie coś wmawia a jest zupełnie inaczej.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:01   #3639
Carol77
Zakorzenienie

Przepraszam, ze przeszkadzam
Mam ogromną prośbę o oddanie głosików na mojego synusia
1 osoba może oddać tylko 1 głos.

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossm...fil-94037.html

będę bardzo wdzięcznai bardzo dziękuję za poświęconą chwilkę na kliknięcie

Pozdrawiam Was serdecznie i zdróweczka życzę
Mamusia lipcowa 2010

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:07   #3640
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Witam się przedpołudniowo. Dziewczyny takiej nocy już dawno nie miałam. Wyspałam się ale cała w stresie, bo mateczka za jakiś czas ma się zjawić.... brrrrrrrr Wolałabym, aby sobie takie wizyty darowała. Bo jak zwykle wszystko z łaski..........

Ligotko Wszystkiego Najlepszego!!! W piątek oblejemy
Agape ty nie strasz, że chcesz iść przed nami na porodówkę. się urodzi mam nadzieje, że samo nam podpowie

vilya pasuje mi ta pełnia następna!!! Dzień przed moim terminem

Dziewczyny wy się martwicie, że dziecko wam się mało rusza, a co ja mam powiedzieć? Z moim łożyskiem to dopiero można zawału serca dostać!!! Na szczęście wczoraj było nad wyraz aktywne, dzisiaj też. co mnie cieszy
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:15   #3641
make_up_istka
BAN stały

Ligotko sto lat!!!

Cytrynko ja tam bym wolała nie w pełnię, bo nie chcę trafić na korytarz, ale tak naprawdę nie pogardzę żadnym terminem tak więc fluidków proszę nie zatrzymywać Dziś mój pierwszy termin porodu
A może Ciebie dziś znowu mąż zaskoczy - tym razem nowym autem?

Moja mała dziś się póki co ledwo rusza. Czasami coś się delikatnie przesunie, ale niezbyt mocno. Może to już...?

U nas pogoda piękna, ale chyba coś z ciśnieniem, bo mi głowa pęka...
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:16   #3642
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Witam się przedpołudniowo. Dziewczyny takiej nocy już dawno nie miałam. Wyspałam się ale cała w stresie, bo mateczka za jakiś czas ma się zjawić.... brrrrrrrr Wolałabym, aby sobie takie wizyty darowała. Bo jak zwykle wszystko z łaski..........

Ligotko Wszystkiego Najlepszego!!! W piątek oblejemy
Agape ty nie strasz, że chcesz iść przed nami na porodówkę. się urodzi mam nadzieje, że samo nam podpowie

vilya pasuje mi ta pełnia następna!!! Dzień przed moim terminem

Dziewczyny wy się martwicie, że dziecko wam się mało rusza, a co ja mam powiedzieć? Z moim łożyskiem to dopiero można zawału serca dostać!!! Na szczęście wczoraj było nad wyraz aktywne, dzisiaj też. co mnie cieszy
no ja też mam łożysko na przedniej ścianie i tym się pocieszam a na porodówke to sie nie wybieram jeszcze też mam jakieś przeczucie co do tego 18 lutego

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-18, 11:16   #3643
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Jakoś przeżyjesz, a może nie będzie aż tak źle. Nie denerwuj się z tego powodu, szkoda Twojego samopoczucia. Gratki, że się wyspałaś - może to ta pełnia zbliżająca się wielkimi krokami tak na nas działa?

Co do ruchów mój też dziś jakiś niemrawy - rano trochę się poprzeciągał, teraz kilka razy też nóżkę poczułam i cisza - śpi Maleństwo.

make_up_istko - wierzę, że nie będzie dziś niespodzianki w postaci auta . Na szczęście wiem, że z konta nic nie pobrał, także raczej dziś jedzie oglądać. Nawet fajne to auto - pokazywał mi wczoraj fotki. Ale mi każde w tym momencie wydaje się rodzinne i przestronne po naszej corsie .

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-18 o 11:19
Stary 2011-01-18, 11:18   #3644
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

Wera, może ty sobie tak wkręcasz że Cię nikt nie lubi a może popatrz z boku na siebie, może jest jakiś powód że tak reagują na Twoją osobę.
Ja np miałam taki problem, że strasznie nieśmiała byłam, choć tej nieśmiałości nie było widać ale np. nie narzucałam się nikomu i ludzie myśleli że ja wyniosła jestem, podobnie było z mężczyznami. Ja byłam sama a oni myśleli że kogos mam, bo niby nie zachowywałam się jak samotna osoba (cokolwiek to znaczy). Ja siebie oceniałam że jestem brzydka, niezgrabna i nieatrakcyjna ( teraz już tak nie uważam) i dlatego jestem sama a się okazało na odwrót, że faceci myśleli że nie mają szans u takiej laski. W końcu poznałam mojego męża, którego nie traktowałam z początku w ogóle pod uwagę jako partnera tylko był to kolega z którym dobrze mi się rozmawiało i on stwierdził, że pewnie mam za duże wymagania i dlatego, sam był również zbyt wtedy nieśmiały żeby coś zaproponować no i po tej naszej rozmowie jakoś poszło z górki i zostaliśmy parą. Więc czasem człowiek sam sobie coś wmawia a jest zupełnie inaczej.

jakbym czytała o sobie
a jak tam twoje cukry??

Ligotko wszystkiego najlepszego!!

Lilijko ja też mam łożysko na przedniej ścianie ale moja mała to lezy sobie boczkiem na mojej lewej stronie a kopie po prawej także czuje ja niemal cały czas

ja sie dziś nawet wyspałam.. po tym jak sie na TZ wkurzylam, bo nie dość ze telewizor włączony to jeszcze mi kompa koło łóżka postawił i jakis film zaczął ogladac, myślalam że zabije a on stwierdzil że oglada i to i to, tak mi na nerwy dawno nie wjechał..
w nocy co chwile na siusiu, o 6 znów TZ mnie wkurzył bo światlem mi świecił bo jak zwykle nie wiedział gdzie klucze z auta położył.. jak wyszedł juz miałam wstawc bo głodna sie zrobiłam ale zaspałam i spałam prawie do teraz.. także nawet sie wyspałam
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:21   #3645
ligotka
Rozeznanie

Dzieki Dziewczynki! Kochane jestescie Picolo dla Was wszystkich!!

lilijko to trzymam kciuki za krotka i bezstresowa wizyte mamy!
Ja tez cos czuje ze ten 18 luty to niezly termin
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:21   #3646
make_up_istka
BAN stały

Taaaak, mój budzi mnie codziennie o 7:15 przed wyjściem do pracy żebym mu kitkę zrobiła bo to co on sobie sam potrafi zrobić na głowie przypomina bardziej jakiś kokon czy nie wiadomo co

Dzisiaj się z 5 razy upewniał rano że na pewno nie rodze, bo on nie chce dziś iśc do pracy
Stary 2011-01-18, 11:23   #3647
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Taaaak, mój budzi mnie codziennie o 7:15 przed wyjściem do pracy żebym mu kitkę zrobiła bo to co on sobie sam potrafi zrobić na głowie przypomina bardziej jakiś kokon czy nie wiadomo co

Dzisiaj się z 5 razy upewniał rano że na pewno nie rodze, bo on nie chce dziś iśc do pracy
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:29   #3648
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

Mój miał przed pracą dylemat, czy nie wygląda za grubo w polo. Takie są skutki kupowania "na oko" - bo po co stać w kolejce, skoro rozmiar dobry. Faceci.

Na szczęście mój ma włosy krótkie, chociaż muszę go raz w miesiącu gonić do fryzjera, bo mu zawsze rosną tak "do góry" i wygląda to śmiesznie.

Stary 2011-01-18, 11:30   #3649
Patrilla
Zakorzenienie

Talking Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

make_up_istka
dziewczyny staram się o optymistyczny nastrój
http://www.youtube.com/watch?v=XAyp1...layer_embedded
obejrzyjcie
ja mam wyrzuty o moja mama przyjechała i sprząta a ja leżę a wolałabym sam to zrobić - nie lubię jak ktoś mnie wyręcza
Stary 2011-01-18, 11:31   #3650
Louboutinka
Raczkowanie

kurcze... ale ładne te naklejki macie...
wczoraj widzialm ktoras miala fajnego kubusia dzisiaj te slodkie misie i inne dzieciowe motywy hmm ja musialam sama robic bo mi de reszty by nie pasowaly..

ale teraz jest duzo fajnych dzieci dla dzieciaczkow ..ho ho.. tylko ja durnowata sie porwalam na rekodzielo zamiast kupic cos łądnego gotowego..i teraz sie niewyrabiam przez ten pomysl..wrryy
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:36   #3651
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
ale teraz jest duzo fajnych dzieci dla dzieciaczkow ..ho ho.. tylko ja durnowata sie porwalam na rekodzielo zamiast kupic cos łądnego gotowego..i teraz sie niewyrabiam przez ten pomysl..wrryy
Ale za to jakie ładne oryginalne rzeczy będziesz miała
Stary 2011-01-18, 11:43   #3652
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

za tydzień w biedronce:

http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...uz_za_tydzien/

(ale to przy starszych dzieciach )

jestem wypompowana dzisiaj mialam miec jeszcze zajecia ale nie ide...nie mam sil
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:45   #3653
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze... ale ładne te naklejki macie...
wczoraj widzialm ktoras miala fajnego kubusia dzisiaj te slodkie misie i inne dzieciowe motywy hmm ja musialam sama robic bo mi de reszty by nie pasowaly..

ale za to Twoje będą jedyne i z miłością robione
Stary 2011-01-18, 12:02   #3654
szizuho
Raczkowanie

Witam się wtorkowo, u mnie dzis 35 tydzień a więc zostało mi jeszcze 4 tygodnie do planowanej cc, oby to szybko minęło.

Sto lat Sto lat i łatwego, szybkiego porodu i co najważniejsze zdrowego i grzecznego dzidziusia LIGOTKO.

My dziś to ortodonty zasuwamy na wycisk szczęki do aparatu. Mam takiego lenia że nic a nic mi sie nie chce a muszę jakiś obiad ugotowac, jakieś propozycje na coś szybkiego????

Wczoraj w sklepie chciałam kupic zapiekanki takie mrożone i przypomniał mi sie program wiem co jem właśnie o mrożonkach i odłożyłam te zapiekanki, kupiłam bagietkę, pieczarki, resztę miałam w domu i zrobiłam takie pyszne że na sama myśl o tych własnych zapiekankach ślinka mi cieknie i zjadłabym jeszcze jedną.

A i przez to że tak pisałyście o basenach to ja w niedzielę się nie dostałam na basen bo nie było juuż miejsc ale za to wczoraj popływałam, pomasowałam się oj jak miło było.

Lilijko ja też ciekaw jestem czy masz jakies typy imion dla chłopca i dla dziewczynki czy czekasz do ostatniej chwili??
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:13   #3655
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Dobry-wieczór!!
Właśnie wróciłam od lekarza i dowiedziałam się że już u mnie wszystko rozwarte miękkie i skrócone oraz że maluch też już całkowicie gotowy tylko jakimś cudem całkowicie brak jakichkolwiek skurczy (choć jeszcze tydzień temu były bardzo mocne teraz całkowicie brak). Ostateczny czas dostałam do 26 a jak nic z tego czasu się nie zacznie to ląduję w szpitalu. W związku z powyższym od jutra dołączam się do dziewczyn i zaczynam porządki w domu, bieganie po schodach i "molestowanie" męża - zalecenie lekarza

A co do nalepek to naprawdę bardzo polecam te wypukłe z biedronki - były w tamtym tygodniu ale u mnie np. jeszcze sporo zostało do dzisiaj - kosztują 7,99, są naprawdę prześliczne i wielokrotnego użycia jak piszą czyli można przelepiać gdzie się chce i nie zostawiają śladów na ścianie - ja kupiłam jedne z autkami a drugie ze słodkimi misiaczkami
Jeje jak fajnie. Nastepna gotowa i oczekującaPowodzeni a, oby się szybciutko ruszyło

Olbka Prosze Cie ty nawet tak nie myśl. Bądź dobrej myśli, wszystko bedzie dobrze, musi byc dobrze..a za to czarnowidztwo

Witam sie i nadrabiam dalej.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:15   #3656
Jessy_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
za tydzień w biedronce:

http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...uz_za_tydzien/

(ale to przy starszych dzieciach )
Ja jestem bardzo ciekawa tych lampek led - wyglądają sympatycznie. Jak tylko dotrwam do poniedziałku to będę musiała je na żywo obejrzeć
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:25   #3657
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Nie, jakies 5min. samochodem, wiec niedaleko, poza tym on mieszka obok szpitala, w ktorym chce rodzic....i tez sie obawiam, ze jak przyjdzie co do czego, to on bedzie wymagal zeby to moi rodzice zawiezli mnie na porodowke a on dojedzie do szpitala...ale wtedy sie wkurze no ale niepotrzebnie sie nakrecam, bo moze jednak uwaza, ze po mnie przyjedzie
Faktycznie problem. Dobrze mu powiedziałas. Powinien być pod telefonem.W każdej chwili może zacząc się cos dziac..skoro razem nie mieszkacie to musisz mieć z nim kontakt...a może pomyśl o przeprowadzce do Tzta na ostatnie dni ciąży...tam masz blizej do szpitala i bedziecie razem 24 h/.dobe..

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-18, 12:31   #3658
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

hehe napisałam wyżej ale mi skasowało....
no nic powtórzę

IMIONA:
postawiliśmy na: Kacper/Magdalena/Alicja
a wcześniej myślałam o Michale/ Karolu/Jakubie/Julii, ale tych jest dużo.... Nawet myślałam o Amelii lub Emilii, ale siostra mnie uświadomiła, że to się kojarzy z filmem............ a mężowi się nie podoba, więc dałam spokój
Może dziecko samo nam podpowie ??

cytrynko miała być do południa, południe minęło i jej nie ma, a mąż nie może tak czekać, bo nawet na obiad nie stanie........
W ogóle mam skąpca w domu: mam zachciankę na pączka z cukrem pudrem i nie chce mi kupić, ani nawet dać złotówki na niego!!!!

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

co do łożyska i dziecka, to moje potrafi nie ruszać się z tydzień (to jego rekord!!!!!!) na szczęście byłam u lekarza i wiem, że wszystko w porządku Po prostu mam tak leniwe dziecko. Poza tym po tym jakie zadał mi pytanie endokrynolog zaczęłam się trochę martwić, że może faktycznie do tego ta mała ruchliwość coś oznacza.... nie wiem....
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:32   #3659
make_up_istka
BAN stały

lilijko narobiłaś mi smaka na pączka
A swoją drogą jak można ciężarnej odmówić zachcianki??
A co do wizyty matki - nie możesz zadzwonić czemu jej nie ma?

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
co do łożyska i dziecka, to moje potrafi nie ruszać się z tydzień (to jego rekord!!!!!!) na szczęście byłam u lekarza i wiem, że wszystko w porządku Po prostu mam tak leniwe dziecko. Poza tym po tym jakie zadał mi pytanie endokrynolog zaczęłam się trochę martwić, że może faktycznie do tego ta mała ruchliwość coś oznacza.... nie wiem....
Spokojnie. Sama mówiłaś że lekarka wyraźnie widziała na USG że maleństwo się rusza a Ty tego po prostu nie czujesz Będzie dobrze!
Stary 2011-01-18, 12:35   #3660
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
oj sprawdziłam masz rację 19 stycznia. Lutówki kolejna jest 18 lutego.

http://ksiezyc.numi.biz/
Może bedzie moja ta 18 lutego

Werka powodzenia na egzaminach i mniej stresu, wyluzuj...dla dobra dziecka podejx do tego bardziej lightowo

24.02.2011 r.

Nadia:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości