|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
![]() a schody to nie dzialają na bank bo dawno bym urodzila..a tak tylko mi sie brzuch o uda obija wchodzac po nich i nic wiecej.. Cytat:
dobry opis hihihi.. cos w tym jest.. moj probowal brzuch wciagac bo musial by miec wklęsły bysmy sie nie szturchali brzuchami ale ze utył to bylo cięzko ale w ogole na razie powstrzymam emocje i poczekam jak juz bedzie po.. bo teraz to nie dosc ze sie balam o malego to jeszcze okropnie nieseksownie sie czuje i nawet jak moj maz mi mowi ze slicznie wygladam i go bardzo pociagam to jakos mu niewierze bo lustra mam jakos nie pasuje mi teraz moj wyglad do bycia seksownym dla kogos..rozumiem ze LIGOTKO obchodzisz dzisiaj 18 urodziny?? to wszystkiego naj naj naj lepszego!!! spełnienia marzeń i by kazdy następny dzień był lepszy od poprzedniego.. sto lat! ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
wczoraj na chwilę mi pomoglo moczenie nozek w soli antycelulitowej.. (no niby pozbywa sie wody z organizmu) ale tylko na kilka godzin troche ustapilo.. ale bylo widac juz kostki przynajmniej bo dawno ich nie widzialam
|
|||
|
|
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
lilijko a w związku z tym że też ciągle nie znasz płci to masz już jakieś typy imion? czy na żywioł pójdziesz?
|
|
|
|
#3633 |
|
Rozeznanie
|
Louboutinko bardzo dziekuje! Oczywiscie ze 18 :P Ad meza to mojemu tez brzuszek w ciazy urosl znacznie, dlatego sloniki
Smieje sie ze jeszcze miesiac i bierzemy sie za siebie :P
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki z "rana'...
kurcze, ale jestem mega niewyspana- położyłam się o 2...a ostatni look na zegarek przed zaśnięciem zaliczyłam o...3:25 a dziś obudziło mnie przeświadczenie że nade mna wisi pająk! Brrr....no i oczywiście narobiłam pisku z rana- ale całkiem słusznego- co prawda nie nade mną, ale nad biurkiem (które jest dość blisko łóżka) wisiało ogromne bydle- jak ja się ich boję!!! tak szybko jak dziś, to chyba przez całą ciążę nie wstawałam doczytałam dlaczego kobiety w ciąży tak lubują się w ogórkach kiszonych- podobno one działają oczyszczająco na nerki i zmniejszają obrzęki i opuchliznę związaną z zatrzymywaniem wody w organizmie- nono...mądry ten organizm- zaczęłam puchnąć to mi ogórki posmakowały Teściowa ma w sobotę przyjechać (na szczęście nie do nas, a do drugiego syna), ale tez do Wawy- więc będzie miała zadanie bojowe- przywieźć z 5 kg ogórków z piwniczki a co...niech się kobieta zaangażuje trochę...u mnie przed chwilą było piękne słoneczko i już się wybierałam na spacer...a tu klops- własnie takie brzydkie chmurzyska naszły...zaraz pewnie bedzie padać ![]() aj biorę się dziś za prasowanie wczorajszych 3 pralek ciusszków
|
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
a ja dostałam bóli krzyża i mam wrażenie jakby zaraz miesiączka miała się ze mnie wylać
czuje się fatalnie, chyba czas na zasłużony odpoczynek byle do jutra do popołudnia
|
|
|
|
#3636 |
|
Raczkowanie
|
Witam się również po nieprzespanej nocy
![]() ligotko - ja również dołączam się do życzeń Wszystkiego Najlepszego A w załączeniu fotki naklejek biedronkowych. Autka już na ścianie (tylko na zdjęciu bardzo mizernie wyszły ) oraz misiaczków jeszcze nie nalepionych.
|
|
|
|
#3637 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczynki, ja witam się w dwupaku po przespanej (o dziwo dobrze!) nocy
.Dziś mąż jedzie z ojczymem moim oglądać nowe auto, także wiecie, że mogę się spodziewać wszystkiego...dziś mam zakaz rodzenia w każdym bądź razie .Cytat:
A ból pleców dobrze znam - wiem, że nic przyjemnego Cytat:
. Dziwni ludzie...nie mozesz się teraz tak tym stresować, nawet nie wiem, co Ci doradzić...skoro wszyscy tak negatywnie nastawieni są, to po prostu postaraj się szybko zdać tę sesję i może zrób sobie urlop jakiś . Bo inaczej to Ciebie ta sytuacja wykończy.Cytat:
. Trzymam kciukasy, żebyś w końcu na tą porodówkę powędrowałaCytat:
Cytat:
Ligotko - To znaczy, że dziś z kwiatami i tortem wpadać do Ciebie można?? Jeśli tak, to sto lat, spełnienia marzeń no i zdrowego i pultaśnego Maleństwa |
|||||
|
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
Cytrynka dzięki za kciukasy.
Ligotka wszystkiego najlepszego, szybkiego i łagodnego porodu, bez bólu i zdrowego dzieciaczka. Wera, może ty sobie tak wkręcasz że Cię nikt nie lubi a może popatrz z boku na siebie, może jest jakiś powód że tak reagują na Twoją osobę. Ja np miałam taki problem, że strasznie nieśmiała byłam, choć tej nieśmiałości nie było widać ale np. nie narzucałam się nikomu i ludzie myśleli że ja wyniosła jestem, podobnie było z mężczyznami. Ja byłam sama a oni myśleli że kogos mam, bo niby nie zachowywałam się jak samotna osoba (cokolwiek to znaczy). Ja siebie oceniałam że jestem brzydka, niezgrabna i nieatrakcyjna ( teraz już tak nie uważam) i dlatego jestem sama a się okazało na odwrót, że faceci myśleli że nie mają szans u takiej laski. W końcu poznałam mojego męża, którego nie traktowałam z początku w ogóle pod uwagę jako partnera tylko był to kolega z którym dobrze mi się rozmawiało i on stwierdził, że pewnie mam za duże wymagania i dlatego, sam był również zbyt wtedy nieśmiały żeby coś zaproponować no i po tej naszej rozmowie jakoś poszło z górki i zostaliśmy parą. Więc czasem człowiek sam sobie coś wmawia a jest zupełnie inaczej. |
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ze przeszkadzam Mam ogromną prośbę o oddanie głosików na mojego synusia![]() ![]() 1 osoba może oddać tylko 1 głos. https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossm...fil-94037.html będę bardzo wdzięczna ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i zdróweczka życzę ![]() Mamusia lipcowa 2010
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się przedpołudniowo. Dziewczyny takiej nocy już dawno nie miałam. Wyspałam się
ale cała w stresie, bo mateczka za jakiś czas ma się zjawić.... brrrrrrrr Wolałabym, aby sobie takie wizyty darowała. Bo jak zwykle wszystko z łaski..........Ligotko Wszystkiego Najlepszego!!! ![]() Agape ty nie strasz, że chcesz iść przed nami na porodówkę. się urodzi mam nadzieje, że samo nam podpowie vilya pasuje mi ta pełnia następna!!! Dzień przed moim terminem ![]() Dziewczyny wy się martwicie, że dziecko wam się mało rusza, a co ja mam powiedzieć? Z moim łożyskiem to dopiero można zawału serca dostać!!! Na szczęście wczoraj było nad wyraz aktywne, dzisiaj też. co mnie cieszy
|
|
|
|
#3641 |
|
BAN stały
|
Ligotko sto lat!!!
Cytrynko ja tam bym wolała nie w pełnię, bo nie chcę trafić na korytarz, ale tak naprawdę nie pogardzę żadnym terminem ![]() A może Ciebie dziś znowu mąż zaskoczy - tym razem nowym autem? ![]() Moja mała dziś się póki co ledwo rusza. Czasami coś się delikatnie przesunie, ale niezbyt mocno. Może to już...? U nas pogoda piękna, ale chyba coś z ciśnieniem, bo mi głowa pęka... |
|
|
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na porodówke to sie nie wybieram jeszcze
|
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nie denerwuj się z tego powodu, szkoda Twojego samopoczucia. Gratki, że się wyspałaś - może to ta pełnia zbliżająca się wielkimi krokami tak na nas działaCo do ruchów mój też dziś jakiś niemrawy - rano trochę się poprzeciągał, teraz kilka razy też nóżkę poczułam i cisza - śpi Maleństwo. make_up_istko - wierzę, że nie będzie dziś niespodzianki w postaci auta . Na szczęście wiem, że z konta nic nie pobrał, także raczej dziś jedzie oglądać. Nawet fajne to auto - pokazywał mi wczoraj fotki. Ale mi każde w tym momencie wydaje się rodzinne i przestronne po naszej corsie .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-18 o 11:19 |
|
|
|
|
#3644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakbym czytała o sobie ![]() ![]() a jak tam twoje cukry?? Ligotko wszystkiego najlepszego!! Lilijko ja też mam łożysko na przedniej ścianie ale moja mała to lezy sobie boczkiem na mojej lewej stronie a kopie po prawej także czuje ja niemal cały czas ![]() ja sie dziś nawet wyspałam.. po tym jak sie na TZ wkurzylam, bo nie dość ze telewizor włączony to jeszcze mi kompa koło łóżka postawił i jakis film zaczął ogladac, myślalam że zabije a on stwierdzil że oglada i to i to, tak mi na nerwy dawno nie wjechał.. w nocy co chwile na siusiu, o 6 znów TZ mnie wkurzył bo światlem mi świecił bo jak zwykle nie wiedział gdzie klucze z auta położył.. jak wyszedł juz miałam wstawc bo głodna sie zrobiłam ale zaspałam i spałam prawie do teraz.. także nawet sie wyspałam
|
|
#3645 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki Dziewczynki! Kochane jestescie
![]() lilijko to trzymam kciuki za krotka i bezstresowa wizyte mamy! Ja tez cos czuje ze ten 18 luty to niezly termin
|
|
|
|
#3646 |
|
BAN stały
|
Taaaak, mój budzi mnie codziennie o 7:15 przed wyjściem do pracy żebym mu kitkę zrobiła
Dzisiaj się z 5 razy upewniał rano że na pewno nie rodze, bo on nie chce dziś iśc do pracy |
|
|
|
#3647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Faceci .Na szczęście mój ma włosy krótkie, chociaż muszę go raz w miesiącu gonić do fryzjera, bo mu zawsze rosną tak "do góry" i wygląda to śmiesznie. |
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
make_up_istka
dziewczyny staram się o optymistyczny nastrój ![]() http://www.youtube.com/watch?v=XAyp1...layer_embedded obejrzyjcie ![]() ja mam wyrzuty o moja mama przyjechała i sprząta a ja leżę a wolałabym sam to zrobić - nie lubię jak ktoś mnie wyręcza
|
|
#3650 |
|
Raczkowanie
|
kurcze... ale ładne te naklejki macie...
wczoraj widzialm ktoras miala fajnego kubusia dzisiaj te slodkie misie i inne dzieciowe motywy hmm ja musialam sama robic bo mi de reszty by nie pasowaly.. ale teraz jest duzo fajnych dzieci dla dzieciaczkow ..ho ho.. tylko ja durnowata sie porwalam na rekodzielo zamiast kupic cos łądnego gotowego..i teraz sie niewyrabiam przez ten pomysl..wrryy |
|
|
|
#3651 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Zadomowienie
|
za tydzień w biedronce:
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...uz_za_tydzien/ (ale to przy starszych dzieciach )jestem wypompowana dzisiaj mialam miec jeszcze zajecia ale nie ide...nie mam sil
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3654 |
|
Raczkowanie
|
Witam się wtorkowo, u mnie dzis 35 tydzień a więc zostało mi jeszcze 4 tygodnie do planowanej cc, oby to szybko minęło.
Sto lat Sto lat i łatwego, szybkiego porodu i co najważniejsze zdrowego i grzecznego dzidziusia LIGOTKO. My dziś to ortodonty zasuwamy na wycisk szczęki do aparatu. Mam takiego lenia że nic a nic mi sie nie chce a muszę jakiś obiad ugotowac, jakieś propozycje na coś szybkiego???? Wczoraj w sklepie chciałam kupic zapiekanki takie mrożone i przypomniał mi sie program wiem co jem właśnie o mrożonkach i odłożyłam te zapiekanki, kupiłam bagietkę, pieczarki, resztę miałam w domu i zrobiłam takie pyszne że na sama myśl o tych własnych zapiekankach ślinka mi cieknie i zjadłabym jeszcze jedną. A i przez to że tak pisałyście o basenach to ja w niedzielę się nie dostałam na basen bo nie było juuż miejsc ale za to wczoraj popływałam, pomasowałam się oj jak miło było. Lilijko ja też ciekaw jestem czy masz jakies typy imion dla chłopca i dla dziewczynki czy czekasz do ostatniej chwili?? |
|
|
|
#3655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olbka Prosze Cie ty nawet tak nie myśl. Bądź dobrej myśli, wszystko bedzie dobrze, musi byc dobrze..a za to czarnowidztwo ![]() ![]() Witam sie i nadrabiam dalej.
|
|
#3656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
hehe napisałam wyżej ale mi skasowało....
![]() no nic powtórzę IMIONA: postawiliśmy na: Kacper/Magdalena/Alicja a wcześniej myślałam o Michale/ Karolu/Jakubie/Julii, ale tych jest dużo.... Nawet myślałam o Amelii lub Emilii, ale siostra mnie uświadomiła, że to się kojarzy z filmem............ a mężowi się nie podoba, więc dałam spokój Może dziecko samo nam podpowie ?? ![]() cytrynko miała być do południa, południe minęło i jej nie ma, a mąż nie może tak czekać, bo nawet na obiad nie stanie........ W ogóle mam skąpca w domu: mam zachciankę na pączka z cukrem pudrem i nie chce mi kupić, ani nawet dać złotówki na niego!!!! ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- co do łożyska i dziecka, to moje potrafi nie ruszać się z tydzień (to jego rekord!!!!!!) na szczęście byłam u lekarza i wiem, że wszystko w porządku Po prostu mam tak leniwe dziecko. Poza tym po tym jakie zadał mi pytanie endokrynolog zaczęłam się trochę martwić, że może faktycznie do tego ta mała ruchliwość coś oznacza.... nie wiem....
|
|
|
|
#3659 | |
|
BAN stały
|
lilijko narobiłaś mi smaka na pączka
A swoją drogą jak można ciężarnej odmówić zachcianki?? A co do wizyty matki - nie możesz zadzwonić czemu jej nie ma? ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Będzie dobrze!
|
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Werka powodzenia na egzaminach i mniej stresu, wyluzuj...dla dobra dziecka podejx do tego bardziej lightowo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

dobry opis hihihi.. cos w tym jest.. moj probowal brzuch wciagac bo musial by miec wklęsły bysmy sie nie szturchali brzuchami
noga nadal spuchnięta i zaczyna być kolorowa 

) oraz misiaczków jeszcze nie nalepionych.
. Dziwni ludzie...nie mozesz się teraz tak tym stresować, nawet nie wiem, co Ci doradzić...skoro wszyscy tak negatywnie nastawieni są, to po prostu postaraj się szybko zdać tę sesję i może zrób sobie urlop jakiś
. Trzymam kciukasy, żebyś w końcu na tą porodówkę powędrowała

Wolałabym, aby sobie takie wizyty darowała. Bo jak zwykle wszystko z łaski..........
się urodzi mam nadzieje, że samo nam podpowie 

na pączka z cukrem pudrem i nie chce mi kupić, ani nawet dać złotówki na niego!!!!