|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Ladyinblack ja kupiłam juz fajne leginsy i spódniczkę na allegro za grosze ... fakt że troszke drożej niż w lumpku ale tego ścisku i tłumu nie ma |
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
![]() Kurczę coś mnie dosyć mocno kuje po prawej stronie.... jakby jajnik i wszystko wokól niego
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja
Tak jak pisałam wczoraj byłam u tego nowego lekarza, nie jestem zadowolona za bardzo z wizyty, bo nie miała usg itd, tylko fotel-masakra jakaś, bo aby mnie ,,podotykała", dała skierowanie na badania, na usg( w szpitalu na fundusz dopiero na 22 marca-śmiech na sali!!). Zastanawiam się nad powrotem do tego mojego lekarza u którego byłam za pierwszym razem, ale który nie pracuje w szpitalu, w którym będę rodziła i stąd moje pytanie-jeżeli na prywatnej wizycie dał mi skierowanie na badania(krew, mocz itd.), to są one bezpłatne???On przyjmuje też na kasę, tylko to jest kwestia umówienia się.
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Oliweczka mój prywatny daje skierowania ale trzeba zaplacić
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
Kochane pamiętacie jak pisałam jak mnie wysypywało z chłopakami?
Miałam czarne ogromne wągry,z którymi sobie nikt na moim dekolcie,plecach i ramionach nie radził. Koszmar.Kwiecień a ja w golfie chodziła. Pamiętam jak kolega zwrócił mi uwagę,ze za gorąco na golf.Głupio mi było ale nie mogłam pokazać pleców i dekoltu bo by obrzydzenia wszyscy dostali. Nic nie pomagało bo to na tle hormonalnym-po porodzie w try miga schodziło a niestety szpeciło od początku ciaży. A teraz mam buzie i całą resztę piękną.Jak nigdy. Dlatego też obstawiałam córeczkę bo inaczej wyglądam i się czuję. Agula to masz wszystko Ja uzywane smoczki do butelek kupuję,czaję się na dobre aukcje. I masz nianię z kamerą-moje marzenie ale nie zapeszam-może będę miała. Co do ciuchów-ja juz jakiś czas temu pochowałam te z talią dl osy a zostawiłam szerokie,tuniki no i kupiłam spodnie ciażowe i legginsy. Spódniczka z panelem też do mnie idzie-będzie jedyną ![]() Mąż właśnie dzwonił i mówił,zebym poszła swojej córeczce paznokietki malować i gładzić brzuszek-on sam nie może w to uwierzyć a w nocy słyszałam jak powieizał dotykając brzuszka-nie widziałem cię a tak bardzo cię kocham. Udałam,ze nie słyszę ale aż mi łezka poleciała ![]() Monia nie wiem czy dżem będzie dobry.Spróbuj suchy czerstwy chleb chrupać. I jak masz,to Gastrolit sobie jeszcze zaaplikuj. Skierowanie od prywatnego gina nie upoważnia do zniżki niestety ![]() Trzeba bulić.ja co miesiąc robię morf. i mocz + te dodatkowe:HIV,toxo... Aga mnie tak kłuło po lewej,że myślałam że padne.I nie były to wzdęcia.Połóż się jak możesz i weź no-spę. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-01-18 o 11:58 |
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja w II części
Zanka gratulacje ja też bym już chciała ale to pewnie jeszcze chwilka w pierwszej ciąży (zaczęliśmy 16 tydz)agulaaabar, jacieeeee n pocieszenie nie jesteście same... mam dokładnie to samo, zawsze miałam problemy z cerą, ale teraz to już tego nie ogarniam... no i doszedł do tego dekolt i całe plecy....Masakra jakaś.... A bez makijażu strach z domu wychodzić... ![]() Nerola to pocieszające ![]() ![]()
3.11.2010 - II kreseczki "Dziecko rządzi kobietą, kobieta mężczyzną, a on dopiero światem." Hipolit Taine Edytowane przez mikado5 Czas edycji: 2011-01-18 o 12:00 |
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie bardzo mi się uśmiecha płacić za badania, jak co miesiąc składki oddaję. Zadzwonię dzisiaj do tej przychodni i zapytam czy skierowanie na badania od tego lekarza są bezpłatne.
Dziewczyny a miałyście zlecone badanie na HIV?Toksoplazmozę? |
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady kochana jak ja Cię doskonale rozumiem!!!!!!!!!! mnie też dzień w dzień kur***a w pracy bierze!!! normalnie masakra jakaś! staram się jak najmniej krzyczeć na Bogu ducha winnych kolegów więc klnę pod nosem albo siedzę wściekła jak osa... jej... do końca marca i ani dnia dłużej w tym biurze, aż wrócę po macierzyńskim!! mam nadzieję, że dociągnę do końca marca...
ja jak juz nie wytrzymuję, albo po prostu czuję, że muszę to wychodzę na chwilę na spacerek do sklepu na szczęście tego mi nikt nie broni![]() agulaabar no coś jest z tą cerą...ja też codziennie jestem coraz bardziej przerażona stanem skóry...jakieś różowe krosti i drobne syfki mi się tworzą na twarzy i - co gorsza- na dekolcie! masakra... toż nigdy nie miałam takich skłonności... hormony chyba, bo co? tylko czym to ustroństwo zwalczyć? i czy samo zejdzie po ciąży?? |
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka faktycznie łezka sie kreci po słowach twojego meza pewnie Iza bedzie oczkie tatusia
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Oliweczka kazdy z Nas składkę płaci ja bede robic toxo i hiv
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
A taki wózek mi się marzy
http://allegro.pl/wozek-quinny-gondo...406662292.html Miałam licytować ale T. zabronił Tak tanio poszedłBlondyneczko no właśnie tego sie obawiam,choć on już oczko ma-Szymona-a teraz Krystian skrada jego serce bo nie jest juz taki mały tylko buziala leci dawać jak przychodzi z pracy,zjada mu z talerza,całuje po nogach... Moje oczko to Krystian. Boje sioę co to będzie jak Iza się urodzi. Leżę i kwiczę chyba z zakochania wtedy. Na pryszcze myśle,ze nic nie pomoże niestety. Moze pellingi jedynie? Nie pomogę,choć 3 ciaże miałam zapryszczone. Ja miałam Hiv i toxo |
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka jak się zrobi cieplej to muszę strych przekopać..... siostra pracuje jako opiekunka do dzieci w austrii i dają jej wszystkie rzeczy po dzieciakach..... druga ma dwójkę dzieci więc tez wszystko przysyła do polski... i tak sie gormadzi, gromadzi, myslę, że tam jeszcze cuda wynajdę
aa jeszcze mam takie wypasne krzesełko do karmienia! ale jeszcze musi poczekać jest tam tego trochę....Tak robiłam wszystkie te badania, na szczęście wyniki wyszły super
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na piewrszych badaniach też byłam w diagnostyce i wywaliłam 50 zł... i teraz w lutym chyba się przejdę do laboratorium w GLS-ie, bo słyszałam, że jest troszkę taniej jednak. robiłaś tam kiedyś wyniki może przypadkiem?? ja tylko okresowe badania lekarskie... teraz mam do zrobienia grupę krwi i własnie mi koleżanka mówiła, że w diagnostyce ciągnęli 50 zł za to badanie, a w GLS-ie podobno mniej... no pójdę to się przekonam
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola ja tez do Diagnostyki
ciekawe czy bede placic tyle co Ty jak zrobie badania to napisze![]() agulabaar ale masz fajnie z tymi siorkami Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-01-18 o 12:14 |
|
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
Ja od kilku lat wszystko robię w Diagnostyce.
A zaczęło się od beta HCG.Co miesiac tam robię ia sama morf. i mocz wychodzi 18 zł. tylko. Gorzej te właśnie Hiv,toxo,glukoza... Pieleszko-nigdy tam nie robiłam badań. Aga to masz raj na ziemi.Zazdroszczę. Tam ludzie nie licza sie tak z kasa za używane rzeczy i oddają a tu tu kawał kasy trzeba płacić za uzywki. Ale co zrobić?Ja i tak wolę na allegro czy Szafie kupić bo na nowe nas nie stać a często te używane to albo nowe albo jak nowe. |
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
uffff wysprzątałam całą szafę, zrobiłam i rozwiesiłam pranie i ledwo dycham
normalnie się zaraz przemęczę ![]() a tak poważnie nic mi się nie chce, cud że się zebrałam do tej szafy i prania zaczęliśmy dziś 16.t.c. ale to leci, choć teraz pewnie do usg połówkowego będzie mi się ciągneło
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-01-18 o 12:27 |
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
No z tym mam akurat super-nie narzekam.... a rzeczy są super jakości..... i rozmawialam z siotrą, gdzies na strychu jest jeszcze łożeczko - kojec
mniej więcej taki http://allegro.pl/wyjatkowy-kojec-oc...407952742.html ale raczej kupimy drewniane łóżeczo bo średnio mi sie te kojce podobają.... ta mała, której pilnuje siostra miala to za łóżeczko.... Podejrzewam, że tam jeszcze cuda znajde ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- i też jestem bardziej sklonna do kupienia użewek..... jak juz będę znała pleć to będzie polowanko na allegro ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- i też jestem bardziej sklonna do kupienia użewek..... jak juz będę znała pleć to będzie polowanko na allegro
|
|
|
|
#48 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz z twarzą troszkę lepiej, choć cały czas mi coś wyskoczy, ale za to plecy masakraCytat:
Ja też miałam taką fazę, non stop takie kanapki jadłam, póki mi się nie przejadły i ich zawartość nie wylądowała w toalecie . Teraz już mi przeszło i wrócił jeden wielki BRAK apetytu![]() Cytat:
Miałam i to, i to. wsio wyszło ok. |
|||
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
Witam w 2 czesci
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja sobie zrobię, bo zanim zostanie mi to zlecone, to dużo czasu minie
A hiv w zwykłym laboratorium robiłyście?
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
Kupiłam właśnie taki kojec.
Ma któraś jakieś doświadczenie z takim? |
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
hiva i grupy krwii nie robie, bo wiem jaka mam i wiem ze niezarazona jestem (swego czasu oddawalam honorowo krew). u mnie badania podstawowe tylko: cukier, morfologia i mocz. zadnych cytomegalii, chlamydii, toxo... nawet nmie wiem co by mi taka informacja dała... pewnie niewiele. wiec nawet nie robie. chodze na nfz wiec i badania mam gratis, troche sobie przyoszczedze.
nie wiem czy jutro isć do pracy... strasznie zmeczona jestem, biegunka chyba ustala ale odruch wymiotny mam jak tylko wstanę. wiec leżę. nerola - moja chrzesnica ma podobny, calkiem sobie chwale. tyle ze nie miala podnoszonego poziomu, a widze ze u cioebie jest - to lepiej ja w pracy zamierzam w maju isc na l4. a jesli urzad miasta nie przedłuzy mojej formie dotacji - to w marcu bo juz kasy na pensje nie bedziekojce - ktos tu wstawial taki duzy. sa ok ale jak dziecko juz siedzi. ja dziekuje za kilkukrotnie dziennie schylaie sie az do podłogi by polozyc ok.5 kg klocka! i jeszcze na kark uważać... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-01-18 o 13:08 |
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
I ja melduje się w II części
![]() pryszcze mi się robią, ale nie jakieś masakryczne, mam maść cynkową to się paćkam jak coś wyjdzie. dziś mi coś niedobrze, a już tak było w porządku ![]() poluję na różne spodnie na allegro, zobaczymy co z tego wyjdzie. pochwale się. A co do psów, to ludzie na prawdę są nieraz nieodpowiedzialni. I gaz pieprzowy polecam. Noszę zawsze w kieszeni odkąd mnie psy pogryzły w polu. |
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
nerola ale Ty szalejesz z zakupami no no
my mieliśmy poprzednio łóżeczko drewniane, z Ikei najtańsze, miało tylko 2 poziomy i nie miało odkręcanych prętów, więc musieliśmy wyciąć żeby młody mógł wychodzić teraz chcę kupić lepsze łóżeczko, na pewno białe, ale też drewniane więc nie znam się na tych kojcach
|
#57 |
|
BAN stały
|
Mam jeszcze dla Krystiana zwykłe drewniane łóżeczko drewex ale pomyślałam 0o kojcu bo dom mam ogromny i ogród.
To ma dwa poziomy właśnie i dla noworodka. A kupiłam za 150 zł,więc chyba tanio? Zawsze miałąm problem jak dziecko spało a ja chciałam isć na podwórko czy drugie dziecko na autobus szkolny pod dom odprowadzić a maleństwo samo zostawić,to zostawię pod drzwiami i będę widzieć i słyszeć.Chyba? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam tylko jako opiekunka.... bo też pracowałam u tej malej. fajne jest, jak dziecko jest większe.... ale schylane się to masakra..... chociaz widzę, że Twoje ma regulowaną wysokośc!
My raczej kupimy takie: Mamy ciemne meble w sypialni, więc chcemy to jakos skompletowac.... |
|
|
|
#59 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja mam zwykłe najzwyklejsze drewniane. Ten kojec ma regulację,więc schylanie na szczęście odpada uff.... Stabilne to to jest? |
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Gratuluję wyników badań |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

Zakończone: 2
Tak jak pisałam wczoraj byłam u tego nowego lekarza, nie jestem zadowolona za bardzo z wizyty, bo nie miała usg itd, tylko fotel-masakra jakaś, bo aby mnie ,,podotykała", dała skierowanie na badania, na usg( w szpitalu na fundusz dopiero na 22 marca-śmiech na sali!!). Zastanawiam się nad powrotem do tego mojego lekarza u którego byłam za pierwszym razem, ale który nie pracuje w szpitalu, w którym będę rodziła i stąd moje pytanie-jeżeli na prywatnej wizycie dał mi skierowanie na badania(krew, mocz itd.), to są one bezpłatne???On przyjmuje też na kasę, tylko to jest kwestia umówienia się.

jak zrobie badania to napisze