Śluby kwietniowe - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 09:06   #2401
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Śluby kwietniowe

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
Papiery z USC są ważne 3 miesiące, a chrztu pół roku. Przynajmniej tak twierdzi proboszcz z mojej parafii Aneth idź się dowiedzieć o nauki w jakimkolwiek kościele, jak u Ciebie w parafii nie ma
być może, my chyba żeby się nie pogubić co ile jest ważne uznaliśmy, że wszystko 3 miesiące ;> Więc niedługo zaczynamy zbierać te papierki

Cytat:
Napisane przez Nina Zyzio Pokaż wiadomość
my robiliśmy nauki w 3 dni A co dokumentów, to nam powiedziano, że wszytskie są ważne 3 miesiace przed śłubem.. dziewczęta to juz niedługo Rozdałyście już zaproszenia? My dopiero w nast. weekend rozpoczynamy
W niedziele szukałam butów, ale kompletnie nic nie wpadlo mi w oczy.. A chcę fioletowe Niby po lutym mają sie pokazać wiosenne butki Więc cierpliwie czekam
My zaproszeń jeszcze nie mamy, tzn mamy kilka wersji i musimy się zdecydować ostatecznie, a potem kupić papier, ale najgorzej podjąć ostateczną decyzję, bo kupno/zamówienie papieru i druk, potem dziurki zrobić, przewiązać wstążeczką, zawiązać kokardki i koniec, to 2-3 dni Mam nadzieję, że dzisiaj zrobimy już ostateczną wersję zaproszeń. Części znajomych rozdamy przy okazji mojej imprezy urodzinowej już niedługo, a rodzinie w międzyczasie jakoś. Tak naprawdę wszyscy, którzy będą zaproszeni wiedzą o tym i znają termin, więc nie będzie opcji, że ktoś zaplanował urlop czy coś na ten czas.
_______

Jadę dziś z mamą na drugą przymiarkę sukni Potem planujemy wybrać się z Tż na salę dogadać jakieś szczegóły bo nic nie ustalaliśmy jeszcze, no i mam nadzieję, że odbierzemy w końcu obrączki bo już czekają na nas
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:55   #2402
Aneth:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
My dzisiaj byliśmy na dniu skupienia, a nauki i poradnię mamy już za sobą Jak poszliśmy do kościoła zaklepać datę i godzinę ślubu (prawie rok przed ślubem) to ksiądz dał nam indeksy do nauk, żebyśmy w wolnych chwilach robili, a 3 miesiące są ważne dokumenty z USC, tak jak pisały dziewczyny wyżej, i chyba akt chrztu do sakramentu małżeństwa też 3 miesiące.
właśnie o to chodzi, że u mnie w kościele ten ksiądz jest jakiś zakręcony. Chciał od razu spisywac protokół, a przewcież byłby on nieważny. Nic nam nie dał żadnych indeksów na te nauki..
Cytat:
my robiliśmy nauki w 3 dni A co dokumentów, to nam powiedziano, że wszytskie są ważne 3 miesiace przed śłubem.. dziewczęta to juz niedługo Rozdałyście już zaproszenia? My dopiero w nast. weekend rozpoczynamy
W niedziele szukałam butów, ale kompletnie nic nie wpadlo mi w oczy.. A chcę fioletowe Niby po lutym mają sie pokazać wiosenne butki Więc cierpliwie czekam
Planujemy zaproszenia kupić, ale nie ma takich jakie chcieliśmy. Chciałam kupić papier, ale nie znalazłam niestety. Chyba zamówię podobne..
Cytat:
być może, my chyba żeby się nie pogubić co ile jest ważne uznaliśmy, że wszystko 3 miesiące ;> Więc niedługo zaczynamy zbierać te papierki

My zaproszeń jeszcze nie mamy, tzn mamy kilka wersji i musimy się zdecydować ostatecznie, a potem kupić papier, ale najgorzej podjąć ostateczną decyzję, bo kupno/zamówienie papieru i druk, potem dziurki zrobić, przewiązać wstążeczką, zawiązać kokardki i koniec, to 2-3 dni Mam nadzieję, że dzisiaj zrobimy już ostateczną wersję zaproszeń. Części znajomych rozdamy przy okazji mojej imprezy urodzinowej już niedługo, a rodzinie w międzyczasie jakoś. Tak naprawdę wszyscy, którzy będą zaproszeni wiedzą o tym i znają termin, więc nie będzie opcji, że ktoś zaplanował urlop czy coś na ten czas.
_______

Jadę dziś z mamą na drugą przymiarkę sukni Potem planujemy wybrać się z Tż na salę dogadać jakieś szczegóły bo nic nie ustalaliśmy jeszcze, no i mam nadzieję, że odbierzemy w końcu obrączki bo już czekają na nas
u nas tak samo, niektórzy to już od 2-ch lat wiedzieli, młodym wszystkim mówiliśmy żeby nie planowali dalekich wyjazdów na majówkę
Stary 2011-01-17, 19:13   #2403
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Gdybym wiedziała, że nauki można pobierać niezależnie od złożenia dokumentów to rozejrzałabym się wcześniej Dlaczego ksiądz mi nie powiedział? Teraz panikuję że nie zdąże... Chyba że znajdę takie w 3 dni

Nina Zyzio, jak znajdziesz gdzieś ładne fioletowe buciki, to daj znać bo coraz poważniej się zastanawiam nad kolorowymi

Pojutrze idziemy do kancelarii z tym pozwoleniem, spisać protokół, i ustalić jakieś konkrety...!
Jak juz będę mieć 100% pewność co do miejsca i godziny, zajmiemy się zaproszeniami, nie będzie ich wiele, wszysyc - ze też tak powiem - stacjonarnie, więc o to akurat sie nie martwię. Chciałabym kupic na Allegro, znalazłam kilka ładnych wzorów, i niedrogich

Wiecie co mnie martwi najbardziej? Ze nie znam w Częstochowie dobrego fryzjera i kosmetyczki którzy zajęliby się mną Powinnam już chyba rezerwować terminy, ale nie mam pojęcia gdzie, a nie chce żeby ktoś niesprawdzony mnie skrzywdził babcinym koczkiem i oczami klowna w ten ważny dzień! A jak jest u Was?
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 23:52   #2404
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
Część już rozdałam, resztę zaczynamy w lutym. Buty chcę mieć w kolorze różu, tylko nie wiem czy jasny czy intensywny, suknię mam w ercu, więc pudrowy róż byłby super, ale dużo podoba mi się w kolorze intensywnego różu

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:36   #2405
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Ja też mam problem z butami i bielizną bo do pierwszej przymiarki muszę mieć już kupione a nic mi się nie podoba.

A mam do was inne pytanie, gdzie wasi Tż kupują garnitury? Będą mieli zwyłe czy może fraki, czy coś innego?
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:13   #2406
bambusiek
Zakorzenienie

Hello

u nas troszkę do przodu
Obrączki zamówione
w czwartek idziemy spisać protokół
za 2-3 tygodnie pochodzimy z zaproszeniami
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:30   #2407
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;24450573]Ja też mam problem z butami i bielizną bo do pierwszej przymiarki muszę mieć już kupione a nic mi się nie podoba.

A mam do was inne pytanie, gdzie wasi Tż kupują garnitury? Będą mieli zwyłe czy może fraki, czy coś innego?[/QUOTE]

Ja największy problem mam z biżuterią. Do pierwszej przymiarki musiałam mieć buty i bieliznę i tak: buty kupiłam w jeden dzień (byłam w 2 sklepach), bieliznę też w jeden dzień, tzn jedną wyprawę do konkretnego sklepu
A co do stroju Tż to będzie miał zwykły garnitur, ale jeszcze nie załatwił ostatecznie nic w tej sprawie.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hello

u nas troszkę do przodu
Obrączki zamówione

My wczoraj odebraliśmy obrączki, są śliczne Chciałam zrobić zdjęcie, ale coś aparat odmówił posłuszeństwa:/ Spróbuję podładować baterie i za jakiś czas może się uda.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 11:40   #2408
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Koniecznie pokażcie obrączki jak będziecie miały okazję

My też za jakieś dwa tygodnie zaczniemy rozdawać zaproszenia, tylko ustalimy w końcu z księdzem czy pozwoli nam wziąć ślub w kaplicy.

Mój K chce kupić sobie coś ala frak lub smoking, bo w garniturach chodzi na co dzień i twierdzi, że w dniu ślubu też chce wyglądać inaczej
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:58   #2409
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;24451851]Koniecznie pokażcie obrączki jak będziecie miały okazję

My też za jakieś dwa tygodnie zaczniemy rozdawać zaproszenia, tylko ustalimy w końcu z księdzem czy pozwoli nam wziąć ślub w kaplicy.

Mój K chce kupić sobie coś ala frak lub smoking, bo w garniturach chodzi na co dzień i twierdzi, że w dniu ślubu też chce wyglądać inaczej [/QUOTE]

Napewno pokażę obrączki

Mój Tż w garniturach wcale nie chodzi, eleganckiego mam okazję widzieć go tylko na ślubach znajomych/rodziny, więc bardzo rzadko, dlatego nie będę się upierała przy frakach i smokingach, zwykły garnitur wystarczy.
Stary 2011-01-18, 12:41   #2410
p_m
Przyczajenie

Nam udało się załatwić kilka ważnych spraw: buty mam, zaproszenia już gotowe do rozwożenia (za ok 3 tyg), obrączki już mamy (jak zrobię zdjęcie to też dołączę), pozostaje kwestia garnituru (na pewno nic innego) i chyba największy problem będę miała z biżuterią... muszę się zdecydować jaką. Dziewczyny, czy jak macie na sukience kryształki swarovskiego to biżuteria też z kryształakami czy może być coś innego??
Stary 2011-01-18, 16:43   #2411
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy jak macie na sukience kryształki swarovskiego to biżuteria też z kryształakami czy może być coś innego??
Ja mam na sukience i Swarovskie i jakieś inne kryształki i biżu mam idealnie w stylu tych innych

Komplet kupiony przypadkowo od koleżanki co robi biżu za 12 zł
G. 9.1O.18
Stary 2011-01-18, 17:17   #2412
p_m
Przyczajenie

chyba też kupię coś takiego. Biżuteria swarovskiego jest śliczna, ale cena kolczyków które mi by pasowały troszkę mnie przeraziła (480zł). No cóż, będę szukać w sumie jeszcze jest troszkę czasu
Stary 2011-01-18, 21:25   #2413
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Obiecałam, że pokażę obrączki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki1 002.jpg (25,3 KB, 34 załadowań)
Stary 2011-01-18, 21:36   #2414
Roougee
Zadomowienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;24450573]Ja też mam problem z butami i bielizną bo do pierwszej przymiarki muszę mieć już kupione a nic mi się nie podoba.

A mam do was inne pytanie, gdzie wasi Tż kupują garnitury? Będą mieli zwyłe czy może fraki, czy coś innego?[/QUOTE]
Też muszę mieć już buty i bieliznę na pierwszą przymiarkę, a wciąż nie mogę się zdecydować jakie chcę mieć buty i tysiąc innych wątpliwości, z bielizną mam pecha, gdzie nie pójdę to nie ma mojego rozmiaru albo w innym kolorze :/
Hmm nie wiem w czym chce iść TŻ, póki co ma opory przed oglądaniem jakichkolwiek ubiorów

Stary 2011-01-19, 06:50   #2415
p_m
Przyczajenie

moni_ka.g bardzo ładne macie obrączki super. My też mamy płaskie
Stary 2011-01-19, 11:21   #2416
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
Gdybym wiedziała, że nauki można pobierać niezależnie od złożenia dokumentów to rozejrzałabym się wcześniej Dlaczego ksiądz mi nie powiedział? Teraz panikuję że nie zdąże... Chyba że znajdę takie w 3 dni

Nina Zyzio, jak znajdziesz gdzieś ładne fioletowe buciki, to daj znać bo coraz poważniej się zastanawiam nad kolorowymi

Pojutrze idziemy do kancelarii z tym pozwoleniem, spisać protokół, i ustalić jakieś konkrety...!
Jak juz będę mieć 100% pewność co do miejsca i godziny, zajmiemy się zaproszeniami, nie będzie ich wiele, wszysyc - ze też tak powiem - stacjonarnie, więc o to akurat sie nie martwię. Chciałabym kupic na Allegro, znalazłam kilka ładnych wzorów, i niedrogich

Wiecie co mnie martwi najbardziej? Ze nie znam w Częstochowie dobrego fryzjera i kosmetyczki którzy zajęliby się mną Powinnam już chyba rezerwować terminy, ale nie mam pojęcia gdzie, a nie chce żeby ktoś niesprawdzony mnie skrzywdził babcinym koczkiem i oczami klowna w ten ważny dzień! A jak jest u Was?
to można już spisywać protokół? ah.. nas odesłali, bo dopiero można od 30.01 - przecież od tego dnia dopiero sa 3 miesiące, a protokół jest tyle ważny.. Co parafia to inaczej.
Ale nie martw się, nam ksiądz w ogóle nic nie powiedział, to my musieliśmy wszystko sami.. I do dzisiaj nie mamy tych nauk, ale damy radę na szybkiego .
Cytat:
Część już rozdałam, resztę zaczynamy w lutym. Buty chcę mieć w kolorze różu, tylko nie wiem czy jasny czy intensywny, suknię mam w ercu, więc pudrowy róż byłby super, ale dużo podoba mi się w kolorze intensywnego różu
to tak jak ja! chcę jasno-różowe. Większość znalzłam w internecie w intensywnym różu, fuksji, a w pudrowym nic.. Brzmi kusząco, ale chciałam jaśniutkie . Jka coś znajdziesz to daj znać! ja wybieram się dzisiaj albo jutro na poszukiwania
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hello

u nas troszkę do przodu
Obrączki zamówione
to widzę, że u was też już pozwolili spisać protokół.. Nam powiedzieli, że do protokołu trzeba mieć wszystkie dokumenty (chrzest, bierzmowanie, UC)..
Cytat:
Ja największy problem mam z biżuterią. Do pierwszej przymiarki musiałam mieć buty i bieliznę i tak: buty kupiłam w jeden dzień (byłam w 2 sklepach), bieliznę też w jeden dzień, tzn jedną wyprawę do konkretnego sklepu
A co do stroju Tż to będzie miał zwykły garnitur, ale jeszcze nie załatwił ostatecznie nic w tej sprawie.

My wczoraj odebraliśmy obrączki, są śliczne Chciałam zrobić zdjęcie, ale coś aparat odmówił posłuszeństwa:/ Spróbuję podładować baterie i za jakiś czas może się uda.
my też idziemy wreszcie swoje odebrać, zwlekaliśmy bo trzeba 2000 wyłożyć, ale na dniach odbierzemy

Cytat:
Też muszę mieć już buty i bieliznę na pierwszą przymiarkę, a wciąż nie mogę się zdecydować jakie chcę mieć buty i tysiąc innych wątpliwości, z bielizną mam pecha, gdzie nie pójdę to nie ma mojego rozmiaru albo w innym kolorze :/
Hmm nie wiem w czym chce iść TŻ, póki co ma opory przed oglądaniem jakichkolwiek ubiorów
ja też muszę skombinować, ale w razie czego to głowy mi nie utną. Nie chcę czegoś kupować na siłę, na hura żeby tylko mieć. Wole wziąć obojętnie jakie buty na przymiarkę, takie o wysokości jaką będę miała.

Poradźcie mi. Muszę podjąć decyzję w sprawie kamerzysty.
Wiem, że większość z Was nie ma kamerzysty, ale może będziecie wiedziały. Miał być kamerzysta na cały dzień od przygotowań do oczepin - za 1350. Chcemy jednak tylko do kościoła. Ile powinniśmy mu zapłacić? on proponuje przygotowania, powitanie, ślub w kościele za 600 zł. Jednak ja nie chcę przygotowań, bo niby jak on będzie kręcić jak będę się ubierać? na błogosławieństwie też nie chcę, bo to dla mnie zbyt intymne. Wystarczy kościół. Na sali zawsze ktoś będzie kręcić. A do mojego kościoła trzeba mieć pozwolenie, którego nikt ze znajomych nie ma. Więc ile wypada zapłacić za sam kościoł i oczywiście obróbkę? czy 600 to za dużo? bo wydaje mi się, że tak. skoro za około 6-7 godzin bierze 1350 a za 1 godzinę chce 600?
Stary 2011-01-19, 11:33   #2417
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja zazwyczaj też mam problem ze znalezieniem biustonosza w moim rozmiarze, ale na szczęście jakiś czas temu znalazłam sklep, w którym mają mój rozmiar i nie wmawiają mi, że takie to bywają bardzo rzadko i oni nie mają ;>

Cytat:
moni_ka.g bardzo ładne macie obrączki super. My też mamy płaskie
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Aneth:) Pokaż wiadomość
to można już spisywać protokół? ah.. nas odesłali, bo dopiero można od 30.01 - przecież od tego dnia dopiero sa 3 miesiące, a protokół jest tyle ważny.. Co parafia to inaczej.
Ale nie martw się, nam ksiądz w ogóle nic nie powiedział, to my musieliśmy wszystko sami.. I do dzisiaj nie mamy tych nauk, ale damy radę na szybkiego .

to widzę, że u was też już pozwolili spisać protokół.. Nam powiedzieli, że do protokołu trzeba mieć wszystkie dokumenty (chrzest, bierzmowanie, UC)..

my też idziemy wreszcie swoje odebrać, zwlekaliśmy bo trzeba 2000 wyłożyć, ale na dniach odbierzemy

Wiem, że większość z Was nie ma kamerzysty, ale może będziecie wiedziały. Miał być kamerzysta na cały dzień od przygotowań do oczepin - za 1350. Chcemy jednak tylko do kościoła. Ile powinniśmy mu zapłacić? on proponuje przygotowania, powitanie, ślub w kościele za 600 zł. Jednak ja nie chcę przygotowań, bo niby jak on będzie kręcić jak będę się ubierać? na błogosławieństwie też nie chcę, bo to dla mnie zbyt intymne. Wystarczy kościół. Na sali zawsze ktoś będzie kręcić. A do mojego kościoła trzeba mieć pozwolenie, którego nikt ze znajomych nie ma. Więc ile wypada zapłacić za sam kościoł i oczywiście obróbkę? czy 600 to za dużo? bo wydaje mi się, że tak. skoro za około 6-7 godzin bierze 1350 a za 1 godzinę chce 600?
U nas też ksiądz powiedział, że do spisywania protokołu mamy już przyjść ze wszystkimi dokumentami, żeby nie latać tyle razy, i mamy przyjść 3 miesiące przed ślubem. Ale jak czytam teraz forum to zastanawiam się czy napewno tak powiedział i będziemy jeszcze dzwonić do kancelarii i dopytywać czy najpierw protokół a potem dokumenty z USC. Zgłupiałam już

Co do obrączek, to nas wyszły one taniej, bo miała własne złoto, więc płaciliśmy, a dokładniej Tż tylko za usługę.

W sprawie kamerzysty nie pomogę, bo nie znam się. Ale wydaje mi się, że za godzinę może policzyć sobie więcej, bo dla niego w tym momencie to będzie duża strata, bo przecież nie weźmie już żadnego innego zlecenia w tym dniu. Więc chociażby z tego względu policzy więcej niż normalnie za godzinę, bo miał zarobić ileś, a teraz okazuje się, że nawet połowy tego nie zarobi.
Stary 2011-01-19, 12:14   #2418
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zazwyczaj też mam problem ze znalezieniem biustonosza w moim rozmiarze, ale na szczęście jakiś czas temu znalazłam sklep, w którym mają mój rozmiar i nie wmawiają mi, że takie to bywają bardzo rzadko i oni nie mają ;>

W sprawie kamerzysty nie pomogę, bo nie znam się. Ale wydaje mi się, że za godzinę może policzyć sobie więcej, bo dla niego w tym momencie to będzie duża strata, bo przecież nie weźmie już żadnego innego zlecenia w tym dniu. Więc chociażby z tego względu policzy więcej niż normalnie za godzinę, bo miał zarobić ileś, a teraz okazuje się, że nawet połowy tego nie zarobi.
ja też mam problem z biustonoszami.. Nie chcę wylądować z 70 w obwodzie tylko dlatego, że nie ma węższych.. A muszę pomierzyć żeby kupić.

Co do kamerzysty, to oczywiście nie mamy z nim nic podpisane, nie byliśmy nawet umówieni. Tylko dowiadywaliśmy się o cenę, i stąd ta kwota. Ja wiem, że on musi liczyć więcej, nie na godzinę, tylko oni też powinni rozumieć klientów. Np. jak umawiałam fotografa to nie chciałam przygotowań, ani błogosławieństwa - ale co z tego, muszę za to płacić! Mają taki cennik, i to moja sprawa czy chcę skorzystać wtedy ze zdjęć czy nie.. Trochę niesprawiedliwe.
Stary 2011-01-19, 12:26   #2419
p_m
Przyczajenie

A próbowałaś porównać u innych?? Ceny, jakość i podejście do klienta? W sumie warto się rozejrzeć, bo być może będzie korzystniej. My na targach ślubnych pytaliśmy o ceny sesji plenerowej i najtaniej było 250zł ale byli tacy, którzy chcieli 1200zł.
Stary 2011-01-19, 12:34   #2420
Wtajemniczenie

Cytat:
A próbowałaś porównać u innych?? Ceny, jakość i podejście do klienta? W sumie warto się rozejrzeć, bo być może będzie korzystniej. My na targach ślubnych pytaliśmy o ceny sesji plenerowej i najtaniej było 250zł ale byli tacy, którzy chcieli 1200zł.
tak, no właśnie chodzi o to, że mi się spodobał jego styl, a rozmawiałam chyba z 15 kamerzystami. Cenę miał najniższą, a najbardziej mi się podobał, więc go wybraliśmy.
Stary 2011-01-19, 13:16   #2421
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie pytaliśmy o pozwolenie po prostu daliśmy znać, że przyjdziemy i tyle

Mamy mieć odpis aktu chrztu i bierzmowania oraz świadectwo z szkoły średniej.
Nauki mamy zrobione, to też od razu może damy, a poradnię i papier z USC dostarczymy innym razem.
G. 9.1O.18
Stary 2011-01-19, 13:29   #2422
Roougee
Zadomowienie

Cytat:

to tak jak ja! chcę jasno-różowe. Większość znalzłam w internecie w intensywnym różu, fuksji, a w pudrowym nic.. Brzmi kusząco, ale chciałam jaśniutkie . Jka coś znajdziesz to daj znać! ja wybieram się dzisiaj albo jutro na poszukiwania

ja też muszę skombinować, ale w razie czego to głowy mi nie utną. Nie chcę czegoś kupować na siłę, na hura żeby tylko mieć. Wole wziąć obojętnie jakie buty na przymiarkę, takie o wysokości jaką będę miała.

Na innym wątku dziewczyny mi jednak doradziły żebym założyła buty w intensywnym kolorze, że jasny róż może się za bardzo zlać z kremową sukienką, sama już nie wiem. Chciałabym też na jakimś wyższym obcasie, ale też nie wiem czy dam radę, niby zawsze można zmienić buty ale wtedy suknią będę zamiatać podłogę? Albo wszyscy będą mi ją przydeptywać??? Zero pomysłu My mamy fotografa i za całość płacimy 1700 i też mi się wydaje, że za 1 godzinę filmowania i późniejszej obróbki 600zł to za dużo- spróbujcie zejść do 450-500zł. Też trzeba brać pod uwagę, że straci on 1 dzień pracy chyba że jakaś para będzie miała co najmniej 3godziny ślub po was
Cytat:

Dziękuję

U nas też ksiądz powiedział, że do spisywania protokołu mamy już przyjść ze wszystkimi dokumentami, żeby nie latać tyle razy, i mamy przyjść 3 miesiące przed ślubem. Ale jak czytam teraz forum to zastanawiam się czy napewno tak powiedział i będziemy jeszcze dzwonić do kancelarii i dopytywać czy najpierw protokół a potem dokumenty z USC. Zgłupiałam już

Co do obrączek, to nas wyszły one taniej, bo miała własne złoto, więc płaciliśmy, a dokładniej Tż tylko za usługę.

hmm mi nie mówią, że takich nie mają tylko że sprzedały się byłam w 3 sklepach i w żadnym nie było:/ drażni mnie jak mówią jak to wspaniale mieć duże piersi, piersi są takie kobiece, a jak przychodzi do kupna stanika to albo panie wielkie oczy i dają Ci byle co żebyś się odczepiła...
Nam ksiądz kazał przyjść w lutym ze wszystkimi papierami, ale chyba z tego względu, że mają teraz kolędy ;p

Stary 2011-01-19, 19:03   #2423
Wtajemniczenie

Załatwiliśmy z naukami, uff. Mamy się zgłosić 1 lutego, jak tylko skończy się kolęda . Fajnie, bo będziemy mieli indywidualnie z księdzem i szybciutko.

Szukałam butów, byłam w dwóch galeriach i w sklepach.. Znalazłam ślubne białe, po prostu okropne. Nawet nie patrzyłam. Poza tym ciemne złoto w Ryłko. I białe w miarę ładne w Wojasie chyba. A tak to czerń, szarości i ewentualnie grafit, granat. Z tego nic nie wybiorę.. gdzie są moje różowe? buuu. Ale jak pytałam to na dniach ma przyjść wiosenna kolekcja, ale też nie wszystko na raz.
Szukałam też bielizny. Porażka. Kompletne nic, mimo że biały to popularny kolor.

Ale za to znalazłam papier perłowy na podziękowania, które będę niedługo robić
Jutro dzwonię do krawcowej umówić się na pierwszą przymiarkę. Także muszę się umówić z kierowniczką hotelu, by podpisać umowę na pokoje. I pojadę chyba do florystki, bo już mam poleconą .

A jak dekorujecie kościół? co z organistą/ chórem?
Stary 2011-01-19, 19:11   #2424
p_m
Przyczajenie

Nasze obrączki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3120_mniejszy.jpg (40,5 KB, 30 załadowań)
Stary 2011-01-19, 19:12   #2425
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
Załatwiliśmy z naukami, uff. Mamy się zgłosić 1 lutego, jak tylko skończy się kolęda . Fajnie, bo będziemy mieli indywidualnie z księdzem i szybciutko.

Szukałam butów, byłam w dwóch galeriach i w sklepach.. Znalazłam ślubne białe, po prostu okropne. Nawet nie patrzyłam. Poza tym ciemne złoto w Ryłko. I białe w miarę ładne w Wojasie chyba. A tak to czerń, szarości i ewentualnie grafit, granat. Z tego nic nie wybiorę.. gdzie są moje różowe? buuu. Ale jak pytałam to na dniach ma przyjść wiosenna kolekcja, ale też nie wszystko na raz.
Szukałam też bielizny. Porażka. Kompletne nic, mimo że biały to popularny kolor.

Ale za to znalazłam papier perłowy na podziękowania, które będę niedługo robić
Jutro dzwonię do krawcowej umówić się na pierwszą przymiarkę. Także muszę się umówić z kierowniczką hotelu, by podpisać umowę na pokoje. I pojadę chyba do florystki, bo już mam poleconą .

A jak dekorujecie kościół? co z organistą/ chórem?
Gratuluję z naukami Buty może w deichmanie jakieś są, widziałam 1 co mi się nawet podobały ale nie wiem jak z wygodą. Bielizna to porażka, nic ciekawego nie ma a jak jest to małe rozmiary. My mamy już noclegi zaklepane. Co do kościoła to podobno kościelny dekoruje. Organista tak, chór nie

Stary 2011-01-19, 19:21   #2426
p_m
Przyczajenie

W moim kościele nie mamy wyboru i musimy mieć naszego organistę (taki pakiet) chociaż wcale mi to nie odpowiada. Ale mamy zamiar poprosić znajomą, żeby na skrzypcach coś zagrała. Co do dekoracji to może jakaś delikatna (oczywiście tylko żywe kwiaty). Na szczęście mamy czerwony dywan, wiec zawsze to jakiś plus.

A tak z innej beczki: czy macie tren w sukni? Ja mam już sukienkę z trenem, ale słyszałam dużo negatywnych opinii i zastanawiam się czy się go nie pozbyć...
Stary 2011-01-19, 19:27   #2427
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Nasze obrączki
ładne
Stary 2011-01-19, 20:51   #2428
Wtajemniczenie

Cytat:
W moim kościele nie mamy wyboru i musimy mieć naszego organistę (taki pakiet) chociaż wcale mi to nie odpowiada. Ale mamy zamiar poprosić znajomą, żeby na skrzypcach coś zagrała. Co do dekoracji to może jakaś delikatna (oczywiście tylko żywe kwiaty). Na szczęście mamy czerwony dywan, wiec zawsze to jakiś plus.

A tak z innej beczki: czy macie tren w sukni? Ja mam już sukienkę z trenem, ale słyszałam dużo negatywnych opinii i zastanawiam się czy się go nie pozbyć...
Ja też słyszałam wiele negatywów. Wszystkie byłe PMki odradzają. Ale z drugiej strony- takie wejście do kościoła, to jest coś . Dlatego z moją krawcową wymyśliłyśmy, że będę miała doczepiany "ogon". Nie będzie widać, że jest doczepiany, będzie piękny efekt, a gdy się zmęczę to po prostu go odczepimy.
Cytat:
Gratuluję z naukami Buty może w deichmanie jakieś są, widziałam 1 co mi się nawet podobały ale nie wiem jak z wygodą. Bielizna to porażka, nic ciekawego nie ma a jak jest to małe rozmiary. My mamy już noclegi zaklepane. Co do kościoła to podobno kościelny dekoruje. Organista tak, chór nie
dzięki. My też mamy już zaklepane, ale teraz chcemy podpisać umowę i zapłacić, przynajmniej część, aby potem było już mniej do zapłaty .
Przed chwilką byłam jeszcze w deichmanie. Masz rację, tam jest największy wybór jeśli chodzi o w miarę inne kolory. Znalazłam inne, które ewentualnie mogłyby być. Tylko, że w tym świetle nie do końca wiem, czy to jest kolor wrzosowy, czy jasny różowy, takie bez palców, może nawet mówimy o tych samych.

Przed chwilką odebraliśmy obrączki . Już przyszły Pan Młody je skonfiskował, ale zdążyłam cyknąć . A poza tym dzisiaj powiadomiliśmy świadka, więc jest już komplet. Wszystko idzie pełną parą do przodu, oby tak dalej!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1078.jpg (59,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1080.jpg (47,3 KB, 40 załadowań)
Stary 2011-01-19, 20:58   #2429
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja też słyszałam wiele negatywów. Wszystkie byłe PMki odradzają. Ale z drugiej strony- takie wejście do kościoła, to jest coś . Dlatego z moją krawcową wymyśliłyśmy, że będę miała doczepiany "ogon". Nie będzie widać, że jest doczepiany, będzie piękny efekt, a gdy się zmęczę to po prostu go odczepimy

Przed chwilką odebraliśmy obrączki . Już przyszły Pan Młody je skonfiskował, ale zdążyłam cyknąć . A poza tym dzisiaj powiadomiliśmy świadka, więc jest już komplet. Wszystko idzie pełną parą do przodu, oby tak dalej!
U mnie suknia będzie bez trenu. Mam prościutką suknię i od początku miałam założenie, że nie chcę, żeby coś się za mną ciągnęło ;>

Obrączki śliczne
Stary 2011-01-20, 06:54   #2430
Nina Zyzio
Zadomowienie

Widzę,że nie tylko ja mam problem z dużymi piersiami... i małym obwodem Ja nosze 60 lub 65 G w Poznaniu jest fantatsyczny sklep Yoshi z bielizną la biusciastych kobiet jeszcze tam nie byłam by poszukać swojej bioelizny śłunej( a chce mieć gorsecik by się wyszczuplić jeszcze troszkę), ponieważ pierwszą przymiarkę mam w kwietniu... i do tego czasu również potrzebuję butów Szukam w kolorze fioletowym I na razie nicccc... a nic nie ma
Nam ksiądz powiedział,że mamy przyjść w połowie lutego z wszystkimi dokumentami na początku lutego pójdziemy do parafii TŻ by odebrać dokumenty
Co do oprawy muzycznej w kościele będziemy mieć organistę + osobę grajacą na skrzypcach i flecie
U florystki jeszcze nie byłam, ale już mam upatrzoną
Fryzjer+kosmetyczka- wszytsko jest
Tylko brak mi biżu... i to jest największa u mnie zmora Szukam pereł. Mam delikatną sukienkę( gdzieś tam w poprzednich wątkach była pokazana) szukam kolczyków perełek + bransoletki 3 rzędowej ..Jak będziecie gdzieś widziały, lub natraficie- to proszę o pomoc
Dziś również zostaną nam dostarczone zaproszenia Juz sie doczekać nie mogę
A macie ujęte w zaproszeniu bądź na bileciku- wierszyk odnośnie by nie przynosić kwiatów? ja się zastanawiam, czy nie włożyć do koperty oddzielnego bilecika

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości