![]() |
#2401 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Śluby kwietniowe
Cytat:
![]() Cytat:
![]() _______ Jadę dziś z mamą na drugą przymiarkę sukni ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2403 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nina Zyzio, jak znajdziesz gdzieś ładne fioletowe buciki, to daj znać bo coraz poważniej się zastanawiam nad kolorowymi ![]() Pojutrze idziemy do kancelarii z tym pozwoleniem, spisać protokół, i ustalić jakieś konkrety...! Jak juz będę mieć 100% pewność co do miejsca i godziny, zajmiemy się zaproszeniami, nie będzie ich wiele, wszysyc - ze też tak powiem - stacjonarnie, więc o to akurat sie nie martwię. Chciałabym kupic na Allegro, znalazłam kilka ładnych wzorów, i niedrogich ![]() Wiecie co mnie martwi najbardziej? Ze nie znam w Częstochowie dobrego fryzjera i kosmetyczki którzy zajęliby się mną ![]()
![]() |
#2404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2405 |
Konto usunięte
|
Ja też mam problem z butami i bielizną bo do pierwszej przymiarki muszę mieć już kupione a nic mi się nie podoba.
A mam do was inne pytanie, gdzie wasi Tż kupują garnitury? Będą mieli zwyłe czy może fraki, czy coś innego? |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() u nas troszkę do przodu ![]() Obrączki zamówione w czwartek idziemy spisać protokół za 2-3 tygodnie pochodzimy z zaproszeniami
#2407 | |
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;24450573]Ja też mam problem z butami i bielizną bo do pierwszej przymiarki muszę mieć już kupione a nic mi się nie podoba.
A mam do was inne pytanie, gdzie wasi Tż kupują garnitury? Będą mieli zwyłe czy może fraki, czy coś innego?[/QUOTE] Ja największy problem mam z biżuterią. Do pierwszej przymiarki musiałam mieć buty i bieliznę i tak: buty kupiłam w jeden dzień (byłam w 2 sklepach), bieliznę też w jeden dzień, tzn jedną wyprawę do konkretnego sklepu ![]() A co do stroju Tż to będzie miał zwykły garnitur, ale jeszcze nie załatwił ostatecznie nic w tej sprawie. Cytat:
![]() My wczoraj odebraliśmy obrączki, są śliczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Konto usunięte
|
Koniecznie pokażcie obrączki jak będziecie miały okazję
![]() My też za jakieś dwa tygodnie zaczniemy rozdawać zaproszenia, tylko ustalimy w końcu z księdzem czy pozwoli nam wziąć ślub w kaplicy. Mój K chce kupić sobie coś ala frak lub smoking, bo w garniturach chodzi na co dzień i twierdzi, że w dniu ślubu też chce wyglądać inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;24451851]Koniecznie pokażcie obrączki jak będziecie miały okazję
![]() My też za jakieś dwa tygodnie zaczniemy rozdawać zaproszenia, tylko ustalimy w końcu z księdzem czy pozwoli nam wziąć ślub w kaplicy. Mój K chce kupić sobie coś ala frak lub smoking, bo w garniturach chodzi na co dzień i twierdzi, że w dniu ślubu też chce wyglądać inaczej ![]() Napewno pokażę obrączki ![]() Mój Tż w garniturach wcale nie chodzi, eleganckiego mam okazję widzieć go tylko na ślubach znajomych/rodziny, więc bardzo rzadko, dlatego nie będę się upierała przy frakach i smokingach, zwykły garnitur wystarczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Przyczajenie
|
Nam udało się załatwić kilka ważnych spraw: buty mam, zaproszenia już gotowe do rozwożenia (za ok 3 tyg), obrączki już mamy (jak zrobię zdjęcie to też dołączę
![]()
#2411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Komplet kupiony przypadkowo od koleżanki co robi biżu za 12 zł ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 |
Przyczajenie
|
chyba też kupię coś takiego. Biżuteria swarovskiego jest śliczna, ale cena kolczyków które mi by pasowały troszkę mnie przeraziła (480zł). No cóż, będę szukać
![]()
#2413 |
Zakorzenienie
|
Obiecałam, że pokażę obrączki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Zadomowienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;24450573]Ja też mam problem z butami i bielizną bo do pierwszej przymiarki muszę mieć już kupione a nic mi się nie podoba.
A mam do was inne pytanie, gdzie wasi Tż kupują garnitury? Będą mieli zwyłe czy może fraki, czy coś innego?[/QUOTE] Też muszę mieć już buty i bieliznę na pierwszą przymiarkę, a wciąż nie mogę się zdecydować jakie chcę mieć buty i tysiąc innych wątpliwości, z bielizną mam pecha, gdzie nie pójdę to nie ma mojego rozmiaru albo w innym kolorze :/ Hmm nie wiem w czym chce iść TŻ, póki co ma opory przed oglądaniem jakichkolwiek ubiorów ![]()
#2415 |
Przyczajenie
|
moni_ka.g bardzo ładne macie obrączki
![]()
#2416 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie martw się, nam ksiądz w ogóle nic nie powiedział, to my musieliśmy wszystko sami.. I do dzisiaj nie mamy tych nauk, ale damy radę na szybkiego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poradźcie mi. Muszę podjąć decyzję w sprawie kamerzysty. Wiem, że większość z Was nie ma kamerzysty, ale może będziecie wiedziały. Miał być kamerzysta na cały dzień od przygotowań do oczepin - za 1350. Chcemy jednak tylko do kościoła. Ile powinniśmy mu zapłacić? on proponuje przygotowania, powitanie, ślub w kościele za 600 zł. Jednak ja nie chcę przygotowań, bo niby jak on będzie kręcić jak będę się ubierać? na błogosławieństwie też nie chcę, bo to dla mnie zbyt intymne. Wystarczy kościół. Na sali zawsze ktoś będzie kręcić. A do mojego kościoła trzeba mieć pozwolenie, którego nikt ze znajomych nie ma. Więc ile wypada zapłacić za sam kościoł i oczywiście obróbkę? czy 600 to za dużo? bo wydaje mi się, że tak. skoro za około 6-7 godzin bierze 1350 a za 1 godzinę chce 600?
![]() |
#2417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Co do obrączek, to nas wyszły one taniej, bo miała własne złoto, więc płaciliśmy, a dokładniej Tż tylko za usługę. W sprawie kamerzysty nie pomogę, bo nie znam się. Ale wydaje mi się, że za godzinę może policzyć sobie więcej, bo dla niego w tym momencie to będzie duża strata, bo przecież nie weźmie już żadnego innego zlecenia w tym dniu. Więc chociażby z tego względu policzy więcej niż normalnie za godzinę, bo miał zarobić ileś, a teraz okazuje się, że nawet połowy tego nie zarobi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kamerzysty, to oczywiście nie mamy z nim nic podpisane, nie byliśmy nawet umówieni. Tylko dowiadywaliśmy się o cenę, i stąd ta kwota. Ja wiem, że on musi liczyć więcej, nie na godzinę, tylko oni też powinni rozumieć klientów. Np. jak umawiałam fotografa to nie chciałam przygotowań, ani błogosławieństwa - ale co z tego, muszę za to płacić! Mają taki cennik, i to moja sprawa czy chcę skorzystać wtedy ze zdjęć czy nie.. Trochę niesprawiedliwe.
![]() |
#2419 |
Przyczajenie
|
A próbowałaś porównać u innych?? Ceny, jakość i podejście do klienta? W sumie warto się rozejrzeć, bo być może będzie korzystniej. My na targach ślubnych pytaliśmy o ceny sesji plenerowej i najtaniej było 250zł ale byli tacy, którzy chcieli 1200zł.
![]() |
#2420 |
Wtajemniczenie
|
tak, no właśnie chodzi o to, że mi się spodobał jego styl, a rozmawiałam chyba z 15 kamerzystami. Cenę miał najniższą, a najbardziej mi się podobał, więc go wybraliśmy.
#2421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mamy mieć odpis aktu chrztu i bierzmowania oraz świadectwo z szkoły średniej. Nauki mamy zrobione, to też od razu może damy, a poradnię i papier z USC dostarczymy innym razem.
![]() |
#2422 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nam ksiądz kazał przyjść w lutym ze wszystkimi papierami, ale chyba z tego względu, że mają teraz kolędy ;p
![]() |
#2423 |
Wtajemniczenie
|
Załatwiliśmy z naukami, uff. Mamy się zgłosić 1 lutego, jak tylko skończy się kolęda
![]() ![]() Szukałam butów, byłam w dwóch galeriach i w sklepach.. Znalazłam ślubne białe, po prostu okropne. Nawet nie patrzyłam. Poza tym ciemne złoto w Ryłko. I białe w miarę ładne w Wojasie chyba. A tak to czerń, szarości i ewentualnie grafit, granat. Z tego nic nie wybiorę.. gdzie są moje różowe? buuu. Ale jak pytałam to na dniach ma przyjść wiosenna kolekcja, ale też nie wszystko na raz. Szukałam też bielizny. Porażka. Kompletne nic, mimo że biały to popularny kolor. Ale za to znalazłam papier perłowy na podziękowania, które będę niedługo robić ![]() Jutro dzwonię do krawcowej umówić się na pierwszą przymiarkę. Także muszę się umówić z kierowniczką hotelu, by podpisać umowę na pokoje. I pojadę chyba do florystki, bo już mam poleconą ![]() A jak dekorujecie kościół? co z organistą/ chórem?
#2424 |
Przyczajenie
|
Nasze obrączki
![]()
#2425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2426 |
Przyczajenie
|
W moim kościele nie mamy wyboru i musimy mieć naszego organistę (taki pakiet
![]() ![]() A tak z innej beczki: czy macie tren w sukni? Ja mam już sukienkę z trenem, ale słyszałam dużo negatywnych opinii i zastanawiam się czy się go nie pozbyć...
#2427 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przed chwilką byłam jeszcze w deichmanie. Masz rację, tam jest największy wybór jeśli chodzi o w miarę inne kolory. Znalazłam inne, które ewentualnie mogłyby być. Tylko, że w tym świetle nie do końca wiem, czy to jest kolor wrzosowy, czy jasny różowy, takie bez palców, może nawet mówimy o tych samych. Przed chwilką odebraliśmy obrączki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obrączki śliczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zadomowienie
|
Widzę,że nie tylko ja mam problem z dużymi piersiami... i małym obwodem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nam ksiądz powiedział,że mamy przyjść w połowie lutego z wszystkimi dokumentami ![]() ![]() Co do oprawy muzycznej w kościele będziemy mieć organistę + osobę grajacą na skrzypcach i flecie ![]() U florystki jeszcze nie byłam, ale już mam upatrzoną ![]() Fryzjer+kosmetyczka- wszytsko jest ![]() Tylko brak mi biżu... ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś również zostaną nam dostarczone zaproszenia ![]() ![]() A macie ujęte w zaproszeniu bądź na bileciku- wierszyk odnośnie by nie przynosić kwiatów? ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.