|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Tity i Ewelqa mam tylko jedno zdjęcie USG z 17.11.2010 bo wtedy pierwszy raz byłam u prywatnie u tego gin. co ma mi robić cesarke. Tak normalnie, to chodze do przychodni, a tam USG raz na 3 miesiące :/
i faktycznie znalazłam datę na tym zdjęciu!!! takimi maciupkimi cyferkami, ale jest ![]() termin OM mam na 9.04 a tam jest na 5.04 więc w zasadzie też malutka różnica
#3362 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to ty masz prawie tak jak ja ![]() ![]()
![]() |
#3363 |
Raczkowanie
|
U nas też dzisiaj zaczął się 34 tydzień
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Zadomowienie
|
Ojaaa.. też bym już chciała ten 34 tc hehe.. a póki co to męcze 29 tc aż do piątku wrrr..
Wam też się ten czas tak ciągnie jak mi?
#3365 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A mnie od wczoraj bardzo boli brzuch,momentami jest twardy jak kamień ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Zadomowienie
|
avikusia idziemy łeb w łeb, ja też do piątku męczę 29 tydzień, a potem zaczynamy upragniony 30!!!
mi termin z OM wychodzi na 8 kwietnia, natomiast od 13 tyg ciąży na każdym usg mały jest o 9 dni starszy, i słyszałam już że termin ma się przesunąć na 29 marca, a potem że na 25 marca. to w sumie sporo bo 2 tygodnie różnicy. ja bym chciała żeby się w kwietniu jednak urodził bo tak celowaliśmy ![]() a mamusia teściowa przyniosła mi obiad(bo narazie na jakiś czas się zaoferowała że będzie gotowała) : rybkę, ziemniaczki, surówkę, zupę ogórkową i na deser naleśniki z serem i dżemem. po prostu mniam
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-01-18 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tym terminie było na SR apropo przeterminowania się, że jeżeli poród się nie zacznie to 7 dni po tp z OM trzeba do szpitala jechać, natomiast osoby z terminem wg usg muszą się pojawić w szpitalu w dniu tego terminu ![]() coralady ja też nie myślałam wcześniej o dzieciach, i tez nie żałuję koniecznie zaobserwuj jak często ci brzuch się stawia, i dzwoń do lekarza, mój z tego powodu mnie w szpitalu położył, w SR ciągle powtarzają żeby nie bagatelizować stawiania się brzucha
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze, czekam y na wieści. Końcówka ciągnie się najbardziej, człowiek już zmęczony, a tu jeszcze trzeba czekać. Przyszła paczka z kosmetykami dla dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zadomowienie
|
coralady ile ja bym dała, żeby odzyskać moje życie..
![]() diatoma ja 31 stycznia zobacze co i jak i byłabym bardzo wdzięczna jakby mi się tak skrócił ten czas jak Tobie, bo już mam tak serdecznie dość, że szok... ludzie w moim wieku szaleją, bawią się i cieszą się życiem, a ja siedze całymi dniami zamknięta w 4 ścianach swojego pokoju z chusteczkami... serio, chyba za całe życie nie przepłakałam i nie byłam dobita tyle co przez ostatnie 6 miesięcy
#3370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippe...5355431&sr=1-5 diatoma i avikusia witam w klubie, ja tez 29 tydzien mecze do piatku ![]() ![]() Edytowane przez wikakika Czas edycji: 2011-01-18 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Wtajemniczenie
|
avikusia,diatoma,Eirene mamy terminy porodu bardzo zbliżone do siebie,ja teoretycznie mam na 10 kwiecień,ale moja Mała tez wygląda na starszą na każdym usg,więc prawdopdobnie urodzi się wczesniej. Z reszta póki co ułóżona jest wciąz pośladkowo i na dzien dzisiejszy mam wskazanie do cc.Ma jeszcze trochę czasu,więc może się obróci
![]() ![]() avikusia nie wiem czy Cie to pocieszy,ale wiesz jak starałam sie o dziecko prawie 3 lata.Dziś mam 29 lat,czyli 10 więcej od Ciebie.Ten czas starań,badań,leczenia to był dla mnie fatalny,beznadziejny,morz e łez wypłakałam,tak bardzo pragnęłam dziecka,a nie wiedziałam czy w ogóle kiedykolwiek będę go mieć.Ty juz jesteś w ciąży,będziesz mieć Mała Istotkę koło siebie,zobaczysz będziesz jeszcze szczęsliwa z tego powodu!To nie koniec świata!!!Wciąż będziesz młoda i piękna!Są same plusy-ciało Ci się szybciej zregeneruje,a my strae baby to co-cellulit i rozstępy ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-01-18 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
Zakorzenienie
|
avikusia zawsze są dwie strony medalu. Moja psiapsióła urodziła syna jak miała 18 albo 19 lat. Nie skończyła szkoły, też była załamana, ale jakoś poszło. Myśmy się bawiły, ona siedziała w kupkach i zupkach. Teraz to ona wychodzi na imprezy, jeździ na wakacje, a my z małymi dziećmi nie za bardzo. Ma oczywiście grono osób które też już mają właśnie odchowane dzieci. Nadrabiają, i mają fajnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a mój się już odwrócił ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja dziecko też nie słucha mamusi od małego, i się główką w dół skierowało ![]()
![]() |
#3375 |
Zadomowienie
|
coralady moja mama też myślała, że już nie będzie miała dzieci... mnie urodziła mając 30 lat i też swoje przeszła na tej drodze... głupio mi to przyznać, ale po cichu liczyłam, że u mnie też nie będzie tak łatwo 'zaskoczyć' dlatego chyba nie bardzo myślałam co robie i jak się to może skończyć... no los mi zagrał na nosie po prostu
![]() aja1 dziecko w tym wieku raczej nie ma dużo wspólnego z jakimś niesamowitym szczęściem, bo póki co to mam same przykrości i problemy przez to, a już największe to ze sobą bo egzystuje a nie żyję... wiecie ile bym dała, żeby teraz śmigać na studia z których zrezygnowałam zaraz przed odebraniem indexu? Dziwne, że można płakać za szkołą... a jednak ![]() Eirene myślałam nad tabletkami, ale jako że widywałam się z moim Tżtem tylko w weekendy to uznałam że po co mam non stop truć organizm? A jak już się zdecydowałam bo coś mi pikło że nie można tak igrać z losem, to już niestety było na to za późno... no i teraz mam za swoje eh.
#3376 |
Zakorzenienie
|
Avikusia ja Cię zapraszam na ten wątek, gdzie zebrały się młode mamuśki takie jak my https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=476792
![]()
#3377 |
Zadomowienie
|
Dzięki agaaga
![]() ![]()
#3378 |
Rozeznanie
|
Witam Dziewczynki
![]() Tak bardzo mi sie nudzi już drugi dzień - cały dzień siedze sama ![]() ![]() ![]() Mój szkrabek też dzisiaj wyjątkowo mało aktywny ![]() ![]() Na pocieszenie robię dzisiaj na obiad nuggetsy kurczaka z knorra z frytkami i surówka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno diametralnie zmieniło się Twoje życie i masz prawo być sfrustrowana, ja tam się nie dziwię. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- O widzisz to napisz potem jak wychodzą, bo mam na nie ochotę, ale nie mogę się zdecydować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Zadomowienie
|
avikusia nom to wydaje mi sie ze to bedzie chyba termin z usg i jest mala rozbieżność
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zadomowienie
|
aja1 ja byłam od początku załamana jak się dowiedziałam i nawet nie probowałam tego ukrywać. Jak opętana powtarzałam, że już nigdy więcej nie dam się w to wrobić i że to jest pierwsze i ostatnie dziecko, chociażbym nie wiem co miała zrobić. Jaki efekt? JEDNO WIELKIE DARCIE PO MNIE, co mnie dodatkowo 'pocieszało'... szkoda gadać. Myślałam, że umre z żalu, że tak się stało jak się stało...
Ewelqa ja sie dostałam na dzienną fizjoterapię i musiałabym mieszkać w mieście gdzie jest ta uczelnia, bo z dojazdami bym na bank nie wyrobiła... nie dość że ciężki kierunek to jeszcze praktyki w szpitalu. O ciąży dowiedziałam się jak już oficjalnie byłam studentką, tylko indexu nie zdąrzyłam odebrać bo uznałam że nie mam szans... byłam tak totalnie pogrążona i załamana że nawet nie miałam siły myśleć co będzie jutro, a co dopiero jakbym miała się uczyć całego układu kostnego, wszystkich mięśni i ścięgien... szczerze, to przez ponad 4 miesiące nie było dnia żebym nie przepłakała go do tego stopnia, że już nawet nie było czym płakać... pierwszy raz do psychologa poszłam po 3 tyg. od tego jak się dowiedziałam i chodzę do tej pory.
#3383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3384 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam pytanko odnośnie badania na posiew szyjki pod koniec ciąży bo słyszałam że się je robi a mi nic gin nie wspominał o tym a nastepną wizytę mam w 36tc. A Wasi lekarze informowali Was może o tym badaniu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() kurcze to co nadrobiłam czytać, to nie zdążyłam odpisać, a tu znowu zaległości. ale poczytam wieczorem. chciałam wam tylko napisać że jestem po wizycie u gina. wszystko jest ok. ciśnienie, waga, małemu serduszko bije jak dzwon - dziś przywalił położnej kopniaka w ten sprzęt przez który słucha się serduszka i zamiast słyszeć bicie serca usłyszałyśmy takie bum ![]() ![]() a i za tydzień w piątek mam usg ![]() Z tego co pamiętam: Nuna - chyba nie obejdzie się bez sądu, skoro tż nadal tak postępuje. nie daj się - jesteś dzielną babką i dasz sobie radę ![]() Montii oszczędzaj się i kurcze tak sobie myślę że też nastawiam się ciągle na poród sn i zaskoczenie byłoby dla mnie jakbym miała mieć cesarkę. ale wszystko dla małego. może obejdzie się jednak bez. Ktoś pytał o sterylizator do butelek. ja nie kupuję. ogólnie to powiem wam że nie kupuję póki co laktatoru, jak coś to po porodzie zakupię, nie kupuję maty dla małego, niani elektrycznej, podgrzewacza do butelek. uważam że bez tego da się żyć i są to rzeczy które może ułatwiają trochę życie ale nie są niezbędne. A i uciekam na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Za godzinę się zaczynają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Zadomowienie
|
avikusia to faktycznie ciezki kierunek i nauki duzo niestety.A bedziesz mogla liczyc na pomoc swoich rodzicow lub twojego tż po urodzeniu dziecka?? Moze pomoga wam finansowo i bedziesz mogla od pazdziernika pojsc zaocznie na ten sam kierunek??
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3388 |
Zadomowienie
|
Wiecie może do jakiego modelu wózka pasuje fotelik maxi cosi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jaki rozmiar rożka kupujecie?Bo juz sama zgłupiałam
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Zadomowienie
|
ludu mój!!! ale się najadłam, teściowa chce mnie chyba wykończyć!!!
chciałam się podzielić taką myślą, którą tata mi powiedział jak odwiedził mnie w szpitalu: "Bóg pozwala na cierpienie, ale tylko tyle ile człowiek może znieść". ... każdy musi dźwigać swoj ciężar Bóg nie obarcza nas ciezarem wiekszym niz jestesmy w stanie znieść. bardzo mi to pomogło w tej chwili, i jak mam dołek to sobie te słowa przypominam, mimo że nie jestem szczególnie praktykująca. avikusia, ja też sobie w Twoim wieku nie wyobrażam wpadki, niestety, dlatego jadłam pigułki 4 lata, mimo że z tż spotykałam się 5 lat przed ślubem, czasem co 2-3 tygodnie, jak jeszcze byłam na studiach. ale pomyśl przez chwile co jest winne Twoje dziecko, ono jest bezbronne a Ty jesteś jego mamą. głowa do góry ![]() izunia223 z tego co się orientuje, to napewno pasuje do maxi cosi i quinny, natomiast ja mam bugaboo i to jest kwestia dokupienia adapterów i też pasuje ten fotelik ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-01-18 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.