|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
marrtnixx u Ciebie chyba tez skok rozwojowy.
zalaczam sciage. ja dalam raz ten czopek, i mala spala ale nie wiem czy to on poomogl, czy wszystko na raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie potrafię słuchać jak mała płacze i od razu biorę na ręce i przytulam i w ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to u nas zaraz sie zacznie ten najdluzej trwajacy... Dziewczyny prosimy o glosy w konkursie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Wtajemniczenie
|
ja też , dziecko to nie robot.Kiedy będziemy się przytulać? jak bedzie mieć 15 lat?
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2011-01-18 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
irsin moja malarobi identyko minke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat i spelnienia marzen ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Rozeznanie
|
u mnie tez bebilon comfort dobrze ze nie przyszlo mi do glowy zeby go podac malemu. eh czlowiek uczy sie na bledach tylko serce boli jak dziecko cierpi.
Zagłosowaliśmy na 5! ![]()
#4600 |
Zakorzenienie
|
jak tylko ja posadzimy w lezaczku od tesciowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sylwia straszna historia-brrr, dobrze że wszystko się szczęśliwie skończyło ![]() ![]() a ja znowu mam babyblues ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Raczkowanie
|
Patrycja- moj maluszek tez zasypial tylko na rekach, az juz nie mialam sily go bujac, az ktoregos dnia polozylam go do kolyski ze smoczkiem i smyralam po glowce i czolku i zasnal i od tamtej pory tylko tak zasypia, na rekach wogole juz wogole nie chce zasypiac. A jesli chodzi o stale pory, to sprobuj je wprowadzic powoli. Np kapanie codziennie o 20.00 a ze 2 godz przed kapiela nie daj maluszkowi zasnac, niech sie troszke zmeczy to pozniej latwiej zasnie
![]() ![]() Weronisia- kupilam Humana 1, rzeczywiscie mleczko lepsze slodsze w smaku, ale Filipek wogole nie chce go pic, walczy z butelka, kreci glowka, krzywi się, przeklada jezyczkiem smoczka i pluje. Nie smakuje mu, na sile zaledwie 50 ml wypije. Nie chce go klasc tylko po cycu spac, bo wieczorem sa prawie pute i oklaple, wiec stamtąd prawie nic nie uciągnie sobie. Myślałam, że smoczek jest zbyt twardy, bo mam butelkę z NUKa, ale wczoraj dałam mu z butelki z ktorej noramlnie zawsze pije herbatkę i było to samo... Co robić ???? Masz jakiś pomysł ??? Myślałam o kaszce, ale przecież to jeszcze za wcześnie. My mamy dzisiaj już 3 miesiączki, a jutro idziemy do doktorka na U4 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zadomowienie
|
Polega na położeniu dziecka do łóżeczka i wyjsciu z jego pokoju lub po prostu odejscie od łóżeczka i sprawdzanie co sie z dzieckiem dzieje, najpierw co 3 min potem co 5 i potem co 7min. Próbowała któraś tego??? Bo mój krzyczy jakby go ze skóry obdzierali jak lezy sam w dodatku w łóżeczku bo śpi we wózku, jakos mu we wózku lepiej a w lozeczku bardzo szybko sie budzi i nawet nie ma jak pokołysać jak sie rozbudzi czy cos a we wózku zawsze idzie uspokoić bujaniem. Wasze maluchy wszystkie śpią w łóżeczkach?? Tez bujacie na rekach zeby usneły??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Wtajemniczenie
|
Moj najczesciej zasypia przy cycu albo po karmieniu na rekach. W lozeczku probujemy, ale nie licze ile minut mnie nie ma. Nieswiadomie w sumie probujemy ta metoda. Klade go, glaszcze i wychodze. Jak placze to znow wchodze po 2-3 minutkach,i znow glaszcze. Jak strasznie wrzeszczy to biore na rece uspokajam i znow odkladam. Znow jest przewaznie ryk.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Wszystkim za zyczenia
![]() Wiem ze juz to pytanie bylo ale ciekawa jestem co zdecydowalyscie. Pneumokoki i rotawirusy tak czy nie???? Ja na pneumo zaszczepilam choc bez przekonania a nad rota mysle ale mam tylko 2 tygodnie. Boje sie ze skoro sa doustne to nam wroca z powrotem a to niebagatela 290zl. Mallinka glowa do gory jak nie ma tza to my przytulimy ![]() Sylwia wspolczuje ale wazne ze juz wszystko ok bo przebadali gruntownie z tego co piszesz. Bylo jakies pytanie odnosnie nutramigenu u mnie 13zl na recepte i fakt puszeczka nie dluzej niz na 3dni starcza jesli sie karmi tylko mm. Edytowane przez agas Czas edycji: 2011-01-18 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny. Moczu oczywiście nie zdążyłabym już zbadać, a chciałam dziś to szczepienie załatwić. No i mały zaszczepiony, bo pani doktor po dokładnym obejrzeniu go i osłuchaniu stwierdziła, że wszystko w jak najlepszym porządku.
Tymuś był dzielny, trochę popłakał, ale bez przesady i dosyć szybko dał się uspokoić. W domu jeszcze zjadł, trochę pomarudził, puścił po jedzeniu pawika (ale u niego to nic nadzwyczajnego) o teraz niedawno zasnął mi na piersi, więc go odłożyłam na nasze łóżko i kima ![]() ![]() Co do usypiania to ja nie stosuję żadnych "magicznych" metod, w ogóle jestem im przeciwna, bo uważam, że najlepiej jest kierować się swoją intuicją i potrzebami dziecka. Dzieci to nie maszyny i nie ma jednego uniwersalnego wzoru czy metody, która u każdego zadziała. Ja jestem w stanie zostawić małego płaczącego na kilka minut, ale jeśli nie umie się sam uspokoić (czasem się uspokaja przecież, ale nie zawsze), to się nie bawię w żadne 3,5,7 tylko biorę na ręce, noszę, tulę, śpiewam. To moje dziecko i bardziej mi zależy na tym, żeby wiedziało, że może na mnie liczyć, gdy mnie wzywa na pomoc, że je kocham i żeby nie rozpaczało, niż żeby przyzwyczaiło się samo uspokajać. Był moment, że byłam dużą zwolenniczką "chłodnego chowu", ale teraz widzę, że wszystko z umiarem. Jak wszędzie - najlepszy jest złoty środek. Staram się nie rozpieszczać przesadnie (nie biegnę jak tylko cicho zakwili), ale staram się dawać małemu dużo czułości. Po tacie chyba jest z niego pieszczoch i przytulaczek (wiem, że nie wszystkie dzieci lubią być tulone czy całowane - on uwielbia), więc w imię czego mam mu tego odmawiać? To najlepsze co mogę mu teraz dać ![]() Teraz mi się nasuwa, że jeszcze będąc w ciąży uważałam - żadnego spania z nami w łóżku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sylwia, współczuję przeżyć ![]() Agas, my tylko podstawowe bezpłatne. Może pomyślimy nad rota, jak mały będzie do żłobka szedł...
#4609 | |
Zadomowienie
|
Agas Wszystkiego naj
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png Edytowane przez vikicullen Czas edycji: 2011-01-18 o 16:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
po przeżyciach Sylwi sprawdziłam swoją puszkę i znalazłam że trzeba zużyć w 3 tygodnie od otwarcia
![]() ![]() ![]() ![]() oczywiście jak zostałam bez TZeta to wzięłam się w garść i uspokoiłam... ale i tak siedzi we mnie tyle emocji że szok, i strasznie łatwo się denerwuję i przejmuję wszystkim ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2011-01-18 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4612 |
Zadomowienie
|
Witam kobietki.
My od rana po lekarzach...bylismy u naszej lekarki i osłuchowo jak zwykle czysto gardło tez czyste...dała skierowanie do laryngologa...i co i tez okazalo sie za zatoki i uszka ok. No to okazuje sie ze albo te zebole go mecza albo ten dlugi skok(dzis skonczylismy 14 tydzien ale masakra trwała od tamtego wtorku) No i uzyskałam odpowiedz"...że tak czesto jest po skonczonym 3 miesiacu ze dziecko i jego zachowanie sie zmienia o 360' "..... Nie zycze tego zadnej mamie. Ale my jakos musimy przez to przejsc.... Aaaa no i dzis junior sie obudzil w nocy o 3 na karmienie... ![]() My z małym kąpiemy sie razem juz chyba od miesiaca ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis tez kupilismy na probe pieluszki babydream z rossmana...jak wyciagnelam jedna to przezylam rozczarowanie eh wogole nie moga stanac obok pampersow takie sztywne i wogole. Ale bedziemy je uzywac jak sie nam skoncza pampersy bo przeciez ich nie wyrzuce ![]() Lutien nam starcza puszka nutry na max 3 dni. Wypija porcje roznie srednio 150-170ml x 6 na dzien Ja juz mialam taka nadzieje ze moj aniolek taki pozostanie ![]() ![]()
#4613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- A ja mam jeszcze całą paczke pieluch Happy 2, tylko co otworzyłam, żeby zobaczyć jak wyglądają, ale nie zdąże ich użyć bo juz wyrasta z 2-jek, może ktoś chce?tylko powiem, że nie sa takie mięciutkie jak pampersa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak sie zastanawiam kiedy moja przejdzie na pieluchy "3" bo mam jeszcze sporo paczek 2 od gosci.. ![]() Ma ktoras z WAS nosidelko takie zakladane na klate? Bo chcemy z TZ kupic a nie wiemy jakie coby dobrze trzymalo bo wybieramy sie w góry w kwietniu lub maju ![]() Moge tez prosic o glosy dla mojej Niny? ![]()
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zadomowienie
|
ja bede miec za tydzien firmy matherhood czy jakos tak, moge dac znac czy jest ok.
#4617 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zjadłam płatki kukurydziane na mleku i dorzuciłam kilka czekoladowych-ciekawe czy nic Mlodemu nie będzie... ![]() też głosuję na Wasze dzieciaczki ![]() ![]()
![]() |
#4619 |
Kici kici miau miau
|
o dzieki
![]() ![]() a my dzis mamy spokojny dzionek ale od wczoraj Mila zaczyna sie dzwigac ![]() ona a czemu taks ie uparlas na ta Humane? Weronisia ma nosidelko na klate.. ale ja ostatnio sie dowiedzialam ze fizjoterapeuci odradzaja nosidelka, chodzi o glowke i kregoslup tylko np. takie nosidelka Baby Bjorn to maja podporke na glowe no i wiadomo ze nie mozna przesadzac.. ja tez mam opakowanie 2 Happy i zauwazylam ze one sa wieksze od zoltych 2 pampersowych.. ja juz mialam duzo mlek mm i kazde z nich trzeba bylo zuzyc 3-4 tyg od otwarcia ![]() sorry z enie cytuje ale szkoda mi troche czasu ![]() Edytowane przez ranka Czas edycji: 2011-01-18 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja rówież proszę o głosiki
![]() ![]() u nas po chrzcinach ![]() fajnie było ![]() a miało być 50 minut!!!!!!!!!!!!! na gościne było 24 osoby ![]() ![]() w menu miałam tak jak pisałam wcześniej tyle że placków miałam jednak więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.