Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 10:15   #1741
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
niezawsze pojechaliśmy na Bródno - nie było miejsc, na Bielany - nie było miejsc. Przemek się wkurzył i powiedzial, że mają nam znaleść miejsce w jakimś sszpitalu, bo z niemowlakiem nie będziemy jeździć i szukać w ciemno. Miejsc w całej W-wie nie bylo, było 1 msc w Wołominie i w Nowym Dworze i tu trafiliśmy. Szpital stary, warunki do bani ale z opieki jestem zadowolona a to najważniejsze.
Jutro odstawimy jedną inhalację, bo jest poprawa.
matko jeszcze sie musieliscie po szpitalach tulac

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
aniu biedaczko. Już nie wiem jak Cie pocieszyć. Może to ząbki i sie skończy jak wyjdą? Podziwiam Cie bo ciagle masz pod górkę a sie nie poddajesz.
oj tam niektore mamuski maja gorzej i daja rade

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a nie mowil Ci lekarz zeby na zmiane dawac np czopek paracetamolu i syrop nurofen (przyklad) ? podobno lepszy efekt i dziecko sie nie przyzwyczaja ja tak daje i u nas po czopku na dluzej temp spada a co do kupek to moze tak byc od lekow czasem jest taka reakcja no i kupki luzne moga byc tez od zebow to samo z kaszlem
-

aniaa wspolczuje nocki u nas tez dzisiaj kiepsko bylo i o 24.00 wzielam mlodego do siebie i tez sie wiercil spal w poprzek wogole cos sie o 1.30 przebudzil tak calkiem wiec mowie ze moze glodny bo wieczorem tylko 70ml wypil wiec zrobilam mu mleko wypil az 30ml i obudzil sie o 4.20 wypil 110ml ale sie obudzil i kombinowal gadal cos do siebie smial sie ja dosypialam obok wkoncu dalam smoczka i dospalismy do 8
mi tez tak pediatra mowila zeby zamiennie dawac antybole

no to tez wspolczuje ciekawe czy to na zeby czy cos innego
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:17   #1742
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

nie wiem aniaa ale wczoraj mnie znajoma "pocieszyla" syn konczy w marcu 2 lata a dalej jej w nocy spac nie daje budzi sie co 10 czasem 20 min
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:20   #1743
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
super. Tez planowaliśmy basem ale czytałam, że w przypadku alrgii powinniśmy sobie to odpuścić [COLOR=Silver].
Ja jak byłam na wizycie u dermatologa to pytałam czy możemy chodzić,to lekarka powiedziała,że może to wywołać wzmożoną reakcje alergiczną i pogorszenie się stanu skóry,ale nie musi..i że możemy spróbować.Więc spróbowałyśmy i póki co jest okTzn po wczorajszym wypadzie nic nie wyskoczyło nowego i nie widzę aby coś złego się działo
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:25   #1744
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem aniaa ale wczoraj mnie znajoma "pocieszyla" syn konczy w marcu 2 lata a dalej jej w nocy spac nie daje budzi sie co 10 czasem 20 min
Stary 2011-01-18, 11:39   #1745
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Jak niektóre z Was postanowiłam również wziąć udział w wizażowym konkursie:
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-402798.html
Bardzo proszę o głosy na moją córcię, odwdzięczę się -obiecuję
zagłosowane

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Kto zechce niech zagłosuje
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-565164.html
Za głosy dziękujemy
głosik oddany

i dla Blanki Bajkowej też

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny nie nadrobilam was jeszcze spiesze tylko by dac znac co u nas
oby to jednal te ząbki

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Miałam wpaść na "chwilę" a już się wciągnęłam
no i super

Cytat:
Jak ne jest na spacerze to w południe spi pół godziny a popołudniu ok godziny. No własnie zupełnie nie marudzi.
u nas podobnie ze spaniem w domu, za to na spacerze moze spac i 2godz ciągiem
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:47   #1746
anoxa
Zakorzenienie

UWAGA dziewczyny mam prosbe!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

dzwonila do mnie pani z Uwagi z tvn'u i pytala czy wziela bym udzial w nagraniu ale nie jestem na tyle odwazna i obiecalam ze spytam Was czy ktoras by sie zdecydowala?????? mozecie odpisac tutaj lub na pw
Stary 2011-01-18, 11:49   #1747
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
niezawsze pojechaliśmy na Bródno - nie było miejsc, na Bielany - nie było miejsc. Przemek się wkurzył i powiedzial, że mają nam znaleść miejsce w jakimś sszpitalu, bo z niemowlakiem nie będziemy jeździć i szukać w ciemno. Miejsc w całej W-wie nie bylo, było 1 msc w Wołominie i w Nowym Dworze i tu trafiliśmy. Szpital stary, warunki do bani ale z opieki jestem zadowolona a to najważniejsze.
Jutro odstawimy jedną inhalację, bo jest poprawa.
no daj spokoj to skandal aby nie bylo w Warszawie miejsc!!! Wspolczuje i mam nadzieje, ze juz bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Niezawsze, odparzenie zeszło całe, ale wyszło teraz z drugiej strony. Nie wiem, na ile to odparzenie, a na ile podrażnienie, bo Natalia bardzo często ulewa.
no Majka tez czesto ulewa wlasnie i tez tam sie jej zbiera pewnie

Cytat:
o losie koszmar

U nas Maja tez je ciagle 100ml +/- 20ml i to sie nie zmienia i co 3h, wiec pobudki tez mamy regularne, ale juz sama ladnie spi w lozeczku Nie sadzilam, ze tak szybko sie uda.
My jezszcze w lozku, wiec wstaje sie ogarniac i spacer

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
UWAGA dziewczyny mam prosbe!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

dzwonila do mnie pani z Uwagi z tvn'u i pytala czy wziela bym udzial w nagraniu ale nie jestem na tyle odwazna i obiecalam ze spytam Was czy ktoras by sie zdecydowala?????? mozecie odpisac tutaj lub na pw
ja , ale szkoda, ze nie Ty Ja to sie do tv nie nadaje

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 12:19   #1748
Linka24
Wtajemniczenie

no proszę jak w sprawie uwagi się posunelo. Super!! Ja tam też się nie nadaje do tv ale myślę że nasza dzidzia by tam dała sobie radę ))
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:24   #1749
chomiczek00000
Raczkowanie

Witajcie. Miałam was poczytać ale jak tylko odpaliłam laptopa to musiałam zmienić zdanie..... U nas żadnej poprawy nie widać- zamiast lepiej to gorzej jest po tym antybiotyku. Weronika zaczęła "szczekać" i choć tyle że gorączki nie ma już. Dziś w nocy pokazała co umie. Chyba mi dziecko pdmienili bo ona taka radosna zawsze i sama poleży jak ja coś działam w domu a tu proszę- ręce i ręce. Zaśnie i śpi na rękach a jak ją kładę to 5 min i wyspana..... i od nowa. w nocy to chyba z 3godz spałam(a normalnie budzi się raz albo wcale).
Do tego Gabrysia moja nie poszła do przedszkola wczoraj i dzisiaj bo też chora.... dwoje marudów to nie na moje siły.
No. Pożaliłam się trochę.
Wpółczucia dla mamusiów i buziaki dla dzidziusiów bo z tego co przeczytałam to większość tak się męczy ostatnio.
i jescze dla Lili najlepszego
chomiczek00000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:28   #1750
anoxa
Zakorzenienie

linka wiesz ze tez pomyslalam o dzidzi

niezawsze niee ja nie mam prezencji ty bys sie bardziej nadawala
Stary 2011-01-18, 13:09   #1751
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

hd

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
hd nie przerażaj się, idzie się przyzywczaić, tylko inni mogą patrzeć na Ciebie jak na kosmitkę, że tak się trzęsiesz nad dzieckiem, ja tak czasem mam. Uparcie wyjmujemy np. paluszki z buzi, ale nie dlatego, że to brzydko czy jak tylko dlatego, że od śliny robią się ranki u nas, taka mega szorstka skórka. Z tego, co Ci opisałam to nie wiem, co pomaga, ale już się przyzywczaiłam, że robimy to i to. No i może bym tego nie robiła, ale widzę, że jest lepiej niż było. A ciemieniucha była tak straszna, że jak szłam z nim w obce miejsca to brałam cienką czapeczkę, bo to był jeden wielki strup.

tu jest naukowo, m.in. o roli mocznika i emolientów, klasyfikacja sterydów i ich skutki uboczne, o terapii:
http://alergia.org.pl/lek/index.php?...=220&Itemid=72

tu o diecie podstawy (popularnonaukowo) (i tu jest o tym, że najlepiej alergika właśnie do 6 miesiąca tylko piersią lub preparatem mlekozstępczym, także w dobrym momencie zaczynasz):
http://www.przychodnia.pl/alergia/in...p3?s=3&d=5&t=4

tu kilka podstawowych porad, z których też korzystam (podstawowe odruchy):
http://www.mustela.pl/pl/main.html?#...-sucha-atopowa
(żeby nie było, że ich reklamuję, to u nas sprawdził się szampon na ciemiuchę i płyn do kąpieli, a kremy zupełnie nie)

zbiór linków, forum (ale stare wpisy), no i głównie wpisy ludzi, którzy próbują walczyć alternatywnie, także tzreba czytać z dystansem czasem, a może i nie, zależy jakie masz podejście:
http://www.atopowe-zapalenie.pl/atop...C5%82%C3%B3wna

Ja jak to sobie poczytałam to wybrałam, co chcę zastosować i już o tym na co dzień nie myślę intensywnie

No i czasem odstępujemy od czegoś, np. pozwalamy pobawić się dywanem, który jeszcze mamy. Roztocza roztoczami ale nie chcę ograniczac go tylko do bawełnianego koca, niech trochę poeskploruje, zwłaszcza że dywan jest nie gładki i fajnie się nim bawić.
o matko, JESTEŚ NIESAMOWITA
Nie wiem jak Ci dziękować...
Wieczorem zabiorę się za czytanie

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Hd, napisałaś, że użwyasz Białego Jelenia. U nas wspaniale sprawdził się do spierania kupy z ciuszków Do ciała próbowałam go sama używać, ale tak śmierdział i wysuszył skórę, że nie odwarzyłabym się umyć nim Natalki.
śmierdział?
On nie śmierdzi, właściwie jest bez zapachu Może miałaś jakiś "zepsuty" egzemplarz?

Używałam go po CC. Tak poradziła położna. Mam tez do mycia Szymka to mydło w płynie. Jest bez zapachu

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:

wlasnie zauwazylam ze sie wciagnelas ale bardzo mnie to cieszy
:d

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
Ja jak byłam na wizycie u dermatologa to pytałam czy możemy chodzić,to lekarka powiedziała,że może to wywołać wzmożoną reakcje alergiczną i pogorszenie się stanu skóry,ale nie musi..i że możemy spróbować.Więc spróbowałyśmy i póki co jest okTzn po wczorajszym wypadzie nic nie wyskoczyło nowego i nie widzę aby coś złego się działo
Cenna informacja.
Może, jak się trochę podleczy, zejdzie mu trochę to się wybierzemy. Bardzo chciałam z nim chodzić bo to taka świetna zabawa. Szymek uwielbia kąpiel więc sprawi mu to wiele radości. poza tym będziemy mogli aktywnie, we troje spędzić czas.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
???? podziwiam takich rodziców...

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 15:29   #1752
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

ola trzymajcie się i dużo zdrówka!

misiulka dziękuję kochana doszło dziś bez problemu

hd witaj ponownie fajnie że jesteś

anoxa do tv o niee chyba nie miałabym na tyle odwagi
no chyba że wystąpimy wszystkie

a ja mam dziś mega w****a byłam dziś w pracy .... ehhhh......

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 15:41   #1753
Alguien
Zadomowienie

Czesc kochane
Nie odzywalam sie na watku juz jakis czas, ale czytam regularnie i jestem na biezaco wiadomo gdzie
Biegam ostatnio z Milenka po wyprzedazach, bo sa takie niesamowite okazje, ze obkupilam ja na dlugie miesiace

Misiulka dla naszej kochanej Lili. A jak Ty sie czujesz??
agamarcio co sie stalo?
agravka widzialam zdjecia Ady. Jest cudna!!!
marta jak tam wypad do znajomych sie udal?
aniaa biedulko bedzie lepiej z tymi nockami! Kiedys na pewno
A powiedz jak z jedzeniem mleka teraz u Miska?
ola_k pisalam juz w klubie, ale raz jeszcze powiem, zebyscie sie trzymali jakos tam! Zdrowka!!!!
papi ja tez slyszalam, ze mozna zamiennie leki stosowac. Oby juz tez Adasiowi przeszlo...
niezawsze to masz dobrze, ze Maja pospi na spacerze, bo Milena od dobrych kilku miesiecy juz tylko oglada swiat, ale od dawna jezdzi w spacerowce, wiec podoba jej sie "zwiedzanie"
jaszczka fajnie, ze juz jestes jak tam Patryk ostatnio?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 15:43   #1754
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Dzis po raz pierwszy na spacerze zdarzylo sie, ze Maja sie obudzila i co gorsza zaczela marudzic i jeczec/plakac, co sie okazalo nudzilo jej sie i jak odslonilam bude to przestala szok normalnie, bo zawsze od wyjscia z klatki do wejscia do domu spala i nie wazne czy spacer trwal 2h czy 4h.

Dziewczyny bardzo wam wspolczuje alergii dzieci Ja jeszcze w ciazy bardzo sie balam aby Maja nie pieski nie byla uczulona i na szczescie odpukac jest wszystko ok.

Modro Maja nawet woli byc na podlodze niz na rekach, bo ona lubi lazic, przewracac sie, pelzac itp. W sumie na macie jest 5 sek, z puzzli tez szybko zlazi, bo juz prawie zalapala raczkowanie, tzn na lozku jak ja klade i sie nie slizga moge jej ruchy nazwac raczkowanio-czolganiem, ale zasuwa dosc szybko. W sumie to pelza po podlodze, czasem sie chuknie w glowe, ale zazwyczaj o jakas szafke, noge od krzesla, staram sie patrzec na nia czesto, ale ona mnie coraz bardziej zadziwia
Szczęście masz z tymi spacerami, też bym tak chciała. Ja co spacer to się modlę, żebyśmy nie musiały wracac po 10 minutach, a zdarza się to często, bo ona nie ma ochoty na kombinezony, czapki i spacery ogólnie, taki ryk, że tylko w tył zwrot i do domu. A kiedyś było tak fajnie, tez spała cały spacer...

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 15:50   #1755
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

alguien oj Kochana (dzięki) niby nic strasznego ale tak to jest jak człowiek chciał być uczciwy i fair wobec pracodawcy a dostałam po dupie a całe życie mi tata mówił córciu jak masz dobre i miękkie serduszko to pamiętaj żeby mieć twardą doope jak trochę odetchnę i ponadrabiam to napiszę esej w klubie.

Stary 2011-01-18, 16:01   #1756
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
alguien oj Kochana (dzięki) niby nic strasznego ale tak to jest jak człowiek chciał być uczciwy i fair wobec pracodawcy a dostałam po dupie a całe życie mi tata mówił córciu jak masz dobre i miękkie serduszko to pamiętaj żeby mieć twardą doope jak trochę odetchnę i ponadrabiam to napiszę esej w klubie.
Ja czekam bardzo na ten esej, bo za 2 tyg. wracam do pracy i pewnie się w...ę nie raz
Marta, aniaa, hd, bajka, niezawsze - dzięki za odpowiedzi
Ja do tv się nie nadaję, za dużo gadam jak się wnerwię i nie można mnie zatrzymać
Młoda zaczęła budzić się o 3-4 i jeść nie chce tylko bawi się, gada, łazi wokół własnej osi w łóżeczku przez 1,5 - 2 godziny po czym zasypia. A ja musze tylko karuzelę włączać co chwila w środku nocy. I łapie się za prawe ucho ale nie widac, żeby ją bolało cokolwiek (oprócz dziąsełek), więc może po prostu odkryła, że ma uszy?? Byle tylko nie choróbsko znowu...

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:06   #1757
anoxa
Zakorzenienie

modro wspolczuje spacerow u nas odpukac ani z ubieraniem ani z ze spacerami nie ma problemu mlody moze isc po dwu godz drzemce na spacer i bez problemu jest a po 30 min znowu zasnie i przespi spacer

agamarcio czekam na ten esej

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

modro moj sie lapie za uszy jak zmeczony wiec nie pomoge

alguien super masz z tymi przecenami mi maz pisal ze mlodem 3 bluzy kupil bo tez w holandii duze wyprzedaze sa ale juz mu sie wiecej chodzic nie chcialo
Stary 2011-01-18, 16:45   #1758
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Ja czekam bardzo na ten esej, bo za 2 tyg. wracam do pracy i pewnie się w...ę nie raz
Cytat:
modro wspolczuje spacerow u nas odpukac ani z ubieraniem ani z ze spacerami nie ma problemu mlody moze isc po dwu godz drzemce na spacer i bez problemu jest a po 30 min znowu zasnie i przespi spacer

agamarcio czekam na ten esej
napisane (w hyde parku ufff.....to się ,,wygadałam'')

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2011-01-18 o 17:16
Stary 2011-01-18, 17:10   #1759
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

yyyy ja sie nie nadaje

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Czesc kochane
Nie odzywalam sie na watku juz jakis czas, ale czytam regularnie i jestem na biezaco wiadomo gdzie
Biegam ostatnio z Milenka po wyprzedazach, bo sa takie niesamowite okazje, ze obkupilam ja na dlugie miesiace

aniaa biedulko bedzie lepiej z tymi nockami! Kiedys na pewno
A powiedz jak z jedzeniem mleka teraz u Miska?
ale ci zazdroszcze tych zakupow
miniek juz jadl ladnie a od wczoraj jak 100 ml zje to sukces

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 17:18   #1760
anoxa
Zakorzenienie

aniaa u nas tez dwa dni bylo super bo w koncu Hubcio jadl po 160ml a dzisiaj dooopa wszystkim pluje lacznie z herbatka ktora uwielbial
Stary 2011-01-18, 17:34   #1761
jaszczka
Zadomowienie

poczytałam Was troszkę, ale tylko pobieżnie niestety, cały dzień próbuję coś załatwić z moją pracą i na razie jeszcze nic nie wiem

Alguien - dzięki kochana u nas ok Patryk ma się znakomicie, rośnie jak na drożdżach, jest kochanym przytulaskiem, tylko troszkę mu zęby dają popalić no ale będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
oj taaaaak
dokładnie wiem o czym piszesz...
mi się też zamieszało z pracą, ale jeszcze nic nie piszę, bo do końca nie wiem co z tego wyjdzie... byłam dziś znowu w pracy, ale szefowej nie zastałam, teraz dzwoniłam parę razy, ale dalej nikogo nie ma :/
jak już wybrnę to też w klubie ją obsmaruję

pozdrawiam, całuję
Stary 2011-01-18, 17:42   #1762
anoxa
Zakorzenienie

jaszczka czekam na te obsmarowywanie a i super zdjecie
Stary 2011-01-18, 19:22   #1763
martysek
Zadomowienie

Modro, moja też się ciągnie za ucho, ale jakby bolało, to chyba bardzo by płakały?

hd2005, w płynie faktycznie mniej pachnie. Dla mnie to w kostce jest odrażające, bo pamiętam, jak się skarpety nim zapierało

EDIT:
W Tesco jest promocja m.in. pajacy Disneya. Są przecenione bodajże z 61 na 42,70.
Wyobraźcie sobie, że kupiłam dla Natlii rozmiar 6-9 miesięcy i są za małe To znaczy nogawki są ok, ale w tułowiu musiałam naciągnąć, żeby jej przymierzyć.

Pochwalę się, że w końcu po długim czasie kupiłam jej troszkę ciuszków Spodenki dżinsowe w H&M, bluzeczki w Tesco (przecenione na 14 i 4,80 ) i zamówiłam na allegro bodziaki Carter's z długim rękawkiem.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2011-01-18 o 19:40
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 19:49   #1764
bajka1807
Zakorzenienie

my po wizycie u neonatologa i neurologa... wszystko jest dobrze. pani doktor na moje lamentowania na temat wagi malej powiedziala ze przesadzam bo jest miedzy 3 a 10 centylem, wiec poprostu nalezy do szczuplakow. martwic bym sie miala jakby byla ponizej 3 centyla. no i mala wazy niecale 6100g szalnstwo normalnie 5,5 miesiaca a ona jeszcze nie podwoila swojej wagi urodzeniowej ehh. babeczka powiedziala jeszcze zebym podawala jej sinlac oprocz mleka bo widocznie nie lubi skoro tak malo je. zapytalam o gluten a ta mi oznajmila ze od 6 miesiaca mam wprowadzac i to mam zakupic z gerbera sloiczek jablko z kasza manna i podawac je przez dwa miesiace na sam poczatek, a pozniej zwiekszyc dawke glutenu... super tylko kuzwa gdzie ja te sloiczki znajde?? ja takich nie widzialam a to niby nowosc jest ehh. w kazdym badz razie dzisiaj malej nie pobierali krwi, ma skonczyc ta butelke zelaza ktora ma i dopiero bedziemy robic morfologie.

u neurologa tez wszystko dobrze, bez odchylen i zastrzezen
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:58   #1765
martysek
Zadomowienie

Bajka, dobre wieści Najważniejsze, że Blanka zdrowa.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:01   #1766
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
EDIT:
W Tesco jest promocja m.in. pajacy Disneya. Są przecenione bodajże z 61 na 42,70.
Wyobraźcie sobie, że kupiłam dla Natlii rozmiar 6-9 miesięcy i są za małe To znaczy nogawki są ok, ale w tułowiu musiałam naciągnąć, żeby jej przymierzyć.

Pochwalę się, że w końcu po długim czasie kupiłam jej troszkę ciuszków Spodenki dżinsowe w H&M, bluzeczki w Tesco (przecenione na 14 i 4,80 ) i zamówiłam na allegro bodziaki Carter's z długim rękawkiem.
a pochwalisz sie fotkami

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
my po wizycie u neonatologa i neurologa... wszystko jest dobrze. pani doktor na moje lamentowania na temat wagi malej powiedziala ze przesadzam bo jest miedzy 3 a 10 centylem, wiec poprostu nalezy do szczuplakow. martwic bym sie miala jakby byla ponizej 3 centyla. no i mala wazy niecale 6100g szalnstwo normalnie 5,5 miesiaca a ona jeszcze nie podwoila swojej wagi urodzeniowej ehh. babeczka powiedziala jeszcze zebym podawala jej sinlac oprocz mleka bo widocznie nie lubi skoro tak malo je. zapytalam o gluten a ta mi oznajmila ze od 6 miesiaca mam wprowadzac i to mam zakupic z gerbera sloiczek jablko z kasza manna i podawac je przez dwa miesiace na sam poczatek, a pozniej zwiekszyc dawke glutenu... super tylko kuzwa gdzie ja te sloiczki znajde?? ja takich nie widzialam a to niby nowosc jest ehh. w kazdym badz razie dzisiaj malej nie pobierali krwi, ma skonczyc ta butelke zelaza ktora ma i dopiero bedziemy robic morfologie.

u neurologa tez wszystko dobrze, bez odchylen i zastrzezen
super ze wszystko ok
ja mam w szafce ten sloiczek ale gluten odstawilam wiec nie daje narazie
Stary 2011-01-18, 20:12   #1767
aneciaslonko
Raczkowanie

U nas spacerki też są ok (przy ubieraniu jest problem,ale jak zaczynam udawać pieska i szczekać to Patuśka zapomina,że ją ubieram i się śmieje )

Dziś zepsuł mi się samochód i musieli mnie holować..do tego ślisko,hamulce słabo jakoś działały i na końcu światła wysiadły-oj najadłam ja się strachu..no i kolejna kasa pójdzie na naprawę..ehh Odpoczęłam przez te dwa dni Jutro do pracy,ale piątek znów wolny,a potem maraton (7 dni pod rząd)..

Słuchajcie mam pytanko:jak dziecko nie ma ząbków to można dawać mu takie ciasteczka po 6 miesiącu,czy to bez sensu???
aaa i pochwalę się Wam Zakupiłam nocnikOd jutra zaczynam sadzać mała na siusiu))
Stary 2011-01-18, 20:18   #1768
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

anecia ja swojej niuni (zero uzębienia)daje skórkę lub piętkę chlebka jest wniebowzięta co do ciasteczek to wiem że są miśkopty lub wfelki ryżowe chyba z hippa ale nie pamiętam od którego m-c
ale ja pożeram wafle ryżowe i dałam niuni co by sobie chwilę pocimkała -zachwyt był
wiadomo wszystko z umiarem

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2011-01-18 o 20:24
Stary 2011-01-18, 20:20   #1769
anoxa
Zakorzenienie

aneciaslonko niezle przeboje mialas jesli choci o ciasteczka to mysle ze mozesz dawac bo ja mlodem chrupki kukurydziane bezglutenowe daje

bajka super wiesci wiec sie ciesz
Stary 2011-01-18, 20:21   #1770
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Jak kupowałam miesiąc temu te pajace- 3 szt na allegro rozm 9-12 i są w sam raz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości