Nasze codzienne jadłospisy, część XIII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 13:42   #901
Wen_Axis
Przyczajenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

Sory za wtrącenie się i za OT, ale sądzę, że osoby, który miały (a raczej mają) problemy z ed (anoreksja, bulimia lub coś) nie powinny oceniać jadłospisów innych gdyż same nie potrafią jeść jak doradzają innym.
Myślę, że ocenianie kogoś czy je za dużo czy za mało pieczywa jest troszkę nie na miejscu. Skoro jest dziewczyna na P to nie powinna się przejmować, że je czegoś dużo. Bo na tym to polega, żeby jadła dużo, treściwie, kalorycznie i bez ograniczeń typu "pieczywo to zło". A jestem ciekawa całościowego jadłospisu np. Ervishy, która tak gorliwie wszystkim doradza. Może wkleisz swój prawdziwy cały jadłospis osoby z ED??? Czy tak cudownie to wygląda, ale bez oszustw...

Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za OT.

Postanowienia noworoczne:

*Zdać dobrze maturę!

*Większa wiara w siebie i w swoje możliwości!

*Pielęgnować związek z Nim! 6 lat razem

Wen_Axis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 13:47   #902
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wen_Axis Pokaż wiadomość
Sory za wtrącenie się i za OT, ale sądzę, że osoby, który miały (a raczej mają) problemy z ed (anoreksja, bulimia lub coś) nie powinny oceniać jadłospisów innych gdyż same nie potrafią jeść jak doradzają innym.
Myślę, że ocenianie kogoś czy je za dużo czy za mało pieczywa jest troszkę nie na miejscu. Skoro jest dziewczyna na P to nie powinna się przejmować, że je czegoś dużo. Bo na tym to polega, żeby jadła dużo, treściwie, kalorycznie i bez ograniczeń typu "pieczywo to zło". A jestem ciekawa całościowego jadłospisu np. Ervishy, która tak gorliwie wszystkim doradza. Może wkleisz swój prawdziwy cały jadłospis osoby z ED??? Czy tak cudownie to wygląda, ale bez oszustw...

Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za OT.
Ja wyrażam tylko swoje zdanie. Przecież nie narzucam co mają jeść. Patii nie powiedziałam ze ma nie jeść pieczywa albo jeść ze je dużo czy coś. Wyrażam swoją opinię na podstawie tego co mówiła mi dietetyczka.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 13:48   #903
morphine88
Zadomowienie

Zapytałam o pieczywo, ale nie jako dla osoby na P, tylko ogólnie. Sama jestem na U i jem dużo pieczywa. Nie zgadzam się więc z dewizą "pieczywo to zło" i tekstu tego jak najbardziej nie kierowałam do nikogo na P, tylko zacytowałam do pytania, chcąc wiedzieć z czystej ciekawości jaka jest opinia innych dziewczyn o pieczywie ogólnie, a nie stricte na P.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 13:50   #904
Wen_Axis
Przyczajenie

No chyba, że tak Ale utnijmy ten dialog w końcu ten wątek należy do jadłospisów.

*Zdać dobrze maturę!

Stary 2011-01-18, 13:52   #905
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
Zapytałam o pieczywo, ale nie jako dla osoby na P, tylko ogólnie. Sama jestem na U i jem dużo pieczywa. Nie zgadzam się więc z dewizą "pieczywo to zło" i tekstu tego jak najbardziej nie kierowałam do nikogo na P, tylko zacytowałam do pytania, chcąc wiedzieć z czystej ciekawości jaka jest opinia innych dziewczyn o pieczywie ogólnie, a nie stricte na P.

jak dla mnie pieczywo jest smaczne. Trzeba tylko urozmaicać. Raz jeść białe, raz razowe, raz mieszane. Ale podobno orkiszowe najzdrowsze. Ja też uważam że pieczywo nie jest złe. Ale nie każdy je lubi. Niektórzy wolą owsianki itp. To i to jest zdrowe.

Stary 2011-01-18, 13:56   #906
Jedwabna
Raczkowanie

Dzisiaj wyglądało i będzie wyglądać moja Redukcja tak:

śniadanie 7.00
bułka z ziarnami, na jednej połowie twarożek, na drugiej pomidor, jabłko

II śniadanie 10.45
bułka grahamka z twarożkiem, ogórkiem i papryką

III śniadanie 14.00
sałatka z kurczaka, na którą nie mam pomysłu. może dodam płatki owsiane, słonecznik, pomidor i jogurt naturalny z przyprawami?

Obiad 17.30
ryba z piekarnika w sosie sojowym, pół woreczka brążowe ryżu, warzywa

Kolacja 20.30
serek wiejski z warzywami

I co z tą sałatką z kurczaka? Nie mam za dużo warzyw, jestem przed zakupami i nie wiem czy można komponować o tej godzinie kurczaka z płatkami owsianymi?
Jedwabna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 14:04   #907
lanvin
Raczkowanie

może ja dodam swój dzsiejszy jadłospis
dodam, że jestem osobą z ed.
przez ostatnie 6 dni jest 0,5 kg na plusie także oznaczam mój jadłospis literką P
śniadanie 8.30 - kaszka na mleku 3,2% z dwoma łyżkami budyniu śmietankowego; pszenna bułka obie połówki z masłem, wędliną i ogórkiem
II śniadanie 11.30 - 3 kromki chleba orkiszowego (mój ulubiony), dwie z masłem i żółtym serem, jedna z masłem i wędliną; kakao; banan
obiad 14.30 - zupa jarzynowa z ryżem;
II danie -kawał łososia (ok 200g) zapieczony w folii z łyżką masła i posypany vegetą, gotowane ziemniaki polane masłem; warzywa (mrożonka) również polane masełkiem -kalafior, brokuły, marchewka; sok Marwit jabłkowo-pigwowy
podwieczorek 17.00 - budyń czekoladowy na mleku 3,2% z dorzuconymi rodzynkami i orzechami nerkowca; kawał chałki z kruszonką posmarowanej masłem i dżemem wiśniowym
kolacja 20.00 - 2 kromki chleba orkiszowego z masłem i wędliną/żółtym serem (zależy na co będę miała ochotę); serek wiejski z piątnicy 200g z wkrojonym ogórkiem i papryką; kakao
no i po kolacji coś jeszcze na pewno wpadnie jak zawsze
pod względem psychicznym jest u mnie lepiej. z jedzeniem myślę, że też w miarę
lanvin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 14:08   #908
Wen_Axis
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lanvin Pokaż wiadomość
przez ostatnie 6 dni jest 0,5 kg na plusie także oznaczam mój jadłospis literką P
śniadanie 8.30 - kaszka na mleku 3,2% z dwoma łyżkami budyniu śmietankowego; pszenna bułka obie połówki z masłem, wędliną i ogórkiem
II śniadanie 11.30 - 3 kromki chleba orkiszowego (mój ulubiony), dwie z masłem i żółtym serem, jedna z masłem i wędliną; kakao; banan
II danie -kawał łososia (ok 200g) zapieczony w folii z łyżką masła i posypany vegetą, gotowane ziemniaki polane masłem; warzywa (mrożonka) również polane masełkiem -kalafior, brokuły, marchewka; sok Marwit jabłkowo-pigwowy
podwieczorek 17.00 - budyń czekoladowy na mleku 3,2% z dorzuconymi rodzynkami i orzechami nerkowca; kawał chałki z kruszonką posmarowanej masłem i dżemem wiśniowym
kolacja 20.00 - 2 kromki chleba orkiszowego z masłem i wędliną/żółtym serem (zależy na co będę miała ochotę); serek wiejski z piątnicy 200g z wkrojonym ogórkiem i papryką; kakao
Szczerze? Powiem Ci, że bardzo mi się podoba. I z dnia na dzień jak obserwuję robisz przeogromne i szybkie postępy. Skoro waga przyrasta nazwę to wzorowym P. I bardzo smacznie. Uwielbiam także łososia!!!

*Zdać dobrze maturę!

Stary 2011-01-18, 14:15   #909
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lanvin Pokaż wiadomość
as może na kolacje kanapki z wędliną i żółtym serem Piękny i wzorowy jadłospis. Dziewczyny będące na P powinny się od ciebie uczyć.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Uwielbiam także łososia!!!
ja też

Stary 2011-01-18, 15:24   #910
flame5
Raczkowanie

MOJE DZISIEJSZE U
ŚNIADANIE:3 grube wafle ryżowe(chleb się skończył), zposmarowane serkirm z ziołami, ogórkiem i pomidorem
2 ŚNIADANIE budyń śmietankowy z cynamonem

OBIAD: zupa rybna z łososiem, 6 sporych pierogów ruskich
'
PODWIECZOREK: jabłko, ciasteczko kruche

KOLACJA;(planuje) 0mlet z 2 jaj z pomodorami i ogórkiem, kromka chleba,
albo; kanapki z sere białym i warzywa

PROSZĘ O OCENE!
flame5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 15:29   #911
Ewelajna140
Zadomowienie

REDUKCJA

śniadanie
2 naleśniki (jajko, 2 łyżki mąki, trochę mleka 0,5 %) z dużą pomarańczą , kawa z mlekiem 0,5 % (takie mleko przy mojej alergii jest lepsze, no i nie przepadam za jego smakiem, a takie 0,5% smakuje trochę jak woda )

II śniadanie
duże jabłko, kubek soku ze świeżej marchwi (przed egzaminem nie dałam rady nic innego w siebie wcisnąć)

obiad
1/2 woreczka ryżu brązowego, 4 paluszki rybne, pomidor; herbata bez cukru;

podwieczorek
2 wafle ryżowe posmarowane konfiturą brzoskwiniową, kawa z mlekiem 0,5%

kolacja
serek nat. homo. z pestkami dyni i słonecznika , herbata bez cukru

wiem, mało białka dzisiaj
Stary 2011-01-18, 16:54   #912
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
jak dla mnie pieczywo jest smaczne. Trzeba tylko urozmaicać. Raz jeść białe, raz razowe, raz mieszane. Ale podobno orkiszowe najzdrowsze. Ja też uważam że pieczywo nie jest złe. Ale nie każdy je lubi. Niektórzy wolą owsianki itp. To i to jest zdrowe.
Przepraszam znowu za OT, ale dlaczego powinno się jeść pieczywo na zmianę - ciemne, mieszane i jasne? Pytam stricte o to jasne.. wiem, że różnią się składnikami i trzeba różnych minerałów organizmowi dostarczać, ale jakie dobre składniki ma białe pieczywo, którego nie ma ciemne?
Pytam, bo przeczytałam kiedyś taką tezę, ale bez uzasadnienia i jestem ciekawa.

Steven Tyler
Stary 2011-01-18, 17:37   #913
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam znowu za OT, ale dlaczego powinno się jeść pieczywo na zmianę - ciemne, mieszane i jasne? Pytam stricte o to jasne.. wiem, że różnią się składnikami i trzeba różnych minerałów organizmowi dostarczać, ale jakie dobre składniki ma białe pieczywo, którego nie ma ciemne?
Pytam, bo przeczytałam kiedyś taką tezę, ale bez uzasadnienia i jestem ciekawa.
Pieczywo ciemne ma duzo blonnika co moze utrudniac wchlanianie niektorych skladnikow.
Stary 2011-01-18, 17:39   #914
ktmk
Raczkowanie

morphine, myślę, że chodzi o to, że jasne pieczywo jest lekkostrawne, organizm się nie "męczy" trawiąc je i jedząc od czasu do czasu zamiast ciemnego pieczywa dajemy naszym jelitom więcej "luzu".

ktmk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:39   #915
asiaczi
Raczkowanie

jeśli chodzi o pieczywko to ja przepadam zarówno za ciemnym jak i jasnym ostatnio Tata kupił w piekarni chleb wiejski taki niekrojony to mmm

asiaczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 18:38   #916
morphine88
Zadomowienie

Ah, to tu jest powód . Dzięki za odpowiedzi, uwielbiam białe pieczywo, chociaż nie powiem, żebym się do tej pory broniła przed jedzeniem jego chociaż wiadomo - z takim też nie można przegiąć. Dobra, koniec OT.

Steven Tyler
Stary 2011-01-18, 18:44   #917
skomplikowana_18
BAN stały

P.

I.zupka mleczna z platkami jeczmiennymi+2 kromki chleba z bialkiem jajka.
II.minisalatka owocowa(male kiwi,pol pomaranczki,2/3 banana)+15 chrupkow kukurydzianych(z 30 kcal?).
III.serek waniliowy homogenizowany Gratka(120 kcal)+3 petitki w czekoladzie(3x43 kcal).
IV.1nalesnik babcinej roboty(max 150 kcal?).
V.zupka+gotowana piers kurczaka+ziemniaczki(nie bylo ich duzo).
VI.jogurt Activia z ziarnami zboz(105 kcal)+2 ciastka owsiane LuGo!(112 kcal).
VII.salatka owocowa(ok 1,5 kiwi,mala pomarancza,maly banan)+batonik kinder country(130 kcal).
VIII:3 sredniej wielkosci kanapki z 2 plasterkami poledwicy+warzywa.

I jak?
Jem czesto,a po trochu,zeby nie obciazac zoladka.
Ok 19 cos jeszcze wpadnie-zastanawiam sie co.

Ogolnie ok,tylko zaparcia,
ale daje rade,
prosze o ocenke jadlospisu!
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:07   #918
fiolkowa krolewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość

Dlaczego nie jesz podwieczorku i kolacji?
Kilka tygodni takiego jedzenia i rozwalisz sobie metabolizm.
Dieta nie oznacza, że trzeba drastycznie ograniczać ilość jedzenia, chodzi właśnie o to, żeby jeść regularne i spore posiłki...
Myslalam ze jem wystarczająco... Rozumiem , że trzeba jesc regularnie. Ale podwieczorku i kolacji jakoś nie potrzebuje

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
po emotikonie sądzę, że jesteś z tego dumna?
Hm, dumna może nie jestem ale myślałam że jeśli chcę schudnąć czy utrzymać wagę to i tak powinnam zrezygnować z kolacji.

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Na P to zdecydowanie za mało. Brakuje na pieczywie masła lub margaryny i powinnaś jeść co najmniej 5 posiłków. I gdzie kolacja. Ogólnie porcje są bardzo skromne i postne.
Ale broń boże, jeśli dobrze rozumiem P = przytycie. Ja przytyć nie chcę !
Ja chcę schudnąć.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Dzisiaj zjadłam :

rano: 3 kromki chleba ciemnego schulstad - jedna z samym serkiem naturalnym turek , druga z maslem, trzecia z salami - 4 male plasterki.

herbata bez cukru

kilka godzin poźniej na uczelni : kanapka z chleba zytniak (skladana czyli 2 kromki), z masłem i salami .

musli chrupkie fitella - 25 g - pol paczki

jogurt pitny twist brzoskwiniowy

po powrocie do domu godzina 17:30 - warzywa na patelnie jakies 100 gram, resztki z mrozonki. + 3 kromki chleba o nazwie "zytniak"
herbata bez cukru

pol kremowki - grzech wyjątkowy Slodyczy nie jadlam od tygodnia

Acha i nie wiem jak mam oznaczać swoje jadłopisy, ale wiem że napewno nie P , bo przytyć nie chcę!
Ograniczam trochę jedzenie .
Ale chcialabym by ktoś mi powiedział czy jem dużo czy nie .

MOTIVATION

Edytowane przez fiolkowa krolewna
Czas edycji: 2011-01-18 o 19:08
fiolkowa krolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:08   #919
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiolkowa krolewna Pokaż wiadomość
Myslalam ze jem wystarczająco... Rozumiem , że trzeba jesc regularnie. Ale podwieczorku i kolacji jakoś nie potrzebuje

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Hm, dumna może nie jestem ale myślałam że jeśli chcę schudnąć czy utrzymać wagę to i tak powinnam zrezygnować z kolacji.to źle myślałaś.

Ale broń boże, jeśli dobrze rozumiem P = przytycie. Ja przytyć nie chcę !
Ja chcę schudnąć.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Dzisiaj zjadłam :

rano: 3 kromki chleba ciemnego schulstad - jedna z samym serkiem naturalnym turek , druga z maslem, trzecia z salami - 4 male plasterki. schulstad to najgorszy chleb, jest bodajże zabarwiany karmelem. Bardzo dobre chleby są np. te z reala albo carrefour'a - wiem, ciężko uwierzyć, ale tak jest. Wszystkie kromki powinny być posmarowane masłem. Jeśli to R - to nie wiem, co z salami. Nie znam się, ja salami wprawdzie jadłam i chudłam.

herbata bez cukru

kilka godzin poźniej na uczelni : kanapka z chleba zytniak (skladana czyli 2 kromki), z masłem i salami . i znowu to salami? Może zmień na zdrową szyneczkę drobiową z warzywkami? Urozmaicaj! I dodałabym jeszcze owoc.

musli chrupkie fitella - 25 g - pol paczki fitella jest fit tylko z nazwy. To same cukry, na R nie polecane.

jogurt pitny twist brzoskwiniowy ja bym tu dała serek homo z jakimiś orzeszkami albo coś w ten deseń

po powrocie do domu godzina 17:30 - warzywa na patelnie jakies 100 gram, resztki z mrozonki. + 3 kromki chleba o nazwie "zytniak" to ma być obiad ?! suchy chleb i odrobina warzyw? Masakra. Warzyw powinno być co najmniej pół opakowania, do tego ryż lub kasza i jakieś białko, bo nie ma tu po nim śladu.
herbata bez cukru

pol kremowki - grzech wyjątkowy Slodyczy nie jadlam od tygodnia raz na jakiś czas można. Ale gdzie kolacja? powinno przed snem jeszcze coś wpaść, bo rozwalisz sobie metabolizm. Jakiś serek wiejski + warzywa.
jw.

Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-01-18 o 19:17 Powód: dopisanie oceny jadłospisu.
Stary 2011-01-18, 19:10   #920
fiolkowa krolewna
Zakorzenienie

Cytat:
to źle myślałaś.
Rozumiem dziękuję za uświadomienie wiec jesli chcialabym troche schudnać to powinnam jeść kolacje. Czy jest wymóg by do jakiejś godziny? I co moglabym zjesc na kolacje ? Jabłko np?

MOTIVATION
Stary 2011-01-18, 19:15   #921
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem dziękuję za uświadomienie wiec jesli chcialabym troche schudnać to powinnam jeść kolacje. Czy jest wymóg by do jakiejś godziny? I co moglabym zjesc na kolacje ? Jabłko np?
poczytaj o zasadach zdrowego odżywiania i prawidłowej redukcji, 10PŻ w wątkach podwieszonych na dietetyce, bo Twoje jadłospisy niestety są tragiczne, w zasadzie nic wartościowego w nim nie ma, same przetworzone produkty i cukier.

a jadłospis, na którym chcesz schudnąć oznaczaj R jak redukcja.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:19   #922
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Nie jabłko, broń Cię panie Boże
czytałaś 10 PŻ?
owoce to cukier. Na R jemy w pierwszej połowie dnia, na pewno nie na kolację.
Możesz zjeść kanapki, ale maksymalnie 3 godziny przed snem.
Albo godzinę przed snem białko + warzywa, np. serek wiejski z wkrojonym pomidorkiem i czymś jeszcze. Albo serek homogenizowany i warzywa lub orzechy .

Steven Tyler
Stary 2011-01-18, 19:24   #923
fiolkowa krolewna
Zakorzenienie

Cytat:
jw.
Ok dzięki

Reala i carrefoura niestety nie znajde u siebie... wiec musze zmienic chleb , tylko wlasnie , pytanie - na jaki. Nie mam pojecia. Co do obiadu to po prostu tak wyszlo nie bylo dzis nic , wiec dorwalam te warzywa
Kurcze - widze ze nie mialam pojecia o swoim jedzeniu...

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
czytałaś 10 PŻ?
Albo godzinę przed snem białko + warzywa, np. serek wiejski z wkrojonym pomidorkiem i czymś jeszcze. Albo serek homogenizowany i warzywa lub orzechy .
Dzieki za doradzenie
a o tych zasadach zaraz poczytam

MOTIVATION

Edytowane przez fiolkowa krolewna
Czas edycji: 2011-01-18 o 19:22
Stary 2011-01-18, 19:26   #924
asiaczi
Raczkowanie

redukcja:
śniadanie-60 g. płatków bran flakes z 1 szklanką mleka,łyżka pestek z dyni.
obiad- kapuśniak z odrobiną udka gotowanego
podwieczorek- jogurt pitny karmelowy 330 g.
kolacja (za dużo według mnie,ale miałam ochotę)- omlet z 2 jajek,kromka chleba z wędliną,ogórek kiszony.

asiaczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:32   #925
krtek_
Zadomowienie

Wprawdzie porządnie sobie dzisiaj nagrzeszyłam, ale warto się dowiedzieć, czy założenie było dobre Miało być tak:

R

1. owsianka z dwóch łyżek płatków na mleku 1.5% z mango, płatkami Fitness jogurtowymi i wiórkami kokosowymi, herbata owocowa
2. dwa tosty "Trzy ziarna" - jeden z liściem kapusty pekińskiej i szynką wieprzową, drugi z szynką z indyka i żółtą papryką, pół butelki jogurtu o smaku cytryna - zielona herbata, pasek czekolady Wedla (ta z żurawiną i muesli)
3. dwa średnie kotlety z piersi kurczaka, surówka
4. pół kostki twarogu chudego z garścią makaronu pełnoziarnistego, czterema plastrami szynki z indyka i pomidorem, herbata zielona
5. wieśniak z kapustą pekińską, papryką i makrelą wędzoną

mogłoby być, czy za dużo?

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach

Edytowane przez krtek_
Czas edycji: 2011-01-18 o 19:36
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:33   #926
Margolcia0703181
Raczkowanie

U:
I: owsianka (2 łyżki płatków owsianch, 2 łyżki mueski, łyżeczka siemienia lnianego - zalane szklanką mleka 2% z miodem), 1/2 kromki chleba zwykłego z masłem, czarna kawa

II. 2 jajka na maśle, 2 części bułki z ziarnami (góra i dół) z masłem, serkiem topionym, ogórkiem i pomidorem
herbata z miodem i cytryną

czarna kawa, krówka, markiza z czekoladą

III. kromka zwykłego chleba z masłem i ogórkiem, plaster twarogu wymieszan z jogurtem greckim, łyżeczką dżemu i garścią rodzynek, kakao
Stary 2011-01-18, 19:39   #927
Olencyjka
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
P.

I.zupka mleczna z platkami jeczmiennymi+2 kromki chleba z bialkiem jajka.
II.minisalatka owocowa(male kiwi,pol pomaranczki,2/3 banana)+15 chrupkow kukurydzianych(z 30 kcal?).
III.serek waniliowy homogenizowany Gratka(120 kcal)+3 petitki w czekoladzie(3x43 kcal).
IV.1nalesnik babcinej roboty(max 150 kcal?).
V.zupka+gotowana piers kurczaka+ziemniaczki(nie bylo ich duzo).
VI.jogurt Activia z ziarnami zboz(105 kcal)+2 ciastka owsiane LuGo!(112 kcal).
VII.salatka owocowa(ok 1,5 kiwi,mala pomarancza,maly banan)+batonik kinder country(130 kcal).
VIII:3 sredniej wielkosci kanapki z 2 plasterkami poledwicy+warzywa.

I jak?
Jem czesto,a po trochu,zeby nie obciazac zoladka.
Ok 19 cos jeszcze wpadnie-zastanawiam sie co.

Ogolnie ok,tylko zaparcia,
ale daje rade,
prosze o ocenke jadlospisu!
Nie przesadzasz trochę z wyliczaniem tych kalorii?? Tu chodzi o to, żebyś nareszcie wyzwoliła się z tych "krat" kalorycznych.

A jak waga?? tyjesz coś na tym??

Plany:
1. Matura! Uczymy się, uczymy!
2. Nie będę aż taka leniwa
3. Dostanę się na wymarzone studia

♥Ten jedyny, na całe życie. ♥

Olencyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:40   #928
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
czytałaś 10 PŻ?
Podczytuję ten wątek, ale się nie udzielam, ale jak to zobaczyłam..
Morphine masz rację, ale bez przesady z pogrubionym. Naprawdę, straszne to będzie jak jabłko zje.
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:45   #929
olik187
Rozeznanie

U

ŚNIAD; grahamka 70g posmarowana cieniutko margaryna, jedna część z łyżką serka wiejskiego lekkiego i szynką z indyka, druga z łyżka twarogu chudego i łyżeczką dżemu

2ŚNIAD; jogurt nat z 2 łyżkami płatków,jabłko,marchewka

OBIAD; 200ml zupy jarzynowej, 2 łyżki kaszy, tilapia 70g pieczona na łyzeczce oliwy, pół pomidora

PODW; 100g chudego twarogu, mały banan, łyżka mieszanki studenckiej

KOLACJA;grahamka 70g posmarowana cieniutko margaryna, jedna część z łyżką serka wiejskiego lekkiego i szynką z indyka, druga z łyżka twarogu chudego i pomidorem
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:51   #930
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Podczytuję ten wątek, ale się nie udzielam, ale jak to zobaczyłam..
Morphine masz rację, ale bez przesady z pogrubionym. Naprawdę, straszne to będzie jak jabłko zje.
no,jak po 16 to masakra
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości