|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie Część XXVII- zapuszczalskie wciąż atakują
To ja mam 105 i dla mnie jest odrobinę za ciemny
Także na pewno masz ciemniejszą buzię ode mnie |
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam problem z wf i gdyby warunki były inne nie miałąbym moze zwolnień. A tak co z tego,ze miałąm zwolnienie z biegu jak i tak właściwie wszytsko robiłam, oprócz jakichś biegów długodystansowych. Ale np po parku jużbiegac musiałam. Byłam gorsza, nie dawałam sobie rady, psychicznie też nie (porównanie mnie do osoby niepełnosprawnej
) dużo większe efekty osiągam w domu, gdy nie robię nic pod presją i nikt sie nei czepia, że 10 cm za nisko podniosłam nogę. WF był dla mnie strasznym stresem, śmiano się ze mnie, zmuszano do rzeczy, których robić się bałam, potem było ryczenie w domu.
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam zwolnienie z w-fu , bo nienawidzę biegania w kółko po sali
zwykle wagarowałam.. później odkryli u mnie alergię i problem się skończył - dostałam zwolnienie. to było w liceum. a na studiach już miałam rozwalony nadgarstek, więc też problem z w-fem szybko się skończył.. gdybym miała do wyboru np jazdę konną to luz, a nie tylko gry zespołowe..
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Chatul no tak ale nie zawsze masz sile na cwiczenia. Raczej taka decyzja czy ktos o siebie zadba czy nie to moim zdaniem osobista sprawa. A szczerze to nie zauwazylam, zeby ktos schudl od wfu prowadzonego w szkolach.
Dla mnie zupelnym niewypalem sa lekcje wfu na poczatku zajec, albo w srodku. Cuchnace szatnie, a potem klasy... cos obrzydliwego. Bardziej chodzi mi to, zeby wf byl bardziej lajtowy. Moze lekcje o dobrym odzywianiu, jazda na rowerku, rozciaganie. Na szczescie ja nie mam wfu na studiach zaocznych ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- ja mam astme, ale lekarka nie dawala mi zwolnen, bo mowila, ze ruch jest jak najbardziej wskazany. Ale te biegi, az do zadyszki u zdrowych osob kto szybciej biegnie... kto wyzej skacze, kto dalej rzuca
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Druga sprawa, mega bolesne miesiączki co miesiąc, a możliwość zwolnienia z powodu niedyspozycji.. raz na pół roku.
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mialam bolesnych miesiaczek, ale poki nie uzywalam tamponow, to przeciez bardzo niehigieniczne tak sie spocic w czasie okresu, a pozniej nawet nie moc sie podmyc. Do tego jakies cwiczenia na plecach, napiecie sie i przeciez moglo przecieknac poza podpaske
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tak samo
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
I to cholerne zdanie "to nie jest choroba" słyszane od gimnazjum
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to bardzo niekomfortowe bylo takie wygibasy podczas miesiaczki
![]() A powiem wam, ze cwiczylam z okresem cale gimnazjum. ZADNA dziewczyna nie miala jeszcze okresu, a mi glupio bylo sie przyznac ot dzieciece zachowanie.
|
|
|
|
#1000 |
|
Wtajemniczenie
|
kobo fluid, a puder rimmel stay matt .
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Nawet w domu nie ćwiczę od niedzieli, bo nadal mnie brzuch boli.
|
|
|
|
#1002 | |||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Na naukę i chodzenie na zajęcia programowe też ![]() Cytat:
Jest przymus edukacji do 18 roku życia więc i przymus ćwiczenia w miarę własnych możliwości, powinien być. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A za jazdę na rowerku to ja podziękuję. Gdybym regularnie jeszcze na rowerku ćwiczyła mięśnie nóg, to chodziłabym w spodniach w rozmiarze 48. Nie żartuję. Już i tak mam nadmiernie rozbudowane mięśnie ud (w razie czego mogę zrobić dokumentację zdjęciową Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rok regularnego ćwiczenia(chociaż łamagą jestem niesamowitą) i widziałam efekty po ubraniach i nie tylko ![]() No tak, bo ktoś lepiej czuje od Ciebie, co musisz przeżywać podczas okresu Ale rozumiem Cię, u mnie też było takie gadanie, ale ja uparta jak osioł jestem i nauczyciele nie mają wyboru ![]() Lecę łeb myć, bo znów mi nie wyschnie przed pójściem spać A później powtórka z biologii i łózio
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi lekarka sama powiedziała, ze skoro nauczyciel nie rozumie, że nie jestem zdrowa, to lepiej,żebym ćwiczyła sobie tylko w domu.
|
|
|
|
#1005 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
W większości szkół są już przecież prysznice...A co do ćwiczeń- ja normalnie zgłaszałam WFiście, że mam okres i że chętnie poćwiczę, ale nie wszystkie ćwiczenia dam radę zrobić. I po problemie. WFista w każdej szkole ZAWSZE to rozumiał. Gdyby nie rozumiał to już byłabym ze skargą u dyrektora/dyrektorki szkoły Tu bym zaraz szła na rozmowę do dyrektora/dyrektorki szkoły. Bez przesady. Miesiączka to nie jest choroba- fakt. Ale niektórym uniemożliwia normalne ćwiczenie. Dlatego wygibasów ja w czasie miesiączki nie robiłam. Spokojnie np. grałam w ping-ponga, albo ćwiczyłam mięśnie rąk w siłowni ![]() Cytat:
Ja dostałam pierwszą miesiączkę w 3 albo 4 klasie szkoły podstawowej
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, gdyby nie wf, to bym była zdrowa. A przynajmniej nie miałabym astmy, zapalenia ścięgna Achillesa (teraz pewnie mnie czeka operacja, bo zabiegi już nie pomogą) ani żadnej z mniej przewlekłych chorób. Za to moim zdaniem powinna być edukacja muzyczna w szkołach, ale nie ma, więc czemu jest wuef?
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
kurde, chyba w końcu kupię puder w kamieniu jakiś fajny
![]() niekoniecznie
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam zdjęcia facjaty po użyciu Elemonga https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=12293
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Wtajemniczenie
|
tego rimmela polecam ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=255 to ten
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Chatul ale moja lekarka byla super (od 18 roku musialam zmienic;()
Wyciagnela mnie z bardzo zlego stanu. Zawdzieczam jej bardzo duzo, moja mama tez, bardzo jej dziekowala za wszystkie lata. Leczyla mnie od niemowlaczka. I to jest prawda, ze ruch jest mi wskazany, dzieki temu nie dostaje zadyszki jak przebiegne sie np na autobus Na wfie nigdy nie dostalam dusznosci, ale jak czulam, ze mam dosc moglam to zglosic nauczycielce, bo wiedziala o mojej chorobie. Mimo wszystko troche bym zmienila w tym wfie ![]() No wlasnie z tych wypowiedzi wychodzi, ze kazdemu pasuje cos innego. Ktos lubi grac w siatke inna osoba biegac, a jeszcze inna jezdzic na rowerku. Dlatego nie zrozumiem tego przymuszania i jak tego nie zrobisz to dostaniesz 1. No niestety nie moja wina, ze nie jestem tak silna, zeby pilke lekarska wyrzucic na iles tam m, i przebiec dystans w najkrotszym czasie. Mimo staran nie moglam miec najlepszej oceny. A na lekcjach no coz czasem sie zle czulam. A moim zdaniem jest roznica w siedzeniu, a cwiczeniu. Po prostu na takiej lekcji nie pisalam, nie zglaszalam sie za duzo. Pozniej mozna wszystko przepisac. Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2011-01-18 o 20:32 |
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mogę robić większości rzeczy, bo nie mogę robić tego, przy czym można mieć zadyszkę, biegać, skakać ani robić czegoś, co może uszkodzić palce albo nadgarstki Za to mogę jeździć konno i jak uda mi się zapisać na sekcję, to oszaleję z radości
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Miki to pierwsze zdjecie jest przed i po?? Moim zdaniem efekt jest bardzo naturalny i fajny
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- ja za to wybralabym fitness, bardzo lubie tego typu zajecia ![]() Mielismy pare takich zajec w LO i w koncu mialam same 5
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
To musiałaś mieć niezłego farta, jeżeli trafiłaś do szkoły, gdzie były prysznice
U mnie czasem nie ma mydła w łazienkach, albo papieru toaletowego, a co dopiero prysznic?
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
Nie słyszałam, żeby w jakiejkolwiek ze szkół w moim mieście były prysznice. W żadnej z moich 3 szkół ich nie było.
Ja w gimnazjum i podstawówce nie byłam zadowolona z w-fu, bo cały czas graliśmy w siatkówkę. Ale w LO mam fajnie, bo mamy małą grupę i chodzimy na siłownię. Ja głównie wybieram rowerek, orbitrek albo steper
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
z reszta z moja choroba nie czuje sie niepelnosprawna, nie widzialam powodu brania zwolnien.
|
|
|
|
#1018 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twarz wygląda rewelacyjnie , w życiu nie widzę różnicy między buzią a szyją... wg mnie jest świetnie, ale Ty masz super gładką cerę Cytat:
Cytat:
![]() jak maleństwo się czuje ? Cytat:
|
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Chociaż u mnie w LO są całkiem ładne łazienki. Nie śmierdzi, jest czysto, są nowe drzwi i ładne płytki, a przede wszystkim lustro o długości przynajmniej 1,5 m . W gimnazjum nie mogliśmy się doprosić o małe lusterka. Tutaj mydło i ręczniki są na stałe, ale papier jest rzadko.
|
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, cera mi się trochę poprawiła i to pierwsza zima w której nie schodzi i nie łuszczy mi się skóra Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

honey beige i natural brown
Także na pewno masz ciemniejszą buzię ode mnie 
) dużo większe efekty osiągam w domu, gdy nie robię nic pod presją i nikt sie nei czepia, że 10 cm za nisko podniosłam nogę. WF był dla mnie strasznym stresem, śmiano się ze mnie, zmuszano do rzeczy, których robić się bałam, potem było ryczenie w domu.
zwykle wagarowałam.. później odkryli u mnie alergię i problem się skończył - dostałam zwolnienie. to było w liceum. a na studiach już miałam rozwalony nadgarstek, więc też problem z w-fem szybko się skończył.. gdybym miała do wyboru np jazdę konną to luz, a nie tylko gry zespołowe..