|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dżoana, ranka - zaglosowalam na Wasze pociechy ![]() A moja trzeci dzien pod rzad zielona kupe robi. Tyle ze wczoraj i przedwczoraj byly takie grudki jak zwykle (cos ala musztarda chyba francuska czy jakas ![]()
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
jestem załamana - już myślałam ze mały nie ma skazy i zaczęłam jeść nabiał - w sobotę zjadłam serek wiejski na śniadanie i jogurt na kolację. w niedzielę mały miał kolki cały dzień co dawno już się nie zdarzało, walnął w boleściach zieloną kupę i wyszły mu na brodzie i fałdkach szyjnych w miejscach gdzie ulewa takie małe białe krostki. kurde czyżby jednak skaza?
pieluszki - ja mam z rossmana nie narzekam ani razu nie przeciekły nawet po całej nocy jak nie zmieniam to mały ma pupkę suchą a pielucha waży z tonę kretencja ja też uwielbiam spać z małym w łóżku z tym że my śpimy tak całą noc. mały zasypia przy piersi i potem budzi się tylko na jedzenie a właściwie to ja się wybudzam chwilę przed nim - nie wiem jak to się dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Kici kici miau miau
|
tez zaglosowalam na Wasze dzieciaczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zadomowienie
|
Anecka u nas zielone kupki to norma
![]()
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i super, że impreza się udała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Anulka - mój jeszcze o dziwo... jest , także tylko na chwilkę jestem... Agas wszystkiego co najpiękniejsze w zyciu!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Sylwia.... straszne, współczujębardzo takich przezyć ![]() De - super ta kąpiel z maluszkiem, muszę w końcu spróbować! ![]() ![]() Joanna - no i po krzyku ![]() ![]() Głosy oczywiście oddane!!!! wszystkie na 5!!!!
![]() |
#4628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rany julek, sciagnelam malej rekawiczki i od razu panika i ryk i musialam znow zalozyc :/ My chcemy zrobic chrzest w sierpniu, mala bedzie miec 9 miesiecy to moze bedzie to jakos inaczej ![]() Od jakiego wieku dzieci moga isc do przedszkola??? bo kurcze do zlobka sie nie dostane i bede musiala dac mała od czerwca "na wychowanie" do siostry tz.. juz mi sie niedobrze robi ale nie ma innego wyjscia ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2011-01-18 o 18:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba od 2,5 roku jesli same siusiaja do nocnika - tak mi sie wydaje ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- dzieki za glosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zadomowienie
|
ranka, anecka, itsin, joanna- zaglosowalam na "nasze" dzieciaczki- piekne
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Raczkowanie
|
Kretencja- pięknie napisane, popieram w 100 %
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
Ishka, a my prawie od początku babydream używamy (tylko pierwsza paczkę kupiliśmy oryginalnych pampków) i jestem zadowolona
![]() Ona, miło mi ![]()
#4633 |
Zakorzenienie
|
Dzieci do przedszkola moga isc od 2,5 roku ale o ile przedszkole ma takie grupy bo nie kazde tak ma.....u mnie podobno juz od 2 roku zycia przyjmuja do przedszkola ale warunek chyba jest taki ze dziecko musi samo umiec korzystac z nocnika i kontrolowac sie
Co dajecie maluchom na wzdecia ? bo my chyba mamy z tym problem i nie wiem dlaczego bo do tej pory bylo wszystko ok i nie wiem czy to nie jest wina picia ze smoczkow 2 aventa bo to od tego czasu zaczal nam sie robic problem i dodatkowo wypija przez to jak noworodek a nie tyle ile powinna a tak nie moze byc bo juz i tak mamy 7% niedowagi (do 10% jest norma) dlatego mysle zeby jej cos dawac, starszakowi dawalam Infacol ale moze jest cos lepszego teraz ? co dajecie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
buziaczekk, a moze espumisan, ktory reklamują teraz dla dzieci?
Dzieki za odpowiedzi buziak i irsin ![]()
#4635 |
Zakorzenienie
|
sylwia, współczuję przeżyć w szpitalu, życzę by to był ostatni raz
![]() agas, wszystkiego najlepszego ![]() Mallinka, lepszy już nastrój? ![]() ![]() Kretencja, masz rację co do wychowywania. Poza tym moja znajoma (obecnie drugie dziecko w drodze) powiedziała mi, że przez pierwsze miesiace dziecko potrzebuje zbudowania poczucia bezpieczeństwa, a nie jakiego "szkolenia" (jak to określiła). Ona brała swoją córeczkę do łóżka, przytulała itp. A w swoim czasie po iluś miesiącach zaczęła przyzwyczajac córeczkę do spania w jej łóżeczku,w dodatku w jej pokoju, bez rodziców. I powiedziała, że obyło się to bez zadnych histerii itp. W ogóle ta jej Agatka to super dziewczynka jest, niezła agentka, ale tez widać po niej, ze rodzice mądrze ją wychowują.
#4636 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm ciekawe, moja lekarka w przychodni się przestraszyła i dała skierowanie do neurologa...no ale moja ma jeszcze główkę odgiętą... Cytat:
![]() Cytat:
a my dziś zaczynamy 9 tydzień ![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego ![]() [QUOTE=sylwia01485;2445315 4][QUOTE] biedna, strasznie to smutne co napisałaś, rozumiem co musiałaś czuć. ja mimo tego, z racji swoeje pracy widziałam śmierć wielu dzidziusiów to nie przeszłam do porzxądku dziennego nad tym ani nawet nad krzywdą dziecka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzis tez kupilismy na probe pieluszki babydream z rossmana...jak wyciagnelam jedna to przezylam rozczarowanie eh wogole nie moga stanac obok pampersow takie sztywne i wogole. Ale bedziemy je uzywac jak sie nam skoncza pampersy bo przeciez ich nie wyrzuce ![]() [QUOTE] a mnie się np wydaje że te najmnijesze pieluszki Dada z biedronki są fajniejsze niż te rozmiar większe, bo mi mama kupiła i jestem rozczarowana :/
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() miałam 8 placków ![]() aaa i ja paczki do domu dawałam ![]() edit: miałam 9 placków w sumie w tym 2 torty ![]() ![]() Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2011-01-18 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do przedszkola to oprocz tego ze musi umiec korzystac z nocnika to jeszcze musi umiec dziecko samo jesc i to sa chyba 2 warunki przyjecia do przedszkola
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
OMG ale moja marudna dzis.. ciagle jeczy, popłakuje..
Wlasnie zarejestrowalam sie na pokerstars hehe ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
od 14.30 mala wisiala non stop na ktorejs z piersi, zmienialam jej tylko jak sie orpoznialy. no moze 20 minut nie jadla jak przyszli sasiedzi ja powitac na swiecie.
Skoro nie spala to ja wykapalismy. dostal znowu 2 cyce i odpadla!!!! w koncu! ciekawe na jak dlugo. a najgorsze jest to ze jedzac na polspiaco zrobila kupe! ciekawe ile w tym kwasie bedzie spac. ale juz nie mialam sumienia jej budzic zmana piluchy. A wlasnie mi maz poiwedzial, jak jego kolega narzeka, ze jego maly [miesiac i 10dni] z marudzeniem zasypia o 23 i spi do 5. i ze tak krotko! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny prosimy o ocenki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestescie Kochane
![]() U mnie nawet najblizsi zapomnieli tylko tz, przyjaciolka i tesciowa pamietali ![]() TZ sie zrehabilitowal troche zadzwonil ponownie przeprosil, a niedawno przyslal smsa ze jeszcze raz mi sklada zyczenia i ze na prawde sie nie gniewa za mandat, i ze kocha ![]() Edytowane przez agas Czas edycji: 2011-01-18 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Raczkowanie
|
już prawie normalnie mogę siedziec na dupie
![]() 1. kładzenie na brzuszku połozna od wczoraj kazała nam leżec na brzuszku, ale mimo ze czekam na spokojny moment, to ona bardzo tego nie lubi, zaczyna postekiwac a potem płakać i sie denerwuje, to ja niestety biore na ręce wtedy, ale takie leżenie nie trwa dłużej niz 8 minut.... a połozna mówiła o 3 godzinach dziennie??! brzuszkowałyście swoje malce 3 godziny dziennie, jest to do zrealizowania?? 2. kolka ?? kurcze! mimo ze uważam na to co jem, mała strasznie sie prezy i męczy jak ma kupkę wycisnąć, wczoraj to dała tako koncert bidulka tak sie męczyła, pomagała dzielnie mi suszarka momentalnie sie uspokaja. nie wiem jak odróznić zwykłe problemy jelitkowe od kolki, a może my juz mamy kolkę?? 3. 75 B przed - 80 D teraz ![]() mam strasznie dużo mleka, cycki mi w nocy twardnieją az musze upuszczac mleka laktatorem albo próbowac małą wybudzac zeby mi mleczko sciagnęła ale ona czasami jest zbyt leniwa, mimo ze ją rozbudze np. sciagnieciem pampersa, a sciagniete mleczko daje do woreczka i zamrażam, dziś z rana zagalopowałam sie z tymsciaganiem.. w ciagu 10 min sciagnełam z obydwu cycków 100 ml!! połozna kazała mi uważac na laktator, bo mówi ze to szybka droga do stracenia pokarmu...hmm dopiero teraz mnie zastanawia co miała na mysli?? 4. jutro pierwsze werandowanie ![]() 5. mamy prawie 2 tygodnie, i chyba przejdziemy na 2 pampersy, mała dostała odparzenia, które szybko wygoiłam kapiela w nadmanganianie potasu i podsypywaniem mąką ziemniaczaną, teraz częsiej wietrzę ją tam na dole i zmienimy na wieksza pieluche, zeby miała wiecej swobody. 6. mam nadzieję, że dzis przespię więcej niz ostatniej nocy !! ![]()
#4648 |
Zadomowienie
|
A ja małego dzisiaj przetrzymalam ze spaniem i tylko raz spał w dzien ale wykąpalismy go, zjadł i do tej pory zasnac nie chce. Nie wiem juz o co chodzi...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | ||||||
Dragonfly
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze,dzisiaj jak ja polozylam na macie edukacyjnej to troche pofikala i sie zesrala...Po poludniu jak dostala swietny nastroj to w obszernym spiworku znowu ja na niej polozylam i tak sie bawila(rzeczywiscie na razie lusterko i grzechotka rzadzi),gugala,cieszyla sie-no juz myslalam ze ta mata to nietrafiony zakup a tu taka niespodzianka ![]() No a jak sie zmeczyla,to ja polozylam i zaczely sie schody ![]() ![]() ![]() Wczoraj zjadlam duza ilosc sera dosc tlustego w tostach i wypilam sok z bananami,cos mi sie wydaje ze stad taka kolka ![]() ![]()
![]() |
#4650 |
Kici kici miau miau
|
moja Milenka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.