|
|
#931 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Cytat:
Dodaj może troche owoców
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee,znaczy gdzie to sobie "porzadnie nagrzeszyłas dzisiaj" ?paskiem czekolady?
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
ten wątek naprawdę został zdominowany przez ED.
1. Margolcia, która ma sporą niedowagę i wstawia bardzo marne 3 posiłkowe U, bez obiadu w dodatku. 2. Olik, która nic nie zmienia i w każdym jadłospisie ma jakąś tilapie 70g na łyżeczce oliwy lub 50g chudego twarogu. 3.skomplikowana, bez komentarza... Boże ogarnijcie się, bo jak się chce to można. Patrzcie na Lanvin, jakie robi postępy! To jest podejście .
|
|
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
mnie się też Twój jadłospis podoba
)
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wynosze sie stąd, ED bije po oczach az razi. Nie szkoda Wam zycia?
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2011-01-18 o 20:04 Powód: . |
|
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
trochę skromnie dziś wyszło, ale niech będzie (R)
![]() ś. dwa tosty hawajskie (z chleba razowego, sera żółtego było niedużo), zbożówka z mlekiem p. banan [nie miałam czasu na coś innego] o. tortilla dukana (duże jajo, 1/4 szkl. mleka, 3 łyżki otrąb, smażone na oliwie) z pekinką, pół dużej piersi kurczaka (też na oliwie), pomidor, ogórek kiszony, cebula, polane sosem (jogurt nat., łyżeczka majonezu light, czosnek, zioła) p. jogurt naturalny 175g z garścią nasion słonecznika i resztką płatków migdałowych k. 200g półtłustego twarogu z jogurtem nat.,pomidorem, ogórkiem kiszonym i cebulką |
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ulepszone P :
śnaidanie : rogal pszenny na pół: -jedna połówka z maslem i dżemem -druga z masłem i twarogiem z rzodkiewką kanapka z dwóch kromek orkiszowca, masła i plasterka szynki(czyli taka złożona ) II śniadanie : 180 g serka homogenizowanego waniliowego,pomarańcza , 50 g musli orzechowego z rodzynkami zalane kubeczkiem( 135 g)jogurtu naturalnego obiad : 4 pulpeciki z mięsa mielonego i ryżu z Pomysłu Na...i to polane sosem podwieczorek: szklanka gorącej czekolady, 5 placuszków z jabłkami( jeden placuszek złożony z 1 plasterka jabłka) w tym jeden z odrobina sosu toffi kolacja : bułka razowa zytnia: na jednej połówce dżem wiśniowy, na drugiej szynka, gruba kromka chleba orkiszowego z masłem ( tak lubie najbardziej ), grejfrut Mam nadzieje, ze jest lepiej , proszę o ocene
|
#938 |
|
Rozeznanie
|
U
i jak to dzisiaj się prezentuje?
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale właśnie tak od jakiegoś czasu czytam i mało widzę w Twoim menu potraw słodkich - i pytam z ciekawości - preferujesz słone potrawy czy po prostu tak wychodzi ?
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII
Cytat:
|
|
#941 |
|
Rozeznanie
|
@mircia...
słodkim to ja sie obżerałam tyle lat ,że teraz mam dość...i mam pecha, bo moje ulubione słodycze to...pączki ...nawet nie wiem,ile mają kalorii....aż boję się pomyśleć
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
yhm, okej, rozumiem
niekoniecznie chodziło mi o słodycze, tylko np o naleśniki albo chleb z dżemem, jogurty, coś o słodkim smaku Bo ja to jak mam dietę to wszystko słodzikuję, aromatyzuję, bo zdecydowanie preferuję słodkie ![]() Również uwielbiam pączki
|
|
|
|
#943 |
|
Przyczajenie
|
a więc mój dzisiejszy jadłospis: UI. owsianka z 6 łyżek płatków owsianych, 350 ml mleka 0,5% z wkrojonym bananem II. sałatka owocowa (2 banany + jabłko + otręby pszenne) III.talerz gotowanej kapusty ze skwarkami + gotowane warzywa z zupy + bułka pełnoziarnista (tak , wiem, niestety żadnego mięsa nie udało mi się upolować :C xd) IV. bułka pełnoziarnista z serkiem wiejskim |
|
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Jeżu, przecież napisałam: taki jadłospis MIAŁ być. Czyli planowałam tak, ale nie wyszło, bo nagrzeszyłam. Nie wstawiałam do jadłospisu zjedzonych słodyczy, bo po co? Wiem, że nie nadają się na redukcję, chcę wiedzieć, czy reszta jedzenia była ok.
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P
1. jogurt malinowy 7 zbóż 150 g, 2 kromki chleba żytniego: jedna z czekoladą, druga z pasztetem sojowym i pomidorem; piętka chleba posmarowana czekoladą; herbata 2. bułka pszenna z twarogiem półtłustym i dżemem ananasowym, dwa cukierki czekoladowe 3. duże jabłko + 150 g jogurtu żurawinowego 4. wielka micha żurku z ziemniakami i jajkiem (naprawdę duża, nakładana przez tatę) 5. lody orzechowe (duża ilość, ok 300/400 ml? ); kawa z mlekiem 2%6. serek wiejski, dwie kromki chleba jasnego z ziarnami: jedna z sałatą, parówką sojową, pomidorem i ogórkiem, a druga z sałatą, serem żółtym, pomidorem i ogórkiem; herbata |
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
Orzeszku, przecież nie napisałam że czekolada to zło i że źle że była w tym jadłospisie. Moim zdaniem był to dobry jadłospis na redukcję.
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
u?
- owsianka, 3łychy płatków, 2łyżki otrąb żytnich, z pomarańczą całą, 150g jogurtu naturalnego, łyżką rodzynek i furą cynamonu; herbata - banan, kawa zbożowa z mlekiem - kilka plastrów wędliny z indyka, kilka ogórków kiszonych, herbata; mandarynka - głęboki talerz zupy ogórkowej z ziemniaczkami, zabielana śmietaną 18% - 2 kromki razowca z serkiem wiejskim, wędliną z indyka, papryką, ogórkiem i rzodkiewką; 'bakuś' biszkoptowy, herbata pewnie coś jeszcze wpadnie przy nauce, orzechy może
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o podwieczorek to te placki były drożdżowe czy jakie? Jeśli tak to moze być choc fajnie gdyby wszytkie były z sosem co do kolacji to bułeczka powinna być posmarowana masłem pod to dżem i wędlina (tak jak na jasłaś na śniadanie)Ogólnie nie najgorzej. Widać że się starasz i przełamujesz. Ale jeszcze musisz popracowac. Moim zdaniem jednak jest lepiej.
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
te placuszki sama robiłam
nie były drożdżowe , w ich skład weszla mąka,proszek do pieczenia, cukier waniliowy , jajko i mleko
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- to wiem jakie. kiedyś też takie robiłam. Wiesz wszytkie placuszki mogłaś polać sosem. I jeżeli nie były malutkie tylko z większego jabłka to ok.
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
raczej malutkie ,ale z sosem mi nie smakowały
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
to jak malutkie to za mało 5 powinno być moze 8 lub 7
|
#954 |
|
Przyczajenie
|
mój P
podejscie 2 ![]() I mleko 2% + płatki fitness (rano nie mam w ogóle ochoty na jedzenie, więc tylko takie śniadanie jestem w stanie w siebie wepchnąć) II pączek z różą, sok z grejfruta III duża micha spaghetti z mięsem mielonym, kulką mozarelli IV baton corny big z orzechami laskowymi, pączek V dwie kajzerki z zoltym serem, szynka, ketchupem, majonezem, do tego salatka z brokulow, groszku, ogorkow, majonezu i sama nie wiem z czego jeszcze
|
|
|
|
#955 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiejsza eRka:
śń: kromka razowca w plasterkiem sera zółtego, łyżeczką ketchupu, 200g maślanki acidofilnej z łyżką Bran Flakes, otrębow pszennych i granulowanych, zielona herbata 2śń: pomarańcza, puszka pepsi max ob: ok. 250g mieszanki warzyw na patelnie (cukinia, pieczarki, cebula, oliwki i coś tam jeszcze ) kawałek piersi drobiowej w jakiejś panierce, łyżka sosu salsapodw: wasa z twarożkiem, ogórkiem konserwowym, posypana ziołami, herbata kol: 140g twarogu chudego + odrobina ketchupu, duży kawał ogórka i pół dużego pomidora, zielona herbata +1,5l wody jakoś nie jestem dziś zadowolona z jadłospisu
|
|
|
|
#956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Lady1000 Czas edycji: 2011-01-18 o 23:41 |
|
|
|
|
#957 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
REDUKCJA
Śniadanie placki bananowe (2 banany, 1 jajko, pół opakowania serka homo. nat., 3 czubate łyżki mąki - wyszło ich dużo, część zostawiona na podwieczorek), kawa z mlekiem o,5% II Śniadanie kawa z mlekiem 0,5%, kanapka (2 kromki chleba maźnięte masłem, z polędwicą sopocką, pomidorem i ogórkiem) Obiad udko z kurczaka pieczone w rękawie, pomidory; herbata bez cukru Podwieczorek placki bananowe ze śniadania, herbata bez cukru Kolacja serek homo. nat., herbata bez cukru
|
|
|
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
Moje jakby U, czyli dukanowa faza 3
![]() śniadanie - ciężka buła razowa ( prawie 100 g )- przekrojona na 3, każda kromka z 2 plastrami polędwicy sopockiej, pomidor, herbatka guarana&imbir prawie 1 l 2 śniadanie - twaróg sernikowy jakieś 300 g, z otrębami owsianymi, jabłkiem i cynamonem obiad - 2 naleśniki pełnoziarniste z brokułem w sosie jogurtowo-czosnkowym kolacja - mieszanka sałat, pomidor, papryka, biała rzodkiew i garść krewetek w miedzy czasie jeszcze 1 l zielonej herbaty Tak, wiem - są 4 posiłki zamiast 5, ale z moich dość długich obserwacji wynikło,że kiedy zmuszam się do zjedzenia 5 posiłków muszę za dużo kombinować, co by tu zjeść, skoro nie jestem głodna i tylko niepotrzebnie się tym frustruję. Przy 4 posiłkach jestem najedzona, jem to co lubię i nie planuję obsesyjnie posiłków
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

Miało być tak:
Dodaj może troche owoców 
)