|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczurzy temat
W Lubinie, dolny śląśk, małe szczurki także szukają domu
|
|
|
|
|
#3182 |
|
Konto usunięte
|
Może ktoś z Warszawy i okolic chce uratować szczura przed uśpieniem?
http://www.ratujzwierzeta.pl/?p=3775 |
|
|
|
|
#3183 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Kupiłam wczoraj wolierę i potrzebuję do niej plastikowych półek i drabinek najlepiej FERPLAST-u tych narożnych tarasów, nie macie może żeby odsprzedać ?? albo jakieś rury czy coś w tym stylu tylko żeby były plastikowe żebym się nie musiała denerwować przy sprzątaniu
|
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Tęęęsknie za moim Korkiem i Wacikiem..
Chciałabym mieć znowu szczury.. miałam już w domu wszystko, kota, psa, rybki, ptaszki, chomiczki, żółwie, myszy, króliki.. Może kiedyś się doczekam.. (zrobię mamusi niespodziankę, z którą wywali mnie do piwnicy ) Jestem zwolenniczką samców i oczywiście - nie pojedynczo, co najmniej 2!
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też na dzień dzisiejszy wolę panów :d Mam kontakt ze szczurzynką i...przeraża mnie jej "małość".
Mój ma tak wileki zadek, kochany zadek Nie mogę mu odmówić przysmaków![]() Jedyne co mi trochę przeszkadza to...zapach. Jest raczej zauważalny, ale tylko przy bliskich kontaktach jak np. gdy po mnie biega i zatrzyma się na piersiach. Inaczej nie....I jesczez ten "chlorkowy" zapach siuśków. Na to ostatnie mam jednak sposób. Kuwetę w klatce wyłożyłam Pinio i nic nie czuć. No chyba, że na półeczki narobi a ja tego nie zauważe.... Planuję mu dokupić/przygarnąć kolegę. Moim marzeniem jest dumbo Mam pomysł. Może rozbujajmy ten nasz szczurkowy wątek rozmawiając nie tylko o szczurkach? Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2011-01-18 o 20:52 |
|
|
|
|
#3186 |
|
Rozeznanie
|
A ja nigdy panów nie miałam, zawsze same babki
jedna Malina wydziela nawet miętowy zapach Dziewczyny dawno nie było tu zdjęć, może powrzucacie fotki swoich ogoniastych żeby można było się pozachwycać
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tago vel. Ogórek to faktycznie miziasty jest. Wystarczy, że włożę rękę do klatki a ten tylko czeka. Miziam go a ten przymyka oczka
Zaczynam przyzwyczajać go do bawienia się przy jego łapkach/pazurkach. Żeby póxniej nie mieć problemów przy ew. obcinaniu pazurów. Zdjęcia? Tak! Jestem za! ![]() Na początek: Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2011-01-18 o 22:21 |
|
|
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
moje potwory w liczbie 2+1 . czyli jesse i czort(kapturki) i baster( kaptur wybielały zdj 56 teraz cały biały jest).
|
|
#3189 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ale słodziaki!
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
1 i ostatnie
marzę, żeby mój ciulek pozwolił mi sie kiedyś obrócić na plecy i nie piszczał przy tym... |
|
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko spokojnie i powoli moje jedzą na plecach i w każdej innej pozycji bez piszczenia i uciekania :d
|
|
#3192 |
|
Rozeznanie
|
uUuAsissuUu Tago jaki długi
rzeczywiście jak ogórek, osobiście bardzo lubię takie umaszczenie u ogonków, śliczny jest aaurinko piękne masz szczurzaki, chciałabym powiedzieć które zdjęcie mi się najbardziej podoba ale się nie da Ja mam same zdjęcia mojej ukochanej Martini[*] wrzucę kilka, a reszty dziewuch wieczorkiem jak przerzucę z telefonu
|
|
|
|
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
20Agatka20 śliczna szczurzynka
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
To jak się chwalimy to oto moje chłopaki - mają ok.7 miesięcy, są to bracia: jasny to Zefir, ciemny to Bobek.
|
|
|
#3195 |
|
Nie depcze krokusów
|
Na drugim wyglądają jak doklejeni
|
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
miałam takiego czarnego szczurka. Czarne są śliczne
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martini była taka maluuuńka ostrowczanka powiedz mi czy Zefir od zawsze miał taki ogonek? Czy może od...brudu? Ja wolę jasne ogonki[nie wiem czemu] chcociaz chciałabym mieć szarego szczurka[lub czarnego] a raczej niemożliwe żeby miały jasne ogonki... |
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Zefir oryginalnie ma różowy ogonek, niestety jest pomarańczowy z brudu właśnie - na fotce nawe widać, że przy pupie samej udało mi się mu go trochę odmyć, ale potem zaczął się wierzgać i tyle było mycia. Na dowód "różowego ogonka" trochę starsze foto:
|
|
|
#3199 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko co małe jest takie urocze i niewinne
Ja jak obiecałam tak dotrzymuję i oto moje dziewuszki ![]() Na pierwszym zdjęciu jest Malina (ten biały tyłek dwa ostatnie to mała Fibi
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Nie depcze krokusów
|
Fibi ma śliczny brzuszek
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka fajan fibi
![]() Kurczę, obawiam się tego żółtego ogona, chyba sama będę mu go myć Tak zaczęłam się zastanawiać i doszłam do wnisku, że kolejnego szczurka chciałabym przygarnąć młodego. max 2 mies. Bo to to jest takie malunie i słodziuchne. Ile miały wasze ciury jak je przygarnełyście.? |
|
|
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze 2 były duże ( dostałam od znajomej) następny był maluni. I 3 ostatnie tez malutkie o takie:
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
mój Dilerek(biały) i Nargilek(czarno-biały)
olbrzymy moje, każdy mówi , że nie widział tak wielkich szczurów dodałam też zdjęcia jak były malutkie <3 zmieniło im się ubarwienie troszkę jak urosły
|
|
#3204 |
|
Rozeznanie
|
Moje panny wszystkie były maleńkie jak do mnie trafiły, ciut większa może była Malina (taka jak teraz Fibi
)hejYou piękne ogony
|
|
|
|
|
#3205 |
|
Nie depcze krokusów
|
Moje były wielkości myszy, sklepowe - w mojej okolicy nie znalazłam ogłoszeń o adopcji, a nie uśmiechało mi się jechać 100 km po szczura.
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hejyou myślałam, że przesadzasz, że takie duże szczury ale...
|
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wszystkie swoje szczury poza pierwszym adoptowałam - i dwa z nich jechały ze mnie ze sporej odległości po ok. 600 - 700 km.
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
tu i tak zdjęcia nie oddają ich wielkości
![]() widzialam w Lbn w Olimpie w zoologicznym takiego lysawego szczurka, mial lekki ciemny meszek i się zakochałam
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
To się chyba fuzz nazywa
![]() Mi sie osobiście nie podobąją. Tzn. tylko na zdjęciach tak Nie potrafiłambym głaskać pofałdowanej skóryZa tydzień wyjeżdżam z moim ogonem za granicę, do Niemiec. Mam pewne obawy, że na granicy będą robić jakieś problemy Albo, że on tak się zestresuje, że będzie się rzucać, załatwiać się na potęgę po kątach transporterka.... Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2011-01-22 o 11:36 |
|
|
|
|
#3210 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę dziewczyny mam taki mały problem z połączeniem swoich szczurasów mianowicie na neutralnym gruncie (w wannie) jest wszystko ładnie pięknie Fibi lata za Maliną a ta ją liźnie albo zignoruje i tyle a jak wkładam je razem do klatki albo puszczam po łóżku to Malina atakuje małą, a w klatce za wszelką cenę broni miski
uUuAsissuUu i jak Twój ogon przeżył transport? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

Nie mogę mu odmówić przysmaków
jedna Malina wydziela nawet miętowy zapach 

....