|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam tytułu filmu - wątek zbiorczy
Seona a może to ten film o pizzeri ??
http://www.filmweb.pl/serial/Oni,+on...ria-1998-93742 Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-01-15 o 22:48 |
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamten to Disneyowski bardziej, taki dla dzieciMój mąż podpowiada: "może Beverly Hills, oni tam w knajpie przesiadywali"
|
|
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Seona a gdzie ten serial był emitowany?
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Seona czy to jest to ??
http://www.filmweb.pl/serial/Byle+do...ka-1989-108963 Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-01-17 o 11:48 |
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam też pytanko kolejne
Tym razem nie do filmu a do takiego programu ( albo na hallmarku albo na rtl 7 / albo na pewno kablówka ). On się nazywał prawda lub fałsz albo prawda lub fikcja. Ale szukając pod takim tytułem nie mogę go znaleźć Program prowadził taki Pan ubrany na czarno i było przedstawione zawsze około 5 niewiarygodnych historii ( krótkie filmiki z aktorami ). Na końcu filmu Pan pokazywał skrót tych filmów i mówił czy to była prawda czy fikcja 1 był odcinek jak dziewczyny w piątek 13 go oglądały sobie wypożyczony film i tam była scena śmierci albo ich albo ich przyjaciół. 2 był film gdzie kobieta była niezadowolona z usług fryzjerskich i nakrzyczała na Panią a ta ją przeklęła i przez to kobieta miała bardzo brzydką twarz później ( ale jej się tak wydawało tylko , a tak naprawdę była ładna ) 3. był też film w którym ojciec takiej dziewczyny był niezadowolony z jej chłopaka i zabraniał się im spotykać. Ojciec poszedł do restauracji tam dostał zawału a akurat chłopak ten mu udzielił pierwszej pomocy Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-01-17 o 15:39 |
|
|
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Mam prośbę: poszukuje tytułu filmu, w którym jest początek tej piosenki w wersji oryginalnej, film z lat ok 90 http://www.youtube.com/watch?v=kei20...ayer_embe dded#!
ten fragment piosenki leciał gdy kobieta(blondynka) uchylała szybę od limuzyny a jakiś młody facet (przyjechał do New Yorku szukać pracy) później mieli romans |
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja poszukuje iflmu ,gdzie nastolatki byly prostytutkami. I pamietam ,ze pozniej wiekszosc pozarazalo sie kiłą. Nie byl to polski film Niestety tylko tyle wiem ![]() Koniec byl taki ,ze jedna z nich pwoiedziala''moze to bylo zle co robilysmy'' |
|
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.filmweb.pl/film/Nastolatki-2004-145672 Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-01-17 o 20:42 |
|
|
|
|
|
#401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do drugiego, świta mi jedynie Derek kontra rodzinka, ale to na pewno nie to. |
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Szukam tytulu filmow
1. Bardzo stary, prawdopodnie polski [w kazdym nie jakas mega produkcja]. Horror. Pamietam ze doszlo do jakis morderstw i okazalo sie, ze facet ktory ma taka piekna duza makiete kolejki je popelnia i ciala sa w tej makiecie ( to bylo b. charakterystyczne, te kolejki, pociagi). Ogladalam to jako dzieciak i tyle mi w glowie utkiwlo. 2. Film widzialam calkiem niedawno. Bohaterka jest Francuzka albo Holenderka (rudzielec taki) ktora pracuje w Japonii w jakies korporacji. Miala ambicje zstac tlumaczem ale z powodu roznic kulturowych/ uprzedzen zostala stopniowo zdegradowana do roli babki klozetowej. Ogolnie film b. dobry, z humorem. Program: Zone Europe 3.Film stary, amerykanski - akcja rozgrywa sie na jakies prowincji. Nie ogladalam poczatku. Rodzina podrozujaca gdzies zatrzymuje sie gdzies w jakies retauracji i doczepia sie do nich jakas grupka mlodocianych (ich lider ma dlugie wlosy, jest podobny do Jona Bon Joviego w mlodosci). Tamci wchodza mi w droge i zaczyna sie dramat . Ginie ojciec chlopca, po tym jak ich auto wypada z drogi za przyczyna tamtych ludzi. Ta grupka znajomych porywa jeszcze reszte rodziny. Film z jednej strony dramat z drugiej sensacyjny. Duzo sie dzialo w tym filmie, niesposob wszystkiego strescic. Program: TV4 Ponawiam Prosbe. Moze ktos skojarzy ![]() Up
|
|
|
|
|
#403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Zdziwiłabym się jakby to było Zoey 101, przecież oni tam na żadną pizze się nie umawiali, prędzej sushi
![]() Seona, główkowałam i główkowałam i nic nie wymyśliłam. Ale mnie intryguje twoja zagadka. Nie prościej napisać to TVP1 ? W końcu oni raczej powinni wiedzieć co emitowali...
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Seona a jaki to były lata ??
bo jest też coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=ZymBFTofsJU http://www.filmweb.pl/serial/Good+Mo...ss-1987-112111 ten film który podałam we wcześniejszym linku to kontynuacja właśnie tego
Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-01-18 o 16:59 |
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Przychodzę tutaj dość niepewnie, ponieważ z filmu którego szukam, pamiętam ledwie jak przez mgłę dwie krótkie sceny. Byłam wtedy dzieckiem, a dopiero niedawno sobie o nim przypomniałam. 1. Scena: Mały chłopiec ok. 8 lat] stoi na dworze, i odbija piłeczką w jakąś beczkę metalową I towarzyszy tej scenie charakterystyczny podkład muzyczny, który do teraz huczy mi w głowie ![]() Mianowicie, to melodia grana na flecie. No i ten chłopiec tak odbija tą piłeczką... 2. Scena: Pan z Panią uprawiali seks w aucie i teraz nie wiem, czy przypadkiem ten chłopiec tego nie widział ![]() No i ten... tak gwałtownie się kochali ![]() Film starszych czasów,... oglądałam go na oko ok. 15 lat temu w telewizji... Wiem, marne szanse, ale chociaż próbuję
Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2011-01-18 o 17:19 |
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To serial z jakichś lat 90-tych, ale późniejszych. Jakiś 1994-1997 rok. Cytat:
Ad.2. Myślałam, żeby napisać, ale jak zacznę opisywać te fragmenty co pamiętam, to się wstydzę Może ktoś za mnie napiszę? Poza tym kilka lat TVP1 emitowało serial: "Bracia i siostry" z Calistą Flockhart: http://www.filmweb.pl/serial/Bracia+...ry-2006-325374 Mistrzostwo świata, godzina świetna bo po 21, akurat wtedy mam chwilę na neta i TV, po pracy i położeniu dzieciaka spać I po kilku odcinkach serial mi zdjęto!!!! Później wznowili emisję na piątek na godzinę 14!!! Kiedy to w domu są tylko dzieci, które wracają ze szkoły, matki na urlopach wychowawczych i emeryci i renciści, a target serialu to ludzie po 30 pracujący zawodowo, więc co ten serial robi o tej godzinie???? Napisałam w tej sprawie do TVP1, ostro dyskutowałam z jakąś kobitą i w końcu mi nie odpisała więcej ![]() Więc wątpię, żeby mi znowu odpisano Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-01-18 o 22:53 Powód: dopisek |
||
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Nie musisz opisywać dokładnie, po prostu podasz czas kiedy niby go emitowali i wyślą ci kilka propozycji
![]() Gdzie grała, w tym co ty szukasz ?
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad.2. Sorry, pomyłka, w tych propozycjach, które mi podsuwałyście: http://www.filmweb.pl/serial/Byle+do...ka-1989-108963 Tam chyba ta aktorka: http://1.fwcdn.pl/po/89/63/108963/72...=1246415510000 Zaznaczyłam kółkiem w załączniku. |
|
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra mi właśnie odpisała, że też tytułu nie pamięta, ale aktorka która tam grała (prawdziwe imię tej aktorki) miała na imię Asia. Siostra też nie pamięta tytułu, ale serial pamięta i teraz się głowi ze mną na gg
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Seona, kurcze ja już się poddaje szukałam szukałam i nie znalazłam byłam przekonana , że to któryś z tych filmów które podałam.
Przez jakiś czas podejrzewałam , że to nawet "słodka dolina" ale to też do twojego opisu nie pasuje. ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- A tak na marginesie może ktoś pamięta program który ja opisałam Post nr 400 ![]()
|
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.filmweb.pl/serial/Byle+do...ka-1989-108963 eee, już doczytałam, że nie o ten chodzi
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-01-18 o 23:21 |
|
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
czekajcie chyba znalazłyśmy!!! tzn. ja i moja siostra
sprawdzamy jak to to, to pokaże![]() "Słodka dolinę" pamiętam, leciało na RTL7 (teraz TVN7). |
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast "byle do dzwonka" ma parę serii. Wiem , że jest taka gdzie oni są na studiach i do tej podałam wcześniej link, natomiast Seona oglądała może te wcześniejsze serie ?? ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- dawaj Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-01-18 o 23:22 |
|
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to to!!!!! Tadam!!!! "Tucker, Beccka i inni"
http://www.youtube.com/watch?v=AIX-QP6b24A Och, bosze!!!! Ten serial, jak to dawno temu leciało Siostra pamiętała, że aktorka miała na imię Asia i strasznie się z tego śmiałyśmy (dziećmi byłyśmy), że jakby przyjechała do polski, to by każdy na nią Aśka wołał, a Asia to po angielsku Azja I siostra pamiętała, że bohaterka miała na imię Becca I tak po nitce do kłębka, przez google i Filmweb trafiłyśmy!!!! |
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za pomoc
Qrcze, dziewczyny ja naprawdę jestem cienka z takich zagadek, ja nawet jak film obejrzę to tydzień później nie pamiętam tytułu, a co dopiero po takich fragmentach zgadnąć
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda , że już się to wszystko skończyło ![]() Miłego oglądania
|
|
|
|
|
|
#420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że gdzieś tutaj ktoś się o to pytał: http://www.filmweb.pl/forum/FILMY/%2...107240?page=20 ale idę już spać, na rano idę do pracy nie mam sił już przeszukiwać tego wątku A jeszcze gary muszę pozmywać i wyprasować---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
Teraz jak obejrzałam kilka odcinków "Hanna Montana" to się załamałam, ale już stara diupa ze mnie, to może dlatego nie czuję tych żartów A "moje" seriale dzisiejszej młodzieży nie podobałyby się![]() Chociaż "Tucker, Beccka" suuuper było!!! Pooglądałam sobie na YT, odcinek jak grali "Robin Hooda", albo jak mieli tą wycieczkę do lasu, czy jak były zawody sportowe i Tucker stał na bramce i tak się nudził, że zaczął się tej bramce wygłupiać itp.
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

Tamten to Disneyowski bardziej, taki dla dzieci

I towarzyszy tej scenie charakterystyczny podkład muzyczny, który do teraz huczy mi w głowie 
uprawiali seks w aucie i teraz nie wiem, czy przypadkiem ten chłopiec tego nie widział
To serial z jakichś lat 90-tych, ale późniejszych. Jakiś 1994-1997 rok. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)